Keresés

Részletes keresés

marosz Creative Commons License 2013.04.25 0 0 1932

Lassan már tényleg könyvet írhatnál a témában,annyira képben vagy :-))

Majd meglátjuk mi lesz

Előzmény: Faterik (1929)
marosz Creative Commons License 2013.04.25 0 0 1931

Holnaptól kapok Nootropil infuziót(memorit+betarevint szedtem+milgamma N)

Előzmény: Faterik (1930)
Faterik Creative Commons License 2013.04.25 0 0 1930

Miken vagy már túl milyen kezeléseket kaptál legalább szájon át vagy infuzioban?

Bocs,ha már irtad,csak rég hallottam felőled.

Azt látom hogy küldözgetnek ide-oda.

Előzmény: marosz (1927)
Faterik Creative Commons License 2013.04.25 0 0 1929

Marosz!

 

Nagyon jól ismerem sajnos az akut fülzúgás kezelés itthoni katasztrofális állapotát.

Nekem is nagyon nehéz volt rendes orvost találnom emiatt,annyiból szerencsés vagyok hogy teljesen visszajött a hallásom,már csak ez a fránya zúgás van.

 

Neked ha jól emlékszem,több frekvenciát érintő hirtelen hallásvesztésed van.

Ott annyiból biztatóbb a helyzet,hogy kezelés nélkül is 27% esélyed van a spontán javulásra,mondjuk azt nem értem mit MRI-z nek amikor sürgőséggel infuzio lett volna inditando.

 

Ha emlékszel,a vitalitas.hu-ról belinkeltem a te bajodról egy cikket.

És nyugodtan lehetsz dühős,megértelek.

 

http://www.vitalitas.hu/?ctype=3&todo=bet&id=5&showbet=590

 

Biztatásul,ne temesd magad,itt talán nem annyira sürgős a kezelés mint nálam,mert nálam idiopathiás hirtelen hallásvesztés lépett fel zaj illetve előtte magánéleti okok miatt.

 

"Viszonylag nagy beteganyagon végzett vizsgálat szerint abban a csoportban, melyet az első héten belül kezdtek kezelni, 56%-ban következett be teljes gyógyulás, vagy javulás, míg a 30 nap után jelentkezettek hallása csak 27%-ban javult. Az audiogram típusa: általában elmondható, hogy minél nagyobb fokú a kezdeti halláscsökkenés, annál rosszabb a prognózis. Ugyancsak többek által közölt megfigyelés, hogy a dominánsan apicocochlearis halláskárosodások prognózisa jobb, mint a baso- vagy pancochlearis károsodásoké. Vertigo(Szédülés-ezt én teszem hozzá): a halláskárosodással együtt jelentkező vertigo lényegesen rontja a prognózist. Irodalmi adatok szerint azon betegek hallása, akik szédülésre is panaszkodtak, 29%-ban javult, míg abban a csoportban, ahol szédülés nem volt, a gyógyulás aránya 55%-osnak mutatkozott. Életkor: 15 év alatt és 60 év felett lényegesen rosszabbnak látszik a prognózis."

Előzmény: marosz (1927)
marosz Creative Commons License 2013.04.25 0 0 1928

felnézek Rád :-)

Előzmény: ghepard (1926)
marosz Creative Commons License 2013.04.25 0 0 1927

Ha kiakadsz vagy bánkódsz vagy keseregsz a dolgokon - az nem segít, hanem inkább ront  a helyzeten. De nem egyszerű a dolog, kitartást......."

Kitartás....ok.....köszi..............(CT-MR/időpont/ július)

 

Dühös azért lehetek?

Előzmény: ghepard (1925)
ghepard Creative Commons License 2013.04.25 0 0 1926

Én például simán elvagyok hallóka nélkül, csak a TV-nél használok mostmár fülest. Ezért semmit se csökkent a szájolvasásos képességem (a hallóka viselésekor teljesesn elveszett), meg a testolvasásos sem - mert ezekre kell koncentrálnom, hogy tudjam mit mondanak nekem.....

Előzmény: marosz (1924)
ghepard Creative Commons License 2013.04.25 0 0 1925

Azt értem az alatt, hogy már annyi ideje meg tudom oldani magam is a problémákat. 1979 óta egyetlen napot se hiányoztam  a melóból betegség miatt. Hát nem egyszerű a dolog, az biztos - de ha látod a végleges célt, akkor próbálkozhatsz, hogy közelítsél hozzá. Ha kiakadsz vagy bánkódsz vagy keseregsz a dolgokon - az nem segít, hanem inkább ront  a helyzeten. De nem egyszerű a dolog, kitartást.......

Előzmény: marosz (1923)
marosz Creative Commons License 2013.04.25 0 0 1924

Az mindenképp a hasznodra válhat, ha a magad útját fogod egyengetni"

összegyúrom az ismereteket, és azokból majd csak lesz valami.............másnem egy szép hallókészülék :-)

Előzmény: ghepard (1922)
marosz Creative Commons License 2013.04.25 0 0 1923

Én már 34 éve járom a saját utamat - én a természetes erőkre próbálok építkezni,"

34 éve? na én ennél türelmetlenebb vagyok :-(

nem kicsit vagyok kiakadva ezen az egészen............ami velem most van

Előzmény: ghepard (1922)
ghepard Creative Commons License 2013.04.25 0 0 1922

Az mindenképp a hasznodra válhat, ha a magad útját fogod egyengetni. Kifürkészni, mi a legjobb számodra. Minden ember más egy kicsit. Nagyon sok dologról az egyik tanulmányban ezt állítják, egy másikban meg szinte pont a fordítottját. Én már 34 éve járom a saját utamat - én a természetes erőkre próbálok építkezni, hogyan tudnám a leghatásosabban jó kondiban és egészségben tartani magamat. Néha azért nagy merészség is kell, de ha átgondolom a fizikáját és a kémiáját a dolognak, akkor belevágok. Például nagy merészség kellett ahhoz, hogy nempislogással javítsak a látásomon. Ezt mindenhol elitélik, orvosoktól a szemtrénerekig. De valamikor 2010-ben olvastam, hogy egy jógi úgy csinálja, hogy 45 percig nem pislog. Az eszem is megállt, hisz fél/egy perc után majdnem bediliztem a fájástól. De ott motoszkált, igaz nem igaz, hogya francba csinálta....... Már jó ideje majd minden nap csinálok egy két ciklust 10-12 perc nempislogás, de  aszemek nyitva. De a fejem pont lefelé van és semmi gond - és valóban, még javítja is az ember közelrelátását. Egyszerű a fizikai, kémiai magyarázat, hogy miért......

Előzmény: marosz (1921)
marosz Creative Commons License 2013.04.25 0 0 1921

Bár nincs autommunom, szteroidot nem kaptam, igazán érdekes hogy az egyik cikkben ezt jegyzik meg, a másikban erre esküsznek  :-(

Olvastam állatkisérletekkel kimutatták, hogy kollagén adásával halláscsökkenést lehet elérni. Hát én szedtem nem keveset az izületeim miatt......:-(

Járom az utamat a nyugati orvoslást fogom ötvözni a kínaival +alternatív gyógyászattal..........majd meglátom mi sül ki belőle.

Most lézerakupunktúrát keresek, elővettem a gyógyító pontok c.könyvemet...jókat ír.A kínaiak sokat tudnak.......

Előzmény: ghepard (1917)
marosz Creative Commons License 2013.04.25 0 0 1920

Fontos elkülöniteni az akusztikus traumát (ez volt nekem ugye a diszkóban az egyik fülemnél,a másik pszichés problémák miatt zúg)

És miért gondolod, hogy a pszihés problémákra a gyógyszer kell?megint..ráadásul szteroid.

Végig olvastalak, és átjött, csak a nyugati orvoslásban, és gyógyszerekben hiszel. Ez így van?

 

Előzmény: Faterik (1918)
ghepard Creative Commons License 2013.04.25 0 0 1919

Igen, ezek a dolgok általános tapasztalatokra épülnek. Ezért fizettem rá én is a hallókára és aztán nagyon csúnyán  2004 végén a fülhallgatóra (már 10 nap után). De mint írtam, 2012 elején újra bátorkodtam, hogy fogok hallgatni egy kicsit, de lefigyelem a dolgokat. Hát már a harmadik napon magasabb lett a szívverésem és éreztem, hogy nő a füleimnél a nyomás. Na, ez nem jó hír, meg is ijedtem egy kicsit, hogy megint elcseszek valamit. Abbahagytam, bízva abban, hogy gyorsan elmúlnak ezek. El is. Két hét múlva azonban megint nekikezdtem. Eszembe jött a gravitáció, hogy mennyit segít a szemeknél. Mondom megpróbálom a füles viselése közben is (mert csak a TV nézés közben van rajtam). Tehát változtatom a fejem helyzetét, oldalt egyik fele, másik fele, lefelé stb. Na és azóta nagyon kellemes meglepetésben van részem. Semmi problémám nincs ebből (legalábbis eddig) és végre én is hallgathatok olyan dolgokat, amiket eddig nem hallgathattam. Ez új élményekkel gazdagítja életemet.

 

Nagyon jól tudom, hogy az a kb 110dB, amivel nyomulnak a hangok a füleimbe és a fejembe – nagyon erős. De mivel nem egyirányú, még utóbb az is kisülhet – hogy így még javulhat is a hallásom. 2005-ben a balhé után javult is, mikor rengeteget próbálkoztam a hangokkal. Tudom, hogy a hangok nagy energiát hordoznak - ezért tervezetten és körültekintően adagolom...

 

Igen, a nagy erejű hang már anyagcsereproblémát okozhat. De meglehet még az se, ha figyelembe vesszük a gravitációt. Az erős rezgések miatt nagyobb mértékben nő hőmérséklet és az anyagcsere és a gravitáció miatt egyirányba rakódnak a salakanyagok - nem tudnak olyan gyorsan elmenni. Végül eltömnek utakat és meg a baj. Ez történt velem is 2004 végén - azt hittem szétrobban a fejem a nyomástól. Na most meg azt tapasztalom, hogy a más irányú tartások miatt - valahogy el tudnak menni a salakanyagok és semmi probléma nincs.

 

Előzmény: Faterik (1918)
Faterik Creative Commons License 2013.04.25 0 0 1918

Ghepard,és mindenki figyelmébe ajánlom.

 

Zajártalom,betegség lefolyása:

 

Tapasztalatok szerint 85 dB feletti hanghatásoknál alakul ki az anyagcserezavar.

Ez kezdetben még reverzibilis nyugalomra,zajos környezet kiiktatására megszűnik.

 

Fontos elkülöniteni az akusztikus traumát (ez volt nekem ugye a diszkóban az egyik fülemnél,a másik pszichés problémák miatt zúg),és a krónikus zajártalmat.Mig a krónikus zajártalom rendszerint kétoldali károsodást okoz,addig akusztikus traumára egy oldali károsodás jellemző.Az akusztikus trauma jobb gyógyhajlamot mutat,nagyon fontos az időben megkezdett kezelés,addig a krónikus zajártalomból fakadó károsodások véglegesek.Mindkét formában döntő szerepű a megelőzés,mert a belső fül nagyon nehezen gyógyitható.Különösen fontos figyelni a szórakoztatóipari termékek hangerejére,különösen azokra,melyeket FÜLHALLGATÓVAL hallgatnak.Ilyenkor a hang még nagyobb kárositást tud végezni,és a hallgató nem érzi  a hang valódi erejét,és hajlamos még jobban felerősiteni azt.

 

Megelőzési és más fontos tanácsok:Órákon keresztüli nagy erejű hangok csökkentése kerülése fontos,fülhallgatóval történő folyamatos zenei számok hallgatása nem ajánlatos.

 

 

Előzmény: ghepard (1917)
ghepard Creative Commons License 2013.04.25 0 0 1917

Ja, akkor Te voltál. Nagyon pörgős mostanában a topik, nem emlékeztem pontosan, ezért írtam, hogy valaki, majd aztán, hogy meglehet.... Emlékszem engem is kezeltek fiatalkoromban mindenfélével, akkor nagyon rosszul viseltem lelkileg, hogy nem hallok. Úgy emléksem, hogy legalább kétszer voltam kórházban is. Utoljára gimis koromban a szünetben. Mindennap kaptam két injekciót, persze fogalmam se volt és most sincs, hogy miket. Még sugárzásokra is jártam. A gimis kórház közben mondtam az édesanyámnak, hogy járja ki, hogy azonnal hazamenjek - inkább így fogok élni, mint még egy injekciót kapjak. Az volt az utolsó előtti nap, de rábeszélt, hogy bírjam még ki. Semmi eredményt nem hoztak az évek során bevetett orvosi praktikák. Mostanában kezd forogni az agyamban - hogy még az is meglehet, hogy valahogy felélednek bennem azok a kémiai vagy biológiai reakciók (a hatalmas hangerő elég hosszan tartó hallgatásától) - amik 60 évig a pincében pihentek........

Előzmény: marosz (1916)
marosz Creative Commons License 2013.04.25 0 0 1916

Szervezeti szinten úgy tűnik, hogy a hallóidegek működésének élettartamát befolyásolja az inzulin és az inzulinszerű növekedési hormon (IGF-1). De szintén hatnak a hallóidegsejtek túlélésére a szteroidok is. Vagyis inkább lehetne azt írni, hogy a pusztulásukra, mivel a kutatások szerint a glukokortikoidok magasabb szintje felgyorsítja a hallóideg sejtjeinek öregedését. Ez azért lehet érdekes, mert ezek szerint a tartósan szteroidkezelésben részesülő betegek, például a súlyosabb autoimmun betegségekben szenvedők nagyobb eséllyel lehetnek ilyen módon nagyothallók.
(1801.SZ.HOZZÁSZÓLÁS)

Előzmény: ghepard (1911)
ghepard Creative Commons License 2013.04.25 0 0 1915

Én biztos vagyok benne, hogy már a hangterápiától feladja a harcot a tinnitusunk ;-)

 

Úgy legyen.....

Előzmény: kick75 (1906)
ghepard Creative Commons License 2013.04.25 0 0 1914

Igen, azoknak való. Minden ami drága, vagy drágább - az jobban hat (mégha semmi sincs benne). Ennek bizonyításáért Nóbel díjat is kaptak.....

 

Maga a homeo semmire se jó (nem az hat), de mindenre lehet használni. Hogy azokra a komolyabb dolgokra nem vetik be maguknak, az azt jelenti - hogy annyira már nem hisznek benne, hogy azt is kikezelje a semmi hatóanyagú lötty. De ennek ellenére a placebohatás mindig működik - még a gyógysereknél is, sőt még a sebészeti beavatkozásoknál is. Olvastam olyan tanulmányt, melyben 3 csoportot műtöttek különböző módon. Az egyiknél rendesen lefojt a műtét, a másik csoportnál csak félig végezték el, a harmadiknál pedig csak éppen egy kis sebet ejettek. A műtét után mindhárom csoport ugyanazt a rehabilitációs programot csinálta végig. Az eredmény gyakorlatilag egyforma volt mindhárom csoportnál......

Előzmény: zéta_ (1903)
ghepard Creative Commons License 2013.04.25 0 0 1913

Hát az igazság talán az, hogy a homeoban nincs semmi hatóanyag. Tehát magától a homeótól nem fog senki meghalni. De például a gyógyszerektől és a rossz beavatkozásoktól nagyon sok ember meghal. Borzasztó statisztikák vannak, persze Magyarországon nem igen találsz...... Az USA-ban meglehet évente fél millió ember halála is azokra vezethető vissza (tanulmányban olvastam). Még elképzelni se lehet, hogy ennyi orvost felelősségre vontak......

Előzmény: Faterik (1902)
ghepard Creative Commons License 2013.04.25 0 0 1912

Nálam olyan 5-6 hét lehetett 2005-ben. Mint említettem nekem hatalmas löketet adott az, hogy bizonyos hangokkal, bizonyos testhelyzetben - teljesen semlegesíteni tudtam a zúgást. Abbahagytam a hangot, kis idő után kezdett a zúgás. Na akkor lett olyan érzésem, hogy csak idő kérdése és meg fog szűnni. Onnantól majdnem minden percet kihasználtam arra, hogy valami hangot adtam ki - már amikor lehetett. Nekem azonban sokat segített a hangkiadás miatti hosszabb mélyebb légzés is. Minden monoton dolog szinte őrjítő. Vegyük csak azt, ha például egy embernek azt mondanák, hogy 5 napig nem szabad egy szót se szólnia. Egész biztos, hogy ezt nem sokan bírnák ki. Perszehogy jobb hallgatni a mindenféle hangokat, mint azt az egy őrjítőt......

Előzmény: kick75 (1901)
ghepard Creative Commons License 2013.04.25 0 0 1911

Meglehet Te tetted be azt a cikket, amiben említették a szteroidok hatását a halláscsökkenésre......

Előzmény: pret 34 (1897)
ghepard Creative Commons License 2013.04.25 0 0 1910

Hát igen, az egyik oldalon most meg is volt dicsérve, hogy nem kereste az alternatívát - viszont az orvosok annál inkább, hisz ők se tudják a tutit.....

Előzmény: kick75 (1896)
ghepard Creative Commons License 2013.04.25 0 0 1909

Hát az ember érző lény. Mivel én nem sokat hallok, talán ennél fogva igencsak jól érzékelem a vibrációt. Nemrég olyasmi érzéseim voltak, hogy lehet még meg is tanulhatnám azt, hogy a fülest a tenyeremhez teszem és kivegyem, hogy milyen hangok mennek, talán még a beszédet is.... Tehát oda tettem a kezem egy helyre és adtam ki a hangokat és lefigyeltem, hogy ott  iyen kombináció rezeg a legérezhetőbben. Így például ki tudtam kisérletezni, hogy a legalkalmasabb hanggal és erősséggel eltüntessem a kék foltot a kézfejemről. Kb 35-45 perc alatt felszívódott. A focin sokszor elszenvedek ütéseket és olyan 5-6-szor már nekimentem ennek a procedúrának, mert nem akartam elhinni, hogy ezt meg lehet csinálni. De mindig sikerült.... Tehát ebből tudom, hogy mit hova kell alkalmaznom. Másnál mások lehetnek a hangerők frekik (nincsenek tök egyforma méreteink, sűrűségünk stb). Például torokfájásnál a mély eeee hangot produkáltam gyakran, a leghosszabban ahogy tudtam. Más más mássalhangzóval kombinálva (például veeeee, peeee) érezhető, hogy az egyikkel jobban a bal felén hat egy másikkalô meg a jobb felén a toroknak. Tehát már előre tudom, hogy így lesz a legjobb. Persze, hogy meglegyen a kellő hatás, ahhoz el kell telnie egy kis időnek......

 

Ahhoz, hogy a fülessel elmúljon a fülzúgás lehet több idő fog kelleni, mint nekem a saját hangomtól. Gondolom a légzés miatt is.........

Előzmény: pret 34 (1895)
ghepard Creative Commons License 2013.04.25 0 0 1908

Most jó a hallásod, de valaki nemrég betett ide egy cikket, melyben az is áll, hogy a szteroid.......

Előzmény: Faterik (1894)
ghepard Creative Commons License 2013.04.25 0 0 1907

Meg megdicsért hogy alternativ kezelésekkel nem foglalkoztam,de azt felemlitette,hogy látja hogy mindent elkövettem a gyógyulásom érdekében a hagyományos orvoslás keretén belül.

 

Nos, a hagyományos orvoslás is igencsak keresi az jó alternatívát. Nézd csak meg, mennyi mindent próbáltak ki rajtad - és úgy néz ki, hogy még fognak is.

Előzmény: Faterik (1890)
kick75 Creative Commons License 2013.04.24 0 0 1906
Igen Zita egész nap és este is halk marad hála ég a madaraimnak :-)
Közel van az orvostudomány a megoldáshoz hisz nagyon sok ember szenved már ebben. Olvastam, hogy a föld teljes lakosságának már 2-3%-a és az biza elég sok.
Köszi egyébként a pontos fordítást a cikkel kapcsolatban és örülök, hogy jó kedved lett illetve reményt kaptál általa! :-) Én biztos vagyok benne, hogy már a hangterápiától feladja a harcot a tinnitusunk ;-)
Előzmény: zéta_ (1904)
pret 34 Creative Commons License 2013.04.24 0 0 1905

Olyan veszelyre gondolok inkabb, minthogy rosszabb lesz utan valami hosszabb tavon, mint volt. Pl. hallaskarosodas, vagy hangosodik a sipolas. Eletemben most kaptam eloszor infuziot, ott is azt kerdeztem csak az orvostol, hogy lehet-e rosszabb mint jelenleg. Azt mondta, hogy nem - biztam benne, es igy mondtam, hogy akkor jo. Ha az injekcio is hasonlo, az pozitiv.

Előzmény: Faterik (1898)
zéta_ Creative Commons License 2013.04.24 0 0 1904

Én is kitartok Zsolt, már csak azért is, mert inkább hallgatok csivitelő madarakat és vízcsobogást, mint a hülye sípolást a fejemben. Aztán majd meglátjuk lesz-e valami eredménye, remélem igen!

 

Neked azóta is halk maradt? Nekem reggelente ill. délelőttönként egészen halk szokott lenni, de azért estére mindig felerősödik... :-/ egyébként tök jó volt az a holland/angol cikk, jó hogy megtaláltad! :) Az emberbe mindig lelket önt, ha felcsillan némi reménysugár... :)

Előzmény: kick75 (1901)
zéta_ Creative Commons License 2013.04.24 0 0 1903

Hát, nekünk anno az egyetemen annyit "tanítottak" a homeopathiáról, hogy az "azoknak való, akiknek túl sok a pénze, de túl kevés az esze". Tartalmilag nagyjából 100% laktózból állnak, ami nem árt, nem használ - kivéve ha az ember tejcukorérzékeny.

Viszont ha valaki már attól meggyógyul vagy megnyugszik hogy "bevett valamit ami majd segít", ám legyen. Ez valamiféle öngyógyítás szerintem ill. placebohatás, de azért kérdem én, ha annyira hatékony a homeopathia, akkor miért nincsenek homeopathias fogamzásgátlók? homeopáthiás daganatellenes szerek? homeopáthiás szerek AIDS-re, hepatitisre, és még sorolhatnám... szóval vannak kétségeim, na.

Előzmény: Faterik (1902)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!