Keresés

Részletes keresés

fák,juh Creative Commons License 2014.10.19 0 0 11422

Szolgalmi jogot vagy mifenét kell bejegyeztetni.

Előzmény: GeriSoft07 (11421)
GeriSoft07 Creative Commons License 2014.10.19 0 0 11421

értem, csak a könyvelő nézi nagyon szőrözősen, hogy nehogy gondom legyen belőle, mert ő szerinte nem állhat egy ingatlan idegen telken, mert ha eladják a telket, akkor mi lesz az építménnyel?

Előzmény: Törölt nick (11420)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.19 0 0 11420

Khm, úgy éreztem ez a válasz arra a kérdésre, amit nem írtál le;)

 

Adózási részbe nem folynék bele.

Előzmény: GeriSoft07 (11419)
GeriSoft07 Creative Commons License 2014.10.19 0 0 11419

ez rövid és velős lett :)

 

Előzmény: Törölt nick (11418)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.19 0 0 11418

Lehet más tulajdonban az épület, mint a telek.

Előzmény: GeriSoft07 (11417)
GeriSoft07 Creative Commons License 2014.10.19 0 0 11417

Könyvelőm dobta a kérdést, azt mondta, szerinte jogász kéne, hogy válaszoljon :)

 

Szóval, van egy Kft-nk feleségemmel, székhelye a lakásunk. Konkrétan nem bérlek magamtól területet, és nem számolok el így rezsit sem.

 

Lassan nincs hely, kitaláltam, építünk egy kisebb épületet a kertbe, faházat, az lenne a műhely+ raktár. Igen, de hogy lesz ebből TE lekönyvelve, illetve a költségeket ki állja

Ugye mit keres az épület a magánszemély telkén, illetve ha bérlek magamtól egy kis telket, akkor is szerinte kérdés, hogy ha felmondom a bérletet, mi lesz az épülettel jogilag?

Nyilván eladni nem tervezek telket a cégnek.

 

Javaslatként felmerült, építsem magánszemélyként, adjam az egészet bérbe, és fizessek 16% szja-t utána, és ezzel szemben el tudom számolni az építés költségeit.

 

Tud valaki az első pontra ötletet adni?

caterina3 Creative Commons License 2014.10.18 0 0 11416

Sziasztok! A következő kérdésre kérnék szépen választ hozzáértőtől.

 

Lehet-e olyan, hogy a kormányzat egy kiszolgálószervezeténél „fizikai alkalmazott” besorolású garázsmester, aki az 1990-es évek óta (akkor köztisztviselőből átminősítve) közalkalmazott, a 2011. évi CXCIX. számú (a közszolgálati tisztviselőkről szóló) törvény hatálya alá tartozzon? Illetve hogy ezen törvény alapján számolják neki munkaviszonya kezdő időpontját a jubileumi jutalom szempontjából?

 

Én úgy értelmezem, nem lehet vonatkozhat rá, mivel a törvény 1. paragrafusában kormánytisztviselőt és kormányzati ügykezelőt, köztisztviselőt és közszolgálati ügykezelőt említ idetartozóként, illetve az 1. számú melléklet az alábbi besorolási osztályokat említi: gyakornok, fogalmazó, tanácsos, vezető tanácsos, főtanácsos, vezető főtanácsos, illetve gyakornok, előadó, főelőadó, főmunkatárs, és ő egyik sem. :-)

 

Megvétózható-e ilyen alapon a jubileumi jutalom esedékességének megváltoztatása erre a törvényre hivatkozással? (Több évvel későbbre tolták az esedékességét a korábban kapott papírokban foglaltakhoz képest.) Jól értelmezem-e?

GeriSoft07 Creative Commons License 2014.10.18 0 0 11415

Szerintem nagyon nem vagy képben.

 

"Szerintem sem tisztességes, amíg veled sem fizettetnek ki olyan tételeket amikről Te is tudod , hogy lehúzás.

Pl.: Raklap használati díj!!!!

Amit ugye efektív nem használsz, csak a kő áll rajta , mert másképp ugye nem lehet elhozni 50 négyzetmétert. Mindenképp kell hozzá a raklap. Ezért Te fizetsz használati díjat. Ez szerinted tisztességes?? Mert szerintem NEM!"

 

Ok, egy raklap ára 2.500Ft. ha visszaadod, visszajár 1.700Ft, 800Ft a használat díja (ide oda szállítás, és onnantól ez használt)

Megteheted, hogy megtartod, akkor egy raklap kó nem 10.000Ft hanem 12.500Ft, gondolom akkor a kereskedő rohadék, mert kiszámlázza? 

Igen, képzeld el, a csomagolás a termék árában benne van, ezt a fenti esetet az emberek MIATT találták ki, hogy OLCSÓBB legyen neked a térkő, mert visszaveszi a kereskedő.

ha nem tetszik, menj el teherautóval, és pakold fel kézzel raklap nélkül

 

 

"Akkor a kiszállítási díjnál a fuvar díjat külön számolják és a ledaruzási díjat is külön ki kell fizetned. Miért is??? "

 

Rohadt egyszerű, mert van a szállítás, a ledaruzás, és a behordás és a telepítés, ezek külön szolgáltatások.

ha én kiszállíttatok, akkor kihozzák. hogy mit csinálok vele? ki nem ...ja le? ha hozok egy brazil gépsort akik leszedik, akkor úgy kerül le, én szépen tegyem le.

ha kérek daruzás, hurrá. Ja, hogy a kertkaputól 50 méterre kérem, akkor is tegye be oda?

 

kicsit gondolkozz, mielőtt hőbörögsz.

 

Mellesleg az ajánlatra beérkezett megrendelés az ajánlatban megadott feltételekkel a VISSZAIGAZOLÁSTÓL jogszerűen követelhető, azzal hogy te megrendeled a feltételezett téves áron, de nem igazolja vissza  acég, még nem perelhető

Előzmény: ceiwab (11413)
graphycus Creative Commons License 2014.10.16 0 0 11414

Tisztelt fórumozók! A beteg kisfiam gyógyászati kezelésével kapcsolatban szeretnék jogi tanácsot kérni. 2 héttel ezelőtt a kisfiamnál egy ritka koponya rendellenességet állapítottak meg, amit csak műtéti eljárással lehet kezelni. A gondot csupán az okozza, hogy mi külföldi (romániai) állampolgárok vagyunk, viszont ezt a típusú műtétet Romániában nem vállalják, vagy ha vállalják is, a rendellenesség ritkasága és a gyermek fiatal kora miatt hatalmas a rizikófaktor. Szerencsére sikerült egy nagyon jónevű magyarországi orvos professzorral egyeztessünk, aki készségesen vállalja a műtétet, a praxisában rengeteg hasonló sikeres műtét szerepel, így egyértelműen vele szeretnénk végigjárni ezt az utat. A gond csupán az, hogy külföldi állampolgárként nem vagyunk jogosultak téritéses ellátásra, a műtét pedig 2 millió forintba kerül. És itt jönne a kérdésem. Az oep.hu oldalán található egy dokumentum, amely a külföldiek magyarországi ellátásának lehetőségeit írja le. Ebben szerepel egy bekezdés a következő címmel: "Külföldiek megállapodáson alapuló egészségügyi szolgáltatásra jogosultsága". Ebben lényegében az szerepel, hogy külföldiként egy legalább 6 hónapra előre befizetett betegbiztosítási összeg ellenében a következő hónaptól az illető személy jogosult a magyarországi egészségügyi ellátás igénybevételére. Ez a mi esetünkben az eredeti összeg kevesebb mint tizede lenne. A kérdésem az lenne, hogy ez valóban járható út lenne-e a kisfiam műtétje esetében? Van-e más lehetőségünk is (a műtét 3 hónap múlva esedékes)? Mik a buktatók, mire kell odafigyelni? Előre is köszönöm a segítséget.

ceiwab Creative Commons License 2014.10.14 0 0 11413

Babett!

 

Szerintem sem tisztességes, amíg veled sem fizettetnek ki olyan tételeket amikről Te is tudod , hogy lehúzás.

Pl.: Raklap használati díj!!!!

Amit ugye efektív nem használsz, csak a kő áll rajta , mert másképp ugye nem lehet elhozni 50 négyzetmétert. Mindenképp kell hozzá a raklap. Ezért Te fizetsz használati díjat. Ez szerinted tisztességes?? Mert szerintem NEM!

Akkor a kiszállítási díjnál a fuvar díjat külön számolják és a ledaruzási díjat is külön ki kell fizetned. Miért is??? 

Ez mind olyan mintha a pékségben külön meg kellene venned a kenyér héját és a kenyér belsejét. 
Így  azt gondolom , hogy rohadjanak meg !

Külföldön, örülnek annak , ha valaki bemegy a boltba és vásárol, ott költi el a pénzét. 

Itt! Amint bemész valahova, rögtön lehúznak mindenféle szarságokkal. 

 

Ez a véleményem erről kedves Babett!

Törölt nick Creative Commons License 2014.10.14 0 0 11412

kihasználni, hogy valaki elszámolta magát? 
ahogy érzed.

 

Ez nem bizonyosság, hanem vélelem.  

Még az is lehet, hogy az a műkő nem véletlenül annyi amennyi.

Mindenesetre, az árat nem a vevő határozza meg, hanem az eladó. A vevőnek annyit kell tudnia, hogy neki azon az áron kell-e vagy sem.

 

Én vettem a SPAR-ban PC-s játékprogramokat 300 Ft-ért darabonként. Örültem nekik  egészen addig, míg haza nem értem és ki nem próbáltam őket. 

 

Előzmény: Törölt nick (11411)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.14 0 0 11411

kihasználni, hogy valaki elszámolta magát? 

ahogy érzed.

 

Előzmény: Törölt nick (11410)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.14 0 0 11410

Nincs ebben semmi tisztességtelen. 

 

 

Előzmény: Törölt nick (11409)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.14 0 0 11409

őszintén, úgy érzed, hogy ez tisztességes?

Előzmény: ceiwab (11407)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.14 0 0 11408

Ha valaki valakinek ajánlatot tesz és azt a másik elfogadja akkor a szerződés létrejön. 

 

Az a dolgod, hogy az árajánlatra írj egy válaszlevelet, amelyben megjelölöd az ajánlatban szereplő árat és megerősíted, hogy azt elfogadod és x db-ot, n2-t vásárolsz az ajánlatban szereplő kőből, vmilyen szinben. Keltezés legyen a levél alján.  A levél tartalmából ki kell derülnie, hogy kinek írod és miért. 

 

Ezt a levelet add fel IDŐBEN a kereskedő címére, tértivevényesen. 

 

A dolog lényege az ajánlati kötöttség. A kereskedő amikor ajánlatot tesz, hogy x-edikéig vásárolhatsz nála kedvezményes, vagy tök mindegy milyen, de mindenképpen szabott áron, akkor azzal vállalást tesz teljesítésre. Ha ezt a vevő elfogadja és hajlandó fizetni, akkor a kereskedő már nem táncolhat vissza, teljesítenie kell. 

 

--

 

(1) Aki szerződés megkötésére irányuló szándékát egyértelműen kifejező és a lényeges kérdésekre kiterjedő jognyilatkozatot tesz, nyilatkozatához kötve marad. Az ajánlattevő kötöttségének idejét meghatározhatja.

(2) Az ajánlati kötöttség ideje az ajánlat hatályossá válásával veszi kezdetét.

 

Az ajánlatot az azzal való egyetértést kifejező jognyilatkozattal lehet elfogadni.

A szerződés akkor jön létre, amikor az elfogadó jognyilatkozat hatályossá válik (magyarul, amikor a cimzett megkapja az ajánlat elfogadójának nyilatkozatát, levelét).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: ceiwab (11407)
ceiwab Creative Commons License 2014.10.13 0 0 11407

Sziasztok!

 

Egy  tüzéptől kaptam árajánlatot térkőre. 

Ahogy néztem, láttam valószínű elszámolták magukat az én javamra. 

Ugyan eddig csak írásos ajánlatig jutotta, ami 2014.10.31.-ig érvényes. Viszont szimpi az ár :)

Abban kérném a segítségetek, hogy ha elmegyek és megrendelem a terméket, és kifizetem , akkor később Ők még élhetnek azzal, hogy nem ez az ár? 

ha nem egyezek bele a magasabb árba, akkor kérhetem a pénzem visszafizetését? 

Mit tehetek és mit nem???

 

Köszi előre is a válaszokat. 

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.10.13 0 0 11406

amennyiben az esetre jogszabály határozza meg a 8 évet, és így a szerződésben szereplő idő nyilvánvalóan téves, akkor nincs mit tenned, a bank nem járhat el másként.

 

Előzmény: Zsoli2014 (11405)
Zsoli2014 Creative Commons License 2014.10.13 0 0 11405

Természetesen arra, hogy a bank a velem kötött szerződésben foglaltak szerint járjon el. Köszi a választ, de a kérdésem inkább már arra vonatkozott, hogy mit tehetek, kihez fordulhatok, ha a bank írásban elutasít (szóban már megtette, magyarázták, hogy azt nem úgy kell érteni és nyilván a jogszabályra hivatkoztak).

Előzmény: Törölt nick (11404)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.11 0 0 11404

köteleztetni? mire?

kérelmet? mire?

 

írj a banknak egy tértivevényes levelet, csatold mellé a szerződés másolatát, és hívd fel a figyelmüket, hogy más határidő szerepel a szerződésetekben.

a további lépések a válaszuktól függnek.

Előzmény: Zsoli2014 (11403)
Zsoli2014 Creative Commons License 2014.10.11 0 0 11403

Sziasztok! A törvényben meghatározott 8 év hamarosan lejár a gyermekvállalásra vonatkozóan és várhatóan nem tudjuk teljesíteni. Azonban feltehetően a bank a hitelszerződésünkben hibásan fogalmazta meg a határidőre vonatkozó szakaszt, mert azt írta, hogy a "gyermekvállalásra vonatkozó időtartam 8,75 év, amely egyszer meghosszabbítható a terhesség időszakára". Ez alapján lehet köteleztetni a bankot (a bank már értesített, hogy le fog járni a határidő, tehát nyilván a hibás megfogalmazásról nincs tudomása), hogy a vállalási határidő még nem fog lejárni? Ha igen, hova kell benyújtanom a hivatalos kérelmet? Köszi a válaszokat!

Törölt nick Creative Commons License 2014.10.11 0 0 11402

Elvileg bármilyen büntetőügyben lehetséges ha a két feltétel teljesül: 

 

1. A vizsgálat alanya beleegyezik. 

2. A nyomozó hatóság reményeket fűz az alkalmazásához adott ügyben (nem fog, mert a bcs tárgyi súlya csekély, a vizsgálat meg drága és ennek tetejébe nem bir 100 %-os bizonyító erővel).

 

Életellenes bcs-knél van jelentősége, ott sem mint bizonyíték, hanem mint támpont a nyomozó hatóság számára, hogy kutakodjon-e egyéb szálon bizonyiték után, vagy hagyja inkább  ..csába az egészet. 

 

 

 

Előzmény: arrius7 (11399)
arrius7 Creative Commons License 2014.10.10 0 0 11401

Önmagában az, hogy valakinek a számlájára utalnak egy összeget (akár rendszeresen), nem feltétlenül jelenti azt, hogy az az illető jövedelme. Pl. ha valaki szegény és a hozzátartozója támogatja havonta X eFt-al, az nem jövedelem és szerintem nem kell adóbevallásban sem szerepeltetni. Bár egyszer hallottam erre is valami összeghatárt, hogy pl. havi 100e fölött már be kell vallani. Szóval kérdés, hogy ott van-e az átutalások/kifizetések mellett kommentárként, hogy pl. 'jutalék', stb.

Előzmény: Tértivevényes (11400)
Tértivevényes Creative Commons License 2014.10.09 0 0 11400

Sziasztok! Magánszemélyként behívott a NAV vizsgálatra, és pár éve interneten dolgoztam, amiről nem lett adó fizetve. A kereset egy része haza lett utalva az internetes bankszámláról.

 

Most mit csináljak? Menjek be és mondja azt, hogy nem kívánok nyilatkozni? Ez esetben lekérik a bankszámláimat és megbüntetnek a hazautalt pénzek után.

 

De ha nyilatkozom, akkor rákérdezhetnek, hogy volt -e még más keresetem és ha ekkor hazudok, akkor az ügyvédem szerint az csalás bűncselekménye, ha meg elmondom, hogy a hazautalt pénzen kívül volt még más is, azzal magam alatt vágom a fát, nagyobb lesz a bünti. A kereset nagyobb részét Magyarországon vettem fel, de külföldi bankkártyával, amit az internetes bankszámlához adtak. Mit csináljak?

arrius7 Creative Commons License 2014.10.03 0 0 11399

Na, megvolt a villanyóra vizsgálata, 24%-kal többet mér (azaz tropa).

Egyébként zsarolási ügyben lehetséges hazugságvizsgálat (poligráf)?

_Gravity_ Creative Commons License 2014.09.28 0 0 11398

Nekem ugyan mindegy - csak az itt előfordulók érdekében jegyzem meg - de, elég hülye 'tanácsokat' tudsz adni. 

Előzmény: citcat 18-16v (11387)
arrius7 Creative Commons License 2014.09.28 0 0 11397

Van belőlük bőven :)

Annál is inkább, merthogy Önk. szerint, ha ők, vagy mi jogszerűen leszedjük is, a helyszínről elvinni akkor sem lehet - tehát normál esetben pár óra múlva már vissza is rakhatja.

Előzmény: citcat 18-16v (11396)
citcat 18-16v Creative Commons License 2014.09.28 0 0 11396

Arrafelé nincsenek vasgyüjtő rétinégerek akik szeretnek mindenféle vaskapukat gyüjteni? Csepelen még a kerítéseket is lopják csendben lángvágóval dolgoznak.

Előzmény: arrius7 (11395)
arrius7 Creative Commons License 2014.09.27 0 0 11395

Apropó kulcs: mikor a múltkor az Önkormányzatnál tiltakoztam az útlezárás ellen, aszonták azért nem számít útlezárásnak, mert azt a gyalosokaput - amit közlekedésre meghagyott - bár van rajta zár, de 'nem zárja kulcsra'.

Előzmény: arrius7 (11394)
arrius7 Creative Commons License 2014.09.27 0 0 11394

A bejelentéseket most már sikerült megoldani (4. nekifutásra). Áram- és gázszolgáltatótól is van papír, hogy én jelentettem be a szitut. Meg a rendőrségtől is itt van a feljelentési papír. "Ismeretlen tettes ellen" - na persze... És tulajdonképpen az illetéktelen behatolás helyett lehetett volna zsarolási kísérletet is írni.

A gördülő kapu meg nem a lezárt utcaközön van, hanem az a telkének a normál kapuja. Az lezárt köz is alkalmas lenne autónak is, de beraktak függőlegesen egy vasúti sínre hasonlító dolgot, úgyhogy most a tank se tudna végigmenni. A köz elején pedig az ő házukkal azonos színűre festett kapu (ami mindig be van csukva, csak a gyalogos részét nem zárják kulcsra).

Előzmény: Kecskés 01 (11393)
Kecskés 01 Creative Commons License 2014.09.27 0 0 11393

Szia !

 

Menjél vissza megint csak vigyél tanút írj be a panaszkönyvbe és vidd el a saját példányod . Hivatkozz arra hogy az ügyfélszolgálatokon szokott kamera lenni ,ez bizonyítja hogy ott voltál .amennyiben telefonon tettél bejelentést akkor lehet  kérni a beszélgetés jegyzőkönyvét évente a szolgáltatótól 1 szer díjmentesen

Másik megoldás az áramszolgálatónál bejelenteni hogy az ingatlanáról kivitte az áramot ezzel szerződést szeget, ezért rögtőn meg is bírságolják. 

Ugyanis tilos engedély nélkül közterületre kábelt lefektetni, ezért a Közterület Felügyelet rögtőn büntet is. 

Előzmény: arrius7 (11369)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!