Keresés

Részletes keresés

gnius Creative Commons License 2009.12.05 0 0 1604
Szia,

A háromlépcsős Bme felkészítőn az 1-esen és a 2-esen az első tanárral végigveszitek egy német könyvet, ami nem tudom, melyik, most nincs kiírva a honlapjukon. (Angolból az English file Intermediate) Esetleg e-mailben megkérdezheted, telefont ritkán veszik fel.
Itt már mindent tudni kell, mert nem magyaráznak nyelvtant, csak gyakoroltatnak szóban és írásban. Az én tanárom csak angolul beszélt, és mindenkit "provokált", nekem sokat segített.
A harmadik rész lehetett az, amire Te járhattál. Ott kicsit húzósabb a tempó. Van írásbeli és szóbeli felkészítő része a harmadiknak. Lehet külön-külön is járni csak az egyikre. Szóbelin végigveszitek a témaköröket, orrba-szájba gyakoroljátok, Írásbelin meg ugye a típusfeladatokat.
Hozzáteszem, vannak nagyon gyatra tanárok is, és vannak kiemelkedőek. Ha rossz tanárhoz kerülsz, akkor valóban pénz és időpocsékolás.
Így, ha nincs most alkalmad mindháromra menni, valóban jobb a saját tempód szerint haladni.

Kreatívhoz: Középfokú nyelvvizsgához nem kell a haladó könyv. Ha alaposabban végigtanulod a kezdőt, az elég. (nekem elég volt) Pláne az ECL-hez.

ECL-en: Nincs nyelvtani teszt, nyelvtani kérdés, nyelvtant célzó feladat.
Írnod kell két levelet, plusz lesz egy összepároztatós feladat, meg egy feleletadós olvasmány alapján. Ettől lehet kicsit eltérő is, a típusfeladatok benne vannak a felkészítőkönyvben.
A szóbeli vagy egy napon van az írásbelivel, vagy egy hétre rá(több mint egy hétről én még nem hallottam). Ezt meg kell kérdezni a vizsgaközponttól, ahol szeretnél vizsgázni.
Eredmény kerek 30 nap után olvasható az Ineten, előbb biztos hogy nem. Ezt betartják. Majd kapsz egy linket, ahol meglátod a dolgozatod státuszát.

Szókincsemet: Words words words(ezt full lefordítottam) c. könnyvvel, 1000 kérdés 1000 válasszal és a tematikus angol szótárral "turbóztam fel" azt hiszem, a legtöbb időt ezzel töltöttem el, mielőtt a Kreatív könyvhöz fogtam volna.

Ui.: Előre is köszi a hibalistát!!
Előzmény: Törölt nick (1601)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.04 0 0 1603

ECL-t diplománál is elfogadják, ugye? Olvastam a honlapon, hogy adnak államilag elismert papírt is. Bár van ahol előfeltétel, hogy 2 nyelvű legyen.:S Mindenesetre én eddig úgy tudtam, hogy állami csak 2nyelvű lehet. Van aki fel tudna erről világosítani? Annyit tudok biztosan, hogy diplomához állami kell, legalábbis nekem az fog kelleni. Ha egyszer végre túl leszek a nyelvvizsgán, nem szeretnék még a fordításra gyúrni, hogy 2nyelvűnek minősítsék.

Törölt nick Creative Commons License 2009.12.04 0 0 1602
Azon kívül, hogy nincs fordítás az ecl miben különbözik mondjuk a bme-től? Persze tudom, hogy az egyik 2nyelvű a másik meg 1, de ahol kellett volna a szótár, ott a 2nyelvűnél se használhattam, fordításnál nekem nagyon kevés volt az idő, de amúgy máshol is, én elég lassú vagyok sajnos.:S Ránézésből nem tudtam megállapítani, lefordítani mindent meg kb lehetetlen, ez a fő bajom a 2nyelvűvel, nagyon meglepődtem, hoyg rossz lett, mert életemben először pozitívan jöttem ki vizsgáról , főleg a levél rész miatt (akkor még nem volt az, hogy mindenhol 40%ot el kell érni), illetve, a fordítást nem fejeztem be annak ellenére, hogy relatíve rövid szöveget kaptunk, de már nem sok kelllett volna hozzá és úgy éreztem, hogy az jó, amit fordítottam, a többi meg teljesen káosz, nem tudtam, hogy mi lehet jó és mi nem, mert eléggé sietnem kellett. Úgyhogy összességében nem szidnám a bme-t, mert nem készültem rá túl sok, de nem tudom eldönteni, hogy merjek-e újra ide menni, igazából az szól mellette, hogy vannak bme-s könyveim+ezt már ismerem valamennyire, az 1nyelvű meg teljesen új, viszont most muszáj, hogy elsőre meglegyen a határidő miatt, úgyhogy teljesen tanácstalan vagyok, hogy bme vagy ecl, esetleg rigó, mostanában a rigóról több jót hallok, mint bármelyik másról. Amúgy melyik az az oldal, ahol értékelik a nyelvvizsgákat? Azt hiszem te írtad qnius, hogy tudsz hasonlóról.
Előzmény: Törölt nick (1601)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.04 0 0 1601

Szia!

 

Köszi,és a többieknek is, akik válaszoltak.

 

Ez a 3 szintes felkészítő mit jelent? Nekem sajnos erre most nincs pénzem, egyszer régebben voltam egy 2hetes tanfolyamon, az nekem nagyon nem jött be, a saját tempóm szerint könnyebben megy. Ez csak azért lenne lényeges, mert én úgy gondoltam, hogy a nyelvvizsgára úgy készülök, hogy megpróbálom kicsit gyorsabban kb 1hónap alatt átvenni a kezdőt, aztán kb 2hónapot tudnék szánni a haladóra, aztán ha eclre megyek (kezdek erre felé hajlani), akkor még lesz durván 1hónapom felkészülni a speciális vizsgatípusra. Előbb meg se merem próbálni, nem szeretnék megint ennyi pént kidobni az ablakon, pedig ha az egyik rész nem lesz meg elsőre, akkor elég nagyot szívok, mert kicsúszok a határidőből. Ezért érdekel ennyire, hogy ez a 3részes felkészítő mit takar, mert ezek szeirnt akkor te a kezdővel már eléggé szintre hoztad magad. Sajnos félek, hogy 2könyvet tényleg ilyen aprólékosan(máshogy pedig nincs értelme)+ még egy adott vizsgatípusra készítő könyvet nem lesz időm végig venni, úgy hogy mellette hozom a 90%fölötti eredményem még 2 tárgyból, máshogy pedig esélyem sincs. Először úgy gondoltam, hogy a haladót kezdem el, de jobbnak láttam az alapot erősíteni. Eclen mennyire kekeckednek a nyelvtannal? Szókincsedet melyik könyvvel turbóztad fel? Ja és még egy fontos kérdés: Ecl-en a szóbelit kb hány napra szokták az írásbeli után/előtt megrendezni? Ez azért lenne fontos, mert valahol azt olvastam, hogy egy napra esik, esetleg 2nappal előtte, vagy 2héttel utána, a 2hét az még okés, de ha nekem be rakják 2hétre és 1 vagy 2 napra rá, akkor pont ütközik egy vizsgámmal:S. Eredmények milyen "hamar" szoktak kiderülni?

 

Ui.: Összeírom az eddig felfedezett hibákat. És köszi a bme-s leírást (is).

 

Előzmény: gnius (1598)
gnius Creative Commons License 2009.12.04 0 0 1600
Jah, és beinvesztáltam egy szótárba, CD-vel, az Akadémiai szótár 40%-kal le volt árazva internet-szótár-elérhetőséggel :)
Előzmény: gnius (1598)
mcsontos Creative Commons License 2009.12.04 0 0 1599
én BME-n voltam angolból, németből középfokon
angolból elsőre nem sikerült a magnóm, másodjára meglett
németből szóbeli sikerült, írásbelim 5%-on múlt. németül még csak 2 éve tanulok, szóval annyira nem vert padlóhoz hogy nem jött össze, majd janu.ban megint nekifutok. a szóbelin csodálkoztam h lett ilyen jó, 78%, pedig nem vagyok egy nagy spíler, csak beszéltem.

a javítás. mindegyik feladatrészt más-más tanár javít ki, és a megírást követő 16. MUNKAnapon teszik fel a netre.

végülis nem mondhatom egyikre sem, hogy nem volt korrekt, talán ami rosszul esett, hogy a 25-ből 20 feladatnál elcsúsztam a javítandó, színes lapra való átírásnál, és a javítást nem fogadták el. de én rontottam el, szavam nem lehet, pedig ezzel meg lett volna valószínűleg.
gnius Creative Commons License 2009.12.04 0 0 1598
Szia!

Korábban végigtanultam a kreatív kezdő angolt, nem 0-ról. Én is találtam benne hibákat, úgy mint Te a németben. Az volt a szerencse, hogy tudtam annyira, hogy ezeket felfedezzem.
De, így is megérte, hibákkal együtt!!
Olyan egyedi a tanítási stílusa, hogy 4 hónap alatt végigtanultam a kezdő könyvet, persze mellé még más könyvet is (tematikus angol szótár). Utána elmentem egy BME vizsgafelkészítőre 3 részesre. Utána meglett a középfokú vizsgám. (Origo szóbeli, ECL írásbeli, .....BME túl nehéz, egy írásbelijét próbáltam, de le is mondtam róla)
A haladó könyvet nem olvastam.


Én most kezdtem a 0-ról a kreatív németet.
Írtad, hogy hibákat találtál benne. Az a baj, h németből viszont abszolút semmit sem tudok, én nem fogom észervenni a hibákat. Vettem még egy nyelvtan könyvet (Német nyelvtan 222 pontban-angolból már bevált) Szóval, így naívan állok neki :)
Azt megköszönném, ha nagyon meredek hibát találsz, akkor gondolj rám, és küld el légyszi a gnius@freemail.hu-ra... Előre is hálás köszönet!!

Üdv

Ui.: megkeresem a BME vizsgajavítási módszerét, majd elküldöm.
Előzmény: Törölt nick (1592)
balayla Creative Commons License 2009.12.04 0 0 1597
Szia!

Köszi a választ! Amiatt pedig ne csüggedj, hogy neked még nem válaszolt senki! Hamarosan biztosan kapsz egy hozzáértőtől választ (én sajnos nem vagyok az)!

Szép hétvégét!
Előzmény: Törölt nick (1596)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.04 0 0 1596

Szia!

 

Ha tanácsot nem is kaptam, legalább valaki elolvasta a "szenvedésem". Egyébként én úgy tudom, hogy nem lehet boltban megvenni, de ebben nem vagyok biztos, egy cd-ből és egy könyvből áll, de a cd az szerintem fölösleges, én hangosan gyakorolom, a cd-n ugyanaz van szószerint, mint ami  a könyvben, a cd akkor praktikus szerintem, ha sokat vonatozik az ember, így nézi a lapot meg hallja is közben, vagy annak, aki jól tanul hallás után.

Előzmény: balayla (1595)
balayla Creative Commons License 2009.12.04 0 0 1595
Kekecc leveléről jutott eszembe, hogy a Gaál Ottó-féle Kreatív nyelvcsomagot csak megrendelni lehet, vagy könyvesboltokban is hozzá lehet jutni?

És miből áll egy ilyen tananyag-csomag? Könyv + CD?

Előre is köszi a választ!
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.04 0 0 1594
felvételihez honosítani kell, vagy elfogadják az egynyelvűt is?
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.04 0 0 1593

Ez kimaradt: Olvastam, hogy van itt valaki, aki tudja, hogy javítják a bme nyelvvizsgát. Ha lenne olyan kedves és elküldené, nagyon  sokat jelente!

Törölt nick Creative Commons License 2009.12.04 0 0 1592

Sziasztok!

 

Olvasgattam a fórumot, de sajnos beljebb nem jutottam.:S

Én folytonos újra kezdő vagyok németből:(, kb. 10évig "tanították" suliba (igazság szerint 2tanárom volt, mindkettő mindent csinált, csak tanítani nem). Van sok minden, ami már megy, és inkább  a haladó közé sorolnám, viszont néha még az alapoknál is bizonytalan vagyok, ezért elkezdtem újra, most kitartok, mivel halasztanom kell....2pont miatt:(, szóval nagyon kellene a nyelvvizsga, emelett 2tárgyból 90%fölött kell produkálnom. Sajnos csak nem rég tudtam meg, hogy létezik a kreatív német c. könyv, azzal próbálkozom, ergo legkésőbb májusig vizsgáznom kell. Viszont elkezdtem újra előlről, az alapoktól, végig rágóm a kezdő és haladó könyvet. Tavaly voltam bme nyelvvizsgán, ami szinte csak próba szerencse alapon ment, előtte nem néztem utána neten, és tanácsolták, hogy az milyen jó, hááát én elég pesszimista vagyok, mégis úgy jöttem ki onnan, hogy ez tök jól sikerült, erre piszkosul megvágtak. Na, de nem is szidnám, mert igaz 1hónapot készülgettem, de ennyi, aztán azóta megint hozzá se nyúltam, végülis jogosnak tekinthető a meghúzásom, bár fura volt, hogy ahhoz képest úgy éreztem jól ment. Ezek után a következő kérdéseim lennének:

 

1. Akinek vannak tapasztalatai a "kreatív német" (vagy angol , gondolom hasonló) könyvekkel, tényleg annyira sikeres? Én az első leckén vagyok túl, amíg mindkettőt átveszem az 2-3hónap, és a továbbtanulásom múlik a nyelvvizsgán. Utána mennyire kell átnyálazni a különböző nyelvvizsgára felkészítő könyveket? (Ja és még valami a németben elég sok hibát felfedeztem a kezdő könyvben, pedig még csak az elején tartok, biztos, hogy megbízható?:S, mert egyes dolgokat, pl. ihr, sein, végig ellentétesen használja, felcseréli őket, ha kezdő lennék ezt a nagyon fontos dolgot rosszul tanulnám meg, fordítva)

 

2. Szókincsem szerintem átlagos, de az is szinte csak passzív, ergo lefordítom, ha meglátom, de magamtól az esetek 90%ban nem alkalmazom a bonyolultabb szavakat, eszembe se jutnak.:S A magnótól rettegek. Én úgy gondoltam a fordítás jól megy-a bmen bebizonyították, hogy nem- és csak annyi a gondom, hogy baromira lassú vagyok. Inkább az 1 vagy 2 nyelvűt ajánljátok? Ehhez még hozzá kell tenni azt, hogy viszont a nyelvtannal elég sokat kell birkóznom, szóval talán szavakat tanulni még egyszerűbb lenne, mert ugye az kell a 2nyelvűhöz. Azt hallottam  2nyelvűn könnyebb a szóbeli, viszont írásbeli inkább szerencse alapon megy, mert ugye szótár nélkül és akármilyen szöveget kaphatsz. Most mindenhonnan azt hallom az euró a "legkönynebb", de róla tudok a legkevesebbet.

 

Beleolvasgattam a fórumba, látom a rigót nagyon szidják, a legjobb barátnőm azt ajánlotta, neki elsőre meglett, szerinte korrektek stb:S, bmet sokan szidják, van ismerősöm,a kit felsőfokú nemzetközivel közepen meghúztak, és olyan is aki 1hónap rákészülés után simán átment, persze mindenhol más típusra kell jobban oda figyelni, de még se  nézhetem át az összeset úgy, hogy még perpill csak a felkészülésnél tartok, ez is min 2-3hónap....aztán jön a konkrét nyelvvizsgára  készülés(mármint, hogy megpróbálom az adott vizsgahely könyveit nézegetni...)

Szóval én már tényleg nem tudom mit válasszak. Én egy korrekt vizsgahelyet szeretnék. A tavalyi után nagyon félek a bmetől de perpill jobb ötletem nincs, talán csak a rigó, amit vagy nagyon szidnak, vagy nagyon dicsérnek:S, illetve telcre gondoltam, arról lebeszéltek, eclt nem ismerem, pannont én vetettem el, azok alapján, amit itt olvastam, meg még talán az euró amit szintén nem ismerek.

Megfontolandó az is, hogy a bmenek elég "ritkán" vannak vizsgái, pl. ha a rigóval hasonlítom össze. Gondoltam jaj, de jó, áprilisban elmegyek rigóra, aztán ha nem jön össze valamelyik rész, akkor megpróbálom májusban is, de úgy hallottam, hogy 1hónap mire az eredményeket közlik, igaz ez?:S És ha nem felelt meg a hely, akkor a bmere való jelenktezést már lecsúszom, mert ki se derül addig az eredményem, de akkor a rigón májusban se kapkodnak gondolom, az meg necces, mert nekem kell a felvételihez. Oda szerintetek elég az igazolás? Bár én úgy tudom arra kell 1 hónapot várni, a bizonyítvány külön buli. Na meg májussal az is a gondom, hogy mi van akkor ha üti egy érettségi vizsgatárgyam időpontját? De tényleg....ha üti a szóbeli, akkor erre tekintettel vannak? Gondolom más napot nem kapok, de legalább annyit, hogy legelsőnek vagy legutolsónak betegyenek, azt megtennék? Szóval elég nagy slamasztikában vagyok.:(

 

Jó lenne, ha valaki írna hasznos hozzászólásokat, remélem nem voltam túl "kusza".

Kitartást mindenkinek!

 

 

bernini Creative Commons License 2009.12.03 0 0 1591
sziasztok!
BGF-es középfokú, kidolgozott olasz üzleti nyelvvizsga tételekre lenne szükségem, vagy ha tudtok segíteni bármilyen infóval akinek már van tapasztalata.
előre is köszi
Kishukk Creative Commons License 2009.12.02 0 0 1590
Mimike, a Pannonnal az a baj, hogy teljesen kiszámíthatatlanul, összevissza működik. Nem véletlen, hogy elmeszelték őket egy évre. Voltak nagyon könnyű vizsgák és voltak nagyon nehezek is és volt hogy egyáltalán nem lehetett tudni mi szerint értékeltek információt kapni tőlük meg reménytelen. Én már az akkreditációjuk visszavonása előtt se javasoltam tanítványaimnak. Gniusnak igaza van, az ECL egy rendesebben működő vizsga, ott viszont a Hallás utáni értés a legnehezebb rész, a többség azon vérzik el. ha ebből jó vagy akkor érdemes. Nézd meg az Eurot még. A legtöbb segítséget szerintem ott találod a felkészüléshez és az ügyfélszolgálatuk eszméletlen rendes. Ott egy igazolást kiadnak két nap alatt. A "magnós" feladatok ott se könnyűek de a tapasztalat szerint azért emberibbek mint az ECL-en a szóbeli részen meg csak az kell hogy meg tudjál szólalni. ha képes vagy kinyitni a szád és kézzel-lábbal akár de mondani valamit akkor átmész. Ha euroexam néven rákeresel akkor megtalálod a részleteket. Sok sikert!
Előzmény: mimike- (1588)
gnius Creative Commons License 2009.12.01 0 0 1589
Szia!

Itt megnézheted a mintafeladataikat, és el tudod dönteni, tetszik-e...

http://www.pannon-nyelvvizsga.hu/

Üdv
Előzmény: mimike- (1588)
mimike- Creative Commons License 2009.12.01 0 0 1588

Szia!

 

Köszönöm a jótanácsot! Lehet újra megpróbálom ott  a szóbelit, csak két pont kellett volna. Azt hallottam hogy nem volt a pannon egy darabig, de most elvileg rendezték a dolgaikat.

Előzmény: gnius (1585)
gnius Creative Commons License 2009.12.01 0 0 1587
Szia!

Nem gond, ha az egyik egynyelvű, a másik nem.
Ha leteszed az asztalra a kettőt, együtt komplex vizsgának számít.

Lehet kiállíttatni komplex nyelvvizsgabizonyítványt is, de akkor leminősül a kétnyelvű egynyelvűvé. Szerintem nem érdemes. Külön-külön és együtt is érvényesek.

Üdv!
Előzmény: BitterSweetSymphony (1586)
BitterSweetSymphony Creative Commons License 2009.12.01 0 0 1586

Köszi.

 

És ezek szerint az sem gond, ha a szóbeli origós lesz, az írásbeli meg ECL? Merthogy az egyik ugye kétnyelvű, másik meg egynyelvű.

 

Vadászok akkor ECL felső gyakorlókönyvet.

Előzmény: gnius (1580)
gnius Creative Commons License 2009.12.01 0 0 1585
Szia!

Én voltam Origo szóbelin-ez elsőre meglett.
Voltam BME írásbelin - ez nem sikerült (46%)
Legutoljára pedig ECL írásbelin - ez is elsőre meglett.

A pannon vizsgát felfüggesztették egy időre, és most újraindult.
Megnéztem a mintafeladataikat, nekem úgy tűnik, hogy nehezítettek rajta, és mivel ilyen bizonytalan az akreditációjuk, én nem merném őket választani. Ki tudja, mikor szüntetik be újra?!

Ha a BME-t választod, kösd fel a nadrágod. Hosszú, nehéz feladatsorok, komoly fordítási feladat. A magnót pedig egyel kevesebbszer lehet meghallgatni, mint az ORIGO-nál.

Ami nekem bevált, és akinek tudom, ajánlom: Az az ECL vizsga. Ha a helyedben lennék, megpróbálnám megint az ORIGO szóbelit, és az ECL írásbelijét.
Előzmény: mimike- (1584)
mimike- Creative Commons License 2009.12.01 0 0 1584

Sziasztok!

 

Angol középfokról szeretnék tanácsot kérni. Eddig origoson próbálkoztam, de nem sikerült. Most valami egyszerűbben teljesíthetőre szeretnék menni. A Pannon és a BME nyelvvizsgáról hallott valaki valami jót? Vagy rosszat?A rigoson nem sokkal maradtam le az "álomhatártól", ezért gondolom hogy talán mások sikerülne.

trombonist89 Creative Commons License 2009.12.01 0 0 1583
Sziasztok!
Most fogok ÖSD B1 re menni és megszeretném kérdezni valaki olyantól aki volt már ilyen vizsgán hogy milyen nehézségű volt! Vagy pl, mit kellett a levélbe írni,nehéz volt e. vagy a szóbeli??!!!!

Köszönöm!!
gnius Creative Commons License 2009.11.30 0 0 1582
Németből nem tudom, melyik a legkönnyebben letehető.
Talán, ha még kicsit vársz, kapsz erre vonatkozóan választ másoktól itt...

Az ECL egy teljesíthető vizsga, valószínű németből is hasonlóan így van.
Leginkább az a jó szó rá, hogy igazságos. Azt az eredményt kapod, amit érzel, hogy teljesítettél. Nincs meglepetés, lepontozás.
Előzmény: Andris index (1581)
Andris index Creative Commons License 2009.11.30 0 0 1581
@ 2-es kérdéshez

"melyik a legkönnyebb és leggyorsabban letehető angol felső?"


Németre vonatkoztatva ugyan ez lenne a kérdés, szóval akkor is az ECL vagy van másik könnyen letehető írásbeli ?


Köszönöm
Előzmény: gnius (1580)
gnius Creative Commons License 2009.11.29 0 0 1580
Szia!

1., Igen

A 137/2008. (V.16.) Kormányrendelet 2. § (5) pontja szerint: „Bizonyítvány szóbeli vizsga, vagy írásbeli vizsga, valamint egy vizsgaidőszakban, ugyanannál a vizsgaközpontnál tett írásbeli és szóbeli vizsga sikeres letétele esetén adható ki. A szóbeli és írásbeli típusú vizsgabizonyítványok együttesen a komplex nyelvtudást igazoló vizsgabizonyítvánnyal lehetnek egyenértékűek, *függetlenül a két vizsgacselekmény között eltelt időtől* és a vizsga helyéül szolgáló vizsgaközponttól. Ugyanazon nyelvből tett részvizsgák egyesíthetők.

2., Középfokon ECL, de nézz meg egy felsőfokú felkészítő könyvüket egy könyvesboltban, abból kitűnik.

Üdv
Előzmény: BitterSweetSymphony (1579)
BitterSweetSymphony Creative Commons License 2009.11.27 0 0 1579

Sziasztok!

 

Állásra szeretnék jelentkezni, ahol feltétel az angol felső C.

Nekem azonban csak felső A-m (szóbelim) van anno a Rigó utcából, legalább 7 éve, hogy letettem. 

Az lenne a kérdésem, h

1. ha most leteszek bármilyen felső B-t, az C-nek minősül e ennyi idő távlatából?

2. melyik a legkönnyebb és leggyorsabban letehető angol felső?

 

(ez persze szubjektív, de azért vannak objektivitások pl a Pitman nyilvánvalóan könnyebb, mint mondjuk a Cambridge...csak az a baj, h az újakat egyáltalán nem ismerem...)

igazából pár hét/max 1-2 hónap alatt kellene nekem a nyelvvizsga....elszántnak elszánt vagyok, de mivel rövid az idő, nem nyúlhatok mellé...

ha valaki tud segíteni, nagyon megköszönném!

balayla Creative Commons License 2009.11.26 0 0 1578
Köszönöm a válaszokat és a biztató szavakat!
Remélem, hogy minden jól alakul majd :)
Il ciclone Creative Commons License 2009.11.25 0 0 1577
Kedves Kikejon!
Én a BME Nyelvvizsgaközpontban vizsgáztam és ott is megkaptam külön a szóbeli bizonyítványt, amikor komplexre jelentkeztem és az írásbelim nem sikerült. Az írásbelinél fellebeztem és elfogadták. A szóbelitől ne félj! Ha a magnód jól sikerül, akkor az nagyon sokat javíthat az esetlegesen gyengébb szóbeli részen. A 2 külön bizonyítvány (szóbeli + írásbeli) komplex vizsgának számít, így az egyetemek is elfogadják. A www.nyak.hu elolvashatod a pontos részleteket a részbizonyítványok elfogadásáról. Sok sikert!
gnius Creative Commons License 2009.11.25 0 0 1576
Hivatalos oldalukról:

"Ha a vizsgázó komplex vizsgára jelentkezett, számára külön bizonyítványt állítunk ki írás- vagy szóbeli vizsgájáról, amennyiben csak az érintett vizsgarész követelményeinek felel meg."

Amúgy meg, nem kell pánikolni, annyit nyújtsál, amennyit csak tudsz, és akkor nem Rajtad múlik, Te mindent megteszel.
Előzmény: kikejon (1575)
kikejon Creative Commons License 2009.11.25 0 0 1575
Sziasztok!

Decemberben megyek ECL nyelvvizsgára (B2, komplex) és nagyon parázok, főleg a szóbelitől :((
Mit gondoltok, ha az írásbelim sikerülne csak és a szóbelim nem, akkor kaphatok bizonyítványt a sikeres írásbelimről, így hogy komplex vizsgára jelentkeztem?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!