Keresés

Részletes keresés

henike7 Creative Commons License 2004.07.08 0 0 840

remek, már vártuk a beszámolót.

érdekes dolgokat írsz, meg hasznosakat is.

bár mindig akartam mondani, hogy nyilvános, ingyenes WC hol van: kb a látnivalók egyik és másik végén. a szent péter bazilika mindkét oldalán van egy-egy nyilvános, és ingyenes, és nagyon tiszta WC, másrészről pedig a Vittori emanuale mellett. ha az ember a colosseum felé megy, ez a hatalmas fehér épület kanyarodik a forum romanum felé, egy kis lépcsősor viszi fel az embert a capitólium hátsó részéhez, ahol a romulus és rémus szobor is áll, nos a lépcső előtt, a vittor hátulján van mindig egy múzeum, ingyenes, változatos műsorral. abban az épületben van WC, tiszta, és szintén ingyenes. nem nézik, hogy utána elmész-e a kiállítást megnézni, de szoktak jók lenni.

szóval mindenkinek ajánlom. mármint hogy igyekezzen ezekbe menni.

vagy a MCdonaldsokba. nem olyanok mint nálunk. pl a spanyol lépcső környékén is van egy, de annyira beleolvad a római képbe, hogy alig venni észre. a trevi kút felé kell indulni, balra lesz egy kisebb tér, és egyszercsak az út kétfelé ágazik: az egyik a trevi felé, a másik kitudja, ott van egy meki, hatalmas, szép, érdekes.

 

hát ennyit.

 

Előzmény: pere1 (839)
pere1 Creative Commons License 2004.07.07 0 0 839

Üdv!

 

Most jöttünk Rómából!

NAgyon király volt annak ellenére,hogy dög melegben néztük a várost.

MI vasárnap indültünk a Wizzairrel.Ciampino reptérre érkeztünk,onnan elöször a Cotrail-lal(kék busz)akartunk bemenni,de mivel az orrunk elött ment el,ezért a sárga szinű buszt választottuk.Ez a Ciampino vasútállomásra visz 1,3 Eu-ért.Onnan vonat a Terminire 2,5 Eu-ért.A jegyet a kalauznál vettük,mert a jegyiroda zárva volt az állomáson.Reptérről a városba kb 1 óra volt várakozással együtt.A taxis órával 50-55 Eu-ra tippelte a viteldíjat a városba.

 

Sajnos a szállással eléggé átvertek.A venereve.com-on foglaltuk egy apartmant,név szerint a Simpatia-t,amin a Via Cariolin van.A honlapon földszintnek van feltüntetve,de valójában egy szuterén.Amúgy szép és tiszta,de azért nem ezt vártuk.Érdekes volt a fürdőszoba amiben nem volt zuhanytálca,csak a padlón egy összefolyó és kb 2 nm volt az egész.

 

Arról hogy mit láttunk nem nagyon írnék,mert az utikönyvekben minden le van írva.Két dolgot emelnék ki,az egyik a Szent Péter Bazilika és a kilátás a kupolából,a másik a a Piazze Navone.Amúgy inkább a római kis utcákat jártuk,kerülve a forgalmasabb főutakat.

 

Vigyázat! A Szent Péter BAzilikában nem engedik be a fiúkat bermuda nadrágban.Az ényém a térdem alá ért,még is kellett egy nadrágot vennem 5 euróért,hogy bemehessek.A kupolába 5 Eu a belépő lifttel,de utána még vár rád 320 lépcső.

 

A kajálás nagyon egyszerű.REggeli a pékségben,ahol fél Eu-ért kapsz 3 kis cipót (kb zsemle nagyságú),amik mindenfélével izesítettek.(Olivabogyó,paradicsom,stb) Ebédre általában tésztát ettünk(5-8 Eu) vagy paninit (2-4 EU) ami tulajdonképpen egyfajta olasz szendvics.

 

Nyilvános WC-t keveset láttunk,de a legtöbb étterembe nyugodtan beengedtek,főleg a lányokat.Vizet általában a nyilvános kutakból ittunk,de az újjab városrészekben keveset találtunk.Üzletben kb 1,5-2 Eu egy nagy palack ásványvíz.Az éttermekben vigyázni kell,mert ki van írva,hogy a panini 3 Eu ,de ha leülsz akkor már mindjárt 3,5 és ugyan ez volt a vizzel is.Ha leülsz érdemes elöbb elkérni az étlapot és nem a pultra kiírtakkal számolni.A szervízdíj néhol van,néhol nincs.

 

Vissza a reptérre Cotrallal mentünk.Elöszőr piros metróval a végállomásig (Anangina,1 EU a jegy) onnan busszal a reptérre 1 Eu-ért.A metró 20 perc alatt kiér a végállomásra onnan a busz kb fél óra alatt van a reptéren.A busz kb fél órás időközökkel indul.

 

Nagyjából most ennyire futotta.Ha érdekel valakit valami,kérdezzen nyugodtan.

 

Üdv

wzindbad Creative Commons License 2004.07.01 0 0 838
Ezt is tudom ajánlani, ha valaki szereti a barokkot: http://members.tripod.com/romeartlover/index.html
pere1 Creative Commons License 2004.07.01 0 0 837

Szia Selket!

 

Éppségben megjjöttetek?

Milyen volt?

Ciampino?

 

Ird meg létszi minél hamarabb,mert 4.-én megyünk mi is!

 

Köszi!

Frajti Creative Commons License 2004.06.29 0 0 836
Remélem csak vicc volt a részedről, jhohgy ismét beírtad. Az alábbi hozzászólok próbáltak neked segíteni... olvass is pls.......
Előzmény: mildi24 (835)
mildi24 Creative Commons License 2004.06.29 0 0 835

Sziasztok!

Nemsokára indulunk Rómába. Miután pár napot ott töltünk és a SZIH-ben fogunk aludni, szeretnénk átmenni NÁPOLYba. Ha valaki esetleg tud ott is valamilyen olcsó szállás-lehetőséget, akkor kérlek titeket, hogy segítsetek. Mellesleg hogyan lehet legkönnyebben eljutni Rómából Nápolyba? És mennyiért lehet itt autót bérelni.

Előre is köszi mindenkinek a segítséget!

Milid24

mildi24 Creative Commons License 2004.06.29 0 0 834
<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><FONT face="Times New Roman" size=3>Sziasztok!

<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><FONT face="Times New Roman" size=3>Egy kis segítséget szeretnénk kérni. Augusztus elején megyünk Rómába, majd onnan szeretnénk átmenni Nápolyba. Sajnos ott még nem sikerült szállást találnunk elérhető áron. Ha tudtok, kérlek segítsetek. Ezen kívül, ha tudjátok, hogy hogyan lehet eljutni Rómából Nápolyba vonattal, ill. mennyibe kerül ott autót bérelni, akkor ebben is kérjük segítségeteket. Előre is köszi mindenkinek!!!

<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt"><FONT face="Times New Roman" size=3>mildi24

henike7 Creative Commons License 2004.06.29 0 0 833

szia, először is irigykedem, azért az egy hét sem semmi, kezdetnek pedig aztán igazán jó.

a kérdésekre:

rómából három hely, ahol igazi római hangulattal találkoztok majd: campo dei fiori, elsősorban este javaslom, telis tele igazi olasz emberekkel, de napközben a piaca sem elhanyagolható. szóval azt mindenképpen, ráadásul közel hozzá egy halom híres látnivaló, mint a francia nagykövetség, gyönyörű épületével, és freskóival, a mi magyar akadémiánk, és a navona is csak egy kisebb kőhajításra van, ami szintén elhalmoz élménnyel. javaslom a Trasteverét. ott inkább a kis vendéglők sora fog elkápráztatni, vagy a két házfal közé kihúzott, és megrakott szárítókötél.

és ahova még sok ember ellátogat, nem elsősorban a látnivaló miatt, az a spanyol lépcső. minden turista várja a virágáradatot, de az a nagy melegre való tekintettel nyáron nem dísziti ezt a teret. de ott leültök, és nézelődtök. a híres divattervezők boltjainak sokasága varázsol majd el. sétáljatok ki a via del corsora, és hajrá, előre a vittorio emanualle emlékműhöz, majd onnan a colosseumhoz. aztán vannak még utcácskák, stb, én ezeket nézném meg, ha ott lennék.

 

a nápolyi vonatokról a www.trenitalia.it -en tudsz keresni. én már párszor megnéztem, nem olcsó mulatság, 25-32-?? euro az ára, minden vonatra más, nem olyan a rendszer, mint nálunk. viszont ezen a honlapon inkább az olasz kereső működik, kis segítség: partenza: roma, arrivo: napoli

aztán ott kiadja, mik vannak, időpontot is be kell írni, majd ha kiválasztottál egy vonatot, akkor a prezzi ad infot az árakról. az angolban ez nincs meg.

 

autókölcsönzés ügyében már kaptál választ.

jó mulatást, ja, és nagyon-nagyon meleg lesz, ha rómában úgy gondolod elviselhetetlen a hőség, akkor számolj hozzá meg egy jó adagot, és az vár majd nápolyban.

Előzmény: mildi24 (830)
csipcsa Creative Commons License 2004.06.26 0 0 832
Szállás: venere.it
Vonat:?szerintem a vasútállomásról.:)
Autó: europcar.com
Előzmény: mildi24 (830)
Frajti Creative Commons License 2004.06.25 0 0 831
Szerintem végy kézbe egy útikönyvet, olvasd át, szedd ki azt a 3at ami érdekel, ezekre szánj időt. Másra úgyse jut. Inkább csak sétálgass, ülj be egy kávézóba, stb. A hangulat így is lejön, egy hét ugyanis rettentő kevés...
Előzmény: PaxRomanum (829)
mildi24 Creative Commons License 2004.06.25 0 0 830
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnénk kérni. Augusztus elején megyünk Rómába, majd onnan szeretnénk átmenni Nápolyba. Sajnos ott még nem sikerült szállást találnunk elérhető áron. Ha tudtok, kérlek segítsetek. Ezen kívül, ha tudjátok, hogy hogyan lehet eljutni Rómából Nápolyba vonattal, ill. mennyibe kerül ott autót bérelni, akkor ebben is kérjük segítségeteket. Előre is köszi mindenkinek!!!
mildi24
PaxRomanum Creative Commons License 2004.06.25 0 0 829
Egy hétre mennék az idén Rómába, és tudom ez nem sok idő, de kíváncsi volnék, mit ajánlanátok megnézésre. Elsősorban nem romok, hanem hangulatok érdekelnének! Előre is kösz.
pere1 Creative Commons License 2004.06.25 0 0 828
Mi az, senki nem járt Rómában ahol valami új infót megtudott?
Vagy ennyire örök város Róma? :))
henike7 Creative Commons License 2004.06.15 0 0 827
menetrendet talán nem, de rá tudsz keresni minden buszra a www.atac.roma.it honlapon.
ha picit tudsz olaszul, az olasz oldallal próbálkozz, az angol nem mindig működik.
Előzmény: babi76 (826)
babi76 Creative Commons License 2004.06.15 0 0 826
Sziasztok,

Életemben először Rómába készülök, picinyke olasznyelv-tudással de annál nagyobb lelkesedéssel, egyedül, 1 hétre. A repülőjegy megvan, a szállást is sikerült lefoglalnom már, nagyon sok jó tippet kaptam olvastam itt a főrumon.
Már vettem egy jó részletes Róma térképet is, és minden információt gyűjtögetek a várossal kapcsolatban.

Tudnátok nekem segíteni, hogy hol találok - akár itt a neten - villamos ill. buszmenetrendet?

Előre is köszi...

Becky74 Creative Commons License 2004.06.06 0 0 825
Sziasztok!

Ismeri valaki az Avantgard Utazási Iroda 7 napos Róma+üdülés útját??

Ha igen, írjatok légyszi!!

Becky

JUDYBRIDGE Creative Commons License 2004.06.06 0 0 824
Sziasztok!
Én már egy ideje olvasgatom a fórumot, de csak most lépnék be - nekem is közeleg a Rómába látogatás - mert már nagyon izgatott vagyok!!!
Én pont most foglaltam le a szobánkat (2 főre)
ezen a címen: www.cristinahouse.com.
Ezt egy ismerős ajánlotta (ők a Termini roomsban laktak! Nagyon meg voltak elégedve, nem kell előre fizetni, e-mailben lezavarható, várták őket minden rendben volt. Fejenként 40 euró egy éjszaka, külön fürdőszoba minden szobához, + bed&breakfast.
Nagyon édesek voltak, küldtek levelet hogy hogy lehet a reptérről eljutni hozzájuk... Szerintem baráti, egy kattintást mindenképpen megér... Remélem segítettem!
Előzmény: ViLLaM (823)
ViLLaM Creative Commons License 2004.06.04 0 0 823
Nem laktam, viszont jartam a Villa-ban, kb. a SZIH szinvonalan van, valamivel olcsobb, mert nincs kulon furdoszoba minden szoban. A noverek kedvesek, szep udvara van akarcsaka SZIH-nak. Tavol esik a kozponttol viszont kozlekedesi szempontbol nagyon jo helyen van, csak 5 percre van a metro, es amilyen kozlekedesi kaosz van abban a varosban, sok idot megsporolhattok a metroval.
Előzmény: Elvira70 (821)
pere1 Creative Commons License 2004.06.04 0 0 822
Üdv!

Szeretném a segítségeteket kérni!
Július 4. és 7. között megyünk Rómába,de az elözőleg lefoglalni kivánt szállodánkról kiderült,hogy tele van.HA valaki tudna ajánlani egy jó kis hotelt vagy bed@breakfast lehetőséget,nagyon megköszönném.
Olvastam a SZIH-ról,az sem tűnik rossznak,bár van ott lehetőség privát 2 ágyas szobára?
(majd még megnézem azért a réfebbu beírásokat is!)

Köszi!

Elvira70 Creative Commons License 2004.06.03 0 0 821
Köszi. Elvileg a Villa Mater-ban laknánk, szept. végére volt még 1, októberre néhány szobájuk, úgyhogy mielőbb kellene rep.jegyet foglalni. Árban egyébként most éppen mind a két fapados nagyjából ugyanannyiért ad jegyet a preferált hétre, úgyhogy ezért akartam tudni, hogy honnan közelebb a város. Ismered esetleg a Villá-t?
Előzmény: ViLLaM (820)
ViLLaM Creative Commons License 2004.06.03 0 0 820
Ha a Villa Mater-ben laktok, lenyegeben mindegy, melyik repterre erkeztek, ido+atszallas szempontjabol kb. egyezik a ketto.
Előzmény: Elvira70 (818)
ViLLaM Creative Commons License 2004.06.03 0 0 819
Mindenkepp a Fiumicinora erdemesebb erkezni, innen 20 percenkent indul vonat a varosba. Erdemesebb az olcsobb vonattal menni, ami tobb helyen is megall. Viszont tobb penzt nem erdemes kiadni csak azert hogy a Fiumicinora erkezzel.
Előzmény: Elvira70 (817)
Elvira70 Creative Commons License 2004.06.03 0 0 818
Tegnap este sikerült végre telefonon elérni a Villa Mater Redemptoris nevű, szintén magyar apácák által lakott házat. Tavaly egy ismerős ott lakott és dícsérte. Az őszi hónapokat kérdeztem, azt nem tudom, hogy a nyárral hogyan állnak befogadó képesség tekintetében. Próbáld felhívni őket, magyarul beszélnek. Csak ne túl későn (mármint este) hívd őket! Tel. 0039 066277953
Előzmény: nzx (816)
Elvira70 Creative Commons License 2004.06.03 0 0 817
Szeretném megtudni, hogy mi a szerencsésebb a városba való bejutás szempontjából: a Ciampinora vagy a Fiumicimora érkezni? Az előbbire a Wizz, az utóbbira a Sky gépei érkeznek. A szállás elvileg metrovonalon lenne.
nzx Creative Commons License 2004.06.02 0 0 816
junius 27-én utazunk Rómába és már nem tudtunk szállást foglalni a SZIH-ban.Ajánlották tőlük nem messze ANCELA CHARITA házat.hasonló árak vannak csak angolul beszélnek és csak egy telefonszámot kaptam.Tudtok róla valamit?
panka Creative Commons License 2004.06.02 0 0 815
ízlések és pofonok - én is firenzéért, de van, aki rómáért.
Előzmény: nzx (814)
nzx Creative Commons License 2004.06.01 0 0 814
Már mindenki alszik?
nzx Creative Commons License 2004.06.01 0 0 813
Sziasztok!
nzx Creative Commons License 2004.06.01 0 0 812
Sziasztok!Én új vagyok itt de imádom ahogy lelkesedtek Rómáért.Eddig azt hittem,hogy csak Firenzét lehet így szeretni.
Blackholeproducer Creative Commons License 2004.06.01 0 0 811
Rómában április-június eleje és szeptember-november eleje a főszezon. Gondolom, te a tengerparti július-augusztusi főszezont értetted.
Előzmény: dolina (810)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!