Keresés

Részletes keresés

TinmanHU Creative Commons License 2017.08.10 0 0 6014

A legrosszabb a halogatás.

 

A probléma ELSŐ jelére azonnal el kell menni egy proktológushoz! Sokkal jobb a kis problémával, kis fájdalommal megúszni az egészet, mint hagyni odabent eldurvulni dolgokat és akkor elmenni, amikor már nagyobb a baj.

 

Én már úgy huppanok fel és pucsítok pucér fenékkel a dokinak, mintha csak a tenyerem mutatnám neki. Az eszközök meg először rohadt kellemetlenek, de minél lazább az ember és minél inkább nyugodt, annál kevésbé kellemetlen és annál könnyebb az orvos dolga is. Aki görcsöl, szorít, annak fájni fog.

 

Ezek a gyulladt, vérző aranyér kezelések akár életet is menthetnek! Kis problémából lesz a nagy... akár daganatos megbetegedés! Nem halogatni, férfiként viselkedni és rendbe tenni a dolgokat! Csak ez a helyes megoldás!

Előzmény: denes85 (6011)
TinmanHU Creative Commons License 2017.08.10 0 0 6013

A gyűrűzés kis túlzással élve olyan, mint az aszpirin. Kb. az egyetlen olyan orvosi eljárás, ami rendkívül biztonságos, elenyésző fájdalommal jár, a komplikáció esélye nagyon nagyon kicsi és a alapvetően a bél nyálkahártyája még erősebb is lesz azon a ponton, mint gyűrűzés előtt volt.

 

Nekem eddigi életem során cirka 15-16 gyűrűzésem volt. Az első 7-8-at 2000 körül kaptam, mert iszonyú mennyiségű fizikai munkát végeztem, túlemeltem magam milliószor. Mondjuk az akkor húzós volt, mert kisugárzott a lábamba kegyetlenül és elég durván vérzett is.

 

A második körre bő 15 év múlva került sor, szintén túlemelgetés után jelentkezett a gond, csúnya gyulladás is volt, de ezek már jóval elviselhetőbb kezelések voltak, bár azért erősen javasolt utána 1 napot rápihenni, nem idegeskedni, meg ülni melóhelyen, emelgetni meg szigorúan tilos!

Előzmény: leveste (6010)
denes85 Creative Commons License 2017.08.10 0 0 6012

Köszi, már nem aktuális, azóta úgy döntöttem, inkább megvárom Bánfalvi doktor urat, és bejelentkeztem hozzá. Drukkoljatok majd légyszi, kedves sorstársak!

Előzmény: denes85 (6011)
denes85 Creative Commons License 2017.08.10 0 0 6011

Sziasztok!

Ez a gyűrűs módszer nekem is tetszene, bár félek, az enyém már nagyon előrehaladott, csak több éve nem merek vele orvoshoz menni, most döntöttem el, hogy ideje elmenni, mert nagyon nagy és már többször fáj is. (Olyan amit wc után mindig vissza kell tenni).

Leveste megkérdezhetem, ki az orvosod?

Ki az aki nagyon jó orvos és viszonylag hamar be lehet hozzá jutni? Jó lenne jövő héten, de tudom, hogy előbb kellett volna... Bánfalvi doktor úrhoz szerettem volna, mert nekem ő a legszimpatikusabb, de sajnos jövő hétre nem volt szabad időpontja. Előre is köszi a segítséget: denes85

Előzmény: leveste (6010)
leveste Creative Commons License 2017.08.10 0 0 6010

Köszönöm a választ! 

Igen, azt mondta is a doki, hogy mindenképpen kell még kezelni később. Most 2 hónap szünet van, ősszel leszedi az apraját.

 

Korlátlanul lehet felrakni gyűrűt, heg nélkül gyógyul. 

Mondja Ő. 

Meglátjuk. 

Illetve nem látjuk, csak sejtjük ;) 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (6009)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.08 0 0 6009

Üdvözlet

Azért nem volt jó a gyűrűzés, mert nehéz jól meggyűrűzni, és ha nem teljesen ott záródik el ahol kéne, -kimarad egy szakasz- akkor ott továbbra is megmarad. Vagy ha idő előtt leesik a gyűrű...

Szerintem legalább is ez az oka.

Előzmény: leveste (6001)
Szeszi50 Creative Commons License 2017.08.05 0 0 6008

Az ilyen jellegű problémákra kiválóan alkalmas az indiai útifű maghej. Herbáriaban megvehető, olcsó. Reggel éhgyomorra 1 teáskanálnyit 2 dl vízben elkeverni azonnal meginni. Beleket finoman végig tisztítja zselét képezve, beállítja a napi széklet uritest ,megkönnyíti azt.  Megszünteti a székletürítés utáni égő, viszkető érzést. Érdemes kipróbálni, mellette sok folyadék javasolt. Rendszeresen fogyasztható nem okoz függőséget mint a hashajtók.

Előzmény: dalos veréb (6007)
dalos veréb Creative Commons License 2017.08.05 0 0 6007

Azt olvastam valahol hogy a napi 1 friss füge biztosítja a rostbevitelt és nem lesz  sz.krekedés.

 

Bizonyítéka van rá valakinek?

TinmanHU Creative Commons License 2017.07.28 0 0 6006

Közbe szúrtam be még tanácsot, azért van hülyén a számozás... mindegy, a lényeg remélem átment.

Előzmény: TinmanHU (6005)
TinmanHU Creative Commons License 2017.07.28 0 0 6005

Nem kicsit kemény, hogy mennyire nem segítőkészek az emberek. Holt egyszerű kérdést tettem fel, amin itt biztos sokan átestek már.

 

Sebaj, majd én válaszolok a saját kérdésemre, hogy más ne járjon úgy mint én, és találjon itt néma, közönyös emberekre...

 

1. Ha friss a trombotizált végbél probléma (babszemnyi ijesztően kinéző, duzzadt kemény csomó), pár napon belül érdemes felkeresni egy proktológust/sebészt, aki ha képben van és nem puskázta végig az egyetemet, akkor ÉRZÉSTELENÍT, nyiszál, varr, ergo eltávolítja az érintett részt. Majd még a pénz eltétele és a számla teljes mellőzése előtt, kúpot ír fel és kenőcsöt. Ha nyertél a lottón, akkor Posterisan Forte kenőcs és kúp lesz az, ha nem, akkor a gyógyszertári keverék, ami dettó jó, csak olcsóbb, de cserébe büdösebb és garantáltan foltot hagy, ha nem vigyázol. Vigyázz. Ha ffi vagy nem kell tisztasági betéttel aláznod magad, elég lehet egy papír zsebkendő is.

 

2. Nagy dolog után pár napig minden esetben kötelező a zuhanyzás, vagy bidé használat! Ha kihagyod könnyen elfertőződhet. Ne hagyd ki. Meddig kell ezt csinálni? Erősen ajánlott min. 5 napig, tehát 1 hét táppénz vagy szabi könnyen elmehet rá, mert melóhelyen azért ez nem olyan egyszerű menet.

 

3. Nedves törlőkendő legyen nálad legalább 2-3 hétig! Nekem a kamillás eléggé bejött. Áldani fogod érte magad, mert a smirgli-féle wc papírokkal mindent lehet ilyenkor, csak higiéniát biztosítani nem.

 

4. Amit feltétlenül használj még az a kamillás ülőfürdő, melybe még 2 kávéskanál só is mehet, ebbe 15-20 percig, reggel és este tessék ücsörögni. Ha egyik kimarad nem katasztrófa, de amíg friss az ügy, addig erősen javasolt meggyorsítani a gyógyulást és elkerülni a felülfertőződést, ami amúgy normális higiénia mellett nem szokott megtörténni. Min 1-1.5 hét, normál esetben 2 hét elég.

 

5. Ha nem tűnik annyira vészesnek a trombotizált ér, akkor Lioton géllel bátran lehet próbálkozni, amennyiben nincs ott seb! Ha vérzik, sebes, akkor marad a kúp/kenőcs. TÉVES, hogy a kúp felesleges, mert tessék megnyugodni folyik az kifelé rendesen, és bőven képes kifejteni a hatását a kijáratnál. Nyilván nem kell ilyen esetben fél méterre feltolni...

 

4. Uszodát felejtsd el. Amikor már csak gombostűfejni vérzés, vagy az sincs, akkor sétálni lehet vele pár km-t és a 2. héten enyhe kocogás is mehet. Kerékpár a teljes gyógyulásig szintén felejtős.

 

5. Ha olyan balfaszba futsz mint én, hogy felvágja, 1-2 rögöt kiszed és ennyi, akkor mondd meg neki, hogy ideje szakmát váltani. Feltétlenül az esetleges beavatkozás előtt kérdezz, hogy mit akar vele tenni! Ha az érintett részt kivágja, az rendben van, ha nem vészes annyira az ügy, akkor kúp/kenőcs és társai, ha rögöket akar eltávolítani, távozz fizetés nélkül. Nem szedjük ki a rögöket, mert másnapra 2x akkora lesz és 2x annyira is fog fájni, meg jó eséllyel a beteget kiütjük 1 hétre a melóból az garantált. Ülni, állni és mozogni se nagyon fog, hiszen lesz ott neki egy eléggé fájó, pár napig vérző seb. Ha mégis beszoptad és így kiszúrtak veled, akkor a legjobb fentebb említett kúp/kenőcs, zuhanyzás/bidé combo, kamillás ülőfürdő és amikor már nem vérzik, mehet rá napközben a Lioton gél, éjszakára meg a kúp kenőcs.

 

6. Mikor múlik el teljesen? A legjobb esetben is 2-2.5 hét, de jellemzőbb az 1 hónap. Jó hír, hogy bármi is legyen, a 2. héten már szinte teljes életet lehet élni.

 

7. Mitől van? Azt mondja a sok okos, hogy nem tudni, pedig de... nagyon is tudni: Keveset mozogsz és keveset iszol, sokat ülsz, kemény a székleted. Mozogj többet, igyál több folyadékot, 1 óránként állj fel az ülésből és mozogj 5 percet és rendezd a székleted rostokban gazdag ételekkel.

 

8. Újra előjöhet? Ha kivágták az érintett trombotizált eret, akkor nyilván pont ott nem túl esélyes, de máshol igen. Ha nem vágták ki és kenegetted, akkor jóval nagyobb eséllyel újra előjöhet, de ha rendbe teszed a 7. pontban leírt dolgokat, akkor erősen lecsökkented az újbóli kálváriát.

 

9. Eljuthat-e a tüdőbe, agyba onnan lentről egy rög? Gyakorlatilag példátlan történés lenne, de éppen ezért igyál több folyadékot és nagyon figyelj oda a széklet kérdésre.

 

10. Kell-e vérhígítót szedni? Max akkor, ha sűrű a véred és hajlamos vagy a trombózisra, de ha korábban soha nem volt ilyen problémád, ráadásul a családban sem jelentkezett hasonló, akkor nem. Teljesen felesleges. 

 

Szívesen -.-

Előzmény: TinmanHU (5991)
PETYUS Creative Commons License 2017.07.25 0 0 6004

glodi577 is te vagy?

Előzmény: betell (6003)
betell Creative Commons License 2017.07.25 0 0 6003

Aranyér kezelése - http://hu.gemoderm-pro.com

TinmanHU Creative Commons License 2017.07.24 0 0 6002

Pontosan.

Előzmény: leveste (6001)
leveste Creative Commons License 2017.07.24 0 0 6001

Japipapi, miért nem volt jó a gyűrűzés? 

Az én orvosom azt mondja, amíg gyűrűvel kordában lehet tartani, addig nem vág. A nyálkahártya heg nélkül gyógyul, a szike örökre nyomot hagy. 

Előzmény: Törölt nick (5998)
bonap arte Creative Commons License 2017.07.24 0 0 6000

Mosonmagyaróváron Dr. Wellner István. Karolina kórház, TB kártyára is dolgozik. A legjobb ebben a műfajban. Keress rá név szerint a neten és lesz telefonszám is.

Előzmény: dalos veréb (5996)
dalos veréb Creative Commons License 2017.07.24 0 0 5999

Köszi a tanácsot.

 

Már kaptam időpontot.

Hát állítólag ért mindegyik variációhoz.

Utána a lehetőségek között választok, mert én nem látom belül mi lehet.

 

Előzmény: Törölt nick (5998)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.23 0 0 5998

Egyetlen megoldás a szike.

Nekem is gyűrűzték először, de a vége műtét lett. 20 évig teljesen jó volt. Most megint kezd elő-elő jönni, de ha betartom a normális étkezést -nem zabálok és nem vedelek- akkor most is jó.

Előzmény: dalos veréb (5996)
TinmanHU Creative Commons License 2017.07.22 0 0 5997

Belső aranyérre, az esetleges gyulladás megszüntetése után a gyűrűzésnél jobb, biztonságosabb, egyszerűbb, fájdalommentesebb módszer nincs.

Előzmény: dalos veréb (5996)
dalos veréb Creative Commons License 2017.07.22 0 0 5996

Haho!

 

Nekem is ilyen belső aranyeres problémám van.

 

Gy-s megyében élek.

Kire gondolt?

A lézeres állítólag nem jó , mert később repedhet állítólag.

A gyűrűzés sem megoldás állítólag.

 

Ha van ötlet megköszönném. 

 

Előzmény: bonap arte (5968)
TinmanHU Creative Commons License 2017.07.22 0 0 5995

Jaj dehogy! Nem neheztelek rád, inkább csak olyasmi válaszokat vártam volna, hogy: kenegesd ezzel/azzal, használd ezt/azt, nekem is volt, elmúlt xy időn belül. Ha kivettek rögöt, akkor meg fog gyógyulni, etc.

 

250km-re élek BP-től, nekem sajnos az semmiképpen sem opció. Azt sem tudom, hogy egyáltalán mit kéne ezzel kezdenem, főleg, hogy már belenyiszáltak, de nem vágták ki a problémás területet. Tulajdonképpen most jobban fáj, mint előtte, hogy hozzá sem értek. Most keményebb, mint előtte + a vágás miatt eleinte eléggé vérzett, most már jóval kevésbé.

Előzmény: Törölt nick (5994)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.21 0 0 5994

Az OBSI az Országos...

Figyelj, ha akarod, adok mobil telefon számot is, a professzoromét, aki engem operált...

De akkor legyél nyitottabb a segítség iránt!

Akkor mi legyen? Ő a Transzplantációs klinikán rendel szerdánként! Budapest, Baross utca.

Segíteni akarok neked, de azért ne rám neheztelj, hogy nem tudom merre laksz...

Előzmény: TinmanHU (5993)
TinmanHU Creative Commons License 2017.07.21 0 0 5993

Nem csak pestiek írnak ide :-(

 

És ez igazából nem válasz a kérdésemre, hogy más rög eltávolítás után miket tapasztalt, mit tett.

Előzmény: Törölt nick (5992)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.21 0 0 5992

Menjél a kerületi sebészetre, ott kérj segítséget! De még az is lehet, hogy a háziorvosod beutal valamelyik kórházi sebészetre, pl. OBSI 

(Az OBSI-ban hipp-hopp megcsinálják szerintem.)

Előzmény: TinmanHU (5991)
TinmanHU Creative Commons License 2017.07.19 0 0 5991

Lenne egy kérdésem, kérem akinek volt hasonló válaszoljon. Köszönöm!

 

Gyulladt, belső aranyerekkel kezeltek, gyűrűzéssel. 8 kezelés volt. Több elvileg nem is kellett. Az utolsó utáni 3. hétben emelnem/vinnem kellett kb. 30-35kg-os súlyt és éreztem, hogy valami nem oké.

 

Másnap megjelent egy fájó csomó a végbélnél, nagyjából egy nagyobb babszemre tudnám hasonlítani. Gondoltam kijött egy külső aranyér. Azonban egyre fájóbb és kényelmetlenebb lett, már ülni is nehéz volt vele. 3 nap után felkerestem vele egy proktológust, aki érzéstelenítés nélkül belenyiszált, injekciós tűt bökött bele, majd megmutatta, hogy kiszedett belőle 2 db. vérrögöt. Majd kettéharaptam a kezem annyira fájt... fura ez az orvostudomány, hogy ahogy fejlődik úgy tűnik egyre barbárabb -.-

 

Utána persze vérzés, fájdalom, gézlapok, kúp, minden ami kell. Most így 2.5 nap elteltével jobb egy kicsit, de a csomó az ugyan úgy megvan és nagyon érzékeny, fáj, ha picit is hozzáérek!

 

Az lenne a kérdésem, hogy ez eltűnik valamikor? Vagy újra feltelt? Felszívódik ez magától? Megint ki kell állnom ezt a pár napos kínt? Ki kell ezt metszeni? Vagy mit csináljak?

 

A doki 1 hó szabadságra elment, azzal vált el tőlem, hogy szeptemberben hívjam fel. Most addig így legyek?

Jana 12 Creative Commons License 2017.07.17 0 0 5990

Köszönöm! Én is bízom benne, hogy úgy lesz! De köszönet jár Neked is, és mindazoknak, akik évek óta bátorítják, és segítő tanácsaikkal látják el a reménykedőket!

bonap arte Creative Commons License 2017.07.16 0 0 5989

Ezt a történetet Én is írhattam volna. Nálam a szikés műtét volt a segítség. Azóta rendben vagyok. És így van ahogy írod....a kialakult súlyos aranyér nem fog visszafejlődni, nincs az a csodaszer ami elmúlasztaná. További sikeres jobbulást kívánok!

Előzmény: Jana 12 (5988)
Jana 12 Creative Commons License 2017.07.16 0 0 5988

Kedves Sorstársak!

   Túl vagyok egy komoly műtéten! Mivel nekem is sokat segítettek az e fórumon megjelenő hozzászólások, ezért megpróbálom én is összefoglalni az aranyeres tapasztalataimat. Talán segít majd valakinek.

   A problémám kb. 25 éve kezdődött, amíg a nodusok tekintetében eljutottam a többször diagnosztizált III.-IV. stádiumig. De a saját szempontomból nézve is négy stádium volt.

Első stádium: - A WC használatot követő kezdeti  rácsodálkozás, a „Jé, ez a vér meg hogy kerül oda?” megválaszolása volt. Bátorságot véve magamon, felkerestem egy lakóhelyemen praktizáló proktológust. A vizsgálatot a belső aranyérről magyarázat, és a gyűrűzés kilátásba helyezése követte. Akkoriban erről még nem sokat hallottam, tartottam is tőle, és az internethez sem fértem még hozzá. Sajnálatos módon az orvos váratlanul eltávozott közülünk. Ahogy teltek az évek, az újabb vérzéseket újabb vizsgálatok követték /anoscopia, irrigoscopia, rectoscopia, colonoscopia/. Krémek, kúpok, műtéti lehetőség felemlegetése, stb. Úgy vélem, hogy az orvosi álláspont az volt, hogy döntse el a beteg, hogy mit akar.

Második stádium: - Már tudtam, hogy mi a bajom, nem fájt, csak vérzett. Ha nem muszáj, kerülöm a kést.  Optimistán néztem a jövőbe, hátha fejlődik valamennyit az orvostudomány, vagy velem történik valami.

Harmadik stádium: - Már zavart az egyre gyakrabban kibujkáló dudor hol az egyik, hol a másik, majd mindkét oldalon. Még tűrtem, és visszanyomkodtam. Szedtem az érfal erősítőt, krémeztem, használtam a kúpokat, de mire úgy gondoltam, hogy minden jóra fordult, újabb spriccelő vér a WC csészében. Félve mentem munkába és  kirándulni is. Felkerestem egy magánrendelőt, ahol a lézeres megoldást ajánlották fel a kórházi, hagyományos beavatkozás helyett. Közben informálódtam az interneten, olvastam a fórumot. Köszönöm, de egyikből sem kérek!

Negyedik stádium: - Állapotom tarthatatlan. A WC használatát követően következett a szokásos „alsó mosás”, majd ágyon fekve hosszú percekig a közelharc a karfiolszerűen előeső, vörös, megduzzadt, hatalmas aranyerekkel, illetve végbéllel. Színesebb volt az élmény, mikor közben még vérzett is. Ha igyekezetemet siker koronázta, akkor sem örülhettem sokáig. Napközben nedvedzett, és nagyon gyakran körkörösen elő is jött. Már a sarki boltig sem tudtam gyalog elmenni, de sokat segített a kerékpár. Feltéve, ha rá tudtam ülni. Fájdalmas volt a kerti munka, a lehajlás.

Végső elhatározás: Ez így nem mehet tovább! Először helyben kerestem a legjobb megoldást. Találtam is tapasztalt, jó sebészt, akiben megbíztam, de a vizsgálatot követően úgy döntöttem, hogy a kilátásba helyezett, hagyományos műtét nálam csak a végső megoldás lesz. Újabb keresgélés az interneten. Már elméletben is felkészültem. Előnyök, hátrányok, szövődmények, de nem gond a DG­-HAL-RAR, LONGO, Milligan-Morgan, Ferguson, Parks rejtélyes szavak fogalma sem.  Colonoscopia, majd újabb anoszkopos vizsgálatok a fővárosban, de az állapotom műtéti lehetőségeiről - a súlyossága miatt - a hagyományos és a LONGO között megoszlottak az orvosi vélemények. Döntenem kellett. Kerül, amibe kerül, de én nem kínlódok hetekig a műtétet követő fájdalom miatt, így maradt a LONGO. 

A megoldást röviden összefoglalom: Eleinte szkeptikus voltam, mert nem hiszek a reklámoknak. Szimpatikus magánkórház a XIII. kerületben, szakmailag elismert főorvossal, kétágyas, TV-s szobával. Izgatott érkezés, majd infúziós műtéti előkészítés, gumiharisnya felhúzása, stb. A műtőben a spinális, gerinc közeli – na, ez nem túl kellemes – érzéstelenítés után, a látottak súlyossága alapján elhangzik a váratlan bejelentés: - Ez nem LONGO lesz, hanem STARR, HAL-RAR-al kombinálva. Kb. 5 cm rectum fal is prolabált. A tervezettnél hosszabb, egy órás műtétet követően megtudtam, hogy hasonló, de kicsit nagyobb, hosszabb és speciálisabb kialakítású eszközzel került a beavatkozás elvégzésre. Később meg is kaptam az egyszer használatos készüléket. Ez a 36 mm átmérőjű „körkés” volt alkalmas arra, hogy több centiméteres, körkörös végbél fal kimetszéssel megszüntesse az előesést, majd a HAL-RAR módszerrel a még kint lévő aranyerek is felvarrásra kerültek. A zárójelentés szerint 6 szektorban a nodusok csúcsánál aláöltötték a verőér várható helyét, és a noduson tovafutva felhúzták azt.

Ezután irány a kórterem. Négy órán keresztül deréktól lefelé teljes volt az érzéketlenség. Ezt követően a lassan megjelenő fájdalom elviselhető mértékűvé alakult. Azért, kértem a beültetett kanülön keresztül Algopyrin-No-Spa „koktélt”, de sokat segített a TV távirányítója is. Sikerült vizeletet is ürítenem.  Másnap reggel, a Lidocainos tampon eltávolítását – hát, ezt is valahogy  túl kellett élni – követően, az elviselhető fájdalom sajgássá szelídült. Már alig figyeltem rá. Dél körül átcsoszogtam a gyógyszertárba, de azért jobb volt feküdni. Este az autó hátsó ülésén 120 km-t hazáig könnyedén megtettem. Néhány napig alig ettem. A műtét szerdán volt, csütörtöktől a sajgás elviselhető, a kiváltott Cataflamra nem volt szükség. Apró, pici szurkálások, és az asztalomon lévő, fel nem használt fájdalomcsillapító emlékeztetett a műtétre. Nincs külső sebzés, és ülőfürdő sem kell. Szombaton már untam a fekvést, kiautóztam a kertbe. Vasárnap gyakori, de fájdalommentes, gyors WC-zés, majd a szokásos sajgás. Szedtem a felírtakat, a paraffint, használtam a krémet /Zinnat, Klion, Posterisan forte, illetve a Detralex helyett a kedvezőbb árú Diozmin+Heszperidint/, kerültem a puffasztó ételeket. Talán ritkább lehetett volna a WC-zés, ha a bélflóra regenerálására is bekapok valamit /pl.: normaflore-t/. A további napok hasonlóan, pihenéssel teltek. Egy héttel a műtét után a kontroll miatt irány ismét a főváros, de most már tömegközlekedéssel! A várható vizsgálat miatt azért bevettem egy Cataflamot, de nem volt semmi gond. A műtét végeredménye külalakra tökéletes, mintha új lenne. Fotók is készültek e ritkán alkalmazott műtéti beavatkozásról. Nem volt varrat kiszedés sem, nincs rá szükség. A következő nap már kerékpárral mentem el a házi orvoshoz és bevásárolni! Mindez számomra is hihetetlen! 10 nap elteltével szinte teljesen felejthető az egész.

   Azért még kímélem magam, de örök hála a proktológus főorvosnak és az orvos-technikai eszközök fejlesztésének a gyors és gyakorlatilag fájdalommentes gyógyulásomért, és remélem, hogy mindez majd tartós is lesz. Bár, mindennek szabott ára van, de erről a kórház honlapjáról időben informálódhattam. Köszönet a fórumozók /pl.: thomas_the_tank hasonló témájú, 4 évvel ezelőtti/ tartalmas hozzászólásaiért. De sokat segített bonap arte, és Bánfalvi doktor úr is a döntésemben. Egyébként a LONGO és a STARR műtétet csak néhány orvos végzi – szerintem sajnos, csupán százas nagyságrendben évente – széles e hazában. A címek és a lehetőségek iránt érdemes a Google-ban kutakodni. Én is ezt tettem. A szükséges beavatkozást pedig nem szabad az utolsó pillanatra hagyni, mert akkor megoldásként már csak a műtét jöhet számításba! Csodák nincsenek, én is arra vártam, de ez a betegség magától és a kenőcsöktől nem gyógyul meg. Be kell avatkozni!

leveste Creative Commons License 2017.07.03 0 0 5987

Köszönöm Doktor Úr!

 

Közben átestem 4 gyűrűzésen, harmadfokú belső törzsek lettek lekötve. Úgy tűnik, ez a része egy darabig rendben lesz. (el ne kopogjam)
A kis méretű külső, trombotizálódott csomó eltűnt.
Lioton gél, majd Prosterisan Forte kúp, Doxiproct OM krém volt a kúra.
Maradt viszont egy enyhe, de állandó zsibbadás, fájdalom a bal oldalon. Ott nem volt csomó, rög. Hasűri nyomásra, alkoholra, hidegre - melegre, bicajozásra erősödik. Az orvos 3 alkalommal próbálta megkeresni, de nincs konkrét csomó, vagy góc. Nem tudja, honnan jön a fájdalom. Az urológus szintén pingvinezik. (enyhén széttárt karokkal ingatja a fejét). Van egy enyhe prosztata nagyobbodás, de az szerinte nem okozhat ilyen jellegű panaszt.
Alapesetben a záróizom mellett érzek egy enyhe nyomást. Ha fokozódik, akkor a zsibbadás lemegy a comb közepéig a belső oldalon.
Sajnos azt sem tudom, kinek kellene megmutatni , ki az, aki erre tudna mondani valamit?

Előzmény: dr. Bánfalvi Péter (5986)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.30 0 0 5985

Tiszteletem

 

Az aranyeredet neked kell visszanyomni, de egyelőre nem akarod műtetni....

 

Meddig gondoltad várni? Amíg a bokádat fogja verni?

Ha meg akarod tartósan oldani a problémádat, akkor a műtétet válaszd minél előbb a krémek helyett!

Előzmény: sakamakjf (5976)
Péter Hullár Creative Commons License 2017.06.22 0 0 5984

Sziasztok!

 

Áprilisban volt külső aranyeres kezelésem lézeres ésaz a gondom,hogy azóta is székeléskor vérzik.

Májusban voltammég egy belső gumigyúrúzésen akkor jeleztem a doktorúrnak,hogy mi a helyzetakkor adott kúpot ,hogy ettől elkel múlnia,

amig használtam addig enyhült világosabb volt a szine és mennyiségben is jóval kevesebb volt, de amióta elfogyott azóta szine is vérvörös ill mennyiségben is több, igaz ahogy megmosakszom székelés utén nincs tovább vérzés enyhe kellemetlen érzés ugyan úgy van mindt a kezelések elött de krém enyhiti ezt és reggelre rendbevagyok,csakhát minden este ez a procedúra már unalmas :( 

Azt hittem elmegyek megcsinálják és rendbeleszek de nem sőt most még tükrözésree is elküldött a házi orvos nem-emásmiadt lehet a vérzés.

 

Más is tapasztal tapasztalt ilyesmit??? 2 hónap eltelte utánis???

 

 

Másik egy ismerősöm szintén ennél az orsvosnál volt magánkezelésen és vele megvetettek valamit amivel kezelték?! halottatok már ilyenről???

olyan 150eft körül volt az a valami!

 

Üdv Peti

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!