Keresés

Részletes keresés

szabi72 Creative Commons License 2014.01.27 0 0 35566

Gondolom, érzelmileg kötődsz ehhez a késhez. Tegnap láttam egy vadi új CS Kudut az EM-ben 3200-ért. A felújítás biztos többe fog kerülni, hacsak nem otthon, a saját kezeddel csinálod. Szerintem nem kell szakihoz vinni, próbálj meg házilagosan legyártani hozzá egy tenyérlemezt.

Előzmény: oys... (35563)
theraphosa Creative Commons License 2014.01.27 0 0 35565

Egyetértek, sőt a hibákat mint egyediséget fogom fel. Nincs tökéletes és ez a jó benne. Milyen unalmas lenne a világ a tökélets dolgokkal.

Előzmény: fenyooldrider (35564)
fenyooldrider Creative Commons License 2014.01.27 0 0 35564

Te vegyél 'hibátlan" tucatárut,nekünk jó az a {szerinted}tökéletlen kés-bicska,amit a hazai késművesek csinálnak!

Igen,jól érted,nem akarom,hogy még egy pontosan ugyanolyan legyen,mint az enyém és tudom,hogy nincs is,csak nagyon hasonló!

Amíg a saját fejedben nem teszel rendet ebben a témában,nem is érdemelsz jobbat!

Ne vedd sértésnek,de nekünk jó ez az általad lebecsült termék,amely kisebb 'hibákkal",de nekünk készül !!!

Egy ilyen kést kategóriákkal többre becsülök,mint a lelketlen ,automaták által potyogtatott terméket,ami csakis és kizárólag a profitot szolgálja!

Előzmény: Fázisceruza (35562)
oys... Creative Commons License 2014.01.27 0 0 35563

Egy kis segítséget szeretnék kérni:

Tudtok-e ajánlani olyan iparost, vagy késes mestert, aki ebből a késből

 

egy újszerű állapotút tudna csinálni?

 

Valami ilyesmire gondolnék:

 

Tehát jó lenne egy új külső rugót csinálni rá, a gyűrűs húzhatóságával/zárhatóságával együtt.

De akár a pengét is szépíteni és formázni kellene rajta.

 

Megoldható-e valahogy???

 

 

 

 

Fázisceruza Creative Commons License 2014.01.27 0 0 35562

Engem érdekelne, hogy Te mit nevezel hibának a saját munkádban, és azokéban, aki hozzád hasonló minőségben dolgoznak? 

És mit jelent az elfogadható mértékű hiba, ha létezik ilyen egyáltalán?

 

Előzmény: kocsisferi (35544)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.27 0 0 35561

Ettől ember az ember,hogy néha,még ha picit is de hibázik!

Előzmény: szabi72 (35559)
szabi72 Creative Commons License 2014.01.27 0 0 35560

Ígértem képeket a hármas késről, most megtaláltam:

 

 

 

 

Ahogy látom, az alap az arató bicska volt. Illetve az igazi alap egy amerikai polgárháborús kanálgép, Curtis éltárs írt róla a mívesen.

 

 

 

Ferié szebb. ;) A képeket tőle vettem, a polgárháborúst Curtis töltötte fel.

 

 

Előzmény: oys... (35532)
szabi72 Creative Commons License 2014.01.27 0 0 35559

Kérdés, hogy mit nevezel, mit tartasz tökéletesnek. Mert pl egy robotot be lehet programozni, hogy naponta 18654 tökegyforma mozdulatot csináljon, mindig ugyan úgy, ugyanakkora erővel. A 18654 mozdulat alatt ez a robot elkészít mondjuk 123 kis izékét, 99,9 %-os pontossággal. A 123 izéke egyforma lesz, csak lézeres mérőműszer tud különbséget kimutatni közöttük. Tehát lesz 123 tökéletes izékénk. Embertől ilyen precizitást, monotonitás-tűrést nem lehet elvárni, tehát egy kézművestől se. Egy robotot pedig nem lehet kézművesnek nevezni.

Most nem arra célzok, hogy csak az a kézműves, ami hibás, persze itt is fel kell állítani bizonyos normákat. De egy kézműves termékben mindig lesznek apróbb-nagyobb pontatlanságok.

Előzmény: Fázisceruza (35543)
Vid88 Creative Commons License 2014.01.27 0 0 35558

Üdv mindenkinek a késtopikban!
Ősidők óta nem írtam ide a fórumra, bár elég gyakran olvasom különböző témakörökben.
Újabban kiújuló enyhe késmániámat ápolandó olvasgattam a hozzászólásokat, véleményeket néhány késről acélról, és mivel látám hogy valaki kérdezett a Gerber Obsidian-ról,gondoltam leíroma véleményemet erről a méltatlanul mellőzött nagyszerű kis késről!

Magamról annyit, hogy nem vagyok súlyosan késmániás ugyanis amikor néhány éve nézegettem a tetszetős "modern" egykezes késeket rájöttem, hogy mivel a csavarhúzó, meg az olló amit állandóan használok a majd 20 éves Victorinox Outrideremen (jah, még a csipeszke is fontos), egyiken sincs rajta, ugyanakkor drágák, a Leatherman cuccok meg túl nagyok, és szintén nem pénztárcakímélőek,
 hamar megúsztam a kórt. (Ezentúl az általánosan elterjedt biztosítómechanizmusok sem nyerték el a tetszésemet.)

Aztán Kb 1 éve találtam egy parkolóban nem messze egy a világ légitársaságai által jól ismert vulkántól a földbe szúrva egy Obsidiant-t.
(Most nem írom le hogy a kőből amibe bele volt döfve a sorban állók közül senki sem tudta kihúzni rajtam kívül  mert ez így nem volna igaz.)

(A "hol"-ra csak azért térek ki, mert szerintem pont nagyon passzol a bicsak nevéhez, és a helytől nem messze begyűjtöttem pár valódi obszidiánt)

Rögtön észrevettem rajta a csavarhúzó-sörnyitó-reszelő kombinációt és megállapítottam magamban hogy lám, rájöttek most már az egykezes kések gyártói is hogy ez kell.
De ahogy elnézem a piacot ez még manapság is ritka.

Szóval a kedvencem rajta a nyitása. Nem tudom milyen lehetett új korában de ez vajpuhán jár a bronzszerű "csapágyon". Holtjátéka egy picit több mint a svájci bicsaké(aminek  ugye nulla), 1-1,5mma penge csúcsánál.
Ha az ember megnyomja a "biztosító" gombot az oldalán, elég egy csuklómozdulat és ki lehetpattintani a pengét, olyan sebességgel mintha rugós késünk lenne.
(Át is lehet azzá alakítani állítólag meglehtősen egyszerűen de nem tudom hogy ez itthon legális e,mindenesetre tulajdonképpen felesleges is, mert akkor a becsukáshoz kell két kéz, így meg ahhoz is elég egy)Ha nyitott állapotban megfelelő szögben tartva megnyomom a gombot, akkor Földanya autómatikusan zárja a
kést, de ez ugyanúgy megoldható egy csuklómozdulattal is.A penge rendes nyílásáról kattanás tályékoztat,de azértkicsettintésnél nem árt ellenőrizni hogy bekattant e. (Ugye milyen jól hangzik?)
Gyakorlatilag fogásváltás nélkül lehet nyitni zárni a kést, és ezt úgy,
hogy az újjunk egy pillanatig sincs a penge útjában!
A külön biztosítóval nyitott, és zárt állapotban is rögzíthető a penge.

Hátul a fém rész egyik oldala kissé meg van hosszabbítva hogy könnyebben lehessen használni üvegtörésre, és ugyanezzel az oldallal nyugodtan lehet ütni, kalapálni is, nem alumíniumból van.
(Bár szöget beverni csak nehézkesen lehetne vele.)
A Klipsz erős, jól tart, és leszerelhető. Mélyen ül vele a kés a zsebben, vízszintesen szemlélve szinte csak a klipsz teteje áll ki.
Ha a késért nyúlok akkor a hüvejk és mutatóújjam közé fogva azt, pont
a kioldón lesz a hüvejkújjam, illetve ahogy előhúzom pont a markomban terem, tehát az előhúzás, és a nyitás szinte egy mozdulat, nem kell ehhez sem fogást váltani.
A nyitószemölcs is nagyon kézreáll (nem voltam ez előtt egy egykezesbicsak-szakértő), azzal is egy álom nyitni.
A Klipszből ki van kerekítve egy darab, hogy bal kézzel is kényelmesen elérhessük a nyitószemölcsöt.
Mivel csak egy oldalon van nyitógomb, ha bal kézzel akarjuk csuklóból nyitni a mutatóújjunkal "fel" kell nyúlni a gombhoz változtatva a rendes fogáson, de ez sem nehéz. Vagy lehet rendesen nyitni a pöcökkel.
A nyitógombot egyébként nem kell megnyomni ha szemölccsel nyitjuk a pengét, az ugyanis csak épp hogy helyén tartja a pengét, csak a csuklós nyitáskor kell megnyomni hogy akadálytalanul mozoghasson
a penge. Záráshoz természetesen muszály megnyomni.

Mivel a kés nem túl széles, és a vége felé szépen elkeskenyedik, észre sem veszem hogy a nadrágomon van, nincsenek rajta kiálló részek amik zavaróak lennének.
Fogása kellemes, a bemélyedésnek elöl, és a tenyérbelapuló formának hála szúrni is biztonságosan lehetne vele nem valószínű a kéz előrecsúszása még így sem, hogy a felső oldalon semmilyen ujjtámasz nincsen.
(A tenyerünkön feltámaszkodik)

Az eszközök sajnos nem állnak pont tengelyvonalban, és nem záródnak. Ugyanakkor viszont mivel állandóan ott vannaka kezem ügyében, inkább nyúlok ezekért ha nem valami nagy szerelésre készülök, és pont ez az amirea dolog ki van találva.(Az Outrideremen amúgy még nincs csillagcsavarhúzó, lehet hogy nem is outrider
a neve, hanem az elődjéről beszélek.)

A penge drop point (van erre magyar szó?) kialakítású és a homorú élrésznek köszönhetően finoman lehet vele szeletelni, ugyanakkor oldalról erősebb mint a Victorinoxé. Az íves, pengehosszhoz képest hosszú éle miatt jobban szeretek vele vagdosni mint az egyenesebb pengéjű késekkel, húzó, csuklóból döntött mozdulat esetén több élhosszt lehet így használni mint egy egyenes pengénél, ezekkel a mozdulatokkal kicsit tompább kés esetén sem kell elkezdeni fűrészelni.
A pengehát meg van vékonyítva, ha valaki gonosz, akkor harci kést is tud belőle farigcsálni.


Anyaga 7Cr17MoV rozsdamentes acél. Ez valahol a 440A és Az AUS8 körül lehet, mert a 440A hoz képest van benne vanádium, viszont több benne a króm mint az AUS8-ban.
Éltartását nem tudom megítélni, ehhez azonos körülmények között kéne sokat bróbálgatnom más késekkel egyetemben, de ehhez hasonlóan megfent kések kellenének, stb.
Volt hogy 2 héten keresztül napi 5-6 órában lágyszárú növényeket metszettem vele. Különösebben nem tompult ki de persze a végén már nem volt egy borotva.

A fenti anyag nem annyira szuperhiper acél mint amivel sok -egyébként jóval drágább késnél- találkozhatunk manapság, de azért azt nem árt tudni hogy sok "felsőbb kategóriás"acél (a laminált szendvicsszerkezeteket leszámítva)
sokkal ridegebb, tehát nem nem biztos hogy pld egy ilyen pengeméretben egy mondjuk s30v vagy 440c acél leejtés esetén tovább megmaradna. Bár ez irányú gyakorlati tapasztalataim korlátozottak, és nehéz is az ilyesmit
a gyakorlatban mérni. (Vagy inkább drága, szuper kések esetében).
Viszont a korrózióállósga nekem bizonyított, mert 2 hónapig laktam vele közvetlenül a tengerparton, és sokszor egész nap sós vízben "állt" velem együtt anélkül hogy egyszer is átmostam volna édesvízzel,és rozsdának nyoma sincs rajta. Az egy szem rugójáról nem tudok nyilatkozni mert nem szedtem szét,de a csavarok,meg a váz sem rozsdásodik.
Úgyhogy az én esetemben ez az acél nagyon is bejött.  Lehet hogy a
Mjölnir is ebből van, már csak a sós tengerek miatt is. Bár arrafelé akkor már inkább a Sandvik termékei a népszerűbben.)

Mindenesetre nálunk ez a sósvíz dolog nem annyira jelentős.
 Ugyanakkor ha belegondolok ha valaki nem napi 8 órában vagdos a késével, akkor tényleg nem biztos hogy érdemes 3x-szor ennyit kiadni egy jobb acélért. Kivétel ugye a Mora ami egész jó acélból van, és hihetetlenül olcsó.
A Morákat szemlélve, és a svéd munkabér szinteket, egyébkén érthetetlen számomra hogy hogy lehet hogy a 440A-s, és a felsőbb kategóriájú  acélokból készült kések között óriási, sokszoros árkülönbségek vannak,
ugyanakkor azonos gyártó azonos felépítésű kései esetén elvileg csak a nyersanyagár adja a különbözetet.(Hőkezelés itt is ott is van természetesen)
Ha egy nagy márka Sandvik szintű (tehát mondjuk 440c vagy aus10) acélból gyárt kést,egyből 2-3x szoros árat kérnek a késért, akkor is ha az acél Kínából jön. Sőt sokszor az egész kést ott gyártják.
A Sandvik meg Svédországban gyártódik ottani költségekkel...

Szóval visszatérve a késre, a fogása nagyon kellemes, nem túl vékony, a kydex miatt kevésbé csúszik ahhoz képest mintha csupasz  fém lenne, és kevésbé fagy hozzá a kezünk.
Mivel azonban a kioldógomb, és a biztosító is kiáll a markolat síkjából, kesztyűben is könnyen,gyakorlatilag egy kézzel kezelhető.
Ja és mivel nincs rajta gumi borítás, azon sem kell aggódnunk hogy 1-2 év alatt lerohad róla a markolat, vagy hogy esetleg olajjal érintkezik...


A nemrégiben körülnéztem a kések világában, hogy megnézzem milyet vennék ha most kéne kést vásárolnom,hogy ne kelljen parkolókban keresgélnem a világ végén, és rájöttem hogy egyszerűen nincs másik hasonló kés a piacon az árkategóriájában meg pláne nem.
A Gerber valamiért már csak a 06 manual combat foldernél használja ezt a nyitást, de az csak fogazott éllel szerszámok nélkül feketített alu nyéllel kapható. Ráadásul a fordított csíptető(hegy felül),és a hosszabb markolat miatt nem lehet ilyen gyorsan elővenni, pedig a rugós hadi változatnál pont ez lenne a cél.(Hacsak valaki nem kívül hordja) Az acélja viszont tény hogy jobb.
A biztonságos gyors egykezes zárás meg még a Benchmade tengelyzárával oldható meg, de a nyitás már ott sem ilyen kellemes, ráadásul jóval magasabb árkategória. (És csavarhúzók, stb ott sincsenek beépítve.)
Még a SOG késeinél is van valami hasonló nyitás, de azok is 30-40000 forintokba kerülnek, és semmilyen eszköz nincs rajtuk.

Szóval összességében ez a kés bár ránézésre nem annyira tetszetős mint sok csillivilli darab, de így több mint egy év után (Amiből egyébként több hónapot a szabad ég alatt töltöttem ezzel a késsel az oldalamon, az Outrideremmel,
meg egy Morával a hátizsákban.) az az érzésem hogy egy utolsó porcikájáig megtervezett nagyon hasznoskis eszköz. Az egy mozdulatos elővétel meg nyitás miatt a Victorinox vágás és csavarozás, feszegetés tekintetében
szóhoz sem jutott mellette. Ha valaki ügyes, a sörnyitót könnyen átalakíthatja egyébként konzervnyitóvá is ami egy újabb funkciót jelent ami túrázásnál nagyon hasznos.
Egyszerűen nem  értem hogy sem a kés sem a nyitása nem tett szert nagyobb népszerűségre. (Bár a tecsős tesztelők nem sok rosszat mondanak róla)

Multifunkciós eszközből még tervezek egyet beszerezni, és miután ára és tudása alapján kiválasztottam a Swisstech multi max-ot, rájöttem hogy itthon senki nem forgalmazza, pedig pont az ára miatt biztosan volna rá kereslet. A Gox.hu-n van egy jó kis teszt az elődjéről.
A Késes eszközök kiesnek mert a kés funkció egyiknél sem olyan kellemes mint ennél a késnél, és mind nagyobb ennél, kisebb pengék, és kényelmetlenebb nyitás-zárás mellett. (A Skeletool cx (meg a síma)még súrolja a szintet, de a kés nyitása annak sem az igazi, és nem is olcsó.)

Szerk.: Közben beszereztem pár swisstech cuccot, a csiptetés hiányát leszámítva nagyszerű kis darabok. Viszon olyan kicsik és laposak, hogy akár nyakban is lehet hordani őket.

Összességében szerintem tehát egy nagyon jó kis késről van szó, amely tudását tekintve meglehetősen egyedi, és kiválóan átgondolt. És mindez nem túl borzasztó áron. Jobb acélnak sokszoros áron meg tényleg csak akkor van értelme, ha valaki
egész nap használja a pengét de olyankor már eleve nem a bicska a megfelelő eszköz.


Na ezennel vége a kisregényemnek :)

UI: Miután tényleg nem találtam semmi hasonlót, és az ára nem annyira vészes, vettem magamnak egyet tartalékba, arra az esetre ha ezt elveszíteném.
Kibontva kellemetlen meglepetés, hogy pár apró részlet nincs olyan finoman kidolgozva mint azon amit találtam. Pld.:Nincs lekerekítve a nyitóbütyök, és a nyitóbütyökkel a gomb megnyomása nélkül csak nagyon nehezen nyitható, ami a régebbinél nem így volt, ott nagyon finoman jár az egész. Azontúl itt vagy nem bronz a csapágyazás, vagy rajta van egy fehér műanyag borítás, mert a bronz nem látszik.Sajnos most nem sikerül teljesen szétszednem mert egy részen erőltetnem kellett volna, de úgy tűnik műanyag van a bronz helyett. Van viszont átmenő fém tengely. Elméletileg egyébként a teflon lehet itt annyira hasznos anyag mint a bronz, ha a csúszóképességet, meg kopásállóságot nézzük. Mindenesetre itt szinte semmi holtjátéka nincs a pengének.
 Ezentúl a kioldógombot erősen be kell nyomni hogy ne érintkezzen a penge tövével a zár, így fékezve azt, és gátolva  a finom pengenyitást. Szóval alapból,legalábbis az újabbaknál némi bejáratásra, módosításra szorul a cucc. Kis műszaki érzékkel egyébként ezek a gondok mind orvosolhatóak.
Javulás viszont hogy a fém végrészek kissé le vannak kerekítve, és az eszközök kinyitva szinte tengelyvonalban vannak.

UI2: A csiptető tizedmiliméternyit belógó csavarjai nehezítették a nyitást, ezek végéből egy picit lecsiszolva már ez is majdnem oylan finoman jár mint a régi, már csak a nyitószemölcsöt kell lekerekítenem.

 

Vid88


 



Antiq Creative Commons License 2014.01.27 0 0 35557

Közben rákerestem és meg is találtam. Köszi még egyszer az infót!

Előzmény: Antiq (35556)
Antiq Creative Commons License 2014.01.27 0 0 35556

Köszönöm szépen. Egyszerű halandó hogyan tud egy ilyenre szert tenni?

Előzmény: Rockrider (35555)
Rockrider Creative Commons License 2014.01.27 0 0 35555

Nem, ez egy Kilden JK, 78mm-es pengehosszal, 6mm vastag sleipner-ből. Igazi kis durvulós.

Előzmény: Antiq (35554)
Antiq Creative Commons License 2014.01.27 0 0 35554

Szia, megkérdezhetem,kinek a munkája ? Talán Szabó Zé ?

Kéne egy ilyen :)

Előzmény: Rockrider (35552)
theraphosa Creative Commons License 2014.01.27 0 0 35553

Neked való, hordó belező :) 

 

Előzmény: ronya1 (35551)
Rockrider Creative Commons License 2014.01.27 0 0 35552

Pedig magyar vonalon is van olajoshordó kompatibilis cucc!

 

Előzmény: ronya1 (35551)
ronya1 Creative Commons License 2014.01.27 0 0 35551

kicsit lecsökkent a késmániám, nekem hullámokban jön ez a lelkesedés dolog

olajoshordó kompatibilis cuccom meg nincs is (az ak bajonettet leszámítva)

néha benézek de elég sűrűn csak a "magyar" bicskákról megy a vita, ami nekem nemigen jön be formailag

szóval csak ilyen titokolvasó vagyok ;)

 

Előzmény: theraphosa (35550)
theraphosa Creative Commons License 2014.01.27 0 0 35550

Olajoshordó a neve :) ( rég nem jártál erre )

Előzmény: ronya1 (35540)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.26 0 0 35549

"Egy olyan emberről beszélünk, aki egy az egyben lopta a stílusát, és ezen az sem változtat, hogy formailag máshogy oldja meg. És még ő kritizál, meg hiányolja az újításokat, szóval a lehetőség adott meg lehet mutatni! Nekem ezek után nem kell tőle semmi!"

 

Bár erre a beszólásodra is gondoltam,meg a máséra is,tehát egy kicsit neked is szólt,hidd el vigyázni kell az ilyen kijelentésekkel! Az okos ember szerintem,így is tesz!

Előzmény: Rockrider (35547)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.26 0 0 35548

Senki nem mondta hogy "akárki joe" vagy ez az írás nem is neked szólt,ergo ne vedd magadra!

Előzmény: Rockrider (35547)
Rockrider Creative Commons License 2014.01.26 0 0 35547

Magamba szálltam kicsit. Szóval a formákat konkrétan nem, de a stílusa eléggé hasonlít egy másik készítőére. Ez talán önmagában nem baj, sőt lehet hogy le is egyeztették, de ha ilyen nagy újító, miért nem talált ki magának saját stílust? Egybként meg egy "akárki Joe" vagyok a fórumon, mindenki eldöntheti, hogy igazam van, vagy sem. : )

Előzmény: Törölt nick (35545)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.26 0 0 35546

Még mielőtt mások leszólnak,nem Ferit oktattam ki,csak próbáltam az Ő írása mellé tenni az én gondolataimat!

Köszönöm!

Előzmény: Törölt nick (35545)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.26 0 0 35545

Feri, ebben tökéletesen egyetértek!

Kellő tisztelettel megjegyezném azt hogy, sok embernek akik ebben és más késes topikokban írogatnak,fogalmuk sincs arról hogy egy alap caklinak az elkészítése mennyi időt és szakmai tudást igényel, és egy véletlen icipici hiba,azonnal tönkre is vághatja,még az utolsó műveleteknél is! Persze itt nem az igazából tényleg hozzáértő él társakra gondoltam,hanem azokra akik fene nagy okosságokat írogatnak és mindenki mást leszólnak,csak azért hogy ŐK legyenek a nagy fiúk! Nem kell itt srácok kitalálni a Spanyol viaszt, azt már megoldották. Ezek a késes urak tudják, hogyan kell legyártani egy kést vagy egy bicskát,borotvát vagy baltát,ha meg tényleg olyan munkát lát valaki, ami nem üti meg a szintet, lehet talán annak a késkészítőnek kellene személyesen felróni és reklamálni, de nyilván ehhez bátorságnak is kellene járulni, és még egy gondolat, mivel Te vagy a vevő ha ilyet látsz ne vedd meg, ilyen egyszerű! Azonban semmiképpen sem itt és más fórumokon kellene szapulni valakit! Szerintem vigyázni kellene az olyan kijelentésekkel, mint pl, hogy mástól lopta a stílusát, még ha így is van, azt majd a CÉH eldönti és méltóan jutalmazza is.

Előzmény: kocsisferi (35544)
kocsisferi Creative Commons License 2014.01.26 0 0 35544

Csendben jegyzem meg, nincs tökéletes munka, sem tökéletes ember.

Törekednie kell a kézművesnek, hogy lehetőleg a tőle telhető legjobbat nyújtsa, de lehetetlen nem kell várni sem magunktól sem mástól.

 

(Most a "gazdasági optimum" kérdéskörére nem térek ki, az egy külön fejezetet igényelne. Fáradt is vagyok ennek taglalásához, meg másokat sem akarok ezzel fárasztani. A lényeg csak annyi, hogy a gazdasági optimum nem mindig esik egybe a "legjobb termék"előállításával.)

Fázisceruza Creative Commons License 2014.01.26 0 0 35543

Szerintem Zsákinak teljesen igaza van. Sok a rossz minőségű munka és ezen nincs mit szépíteni. 

 

Ami engem elszomorít az, hogy a mívesen többen is egyetértettek azzal a felfogással, hogy nem kell tökéletesnek lennie az elkészült munkának.

Én meg azt mondom, hogy ha azt egy Népi Iparművész minősítéssel rendelkező mester készíti akkor igenis tökéletesnek sőt, osztályon felülinek kell lennie.    

Előzmény: Rockrider (35541)
djz Creative Commons License 2014.01.26 0 0 35542

Én ezt láttam.És ti?

Rockrider Creative Commons License 2014.01.26 0 0 35541

Egy olyan emberről beszélünk, aki egy az egyben lopta a stílusát, és ezen az sem változtat, hogy formailag máshogy oldja meg. És még ő kritizál, meg hiányolja az újításokat, szóval a lehetőség adott meg lehet mutatni! Nekem ezek után nem kell tőle semmi!

Előzmény: fenyooldrider (35538)
ronya1 Creative Commons License 2014.01.26 0 0 35540

szóval akkor valami kínai hiper csodatok lehetett ez az önélezős cucc

:)

köszi!

szabi72 Creative Commons License 2014.01.26 0 0 35539

Én úgy tudom, Polyák-féle páros vagy villával, vagy kanállal kérhető.

A mívesen az egyik éltárs talált egy olyan hármas kést, ősrégit, ami villa, kanál, és kés is volt egyben. Azt hiszem, német gyártmány volt. Kocsis Feri a kérésére elkészítette újonan, igazi Kocsis minőségben. Azt, hogy megint vállalna-e ilyen munkát, azt nem tudom, tőle kéne megkérdezni.

Képet most nem tudok mutatni, a míves fórum nálam nem működik.

 

Előzmény: oys... (35532)
fenyooldrider Creative Commons License 2014.01.26 0 0 35538

IdézleK :''''''annak ellenére hogy te több ízben is belekeverted Feri munkásságát. az hogy 10 éve nem volt innováció egyes készítőknél, gondolom az idő hosszát akarja érzékeltetni, nem szó szerinti 10 évről van szó."""""

Nem én kevertem bele Ferit,hanem azon az ominózus fórumon Zsákai!

Amúgy Kocsistól pld az 'Alaska, a 'Hermes"vagy még sorolhatnám,mi ha nem új termékek?

De sorolhatnám a legtöbb neves késkészítőt,szinte valamennyinek vannak folyamatosan új termékei,pld Angelerót,vagy A.S.H.-t említeném ,szinte minden egyes darabjuk egyedi darab és kuriózumnak számít!

Vagy Szüri mester ?De sorolhatnám szinte mindet,ezeket az embereket nevezte kishíjján megélhetési készítőknek ott azon a fórumon{legalábbis én ezt olvastam ki a szavaiból és a többiek reakciójából is},holott ezen gyártók mindegyike minőségileg is tesztelt darabokat készít,amit Zsákai egyenlőre nem mondhat el magáról,vagy valaki használt már tőle bármilyen kést?

Ez a vélemény részéről már a koránál fogva is tiszteletlen volt,a szakmaiságáról nem is beszélve........

Rá kimondottan rossz hatással volt az a bizonyos díj,ez tette arcossá szerintem!

 

Igazából nem is akartam ezt a vélem közzétenni,csak ahogy a belinkelt videót megnéztem,hogy mennyire szerénynek és alázatosnak állítja be magát,az csapta ki nálam a biztit!!

 

Na mindegy is,részemről lezártam a témát!

Előzmény: _D.S. (35530)
emcett79 Creative Commons License 2014.01.26 0 0 35537

Lennék

 

(bocsi a hibáért) ;-)

Előzmény: emcett79 (35536)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!