Keresés

Részletes keresés

unbreakable Creative Commons License 2008.01.11 0 0 9
Paradox helyzetben vagyunk, mert ha igazak a film állításai akkor már 3 napja dübörögnie kéne egy világméretű botránynak.

Pont az, hogy nem dübörög.. és nem az első rész miatt ..

A davinci kód-ot pl. nagyon felkapták, és ha soksor elmarasztaló cikkeket is írtak ennek köszönhetően nagyon sok ember elolvasta.

erre most nyilván nincs érdek. És ez főleg az Amerikai médiára igaz.

pl. A Sicko filmet is eléggé hanyagolják... mert amögött is kemény üzleti érdekek húzódnak, de messze nem olyanok mint amit a film második része tár elénk.
Előzmény: Törölt nick (7)
unbreakable Creative Commons License 2008.01.11 0 0 8
A tabu témákról amikben a filmben szó van...

Szerintem ezek olyan dolgok amiket egy értelmessebb fajta ember mindég is selytett vmily szinten, ha még el is fogadta a hivatos verziókat illetve magyarázatokat. A második rész sem felyteget igazán újszerű leleplezéseket, még 2005-ben láttam a Fahrenheit 9/11-et később Loose Change-et ez is körülbelül azokat a bizonyítékokat mutatja be kiegészítve egy kis történelemmel..

Ami a vallást illeti szerintem kár is vitába szállni, sőőt a világ egyik legértelmetlenebb dolga. Mint a nevében is benne van, ez HIT. Azaz te hiszed ha hiszed. Nem tudod, hanem hiszed mert belédnevelték kiskorodtol fogva, és akarod hinni.

De abban viszont gondolom sokan egyetértünk, hogy kezdennek elavulni a vallás tanai, és hamarosan túl maradivá vállnak a legtöbb ember számára ha nem változtatnak valamit.

Megjegyezném, hogy az utóbbival kapcsolatban a Református egyház jó úton jár.

Persze azt nem mondtam, hogy a vallás önmagában rossz. Ha lehet ne is kezdjen senki támadásba :)

Jó dolgokat tanít, csak az a baj vele, hogy sokan szó szerint veszik.

Ami bizonyos oldalrol rossz benne, hogy félelemmel manipulál. Persze 150-200 évvel ezelőttig valószinü, hogy jó szolgálatot tett az emberiségnek mivel kordában tartotta az egyedeket. A legtöbbször az ő érdekükben.

De minden vallásban vannak ilyenek.

A muszlimoknak sem volt véletlenül "tiltva" a tömény ital, illetve a disznó. A zsidók sem alkalmazták véletlenül a körülmetélést. A tehén is például gyakorlati szempontok miatt vált szent állattá. stb. stb.

Az embereknek egyszerübb volt ilyen formában megadni a életviteli tanácsokat, és
sokkal hatásosabb is minha kényszeríteni akarták volna őket.

Ezért a vallási részről szerintem kár is vitázni. Lényegtelen, hogy igaz-e vagy nem, szükség van rá..

Én is hiszek valamiben (gondolom, mert hinni akarok), ha még nem is igazán bibliai értelemben vett Istenről, angyalokrol.. forró pokolrol meg stb, van szó.

Ami igazán érdekes a filmben az szerintem kb. a közepefelétöl kezdődik.

már jóval előtte megjelent egy magyar nyelvű honlap ( http://rrr100.wikispaces.com/ ) illetve Drabik János munkássága ami szintúgy ezt a témát járja körül...

Inkább erről lenne érdemes beszélni.
Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.10 0 0 7

Paradox helyzetben vagyunk, mert ha igazak a film állításai akkor már 3 napja dübörögnie kéne egy világméretű botránynak.(Köszönjük a Timesnak és minden mérvadó napilapnak, hogy több mint 40 éven át tartották a szájukat...)

Most is ez megy, az agyonkussolás.

Ugyanakkor viszont szinte lehetetlen a témát egy internetes fórumon kivesézni, mert a fórumozók 99%-a nem hajlandó szánni rá 2 órát az életéből.

Így aztán marad azok fikázódása akik az első részt féligmeddig végigszenvedték...

Természetesen a poilidiliben lenne a helye a sok okostojás közt, de érdemben hozzászólni csak az jogosult igazán aki végignézte, mert úgy kerek az egész.

Kiváncsi lennék a hatására ha a világ felnőtt lakóssága egy napon belül megnézné, végig...

 

2008.03.15 Z-DAY! :-)

 

ps. ne kérdezd, hogy miért pont március 15.-e...

MajomP Creative Commons License 2008.01.07 0 0 6
Hali
Aki tud angolul és sok ideje van az végig böngészheti a film forráslistáját:
http://www.zeitgeistmovie.com/transcript.htm

Kötve hiszem hogy csak úgy megalapozatlanul mondanának bármit is. Persze ez az ellenérvekre ugyanúgy igaz szerintem. Véleményem szerint nem nagyon lehet megmondani, hogy 2-3 ezer éve mit történt. A jelenben történő eseményekről is annyi fajta elbeszélés, leírás kering hogy ember legyen a talpán aki az igazat kihámozza belőle, több ezer éves távlatból meg pláne... Nekem viszont bejött a film, mert a vallásokat eddig is baromságnak tartottam, hisz minden vallás a saját világképét adja elő, de ezek alapból kizárnak bármilyen más világképet. Innentől kezdve számomra egyik sem lehet igaz. A másik bajom a vallásokkal, hogy szinte mindegyik annyira félremagyarázható, amennyire a történelem már töb ezerszer be is bizonyította ezt. És a keletkezésüket is valahogy így képzeltem el. Viszont mindenkinek azt ajánlom, hogy NE AZ ELSŐ RÉSSZEL KEZDJE, mert ezért sokan alapból elutasítják, sőt végig sem nézik a filmet emiatt. Pedig a 2. és 3. rész nagyon jó abból a szempontból, hogy elgondolkodtatja az embereket. Többek között arról is, hogy nem kell a média által tálalt dolgokat egy az egyben megkajálni. Üdv
suomy Creative Commons License 2008.01.06 0 0 5
Mivel a film első részében hihetetlen léptékű ostobaságokat állít, javaslom, hogy kellő távolságtartással nézzétek, mert lehet, hogy a többi részében is, csak ahhoz nem tudok érdemben hozzászólni - gyanús volt elejétől, de amikor megemlíti a dél keresztjét, nekem akkor vált hiteltelenné...

De kb. erről van szó itt is:
http://www.bombagyar.hu/index.php?post=243
BeleVauVau;) Creative Commons License 2007.12.12 0 0 4

Ez igaznak tűnik, de vannak benne hatalmas marhaságok Például, hogy a Jézus történetét a rómaiak találták ki. A rómaiak mindig loptak maguknak egy éppen aktuális vallást, előbb a görögöktől, majd a zsidóktól. A zsidók nem hisznik, hogy  Jézus az Isten fia, de nem tagadják hogy létezett.

Különben én is ateista vagyok, és tetszett az elméletük, kár hogy pár helyen sántít. A bibliáról meg tudok egyet s m-st, mert olyan közegben nőttem fel. 

Előzmény: Törölt nick (3)
BeleVauVau;) Creative Commons License 2007.12.12 0 0 2

Millió ilyen nördök által, netről összeszedett anyagokból összefaricskált izé van a neten. Szerintem az sem árt, ha közben szívsz egy kis hasist, akkor sokkal hihetőbb lesz az egész:)

Különben az ilyen marhaságoknak felét általában elhiszem, mert az én életem is elég unalmas ám.

Előzmény: Törölt nick (-)
csörgő morgó Creative Commons License 2007.12.11 0 0 0
Kicsit egyoldalú és propagadaszagú...
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.11 0 0 topiknyitó
tényleg a lustaságom miatt indítom a fórumot...  gondolom valaki biztosan beleásta magát némelyik témába...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!