Keresés

Részletes keresés

rollller Creative Commons License 2008.01.15 0 0 556
csak tejet vagy tejtermeket se fogyaszthat?
Előzmény: 7808 (555)
7808 Creative Commons License 2008.01.15 0 0 555
A kissebbik lányom ekcémájábol eredendöen tejérzékeny lett. Mivel potolhatnám a kieső vitaminokat? Tejmentes diétára van fogva.
szesztre Creative Commons License 2008.01.14 0 0 554

Kérlek, írd meg a tapasztalatodat, a tényeket a befekvésről.

 

 

Előzmény: CérnaSzáll (553)
CérnaSzáll Creative Commons License 2008.01.14 0 0 553
Szia!

Ahogy végigolvastam a hozzászólásaidat, az én kisfiamnak (most 5 hónapos) pontosan ugyanolyan nyavalyája mint a te Danidnak. Megjártuk a Heim Pált is, be is fektettek, de igazából nem sikerült megfejteniük, hogy mi volt a baja, illetve mi az oka.
Nekünk is ugyanazt a 2 krémet írták fel, kenegetem is vele, most csak a lábán és kezén vannak foltok.
(ha gondolod írok priviben a befekvésről részeletesen)



Többiek!

Homeós bogyókat használ valamelyiőtök? Ha igen, melyiket?

Előzmény: szesztre (552)
szesztre Creative Commons License 2008.01.13 0 0 552

Sziasztok!

 

A héten voltam a fiammal a Heim Pálba. Egy kellemes meglepetés ért, ugyanis előző hét csütörtökön telefonáltam, és a következő héten már mehettünk is. :)

 

A doktornő most is aranyos volt és azt javasolta, hogy a következtő hónapban feküdjünk be néhány napra és elvégeznek jópár vizsgálatot. Volt már valaki ilyen ügyben a Heim Pálba? Milyen vizsgálatokat végeztek? Volt értelme?

 

Egyébként Dani bőre mostanában nem annyira vészes. Oké, a piros foltok rendre jönnek, viszont a folymatos hidratálás eredménye, hogy nem vakarja magát, ezáltal az éjszakák is jobbak, s úgy látom, hogy ő is jobban érzi magát. És persze nem elhanyagolandó, hogy a bőre is szebb.

7808 Creative Commons License 2008.01.09 0 0 551

Kedves Zoop1!

Igen a szteroidos krém csak addig jo, mig kened. Helyette nagyon ajánlanám az Elidel nevü krémet. Ez annyival jobb, hogy nem szteroidos és bármeddig használhatod. Zsirozonak pedig a stearin kenöcsöt. Esetleg, ha emelt családit kaptok közgyogyra is megkapod ezeket. Sajna mi is sokat költöttünk krémekre, mire ajánlották ezt a lehetöséget is. A kisebbik lányomnak pont ma csináltak allergia vizsgálatot, vérvétellel. Kb. 1 honap mulva lesz eredmény, mire mugtudjuk mire allergiás.

Zoop1 Creative Commons License 2007.12.12 0 0 550

Sziasztok!

 

Még új vagyok itt, csak most kezdem beleásni magam a témába.

4 hónapos a kislányom. Pár hete voltunk a bőre miatt a Szalai doktornőnél. Atópiás dermatitiszt állapított meg nála. Kentük egy hétig a szteroidos krémmel, meg egy zsírozóval. Csomót javult is. De a kontrollon azt mondta, most már ne használjuk a szteroidosat. Azóta viszont újra romlik. És úgy érzem a zsírozó önmagában semmit sem ér.

Olvastam a neten egy homeós kenőcsről - halicar, talán. Van erről valakinek tapasztalata?

Előre is köszi a válaszokat.

rollller Creative Commons License 2007.12.12 0 0 549

semmi dietat nem ajanlottak eddig? ekcemasoknak alapvetoen a csokkentett tejfeherjebevitel mindenkeppen ajanlott, erdemes kiprobalni (foleg a rosszabb idoszakokban), illetve a magas hisztamin/szerotonin tartalmu etelek kerulese, csokkentese (nem kell nullara redukalni, de ha aznap evett egy banant, akkor mar ne kapjon csokoladet meg fustolt sajtot pl), sokat segithet

 

Halak: füstölt hering, halikra, szardella, szardínia, tonhal.
Érett sajtok: camembert, ementáli, rokfort, stilton, penészes és füstölt sajt.
Alkoholok: bor, pezsgő, sör.
Húsfélék: belsőségek (májkrém is), érlelt kolbász, füstölt hús, sertéshús, sonka, szalámi.
Zöldségek: bab, borsó, ketchup, lencse, mák, paradicsom, savanyú káposzta, spenót, szója.
Gyümölcsök: ananász, banán, dió, eper, mogyoró, mogyorókrém, narancs, olajos magvak.
Egyéb élelmiszer: csiga, csokoládé, fahéj, kagyló, kakaó, kávé (ez engedélyezett - legfeljebb napi 1 adag - tejjel, étkezés után), kaviár, paprika (fűszerpaprika is), sörélesztő, tojás (főzve, sütve, panírban stb.)

Előzmény: beali (547)
CérnaSzáll Creative Commons License 2007.12.12 0 0 548
Mi pénteken voltunk a Heim Pálban, és a rendelőből felküldtek az osztályra, ahol a Szalai doktornő nézte meg Kristófot és be is fektetette az osztályra sajna.
Amúgy egy héten többször is van rendelése, úgyhogy lehet, hogy előbb is kaptak időpontot.
Viszont szerintem ha nagyon romlik Lilla bőre, akkor menjetek oda a sima rendelésre (lehet kérni arra is időpontot), és ha vacillálnak, hogy mi lehetett, harcoljátok ki, hogy küldjenek fel a doktornőhöz az osztályra, mert délelőtt általában ott szokott lenni.
Előzmény: Törölt nick (540)
beali Creative Commons License 2007.12.12 0 0 547

Kedves Sorstársak!!!

Egy érdekességgel nyitnék:

nemrég szültem, s a kórházban a lányom bőre tele lett csalánkiütéssel már a második nap - de csak ott, ahol a kising (amit mosodában fehérítenek, keményítenek) érintkezett vele, valamint a bőre olyan száraz lett, mint a pergamen. Kapott calciumot, én meg egy igéretet, hogy akkor ezentúl már hidrofilben fürdetik. Ugyanis kiderült hogy eddig normál - egy igen reklámozott és népszerű - fürdetőt használtak! Nekem ez nagyon furcsa volt, bár lehet, hogy én vagyok tudatlan, és ez mindenhol így van.

Azóta minden ok, bár árgus szemmel figyelem a kicsit, ugyanis a nagyobbik (10 éves) az nemcsak atópiás, de néhány helyen ekcémás és van már pikkelysömöre is, sajnos.

Kérdésem vele kapcsolatos: tudtok valamilyen diétát az ekcémához? Most a füle mögött jelent meg, és néha nedvedzik. Biztos van lelki vetülete is, hogy mikor jön ki, de hátha a kaja is közbeszól....

Előre is köszi az infót

Ritabanya Creative Commons License 2007.12.11 0 0 546
Nem tudom felrakni képet.Tudom gáz egy cseppet.De miért?
Ritabanya Creative Commons License 2007.12.11 0 0 545
Igy nézz ki a gyerekbőre.
Ritabanya Creative Commons License 2007.12.11 0 0 544
Persze. Bethesdába Kh Dr.Pácz Ferenc főorvos. De ott mindenkit csak dicsérni tudok. Nagyon aranyosak,és rendesek!DE rakok fel képet kiskora óta milyen pici bőre. És ecetes öblögetés bejött nekünk. Én mindig ebbe Kh-ba viszem a gyerekeimet.:) Én megmondom őszintén nekem Heim Pál Kh nem jött be.
CérnaSzáll Creative Commons License 2007.12.11 0 0 543
Sziasztok!

Pénteken voltunk ugye újra a Heim Pálban, ahol rögtön ott is kellett maradnunk az osztályon, és csak ma jöhettünk haza. Eleinte valamiféle állatcsípésre gyanakodtak, ugyanis nagyon sok csúnya, göbös folt lett a hátán, karján, lábán, de végülis nem derült ki, hogy tényleg az volt-e, vagy csak csúnya ekcéma. Mindenesetre lekezelték (effektíve lemarták a bőrét 2x, majd zsírozóval kentük naponta 3x). Itthon is kell majd folytatnom, és a dokinő szerint sajnos fogunk mi még találkozni a jövőben szegény babám bőre miatt. :-(((
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.11 0 0 542
szia! én születése óta ecettel öblítek, nincs különbség. Lillának is iszonyú világos és érzékeny bőre van sajna. A Bethesdában tudsz ajánlani valakit? (ha nem jön be a Heim Pál)
Előzmény: Ritabanya (541)
Ritabanya Creative Commons License 2007.12.11 0 0 541
Sziasztok! Én is végig olvastam a fórumot.Nagyon jó kis fórum:) Mert nálunk előjött bőrkiütés. Bőrgyógyásznál voltam, írt fel krémet de azt mondta érzékeny, mert világos bőre színe. De persze allergiavizsgálatra nem küldött minket, egyik se. Háziorvos írt fel szteroidos krémet, amit persze nem kentem be neki. Erre elvittem a gyereket Bethesda Kórházba ahol mindig szakszerűen ellátják a gyerekemet ,és ki is vizsgálják maguktól. Megjött allergia vizsgálat eredménye. Nem ekcémás a gyerekem se allergiás sem. Mondták, semlegesítsem a gyerek ruháját ecetes öblögetéssel. Azóta egy folt sincs a bőrén.:):)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.10 0 0 540
Megköszönném ha emilben elküldenéd az elérhetőségét!

Akihez be akartunk jelentkezni csak január közepén-végén tudna fogadni. Tök durva. (jövő héten azért megpróbálok Szalai doktornőhöz is időpontot foglalni - Februárra- de több doki többet lát és nekem most CSAK a pontos diagnózis kell és az, hogy ha tényleg ekcéma akkor miért romlik az összes hidratáló krémtől)

(Ja... az arcán viszont TÖKÉLETESEN működik a felírt hidratáló krém - sokszor piros és néha érdes az arca de ha éjszakára bekenem, reggelre gyönyörű lesz)
Előzmény: VKOrsi (532)
rollller Creative Commons License 2007.12.06 0 0 539

receptes, es ezek cseppek, ahany kilo a gyerek, annyi csepp, es napi 3szor is mehet

allergiara, nyalkahartyaduzzanatra, napegeskor, egyeb viszketos bortunetre, rovarcsipesre

pl enyem gyereknek szunyogcsipeskor is muszaj adni, metr nem allergias ra, de ha nem kapja, iszonyuan nem mulik neki, kenocsok meg semmit se ernek olyankor viszketesre

Előzmény: szesztre (538)
szesztre Creative Commons License 2007.12.06 0 0 538

simán vagy higított formában? receptes vagy recept nélkül is kapható?

 

előre is köszi

Előzmény: rollller (537)
rollller Creative Commons License 2007.12.06 0 0 537
fenistil cseppek legalabb ejszakara, h nyugodtan aludjon, amig nagyon kellemetlenek a tunetek (de en pici gyereknek fontosnak tartom, h legalabb az ejszakaja nyugis legyen)
Előzmény: CérnaSzáll (536)
CérnaSzáll Creative Commons License 2007.12.06 0 0 536
nekem tudnál ajánlani homeós dokikat? címem publikus
köszi

és esetleg valami javaslatot tudtok adni az éjszakai viszketésre? Szegény drágámnak annyira viszket, hogy szétvakarkarja az arcát/fejét, dörzsöli a hátát, persze egy idő után fel is ébred rá, és alig tudom visszaaltatni.

A szaliciles krém pedig úgy lemarta a fejét, hogy azóta is nedvedzik, illetve elég vastag varrok keletkeztek rajta, amiket ha levakar, ugyancsak nedvedzik. Úgyhogy a körzeti dokinénink javaslatára holnap ismét tiszteletünket tesszük a heim pálba. :-((
Előzmény: VKOrsi (532)
VKOrsi Creative Commons License 2007.12.04 0 0 535
nekem meg mind a 3 atópiás - Lilin is vannak már foltok - és eggyel sem kaptam semmiféle antibogyót terhesség alatt.

nem hiszek az összeesküvéselméletekben.

amit írtál a streptococcusról: mindenki hüvelyflórájában van, de biz. szint alatt nem tud gondot okozni. tehát nálad is valószínűleg visszavonult.
Előzmény: sundu (533)
rollller Creative Commons License 2007.12.04 0 0 534
sundu erre irtam azt, h enyem is atopias, nekem meg a kozelemben se jart antibio terhesseg alatt...
Előzmény: sundu (533)
sundu Creative Commons License 2007.12.04 0 0 533
Sziasztok.
Legutóbb felmerült az összefüggés a terhesség alatti antibio és gyermek bőrproblémái között!
Nos: én is kaptam antibiót a szülés megindulásakor, mert kimutatták a kenetben azt a bacit, amely úm. a normál flórához "tartozik", az anyánál nem okoz panaszokat, viszont a babánál tüdőgyulladást okozhat. Elvileg nem lehet "kiírtani", a második terhesség alatt viszont mégsem mutatták ki.(?????)
Igaz, az én kislányom atópiás, ami állítólag genetikai öröklődést "mutat", bár közel s távol egyikünk családjában sincs ilyen jellegű bőrprobléma. De érdekes megközelítés az antibió, én hiszek abban, hogy minden mindennel összefügg.
VKOrsi Creative Commons License 2007.12.03 0 0 532
homeos dokit én is tudok ajánlani.
Előzmény: Törölt nick (530)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.03 0 0 531
jóvan, az egyik ismerős rokona az egyik doki, megy a gyorsított időpontkérés :)
Előzmény: Törölt nick (530)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.03 0 0 530
nema pénzen van a hangsúly (ld. a sok krém is egy vagyon, a homeós doki is marha drága) hanem azon, hogy sima bőrgyógyászra sajnálom már mert egyre jobban az az érzésem, hogy ezek semmihez sem értenek. Sanszos, hogy szerdán elblattyogok a Heim Pálba - aztán kiderül, hányan állnak sorba.

Na. most viszont megszereztem két jó homeós doki telefonszámát, megy a vadászat. Remélem sikerül minél hamarabb időpontot szerezni hozzájuk.
Előzmény: rollller (529)
rollller Creative Commons License 2007.12.03 0 0 529

akkor lehet, h erdemes homeozni persze,

ha maganrendelest megis meg akarnal probalni:

http://matyasfoldklinika.hu stehlich gabor, de ha nem akarsz penzt kiadni, akkor o nem megoldas, de jo szivvel tudom ajanlani, foleg gyors problemakezelesre (ne higgy az asszisztensnek, kerd a dokit kozvetlenul, es mondd, h gyereket akarsz megmutatni) - es kozben meg lehet homeost keresni

en nagyon tisztaznam, h tenyleg ekcema az, amirol beszelsz, vagy vmi borfertozes, ami ekcemanak tunik, mert lehet, h rossz iranyba keresitek a megoldast

de ez csak beleduma

Előzmény: Törölt nick (524)
VKOrsi Creative Commons License 2007.12.03 0 0 528
igaz, ha érzékeny lenne mindenhol romlania kéne a bőrének.
urea=karbamid
Előzmény: Törölt nick (527)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.03 0 0 527
4% urea van benne... a lipolotiont próbáltam.

Nekem is az a fura, hogy minden ilyen krémre romlik. A sima sóstól legalább nem lett rosszabb, csak attól egy idő múlva már nem is javult.

Ha karbamidérzékeny lenne akkor a popsija nem lenne piros?
Előzmény: VKOrsi (526)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!