Keresés

Részletes keresés

bolsh Creative Commons License 2005.11.19 0 0 13
Igen, tökéletes a cím! Bízom benne hogy hamarosan szállingózni kezdenek az első hópelyh vendégek.. ide! Majd még képeket is teszek be, nem lesz elfelejtve!
Előzmény: saválló (11)
bolsh Creative Commons License 2005.11.19 0 0 12

Igen, magam is ellentmondásosan élem meg. Nagyon szeretek korcsolyázni, síelni, és a kislányomat szánkóztatni.. De még jobban szeretem a mediterrán klímát, a buja örökzöld kerteket, a sárgán világító narancsokat a méregzöld levelek között, és mindez persze novemberben.

Úgy vagyok a téllel meg a hóval-jéggel, hogy ha egyszer már van, akkor érdemes szeretni, vidáman felfogni, különben az október közepétől április közepéig terjedő időszak elviselhetetlen lenne.

Előzmény: saválló (11)
saválló Creative Commons License 2005.11.19 0 0 11

Szavad sem lehet,mit szólsz így jó lesz!?

 

Most hozzuk fel a topikot mikor mindenki várja a telet,a havat emlegeti?:)

Előzmény: bolsh (10)
bolsh Creative Commons License 2005.11.19 0 0 10

<<Egyébként milyen modosított topikcímet javasolsz,már én is gondoltam rá,igaz későn,hogy talán jobb lett volna mindhárom települést megemlíteni,mert így elég kevesen jelentkeznek,pedig rengeteg honfitársunk megfordul arrafelé,ez "hallható" is a strandokon,és az utcákon.>>

 

Legyen igazságos, ábécésorrend: Asprovalta, Stavros, Vrasna

 

Jön a tél, az első hópelyhek már be is mutatkoztak, ideje lenne felmelegíteni a topikot.

Előzmény: saválló (9)
saválló Creative Commons License 2005.09.30 0 0 9

Szia!

 

Nem csodálkozom,hogy jó időtök volt,hiszen mikor nincs szezonban strandidő Görögországban?Ott még velünk nem fordult elő sosem,hogy hosszú nadrágot kelljen felvenni nyáron a szélsőséges időjárás miatt,máshol már igen:(

 

A delfinek felbukkanása nem mindennapi lehetett még a helyieknek sem,delfináriumon kívül még nem találkoztam velük sosem élőben.

Micsoda ritka látvány,sikerült megörökítened!:)

 

Tudomásom szerint a 3 település nem egészen együtt van,hanem Agios Georgios néven szerepel Asprovalta,és Vrasna.

 

ITT van az önkörmányzat honlapja.

 

Egyébként milyen modosított topikcímet javasolsz,már én is gondoltam rá,igaz későn,hogy talán jobb lett volna mindhárom települést megemlíteni,mert így elég kevesen jelentkeznek,pedig rengeteg honfitársunk megfordul arrafelé,ez "hallható" is a strandokon,és az utcákon.

Előzmény: bolsh (8)
bolsh Creative Commons License 2005.09.29 0 0 8

Szia!

 

Szuper időjárás volt kinn, tombolt a nyár, fürdőruhán és rövidnadrág-pólón kívül nem is volt rajtunk hosszú ruha. Bezzeg amikor hazajöttünk és mellbevágott az itteni 12-13 fok nappal, és a hideg szél esővel.. brr.

A móló melletti homokos strand valódi! Volt itt egy érdekes sztori, nappal egy delfincsapat kószált az öbölben, távcsővel lehetett őket látni amint kiugráltak a vízből (és hajóról is..), nna ezek estére kijöttek a mólóhoz és a nátriumlámpák sárga fényénél produkálták magukat a nagyszámú érdeklődőnek (görögök is), csődületet keltve..  Lenne egy szerény javaslatom, mivel a helszínen is a három települést, Asprovaltát, Vrasnát és Stavrost egy lapon emlegetik, összeépültek, és sok a turista átjárás köztük, a topikcímbe vedd be (a modikat kérd) ezeket a neveket is.. lehetne külön rovatot nyitni nekik, de együtt jobban festenének.. lásd a magasból készült felvételt..

 

 

Előzmény: saválló (7)
saválló Creative Commons License 2005.09.23 0 0 7

Szia!

 

Hazaérkeztél,letelt a nyaralás?Jó időtök volt?

 

Az a móló meletti homokos strand nekem olyan mesterséges benyomást kelt,de ettől még lehet valódi!?

Tényleg félreértettem,én palackos merülésre gondoltam amikor a búvárkodást említetted.

 

Agios Pe..tivas??

Előzmény: bolsh (6)
bolsh Creative Commons License 2005.09.20 0 0 6

Üdv

 

A betonmóló mellett valóban hatalmas homokzátony keletkezett, de ezt a természetes hullámtörés töltötte fel (turzás), az örökké tenger felől fújó szél által hajtva.

Stavrosban valóban már második nyelv a magyar, így aztán az átlag turista nem is érzi magát elveszve.

A búvárkodás kissé félreérthető volt, ugyanis csak szabadtüdős búvárkodás értettem ezalatt, bár a 70 centis békatalpak kicsit túlzásnak tűntek a strandolók körében... de igazán ezekkel lehet gyorsan mélyre merülni. Most voltunk egy olyan öbölben ahol kb 15m volt a látótávolság, ami partmenti vizeknél kristálytisztának minősül, na itt 10m-re merülni kell a hatalmas uszony. 

(régebben volt szerencsém siklóernyőzni is Stavrosban) A táblán lévő felső feliratot el tudod olvasni?

Előzmény: saválló (4)
saválló Creative Commons License 2005.09.03 0 0 5

Az üdülőhely egyik honlapja:

http://www.asprovalta.com/Hollidaysx.htm

saválló Creative Commons License 2005.08.27 0 0 4

Egész Görögország Stavrosban?

 

Biztosan van benne vmi  igazság,miért is kételkednék ebben,én azonban "egyszerű" túristaként nézem a dolgot,ami szembetűnő számomra az az,hogy Stavros hatalmasat fejlődött az utóbbi években,főleg ha onnan számolom amikor 93-ban jártam ott utoljára.

Annak idején jóval kisebb,csöndesebb volt ez a hely,nem volt annyira kiépítve minden irányba,mint most.

Ha jól emlékszem a mostani kikötőbeli betonmóló is új,és a mellette lévő homokos strand sem volt még régebben,szerintem azt feltöltötték,javíts ki ha ez nem így van!

 

Egyébként azt is elismerem,hogy vásárolni is inkább ott érdemes,mert Asprovaltán jóval kevesebb üzlet lett az évek során,mint korábban,Stavrosban pedig,kinek ez jó kinek nem,megszaporodtak a magyar nyelvű feliratú,tájékoztatókkal árusító boltok,magyar portékák,magyar eladók....egyre több helyen.

 

A strand pedig nekem inkább ott a jó ahol nyaraltam,mert én "mezei" túrista vagyok nem búvárkodok,mint te.

 

 

:)

Előzmény: bolsh (3)
bolsh Creative Commons License 2005.08.27 0 0 3

Így van, egészen más. Stavrosba egész Görögország van besűrítve. Magas hegyek, szigetek, teherkikötő, halászkikötő, pálmafák, homokos tengerpart, kavicsos tengerpart, köves tengerpart, és sziklás tengerpart, valamint Jorgos és az érdekeltségei. Asprovalta nyugis hely, és abszulút strandolásra termett, nap felé néző hosszú homokos tengerpart, aki ezt szereti annak ez paradicsom.

Én nem szeretek strandolni, és ha bemegyek a tengerbe, akkor azonnal búvárkodok, és annak a sziklás part a megfelelő. Meg kocsit szoktunk bérelni a Jorgosztól és irány az ország... vagy 100 tengerpartot láttam már és bejártam görögben, és e tapasztalatok alapján maradtunk Stavrosnál.

 üdv  és csakazértis elmegyek Asprovaltára..:)

Előzmény: saválló (2)
saválló Creative Commons License 2005.08.27 0 0 2

Szia!

 

Nem vagyunk egyformák,nekünk pedig Stavros nem jön be,nincs semmi különösebb problámánk vele,de mi el sem tudnánk ott nyaralásunkat képzelni,az egészen más,mint Asprovalta.

Csütörtökön voltunk ott utoljára,kicsit sétáltunk,vásárolgattunk,nézelődtünk de strandolás sem olyan ott,mint "odaát".

 

Ettől függetlenül biztosan jó hely,mert el kell ismernem ott jóval több a magyar,mint Asprovaltán,biztosan van ennek vmi oka,ez azonban jó 10 éve még fordítva volt,kéremszépen változnak az idők.

 

:)

Előzmény: bolsh (1)
bolsh Creative Commons License 2005.08.27 0 0 1

Szia

 

Én évek óta Stavrosba járok, újabban immár családostul. Asprovaltán természetesen sokszor voltam már, de nekem Stavros izgalmasabb hely, a hely ahol

hegyek és tengerek... és Jorgos aki mindig énekel... ugye tudod miről van szó..

Jövő hétvégén is megyünk, nyilván átruccanunk Asprovaltára is, bár ott csak pancsolni jó, búvárkodni sajnos nem a legalkalmasabb.

 

üdv   "jorgoszturiszt"

Előzmény: saválló (-)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.27 0 0 0
0k
saválló Creative Commons License 2005.08.27 0 0 topiknyitó

Sziasztok!

 

Most jöttünk haza Asprovaltáról,nagyon kellemes két hetet töltöttünk el ezen az üdülőhelyen,azt hiszem ez a település is megérdemel annyit,hogy saját topikja legyen.

 

Sok magyar szót hallani a km hosszú strandon,és az utcákon,két magyar utazási irodának is van helyi képviselete ott,mégsincs ezzel foglalkozó fóruma.

 

Aki mostanában vagy akár korábban ott nyaralt,megírhatná véleményét legyen az akár pozitív vagy negatív,erről a helyről,ezzel is segítve az oda utazni szándékozók választását.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!