Keresés

Részletes keresés

nomad von Fblodilovich Creative Commons License 2005.11.08 0 0 617
Ha kicsit korulnezel, akkor talalhatsz fix aras Luton taxikat, 25-28 fontert.
Előzmény: -River Island- (616)
-River Island- Creative Commons License 2005.11.07 0 0 616

Elmeselem taxis elmenyeimet, illetve par ismerosom hasonlo tapasztalatait, hogy mire szamitson, aki ily modon szeretne kozlekedni...sokfele utaztam mar taxival, de London egyszeruen alulmulhatatlan... 

 

Lutonbol altalaban -tarsasagtol fuggoen- 55-60 fontert visznek be Londonba, es ha idore hivod, es veletlenul kesik a gep, felszamolnak a kocsogok par font varakozasi dijat, attol fuggetlenul, hogy te miben egyeztel meg veluk korabban. Amugy is celszeru tarsasag eseten a diszpecserrel lefixalni a dijat, mert a feka/arab/paki/stb. soforok neha beprobalkoznak egy kicsit, hatha plusz lovet akaszthatnak le.

 

Elofordult, hogy utcanevet mondtam, es a piros lampanal a sofor elokotort valahonnan egy terkepet, es elkezdte bongeszni. Egy ido utan az ember mar rutinbol korulnez beszallas utan a kocsiban, es ha terkepet lat a vezeto kozeleben, rakerdez, hogy ismeri-e terkep nelkul az utat, illetve ker-e ingyenes navigaciot az utas reszerol, mielott mondjuk belefeledkezne a zsakutcak, egyiranyu utcak tomkelegebe...

 

Volt olyan, hogy a sofor par percre magamra hagyott a kocsiban, hogy valamelyik jarokelotol megkerdezze, merre is kell menni. En meg jol jartam, ugyanis ismerosommel elofordult, hogy hasonlo esetben a taxis nem akarta lekapcsolni az orat, es ott veszekedett vele par percig, miutan a sofor nem tudta meggyozni az utast, hogy ugyis csak fel perc lesz, amig megkerdezi valakitol.

 

Megtortent, hogy zuhogo esoben, mikor a taxis mar tobbszor is kiszallt megkerdezni az utat, es sajat elmondasa szerint mar tokeletesen tisztaban volt a celallomassal holletevel, menet kozben ujra megallt, es kiugrott a kocsibol. Mikor rakerdezett az ismerosom, hogy most akkor tudja az utat, vagy sem, azt felelte, hogy tudja, csak nagyon kell pisalnia, azert allt felre.

 

Egyszer mentunk egy szulinapi bulira, ahol a taxis az elejen bologatott, hogy tudja hol van a celallomas, majd par perc mulva azt mondta, fogalma sincs, meg soha nem jart arra. Elkertuk a terkepet, es mi navigaltuk ot, ennek ellenere soha nem sikerult ott bekanyarodni, ahol mondtuk neki, tenni kellett par ujabb kanyart...egy ido utan felhivtuk a diszpecsert, hogy nezzen mar utana az utcanevnek, hogy merre van es kozolje ezt a taxissal. Persze nem tette meg, ujra fel kellett hivni, es ujra meg kellett kerni, ezuttal mondtuk, hogy mar egy oraja a taxiban vagyunk, csinaljon mar valamit. Erre meg a kocsog diszpecsernek allt feljebb, es mondta, hogy meg nem vagyunk egy oraja a taxiban, pontosan negyven perce kertuk. Igen, egy negyedoras utra...

 

Lehet, hogy mashol sem jobb a helyzet, nekem mindenesetre uj ez a fajta szolgaltatas, ileltve a szolgaltatas ennyire amator vegrehajtasa.

kAos Creative Commons License 2005.11.05 0 0 615
Ja, akkor egyet ertunk. Kulonosen, hogy az Eu tagallamaiban minden tagallam nyelv egyforman hivatalos, igy szerintem (bar nem vagyok jogasz) ez a "hitelesitett forditas" dolog mar nem szabadna, hogy mukodjon. Meg jo, hogy egy Eu utlavelhez nem kernek hitelesitett forditast az orszagba valo belepeshez...
Előzmény: HP13 (610)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.05 0 0 614
Köszi, igazából megvan már a quote rá, azaz inkább megvan a biztosításom ... Még cirka fél évig használhatom a magyar jogsit, és utánna kénytelen leszek becserélni. Ezért számomra inkább úgy merült fel a kérdés, hogy érdemes-e jeleznem a biztosítónak hogy most már UK jogsi van, vagy halgassak róla. Ehhez meg azt kéne tudni, hogy mikor cseréled akkor mi kerül be a kiállítás dátumaként: az amikor az UK-jogsit kiadták vagy amikor az eredeti magyart.

Pl. nálam ettől függően 5+ éves Internationalról UK 0 évesre váltás +200 GBP, 5+ éves Internationalról UK 5+ évesre váltás esetén meg -100 GBP...

Biztosítót kérdeztem, de halvány lila dunsztuk nincs, honnan is tudnák egyik ügyfélszolgálatos sem cserélt mostanában külföldi jogsit UK-re...

A DVLA meg nem igazán reagál az ügyfélszolgálatos E-mailre :-( úgyhogy ezért gondoltam ha valaki olvasná ezt a topicot akinek ott lapul a farzsebébe/táskájában a becserélt UK licence megköszönném ha beszúrná ide, hogy a kiállítás éve megegyezik-e az eredeti magyar jogsiéval.
Előzmény: nomad von Fblodilovich (612)
nomad von Fblodilovich Creative Commons License 2005.11.05 0 0 613
Vegul is igazad van, logikus. De jo lett volna megtartani az angol jogsit :) Es tuti, hogy valamilyen hajmereszto mennyisegu papir, ugyintezes, es burokracia var ram a magyarra visszacserelesnel, eles kontraszkent az itteni ugyintezessel :-/ Na mindegy, nem nyafogok :)
Előzmény: Ethan Hunt (608)
nomad von Fblodilovich Creative Commons License 2005.11.05 0 0 612

Nem egeszen ugyanaz, de pl. azokon a munkahelyeken, ahol eloirjak mennyi ideje kell legyen jogsid, mindig az angolra gondolnak elsosorban. Szerintem a biztositoknal is hasonlo a helyzet. Azt hiszem a legegyszerubb, ha felhivod oket/szemelyesen erdeklodsz.

Előzmény: Törölt nick (609)
HP13 Creative Commons License 2005.11.05 0 0 611
Akit érdekel, már lehet kapni jövő őszre jegyeket a Little Britain-re. Az előadások a Hammersmith-ben lesznek október 3 és 21 között. Én 21-én megyek :)

£ 27.50 Monday to Thursday
£ 37.50 on Fridays
£ 39.50 on Saturdays

Pár napon belül elkapkodják a jegyeket, csak szólok. (ahogy nézem másfél óra alatt elkelt az összes jó jegy bizonyos napokra)

www.ticketmaster.co.uk
HP13 Creative Commons License 2005.11.05 0 0 610
Köszönöm szépen :) Én egyébként a hitelesített fordításra gondoltam, nem másra.
Előzmény: kAos (607)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.05 0 0 609

Sziasztok!

 

Kérdés a jogsival kapcsolatban:

 

Ha kicserélteted a magyar jogosítványt angolra akkor a biztosítónál mit kell megadnod, hogy hány éve van jogosítványod? Pl nekem több mint 10 éves a jogsim, ha EU/International jogsival kérek árajánlatot akkor jobb ajánlatot kapok, mint ha 0 éves UK jogsira kérem, de rtosszabbat, mint ha 10 éves UK jogsira.

 

Ha valaki már találkozott a problémával, help pls.

 

Előzmény: Ethan Hunt (608)
Ethan Hunt Creative Commons License 2005.11.05 0 0 608
Tapasztalatom nincs, viszont ugy emlekszem, hogy a DVLA cimvaltoztatos papirjan az van, hogy csak UK lakcim szerepelhet rajta, ha mashol vagy, akkor az ottani hivataltol kell jogsit kerned. Nekem ugy tunik, hogy az a logika, hogy az EU-n belul ahol laksz, ottani jogsid kellene/lehet. Amikor idejottem Angliaba, kicsereltek a magyart angolra, ha innen mondjuk Franciaorszagba koltoznek, akkor az angol helyett kepnek franciat, gondolom. Amikor a DVLA-ben leadtam a magyart, akkor kerdeztem, hogy es majd adott esetben hogy kaphatom vissza azt, itt vagy Mo-on, akkor az ottani ugyintezo azt mondta, hogy Mo-on, mert ok ezeket visszakuldik a kiallito orszagba. Szerintem ez igy teljesen logikus is.
Előzmény: nomad von Fblodilovich (599)
kAos Creative Commons License 2005.11.04 0 0 607
"Szóval baromira nem értem, hogy minek ez a nagy keverés."
Talan azert, hogy a torvenyt (kreszt/highway code-ot) be lehessen tartatni...
Előzmény: HP13 (604)
nomad von Fblodilovich Creative Commons License 2005.11.04 0 0 606
Kosz az infot. Hivatalos tolmacs? :-/ Ehh, mar elore rosszul vagyok a szuprakreten burokraciatol...
Előzmény: HP13 (604)
hitoreri Creative Commons License 2005.11.03 0 0 605

timi, kata, eniiis, eniis,, unatkozhatok veletek valamikor? csoportosan megiscsak jobb, pl hetvegen tuzijateknezes vagy ilyesmi?

Előzmény: timi2 (598)
HP13 Creative Commons License 2005.11.03 0 0 604
Egy haveromnak volt hasonló esete. Nagyon túlbonyolították, éljen a bürokrácia de vele ez történt:

Az angol jogsiját le kellett fordíttatni hiteles fordítóirodával, aztán ezzel együtt leadni, ehelyett pedig kapott egy magyar jogosítványt. Akkor kapja vissza az angolt, ha leadja a magyart.

Ha viszont visszamegy időközben Angliába, akkor mi van? Tudom hogy ott is elfogadják, de akkor meg itt mi van az övékkel? Szóval baromira nem értem, hogy minek ez a nagy keverés. Igazából semmivel sem segítettem, de gondoltam megejtek egy pár sort, hogy egy ismerősömmel ez történt. Ha más nem tud segíteni, akkor majd megkérem, hogy pontosan mondja el mi volt.
Előzmény: nomad von Fblodilovich (599)
nomad von Fblodilovich Creative Commons License 2005.11.03 0 0 603
Hmm, nekem peldaul bankszamlat minden kulonosebb nehezseg nelkul sikerult nyitnom, az NI szam sokkal macerasabbnak tunt.
Előzmény: aknot (602)
aknot Creative Commons License 2005.11.02 0 0 602
Kapsz fizetést, kapsz egy ideiglenes NI számot és arra vonnak. És ez akár évekig is mehet így, viszont az ideiglenesre állítólag kicsivel többet vonnak le, lehet, hogy ezért nem strapálják magukat, neked viszont nem árt. Ha rendesn levonják/befizeted a járulékot, nagy baj nem lehet. Ahogy NdF mondotta, simán regisztrálnak a rendelôben, ha azt mondod, hogy folyamatban van az NI szám. Még munkahelyed sem kell, hogy legyen, elhiszik, hogy keresel.
Ha viszont sokáig nem fizetsz NI-t, akkor azért érhet meglepetés, ha rájönnek.
Azért sem árt beszerezni egy NI számot, mert pl munkaközvetítôknél kérik és ha nincs, eggyel lejjebb csúszol a létrán. Viszont akkor adják meg simán, ha van munkahelyed! Kis 22-es csapdája.
De fel a fejjel, bankszámlát sokkal nehezebb nyitni! (o:

A 39 óra full munkaidô (igazából 5X7,75=38,75 - minden nap negyed óra a fizetett ebédidô).
Előzmény: noname_boy (601)
noname_boy Creative Commons License 2005.11.02 0 0 601

Egy kérdés, remélem valaki tud segíteni.

 

NI card részmunkaidős melóhoz is kell már kezdésnél? /vagyis valami olyasmit írt itt valaki régebben, hogy addig nem kapok fizetést amíg nincs NI cardom/

Ja, és mi számít részmunkaidőnek? Csomó olyan hirdetést láttam ami heti 39 órás melóról szólt

nomad von Fblodilovich Creative Commons License 2005.11.02 0 0 599
Visszakoltozok Magyarorszagra, mit tudtok az angol jogsi ottani hasznalatarol. Nyilvan el kell fogadja a magyar zsaru, es klassz, hogy nem tehet ra buntetopontot, vagy nem veheti el. Viszont nyilvan a DVLA-n keresztul kellene idonkent megujitatnom, elvileg a cimemet is le kellene cserelnem rajta az aktualis Magyarorszagira... Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
timi2 Creative Commons License 2005.11.02 0 0 598
Szia Kata, A hetveget mar rendesen lekestem, de ha maskor is unatkozni tamad kedved, hivj fel, es csinalhatjuk egyutt is. (07899083983) En egy eve vagyok Londonban, a baratommal elek, szinte csak fiukkal tartom a kapcsolatot es a munkatarsnoim is mind 40 felett vannak. Szoval nagyon jol jonne mar egy lany tarsasaga, meg mielott sort kezdenek el visszabofogni focimeccsken... :-)) Timi
Előzmény: dbkata (594)
nomad von Fblodilovich Creative Commons License 2005.11.02 0 0 597
En peldaul besetaltam egy rendelobe, es regisztraltam magam. Ennyi, nem kellett hozza semmilyen papir. Azert NI szamot nem art szerezni elobb-utobb...
Előzmény: Törölt nick (596)
aknot Creative Commons License 2005.10.30 0 0 595
Jöhetsz hozzánk segíteni eltakarítani a romokat: leesett a plafon a konyhában! (o:
Előzmény: dbkata (594)
dbkata Creative Commons License 2005.10.27 0 0 594

Sziasztok!

Mar tobb mint egy honapja itt vagyok Londonban (au-pair)< arany eletem van, nem panaszkodhatom. Mult heten a csalad bejelentette, hogy elutaznak 1 hetre "nyaralni". El is mentek, en meg majdnem megorultem itthon egyedul. Mire nagy nehezen eszbekaptam, hogy irok ide a forumra, hatha akad valaki, aki 7 vegenkent unatkozik, es itt van. (az elmult 7-et mar bebuktam...)

Kata

netszkvid Creative Commons License 2005.10.26 0 0 593

Remelem, az nem jutott eszedbe, hogy szerencselovagkent a londoni utcan boklaszva egyszercsak vegyeszi munkat talalsz.....

De a kozepfok eleg, ha viszont jo vegyesz vagy, keresett szakterulettel, (Szintetikus kemia vagy inorganikus vagy  organikus vegyuletek esetleg analitikus vegyesz MS, GC szakertelemmel) akkor az tobbet szamit, mint a shakespeari angolsag.

Nehany weboldal:

http://www.adsumo.com/

http://www.newscientistjobs.com/search.action?hbxref=247search

http://www.camcoscientific.co.uk/

Előzmény: bb75 (592)
bb75 Creative Commons License 2005.10.26 0 0 592
Helló!

Vegyészként szeretnék Londonban melózni.

Mivel a nyelvtudásom gyenge középfok, először csak technikusi melóra gondolnék néhány hónapig.

Aztán ha belerázódtam, jöhetnek komolyabb is.

van valami ötletetek Londonra?

Tudtok valami közvetítőt, aki hasonló területen dolgozik?

Köszi!

bb
édicsiga Creative Commons License 2005.10.24 0 0 591
köszönöm-----vizsgálom
netszkvid Creative Commons License 2005.10.24 0 0 590

Attol fugg, kitol veszed. Az alabbi weboldalak bongeszese segithet ( a teljesseg igenye nelkul):

http://www.bt.com/index.jsp

http://www.ntl.com/

http://www.ukonline.net/broadband/

http://www.wanadoo.co.uk/time/default.htm?cd_source=Auster

http://www.tiscali.co.uk/products/nm/website/nll/broadband.html

http://www.aol.co.uk/products/campaigns/unlimited/broadband/default-flash.htm

http://www.telewest.co.uk/websales/service.do?id=2

 

Itt pedig direkt osszehasonlitast talalsz a szolgaltatokrol, illetve, hogy ahol laksz, melyik szolgaltato johet szoba: http://www.broadbandchecker.co.uk/

Persze minden azon mulik, hol laksz, melyik szolgaltato epitette ki a vonalait arrafele. Kulonben marad a BT.

Előzmény: édicsiga (589)
édicsiga Creative Commons License 2005.10.24 0 0 589

Sziasztok!   Tényleg kintről mennyibe kerül a net??  

honapra és korlátlan??   érdekelne--vasánap megyek ki!

bluekiwi Creative Commons License 2005.10.19 0 0 587

megvagyogatunk, minden ok. sajna keveset tudok netezni, mert nincs gepunk ott, kene venni egy laptopot.

kaktusz jol van, sajna csonka, de el es virul.

Előzmény: netszkvid (583)
netszkvid Creative Commons License 2005.10.18 0 0 586

;-))))))

Előzmény: Ethan Hunt (585)
Ethan Hunt Creative Commons License 2005.10.17 0 0 585
magyarul ez olyan szarul hangzik, hogy "hivatasos nonek" :)) vagy csak en asszocialok masra? :)))
Előzmény: ajd (584)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!