Keresés

Részletes keresés

hohand Creative Commons License 2009.09.10 0 0 1718

Üdv mindenkinek!

A kérdésem az lenne, hogy lehet-e újra bízni a feleségemben?

11éves kapcsolat,1.5év házasság után kiderült, hogy megcsalt.Gyanakodtam már időben,de tagadott...aztán a múlt héten kiderült,bevallotta.Azt mondta,hogy semmit nem jelent/jelentett neki a dolog,megtörtént és kész.De sajnos nem egyszer történt meg ugyan azzal a férfival.Beszéltünk a dologról,elég sokat,azt mondta,hogy engem szeret,velem tervezi tovább az életét... de ne mtudom,hogy bízhatok-e benne újra.Mi van ha a hátammögött megy tovább a dolog csak még titkosabban?Amire azt mondja,hogy nem.Ő sem az a nő akiről valaha is feltételeztem volna,hogy ilyet tesz,de megtörtént.Én otthon vártam este,miközben mással kúrt.Ebbe elég szar belegondolni.Fogtam pár e-mailt is,amit nem kellett volna.Szeretnék bízni benne,de nem tudom,fogok-e tudni!

Mandrake Creative Commons License 2009.07.27 0 0 1717
nem
tapsztalataim (környezetemben élők) alapján a "séetettek" kb 90%-a sohasem bocsát meg ...
Előzmény: Törölt nick (1711)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.20 0 0 1711
nagyrészt egyetértek veled, de azért az nem mindegy hogy valaki "csak" néha pusztán a szex miatt félrekefél vagy hogy évekig tart érzelmi alapon szeretőt.........

mindkettő árulás, de az előbbi talán könnyebben megemészthetőbb.......
Előzmény: Törőlt_nick (1710)


Törőlt_nick Creative Commons License 2009.07.20 0 0 1710

"egy kis zugkettyintés nem a világvége, sőt még jót is tehet a kapocslatnak "

 

azt szeretem, hogy mások mindig olyan okosak, bölcsek és megértőek ha nem a saját életüket kell megoldaniuk. Kiváncsi lennék ha az ő feleségük dugra félre egy irodaház sötét szobájában - mint itt lentebb az egyik úré - akkor is ilyen nagy nagy megnyugvással vennék-e tudomásul az esetet, sőt még örülnének is, hogy hurrá mostanstól minden jobb otthon! Ez egy faszság, ez a véleményem. Itt nem tulajdonlásról van szó hanem arról, hogy elárultak.

Előzmény: Törölt nick (1702)
Vig Andras Creative Commons License 2009.07.06 0 0 1703
Nem.
Előzmény: Törölt nick (1702)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.04 0 0 1702
Csak halkan jegyezném meg, hogy a feleséged megcsalt. Pontosan a körülmények, az apró, megfogalmazhatatlan jelek sodortak abba a lelki állapotba, minek következtében úgy rohangáltál a városban, iroda körül mint egy fejetlen csirke. A saját tudatalattidat nem tudod átverni, ő jelezte hogy baj van! ha magadba nézel, találsz ezer hasonló szitut, ahol nem telefonáltál milliószor, nem rohangáltál mert a tudatalattid nem fújt riadót. A saját éned a válasz.

egyébként, ha nem tulajdonodnak tekinted, hanem a társadnak, akkor rögtön rájössz, hogy egy kis zugkettyintés nem a világvége, sőt még jót is tehet a kapocslatnak (erre utalt róka).
Előzmény: Vig Andras (1696)
topsecrett Creative Commons License 2009.07.04 0 0 1701

Ezt a lehalkított és fel nem vett telefonokat én sem tartom igazán ítélkezési alapnak.Ha dolgozom, az esetek 80% ban én sem veszem fel a telefonom a páromnak. Ha felveszem is , nagyon sokszor csak annyit mondok neki, majd visszahívlak. Megszokta már, tudja ha látom keresett, majd hívom amint tudom.

Előzmény: Törölt nick (1693)
Vig Andras Creative Commons License 2009.07.03 0 0 1700
"Azóta nem volt kedvesebb veled, nem volt fergeteges szex? - vagy vaélamio, amit nem szokott ....megtenni?"

De! Az este. DDDD
Végre, végre...

egyelőre jegelem ezt a topikot.
Üdv.
Előzmény: Róka69 (1689)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.30 0 0 1699

Lehet, hogy már zizi vagyok a sok gépezéstöl, de az elsö menüpontot valahogy nem értem. Addig tiszta, hogyha szereti, nem is csalja meg. Azt viszont már nem nagyon értem, hogyan lehet valakit "véletlenül", vagy "tévedésböl" megcsalni. Ilyet maximum valami vígjátékban lehet látni: rossz szobába nyitok be, tök sötét van, szó nélkül szétdöngölöm az asszonyt, aztán felkapcsolom a lámpát - és hoppá, ez nem is az én nöm...! :-))))

 

Viccet félretéve, nem igazán tudok olyat elképzelni, hogy egy félrelépés valamilyen szinten ne legyen tudatos. Lehet, hogy nem tervezi az illetö évekig, de azért némiképp tudatosan megy bele, mégha javarészt külsö tényezök is befolyásolják.

Előzmény: dolomit57 (1698)
dolomit57 Creative Commons License 2009.06.30 0 0 1698

Érdekes olvasni a sok tanácsot és a sok különféle tapasztalatot.

De!

Azért vannak alapvető igazságok:

- nem a "megcsalás" (=szex mással) a lényeg, hanem az, hogy szeret-e a másik. Ha igen, akkor nem csal meg. Ilyen egyszerű.

Ennek folyománya, hogyha megcsal egyszer, akkor még nem szakad le az ég, mert véletlen, vagy tévedés, stb.  is lehet, utána meg akár sokkal jobban is szeretheti a párját, mert rájön, hogy ő az igazi.

Tehát az igazi kérdés nem az, hogy megcsal-e, hanem az, hogy szeret-e még?

 

- olyan van, hogy nincs megcsalás, de az egyik fél kezd másfelé érdeklődni, kihűl az érdeklődése a másik iránt (ez egyébként alapvető jel, tehát fontos figyelni arra, hogy megkérdezzem a páromat, hogy mi történt vele aznap és neki is meg kell ezt kérdezni). Ekkor általában nincs mit tenni, el kell válni. (Az érdeklődést persze fel lehet kelteni újra, de ehhez egy totálisan más stratégia kell, mint amiben addig élt a szenvedő fél, egyedül ez rendszerint nem megy.)

 

- egy kapcsolatot tudatosan kell ápolni (húzd meg ereszd meg, beszéd - hallgatás, nevetés - szomorúság, stb.) mondhatnám azt is, figyelni kell a másikra, vagy más szóval szeretni kell. Nehéz.

 

- Nincsenek "éppen lehalkította a telefont" jellegű magyarázkodások, mentegetések! Pláne többször! (Érdekes, hogy éppen a szenvedő fél igyekszik "mentegetni" párja nem éppen korrekt eljárását--> azaz ő még szereti a másikat.

Az "éppen értekezlet volt este 8-kor" jellegű magyarázat hamis, mert ha szeretem a másikat, akkor előtte is felhívhatom, hogy ne izguljon, stb.

 

- Bocsánatkérés. Mind a két félnek kell tudni bocsánatot kérni a másiktól. A lenti történetekben nem volt fellelhető ez sem. Inkább az látszott, hogy a "huncut" (talán éppen félrelépő) fél mérges volt, ha számonkéri őt - óvatosan - a párja.

Majdnem biztos lehet az ember a félrelépésben, ha a vétkes az eset után még mérges is a "gyanusítgatásra". (Az én páromnak is villan néha a szeme, ha kolléganő, értekezlet, stb., de én egy jót nevetek ilyenkor, mert örülök, hogy féltékeny(!), mivel ez az egyik jele, ha nem közömbös a másik és az ölembe húzom, hogy ugyanmár, csak te vagy számomra (és ez így is van). 

 

- hát valahogy így!

Törölt nick Creative Commons License 2009.06.30 0 0 1697
Igen, erre írtam tulképp, hogy ha idöben felfedezi az ember a problémákat, akkor NEM, nem teszi meg. Úgyhogy sok sikert hozzá, én szurkolok! :-)
Előzmény: Vig Andras (1696)
Vig Andras Creative Commons License 2009.06.30 0 0 1696
Éz az egész dolog a 1677-es hsz-ből indult. Azaz, hogy megteszi-E majd?
Annyira azért ismerem, nagyon is, hogy ha megtette volna azt én akkor észlelem. Akár be is vallotta volna utólag...

Jelenleg még van egy kis duzzogás köztünk az akkori veszekedés miatt, de ez már itt off.
Üdv.
Előzmény: Törölt nick (1695)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.30 0 0 1695

Szia! :-)

 

Nincs mit. Igazából csak a saját, ill. ismeröseim által átélt dolgokat szoktam kiértékelni utazás közben, s nagyonnagy átlagban mindig ezekre a dolgokra szoktam kilyukadni. 100%-os recept persze nyilván nem létezik, az emberek látszólag sokszor tesznek a logika ellen, de valójában mindig van valami a
háttérben, ami megmagyarázná a másik érthetetlen döntését, v. cselekedeteit.

 

Ezért gondolom, hogy legfontosabb a "belsö felderítés", úgy sokkal kisebb a problémás helyzet kialakulásának esélye, hisz az ember azelött tud intézkedni, mielött a probléma elhatalmasodhatna.

 

Amiket írtál, azok alapján nem tünik tragikusnak a helyzet, mert ha egy nö szabad akaratából mással fürészel (már bocs), akkor lehet, hogy néha napján hagyja magát neked is (ha másért nem, hát a látszat miatt), de egyáltalán nem valószínü, hogy kezdeményez, a szex pedig érezhetöen maszatolásnak tüik a régiekhez képest. (Kvázi kiveszik belöle a lelkesedés). De a legbiztosabb sztem nem is a szexxel kapcsolatos, hanem az odabújással.

 

Ha nemhogy magától nem teszi meg, de azt sem viseli el, ha Te ölelgeted meg, az akkora belsö érzelmi taszítást feltételez, hogy nyugodtan "mehet a nö a qkába"!

(elnézést a hölgyektöl, képletesen értve... ;-)

 

A gyakoriságot tekintve tom, miröl van szó, nalunk kisbaba, egész éjjel nem alvás, eddig vállalkozás (egyszerre 2 is), stressz hegyek. Mi ez ellen KÖZÖSEN próbálunk tenni. Ha más nem jut, délelött sokszor telefonálás (1-2 perc), hazaérve tudatosan 1-2 perc összebújás, közös vacsi, gyerek(ek)kel foglalkozás, fürdés, TV, stb. Én kvázi napi 16 órát nyomtam a melót évekig, de MINDIG lehet találni rövid pillanatokat, hogy a másik érezze: fontos a számodra. Ez pedig kölcsönös kell, hogy legyen. Ami a szexet illeti, szintén problémás, hogy az ember egész nap hajt, éjszakára meg kipurcan. De egyrészt szellemi munkások esetén kimondottan jót tesz, ha alvás elött még belefér egy hancúr, ha pedig néha lehetöségetek nyílik rá, tegyétek korábbra a dolgot, akár meglepetészerüen. Az még változatosságot is ad.

Előzmény: Vig Andras (1694)
Vig Andras Creative Commons License 2009.06.30 0 0 1694
"Elismerem, a felsorolt körülmények utalhatnak "éles helyzetre" is, de mindjárt adtál magyarázatot is az összesre, ergo éppúgy lehet véletlen összjáték is."

Most itt tartok ez utóbbinál.



- alapvetöen kedves hozzád? Igen.

- érdeklödö a dolgaiddal kapcsolatban? Nem túlzottan, van h. rákérdezek ez téged nem érdekel?

- szoktatok tartalmasakat beszélgetni? Igen. Nem igaz h. minden nap de amikor igen az valóban tartalmas. Szal igen.

- oda szokott bújni / magához enged, ha Te akarsz bújni? Maximálisan.

- van köztetek (igazán jó) szex? Mint lentebb is irtam mostanság nem túl gyakori. (Vállalkozásunk van, többit tudod hogy van). De amikor van akkor az az.

- szokott kezdeményezni? Igen. De legtöbbször én.


És köszi h. irtál.
Előzmény: Törölt nick (1693)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.30 0 0 1693

"Egy fontos dolgot kifelejtettem. A telefonja le volt halkitva..." nos így már más a leányzó fekvése, hogy "stílszerü" legyek. Ez alapján folyton megcsalhatna a feleségem, mert rengetegszer nem állítja vissza a telefonját némáról.

 

Én úgy gondolom, hogy 7 éb kapcsolat után az ember kell, hogy ismerje a másikat annyira, hogy _ÉREZZE_, ha megcsalják. Elismerem, a felsorolt körülmények utalhatnak "éles helyzetre" is, de mindjárt adtál magyarázatot is az összesre, ergo éppúgy lehet véletlen összjáték is. A gond ott szokott kezdödni, ha sürüsödni kezdenek a hasonló szituk. (Azért valljuk be, minden héten nem fordul elö ilyesmi normál esetben.)

 

Ami valóban ráutaló dolog lehet, azt elsösorban MAGATOK KÖZT keresd!

- alapvetöen kedves hozzád?

- érdeklödö a dolgaiddal kapcsolatban?

- szoktatok tartalmasakat beszélgetni?

- oda szokott bújni / magához enged, ha Te akarsz bújni?

- van köztetek (igazán jó) szex?

- szokott kezdeményezni?

 

Ha ezek közül nagyjából mindre igen a válasz, akkor nincs különösebb izgulnivalód. Ha több, mint a fele igen, akkor érdemes elgondolkodni a "nem"-ek miértjén, ill. mielöbb megbeszélni - NEM VITÁZNI! - a problémás részeket, különben gáz lesz. Ha többségében, vagy totál "nem" a válasz, akkor a helyzet nagyon ramaty, függetlenül attól, hogy van-e fizikai pasas mögötte, vagy csak beszélgetös, lelki támasz. Jó hír, hogy a nök nagy része eddigi tapasztalatok alapján valóban elöbb akarja kilelkizni magát, mintsem ráugrani egy másik hapsira, rossz hír, hogy a túl sok "nem" esetében nagyon nehéz helyrehozni a helyzetet. Ha valaki tartósan eljutott lélekben egy pontra, s az érzelem meghal, annak már gefusz.

Onnan kezdve lehet ugyan látszatot fenntartani, de az csak az agónia elhúzása, ami szükségtelen mellékhatásokkal bír...

 

Úgyhogy röviden: figyelj a külsö jelekre is, de inkább gondold át a fentieket és intézkedj! Ha sikerrel jársz, nem lesznek többé "külsö jelek".

Előzmény: Vig Andras (1684)
Vig Andras Creative Commons License 2009.06.30 0 0 1692
Köszönöm mindenkinek a hsz-ket, sok mindent leszűrtem belőlük.
Róka69 Creative Commons License 2009.06.29 0 0 1690

Ezt veheted úgy is megcsalt, és úgy is nem, nem feltétlen kell mindjárt azt gondolni, meg is calt viszont ha ismer és tudja milyen vagy, lehet kaptál egy leckét, tedd meg neki, ami kell neki, azt írod sosem voltál egy nőcsábász, ne is legyél, de vele igen, kényeztesd foglalkozz vele, mert az ami hiányzik a nőknek, akik megcsalják a párjukat vagy érzelmileg nem kapják meg amit szeretnének, vagy szexben....szóval kapd össze magad és figyelj oda, milyen vagy, ha "pipogya" akkor megleszel csalva.

 

A másik lehetőség, már megvagy csalva, és elképzelhető, hogy nagyon könnyen kezelhető vagy, tehát asszonyka, kituidja magát magyarázni, én azt mondom neked, ha mindenáron meg akarod tzdni, ne "hangossan" csendben csináld a dolgokat, pl....ha gyanús, akkor kezdeményezz, ne támadd le, ha kifogások vannk ne idegeld fel magad, légy kitartó, de ne erőszakos, másnap is próbálkozz, mindennapra nem találhat kifogást, ha igen és elutasító lesz...több mint valószínű.....van valakije.

Előzmény: Vig Andras (1681)
Róka69 Creative Commons License 2009.06.29 0 0 1689

Egy biztos, ne szícsd a tűzet, mert te fogod belekergetni, ha azt mondja, nem, akkor hidd el neki, te írtad, nem az a fajta nő, ismerned kell, de figyelni figyelhetsz, de ne szólj!!!!!!! - neki, mert bosszantod vele.

 

Azóta nem volt kedvesebb veled, nem volt fergeteges szex? - vagy vaélamio, amit nem szokott ....megtenni?

Előzmény: Vig Andras (1677)
3xcess Creative Commons License 2009.06.29 0 0 1688
Na igen, ez is egy fontos jelzés. Ha megcsalna, nem akarna szexet otthon is, sőt.
Előzmény: Törölt nick (1685)
3xcess Creative Commons License 2009.06.29 0 0 1687
Ha eddig nem is csalt meg, annyit b*szogatod, hogy végülis te a saját szavaiddal fogod valaki más karjaiba lökni. Velem legalábbis ez történt, addig tartottam magam az elveimhez és nem engedtem a csábításnak (mert azért ott volt a nagyon, nagyon csábító lehetőség), amig el nem lettem hordva mindennek hogy én már úgyis biztos, de őt már nem is érdekli, stb. Na ha ezt eleget hallja az ember, akkor előbb-utóbb azt mondja hogy "ha már úgyis csalónak tart, akár lehetek is az tényeg, mi a fenének türtőztetem én magam".
Előzmény: Vig Andras (1684)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.29 0 0 1686
mit érzel a szíved mélyén?? mit súgnak az ösztöneid? ha azt hogy megcsal akkor bingóóóóóóóóó
Előzmény: Vig Andras (1684)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.29 0 0 1685

Mondd csak, miért olyan rettenetesen fontos, hogy megtudd, megcsal-e?

 

Azt irod, hogy mondogatja, hogy nem megfelelö a szex veled - otthon- mit tudom én mit mond pontosan. Valszeg azért mondja, mert szeretné ha jobb/több lenne. Ha igy van hajrá! Ha nem szeretné töled megkapni azt amire vágyik, akkor kerülné a témát. Ergo szeretné. Ha te teljesiteni is tudod azt amire vágyik, akkor akár megcsalt akár nem, veled lesz és nem kifelé fog kacsingatni. Ha hosszú távon nem kapja meg amit szeretne az ágyban vagy érzelmileg, szvsz meg fog csalni.

Úgyhogy hajrá! 

Előzmény: Vig Andras (1684)
Vig Andras Creative Commons License 2009.06.29 0 0 1684
Úgy gondolod...hmmm. :(
Egy fontos dolgot kifelejtettem. A telefonja le volt halkitva (mert előadás volt) és a táskában volt.
Előzmény: dolomit57 (1683)
dolomit57 Creative Commons License 2009.06.29 0 0 1683

miután te tettél fel kérdést, nyugodtan válaszolok.

A nejed nagy valószínűséggel megcsal.

 

Honnan veszem? Ahogy és amit leírtál. Szinte tipikus.

Sokan nem tudják, vagy nem hiszik el, de legtöbbször a kérdező magában hordozza - tudat alatt - az igazságot, a választ a kérdésére. Ezt nálad is érezni, mert őszinte amit leírtál.

Az is biztos, hogy az "igazság" sokkal jobb, mint egy önáltatás, tehát készülj erre az esetre.

Megoldások persze vannak, mert az emberi kapcsolatok több ezer évesek, hasonlón már majdnem mindenki átment, sőt akár többször is.

 

Előzmény: Vig Andras (1681)
Vig Andras Creative Commons License 2009.06.29 0 0 1682
Én is remélem. Valóban kevesebb a szex mostanában mint kellene, és ezt már többször is "felemlitette". És ebben igaza van. Nem voltam soha nagy nőcsábász ezért is nem értek nagyon a női érzésekhez, ha ez a megfelelő kifejezés. És éppen ezért próbálok "érdeklődni" a női lelkekről...:))) Az biztos, h. vele kell megbeszélnem. Tudom.
Előzmény: stangli2 (1680)
Vig Andras Creative Commons License 2009.06.29 0 0 1681
Köszi a választ. Úgy gondolom, hogy azt az esetet részletesebben le kell irnom.
Szombat du.-IG volt programja, valami szeminarium, aztán már mindjárt este és nem jött haza. Telefon, telefon, telefon, millióx telefon... Semmi.
Be az autóba, iroda előtt megállok, a kollégája autója ott... Irodaház ajtója bezárva. Már lassan sötét, villany nem ég. Mindeközben tel, tel, tel, millió tel. Semmi. Hivom egy másik ismerőst, ő is ott volt azon a du. Aszongya ő mikor eljött onnan még ezek maradtak. Még egy kör városba, érdeklödök másoktól, senki nem tud semmit...(( Ismét telefon, hoppá beleszól. Kérdezem hol vagy? Irodába, ne bax mondom én is ott voltam, ajtó zárva, sötét, elmesélem. Menjek oda mert ott van... Lyó. De akkor már milyen állapotban nem kell mondanom. Odaérek és az ajtó nyitva van... Fel az emeletre és tényleg ketten ott vannak egy-egy pc előtt. Gyorsan gyere! Haza és ott kérdeztem mi volt. Semmi. Az ajtózár vacakol (ez lehet igaz mert mástól is hallottam) azért volt sötét mert dolgoztak a gépeken és nincs sötétitve az ablak, kb ezt mondta. Miért? Mi a bajom? Mondom... Miiiiiii????? Hogy ő ilyent? Elment az eszem? Valóban kivűlről nekem igy tünhetett, ő is biztos erre gondolt volna forditott eseztben, ez biztos. De értsem meg, hogy nem. Régebben is ment az illetővel szemináriumokra és én meg is jegyeztem párszor, h. nagyon ki vagy öltözve, nem-e vele netalán? De a válasz az volt, hogy ha megtenné/megtette volna akkor megmondta volna. Elég hihetőnek tünt minden. Tényleg ez esetig nem vettem komolyan h. megtenné.
Kb. ennyi. Bocs ha hosszú voltam.
Előzmény: Törölt nick (1679)
stangli2 Creative Commons License 2009.06.29 0 0 1680

Nem fogja! Ha eddig nem volt hozzá gyomra, ezután sem lesz! Próbáld kiengesztelni valamivel és amiket leírtál úgy érzem fölöslegesen féltékenykedsz ez nem vezet semmi jóra..

Előzmény: Vig Andras (1677)
Vig Andras Creative Commons License 2009.06.29 0 0 1677
Hát igen, ez a topik is sorra kerűlt...(((

Nejemmel elég csúnyán összevesztünk, 7 év házasség után, két gyerek. Anyagi problémák miatt, aztán ahogy lenni szokott előkerűlt a szex is. Nem hiszem, hogy akkor megtette, ugyanis volt egy elég necces helyzete, utána megbeszéltük hogy semmi nem volt ott. (munkahelyén bent maradtak estig ketten...). Soha de soha nem volt ezeddig olyan alkalom hogy gyanuba keveredett volna. Tényleg nem az a nő.

De ami most jön, ezzel a veszekedéssel ismét szóba hoztam az akkori esetet és most azt mondta: na jó, ha te ezt mondod még azért is megteszem!

A NAGY kérdés: megteszi szerintetek?
pirobarát Creative Commons License 2009.06.03 0 0 1676
Szia!

Picit megkésve reagálok,kíváncsi lennék,azóta változott-e valami.
Úgy gondolom,hogy nem feltétlen csal meg,persze az ember hajlamos rögtön a legrosszabbra gondolni..A hozzászólásodból sok minden kiderül:4 éves kapcsolat,már kellően elmélyült ahhoz,hogy a felek függjenek egymástól érzelmileg(jobban,mint gondolnák).A lányok nem mindig adják tudtunkra,hogy most szeretnék,hogy velük legyünk-ne a haverokkal.Az sem szerencsés,ha a munkád miatt elhanyagolod,aztán ajtóstul rontasz rá,hogy vele akarsz lenni.Ez egy bonyolult,összetett dolog,rengeteget tudnék még írni,de inkább azt javaslom,hogy pici léptekkel közelíts hozzá.Próbálj vele minél többet együtt lenni,és szinte rejtett módon kibogarászni,hogy mi esett neki rosszul,miért változott meg,mi az ami neki nem tetszik,ilyenek,ezt te jobban tudod.
Szerintem ez csak egy "lázadás"(jól érzem én magamat nélküled is" megnyilvánulás volt,"büszkeségi" kérdés.
Lehet,naiv vagyok,lehet tévedek,de szerintem nem kúr félre!:)

ÜDV!
Előzmény: golf38 (1672)
TTAMAS Creative Commons License 2009.05.31 0 0 1675

Tuti félrekefél, te vagy a biztonsági tartalék, ha az új kan mégsem jönne be.

Te tudod, hogy neked ez így vállalható-e.

Előzmény: golf38 (1672)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!