Keresés

Részletes keresés

politomi Creative Commons License 2013.03.16 0 0 322

Kedves Migrénes Sorstársak !

 

Tud valaki hatékony szert ajánlani a megszűnt Migpriv por helyett ?  Én évek óta ezzel tudtam csillapítani a havi rendszerességű fejfájásomat...    Emellett van még Relpax tablettám is de az neekm nem olyan hatékony...  ill. most próbálom ki a Spedifen port....

 

Köszi előre is a tanácsokat....

kilitipapa Creative Commons License 2013.03.15 0 0 321

Nekem a Lyme-kór okozta a fejfájást!!! Érdemes megnézetni!

gombóc63 Creative Commons License 2013.02.26 0 0 320

Bő 3 év napi szintű fejfájás után van egy halvány reménysugaram....az elmúlt 3 hétben csak 2 nagyobb fejfájásom volt. Nem akarom elkiabálni.....nos lehet, hogy a megoldás a nyakcsigolyák helyrerakása volt. Ezzel nem foglalkoznak az orvosok. Kevés a nyaki röntgen, ott minden 30 felettinek meszesedése van, lehet tornáztatni, massziroztatni, ezeken én is túl voltam. Semmit nem ért, legalábbis fejfájás ügyben. De járok egy reiki mesterhez, aki a derekamban "rendezgeti" havonta a csigolyákat. Adott egy könyvet a fejfájásról, amiben nagy jelentőséget tulajdonítanak a nyakcsigolyák állapotának és kevesebbet a lelki okoknak mint manapság. Panaszkodtam a fejemre, foglalkozott a nyakammal is és láss csodát!

Próbáljátok meg! Felhívom a figyelmet, hogy az első kezelés után csak 2-3 hét múlva érződik a hatás azoknál, akik hosszabb ideje szenvednek fejfájástól. Ezt abban a bizonyos könyvben is leírták, én is ezt tapasztaltam. Nagyon bízok benne, hogy több évnyi szenvedés, zsákszámnyi gyógyszer, felesleges vizsgálatok, mindenféle hókuszpókusz után megoldódik a bajom.

kerkyra Creative Commons License 2012.12.15 0 0 318

Csatlakoznék a csapathoz.... Évek óta szenvedek én is a migrénes fejfájással, eddig  semmi sem használt.... A neuorologus   nyaki gyógytornára küldöt, de  nem javult semmi..

gombóc63 Creative Commons License 2012.10.23 0 0 313

Kizárólag éjjel, legalábbis lefekvés után a 2 algopyrin és nospa. 3 éve fáj a fejem:-((((

Előzmény: zöldszigeti emma (312)
zöldszigeti emma Creative Commons License 2012.10.22 0 0 312

hetek óta iszonyatosan fáj a fejem, nem tudom már mit csináljak... nektek mi szokott segíteni?

Alexa8989 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 311

 Kedves migrénes és fejfájós sorstársak! Szeretném a figyelmetekbe ajánlani az AtlasPROfilax nyakcsigolya helyreállító módszert. 12éves korom óta szenvedtem migréntől (most 24 vagyok), az utóbbi időben kb. heti rendszerességgel volt fejfájásom (hányinger, hányás, fény, zaj, szag érzékenység kísérte). Gyakran ez a heti "egy" alkalom négy napig is eltartott....már az élettől is elment a kedvem. A vizsgálatok nem mutattak ki semmit, és mivel tinédzser korom óta rendszeres fájdalomcsillapító fogyasztó voltam, egyre hatástalanabbak voltak a gyógyszerek. Nagyon sok tanácsot kaptam, kizárták a kandidát, növeltem a vízfogyasztást...stb. Semmi sem segített, egyre rosszabb volt az állapotom. Kb. fél éve estem át AtlasPROfilax kezelésen....Nem tudom szavakba önteni a hálát.. Fél év óta 3-4alkalommal volt enyhe fejfájásom, utóbbi 2 hónapban egyáltalán nem. Budán voltam kezelésen, egy doktornőnél, aki Atlaszprofilax specialista. Mondta, hogy migrénes esetekben nagyon jó a javulási arány, mondhatni 80-90%-os. Nagyon sok sikeres esete van e téren. Saját esetemre és a doktornő szavaira hivatkozva merem ajánlani az eljárást minden migrénesnek, fejfájósnak! Igaz az ára magyar pénztárcához elég magas, de csak egyszer kell elvégeztetni, és az árban benne van a kontroll vizsgálat is, tapasztalatom alapján ennél hatásosabb módszert nem tudok mondani. Nagyon megérte!

Héron Creative Commons License 2012.08.27 0 0 310
Akkor hagyjuk, nem fáj a fejed és kész. Attól még, hogy nem találtak semmit, még lehet rendellenesség, ércsavarodás vagy valami, ami annyira apró, hogy egy gyors vizsgálat nem derít rá fényt. Vannak olyan érbetegségek, amik csak a halál után, boncoláskor fedezhetőek fel,."hopp, itt volt a baj, "- mondja a boncoló.

Mindenesetre ha a fejfájáskor a vérnyomás és a vércukor szintje normális, akkor erős a gyanú valamilyen apróbb/ nagyobb gubancra, mely alapos.kivizsgálást kíván.
Előzmény: gombóc63 (309)
gombóc63 Creative Commons License 2012.08.27 0 0 309

Amint mondtam nem találtak semmit. De hagyjuk...úgy látom mániád a sejtéhezés.

Előzmény: Héron (308)
Héron Creative Commons License 2012.08.27 0 0 308
Amint mondtam, akkor valamilyen rendellenesség/betegség lehet a háttérben. Ebben az esetben vagy egy ideg nyomódik(duzzanat/daganat) és az fáj, vagy pont ezért vagy más miatt valamely ér valamiért nem látja el kellőképpen vérrel a környező területet, így éheznek/fuldokolnak körülötte a (agy)sejtek.
Előzmény: gombóc63 (307)
gombóc63 Creative Commons License 2012.08.27 0 0 307

Nem, semmit nem találtak nálam, ami okozhatja a fejfájást. Van itthon mindkét mérőm, én is mértem a vérnyomásom amikor szét akart szakadni a fejem és ugyan azzal az értékkel találkoztam ( 110/70 ) amivel úgy általában szoktam. Cukrom rendben. Sajnálom, nem értek veled egyet, örülj neki, hogy egy egy kis víz megoldja a problémádat.

Előzmény: Héron (306)
Héron Creative Commons License 2012.08.27 0 0 306
ha nem kimondottan egy betegség az oka (pl daganat), akkor csak e két ok lehet. Agyvérzés esetén is tulajdonképpen megfulladnak az agysejtek, mert nem kapnak elég vérben oldott oxigént, ezért hal meg olyankor rengeteg agysejt.

Kell egy vérnyomásmérő és egy vércukormérő otthonra, s ha fáj a fejed, leméred mindkettőt.

Én például frontérzékeny vagyok, legutóbb amikor fájt a fejem emiatt, lemértem, 98/55 volt... kis vizet ittam, légzőgyakorlatokat végeztem, majd fejenálltam egy percre, s elmúlt a fejfájásom...
Előzmény: gombóc63 (305)
gombóc63 Creative Commons License 2012.08.26 0 0 305

Azt hiszem a fejfájás azért ennél komplikáltabb dolog, ha csak ennyi lenne nem fájna 3 éve a fejem.

Előzmény: Héron (304)
Héron Creative Commons License 2012.08.24 0 0 304
Az agy (ha nincs külső oka) két dolog miatt szokott fájni:

1. az agysejtek éheznek
2. az agysejtek fuldokolnak


a fuldoklás általában az alacsony vérnyomásal van összefüggésben (pl időjárási front esetén), a lényeg, hogy az erekben folyó vér valamiért nem tud elegendő oxigént juttatni az agysejtekhez. Ha egyébként a tüdő elegendő vérben oldott oxigént képes juttatni a véráramba, akkor nagy az esélye, hogy a vér össze van sűrüsödve az alacsony folyadékfogyasztás miatt. Ha nem magukkal az erekkel van a gond (agyvérzés), akkor általában az alacsony folyadékbevitel a ludas. Minden nap elegendő folyadékot kell fogyasztani. Nekem régebben néha megfájdult a mellkasom is, pár hete jöttem rá, hogy akkor fájdul meg, ha aznap kevés folyadékot iszom (<2liter). Az jutott erről az eszembe, lehetséges az, hogy sok szívroham is a besűrüsödött vérre vezethető vissza.

az agysejtek éhezése meg az alacsony vércukorszint miatt lehetséges, mivel a vércukrot kajálják, használják saját működésre az összes sejtünk, így az agysejtjeink is. Ez, ha nem betegség áll a háttérben, akkor az elégelen táplálkozás miatt van, általában az alacsony szénhidrátbevitel a ludas. A sok szénhidrátot tartalmazó ételeket használja fel a szervezetünk a vércukor előállítására. Pl cukrok (nyírcukor és a méz is ide tartozik), lisztes dolgok (tészták, pékáruk stb), burgonya, rizs, kukorica, banán. Ezek teljes nélkülözése is (pl egy diéta miatt) természetes módon kiválthatja az.alacsony vércukorszintet.
tükörneuron22 Creative Commons License 2012.04.18 0 0 303

Kedves Migrénesek!

 

Kutatást végzek migrénesek között. Nagy segítség lenne, ha kitöltenének nekem pár kérdőívet az alábbi linken:

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dHZIeUFadzQwOWhneU1yM2lLUHdPVUE6MQ#gid=0

 

Segítségüket előre is köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.25 0 0 302
Előzmény: Törölt nick (301)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.25 0 0 301

Na, most visszaolvastam, amit eddig írtál, és ilyenkor különösen nagyon tudom értékelni, h nekem már nincs migrén. Jó ideje már csak egy nagyon tompa, enyhe fejfájás a maximum, ami előfordul még néha.

Előzmény: gombóc63 (300)
gombóc63 Creative Commons License 2011.11.25 0 0 300

Nem tudják az orvosok mi okozza, másfél éve keresem az okot, azért találgatok, kérdezgetek.

Előzmény: Törölt nick (299)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.24 0 0 299

Biztos, h az okozza nálad?

Előzmény: gombóc63 (298)
gombóc63 Creative Commons License 2011.11.24 0 0 298

Van itt valaki akinek esetleg kiderült, hogy a fejfájását a változókor vagy hormonhiány okozta? Már nem tudom hova forduljak, hogy megtaláljam  a 2 éve tartó állandó fejfájásom okát...

kulcsara78 Creative Commons License 2011.05.18 0 0 297

Kedves Szorstársak!

 

Nekem kb. 8 éve van migrénes fejfájásom, 4-5 hetente. Sok mindent kipróbáltam már, de csak csak rész sikereket értem el, és ezek sem bizonyultak tartósnak. 2-3 hónapja elkezdtem szedni a Herbalife termékcsalád Multivitamin-komplexét és a Nutrition-active nevű, B vitamint, algát és shiitake gombát tartalmazó készítményét. A vitaminból napi 3-t, a másikból 1-et szedek naponta. Amióta szedem ezeket, nem mondom, hogy nincs migrénes fejfájásom, de a lefolyása sokkal gyorsabb. Régen másfél-két nap volt, most egy délelőtt alatt elmúlik. Az erőssége is jelentősen csökkent. Gyakorlatilag nem akadályoz semmiben. Régen gyakran le kellett feküdnöm, dolgozni mindig mentem emiatt, de gyakran nagyon szenvedtem. Most próbálom úgy szervezni azt az egy délelőttöt, hogy a szabadban tudjam tölteni, mert a friss levegő mindig segített elviselni a fájdalmat, bár a nap nagyon zavarta a szemem, de a napszemüveg ezen segített.

 

Talán másnak is segít a fenti vitamin.

kispottom Creative Commons License 2011.03.24 0 0 294

Kedves Fórumozók!

Deák Orsolya vagyok a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológia Karának V. éves hallgatója. A szakdolgozatom elkészítéséhez szeretném a segítségét kérni, melynek témája a migrénbetegség tanulmányozása.
Arra lennék kíváncsi, hogy bizonyos események hogyan hatnak az emberekre, illetve, hogy inkább az optimizmus vagy a pesszimizmus jellemzőbb-e Önre.
A kérdőív kitöltése név nélkül történik, önkéntes, válaszait szigorúan bizalmasan kezelem. Ha a téma felkeltette az érdeklődését és szívesen venne részt a vizsgálatban, kérem töltse ki a lenti hivatkozás alatt található kérdőíveket. Nagyon nagy segítséget jelentene ez számomra.

http://kerdoivem.hu/kerdoiv/426134043/1/

gombóc63 Creative Commons License 2011.03.01 0 0 293

Azt sose fogom megérteni, hogy ha valaki segíteni akar a betegtársain akkor miért nem lehet itt közkinccsé tenni?

gombóc63 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 291

Azóta változtak az idők.... Ha van kedved írhatnál talán inkább privátban a fejfájásodról, hogy mit kaptál stb.

Előzmény: hirvike (290)
hirvike Creative Commons License 2011.02.24 0 0 290

Ma végre beért a január elején kért időpontom, és eljutottam a doktornőhöz. Nekem is nagyon szimpatikus volt, emberileg és szakmailag is; remélem, hogy beválik a gyógymód, amit javasolt.

Folytatás 3 hónap múlva.

Előzmény: gombóc63 (278)
gombóc63 Creative Commons License 2011.02.15 0 0 289

Szia!

 

Mivel a quarelint is fel kell iratni nem lesz nagy nyűg. Ugyanaz a hatóanyaga az analgeticának, csak sokkal olcsóbb. Más fórumon olvastam, hogy tényleg hiánycikk a quarelin. Irigyellek, mert legalább neked az hat.

Előzmény: kissgh4 (288)
kissgh4 Creative Commons License 2011.02.14 0 0 288

Sziasztok,

 

Most találtam ezt a fórumot, amint időm engedi végig fogom olvasni, remélem találok pár hasznos tanácsot. Jómagam 28 éves vok, és tizenéves korom óta küzdök fejfájással. Migrénem szerencsére ritkán van, olyankor jön a jól bevált sötét szoba. Az enyhébbel általában elvagyok. heti 4szer is szokott fájni, de már hozzáedződtem az évek során. általában erre kelek, (régen ez volt a durvább), mert ez a nehezen elmúlós. Volt már párnacsere, matrac csere, de a fájdalom maradt... Sokszor fájdul meg az időjárástól, és a stressztől, de néha még attól is, ha valamin túl sokat, meg erősen agyalok. Ergó nem szabad túlzottan igénybe venni a szürkeállományomat! :D

 

Mivel Ti is ugyanabban a kórban szenvedtek, biztos használtok Quarelint. A múlt héten szerettem volna beváltani a receptemet, mikor közölték velem a patikában, hogy készlethiány van ebből a termékből. Ellátogattam még pár patikába, és mindenhol ezt a választ kaptam. Az egyikben azt is mondták, hogy majd csak májusban lehet újra beszerezni. Én addig nem húzom ki!!!  :( nekem ez vált be eddig a legjobban, amikor durvábban fáj.

Ti nem tudtok olyan patikát, ahol esetleg van még pár doboz elfekvőben?????? Nagyon megköszönném a segítséget!! Pest érdekel elsősorban. Holnap végighívogatom a kerületi (IX) gyógyszitárakat, hátha még van valahol. :(:(

 

Hogy lehet, hogy egy ilyen gyógyszer csak úgy hónapokig nem kapható?? Eléggé kibuktam, mikor közölték velem a lesújtó hírt...

Előre is köszönöm a segítségeteket!!

 

Üdv,

Jucus

bmari60 Creative Commons License 2011.02.06 0 0 287

Valóban sok folyadékot kell fogyasztani, találtam is egy oldalt ahol erről bővebben írnak.

http://egeszseg.keva.hu/kerdes/775

Előzmény: ikoko2 (282)
gombóc63 Creative Commons License 2011.01.15 0 0 285

Nem migrénes, hanem kevert tipusú fejfájós vagyok. Én pl. ihatnám hektoliterszám a vizet, nem segít. Mindenkinek más a fejfájása és a rá való gyógymód is. Nekem még nem találták meg ezt a gyógymódot.

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.15 0 0 284

Ez hülyeség, nem mki kezd el hányni. Nekem pl pont h segített a víz mindig is a migrénnél, anélkül h erről olvasnom kellett volna.

Előzmény: hirvike (283)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!