Keresés

Részletes keresés

Tértivevényes Creative Commons License 2014.10.09 0 0 11400

Sziasztok! Magánszemélyként behívott a NAV vizsgálatra, és pár éve interneten dolgoztam, amiről nem lett adó fizetve. A kereset egy része haza lett utalva az internetes bankszámláról.

 

Most mit csináljak? Menjek be és mondja azt, hogy nem kívánok nyilatkozni? Ez esetben lekérik a bankszámláimat és megbüntetnek a hazautalt pénzek után.

 

De ha nyilatkozom, akkor rákérdezhetnek, hogy volt -e még más keresetem és ha ekkor hazudok, akkor az ügyvédem szerint az csalás bűncselekménye, ha meg elmondom, hogy a hazautalt pénzen kívül volt még más is, azzal magam alatt vágom a fát, nagyobb lesz a bünti. A kereset nagyobb részét Magyarországon vettem fel, de külföldi bankkártyával, amit az internetes bankszámlához adtak. Mit csináljak?

arrius7 Creative Commons License 2014.10.03 0 0 11399

Na, megvolt a villanyóra vizsgálata, 24%-kal többet mér (azaz tropa).

Egyébként zsarolási ügyben lehetséges hazugságvizsgálat (poligráf)?

_Gravity_ Creative Commons License 2014.09.28 0 0 11398

Nekem ugyan mindegy - csak az itt előfordulók érdekében jegyzem meg - de, elég hülye 'tanácsokat' tudsz adni. 

Előzmény: citcat 18-16v (11387)
arrius7 Creative Commons License 2014.09.28 0 0 11397

Van belőlük bőven :)

Annál is inkább, merthogy Önk. szerint, ha ők, vagy mi jogszerűen leszedjük is, a helyszínről elvinni akkor sem lehet - tehát normál esetben pár óra múlva már vissza is rakhatja.

Előzmény: citcat 18-16v (11396)
citcat 18-16v Creative Commons License 2014.09.28 0 0 11396

Arrafelé nincsenek vasgyüjtő rétinégerek akik szeretnek mindenféle vaskapukat gyüjteni? Csepelen még a kerítéseket is lopják csendben lángvágóval dolgoznak.

Előzmény: arrius7 (11395)
arrius7 Creative Commons License 2014.09.27 0 0 11395

Apropó kulcs: mikor a múltkor az Önkormányzatnál tiltakoztam az útlezárás ellen, aszonták azért nem számít útlezárásnak, mert azt a gyalosokaput - amit közlekedésre meghagyott - bár van rajta zár, de 'nem zárja kulcsra'.

Előzmény: arrius7 (11394)
arrius7 Creative Commons License 2014.09.27 0 0 11394

A bejelentéseket most már sikerült megoldani (4. nekifutásra). Áram- és gázszolgáltatótól is van papír, hogy én jelentettem be a szitut. Meg a rendőrségtől is itt van a feljelentési papír. "Ismeretlen tettes ellen" - na persze... És tulajdonképpen az illetéktelen behatolás helyett lehetett volna zsarolási kísérletet is írni.

A gördülő kapu meg nem a lezárt utcaközön van, hanem az a telkének a normál kapuja. Az lezárt köz is alkalmas lenne autónak is, de beraktak függőlegesen egy vasúti sínre hasonlító dolgot, úgyhogy most a tank se tudna végigmenni. A köz elején pedig az ő házukkal azonos színűre festett kapu (ami mindig be van csukva, csak a gyalogos részét nem zárják kulcsra).

Előzmény: Kecskés 01 (11393)
Kecskés 01 Creative Commons License 2014.09.27 0 0 11393

Szia !

 

Menjél vissza megint csak vigyél tanút írj be a panaszkönyvbe és vidd el a saját példányod . Hivatkozz arra hogy az ügyfélszolgálatokon szokott kamera lenni ,ez bizonyítja hogy ott voltál .amennyiben telefonon tettél bejelentést akkor lehet  kérni a beszélgetés jegyzőkönyvét évente a szolgáltatótól 1 szer díjmentesen

Másik megoldás az áramszolgálatónál bejelenteni hogy az ingatlanáról kivitte az áramot ezzel szerződést szeget, ezért rögtőn meg is bírságolják. 

Ugyanis tilos engedély nélkül közterületre kábelt lefektetni, ezért a Közterület Felügyelet rögtőn büntet is. 

Előzmény: arrius7 (11369)
arrius7 Creative Commons License 2014.09.27 0 0 11392

@Kecskés 01: Bocs, félreérthető voltam. A fogyasztásmérőnk nincs egy helyen: az övé valahol a családi házban, hét lakat alatt, a miénk meg kint áll a telken 'szabadon a szélben', alul szabadon be lehet nyúlkálni (a szolgáltató által engedélyezett terv nélkül átalakítani tilos - ez folyamatban), a villanyóra meg a ház oldalán, szintén önkiszolgáló jellegű.

A külső kamerák szerintem ilyen pinhole-jellegűek, úgyhogy nem foglal sok helyet, valahol el vannak rejtve a falban, vagy eresz alatt. Onnan tudom hogy vannak, hogy mikor legutóbb csináltam valamit a köztünk lévő (illegál lezárt) utcában, mondták, hogy fel leszek jelentve és le is vagyok videózva. Azt, hogy a mérőórát meglovasítom, szerintem kifejezetten várják: a kerítésen belüli takarónövényzetünket valami irtószerrel kipusztították az óra körül, úgyhogy kamerák kereszttüzében kéne.. de mondom, nem tudom bizonyítani a kamerákat, mert nem láthatóak. Lehetnek az ablakon belül is.

citcat 18-16v: A fazon szinte kizárólag autóval jár, gördülő automata-kapu magától nyílik, kocsi kijön, záródik. Én nem is láttam az ürgét, most derült ki, hogy tíz éve ott lakik, mikor közölte velem (5 centiről), hogy azt is megbánom hogy megszülettem, ha levetetem a kapuját az utca elejéről. De akkor is csak kiugrott a kocsijából és odarohant, mikor mentem valahol a városban.

De most már tényleg az lesz (óra leszerelést hagyjuk), hogy ismét beadom a kérelmet az Önkormányzatnál, hogy szedjék le az a kaput onnan, a telkünk közt lévő utca elejéről. Azt is beleírom, hogy nem hagyom magam zsarolni ezzel a mágnesezős témával. Egyébként pont az önk.-i választásokra való ügy lenne, hogy némelyeknek utcát is lehet lopni - a szomszédot meg mérőóra-mágnesezéssel zsarolni.

citcat 18-16v Creative Commons License 2014.09.27 0 0 11391

Az ilyeneket lehet a legjobban beszopatni! Pl: kölcsönzöl egy szakadt büdös loncsos kutyát és a hozzá tartozó csövest is( jobb ha valamelyik haver beöltözik) ezután az utcán odamegy,hozzáér!! kéreget ráköhög és elmegy. Ezután kicsivel jönnek a többiek tetőtől talpig beöltözve (mi festő kezeslábast használunk gázálarccal hátára írva hogy fertőtlenítés)és nagyon keresik a csövit mert nagyon veszélyes fertőző halálos.... erre Ő bepánikol de milyen szerencse pont itt a segítség. Ilyenkor kerülnek elő a purhab pisztlyok minimum 4 flakon be a ruhája alá attól olyan lesz mint a michelin bábu és még a seggét is telerakják,bekenik mindenhol, közben magabiztosan megnyugtató szavakkal meg győzik hogy ez a fertőtlenítő hab nem hagy foltot sem egyszerűen porrá megy úgy 20 perc múlva aztán sietősen mennek továbba csövest kegetni. Amire nagyon kell figyelni hogy a fertőtlenítők teljesen be legyenek öltözve mert a pur hab csak még meg nem kötött állapotban aromás higítóval csak csak lejön de ha megköt (kb 5-10 perc)utána már csak idővel jön le..nagyon sok idővel.

Előzmény: arrius7 (11388)
Kecskés 01 Creative Commons License 2014.09.27 0 0 11390

Szia !

 

Örülj neki hogy a szomszéddal egy helyen van a fogyasztás mérőtök mert akkor az Ö által készített felvételeken látszik hogy ki rongálta meg az órákat.

Egyébként engedély nélkül illetve hozzá járulásod nélkül a Te telkedről semmiféle felvételt nem készíthet . Tehát az utca bekamerázása ENGEDÉLY NÉLKÜL törvénytelen . Tegyél közérdekű bejelentést az Önkormányzatnál, Közterület Felügyeletnél, Fogyasztóvédelmi hatóságnál, a Rendőrségen írásban  ,ennek másolatát érkeztetéssel kérd el.  Az esetet 30 nap alatt ki kell vizsgálniuk .

Te addig is csinálj minél több felvételt az általa telepített kamerákról dátummal (például valamelyik hozzátartozód legyen a képen kezében 1 újsággal amin látszik a dátum.

Azért hogy később ne tudja tagadni a kamerák létét.

Előzmény: arrius7 (11388)
Replay Creative Commons License 2014.09.27 0 0 11389

Szerintem az lenne a legnagyobb hülyeség, ha eltüntetnéd az órádat. Akkor aztán biztosan rádvernék, hogy évekig loptad az áramot, azért szabadultál meg tőle. Én úgy tudom, hogy az óra a szolgáltató tulajdona, ezért még lopásért és rongálásért is megbüntethetnek.

Szerintem a szomszéd nem kamerázhatja a telkedet, jelentsd fel érte.

Előzmény: arrius7 (11388)
arrius7 Creative Commons License 2014.09.27 0 0 11388

Akkor profi lehet a szomszéd a témában, mert pontosan a villanyóra szemből nézve bal oldalára volt tapasztva, kicsit a közepétől följebb, ahol vonzásilag tartotta meg magát (az óra burkolata műanyag lenne). Miután levettük, egy napig pörgött is, de aztán lejjebbadta. A felfedezés után egy órán belül a rendőrségen voltam, utána meg az áramszolgáltatónál (tehát az eset be van jelentve).

Megnéztem most a gázórát, az 2010-es gyártású. Ezek szerint van benne egy mágnes szalag? (egyébként puszi a kezedre ezért az infóért) Tutira feljelent, már eddig is minden elképzelhető (és el nem képzelhető) dologért megtette. Ha máskor nem, hát pl. majd mikor legközelebb tiltakozom az általa illegálisan lezárt utca miatt, akkor jelent fel.

És persze a saját telke, a lezárt utca, no meg a mi telkünk is kamerával van figyelve (az is, ahol a mérőóráink vannak), tehát én nem művelhetek viszonzásul hasonló kedvességet - arról nem is beszélve, hogy ugye alapvetően törvénytisztelőnek kéne lenni... Ezért is kérdeztem, milyen büntire lehet számítani, ha saját magam eltávolítom a mérőórát és elhajítom - majd mindent töredelmesen bevallok a szolgáltatónak?

Előzmény: citcat 18-16v (11387)
citcat 18-16v Creative Commons License 2014.09.27 0 0 11387

Ez csak akkor okoz kárt ha az óra szemből nézve a bal oldalára lett felrakva ha a tetejére tette az nagyon amatőr mert ott nincs semmi hatása, mielőtt kihívnád az elműt vegyél egy konektorba dugható fogyasztás mérőt azzal meg lehet mérni mekkeora lett a kár ehez mindent le kell kapcsolni a lakásban és 2 órán át beledugsz egy 1000w-osfogyasztót (fűtőtest,mert a porszívó,hajszárító nembír egy órát sem!)ha a kinti óra többet mér akkor az órának annyi és hiába mondasz az elműnek akármit akkor is te fizetsz.

A gázóra ha 2008 előtti akkor semmitől nem kell tartani mert abban még nincs mágnes szalag ha utána készült akkor csak ha feljelent akkor vizsgálják meg. Viszont van két jó erős mágnesed ami nem is olcsó, és a történeted oda-vissza alapon is működhet de te inkább elektro mágnest használj a vill óránál váltó áramot azóra bal oldalától végighúzod vizszintesen körbe aztán függőlegesen is fel-le mozgatva vissza és kész, a gázhoz meg egyenáramot, a tetején jobbra-balra kétszr végig annak azonnali a hatása és elég 10-15 másodperc is hozzá.

 

Előzmény: arrius7 (11386)
arrius7 Creative Commons License 2014.09.26 0 0 11386

Hú, köszönöm, érdekeseket mondtál. Lehet, hogy csak 1-2 napig volt rajta, de max. egy hétig. Egyébként ez a mágnes volt rajta (rövid keresés után megtaláltam a neten):

http://euromagnet.hu/50x50x25-neodimium-hasab-magnes-n35

 

És a gázóra? Mert arra is rakott, csak négyszer akkorát.

Előzmény: citcat 18-16v (11385)
citcat 18-16v Creative Commons License 2014.09.26 0 0 11385

A mágnesezés csak akkor teszi tönkre az óra mágnesfékét ha sokáig van rajta és minimum6gaustos mágnest használt. A mágnesezés ellen legalább5mm vastag vas lemezt kell a mérő köré tenni és legalább70mm-re az órától mert a mágnes ereje a távolsággal négyzetes arányban feleződik a vas meg eltereli az erővonalakat a mágnesféktől. De szerintem inkább kérj egy digitális mérőt.Ha kérsz egy óra felülvizsgálatot biztos neked számláznak,de akkor beméretheted az órát és ha az új órával is ugyanannyi az átlag fogyasztásod mint a régi órával volt akkor talán elengedik a kötbért.

Előzmény: arrius7 (11383)
citcat 18-16v Creative Commons License 2014.09.26 0 0 11384

A macskákkal csak annyi baj volt,hogy a társasáz házirendje tilt minden állat tartást mert az egyik lakónak a kölke még a lepkefingra is allergiás és azt találta ki hogy a macskák miatt beteg a gyerek (szerintem meg a több ezer éve kitartó beltenyészet miatt) és mielőtt egyetemes szivatást intézek bárkinek azért alaposan megfontolom és megtervezem mikor mit tegyek. A banki hitel nem az egerekből van hanem a gáz elzárás miatt mert ahoz hogy átmenjen a MEO-n kell  EPH  mérési jegyzőkönyv ÉV-relé 2012-óta csk zárt égésterű készülékek, gáztűzhelynél kötelező a kültérbe vezetett páraelszívó, légbevezető(Émi minősített!), ha menetes kötésű a gázcső akkor cserélni kell +kéménybélelés,szakvéleménnyel, amit garantálom nagyon szigorúan csinálják még a villámvédelmet is kérni fogják mindez kb lakásonként 1-1,5 milió+ a közös vezeték csere ami még 2-5 mila. Na persze ilyenkor kiderül,hogy a ház földelése sem megfelelőde erre már nincs pénz sehonnan(ha nagyon meg akarom szivatni akkor ezt tudomására hozom az illetékes hatóságnak és akkor jön a teljes elektromos hálózat csere is)Na ebből lesz a banki hitel!

Előzmény: W_B (11379)
arrius7 Creative Commons License 2014.09.26 0 0 11383

Tettem rá lakatot, de olyan a kialakítás, hogy alulról így is hozzá lehet férni. Ráadásul a "megtermékenyítés" (a mágnesezés) tudomásom szerint már megtörtént, így ha fokozom a védelmet, csak még inkább magamra terelem a szolgáltató gyanúját a "leleplezéskor". Olyan ez, mintha egy szűzlány erkölcseit akarnád védeni, miközben már rég úton van a baba...

Előzmény: tgwh8 (11382)
tgwh8 Creative Commons License 2014.09.26 0 0 11382

Miért nem laksz rá lakatot? Lehet egyáltalán?

 

Másik téma, állatvédés. Abban egyetértek, hogy sok embernél többet ér egy-egy állat. Lehet hogy tényleg erős volt egy-egy megoldás, de mással nem ér el eredményt, az is biztos.

Előzmény: arrius7 (11381)
arrius7 Creative Commons License 2014.09.26 0 0 11381

Egyébként ha a szomszéd által "teherbe ejtett" mérőórámat saját magam leszerelem és valahova elhajítom, milyen következményekre számíthatok? (Természetesen utána bevallva a szolgáltatónál súlyos vétkemet..) Vagy talán köteles vagyok tétlenül tűrni a szomszéd zsarolását? Mert ha ráérez, ilyen alapon aztán követelhet pénzt is, hogy ne jelentsen fel.

James 42 Creative Commons License 2014.09.26 0 0 11380

Szerintem a banki hitel nem az egeres sztoriból lesz, hanem a villanyóra-pörgetősből, amit saját bevallása szerint szintén előszeretettel művel a mi kedves állatvédőnk.

Előzmény: W_B (11379)
W_B Creative Commons License 2014.09.26 0 0 11379

"Mert a ház lakói közösen eldöntötték hogy a földszinti lakó macskáit (2 db) megmérgezik pedig azok soha nem is mentek ki a lakásból ezt a lakógyűlésen egyhangulag eldöntötték mert Ők alakítják a házirendet és aki állatot akar tartani az húzzon el."

 

Várj, pár dolgot nem értek.

Ha soha nem mentek ki a macskák a lakásból, akkor a lakók honnan tudtak róluk ?

És miért zavarta volna őket ?

És hogy mérgezték volna meg ? A lakásba csak nem dobják be a mérget.

 

Ezt a lakógyűlésen döntötték el ?

A mi házunkban is van, aki macskát tart, de nincs baja vele senkinek.

Akkor vagy mindenki gonosz macskaellenes volt ebben a házban, vagy valami nem kerek a sztoriban.

A lakókkal beszéltél ?

Hogy miért zavarja őket, stb. ?

 

Csak azért kérdezem, mert tudok olyan "bolond öregasszony"-ról, aki szerint a világ összeesküdött ellene,

 

"Egyébként van nálam az udvaron egy nagy fém láda amiben 2x4 méteren egereket szaporítok és ajándékozni is szoktam belőle az ilyen házaknak.Szerintem így jobban lehet nevelni mint odamenni és mindenkit összetörni mert azt 1-2 hónap alatt kiheverik de a banki hitelt tovább tart és emlékezetesebb is főleg miután megmonjuk,hogy ezt miért kapták."

 

Hogy lesz az egérből banki hitel..?

Előzmény: citcat 18-16v (11377)
James 42 Creative Commons License 2014.09.25 0 0 11378

Más macskáját megmérgezni valóban nem szép dolog. Nagyon nem. Te viszont egy terrorista vagy, ha ilyeneket csinálsz, és az legalább ugyanannyira csúnya dolog. Csak mondom.

Előzmény: citcat 18-16v (11377)
citcat 18-16v Creative Commons License 2014.09.24 0 0 11377

Mert a ház lakói közösen eldöntötték hogy a földszinti lakó macskáit (2 db) megmérgezik pedig azok soha nem is mentek ki a lakásból ezt a lakógyűlésen egyhangulag eldöntötték mert Ők alakítják a házirendet és aki állatot akar tartani az húzzon el.

 Egyébként van nálam az udvaron egy nagy fém láda amiben 2x4 méteren egereket szaporítok és ajándékozni is szoktam belőle az ilyen házaknak.Szerintem így jobban lehet nevelni mint odamenni és mindenkit összetörni mert azt 1-2 hónap alatt kiheverik de a banki hitelt tovább tart és emlékezetesebb is főleg miután megmonjuk,hogy ezt miért kapták.

Előzmény: W_B (11374)
Bzmot-001 Creative Commons License 2014.09.24 0 0 11376

A NAV civil ruhás embere közterületen igazoltathat e vagy felszólíthat e engemet hogy a nálam lévő doboz cigarettát át adjam jövedéki ellenőrzésre hogy az legális termék e és nem csempészáru?

James 42 Creative Commons License 2014.09.24 0 0 11375

Nyilván azért, hogy demonstrálja, amit előtte írt: néha akadályoz egy-egy gyökér...

Előzmény: W_B (11374)
W_B Creative Commons License 2014.09.24 0 0 11374

"Nekem macska menhelyem van és aki bármilyen állatot cseszeget azt ki szoktam csinálni..Volt olyan társasház ahol lezárattam a gázt (pont karácsony előtt derült ki hogy életveszélyes a ház közös vezetéke) ebből több eset is volt."

 

Miért csináltad ?

Előzmény: citcat 18-16v (11372)
James 42 Creative Commons License 2014.09.24 0 0 11373

és aki bármilyen állatot cseszeget azt ki szoktam csinálni.

 

Ejha! Gondolom, tele van a környék hullákkal. Páran közülük bolhát irtottak, mások szúnyogot vagy kullancsot...

Előzmény: citcat 18-16v (11372)
citcat 18-16v Creative Commons License 2014.09.23 0 0 11372

Nekem macska menhelyem van és aki bármilyen állatot cseszeget azt ki szoktam csinálni..Volt olyan társasház ahol lezárattam a gázt (pont karácsony előtt derült ki hogy életveszélyes a ház közös vezetéke) ebből több eset is volt. A kéményseprők is segítőkészek,ilyenkor minden szabály szigorúan kell,De a villanyóra mágnesfékjének kiirtásáért még soha senki nem tudta kidumálni,hogy valaki más csinálta és nem ő akart huncutkodni.

Előzmény: James 42 (11371)
James 42 Creative Commons License 2014.09.23 0 0 11371

Bennem felmerült a hozzászólásod alapján az a kérdés, hogy ha Te így szoktad, akkor Neked vajon mekkorát kell oda...ni az ásóval?

Előzmény: citcat 18-16v (11370)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!