Keresés

Részletes keresés

sz16 Creative Commons License 2013.11.22 0 0 8248

Téma: A megváltozott munkaképességű emberek ellátásai és foglalkoztatásuk Vendég: Kovács Ibolya igazgató, Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv. A műsort vezeti: Fehér Katalin

http://media.orientpress.hu/mc/archive/6778

sz16 Creative Commons License 2013.11.22 0 0 8247
Regina38 Creative Commons License 2013.11.22 0 0 8246

Rokkantási ellátás fizetésnélküli szabadság alatt is igényelhető, nem szükséges felmondani a munkahelyen. Pár nap fizetés nélküli szabadsággal megoldható, a fizetés nélküli szabadság 1. napjától igénylehető a rokkantsági ellátás.

tahisi Creative Commons License 2013.11.22 0 0 8244
Hát igen akkor azért nemtudok erről a tb-és dologról mert mint már mondtam is hogy orvosi után nemküldtek sehova.
Előzmény: tiga19 (8243)
tiga19 Creative Commons License 2013.11.22 0 0 8243

tahisi, ma megkaptam a rokkant ellátásomat, csak jó egy hét telt el a Határozat kézhezvétele, és az ellátás folyósítása között.

Ami a TB-t illeti, ha szerencséd van, akkor megkapod a Határozatot a 45 nap letelte előtt, és ez az ügyintézés kimarad az életedből.

Nekem egyébként, amikor az orvosszakértői vizsgálaton voltam, az ottani szoc. szakértő hívta fel rá a figyelmemet.

Előzmény: tahisi (8234)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.22 0 0 8241

Kedves Szakértő!

 

Bemásolom ide amit olvastam, 

 

elvileg van rokkantsági nyugdíj, és baleseti rokkantsági nyugdíj is. A nyugdíj megállapító határozatok, bírósági ítéletek, nem lettek hatályon kívül helyezve, sem semmisségi eljárással, sem semmisségi törvénnyel. Még a ....... sem mondja ki, hogy a rokkantsági nyugdíjakat megállapító határozatok semmissek lennének. Csak éppen nem tudok embert akinek ténylegesen folyósítanák is jelenleg. A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993.évi III. törvény 4.§ (1). bekezdés (i) pontjára

 

Aperten írása jogiforumról.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.22 0 0 8239

Kedves Szakértő!

 

Ha nincs hatályon kívül helyezve a rokkantnyugdíj rendelete, akkor miképpen lehet érvénytelen? Egyik kommentelőnek olvastam a passzusait és így értelmezem az írását. Aperten nevű írta a jogifórum oldalán. 

 

Avval, hogy létrehoztak egy új megváltozott munkaképes komplex rendszert, így a korábban alkotott rokkanttörvényt hatályon kívűl helyezi. Önnek mi a véleménye erről?

kulindamani Creative Commons License 2013.11.22 0 0 8238

Te troll bizonyára felfogóképesség és látáshiány miatt szedtél össze jó sok százalékot. Elfogadtad a szerződést és megszeged mert politikáról írsz olyan helyen ahol tilos tehát te egy szélsőbaloldali anarhista valaki vagy aki nem tiszteli a törvényeket szabályokat aláírt szerződését.

 

Ez nem a politikai fórumcsoport nem politikai alfórum nem politikai topic. Azokat máshol találod itt:

 

forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9111313

 

Előzmény: Törölt nick (8237)
BJszakért Creative Commons License 2013.11.22 0 0 8235

Grewivay,

apukádnak helyesen végezte munkahelye a felmondással kapcsolatos dolgokat, valószínűleg sok szabija van, ezért azt ki kell vennie, nem köteles kifizetni a munkaadó annak értékét, és rendes felmondás utána kezdődik, amely 30 nap, és a Munka törvénykönyve szerint 3 év munkaviszonyban töltött idő után meghosszabbodik öt nappal, stb. bizonyos évek után a törvény szerint. A munkavégzés alól a munkavállalót a kívánságának megfelelően - legfeljebb két részletben - kell felmenteni.

A munkavégzés alóli felmentés tartamára a munkavállalót távolléti díj illeti meg, kivéve, ha munkabérre egyébként nem lenne jogosult.

 

Rokkantsági ellátás csak azután állapítható meg, ha mindez lezajlott, tehát a nyilatkozatot, amit küldött Hivatal visszaküldte, azon nyilatkozott a rendszeres pénzellátásáról és kereső tevékenységéről, mert addig nem állapítható meg ellátás, amíg ezt nem tette meg, és akkortól igényelheti, ha mindez lezajlott, hosszú, email kérem keressen meg.

http://www.versenykepesseg.eu/

Szép napot

Előzmény: Gwenvyvar (8229)
tahisi Creative Commons License 2013.11.22 0 0 8234
A végeredményt már én is tudom (72%öek.D kategória) és remélem úgy ahogy neked nekem sem fog változni.Nekem okt.30.-án járt le a rehab.járadékom nem tájékoztattak a tb-vel kapcsolatban semmiről jó hogy szólsz.
Előzmény: tiga19 (8228)
Gwenvyvar Creative Commons License 2013.11.21 0 0 8233

Szia, 

 

Koszi a valaszt! Igen, uj igenylo, es eddig dolgozott a vegen pedig tappenzen volt par napot. 

Engem amugy foleg az bizonytalanit el, hogy a hatarozatban szerepel egy 15  napos  (jogveszto??) hatarido amit az ugyintezo holgy is csak nehany nappal tudott meghosszabbitani. Az altalad leirt esetben az igenylo lapot egyszeruen benyujtjuk a papirok kezhezkapasakor, fuggetlenul attol letelt-e mar a megadott hatarido? Hiszen akkor miert szabnak meg hataridot? Bar nekem is az a logikus hogy akkor kerjuk az ellatast csak amikortol mar nem kapunk mashonnet penzt, es igy az igazsagos is, csak ez a sok szabaly:) bocsi az ertetlenkedesert:)

Előzmény: mithogyan (8231)
sz16 Creative Commons License 2013.11.21 0 0 8232

    A jogi fórumról, ott találtam érdekes elgondolkodtató olvasmány ez is :

 

 

 

aperten # e-mail 2013.11.21. 20:27

A Magyar Nemzet megtévesztő elnevezésű napilap internetes oldaláról ma is törölték szorgalmas cenzorok a hozzászólásom.

FIDESZ METAMORFÓZIS

„„A Fidesz szerint a nyugdíjasoknak garanciára van szükségük. Biztosítanunk kell, hogy MINDENKI, AKI MA NYUGDÍJAT KAP, a jövőben is hiánytalanul megkapja a nyugdíját. Meg kell akadályoznunk a nyugdíjpénztárak privatizációját, és minden körülmények között meg kell őriznünk a nyugdíjak értékét. Szeretném Önt is tájékoztatni, hogy a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség, kormányra kerülése esetén, mindezeket garantálja a nyugdíjasok számára.””

http://m.cdn.blog.hu/…rancia_2.jpg

Tehát garanciát vállaltak arra, "...MINDENKI, AKI MA NYUGDÍJAT KAP, a jövőben is hiánytalanul megkapja a nyugdíját." Mi választók (én is) ezen garancialevél ismeretében adtunk felhatalmazást a fidesz országgyűlési képviselőinek, hogy érdekeinket, akaratunkat a parlamentben képviseljék. Azonban nem ezt tették, hanem ennek éppen az ellenkezőjét! Több százezer saját jogú nyugdíjast „törvényekkel” megfosztottak nyugdíjától.

Először az alkotmányt módosították:

"3)„ Az ellátáshoz való jog a nyugellátás tekintetében az általános öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött, a nyugellátás törvényi feltételeinek megfelelő személyre terjed ki. Törvény az e korhatárt be nem töltött személynek is nyugellátást állapíthat meg. Az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőzően folyósított nyugellátás törvényben meghatározottak szerint csökkenthető és szociális ellátássá alakítható, munkavégzésre való képesség esetén megszüntethető.”" (Alkotmánymódosítás)

A megszüntethetőség feltételének a munkavégző képességet szabták, annak minimumának meghatározása nélkül. Ezzel a korábban 67%-os munkaképesség-csökkenésre, ill. a fennmaradó töredék munkaképességre tekintettel „alkotmányos” lehetőségét biztosították a III. csoportos rokkantak kifosztásának, akik éppen azért III. csoportos rokkantak, és nem II. vagy I. csoportosak, mert valamennyi töredék munkaképességük megmaradt, 33% vagy kevesebb. Lényegében "alkotmányos" lehetőségét biztosították annak, hogy a III. csoportos rokkantak nyugdíjait elrabolhassák "törvényesen". Vagyis a korábban társadalombiztosítási alapon megszerzett, alkotmányos tulajdoni védelmet élvező saját jogú nyugdíjakból való kifosztás lehetőségét alkotmányba iktatták. Magyarországon korábban kizárólag a Rákosi korszakban a kulákokat, a Horty korszakban pedig a zsidókat fosztották meg tömegesen „törvénnyel” a tulajdontól. Azonban az alapvető megélhetés biztosítására szolgáló nyugdíjakból való kifosztásra, tudomásom szerint sem a kommunista, sem a fasiszta önkényuralmi rendszerek nem vetemedtek.

Ezt a bűncselekményt megvalósító alkotmánymodósítást úgy szavaztatták meg, hogy 2006-os rendőrterror miatti közfelhábozodás utóhullámait lovagolták meg.

"A„zt gondolom, hogy Magyarországon ezekre a munkavállalókra igenis az országnak szüksége van. Magyarul, a mi javaslatunk a rendőrökre vonatkozik, de nem vonatkozik a bányászokra.”" (Lázár János)

http://www.parlament.hu/…_fadat_aktus?…

Aztán kiderült, hogy bányászokra is vonatkozik....

"Mmtv./ 33.§ /1/ bekezdése 2012. január 1. napjával MEGSZÜNTETTE a korábbi baleseti rokkantsági nyugdíjat...”"

http://ddrnyi.hu/kollar_ap.pdf

# aperten

mithogyan Creative Commons License 2013.11.21 0 0 8231

Szia!

Igen, kerespőtevékenységnek számít, de nem baj az, ha felmondási idővel mondanak fel Apukádnak. Addig is kapja az Őt megillető jövedelmét (pl. a ki nem vett szabadságát és a felmondási időre járó átlagkeresetét ki kell fizetni). Amint mindezt a munkahelyétől írásban megkapjátok (elvileg a munkavégzés alóli felmentés első napján mindent ki kell fizetni és a papírjait kiadni) már tudni fogjátok mikor szűnik meg a munkaviszonya, tehát másnaptól már igényelhető a rokkantsági ellátás. Nem kell kivárni a két hónapot sem, amennyiben rendekezésre állnak azok a papírok (jövedelemigazolás stb.), amelyek a rokkantsági ellátás igényléséhez kellenek. Gondolom a határozat megküldésekor tájékoztattak Benneteket arról, hogy milyen iratokat kell csatolni. 

Mindezeket arra az esetre írtam, amennyiben új igénylő és ezidáig pl. táppénzen volt. Ha kihagytam valamit, majd a többiek és a Szakértő Asszony is segít.

Előzmény: Gwenvyvar (8229)
BLM Creative Commons License 2013.11.21 0 0 8230

BJ szakértőhöz fordulj Ő segít !

 

http://www.versenykepesseg.eu

Előzmény: Gwenvyvar (8229)
Gwenvyvar Creative Commons License 2013.11.21 0 0 8229

Sziasztok!

 

En apukam ugyeben szeretnek kerdezni toletek, es elegge hasonlo a helyzete a lentihez kepest.

Szoval apukam nemregiben megkapta a hatarozatot B2-es besorolasrol, illetve hogy igenyelheti a rokkantsagi ellatast, ezt meg is szeretne tenni. Azt is tudtuk hogy ehez ki kell lepnie a munkahelyerol. A munkahelyen bemutatta a leszazalekolasrol szolo papirt, ez alapjan fel is mondanak neki a munkahelyen, de 2 honap felmondasi idovel, amig munkavegzes aloli felmentest kapott, atlagfizetest viszont meg folyositanak neki arra az idore - erre azt mondtak hogy ez a szabaly, es nem tudnak neki rogton felmondani.

Az lenne a kerdesem, hogy ez keresotevekenysegnek minosul-e, illetve ha most ez alapjan elutasitjak a kerelmet, akkor a 2 honap lejartaval beadhatjuk-e megint az igenylest vagy akkor mar nem feltetlen kapjuk meg?

Probaltam a neten rakeresni az ervenyes szabalyokra, de sajnos nem igazodok ki koztuk.

 

Elore is koszi ha valaki valaszol:)

Előzmény: mithogyan (8191)
tiga19 Creative Commons License 2013.11.21 0 0 8228

tahisi, úgy látszik nálunk szaporábban dolgoznak, mert amikor én 4 hét után érdeklődtem már akkor elmondták gyakorlatilag, ami aztán a Határozatban is volt, amit ahogy a múltkor is írtam 5 hétre küldtek ki.  Csak én úgy vagyok vele, hogy akkor hiszem, ha látom, meg ha a hivatalos levél a kezemben van.

Nagy megkönnyebbülés, hogy már tudom az eredményt. Drukkolok Neked, hogy Te is megkapd minél előbb és olyan eredmény szülessen amilyet szeretnél.

Majd arra figyelj oda, hogy a passzív TB a rehab. járadék utolsó napjához képest még 45 nap, ne felejts el bejelentkezni az APEH-nál, ha nem jön meg időben a Határozat, de gondolom téged is tájékoztattak erről, hogy mi a teendő.

Üdv.

Előzmény: tahisi (8226)
hagyma boly Creative Commons License 2013.11.21 0 0 8227

Szia tahisi!

 

 

Régen beszéltünk., miért?

Előzmény: tahisi (8226)
tahisi Creative Commons License 2013.11.21 0 0 8226
tiga19, most már hatodik hete voltam orvosin ma felhívtam az ügyintézőm még else kezte a papíromat. Most megigérte hogy holnap neki lát. Úgy hogy a jövőhéten talán megkapom Üdv a BLM-nek is.
Előzmény: tiga19 (8140)
sz16 Creative Commons License 2013.11.21 0 0 8225
rokkant42 Creative Commons License 2013.11.21 0 0 8224
mithogyan Creative Commons License 2013.11.20 0 0 8223

Óóóó, én ehhez nem voltam elég bátor beidézni, de már elolvastam! Köszi! 

Előzmény: kulindamani (8222)
kulindamani Creative Commons License 2013.11.20 0 0 8222

Mást is olvashatna 45.et, 28.at, 27.et itt

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9126303

 

 

Ti is a 49.et, 23.at, 21.et.

Előzmény: mithogyan (8220)
mithogyan Creative Commons License 2013.11.20 0 0 8221

Jesszus! Ez aztán a gyorsaság! Tényleg működik a moderálás! Még mielőtt azt hinnétek én vagyok a jelentgető... kezdek megijedni, hogy figyelnek engem! :-) 

mithogyan Creative Commons License 2013.11.20 0 0 8220

Névtelen52!

 

Miután már nekem is volt "szerencsém" a moderáláshoz a te és a hozzád hasonlók beszólásai miatt, veled ellentétben én áttanulmányoztam a Felhasználási tájékoztatót és az Etikai Szabályzatot. Nagy tévedésben vagy azzal, hogy csak a trágár stb. hozzászólás sérti egy topic működését. Moderálják azt is, akik "akadályozzák a fórum rendeltetésszerű használatát" (idézet az Etikai Szabályzatból).

Senki nem vonná kétségbe a te politikai megnyilvánulásaidat, de mint ahogy az itt társalgó emberek betegsége más és más, úgy a politikai nézete is lehet más, s te olyan dolgokat akarsz ránk erőltetni, amelyek egyáltalán nem függenek össze ennek fórumnak a témájával. 

Amiket leírtál nagyon szépen hangzik, csak éppen a másik oldalát is kellene nézni, hogy milyen áron érte el ezt a kormány. Kikől vette el, hogy mindezeket véghez vigye. Tudod, minden éremnek két oldala van. Én viszont azt az elvet vallom, hogy egyik kutya, másik eb. 

 

A fórumozással kapcsolatban pedig ajánlom továbbra is olvasgatásra: http://forum.index.hu/Custom/showModMod

 

 

hagyma boly Creative Commons License 2013.11.20 0 0 8219

Hogy világosság gyúljék sötét fejedeben! ez a topik a  Leszázalékoltak fóruma!

Itt nincs helye a politikának és a kormány teljesítésének felsorolásának, aki ezekre kiváncsi az a médiából értesülhet róla!

sz16 Creative Commons License 2013.11.20 0 0 8216

Nem értem !! Valaki segítene ezt értelmezni ???????Nagyon átverés szaga van  !!!!!!

sz16 Creative Commons License 2013.11.20 0 0 8214

Lényeg pénzt vissza nem adunk !!!!!

sz16 Creative Commons License 2013.11.20 0 0 8213
Cs Kata Creative Commons License 2013.11.20 0 0 8212

Szia! Én Somogy megyéből vagyok egy éves csúszás volt.

Előzmény: nemtudomkakia (8054)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.20 0 0 8207

Nem Nem. Trafikot kapott és a bejárattal együtt a szemüvegét is behomályosították. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!