Keresés

Részletes keresés

peregrino Creative Commons License 2004.07.21 0 0 900

Buona sera mindenkinek. Én új vagyok a listán. Nagyszerű, hogy vagytok. Viva Italia! Viva Roma! (O morte)

 

Jegy. 1 utazás 1 €

1 napos jegy (BIG= biglietto giornale) 4€

3 napos jegy (BIT= biglietto turistico) 11 €

 

 Én nem szeretek bliccelni, de ez magánügy. Annál jobban szertem Rómát, AKInek - bár szegény legény vagyok én - nem tudom annyit visszaadni, mint amennyit kaptam, -ok, -hatok Tőle. Méltatlan lenne a metrón veszekedni a mosolygós ellenőrlányokkal. Vagy mit mondjak arról, hogy amikor megkérdezem a buszvezetőt, hol kell leszállnom, sajnálkozva mondja, hogy már... És akkor megáll, elővesz egy térképet, megmutatja az utcát, megállít egy szembe jövő buszt, az utasok pedig nem káromkodnak, hanem segítenek a csomagjaimmal átszállni.

 

Étkezés. Sokmindent lehet találni, de van egy-két misztikus hely, amit nem szabad kihagyni. Egy ilyen olcsó pizzeria estére a Corso Vittorio Emmanueléről nyíló Vicolo Savelli 11. Központban, népszerű, jó, csomagolópapír az asztalra, aztán a bor, sör, pizza. Pizzeria la Montecarlo.

 

Közelben az Il Gesú (a jezsuiták főtemploma) a szinte túlzás Loyolai Szent Ignác- oltárral, alatta a Hit Angyala, aki széttépi a Luther feliratú könyvet (nem ökumenikus szellemű alkotás, de gyönyörű).

Közelben a Sant'Andrea della Valle, az apszisban Domenichino Szent Andrásával, amely Goethét lenyűgözte; a bejárat mellett az Attavanti-kápona, ahová a forradalmár Angelotti rejtőzött Scarpia rendőrei elől (Tosca,  1. felvonás).

Közelben a piaristák központja, a jelentéktelen San Panteleo-templom, de benne az oltár alatt a endalapító Kalazanci Szent József, és a szentélyben sok örökmécses között az egyiken angyal tartja a feliratot: a magyar tartományért égek (ardeo pro provincia Hungariae).

 

Közelben a Santa Maria sopra Minerva, Róma egyetlen gótikus temploma, amelyben Michelangelo erőteljes Jézus szobra áll az oltár mellett, amely alatt az egyik Eu-védőszent, Sienai Szent KAtalin sírja látható üvegfal mögött. Az oltár túloldalán Beato Fra Angelico, a reneszánsz angyali domonkos festője; egy oldalkápolna, a Carafa-kápona Filippino Lippi freskóival, amelyhez fogható szépséget keveset tudok elképzelni

És most nem folytatom...

 

Angolul lehet boldogulni, hiszen sok olasz azt hiszi, hogy tud angolul. Tündéri képet vágnak, amikor kiderül, hogy én jobban megértem őt olaszul, mint ha ő angolul válaszolna.

 

A nővérek magyarok. Az a nevük, ha hiszed, ha nem: Kalocsai Iskolanővérek. A honlapjukon olvasható az izgalmas történet a rendről és a zarándokházról. AKi Prokop Péter festményeit ismeri, szereti, annak múzeum is lesz egyben az ottlét.

A világháború után ott élt a legutóbbi időkig ez a papfestő. A rendszerváltás után 2001-ben hazajöt, és meghalt. 1999-ben még ott találkoztam vele. 

 

Ha kérdésed van még, írj!

 

Ha nincs, buon viaggio!

peregrino

Előzmény: Don Vito Corleone (899)
Don Vito Corleone Creative Commons License 2004.07.21 0 0 899

Köszi szépen mindenkinek mindent. Még az jutott eszembe, hogy gondolom, többen is vagytok itt a fórumon, akik már megszálltak a SZIH-ben. Szóval meg tudjátok mondani, hogy milyen az a 8 vagy 10 fős szoba? Mennyire biztonságos, van-e valami alkalmatosság, ahova el lehet zárni a cuccokat? Illetve valaki azt írta, hogy úgysem raknak be a nővérek senkit se mellénk. Ez törvényszerű, vagy csak úgy is kijöhet a lépés? Ja, és az ottani vendégek godolom nagy többségükben magyarok, nem? Igazándiból az a gond, hogy én beszélek azért egy-két idegen nyelven, de az olasz speciel nem tartozik közéjük, úgyhogy ha valakik csak így beszélnek, akkor meg vagyok lőve. Ja, amúgy milyenek a tapasztalatok ezzel kapcsolatban? Angolul azért lehet boldogulni? köszi mindent mégegyszer!

Balázs

henike7 Creative Commons License 2004.07.21 0 0 898
a másik olasz apácás szállás: viale della scultura tizenvalahány, Laurentinán kell leszállni a metróról, ott a via laurentinán jobbra elmenni, (lesz egy bolt a zebrával szemben,) lesz egy kis park balra, pár száz méteren belül, ha nem száz méteren belül, lépcsőn fel, ez a Piazzale Juarez Benito, átmész, és a szállás balra, a múzeummal szemben van. mint mondtam tavaly ilyenkor 15 euro volt egy főre, de jobb, ha faxban kértek visszaigazolást az árról. olaszul biztos beszélnek, magyarul biztos nem. angolul talán.

 

ennek a telefonszáma: +39-065-912-445

 

ha esetleg ez még belefér.

 

henike7 Creative Commons License 2004.07.21 0 0 897
Turistainformáció

Az Ente Provinciale per il Turismo, a Termini főpályaudvaron található utazási iroda naponta 8.15-től 19.15-ig tart nyitva. Legjobb, ha ide fordulunk térképért, prospektusért, programfüzetért. A Via Parigi 5 sz. alatti Metro Republica utazási iroda is hasznos információkkal szolgálhat a városba látogatóknak, nyitva: hétfő-péntek között 8.15-től 19.15-ig, szombaton 8.15-től 14.15-ig.

Térképek, prospektusok nagy választékát kínálják a Commune di Roma kezelésében álló irodák, melyek a város legfőbb látnivalóinak környékén biztos megtalálhatóak. Könnyen azonosítani tudjuk őket, mert piros-narancssárga illetve sárga-fekete feliratok jelzik: COMMUNE DI ROMA - PUNTI DI INFORMAZIONE TURISTICA. Naponta 9-től 16ig adnak felvilágosítást, kivéve a Terminin lévőt, mely 8 órától este 9-ig tart nyitva.

Hasznos tanácsokat nyújt még a pályudvar melletti (Via Varese 39 cím alatt található) "Élvezze Rómát" iroda (e-mail: info@enjoyrom.com, www.enjoyrome.com), mely egy római fiatal pár kezdeményezésére alakult. Angol nyelven minden, Rómával kapcsolatos információval rendelkezésünkre állnak, díjmentesen keresnek pl. szállást a legolcsóbbtól a közép-kategóriáig (diákotthontól 3-csillagos hotelig).
Nyári nyitva tartás: hétfő-péntek: 8.30-19, szombat: 8.30-13.30. Télen: hétfő-péntek: 8.30-13.30-ig és 15.30-18-ig.

 

bemásoltam még egyszer, valaki olcsó szállást kért, talán éppen az előttem hozzászóló, ők keresnek szállást, esetleg...

világutazó Creative Commons License 2004.07.21 0 0 896

szia,

 

a nővérek a SZIH-ben egyáltalán nem online-ak. mi jól megszívtuk, szóval most szervezünk mint az őrültek szállás ügyben... :-) múlt szerdán hívtuk fel őket, hogy van-e szállás júl. 28-tól aug. 4-ig 3 főre. azt mondták, hogy igen és küldjük el írásban a foglalást. következő nap elküldük és csak vártunk, vártunk. aztán most a héten hétfőn reggel már felhívtam őket, hogy miért nem küldik a fizetési feltételeket, a visszaigazolást. a nővér, akivel beszéltem, először is nem is emlékezett az emailemre, aztán nagy nehezen megtalálta, de az volt a baj, hogy azt a 10 sort, amit írtam 2 lapra nyomtatta ki a nyomtatójuk és nem értették először, hogy mi mihez tartozik. na mindegy, szóban újra elmondtam, hogy mikor mennénk, és hogy telefonban mit mondtak, hogyan kapjuk a szobákat, reggelit kérünk stb... mondta, hogy jó, akkor holnapra küldi a választ. erre tegnap reggel nézem az emailjeimet és azt írta, hogy a kért időszakra nincs szállás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! csak aug. 15-től, ami nekünk nem jó, mert már megvan a repülőjegyünk. teljesen kiakadtunk!!!! sajnálom, mert tényleg szép helyen vannak és szívesen maradtunk volna náluk.

 

szóval, én mindenképpen javaslom, hogy hívd fel őket! magyarul szólnak bele a telefonba, ezzel nem lesz gond! bernadett nővért keresd, mert neki van gépe, nála futnak be az emailek. kérj megerősítést a telefonban, hogy van szállás és kérd a gyors visszaigazolást! fogsz kapni egy visszaigazolást iktatószámmal és egy bankszámlaszámot, ahova valamennyi előleget be kell itthon fizetnetek euróban OTP bankban. a bankban kaptok egy igazolást a befizetésről és ezt kell majd elfaxoltnotok a nővérekhez. ezzel lesz a szállásotok 100%-san lefoglalva. remélem sikerrel jártok!!!

 

jó utat!

zita

Előzmény: Don Vito Corleone (893)
henike7 Creative Commons License 2004.07.21 0 0 895

hát ahogy olvasgatod a fórumot, mondjuk nem is az elejétől, de a közepétől láthatod, hogy inkább már információs halmaz lett belőle, és nem kulturális értekezés erről a csodálatos városról. amennyire én emlékszem, írta már valaki, hogy nem sok pénzt pazaroltak vonaljegyre. ugyan lehet venni bérletet, talán diákot is, de ennek utánanézek, de a város annyira gyönyörű, hogy kár busszal utazgatni. amihez buszjegy kell szerintem az a szállásra kijutáshoz kell, meg az onnan bejutáshoz. amin akár bliccelni is lehet, annyira prérijárat, hogy ritkán ellenőrzik.

a szih nem annyira online, tekintve, hogy apácákról van szó, elég idősekről - azért akad fiatal is közöttük -, de egy héten belül biztos válaszolnak. nyugi.

az étkezésekről:

olaszországban talán nem az étel, hanem az ital a drága. minden étteremben van turistamenü. ezek 8-10 euro körül lehetnek, ami tartalmaz egy tésztafélét, vagy pizzát, meg egy desszertet, meg egy italt, ami ált. valami üditő. reggelire tényleg ajánlom a kis kávézókat, igyatok egy kávét, vagy capuccinot, meg egy süteményt, ez elég lesz, remélem délig. 1-2 óráig nyitva vannak a paninoteca-k, ahol vetehed azt az egyfajta olasz szendvicset, ami úgy működik, hogy bemész, kiválasztod a szemlét, vagy kenyeret, vagy akár pizzalapot (fehéret, amin csak olivaolaj és só van), és megjelölöd mit kérsz bele. szóval 2 szelet szalámi - javaslom a pármai sonkát: prosciutto crudo, dolce), sajt (mozzarella, vagy philadelphia esetleg, vagy mindkettő, vagy ami tetszik), és ők elkészítik, lemérik, és fizetsz, valami 1-2 eurot. nagyon finom. vagy vesztek egy pizzaszeletet. javaslom kipróbálni a cukkiniset, szerintem nagyon finom. kicsit pikáns. és egy nap feltétlen engedjetek meg magatoknak egy nagyobb vacsorát, valami pizzériában. próbáljátok ki a tökvirágos pizzát, vagy a tenger gyümölcsét, a trastevere erre tökéletes hely. vagy ha bementek egy pizzériába, és csak elviszitek a pizzát, aztán egy kisebb téren leültök, és megeszitek, olcsóbb, de hasonló élményt nyújt. azonban vannak supermercato-k, benn a városban is. pl a trevi kút mellett, vagy a spanyol lépcső felé, vagy a trasteverén majdnem minden utcasarkon, ott akár vásárolhattok olyat, ami olcsó, és kedvetekre való, gondolok itt a hidegkajára. szóval nem kell kétségbeesni. pénzt mennyit vigyetek? hmm, szuvenyír is kell? szerintem 3 napra elég 100-120 euro. vagy 150. én nem vinnék többet, és szerintem még hoznék is haza belőle. ja, a fagyit ki ne hagyjátok. én sokszor azt ebédeltem. akkora adagot adnak, hogy szerintem elég. és abban a melegben, ami majd ott fogad nem is lesztek annyira éhesek.

Előzmény: Don Vito Corleone (893)
Amitola Creative Commons License 2004.07.21 0 0 894
Szia!
A vonaljegy 1 euró. A hetibérletek árai 9-41 euro között vannak, attól függően, hogy hány körzetben akarsz utazgatni. Én 11 napra megyek, de mivel mindent be lehet járni gyalog is, csak 10-15 vonaljegyre lesz szükségem, ahogy számolgattam, nem is veszek heti bérletet, szerintem felesleges. Bár ez attól is függ, hogy merre lesz a szállásotok.

"A kajálás nagyon egyszerű.REggeli a pékségben,ahol fél Eu-ért kapsz 3 kis cipót (kb zsemle nagyságú),amik mindenfélével izesítettek.(Olivabogyó,paradicsom,stb) Ebédre általában tésztát ettünk(5-8 Eu) vagy paninit (2-4 EU) ami tulajdonképpen egyfajta olasz szendvics." - idézet pere1 hozzászólásából.
Előzmény: Don Vito Corleone (893)
Don Vito Corleone Creative Commons License 2004.07.20 0 0 893

Sziasztok!

Állati jó ez a fórum, nagyon sok érdekes és hasznos dolgot olvasok benne. Kár, hogy otthon nincsen netem, az egyetemen meg csak állva tudok olvasgatni, úgyhogy azért egy idő után elfáradok. :(

A segítségeteket szeretném kérni egy pár dologban, ha megengeditek.

Mi két hétre megyünk Palermóba egy nagyon kedves barátommal, és utána tervezünk néhány napot eltölteni Rómában. Mivel egyetemisták vagyunk, eléggé vékonyka a költségvetésünk. :( Valószínűleg a múzeumi belépőkön tudunk ugyan spórolni, mert van újságíró igazolványunk, és a szállás is a SZIH-ben eléggé barátinak tűnik az ára tekintetében, viszont az étkezésektől egy kicsit tartunk, mert mindenki azt mondja, hogy az vagyonokba kerül Rómában. Szóval az egyik kérdésem az lenne, hogy szerintetek ki lehet hozni olcsón a kaját valamilyen módon? Illetve egyáltalán mennyi pénzt kéne rászámolni a napi három étkezésre? Mi olcsó, és mi drága Rómában?

A másik kérdésem az lenne, hogy a tömegközlekedésben milyen jegyet érdemes venni, ha négy napocskát maradunk ott? Gondolom, van valamilyen bérlet, de van annak diák változata is külföldi diákok részére? Vagy van valami egyéb jó megoldás?

A harmadik dolog pedig az, hogy a SZIH-ben emilen kersztül próbáltam szállást foglalni, és nem tudom, hogy a nővérek mennyire on-line-ak- :) Azért egy héten belül várhatok tőlük választ? Vagy a biztonság kedvéért azért csörögjek is rájuk? És ugye beszélnek magyarul, mert úgy írtam a levelet. :)

Előre is köszönök mindent!!!

henike7 Creative Commons License 2004.07.20 0 0 892
megnéztem a képeket, isteniek. le is mentettem párat, bocsi, de annyira jó őket mindig visszanézni.
Előzmény: Selket (890)
henike7 Creative Commons License 2004.07.20 0 0 891

húúúúúúúú, máris elfogott a sárga irigység, milyen jó nektek. de szívesen fagyiznék én is most olaszországban. örülök, hogy tetszett, és bejött. a piac is. bár melyikre gondolsz? a ponte milvióira? az valóban csodás. az első pár legnagyobb között tartják számon, és szerintem is szuper.

na, szívből örülök, hogy jól sikerült a kirándulás.

 

szállásügyben, mondtam már pár szállást, nem tudom ki milyen igényeket támaszt, az is jó szerintem, ahol mi aludtunk, az egyik metróvégállomásnál. egyebet nem tudok. mi a hotel marsalában aludtunk régesrégen, a termini mellett. még most is áll, nem tudom milyen árban adja ki a szobákat. de nem is hotel, hanem valami olcsóbb fajta. az jó volt. ez ott van a termini jobb oldalában, ahol a nemzetközi buszok is megállnak. a legfelső emeleten még a zajokat sem hallani. de ez régen volt. mást nem tudok.

Előzmény: Selket (890)
Selket Creative Commons License 2004.07.20 0 0 890

Sziasztok. Először is bocsánatot kérek, pere, de sajnos nem jutottam még a gép közelébe se, hogy megosszam tapasztalataimat a Wizzair-rel kapcsolatban. De látom, ügyesen boldogultatok enélkül is.

Henike, nagyon köszönöm a tippet a Mondival kapcsolatosan, olyan barátságos elbánásban volt részem ott, amilyet még nem tapasztaltam. Roppant segítőkészek voltak, amikor profiterolt kértem. Mondták, hogy sajnos nincs, de ha megvárom, szívesen készítenek. Leesett az állam. Természetesen nem vettem igénybe, viszont akkora fagyit ettem, hogy csak na! És a piac, azt bizony kár lett volna kihagyni. Talán én voltam ott az egyetlen nem olasz. :-))) 

A Ponte Milvio -tárgyi bizonyítékként- fényképen is megvan. :-)

 

Ponte Milvio

 

És még néhány kép az albumomban:

http://kep.tar.hu/selket

 

Mindenkinek köszönöm a sok-sok ötletet, igazán remek hely ez a fórum. :-)

Előzmény: henike7 (861)
Amitola Creative Commons License 2004.07.20 0 0 889
Nem okoskodni akarok, csak nekem is így sikerült egészen véletlenül.
Van egy kis katalógusom (a www.romaturismo.it -ről lehet kérni 3 ingyenes füzetet vagy térképet), amiben bed and breakfast szállások vannak, ha pesti vagy szívesen átadom, árak, cím, telefonszám, email, honlap is van benne.
Amitola Creative Commons License 2004.07.20 0 0 888
Ha rákeresel a szállás nevére, akkor lehet, hogy találsz olyan oldalakat, ahol mások leírják a véleményüket róla.
Előzmény: világutazó (887)
világutazó Creative Commons License 2004.07.20 0 0 887

köszi. közben kiderült, hogy nekem is megvolt a címük. csak annyi papír van előttem, hogy már a lényeget nem látom. (dolgozok és közben szállást keresek... :-))

 

azért kérdezlek titeket, mert a neten én is találok millió szállást, csak szeretném tudni, hogy valaki kipróbálta-e már valamelyiket és lenne közvetlen tapasztalata, amit el tudna mondani.

Elvira70 Creative Commons License 2004.07.20 0 0 886
A címük: Villa Mater Redemptoris 00168 Róma, Via Francesco Tamagno, 38., térképen megtalálod. Az az igazság, hogy csak október elején utazunk, volt szobájuk, a jelenlegi helyzetről nem tudok. 49 Eu/fő a két ágyas, zuhanyzós szoba reggelivel.
Előzmény: világutazó (884)
Amitola Creative Commons License 2004.07.20 0 0 885
Ha nem zavar, kempingekben elég olcsó a szállás. Nincsenek ugyan a központban, de rendszeres buszjáratokat indítanak.

Mellesleg én a múlt héten találtam a SZIH-el egy árban egyágyas szobát a Colosseum közelében. Csak sokat kell keresgélni a neten.
Előzmény: világutazó (880)
világutazó Creative Commons License 2004.07.20 0 0 884
és tudtatok szállást foglalni? nem tudod merre találhatók? akkor majd próbáljuk újra hívni őket.

Előzmény: Elvira70 (882)
Gupet Creative Commons License 2004.07.20 0 0 883
kedves henike7,
köszönöm az együttérző szavakat
:-)
Előzmény: henike7 (879)
Elvira70 Creative Commons License 2004.07.20 0 0 882
Pedig ez a helyes szám. Nekünk sem sikerült elsőre felhívni őket, de azóta már 2x is beszéltünk velük ezen a számon. Másik nincs sajna.
világutazó Creative Commons License 2004.07.20 0 0 881

 

 

a kinga nővérek száma (+39 066 277 953) nem jó, ami nekünk van. szerintünk egy számmal kevesebb van a telefonszámukban, mint lennie kellene! tudja valaki a számukat???

világutazó Creative Commons License 2004.07.20 0 0 880

sziasztok,

 

brain stormingot tartok!!!!!!! segítsetek ötletekkel!! múlt héten a telefonban azt mondták a SZIH-ben, hogy van szállás, amikor mennénk (júl.28-aug.4.). másnap meg is írtuk az emailt! erre 4 nap múlva küldik az emailt (miután felhívtam őket mégegyszer, hogy biztos megkapták-e a mailemet), hogy nincs szállás akkor, amikor kérjük!!! próbáljuk elérni a kinga nővéreket és azt a diákszállást, aminek (henike 7) elküldted a számát. de ha ezeknél se lesz, van valakinek ötlete, hogy hol lehetne még gyorsan jó, olcsó szállást találni???

 

köszi!!!

henike7 Creative Commons License 2004.07.19 0 0 879

sajnálom, hogy elrontottam a kedved. nézd másik oldaláról a dolgot, nem 11ért vetted. és lehet, hogy azóta emelkedtek az árak, és már ez a normális ár. amit én mondok, az 2002es infó. azt hiszem akkor éltem kinn, és tavaly májusban mentünk a koncertekre ki. szóval biztos, hogy emelkedtek az árak azóta.

 

Előzmény: Gupet (878)
Gupet Creative Commons License 2004.07.15 0 0 878

"... és ott 5 euro, máshol a rányomtatott 11 euroért árulják ugyanazt a könyvet"

 

Jaj, ezt kár volt elolvasnom !

Eddig állati boldog voltam, hogy én 8 euróért vettem meg ...

Előzmény: henike7 (872)
világutazó Creative Commons License 2004.07.15 0 0 877

szia henike7,

 

köszi a tengernyi infót!!!!!!!! szuperek!

Előzmény: henike7 (873)
Elvira70 Creative Commons License 2004.07.15 0 0 876
Köszi Henike, éppen ma kaptam kölcsön ezt a könyvet az egyik koll.nőmtől, '89-ek kiadás, de gondolom, hogy a látnivalók nem változtattak helyet az utóbbi 15 évben. Jól értettem ,hogy kinn magyar nyelvű könyvet lehet vásárolni? Tavaly év végén jártunk Jordániában és nagyon jó utikönyvet szereztünk be - Magyar szemmel sorozat , városokra nem, csak országokra készült -ami alapján hat nap alatt taxival bejártuk az országot. Az is igaz, hogy akkor még nem ismertem ezt a fórumot. Az biztos, hogy itt naprakészebb infók vannak, mint egy könyvben. Nekem tök ismeretlen még Róma, ezért is szeretnék kicsit "előre" olvasni, meg aztán nagyon élvezem, ha ott állok a könyvben lévő épület előtt/-ban, -ben és rögtön látom, hogy mit olvasok, vagy olvasom, h. mit látok.
Előzmény: henike7 (872)
Blackholeproducer Creative Commons License 2004.07.15 0 0 875
Az a helyzet, hogy a vékony kiadványokban sokminden nincs benne. De ha nem gond az angol szöveg, akkor Lonely Planetet vegyél kint, olcsóbb.
Előzmény: Elvira70 (874)
Elvira70 Creative Commons License 2004.07.15 0 0 874
Köszi. Kicsit sokallom a 6.800,- Ft-ot, de meg fogom nézni. Tapasztalat, hogy egy jó utikönyv nagyon sokat jelent.
Előzmény: Blackholeproducer (867)
henike7 Creative Commons License 2004.07.15 0 0 873

jaj, és tegnap a BBC prime-on egy utifilm volt rómáról éppen. sajnos béna voltam, de valahol rómában van egy iroda, ahol megveszel valami turistakártyát, ami 10 auro, és beléphetsz vele a colosseumba, a vittorio emanuelle múzeumba, meg még egy helyre. nem sokat segítettem, de talán egy információs bodegában tudnak neked segíteni. van szinte minden utcasarkon. szerintem inkább azt érdemes megvenni, mint nemzetközi diákot. de ezt sem tudom. mi május elsején voltunk, akkor mindenhova 1 euro volt a belépő.

érdemes lenne tudni róma nagy ünnepeit, azokon a napokon mindenhol ilyen áron mehettek be a nagy látnivalókba. azt hiszem augban is van valami. 

henike7 Creative Commons License 2004.07.15 0 0 872

még róma előtt akarsz utikönyvet olvasni? nekünk a poligott sorozatból van meg a kicsi, zöld-fehér-piros könyvecske, kezdetnek nagyon fain, aztán ha kinn vagy, bármelyik árusnál 5 euroért tudsz könyvet venni, magyarul. azért javasolnám a san pietro in vincoli melletti árusokat, beszélnek magyarul, és ott 5 euro, máshol a rányomtatott 11 euroért árulják ugyanazt a könyvet. az szép, képekkel gazdagított, és vastag, olvasmányos. nekem tetszik. azt hiszem 2 verziója is van, de egyebet nem tudok elmondani.

új hozzászólás az oldal tetején van, az eddigi hozzászólások jobb felső sarkánál egyébként. mióta megváltozott a fórum külalakja, én is nehezen találok dolgokat.

Előzmény: Elvira70 (864)
henike7 Creative Commons License 2004.07.15 0 0 871

szia, nos, nem tudom, hogy webcímük van-e, de a neve: ostello per il gioventu, és a via del stadione vagy hasonló címen van. egyszer már írtam róla. más, időközben előkerült még egy apácaszállás, ami jól megközelíthető, erről is írtam már. korábban. ez meg egy metrovégállomásnál van, nagyon közel hozzá, szuperközel hozzá pontosabban. ott tavaly 15euro volt fejenként a szállás. olyan mint egy koli, de 2ágyas szobák vannak. ennek a telefonszáma: +39-065-912-445, de csak olaszul beszél, bár elképzelhető, hogy angolul is. itt is rengeteg a külföldi, viszont nagyon tiszta, és nagyon kellemes hangulatú. szerintem érdemes őket is megkérdezni. már ha ostello vagy eközött akartok dönteni. közlekedés szempontjából ezeket ajánlom, viszont ha mentek, egy helyre menjetek, még ha házon belül kell is mozogni. a kinga nővérekről nem tudok semmit. egyszer a szent péter téren akadtam össze magyarokkal, ők adták a számot. azt tudom, hogy metróval megközelíthető-szóval ez is jó dolog, azért a buszok nem annyira megbízhatók. mármint sokáig megy, zsúfolt, stb, traffic jam, mindenki tudja, a metró biztos megy, biztos nem késik, stb. megmondják ők, ha beszélsz velük. az ostelloban 10ágyas szobák vannak, szóval ez nem tudom mennyire fekszik.

 

mit tudok még segíteni? kérdezz bátran,

Előzmény: világutazó (865)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!