Keresés

Részletes keresés

S. Zoltán Creative Commons License 2004.03.25 0 0 800
Tiszteletem!
Egy kérésem illetve egy kérdésem lenne. Mint tudott a Vaskúti Rapley Ifjúsági Klub vezetője vagyok és már-már 70 diák jár hozzánk civilizált szórakozásra. (tánc, stb. és most nyitjuk az Általános iskolásoknak a Klubjukat).
No! Pályázatot körülbelül kétévente nyerünk, de ez nem segít a fennmaradásunkban. Évente kb tízezer forintból gazdálkodunk. Ezt már négy éve csináljuk. Ez a pénz fezezi a fiatalok szórakozási igényét! Na ja! Többi az a saját pénzünk.
Én most szeretnék támogatókat találni, akár eszközi akár anyagi támogatást elfogadnánk. Tudom ez most kéregetésnek, látszik, de a fiataloknak kell valami, ami még koránt sem hasonlít a kocsmára.
Ha valaki tud támogatókat keríteni, aranyba foglalnánk a nevét!
Én nem akarom veszni, látni, hogy amit felépítettünk az elvész!
Üdv: Zoli
S. Zoltán Creative Commons License 2004.03.23 0 0 799
Üdv.!
Na igen, ez így van Mijo!
Lehet, hogy maradi vagyok, de szerintem jobban oda kellene egymásra figyelnünk. Lehet, sőt biztos, hogy egy nagyvárosban ez nem működne, de még az állatvilágban is többnyire segítenek egymáson. Jó tudom ez épp olyan, hogy teremtsünk a világba békét. Hát nagy falat! Én mint kisember a magam módján próbálok tenni valamit. Én odafigyelek a „társaimra”. És erre fogom tanítani a gyermekem is.
Előzmény: Mijo (798)
Mijo Creative Commons License 2004.03.23 0 0 798

Kedves Zoli és Vince! Ha egy piától büdös részeg heverne az árokparton összeokádva és összefosva magát, akkor valószínűleg nem hasalnék le mellé mesterséges légzést adni szájon át. Ha a delikvens képes közölni mi a baja, akkor annak hallatán dönthetjük el a továbbiakat. Ha eszméletlen (bármilyen ok miatt is), arra van orvos, mentők, rendőr, stb. akik illetékesek mielőbb eljárni. Mondjuk dilettánsként, még egy pulzus kitapintása is belefér a pakliba, ezen túl, már akár kárt is okozhatsz. Ha te értesíted ezeket, akkor már megtetted azt, ami elvileg elvárás ilyenkor, még ha ezt követően várhatóan veled lesz morózus, akit kihívtál. Hallottam olyan bajai körzeti orvosról, ki amikor világos nappal rosszul lett egy járókelő a belvárosi utcán, inkább átment a mások oldalra, csak hogy ne rabolják "ilyesmivel" a drága idejét :(.

Mijo

Előzmény: S. Zoltán (797)
S. Zoltán Creative Commons License 2004.03.22 0 0 797
Üdvözletem!

Hát igen! Szerintem mindenki, aki úgymond a táplálék lánc alján van, az elmegy az ilyen gondok mellet. Gondolják, hogy amit nem látnak (nem akarják látni) az nincs is. Csak akkor van a bi bi, ha a tisztelt polgárral történik mind ez.
Nem régiben itt a Vaskúti Művelődési Háznál egy férfi feküdt a hidegben, egy száll pólóban. Na igen a történet az a szokásos. Magát műveltnek tartó emberek elmentek mellette és semmit nem tettek, vagy senkit nem értesítettek. Mert biztos részegnek titulálták. Hát azért vannak normális emberek is akik behozták a Műv. Házba, és a doki, valamint a mentő lett hívva. Na igen és most jön a döbbenet. A féri nem berúgott, hanem epilepsziás volt.
Csak azt nem fogom megérteni, hogy mindig ez a „szokásos” eset. Tudom az embereken nem, lehet változtatni. Nem vagyok rosszindulatú, de hasonló „jókat” kívánok nekik is. Csak ebből tanul az ember ezen a téren.
Zoli

Előzmény: D.Vince (795)
mamicska Creative Commons License 2004.03.18 0 0 796
Csak azért kotyogok bele,mert sajnos én is kerültem hasonló helyzetbe.Cukorbeteg hipózott be az utcán.Szerencsétlenül is esett szegény,megsérült és hagyták vérezve a földön feküdni.Mindenki kikerülte,mintha részeg lenne.A végén már káromkodtam ,hogy hívjanak mentőt!
Arról nem is beszélek,hogy a részeg sérültet is el kell látni!Sajnos erőszakosnak kell lenni,mert ilyenkor még a mentők sem nagyon akarnak kijönni.
Szerencsére Téged erre nem kell megtanítani.
Ismeretlenül üdvözöl:Erzsébet.
Előzmény: D.Vince (795)
D.Vince Creative Commons License 2004.03.18 0 0 795
Tiszteletem mindenkinek!
Ma egy nagyon tanulságos eset történt velem és sajnos nagyon meg döbbentett az emberek viselkedése.
Ugyanis az történt hogy valaki egy honfitársunk lefeküdt piheni az utcán.
Nagyon rosszul nézett ki, de senki sem ment oda hozzá hogy esetleg nincs-e rosszul. (Hála az égnek nem volt baja csak pihent)
Nagyon sokan jártak arra fele fiatalok idősebbek egyaránt, de senki sem foglalkozott vele.
És akkor mi van ha az ember tényleg rosszul van és segítségre szorul?
Nagyon úgy néz ki hogy mindenki becsukott szemmel jár az ilyen helyzetekben de természetesen mindig vannak kivételek akik segítenek és valahol törődnek az embertársukkal.
Gondoljunk bele! Még mi is kerülhetünk olyan helyzetbe!
Kicsit figyeljünk oda egymásra!
Ebből az a tanulság ha az illető akár részeg akár rosszullét fogta el legalább annyi, ha részeg is és tudunk vele beszélni kérdezzük már meg tőle: Nincs szükséged segítségre? Ha nem is kér akkor is legalább megtettük hogy felfigyeltünk rá és megpróbáltunk segíteni.
Aki fekszik az utcán nem biztos hogy részeg lehet hogy rosszul van.
Mert sokan azért nem mennek oda a másikhoz mert azt hiszik hogy részeg.
Üdv
Vince

S. Zoltán Creative Commons License 2004.03.10 0 0 794
Üdv.!
Most látom egy kicsit elaludt itt a banda. Senki nem ír. Talán Péntektől lesz új T-ma, a falugyűlésről. Aki még nem tudja, 2004. március 12-én, 18:00 kor kezdődik.
Én csak hangosítani fogok, ami különböző embereknél nem is olyan egyszerű. Most szereztem egy URH mikrofont, hogy egyszerűbb legyen a tisztelt embereknek hozzászólni. Persze nem csak a hangosításhoz kell, hanem a hangfelvételhez is a jegyzőkönyve, meg a kábel tv-nek hangnak. Tavaly hiába volt mikrofon, alig akarták használni.
Én csak azt nem értem, hogy ha már felszólal valaki, miért nem akarja, hogy hallják is?!
No tudom, hogy ez az én ügyes-bajos dolgom, de néha jó lenne együttműködni.

Zoli.

Mijo Creative Commons License 2004.03.07 0 0 793

Kedves Piroska, mint utólag hallom, nem is annyira zökkenőmentes ez a műfaj, nem kevés rejtély szövi át úgy az eddigi, mint a jövőbéli működését.

Hanem! Ti hogy eltitkoltátok ezt a nemes kezdeményezést, én meg azt hittem csak alig pár község rendelkezik saját honlappal :)!?
Gratula, és további nagyszerűsödő "építkezést" kívánok!!

Mijo

Előzmény: S.Piroska (792)
S.Piroska Creative Commons License 2004.03.04 0 0 792
Kedves Mindenki!
Szeretettel meghívunk 2004. március 6-án du.15-órától kezdődő Felső-Bácskai Regionális Komplex Települési Hulladékkezelő Telep ünnepélyes átadására.

A Felső-Bácskai Regionális Komplex Települési Hulladékkezelő Telep ünnepélyes avatásának forgatókönyve.
2004. március 6.

15-óra Vaskúti Fúvós zenekar térzenét ad
15,30 Érkezés a Hulladékkezelő telepre
15,32 Himnusz / a Vaskúti Fúvószenekar előadásában/
15,35 A vendégek köszöntése
15,40 KISS PÉTER miniszter Úr avató beszéde
15,50 Matheisz János polgármester Úrnak, a Felső-Bácskai Regionális Szilárdhulladék-lerakó Önkormányzati Társulás elnökének köszöntője.
15,55 Kiss Péter miniszter Úr, Matheisz János polgármester Úr, Széll Péter polgármester Úr, és Maráczy Endre Úr jelenlétében ünnepélyesen átvágja a hulladékkezelő telep avatását jelképező nemzeti színű szalagot.
Ezek után a hulladékkezelő telepet bemutatja Tóth Árpád Úr, a Technoplus Kft. Ügyvezetője, mint a beruházás FIDIC-MÉRNÖK-e.
17,00 Állófogadás a Bajai Városháza dísztermében / Baja Szentháromság tér 1./
Sajtótájékoztatót tart, valamint emléklapokat ad át a beruházásban résztvevőknek Kiss Péter miniszter Úr, és a beruházás gesztorának képviseletében, Matheisz János Vaskút község polgármestere.

Az ünnepség helyszíne: Felső-Bácskai Regionális Komplex Települési Hulladékkezelő Telep,
Vaskút község külterülete. Megközelíthető: Baja felől az 5501-es számú útvonalon.

Piroska

Mijo Creative Commons License 2004.03.03 0 0 791

Köszönöm Zoli, jól beszélsz, karakán gyerek vagy, úgy legyen, ahogy javaslod :)!

További kibontakozást kívánok úgy neked, mint a hozzád hasonló józanul gondolkodóknak!

Üdv: Mijo

Előzmény: S. Zoltán (790)
S. Zoltán Creative Commons License 2004.03.03 0 0 790
Üdvözletem.
Látom zajlik az élet, csak túl hangosan. De a lényeg, hogy „szeressük egymást gyerekek”!
Vagy ez itt nem jön be?!
Szerintem ide nem szagelszívó ventillátorok kellenek, hanem BÉKE GALAMBOK, aki rendet raknának, vagy ha ez se megy, jól letojnának valakit.

Mijo!
Mi jól érezzük magunkat itt és ne bánd, hogy idecsaltál minket. Hisz Vaskúton élünk, Vaskútiak vagyunk. Hól lennénk, ha nem itt. EZ VASKÚT!!!

Mijo Creative Commons License 2004.03.03 0 0 782

Kedves Piroska, Zoli, Vince, és más jóravaló vaskútiak, akik esetleg követnének benneteket! Már bánom, hogy ebbe a kuplerájba hívtalak benneteket, remélem mihamarabb eljön az az idő, amikor ezt nyugodt lelkiismerettel tehetem.
Most már meg tudom érteni azt/azokat, ki és mi miatt tartják innen távol magukat!
Bízzunk a tiszta jövőben.

Mijo

oszibá Creative Commons License 2004.03.03 0 0 781
Előzmény: oszibá (771)
oszibá Creative Commons License 2004.03.02 0 0 771
Szia Vince, jó a hobbid, ezeket én is szeretem ezt meg Autó, motortechnika és sport! figyelmedbe ajánlom
Oszibá
Előzmény: D.Vince (768)
mamicska Creative Commons License 2004.03.02 0 0 769
Fiatalodunk,hurrá!Üdvözöllek!
mamicska.
Előzmény: D.Vince (768)
D.Vince Creative Commons License 2004.03.02 0 0 768
Tiszteletem mindenkinek!
Dudás Vince vagyok.
Vaskuton élek.
1982.02.25-születtem.
Szakmám:Általános Mechanichai müszerész.
Hobbim a számitogépezés és a forma1.
Mijo Creative Commons License 2004.03.02 0 0 766

Ahogy több településünk viszonylatában is szóba került már, most Vaskút tekintetében merül fel a kérdés lakossági jelzések alapján, vajon miért is van az, ha egy településre új orvos érkezik, kevés kivételtől eltekintve a gátlástalan harácsolást tartja működése egyik fő szempontjának!? És az ilyen módinak kik vajon legszenvedőbb alanyai? Naná, hogy főként a beteg nyugdíjasok (törődést mímelő sarckörök az ominózus napon), de a trendi nem tesz kivételt más korosztályokkal sem. Ebben az esetben még az a szerencsés, hogy választási lehetősége van a kiszolgáltatott népnek, és oda megy, ahol valódi figyelmes törődésre és emberségre talál. Na majd az EU, ezt a kérdést is helyreteszi rövidesen :(...

Mijo

Mijo Creative Commons License 2004.03.02 0 0 764

Kedves Piroska, arra kérlek téged is meg a fiúkat is, ne szegje kedveteket az a topicrombolási szándék (keményen Modus-sértő offolásokkal), ami időről-időre jellemzi fórumunkat! Ti kulturlények vagytok, saját gondolatvilágotokkal, számtalan nagyszerű dolog kötődik működéstekhez - és ez a lényeg! Javaslom lépjetek át elegánsan az időnként közbeékelt sz@rhalmok fölött, akadnak már olyan univerzális tisztítószerek, melyekkel a legmakacsabbnak tűnő szennyeződések is nyom nélkül eltüntethetők, csak alkalmazás és idő kérdése :). Tudod: érik a gyümölcs :)!

Más: helyi alkotóművésztek munkáiból nem ártana egy válogatást készíteni digitálisan, és itt is közszemlére tenni. Majd ezt is megbeszéljük.
A Knipf-emlékszoba felpakolásával még tartozom, csak technikai akadályaim voltak.

Hajrá és üdv: Mijo

Előzmény: S.Piroska (758)
Mijo Creative Commons License 2004.03.01 0 0 760

Az egyik haverom, mint szerelő következetesen elhárítja ennek a márkának a javítását, mindig is állította, hogy csak ezt NE :(!
Kedves Zoli, azért neten lehet, hogy érdemes próbálkozni az erre szakosodott topicok valamelyikében. Itt nézz körül: Audioland! Ha létezik megoldás, mindig akad aki segít.

Vincénk még bátortalankodik :)!? Mutassatok példát a népnek, hadd lássák a netvilágban, jóemberek is akadnak felétek :))). Zoli, bárki jön, mint új, kezdje egy rövid bemutatkozással itt (kattints rá): Bemutatkozás.

Üdv és sok sikert tévéileg: Mijo

Előzmény: S. Zoltán (759)
S. Zoltán Creative Commons License 2004.03.01 0 0 759
Üdv!
Ha valakinek Pilips TV-je van gyorsan adjon túl rajta! Épp lejárt a jótálása az enyémnek és Ugyan mi történt? Na ja! Még az interneten sincs alkatrész hozzá. A Tv szerelő tanácstalan. Tehát volt egy Tv-m. De még réznek sem tudom eladni mert az sincs benne. Talán akváriumnak jó lessz.
Pusszancs mindenkinek.
Zoli
S.Piroska Creative Commons License 2004.02.29 0 0 758
Mijókám!
Remélem is, hogy megnézel bennünket. A kopasz barátod kicsit szemérmes, nem mer még mutatkozni,kell a diztatás.Tudod, már annak is örülünk, hogy bejött a művházba és le tudta vetni a sapkáját.De szoktassuk-szoktassuk.Amúgy nagyon rendes gyerkőc, csak még visszahúzódó.Egy kicsit betont fogott most, nem győztük rugdosni. Elment Bajára ellenőrzésre, valamit találtak nála,kikészült, erre be akarták dugni a pppccihiátriára, de olajra lépett.Most már rendbe van ugy ahogy megigértük neki, hogy a nyáron elkiséri a Zoli Pécsre kivizsgálásra, nem azért mert a szülei nem akarnának elmenni vele, csak Ő nem akarja.
Na puszika
Legyél jó:
piroska
Előzmény: Mijo (754)
mamicska Creative Commons License 2004.02.29 0 0 757
Szia Piroska!

A Marika sikeres vizsgája akkor Nektek is köszönhető!
Jutkát a héten felhívom,mert régebben többször beszéltünk és most Karácsonykor csak pár sort váltottunk.Papáját is nagyon kedveltem,az akkori Béke téren volt férfi fodrász és az én Édesapám is hozzá járt.

Látod az asszonybál is azt bizonyítja,hogy a férfiak csak-csak a nők közelébe keverednek!!

Köszi mindent!
Pusz:Erzsébet

Előzmény: S.Piroska (756)
S.Piroska Creative Commons License 2004.02.29 0 0 756
Mamicska!
Egy kicsit dicsekszem az Oszmájer Marárikával.Most tette le a vizsgát számítógépre, nálunk volt gyakorlatin 3 hétig minden nap,a vizsgája 5-ös lett.
A Móráth Jutka majdnem szomszédom, igyexem elkapni.
Az asszonybál nagyon jól sikerült, felvettük videóra is. Igaz már kezd elférfiasodni, elég sokan öltöznek be nőnek. Csak lestem mint a luki nyúl mennyi "bögyös" volt.
Puszi: Piroska

Előzmény: mamicska (751)
S.Piroska Creative Commons License 2004.02.29 0 0 755
HÁT jÓZSI CSAK KACARÁSSZÁL AZ ÖTLETEIMEN.
Nincs különösebb bánatunk,de azért lejöhetsz hozzánk, egy kicsit körbe nézni.Rengeteg régiséget gyüjtöttünk össze a számítogépek köré.Azért gyere le.Hátha kicsikarjuk tőled is a régiségeid.
Nem kell köcsögfát faragnod.
Előzmény: Törölt nick (753)
Mijo Creative Commons License 2004.02.29 0 0 754

Piroska kedves, az érőfélben lévő találkozó miatt amúgy is ki kell ugranom egyeztetni veletek, akkor mindezt megbeszéljük. Fiad megjelenése miatt örülök, "rugdosd" a haverjait is, ne legyenek szemérmesek, különösen ami a "tesómat" illeti némi kis időtolódással :). No meg hát a Zoli is érezze magát otthon az összes témakörünkben, ha már a mamája nem képes :)))...

Üdv: Mijo

Előzmény: S.Piroska (746)
Mijo Creative Commons License 2004.02.29 0 0 752

Szia Piroska, szia Zoli (na végre, üdv a hajón :)!!), elnézést, takarásban voltatok, és ennek velejárója, hogy a számomra fontos sem tűnik elém :). Lényeg hogy vagytok, és legyetek is minél gyakrabban!

Zoli, a haverom hol van :)!???????

Üdv: Mijo

Előzmény: S.Piroska (750)
mamicska Creative Commons License 2004.02.29 0 0 751
Szia Piroska!

Erre nem is mertem gondolni,hogy ilyen hamar el tudod érni őket!Varázsló vagy.Asszonybál biztos nagyon jó lehetett!
Köszönök mindent!
Üdv.Erzsébet.

Előzmény: S.Piroska (750)
S.Piroska Creative Commons License 2004.02.29 0 0 750
Szia Erzsi!
A puszikat már kezdtem osztogatni.
A Zority Terinek tegnap átadtam az üdvözleted az asszonybálba. Nagyon szépen köszöni, hogy gondolsz rá. Megigérte, felhív telefonon.
A többiekkel is elég sűrűn találkozom. Teljesítem a kívánságod.
Üdv: Piroska
Előzmény: mamicska (749)
mamicska Creative Commons License 2004.02.27 0 0 749
Szia!

Mihályi Julcsi,Móráth Jutka,Zórity Terike,Oszmájer Mari.A Müller Ani is együtt járt velünk,de ők Szekszárdon laknak a Lohner Edével.
A Schopper Lizi és a családja Baján lakik.Bár úgy rémlik,mintha az egyik fia Vaskúton lenne.
Ha sikerül megszerveznünk akkor idén már a 40 éves találkozónk lesz!
Köszönöm a kedvességedet és csókolom Őket,Téged üdvözöllek:Erzsébet.

Előzmény: S.Piroska (747)
S.Piroska Creative Commons License 2004.02.27 0 0 748
Hali Józsi!
1. tipp a sok közül.
Ha nem éktelenül szagosak, ki lehet hipózni,stb.és nem az anyagiak a szempont,szívesen fogadnánk a művházba a többi művészeti tárgy közé.A többiből sem iszik senki.
2.Elég sok helyen láttam az udvarban felállítva köcsögfát,/ne röhögj/ ez a neve,jól mutat díszként egész nyáron.
Ha lesz még akkor irom.
Piroska
Előzmény: Törölt nick (740)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!