Keresés

Részletes keresés

dalos veréb Creative Commons License 2017.07.24 0 0 5999

Köszi a tanácsot.

 

Már kaptam időpontot.

Hát állítólag ért mindegyik variációhoz.

Utána a lehetőségek között választok, mert én nem látom belül mi lehet.

 

Előzmény: Törölt nick (5998)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.23 0 0 5998

Egyetlen megoldás a szike.

Nekem is gyűrűzték először, de a vége műtét lett. 20 évig teljesen jó volt. Most megint kezd elő-elő jönni, de ha betartom a normális étkezést -nem zabálok és nem vedelek- akkor most is jó.

Előzmény: dalos veréb (5996)
TinmanHU Creative Commons License 2017.07.22 0 0 5997

Belső aranyérre, az esetleges gyulladás megszüntetése után a gyűrűzésnél jobb, biztonságosabb, egyszerűbb, fájdalommentesebb módszer nincs.

Előzmény: dalos veréb (5996)
dalos veréb Creative Commons License 2017.07.22 0 0 5996

Haho!

 

Nekem is ilyen belső aranyeres problémám van.

 

Gy-s megyében élek.

Kire gondolt?

A lézeres állítólag nem jó , mert később repedhet állítólag.

A gyűrűzés sem megoldás állítólag.

 

Ha van ötlet megköszönném. 

 

Előzmény: bonap arte (5968)
TinmanHU Creative Commons License 2017.07.22 0 0 5995

Jaj dehogy! Nem neheztelek rád, inkább csak olyasmi válaszokat vártam volna, hogy: kenegesd ezzel/azzal, használd ezt/azt, nekem is volt, elmúlt xy időn belül. Ha kivettek rögöt, akkor meg fog gyógyulni, etc.

 

250km-re élek BP-től, nekem sajnos az semmiképpen sem opció. Azt sem tudom, hogy egyáltalán mit kéne ezzel kezdenem, főleg, hogy már belenyiszáltak, de nem vágták ki a problémás területet. Tulajdonképpen most jobban fáj, mint előtte, hogy hozzá sem értek. Most keményebb, mint előtte + a vágás miatt eleinte eléggé vérzett, most már jóval kevésbé.

Előzmény: Törölt nick (5994)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.21 0 0 5994

Az OBSI az Országos...

Figyelj, ha akarod, adok mobil telefon számot is, a professzoromét, aki engem operált...

De akkor legyél nyitottabb a segítség iránt!

Akkor mi legyen? Ő a Transzplantációs klinikán rendel szerdánként! Budapest, Baross utca.

Segíteni akarok neked, de azért ne rám neheztelj, hogy nem tudom merre laksz...

Előzmény: TinmanHU (5993)
TinmanHU Creative Commons License 2017.07.21 0 0 5993

Nem csak pestiek írnak ide :-(

 

És ez igazából nem válasz a kérdésemre, hogy más rög eltávolítás után miket tapasztalt, mit tett.

Előzmény: Törölt nick (5992)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.21 0 0 5992

Menjél a kerületi sebészetre, ott kérj segítséget! De még az is lehet, hogy a háziorvosod beutal valamelyik kórházi sebészetre, pl. OBSI 

(Az OBSI-ban hipp-hopp megcsinálják szerintem.)

Előzmény: TinmanHU (5991)
TinmanHU Creative Commons License 2017.07.19 0 0 5991

Lenne egy kérdésem, kérem akinek volt hasonló válaszoljon. Köszönöm!

 

Gyulladt, belső aranyerekkel kezeltek, gyűrűzéssel. 8 kezelés volt. Több elvileg nem is kellett. Az utolsó utáni 3. hétben emelnem/vinnem kellett kb. 30-35kg-os súlyt és éreztem, hogy valami nem oké.

 

Másnap megjelent egy fájó csomó a végbélnél, nagyjából egy nagyobb babszemre tudnám hasonlítani. Gondoltam kijött egy külső aranyér. Azonban egyre fájóbb és kényelmetlenebb lett, már ülni is nehéz volt vele. 3 nap után felkerestem vele egy proktológust, aki érzéstelenítés nélkül belenyiszált, injekciós tűt bökött bele, majd megmutatta, hogy kiszedett belőle 2 db. vérrögöt. Majd kettéharaptam a kezem annyira fájt... fura ez az orvostudomány, hogy ahogy fejlődik úgy tűnik egyre barbárabb -.-

 

Utána persze vérzés, fájdalom, gézlapok, kúp, minden ami kell. Most így 2.5 nap elteltével jobb egy kicsit, de a csomó az ugyan úgy megvan és nagyon érzékeny, fáj, ha picit is hozzáérek!

 

Az lenne a kérdésem, hogy ez eltűnik valamikor? Vagy újra feltelt? Felszívódik ez magától? Megint ki kell állnom ezt a pár napos kínt? Ki kell ezt metszeni? Vagy mit csináljak?

 

A doki 1 hó szabadságra elment, azzal vált el tőlem, hogy szeptemberben hívjam fel. Most addig így legyek?

Jana 12 Creative Commons License 2017.07.17 0 0 5990

Köszönöm! Én is bízom benne, hogy úgy lesz! De köszönet jár Neked is, és mindazoknak, akik évek óta bátorítják, és segítő tanácsaikkal látják el a reménykedőket!

bonap arte Creative Commons License 2017.07.16 0 0 5989

Ezt a történetet Én is írhattam volna. Nálam a szikés műtét volt a segítség. Azóta rendben vagyok. És így van ahogy írod....a kialakult súlyos aranyér nem fog visszafejlődni, nincs az a csodaszer ami elmúlasztaná. További sikeres jobbulást kívánok!

Előzmény: Jana 12 (5988)
Jana 12 Creative Commons License 2017.07.16 0 0 5988

Kedves Sorstársak!

   Túl vagyok egy komoly műtéten! Mivel nekem is sokat segítettek az e fórumon megjelenő hozzászólások, ezért megpróbálom én is összefoglalni az aranyeres tapasztalataimat. Talán segít majd valakinek.

   A problémám kb. 25 éve kezdődött, amíg a nodusok tekintetében eljutottam a többször diagnosztizált III.-IV. stádiumig. De a saját szempontomból nézve is négy stádium volt.

Első stádium: - A WC használatot követő kezdeti  rácsodálkozás, a „Jé, ez a vér meg hogy kerül oda?” megválaszolása volt. Bátorságot véve magamon, felkerestem egy lakóhelyemen praktizáló proktológust. A vizsgálatot a belső aranyérről magyarázat, és a gyűrűzés kilátásba helyezése követte. Akkoriban erről még nem sokat hallottam, tartottam is tőle, és az internethez sem fértem még hozzá. Sajnálatos módon az orvos váratlanul eltávozott közülünk. Ahogy teltek az évek, az újabb vérzéseket újabb vizsgálatok követték /anoscopia, irrigoscopia, rectoscopia, colonoscopia/. Krémek, kúpok, műtéti lehetőség felemlegetése, stb. Úgy vélem, hogy az orvosi álláspont az volt, hogy döntse el a beteg, hogy mit akar.

Második stádium: - Már tudtam, hogy mi a bajom, nem fájt, csak vérzett. Ha nem muszáj, kerülöm a kést.  Optimistán néztem a jövőbe, hátha fejlődik valamennyit az orvostudomány, vagy velem történik valami.

Harmadik stádium: - Már zavart az egyre gyakrabban kibujkáló dudor hol az egyik, hol a másik, majd mindkét oldalon. Még tűrtem, és visszanyomkodtam. Szedtem az érfal erősítőt, krémeztem, használtam a kúpokat, de mire úgy gondoltam, hogy minden jóra fordult, újabb spriccelő vér a WC csészében. Félve mentem munkába és  kirándulni is. Felkerestem egy magánrendelőt, ahol a lézeres megoldást ajánlották fel a kórházi, hagyományos beavatkozás helyett. Közben informálódtam az interneten, olvastam a fórumot. Köszönöm, de egyikből sem kérek!

Negyedik stádium: - Állapotom tarthatatlan. A WC használatát követően következett a szokásos „alsó mosás”, majd ágyon fekve hosszú percekig a közelharc a karfiolszerűen előeső, vörös, megduzzadt, hatalmas aranyerekkel, illetve végbéllel. Színesebb volt az élmény, mikor közben még vérzett is. Ha igyekezetemet siker koronázta, akkor sem örülhettem sokáig. Napközben nedvedzett, és nagyon gyakran körkörösen elő is jött. Már a sarki boltig sem tudtam gyalog elmenni, de sokat segített a kerékpár. Feltéve, ha rá tudtam ülni. Fájdalmas volt a kerti munka, a lehajlás.

Végső elhatározás: Ez így nem mehet tovább! Először helyben kerestem a legjobb megoldást. Találtam is tapasztalt, jó sebészt, akiben megbíztam, de a vizsgálatot követően úgy döntöttem, hogy a kilátásba helyezett, hagyományos műtét nálam csak a végső megoldás lesz. Újabb keresgélés az interneten. Már elméletben is felkészültem. Előnyök, hátrányok, szövődmények, de nem gond a DG­-HAL-RAR, LONGO, Milligan-Morgan, Ferguson, Parks rejtélyes szavak fogalma sem.  Colonoscopia, majd újabb anoszkopos vizsgálatok a fővárosban, de az állapotom műtéti lehetőségeiről - a súlyossága miatt - a hagyományos és a LONGO között megoszlottak az orvosi vélemények. Döntenem kellett. Kerül, amibe kerül, de én nem kínlódok hetekig a műtétet követő fájdalom miatt, így maradt a LONGO. 

A megoldást röviden összefoglalom: Eleinte szkeptikus voltam, mert nem hiszek a reklámoknak. Szimpatikus magánkórház a XIII. kerületben, szakmailag elismert főorvossal, kétágyas, TV-s szobával. Izgatott érkezés, majd infúziós műtéti előkészítés, gumiharisnya felhúzása, stb. A műtőben a spinális, gerinc közeli – na, ez nem túl kellemes – érzéstelenítés után, a látottak súlyossága alapján elhangzik a váratlan bejelentés: - Ez nem LONGO lesz, hanem STARR, HAL-RAR-al kombinálva. Kb. 5 cm rectum fal is prolabált. A tervezettnél hosszabb, egy órás műtétet követően megtudtam, hogy hasonló, de kicsit nagyobb, hosszabb és speciálisabb kialakítású eszközzel került a beavatkozás elvégzésre. Később meg is kaptam az egyszer használatos készüléket. Ez a 36 mm átmérőjű „körkés” volt alkalmas arra, hogy több centiméteres, körkörös végbél fal kimetszéssel megszüntesse az előesést, majd a HAL-RAR módszerrel a még kint lévő aranyerek is felvarrásra kerültek. A zárójelentés szerint 6 szektorban a nodusok csúcsánál aláöltötték a verőér várható helyét, és a noduson tovafutva felhúzták azt.

Ezután irány a kórterem. Négy órán keresztül deréktól lefelé teljes volt az érzéketlenség. Ezt követően a lassan megjelenő fájdalom elviselhető mértékűvé alakult. Azért, kértem a beültetett kanülön keresztül Algopyrin-No-Spa „koktélt”, de sokat segített a TV távirányítója is. Sikerült vizeletet is ürítenem.  Másnap reggel, a Lidocainos tampon eltávolítását – hát, ezt is valahogy  túl kellett élni – követően, az elviselhető fájdalom sajgássá szelídült. Már alig figyeltem rá. Dél körül átcsoszogtam a gyógyszertárba, de azért jobb volt feküdni. Este az autó hátsó ülésén 120 km-t hazáig könnyedén megtettem. Néhány napig alig ettem. A műtét szerdán volt, csütörtöktől a sajgás elviselhető, a kiváltott Cataflamra nem volt szükség. Apró, pici szurkálások, és az asztalomon lévő, fel nem használt fájdalomcsillapító emlékeztetett a műtétre. Nincs külső sebzés, és ülőfürdő sem kell. Szombaton már untam a fekvést, kiautóztam a kertbe. Vasárnap gyakori, de fájdalommentes, gyors WC-zés, majd a szokásos sajgás. Szedtem a felírtakat, a paraffint, használtam a krémet /Zinnat, Klion, Posterisan forte, illetve a Detralex helyett a kedvezőbb árú Diozmin+Heszperidint/, kerültem a puffasztó ételeket. Talán ritkább lehetett volna a WC-zés, ha a bélflóra regenerálására is bekapok valamit /pl.: normaflore-t/. A további napok hasonlóan, pihenéssel teltek. Egy héttel a műtét után a kontroll miatt irány ismét a főváros, de most már tömegközlekedéssel! A várható vizsgálat miatt azért bevettem egy Cataflamot, de nem volt semmi gond. A műtét végeredménye külalakra tökéletes, mintha új lenne. Fotók is készültek e ritkán alkalmazott műtéti beavatkozásról. Nem volt varrat kiszedés sem, nincs rá szükség. A következő nap már kerékpárral mentem el a házi orvoshoz és bevásárolni! Mindez számomra is hihetetlen! 10 nap elteltével szinte teljesen felejthető az egész.

   Azért még kímélem magam, de örök hála a proktológus főorvosnak és az orvos-technikai eszközök fejlesztésének a gyors és gyakorlatilag fájdalommentes gyógyulásomért, és remélem, hogy mindez majd tartós is lesz. Bár, mindennek szabott ára van, de erről a kórház honlapjáról időben informálódhattam. Köszönet a fórumozók /pl.: thomas_the_tank hasonló témájú, 4 évvel ezelőtti/ tartalmas hozzászólásaiért. De sokat segített bonap arte, és Bánfalvi doktor úr is a döntésemben. Egyébként a LONGO és a STARR műtétet csak néhány orvos végzi – szerintem sajnos, csupán százas nagyságrendben évente – széles e hazában. A címek és a lehetőségek iránt érdemes a Google-ban kutakodni. Én is ezt tettem. A szükséges beavatkozást pedig nem szabad az utolsó pillanatra hagyni, mert akkor megoldásként már csak a műtét jöhet számításba! Csodák nincsenek, én is arra vártam, de ez a betegség magától és a kenőcsöktől nem gyógyul meg. Be kell avatkozni!

leveste Creative Commons License 2017.07.03 0 0 5987

Köszönöm Doktor Úr!

 

Közben átestem 4 gyűrűzésen, harmadfokú belső törzsek lettek lekötve. Úgy tűnik, ez a része egy darabig rendben lesz. (el ne kopogjam)
A kis méretű külső, trombotizálódott csomó eltűnt.
Lioton gél, majd Prosterisan Forte kúp, Doxiproct OM krém volt a kúra.
Maradt viszont egy enyhe, de állandó zsibbadás, fájdalom a bal oldalon. Ott nem volt csomó, rög. Hasűri nyomásra, alkoholra, hidegre - melegre, bicajozásra erősödik. Az orvos 3 alkalommal próbálta megkeresni, de nincs konkrét csomó, vagy góc. Nem tudja, honnan jön a fájdalom. Az urológus szintén pingvinezik. (enyhén széttárt karokkal ingatja a fejét). Van egy enyhe prosztata nagyobbodás, de az szerinte nem okozhat ilyen jellegű panaszt.
Alapesetben a záróizom mellett érzek egy enyhe nyomást. Ha fokozódik, akkor a zsibbadás lemegy a comb közepéig a belső oldalon.
Sajnos azt sem tudom, kinek kellene megmutatni , ki az, aki erre tudna mondani valamit?

Előzmény: dr. Bánfalvi Péter (5986)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.30 0 0 5985

Tiszteletem

 

Az aranyeredet neked kell visszanyomni, de egyelőre nem akarod műtetni....

 

Meddig gondoltad várni? Amíg a bokádat fogja verni?

Ha meg akarod tartósan oldani a problémádat, akkor a műtétet válaszd minél előbb a krémek helyett!

Előzmény: sakamakjf (5976)
Péter Hullár Creative Commons License 2017.06.22 0 0 5984

Sziasztok!

 

Áprilisban volt külső aranyeres kezelésem lézeres ésaz a gondom,hogy azóta is székeléskor vérzik.

Májusban voltammég egy belső gumigyúrúzésen akkor jeleztem a doktorúrnak,hogy mi a helyzetakkor adott kúpot ,hogy ettől elkel múlnia,

amig használtam addig enyhült világosabb volt a szine és mennyiségben is jóval kevesebb volt, de amióta elfogyott azóta szine is vérvörös ill mennyiségben is több, igaz ahogy megmosakszom székelés utén nincs tovább vérzés enyhe kellemetlen érzés ugyan úgy van mindt a kezelések elött de krém enyhiti ezt és reggelre rendbevagyok,csakhát minden este ez a procedúra már unalmas :( 

Azt hittem elmegyek megcsinálják és rendbeleszek de nem sőt most még tükrözésree is elküldött a házi orvos nem-emásmiadt lehet a vérzés.

 

Más is tapasztal tapasztalt ilyesmit??? 2 hónap eltelte utánis???

 

 

Másik egy ismerősöm szintén ennél az orsvosnál volt magánkezelésen és vele megvetettek valamit amivel kezelték?! halottatok már ilyenről???

olyan 150eft körül volt az a valami!

 

Üdv Peti

Riaka Creative Commons License 2017.06.08 0 0 5981

Kedves bkata27,

 

Írod, hogy ismersz egy krémet ami oldja a záróizom görcsét, 1200 Ft és neked nagyon bevált.

Felajánlottad, hogy megosztod ezt a tudásodat másokkal is.

Én szeretném megismerni, nagyon örülnék neki, ha megosztanád velem a krém nevét.

Előre is köszönöm.

 

Riaka

Előzmény: bkata27 (2719)
BattleGURU Creative Commons License 2017.05.31 0 0 5980

Tényleg csak ilyen radikális megoldások vannak az aranyérre mint ahogy itt is a fórumon meg ezen az oldalon olvasom:

https://munkahet.hu/hirek/eletmod-egeszseg/hogy-szabaduljunk-meg-az-aranyer-problemaktol

Mert ha igen akkor jobb lesz odafigyelnem a megelőzésre.

Jana 12 Creative Commons License 2017.05.22 0 0 5979

Kedves megműtött sorstársak!

Az a helyzet, hogy a sok éve meg lévő, körkörösen előeső belső aranyereimtől szeretnék megszabadulni. A vizsgálatok alkalmával felmerült a Longo-műtét lehetősége, ezért próbálok  informálódni felőle. Az interneten fellelhető források alapján - a szakemberek konklúziója szerint - a belső végbélnyálkahártya-előesés kezelésében a Longo-műtéttel kapcsolatos tapasztalatok vegyesek. Ezért sokat segítene, ha volna valaki, aki már túlesett az ilyen típusú beavatkozáson és megírná a saját, átélt tapasztalatait róla.

Köszönöm!

bonap arte Creative Commons License 2017.05.20 0 0 5978

Mindenfajta aranyér műtét, gumizás vagy egyéb korrekció fájdalmas utána jópár napig, és előjöhetnek külső duzzanatok. Jómagam a szikés megoldásra tettem a voksot, és jól döntöttem. Nem volt kellemes de egy hónap alatt újjá lettem. De ha nálatok gond lett utána akkor vissza kell menni az orvoshoz. 

Előzmény: Nikolett Ellis (5977)
Nikolett Ellis Creative Commons License 2017.05.12 0 0 5977

Sziasztok!

 

Anyukamnak harom napjavolt belso aranyer gumizasa. Ambulansan mutottek a del lesti klinikan- azota is faj neki, de a nagyobb problema hogy a kulso aranyere ma estere kiujjult s most mar faj is neki. 

Valakinek volt mar erre peldaja? Mit javasoltok? 

Kerlek segitsetek!!!

sakamakjf Creative Commons License 2017.05.10 0 0 5976

Sziasztok!

 

Belső aranyerem van, eléggé előrehaladott, mert minden székeléskor előjön és nekem kell visszanyomni. Viszont fájdalommentesen kordában tudom tartani, nem is akarom műttetni magamat egyelőre. A kérdésem az lenne, hogy milyen kenőcsöt javasoltok az aranyér napi szintű visszahelyezésére? Eddig Hemoridot használtam, de nem hiszem hogy hosszú távon gazdaságos, vagy akár csak célszerű is hatóanyaggal rendelkező gyógyszert használni, csak arra a célra, hogy könnyebben visszanyomjam az aranyerem. Ismertek erre a célra valami nagyobb kiszerelésű krémet esetleg?

 

Előre is köszönöm.

glodi577 Creative Commons License 2017.05.05 -2 0 5975

Aranyér kezelése - http://hu.gemoderm-pro.com

Kovacs Kovacs Creative Commons License 2017.04.25 0 0 5974

Tisztelt Bánfalvi doktor úr!

 

Hallottam hogy Ön a lézeres eljárást preferálja.A kérdésem nem aranyérrel kapcsolatos lenne hanem csak anopapillával.Anopapilla esetében vállal hagyományos szikés eljárást?Májusban megyek Önhöz,foglaltam időpontot.Gondolom egy papilla sokkal kissebb méretű mint egy aranyér,így nem is annyira fontos hogy lézerrel szedjék ki a gyorsabb gyógyulás miatt.Másrészt elég sok negatívat lehet olvasni a lézerrel kapcsolatban,hosszú távon sokaknál nem válik be,újra elkezd fájni stb..

 

Várom válaszát,köszönöm.

 

 

Flowbird Creative Commons License 2017.04.18 0 0 5973

Én úgy tudom, hogy a gyűrűzést a belső aranyér esetében végzik, a kizárt, külső aranyér esetében a kimetszés a megoldás. A gyűrűzés nagyon gyorsan regenerálódik, szinte észre sem lehet venni, legfeljebb pár napig van kisebb, kellemetlen érzés.

Előzmény: Vesper85 (5969)
yuto Creative Commons License 2017.04.05 0 0 5972

Köszi a segítséget,de Németh doktor már műtött,ami nem igazán jól sikerült. 

Előzmény: PentaxMan (5965)
marktoth Creative Commons License 2017.04.05 0 0 5971

Sziasztok!

 

Én azt szeretném Tőletek megkérdezni, hogy volt e közötetek olyan akinek az aranyér kialakulását vizelési probléma előzte volna meg?

 

Mármint én enyhén csipő érzést érzek, és szerintem kijött az aranyerem is. De teljesen tanácstalan vagyok.

 

Előre is köszönöm!

 

üdv erik

bonap arte Creative Commons License 2017.04.04 0 0 5970

A gyűrűzéstől elméletileg nem maradhatna bőrlebeny. Ezt az orvosoddal kell majd megbeszélni. Sokan panasztodtak itt is, hogy műtét után visszamaradt kis lebennyel mit csináljanak. Valószínű, hogy meg lehet beszélni az orvossal ennek az eltávolítását, persze ez újabb vágás a nyílás körül, amitől megint pár hét kényelmetlenség következik.

 

Az én orvosom azt mondta, hogy volt már több páciense aki egy súlyosabb aranyérműtétet úgy kért, hogy csodaszép segglyuka legyen utána. Az orvos azt mondta nekik, hogy megtesz mindent annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredmény legyen, de vannak helyzetek amikor el kell dönteni, hogy az segglyuk tökéletesen funkcionáljon vagy gyönyörű legyen de hibás működésű. 

 

A gyűrűzés után sem ajánlott a nehéz fizikai munka, a szikés műtét után meg nem is tudsz, örülsz ha ülni tudsz.:-) Persze könnyebb háztartásbeli munkákat meggyűrűzve is tudsz végezni. Nekem szikés műtétem volt elég súlyos, 3 évvel ezelőtt december 13.-án műtöttek és január 9.-én mentem dolgozni. A munkám nehéz fizikai, azért túléltem, bár  fájdalomcsillapítót vittem azért magammal de szerencsére nem kellett bevenni. Általában hamar gyógyulok ezért egy hónap után már majdnem 100 százalékos voltam. De köszönhető ez az orvosomnak is aki rendesen végezte a műtétet.

A gyűrűzés valószínű, hogy hamarabb gyógyul, de talán lesz itt valaki akinek csináltak ilyen és elmondja a tapasztalatát.

Előzmény: Vesper85 (5969)
Vesper85 Creative Commons License 2017.04.04 0 0 5969

Köszönöm a választ!

A gyűrűzés az esztétikai problémát is orvosolja, azaz eltűnik a bőrnyúlvány is, ami kilòg? 

Lehet utána emelni? Hány hét a teljes gyògyulás? 

Egyébként budapesti vagyok. De az orvost már kinéztem. Köszönöm! :)

V.

Előzmény: bonap arte (5968)
bonap arte Creative Commons License 2017.04.03 0 0 5968

A gyűrűzés abból áll, hogy a kizáródott csomó tövére egy gumigyűrűt húznak ami elszorítja a csomót alul és az pár nap után elméletileg leválik, ha minden okés. Ezt általában ambullánsan végzik és utána hazamehetsz. Persze ezt is érezni fogod jópár napig. A szikésnél kivágják a csomót/eret, összevarják feloldódó cérnával. Itt hosszabb és fájdalmasabb a gyógyulás, de ezt inkább komolyabb aranyeres panaszoknál alkalmazzák. 

Nem tudom menyire súlyos az eseted, ha Győr-Sopron megyei vagy akkor tudok ajánlani profi sebészt aki megcsinálja rendesen.

Előzmény: Vesper85 (5967)
Vesper85 Creative Commons License 2017.04.03 0 0 5967

Sziasztok!

Ha jòl sejtem kizáròdott aranyerem van, ami most éppen nem fáj, de érzem a csomòt. Gyűrűzést javasoltak. Ez jobb mint a szikés mòdszer? 31 éves nő vagyok, egy pici babával itthon. A gyűrűzés utàn emelhetném a 8 kg-s gyereket, pöröghetnék ugyanúgy ahogy szoktam? Ambulánsan végzik? Hazaengednek? Vigyáznom kellene magamra utána? Ha igen meddig? A gyűrűzés után a csomòcska megszűnne létezni? 

Segítsetek!

Köszönöm, V.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!