Keresés

Részletes keresés

pret 34 Creative Commons License 2013.04.24 0 1 1895

Koszi szepen a reszletes informaciokat! Es azt hogy vetted eszre, hogy bizonyos hangok hatottak mig masok meg nem? Ha kiadtal egy hangot, mar akkor eszreveheto, hogy jo lesz, nem kell sokaig probalgani, mint pl. ha sokat hallgatjuk a termeszet, madarhangokat, akkor majd egyszer remelhetoleg elmulik a fulsipolas.

Előzmény: ghepard (1869)
Faterik Creative Commons License 2013.04.24 0 0 1894

Kick 75,a másik meg hogy én ezzel a problámámmal már úgy vagyok mint a falunkban a néhai Visnyeiné:"mindent beszedek"

Meg ne vedd el a kedvem a javulástól.Most komolyan gondolod,hogyha értelmetlenség lenne a doktornő meginditaná az infuziot meg a dobüregi szteroidot? Nem én reszkiroztam ki,ő maga mondta,én elfogadtam.Úgy mentem oda,hogy úgysincs mit csinálni.

Ehhez képest ez mindenképpen jó.Ezenkivül dr Pytel professzornak is irtam a leletet,és ő is mondta hogy a hallássérülésem rendbejött,és ezek szerint jó a prognozis.Persze Kick hozzáteszem hogy nem úgy mondta az adjunktusnő,hogy BIZTOS hogy elmulik,hanem hogy meg van rá a lehetőség,ezért fektetnek be a készültségibe.

Faterik Creative Commons License 2013.04.24 0 0 1893

Kick 75!

 

Minden fülzúgás más.Doktornő emlitette fel hogy én esetemben komoly lehetőség mindkét forma,mert sokat javult-helyreállt az audiometriám.Beszéltem egy emberrel aki volt ilyenen,mondta tényleg nem kellemes-nem az infuzio,hanem az injekcio,de most Rambo módjára ez az én harcom,és örülök neki hogy felemlitette a doktornő.És ezért bevonulok május 22-én.

Perceptiv halláscsökkenéses embereket már nem infuziozzák újból,mert értelmetlenség,de nálam ez már nem áll fenn.

Nagyon sok minden számit a kezelési formánál:beteg életkora,fülzúgásának kialakulása,vérnyomása ésatöbbi.

 

Nem fogok miatta halláskárosodást szenvedni,ne aggódj.

Klinikai orvos,tudja mit ajánl.

 

A te eseted nyilván máshogy birálta el.

Örülök hogy javulsz a béka és madár hangoktól,az a Te utad.

kick75 Creative Commons License 2013.04.24 0 0 1892

Faterik!

 

És hidd el nem a gyógyulás reményét szeretném tőled elvenni mert szerintem nálunk jobban nem akarja ezt senki, de hidd el nekem is volt olyan, hogy kezem vagy lábam adtam volna csak, hogy megszűnjön a zúgásom.

 

Előzmény: Faterik (1890)
kick75 Creative Commons License 2013.04.24 0 0 1891

Faterik!

 

Azt hittük már elvesztél.

Meg kell mondjam, hogy a dobüregi injekciót nekem is mondta a Doki nő, de mivel én nem mennék bele erre valahogy ő is azt mondta, hogy nem sok értelmét látja mert azzal még időben lehet vagy kell elkapni a tinnitust.

Nekem sincs halláscsökkenésem és mindent végigjártam már szóval, hogy megint kijukasszák a dobhártyám és agyon szurkálják a (belső fülem nem kis kockázattal jár) én nem voltam rá kiváncsi.

Egy másik fórumon olvastam, hogy egy hölgy belement ebbe a dobüregi injekcióba és a harmadik után olyan szarúl lett már, hogy nem is kérte tovább a dolgot.:-(

Faterik a te döntésed, hogy mit csinálsz de ne felejtsd a tinnitust nem a fül okozza már kb. 2hét után hanem az agy kreállja a hangot, tehát a füledet szúrkálva nem tudom milyen eredményt várnak ettől.

Ha ez lenne a valós megoldás nem lenne ennyi ebben szenvedő ember!!

Tudom, hogy zavar de az orvosok sem istenek ne felejtsd. Én melletted állok de jól gondold meg mert komolyabb baj is lehet....

Az elkeseredett emberek mint mi vakon bíznak az orvosban (sajnos).

Ezzel nem rád ijeszteni akartam hanem tisztábban látni a dolgokat, lehet akár maradandó hallás sérülésed is.

Én azt mondtam neki, hogy köszönöm de ezzel a lehetőséggel nem szeretnék élni.

Előzmény: Faterik (1890)
Faterik Creative Commons License 2013.04.24 0 0 1890

Mindenkit Üdvözlök,Faterik jelentkezik!

 

A doktornővel nem kávéztem de jó hirek vannak.Kezdem az elején.Bementem,egyből fogadtak,átnézték a kismillió leletemet nekem is.Ami különbözik pl Kick 75 látogatásától,hogy nálam nem mondta hogy ezzel nem lehet mit kezdeni,hallgassak fülhallgatóval rádiót,hanem mivel a halláscsökkenésem elmúlt,ezért május közepén befektetnek a Klinikára az ő jóváhagyásával szteroidos dobüregi injekciora,és infuzios kezelésre.Természetesen mindent felemlitettem,a vidéki körorvostól kezdve az Sztk orvosokon át a magánba felvett infuzioig,még a pszichiátriát is.Mondta,most már nyugodjak meg,mert igy már sokkal jobb a prognozis.

Annyit javasolt még drága doktornő hogy addig csináltassak carotis dopplert,meg pajzsmirigy hormon vizsgálatot,de a legfontosabb a teljes vérkép,mert anélkül nem tudnak felvenni az osztályra reggel 9-kor a megadott időpontban.

Meg megdicsért hogy alternativ kezelésekkel nem foglalkoztam,de azt felemlitette,hogy látja hogy mindent elkövettem a gyógyulásom érdekében a hagyományos orvoslás keretén belül.Kb 50 percet voltam bent,felirt a naptárjába a Klinikai jegyzetekhez.

 

Tehát ezek a vizsgálatok még önszorgalomból azelőtt elvégezhetőek,a vérképet kivéve,mert az kötelező.

 

Egyensúlyszervem nem károsodott,a szőrsejtek sem,csak tinnitus van megállapitva.

Stapedius reflex tankönyvszerű,középfül állapota prima,és a belső fülem sem szenvedett maradandó károsodást.

 

Addig is per os (szájon át) Nootropil 1200,Chinotal további szedése javasolt.

 

Tehát ez történt,már a kedvem is sokkal jobb.

ghepard Creative Commons License 2013.04.24 0 0 1889

Ezt elhiszem Zsolt, ha az ember olyan lelkiállapotba kerül, akkor olyankor már az a legkevesebb.... De nálad el tudom képzelni, hogy kimész belőle, úgy mint én. Kitartónak nézel ki. Én most annak örülök a legjobban, hogy nem jön a fülzúgás, meg a kattogás, meg minden más egyéb - hogy már másfél éve sokat fülhallgatóval nézem és hallgatom a TV-t....

 

Nekem 2009-ben zúgott utoljára, mikor egyetlen számot hallgattam minden nap, tehát csak kb 3-4 perc naponta. Kb 4 hónap után már zúgott is. De most másfél év után se zúg a sokkal de sokkal több hallgatástól sem. Ezért gondolom, hogy nem mindegy, hogy milyen irányokba hat a hang (vagyis hogy van a fejem)........

Előzmény: kick75 (1887)
ghepard Creative Commons License 2013.04.24 0 0 1888

S nemcsak azoknak - úgy általában igencsak növekszik az érintettek száma. Rengeteg nem természetes hangot hallgatnak manapság az emberek. A számgép búgása, a TV, a rádió, az autó, a vonat, a repülő, a hajó, a sok háztartási gép, a mikro, a mobiltelefon, a szerszámok stb stb. Ezeknek sok esetben olyan monoton háttérzaja van, huzamosabb ideig hallgatva nem csoda, hogy kialakul a fülzúgás...

 

A másik oldalon meg ebből kifolyólag egyre többen és egyre ritkábban hallgatnak az emberek természetbeli hangokat (nem fülessel) és tevékenykednek a természetben. Sokan még oda is fülessel mennek, még futókat is látok fülessel. Ahogy nézem a bicajversenyeket, most már a bicajosok fülében is ott vannak a fülesek (nem mindegyikében).

 

Szerintem a füles nagyon gyakori használata (főleg rosz használata, főleg ha mindig csak kb egyirányban hat)) is közrejátszik a fülzúgás kialakulásában.

Előzmény: kick75 (1885)
kick75 Creative Commons License 2013.04.24 0 0 1887

Szia ghepard!

 

Szerintem bentmarad igen, de ha így is van azok akik meggyógyulnak majd nagy ívben tesznek rá és végre a csendet élvezhetik! :-)

Ezzel én is biztos így lennék......:-)

Előzmény: ghepard (1886)
ghepard Creative Commons License 2013.04.24 0 0 1886

Nagyon aranyos vagy Zita, köszi, hogy lefordítottad. Kíváncsi voltam, hogy mi lehet az. Nos, kb ilyesmire gondoltam. Gyakorlatilag az ugyanaz, amivel én is próbálkoztam (sok más jelet bevinni, nemcsak hangokat), meg most Zsolt próbálkozik a fülessel, sok más természetes hangot, vagyis sok más jelet is bevinni  az agyba. Ezzel az implantátummal is valami olyasmit szándékoznak elérni, csak azt be kell operálni a fülbe. S ha rendbejön a dolog, akkor meg ott marad?

Előzmény: zéta_ (1881)
kick75 Creative Commons License 2013.04.24 0 0 1885

Olvastam szegénykémet én is. Sajnos a legtöbb dj-nek ez meg van írva, sokan is szenvednek ettől külföldön.:-(

Előzmény: zéta_ (1884)
zéta_ Creative Commons License 2013.04.23 0 0 1884
Ezt figyeljetek!

http://www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/infuzioval-gyogyitjak-dukai-reginat-2185807
zéta_ Creative Commons License 2013.04.23 0 0 1883
De vajon hova lett Jani?? Lehet, hogy a Doktornő tényleg azt mondta neki, hogy "János, a fulzugasaval nem tudok mit kezdeni, de megihatnank valamit itt a Medicus kávézóban..." :-)
Előzmény: kick75 (1882)
kick75 Creative Commons License 2013.04.23 0 0 1882

Köszi Zéta, kedves tőled! :-)

Jó, hogy mindig van egy újabb remény igaz?

Előzmény: zéta_ (1881)
zéta_ Creative Commons License 2013.04.23 0 0 1881

Implantátumok hozhatják vissza a csendet a fejünkbe


A maastrichti Akadémiai Kórház tudósai közel állnak egy különleges felfedezéshez: egy eszközhöz, amely enyhítené a fülzúgást. Ez az eszköz holland emberek százezreit tudná meggyógyítani - akiket fülzúgás kínoz, és akik szó szerint bele is őrülhetnek ezekbe a hangokba.
Csaknem 2 millió ember szenved fülzúgástól Hollandiában. 10.000-en közülük annyira rosszul élik ezt meg, hogy kezdenek szó szerint beleőrülni. "Olyan páciens is akad, aki öngyilkosságot kísérel meg, mert annyira nem tudja kezelni a dolgot" - mondja Margreit van Loon. "Megértem ezeket az embereket. Ezt nem lehet másnak elmagyarázni, mennyire kínzóak is ezek a hangok a fülben." Margriet van Loon-nak (56) már csaknem 30 éve van fülzúgása. Sziszegést hall, és emellett változó magasságú hangokat, melyek valódi kínzást jelentenek számára.


De van remény. A maastrichti Akadémiai Kórházban egy olyan implantátumon dolgoznak, amely véget vethet ennek a gondnak. A kutatók hamarosan 10 páciens fülébe fognak ilyen készüléket helyezni - mondta Robert Stokroos. Ez a 10 beteg egyoldali fülzúgásban szenved, tehát könnyen mérhető a különbség, melyet a 2 fülük hall ill. nem hall.
Az implantátumot a csigába helyezik. A csigában lévő levegő rezgései átalakulnak elektromos jelekké, amelyeket az agy hanggá alakít. Stokroos magyarázata szerint a tinnitusos emberek egy agytörzsi átalakítási zavarban szenvednek, és a normál elektronikus jelátalakítás helyett az agyuk random hangokat képez. Ennek eredménye a sziszegés, sípolás, alacsony hangú búgás, stb.

Éjjel-nappal
Néhányan a tinnitusos betegek közül - Margriethez hasonlóan - éjjel nappal hallják fülzúgásukat. / ki nem???? - Zita. /

"Napközben megpróbálok nem odafigyelni rá, és zenét hallgatok. Az éjszakák azonban mindig kemények, mert ezek a hangok ébren tartanak." Dr. Stokroos és kollégái remélik, hogy az új eszköz mindennek véget vethet. A doktor magyarázata szerint az implantátum elektromos jeleket küld a beteg agyába minden magasságban és erősségben, amíg meg nem találják a 'csend kódját': a jelet, amely megfékezi a fülzúgást.


Közben Maastrichtben szintén kísérleteznek a Deep Brain Stimulation nevű módszerrel is (Mély Agyi Stimuláció). Ebben az esetben egy pacemakert ültetnek az agyba, amely a szívben lévő pacemakerhez hasonlóan elektromos jeleket küld, melyek megszakíthatják a fülzúgást. "Jelen pillanatban ezt a módszert állatokon tesztelik, az implantátummal pedig most kezdjük a teszteket embereken, és remélem jó eredményeket fogunk elérni 2 éven belül" - mondta Stokroos.


Jelenleg Margriet próbál pozitív maradni. "Mindig arra gondolok, hogy sokkal rosszabbul is lehetnék, mint amennyire rosszul megélem ezt az egészet, és próbálom elkerülni a zsúfolt helyeket. Ugyanakkor minden évben elmegyek a North Sea Jazz nevű rendezvényre, még akkor is ha tudom, hogy a tinnitus háromszor rosszabb lesz a következő napokban. Ilyenkor a hangok annyira hangosak, hogy még gondolkodni is képtelen vagyok, de ez számomra már magától értetődő.
Margriet reméli, hogy egyszer ismét megtapasztalhatja a csendet. "Lássuk, működik-e valójában ez az implantátum. Örülök, hogy jelenleg számos kísérlet zajlik, hogy megoldást találjanak a fülzúgásra. Több kutatás is zajlik Maastrichtben, Groningenben és Atwerpenben is. Remélem, hogy ez a kísérlet megtalálja a megoldást, és ha engem nem is gyógyít meg, remélem más betegeket igen."

zéta_ Creative Commons License 2013.04.23 0 0 1880

nagyon jó kis cikk, lefordítottam magyarra azoknak, akiknek esetleg szüksége lehet rá!

Előzmény: kick75 (1874)
zéta_ Creative Commons License 2013.04.23 0 0 1879

Háh, jó lett ez a molinó! :-)

 

Mi volt ma a Doktornőnél?? Föld hívja Janit, Jani jelentkezz...

Előzmény: Faterik (1872)
kick75 Creative Commons License 2013.04.23 0 0 1878

Faterik jelentkezz, Faterik jelentkezz........ :-)

kick75 Creative Commons License 2013.04.23 0 0 1877

Jaja és működik a tesztek szerint! :-)

Előzmény: Faterik (1876)
Faterik Creative Commons License 2013.04.23 0 0 1876

Elolvastam.Ez egy olyan implantátum,ami visszairányitja az agyba a kóros jeleket,ami a nem kivánt hangélményhez vezet a hallóközpontba,a cikkben a szivritmus-szabályzóhoz hasonlitják.

ghepard Creative Commons License 2013.04.23 0 0 1875

Köszi, majd holnap megnézem a fordítóval. Most megyek a vonatra, angolul valami implantátumról írnak, tehát, hogy valamit mintha betennének (beoperálnának) valahova a fülbe. Majd lehet a fordítóval okossabb leszek.

Előzmény: kick75 (1874)
kick75 Creative Commons License 2013.04.23 0 0 1874

Szia ghepard!

 

Itt a link. A google fordítóval le tudod fordítani.

 

http://www.tinnitustalk.com/threads/cochlear-implants-as-a-treatment-of-tinnitus.964/

 

 

Előzmény: ghepard (1870)
Faterik Creative Commons License 2013.04.23 0 0 1873

Örülök a javulásotoknak,és mindenkinek nagyon köszönöm,aki ma szurkol értem,azoknak is,akiknek a neve nem fért rá a molinora.

Faterik Creative Commons License 2013.04.23 0 0 1872

ghepard Creative Commons License 2013.04.23 0 0 1871

Az biztos, hogy nem véletlen.......

Előzmény: kissulak (1859)
ghepard Creative Commons License 2013.04.23 0 0 1870

S mi lenne az a megoldás?

Előzmény: kick75 (1863)
ghepard Creative Commons License 2013.04.23 0 0 1869

Ezek a reflexek, reakciók évmilliók alatt épültek be az emberbe és elődeibe. Ott vannak bennünk mélyen, fel kellene csak használnunk ezeket. Az eső az nekem is a kedvencem, a havazás is - meg a víz is, meg úgy az egész természet...

 

Hát legtöbbet 2005-2007 között kisérletezgettem a hangokkal. Amit csak elképzelni tudtam, úgy próbáltam kiadni hangokat. Lassan, gyorsan, hangosan, halkan, magasan, mélyen, szaggatva, harangozva, rekedten, még befelélélegezve is, sípolva, fütyülve, énekelve, dalaova, morogva, zokogva, mintha sírást utánoznék stb stb. Figyelembe vettem  a gravitációt is  - milyen helyzetben hat ez vagy az jobban stb. Az utóbbi években már sokkal kevesebbet hangoskodom, más rezgésekkel, vibrálásokkal is kisérletezgetek. A legutóbbi hangmaratonom 2007 decemberében volt, mikor torokgyulladást kaptam. Hogy nagyon jól csináltam, az mi sem mutatja jobban mint az, hogy az volt az eddigi utolsó - annak ellenére, hogy azelőtt minden évben volt (sokszor kétszer is ugyanabban az évben). Szerintem nagyon hatásos erre is, tök egyszerű kikezelni minden nehézség nélkül. Olyan hétköznapi dolgok is a múlté, mint a sok nátha meg a takonyfúvás, torokköszörülés, meg több más dologban (például derékfájás) is a segítségemre voltak a rezgések.

 

A hangok és a rezgések többféleképpen is hatnak. Az egyik az, hogy meleget kreálnak, mert minden anyag másképp rezeg és a határokon nagyobb lesz a súrlódás. Ennél fogva meg egy kis elektromosság és mágneses erőtöbblet is keletkezik. Továbbá, ha hangot adunk ki, akkor a légzésünk is lelassul és mélyebb lesz (én simán tudok úgy lélegezni, hogy egyetlen belégzés 70-80 mp alatt). És hogy ez miért jó, azt már többször is leírtam itt is. Persze ezt nem tudtam, mikor azokkal a dolgokkal foglalkoztam, de megtaláltam a magyarázatot az interneten. Hogy ez a fajta légzés (persze nem kell ilyen drasztikusan lassú)  - már tudtam a 70-es években, mikor véletlenül rájöttem, hogy akkor leszek jobban, ha kifújom az összes levegőt (asztmagörcsök, köhögőgörcsök, krónikus bronchitída, szinte állandó nátha/orrfúvás stb)....

 

S nem utolsósorban - akkor, mikor ezekkel foglalkozik az ember, akkor ezekre koncentrál és nem a bajaira. Vagy, ha arra is, de akkor nem azért, hogy istenem, miért van ez nekem, hanem épp arra, hogy hogyan ki belőle a leghatásosabban. Ezért aztán képes a szervezet azokkal megbírkózni....

Előzmény: pret 34 (1857)
ghepard Creative Commons License 2013.04.23 0 0 1868

Ezt Nekem  mindenképpen jó érzés hallani......

Előzmény: pret 34 (1856)
ghepard Creative Commons License 2013.04.23 0 0 1867

Arra azért vigyázz, hogy ne legyen légmentesen zárva fül, mert attól is lehet fülzúgás. Zsoltnak nem zár annyira, hisz azt írta, hogy simán hallja a kinti zajokat, beszédet stb.....

Előzmény: zéta_ (1855)
kick75 Creative Commons License 2013.04.22 0 0 1866

Faterik!

 

Szurkolunk és holnap este írd majd meg, hogy mi volt!!!! :-)

Előzmény: Faterik (1858)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!