Keresés

Részletes keresés

ferpet Creative Commons License 2010.07.19 0 0 849
Sziasztok.
Kellene egy kis segítség hátha valaki hozzá tud szólni. Whirlpool ARC 7472 típusú kombihűtőnk van. Kettő darab szabályzó van benne. A fagyasztóé az egy 3 fokozatú tekerő baloldalt és a hűtőé egy 7 fokozatú tekerő jobbodalon.
Két hete kb. elkezdett nem annyira hűteni mint eddig. Hívtunk egy szerelőt, az egy napra kikapcsoltatta velünk mert szerinte elfagyott az a része ahol a fagyasztóból a hideget felfújja a hűtőtérbe. Másnap el is jött szétszedte, de semmi hibát nem talált. Azt furcsállotta, hogy szerinte a baloldali gomb ami a használati u. szerint a fagyasztót szabályozza az igazából a hűtő hőmérsékletét állítja mert mutatott valami nyílást a burkolat mögött ami ezzel a tekerővel nyílt vagy zárult. Összerakta, elment, bekapcsoltuk de még annyira sem hűtött mint előtte. Napokig próbálgattuk állítgatni és rájöttünk, hogy a baloldali tekerőgombot ami elvileg a fagyasztót szabályozná ha visszavesszük "min" állásba akkor a hűtő az jól hűt viszont a fagyasztó nem megy mínusz tíz alá.
Ha a használati u. szerint van beállítva akkor nem jól hűt, ha így van beállítva akkor jól hűt viszont nem fagyaszt rendesen. Valaki tapasztalt már ilyet? Ha valakinek van ilyen típusa leírná, hogy milyen állásba vannak a gombok?

Kordonszkij Creative Commons License 2010.07.13 0 0 848

Az Electrolux hűtőmhöz kijött a szerviz zajmérővel, és 37,4 db-t mért. Ennek ellenére engem zavar. Van itt valaki, független szakértő, aki bemérné nekem, ha felém jár? Esetleg nem akar valaki másfél hetes Electrolux hűtőt venni? Egyébként semmi baja, remekül hűt, csak nekem hangos. Tehát ágy mellé nem érdemes tenni. :-)

85.000 Ft 2 év+3 év kiterjesztett garanciával.

SANK Creative Commons License 2010.07.12 0 0 847
Az a kérdés, hogy a gázcsövek is burkoltak-e, de szerintem igen. De nem törvényszerű hogy elengedi a gázt. :-)
Előzmény: enterprise (846)
enterprise Creative Commons License 2010.07.10 0 0 846
A samunak a hatulja burkolt de a kompresszor resznel nyitott. Legalabbis amit mi neztunk ki....
Előzmény: SANK (843)
vf1 Creative Commons License 2010.07.09 0 0 845
Nem tudjátok fagyasztós topik van?
Kellene egy ládát venni....
SANK Creative Commons License 2010.07.09 0 0 844
Ezt nem értem, miért nem tart sokáig. A hűtőközeg csak a hőleadás hatékonyságát, illetve milyenségét befolyásolja, azt, hogy megszökik-e a gáz, azt pedig a hűtő minősége.
A gáz maga pedig nem használódik el szerintem.
Előzmény: sarkanygyorgyi (820)
SANK Creative Commons License 2010.07.09 0 0 843
Csak most jutottam ide. Hát igen, ha nem férnek hozzá a csövekhez, akkor nem tudnak mit kezdeni vele, mert ha be van habosítva, ronda lenne a bontás, meg egyúttal a hűtőt is tönkretennék vele.
Viszont van egy régebbi Zanussi kétmotoros hűtőnk, amiben most cseréltek kompresszort a felső normál térben, 32 500 Ft -ba került.
Viszont valahogy nehezen akart beállni, amikor visszahozták nem akart 10 foknál kisebbre hűteni. Mire elszántam magam hogy reklamálok, addigra tökéletesen beállt, most 2-es fokozaton 5 C a hőmérséklet. Egyébként sokkal nagyobb és erősebb motor került bele mint az eredeti, ez meg is látszik, mert mértem fogyasztásmérővel, a motor 100 W körül vesz fel, de nem megy óránként csak kb. 15 percet, még most a melegben is. Lehet hogy volt ebben is egy kis dugulás, csak az erősebb motor kinyomta?
Nem tudom, remélem sokáig jó lesz, 1 év garanciát adtak a kompresszor cserére.
Ja, és ezen hozzáférhetőek a csövek hátul. Úgyhogy én azt mondom , annak nem kell örülni, ha hátul teljesen burkolt és semmi sem látszik, legalábbis ha baj van vele akkor kuka. Mondta is a szerelő, hogy ki ne cseréljük, mert a mai hűtők nem nagyon javíthatóak. Nem tudom érdemes-e a Samsunggal kísérletezni, van valami fejlemény azóta?


Előzmény: silversat (815)
csiriz Creative Commons License 2010.07.07 0 0 842
A hangerőhöz nem tudok hozzászólni, mert a hűtő a konyhában van, én meg a szobában alszom.
De azt olvastam, hogy az új energiatakarékos hűtők kompresszora hosszabb ideig dolgozik, szinte mindig megy, mégis kevesebb áramot fogyaszt.
Előzmény: Kordonszkij (841)
Kordonszkij Creative Commons License 2010.07.06 0 0 841
Végül megvettem az Electroluxot, ami hűt rendesen, szép is, de amikor beindul a kompresszor, nekem hangosnak tűnik. Aztán lehet, hogy már én magyarázom bele. 40 db a szintje, tudom, hogy 38-as is van elég sok, de nem hiszem, hogy a 2 db különbség nagyon hallható lenne. Viszont már más is mondta, hogy a régi, jó öreg Lehel hűtője halkabb volt, mint a mostaniak. Van ebben valami? Állítólag a más technológia miatt van ez, és bár a db érték nem nagyobb, csak más frekvencián szólnak, és talán ez a zavaró. Másnak milyen tapasztalatai vannak a hangerővel? Semmi kedvem cseréltetni, mert egyáltalán nem biztos, hogy rossz, csak én vagyok nyűgös. Ki tudja...
ferpet Creative Commons License 2010.07.05 0 0 840
Nekünk egy whirpool total no frost kombihűtőnk van. Olvastam it, hogy a lyukat hátul ahol kifolyik a víz a kompresszor fölé a tálcára azt néha ki kell tisztítani. Ki is akartam próbálni. Az összefolyó meg is van, viszont az alsó pontján gyárilag nincs lyuk csak a helye. Ez akkor itt hogy működik?

Total no frost a hűtő, de jegesedik a fagyasztója nagyon. Kihívtunk egy szerelőt gariba azt mondta, hogy nagyon be van építve, annak ellenére hogy 10 centi hely mindenhol van körülőtte. Kihúztam úgy ment egy hónapig akkor is jeges volt. Az ajtaja nincsen sokat nyitva és szerintem légmentesen zár. Főleg a tetején jegesedik. Olvastam valahol, hogy a lakás levegőjéből bejutott párától is jegesedhet, de az ellen meg mit lehet tenni?

Az is a gondom vele, hogy napok óta nem hűt annyira mint ezelőtt. Ha visszatekerem a szabályzót "0"-nál kattanik tehát kikapcsol. Ha felfele kezdem tekerni akkor még a "3"-asnál kattanik, gondolom ott kapcsol be. Gondoltam biztos a meleg az oka, így feljebb tekertem, de akkor se hűtött jobban hiába raktam a max. "7"-es állásba. Elromlott a szabályzó vagy mi lehet vele? A használatiba csak az van írva, hogy középállásban kell tartani a szabályzót az optimális hűtéshez, de mit csináljak ha akkor nem hűt eléggé.
enterprise Creative Commons License 2010.07.02 0 0 839

Szia!

 

Ja meg annyit kerdeznek, hogy szerinted a ledes dolog amitol allitolag a zoldseg/gyumolcs tovabb friss az igaz lenne vagy csak marketing? Tobb markanal is latni pl.

Előzmény: kspacey (831)
enterprise Creative Commons License 2010.06.29 0 0 838

Most egy 96-os Whirlpool hutonk van de ennek nem talalok semmi db hangszintet.

Ahhoz kepest hangosabb lenne ez vagy halkabb. Marmint a samu.

Előzmény: kspacey (835)
csiriz Creative Commons License 2010.06.29 0 0 837
Nekem az electrolux 9évet bírt. Gondoltam ezután más márkát veszek. De úgy látom mindegyiket szidják. Úgyhogy újra electrolux lesz. Ennek legalább jó a fogyasztása.
Előzmény: Kordonszkij (836)
Kordonszkij Creative Commons License 2010.06.29 0 0 836
Valaki mondjon már valami jót az Electroluxról! Az egész piacról csak két hűtőt találtam, amik megfelelnek a sok-sok igényemnek. Az egyik egy Liebherr majdnem kétszeres áron, a másik egy Electrolux, de itt már sokan szidták. Ezek után merjek belevágni????
kspacey Creative Commons License 2010.06.28 0 0 835
Irtam, hogy mennyire hallhato. Nagyon. A Samsung zavaroan hangos, mig a Panasonic folyamatosan halk, mert a kompresszor 6 szinten tud mukodni es csak a 6-oson lehet egyaltalan hallani, mig a Samsung ugye vagy mukodik vagy nem, nincsenek fokozatok. A nagy kijelzos se nagyon lesz inverteres, mert a Samsung nem tud olyat, es ezek a tipusok muszakilag teljesen megegyeznek par aprosagot kiveve. Ettol fuggetlenul en a felsoroltak alapjan ujra a Samsungot vennem.
Előzmény: enterprise (834)
enterprise Creative Commons License 2010.06.28 0 0 834

A panara 37 db-t irnak a samura 41 db-t.

Nem tudom ez mennyire "hallhatobb" .

Előzmény: enterprise (833)
enterprise Creative Commons License 2010.06.28 0 0 833

Szia!

 

Koszi az eddigi leirast.:)

 

Hat nem tudom lehet megvarom a nagy kujelzos valtozatot.:)

A panat mi is neztuk de a kijelzo Nekem nem tunt olyan gagyinak, muanyag es nem uveg En ezt lattam rajta.:)

A Pananal engem is baromira zavar az a felhomaly.:)

Meg irjak hogy no frost de azt nem igen ertenem, hogy miert csak alul lenne.

Mondjuk a pana kisebbnek tunik a samunal.(belulre ertem)

A samu tetszik nekunk is de mondjuk nem tudom mennyit szamit, hogy inverteres vagy sem.?

Nem tudod, hogy a nagy kijelzos valtozata sem lesz inverteres?

kspacey Creative Commons License 2010.06.28 0 0 832
Rosszul irtam, a fioknal -5, 0 es 3 fok amibol lehet valasztani es fontos lehet meg, hogy az also ledsor megvilagitja a melyhutot, ha kinyitod (akkor is bekapcsol, ha alapbol nem vilagit), mig a panasonicnal alul sotet van.
Előzmény: enterprise (827)
kspacey Creative Commons License 2010.06.28 0 0 831
Hello,

Ugy nez ki nagyon egy cipoben jarunk :) Mi most vettunk hutot es sok-sok gondolkodas utan ugyanez a harom lett a befuto. A VQBRS csak augusztustol lesz kaphato, akkorra gyartjak le az elso szeriat (Samsung ezt mondta), igy ez kiesett. Vegul a masik Samsung lett, de szerencsere a szomszed meg a Panasonicot vette, igy tudok meselni roluk neked.

Panasonic:

-Nagyon igenyesen van osszerakva (a kijelzot kiveve, amit egy gagyi, puposodo, utolag raragasztott muanyag lap ved), teljesen zart a hatulja, sik a teteje is es fogantyui vannak a szallitashoz
-Kicsi, egyszeru, igenyes cucc benyomasat kelti (ismet csak kiveve a kijelzo reszt)
-Elkepesztoen halk es inverteres
-Felul nem no frostos, csak automata leolvasztos
-A belso ledek csak zavaro felhomalyt kepesek teremteni, de legalabb nem sargak
-Nagy a kulon szabalyozhato fiok es kivulrol lehet a hofokot allitani 0-5 fokig fokozatmentesen es szines ledek vannak a novenyeknek
-Alul csak harom nagy fiok van, nem tul praktikus
-A kijelzo nem vilagit, csak akkor, ha kinyitod vagy nyomogatod
-Az ajtot erbol nyitod az oldalso kapaszkodoval

Samsung:

-Ez is jol ossze van rakva, de a teteje nem sik es a hatulja is alul nyitott a kompresszornal, az elejen viszont gyonyoru az uveg es a kijelzo is az erintogombokkal
-Baromi nagy a masikhoz kepest es premium cucc benyomasat kelti
-Nem halk es nem inverteres, vagy megy vagy nem es a nyitott kompresszor resztol meg hangosabb
-Total no frost
-Gyonyoru a belso torony led, orom nyitogatni, eleinte nem fogod tudni megallni :) es kivul is kurva jol neznek ki a fenyei
-A kulon szabalyozhato fiok kisebb, belul lehet allitani a hofokot -3 es 5 fok kozott (nem fokozatmentesen: -3, 0 es 5 a harom opcio), szines parasztvakito led nincs, csak a VQBRS-ben
-Alul van egy sekely negyedik fiok is a jegkockaknak, pizzaknak es nagyon jo jegkockacsinalo jart hozza
-A kijelzo szep keken vilagit mindig, ha kinyitod, vagy nyomkodod, akkor egy kek keret is kigyullad, nagyon szep es alul be lehet allitani a kek ledsort, hogy mindig egjen
-Az ajtot oldalrol nyithatod erovel, de alul van egy rasegitos, rejtett billenos nyitoja is



Remelem nagyjabol osszefoglaltam a lenyeget, ha kerdesed lenne meg, szolj! :)

Előzmény: enterprise (827)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.27 0 0 830
akkor majd a fogyasztása meg fog győzni. A gorenjék igen energiaigényes gépeket gyárt, avagy milyen körülmények alapján mérik az éves átlagfogyasztást ?
Nem vennék görényt :))
Előzmény: email-vmsz (824)
email-vmsz Creative Commons License 2010.06.27 0 0 829
A boltban csak megmondják, biztosan publikus az adat, lásd a képen. Egyébként ma kaptuk meg a lentebb említett szintén Liebherr modellt és kifejezetten csendes.
LH
Előzmény: Kordonszkij (828)
Kordonszkij Creative Commons License 2010.06.27 0 0 828
Egy Liebherr-hűtőt szeretnék venni, de sehol nem látom kiírva a zajszint mértékét. Minden gépnél ez nyílt adat, de se a prospektusban, se az üzletekben a Liebherr ezt nem adja meg. Csak nem azért, mert túl hangosak?
enterprise Creative Commons License 2010.06.27 0 0 827

Sziasztok!

 

A Pana melle kineztunk most egy Samut is.

Errol esetleg vmi, ennel is lehetek kiserleti nyul?:)

 

Samsung RL55VQBRS1

vagy

Samsung RL55VTEBG1

 

Ez a 2 Samu lenne vagy a Pana.

 

tomi46 Creative Commons License 2010.06.27 0 0 826
Szép napot

SZERETném tudni,ha kidöglik a régi Whirpool hütőnk mit érdemes vennünk hosszu távra.
64 évesek vagyunk,fontos az áram megtakaritás,és s hosszan tartó firssesség napokra.
A választ előre is köszönöm Kati néni
Vibro Creative Commons License 2010.06.26 0 0 825

Hi!

 

HOTPOINT - ARISTON típusa: MBT 2012 IZS/HA, vagy SBD 2022-es. Mi a véleményetek erről a termékről? Segítsetek, nagyon fontos lenne! Amúgy jók az HOTPOINT-ARISTONOK?

 

Köszi!

email-vmsz Creative Commons License 2010.06.24 0 0 824
Látom nem nagy kedvenc a Gorenje, de több helyen is 5 év garanciával árulják őket, így sem éri meg? Egyébként a 120 cm-es méretkategóriában nézelődök és a CT 2051-es Liebherr vezet, csak az a fránya garancia bizonytalanított el.
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.24 0 0 823
Hol van a XXII. kerületben az a Samsung hűtőszerviz? Beteg a hűtőm, márkaszervizt keresek, és csak ezt az egyet találtam: http://www.plantel.hu Te is őket hívtad? Nekem valamiért vagy faxcsicsergés jelentkezik a számaikon, vagy ha kicsöng, akkor nem veszik föl.
Vagy tud esetleg még valaki valamilyen samsung hűtőszervizről Bp.-en? Köszi.
Előzmény: silversat (811)
csiriz Creative Commons License 2010.06.17 0 0 822
"a hűtőgáz R600a, nem tart sokáig a szerelő szerint"

Hová lesz a gáz, amikor zárt a rendszer?
Előzmény: sarkanygyorgyi (820)
silversat Creative Commons License 2010.06.16 0 0 821
Györgyi!

Mint lejjebb írtam, én is kaptam egy samsung hűtőt, de rossz volt, és most jelenleg a kompresszor sincs benne.... egyébként két évet üzemelt, gar. lejárta után ment tönkre, és így kaptam meg én...
A poén, hogy a típusát nem tudtam (nincs rajta a készüléken), de kíváncsiságképp megnéztem amit Te írtál típust, és láááám, ugyanez van nekem is. Szóval ezek ennyit bírnak:-DDD :-S :-(

Kíváncsi lennék, hogy a samsung ehhez mit szól, ugyanis mint "új" autót is visszahívnak alkatrészcserére, átvizsgálásra ha anno valamit elrontottak a gyártás során, úgyanúgy ez ilyen esetekben miért nem él????

Most megcsinálják. És? Három év múlva megint kompi csere?? Nem lehet, hogy a tieteké is valószínű eldugult? Ha igen, mitől??

Lszi, írd majd meg, hogy mi mennyi volt, és miért....
Akár ide is jó: zoltang@vipmail.hu
Köszi
Előzmény: sarkanygyorgyi (820)
sarkanygyorgyi Creative Commons License 2010.06.16 0 0 820
Sziasztok!

Nekünk tegnap este romlott el a 3 éves RL-36 SBSW NoFrost Samsung hűtőnk. Ma kijött a szerelő elvitte, kompresszor csere, gáz-feltöltés. kb 35 ezer lesz a javítás.
Mostanában a hűtőgáz R600a, nem tart sokáig a szerelő szerint,és ez vonatkozik minden márkára.
Én viszont nem gondoltam volna, hogy egy 3 éves hűtő csak úgy elromlik...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!