Keresés

Részletes keresés

lahchia Creative Commons License 2014.05.17 0 0 4860
köszönöm,majd jövök es meselek
Előzmény: denesdori (4859)
denesdori Creative Commons License 2014.05.17 0 0 4859

Kitartást jövő keddig és fél év múlva kontroll kívánok Neked!

Előzmény: lahchia (4857)
denesdori Creative Commons License 2014.05.17 0 0 4858

Az biztos, hogy nem primer, mert úgy néz ki, hogy áttét a mellből.... persze a szövettan fog mindent kimutatni, de lényegében sajnos esélyes, hogy ez a helyzet.

Odema még biztos, hogy van, azt tudjuk, úgyhogy ezért reménykedünk mi is, hogy csak azért nem lát még mindig jól a jobb szemével, mert a bal szemre mondták a látótér kiesést.

Előzmény: lahchia (4856)
lahchia Creative Commons License 2014.05.16 0 0 4857
azert is jottem mert lattam hogy vannak uj hozzászólások. Meg azert is mert eddig nem tortent semmi velem sem. De most letelt a fel év, jövő kedden szemeszeti kontroll... aztan idegsebészeti. az a kerdes hogy mutet vagy ujabb fel ev mulva kontroll. "picit" ideges vagyok...
lahchia Creative Commons License 2014.05.16 0 0 4856
meg csak egy hete volt a műtét... remeljuk hogy odema...akkor meg javulhat sokat
Előzmény: denesdori (4852)
lahchia Creative Commons License 2014.05.16 0 0 4855
de az enyem primer daganat es jóindulatú
Előzmény: lahchia (4854)
lahchia Creative Commons License 2014.05.16 0 0 4854
nekem a latoideget nyomta a daganat,szinten latoterkieses, 0,6 visus. a mutet utan a professzor elso kerdese az volt hogy jol latok-e? Es igen, a mutet utan azonnal ujra teljesen jol lattam
Előzmény: denesdori (4848)
lahchia Creative Commons License 2014.05.16 0 0 4853
reg nem jartam erre... orulok neki hogy tulvagy rajta! Most mar csak gyogyulni, erosodni kell :)

Előzmény: Esztertánc (4844)
denesdori Creative Commons License 2014.05.15 0 0 4852

Szia 1-7!

Igen, most itt vagyok mellette, azonnal jöttem amint kiderült mikor engedik haza a kórházból. Igen, Őt Pécsen műtötték és nagyno rendesek voltak. Én Budapesten élek, a munkám is odaköt, de most el tudtam intézni, hogy két hetet itthon legyek vele, aztán majd meglátjuk. De utána is sokat fogok hazajárni, többet mint előtte. Szerencsére a családi kapcsolatunk nagyon jó. Apukám, húgom is én is mindenben segítjük és mellette állunk, sőt nagyszülők és rokonok is segítenek ahogy tudnak. A szövettan is elvileg hamarosan meglesz, de mint már írtam félő, hogy a melldaganat áttéte volt. Most azon vagyunk, hogy teljes életmód váltáson menjen keresztül, már amennyire lehetséges ezt megoldani, de igyekszünk mindent megtenni a gyógyulása érdekében. A körülményekhez képest jól van, sokat pihen. A látása zavarja, mert még nem teljesen jött vissza a jobb szemén. A bal szemén a térlátása kiesik, de mondta, hogy azt meg is tudná szokni, csak a jobb szemén hiányzik az éleslátás, de a doktorúr (dr. Schwarcz Attila) szerint, mivel a jobb látóideget nem piszkálták ezért visszafot térni az éleslátása, csak idő kérdése, meg hát tényleg ki kell várni ezt a 6 hetet, mert ezalatt nagyon sok minden történhet. Hétfőn megyünk már az onkológushoz. A doktor szerint nem lesz elég csak a sugárkezelés, de ő nem (tudta) mondta meg, hogy még mire lesz szükség? Elképzelhető, hogy agydaganat után kemót is fog kapni a sugár mellett? Milyen formában, esetleg gyógyszeres kezelés? Az onkológusa múltkor azt említette, hogy ő a kemot nem javasolja, de hétfőn végülis minden kiderül.

Köszönöm a visszajelzésed, én is minden jót kívánok Neked!

Előzmény: 1-7 (4851)
1-7 Creative Commons License 2014.05.14 0 0 4851

Szia Dóri!

Most a legtöbbet teszed anyukádért mert mellette vagy!Maradj is ott!Segíteni nem tudunk addig amíg nincs szövettani eredmény.Az biztos, hogy  van még nagyon sok lehetőség.És van élet még a diagnózison túl is!Írj ha van szövettan.Pécsett műtötték?Ott gyorsak és szakértőek.Bízzál meg bennük!Az nagyon jó hír,hogy műthető volt. Gyógyulást és kitartást kívánok.

Előzmény: denesdori (4848)
denesdori Creative Commons License 2014.05.13 0 0 4850

Kedves Olvasóóó!

Köszönöm szépen a regálásod és a kedves szavaidat, már ezek is nagyon jól estek.

Anyukám holnap jön haza a kórházból és otthoni körülmények között is minden más lesz, úgyhogy csakis előre nézünk és próbálunk pozitívan gondolkodni.

Előzmény: olvasóóó (4849)
olvasóóó Creative Commons License 2014.05.13 0 0 4849

Üdvözöllek, kedves Dóri :)!

én csak olvasóként , egy kedves barát betegsége által érintetten vagyok jelen ezen a fórumon, ezért aztán érdemben nem tudok neked segíteni, gyanítom, más se igen, hisz nem érkezett reagálás a bejelentkezésedre.
Ezért  teszem, amit a magam részéről ebben a helyzetben tehetek :
mielőbbi , gyors javulást kívánok az Édesanyádnak :)!

 

Előzmény: denesdori (4848)
denesdori Creative Commons License 2014.05.11 0 0 4848

Sok szeretettel üdvözlök Mindenkit! Még új vagyok itt, nemrég bukkantam erre a fórumra. Anyukám kapcsán vagyok érdekelt a témában :( Elmesélném röviden az ő történetét, bízva abban, hogy tudtok valamit tanácsolni, ajánlani neki/nekünk.
Minden úgy kezdődött, hogy édesanyám 2012-én nyarán (július környékén) észrevett a bal mellében egy csomót és azonnal orvoshoz fordult, és kis idő után ki is derült, hogy egy daganatról van szó a mellben illetve áttétről a nyirokcsomóban a bal hónaljban. Kis idő elteltélvel meg is kezdődött a kemoterápia, amit januárban a műtét követett és ezt követően tavasszal sugárkezelésen is átesett.
Mindezeket végigcsinálva, végigküzdve úgy tűnt minden rendben van. 2013. nyarán már ismét teljes életet élhetett és úgy tűnt nem kell többi aggódnunk, mert sikeresnek bizonyoltak a kezelésket. Folyamatos ellenőrzés illetve kontroll alatt állt.
Augusztusban mivel még magas volt a tumormarkere ezért az onkológusa (Pécs) PET CT vizsgálatotra küldte, amely meg is történt 2013. október 15-én és nagy megkönnyebülésünkre nem találtak semmit, még sejt színten sem, ezért megnyugodtunk, hogy minden rendben van, és visszatérhet minden a régi kerékvágásba. 2014. január-februárban szintén járt az onkológusnál és minden jónak bizonyult.
Viszont nagyjából április közepe-vége felé kezdte rosszul érezni magát. Ez abban nyilvánult meg, hogy többször panaszkodott fejfájásra, látászavarokra, szédülésre, koordinációs problémákról, melyek nem múltak, sőt rosszabbak lettek, mert nem múlt a fejfájás és már mindennapossá vált. Ez már egy hete tartott és nyugtalanított mindannyiunkat ezért egy vasárnapi nap amikor már reggel úgy kelt fel anyukám, hogy hányt elmentünk az ügyeletre ahol migrénes fejfájást állapítottak meg (vagyis ott is csak találgattak) kapott injekciót, ami szintén nem segített, és másnap hétfőn reggel, háziorvoshoz fordultunk, aki mindenféle gyógyszert írt fel, illetve magas vérnyomása mitt vérnyomáscsökkentőt írt fel stb... de mivel másnap kedden sem múlt el ismét elment a háziorvoshoz és ct vizsgálatot javasolt neki, de azt mondta, ha ő utalja be akkor 2-3 hónap mire kaphat időpontot, ezért azt tanácsolta, hogy menjen el a sürgősségi ügyeletre és ott akkut esetkét el is végzik a CT-t. Így is tettünk mivel szerdán április 30-án ugyanúgy vagy még lehet rosszabbúl is érezte magát a folyamatos fejnyomás miatt, ezért úgy döntöttünk, hogy nincs mit tenni, háziorvos nem tud érdemben segíteni ezért irány a sürgősségi ügyelet (ráadásul jött a hosszú hétvége a május 1-e miatt.)
Így szerda éjjel vagyis csütörtök éjjel a CT vizsgálat kimutatta, hogy 3cm nagyságú, amit egy vízburok (ödéma vesz körül) és valószínűsíthető, hogy agydaganatről van szó, de még MRI vizsgálatra volt szükség. Mivel hosszú hétvégén nem kezdenek semmit a beteggel, ezért nyomáscsökkentőt kapott ezidő alatt és kedden azaz 2014. május 6-án megtörtént az MRI, ami bebizonyította, hogy valóban daganatról van szó, ami a jobb oldalon helyezkedik el és a látóideget érinti/érintheti.
Azt mondta a sebész doktorúr, hogy amint lehet meg is műti anyut, ami két nap múlva csütörtökön meg is történt május 8-án. "Szerencse" a szerencsétlenségben, hogy műthető és eltávolítható daganatról volt szó. Mivel még rosszindulatú sejtek maradhattak, ezért továbbiakban sugárkezelés javasolt.
Mivel a látóidegnél helyezkedett el ezért a bal szeme látását érintette olymódon, hogy látótér kiesése lett és jelenleg a jobb szemén se lát tisztán. De mi is bíztatjuk illetve az orvos is, hogy 6 hét után nagyon sok minden javulhat. A bal szem látótér kiesése meg fog maradni, de jobb szeme látása sokat javulhat még.
Most emitt is el van keseredve kicsit édesanyám, ugyan aláírta a papírt és tudta, hogy ez benne van a pakliban, de teljesen érthető, hogy így érez. Viszont napról napra jobban van és jobban is lesz. 3 napja volt a műtét, tehát még nagyon friss, és mivel ez az egész gyakorlatilag két hét alatt zajlott le, még néha azon kapom magam, hogy ez nem igaz és meg sem történt, aztán rájövök, hogy de... sajnos megtörtént és megint itt vagyunk, pedig már nagyon jól volt, és tényleg jól is érezte magát, nem gondolt a betegségre... és tessék ez történt.
Ne haragudjatok ha kicsit hosszúra sikeredett az irományom, csak gondoltam le illetve ki is kell írnom magamból a történteket, hogy feldolgozzoma és mivel nagyon szeretnék segíteni édesanyámnak a továbbikban és ez egész család azon van, hogy megtegyünk mindent annak érdekében, hogy felgyógyuljon és a legfontosabb, hogy ne újuljon ki a daganat, mert sajnos erre megvan az esély, az orvos is megmondta.
Az még nem bizonyított, hogy áttétről volt szó, de megvan rá az esély egy melldaganat után. Elviekben egy hét múlva lesz meg a szövettan és akkor már biztosabbat fogunk tudni, és csak remélhetjük, hogy nem kezdett el máshová is terjedni. Októberben még nem mutatott ki semmit a PET CT, tehát még sejt szinten sem, úgyhogy az is elképzelhető, hogy tényleg pár hét alatt fejlődött ki a daganat, de mi reménykedünk abban is mivel a remény hal meg utoljára, hogy talán azért nem látta a PET, mert egy jóindulatú daganatről van szó (mert ha jól tudom, az csak a rosszindulatúakat látja, ha rosszul tudom kérlek javítsatok ki).
Lényegében úgy is mindent a szövettanből fogunk tudni, ami reményeim szerint egy hét múlva a rendelkezésünkre fog állni.
Anyukámat következő hét szerda környékén már haza engedik és utána az onkológus mondja meg a továbbiakat, hogy mi a teendő és mikor kezdheti a sugárkezelést vagy gyógyszeres kezelést, mert jelenleg azt mondták, hogy valami még szükséges lesz.

Köszönöm, hogy "meghallgattatok" és elnézést az esetleges elgépelésekért.

Ha tudnátok valamit, bármit ajánlani azt szívesen venném, anyukám nevében is, mert most csak erőre és pozitív dolgokra van szüksége.
Esetleg ti alkalmaztok bármiféle alternatív gyógymódot, ami segít(het) a gyógyulásban felépülésben és annak az elkerülésében, hogy ez megismétlődhessen.

Mert minden lehetőséget szeretnénk kipróbálni, hogy túljussunk ezen, és jelen esetben nem tudom elképzelni azt, hogy ő ne legyen köztünk. Minél több évig szeretnénk, hogy még köztünk lehessen és megpróbálunk mindent amit lehet.

Köszönök Nektek előre is mindent és további jó egészséget, gyógyulást, kitartást és minden jót kívánok!

Üdvözlettel: Dóri

annamari8 Creative Commons License 2014.05.11 0 0 4847

Nagyon-nagyon kérem, hogy ha Col de bavella elérhetőségét tudja valaki, írjon nekem privátban. Vagy ha esetleg ő olvassa még ezt a fórumot, jelentkezzen! A fiamnak agydaganata van, és van egy dolog, amiben csak ő tudna segíteni. 

ájrin51 Creative Commons License 2014.04.26 0 0 4846

üdvözöllek újra a fórumon Esztertánc.

 

Már nagyon vártam a jelentkezésedet, minden nap jobban leszel, csak nagyon vigyázz magadra, most az a legfontosabb. Mielőbbi gyógyulást és kitartást kívánok Neked Puszillak

Ajrin 51

aivadi Creative Commons License 2014.04.25 0 0 4845

Már vártuk a jelentkezésedet, remélem minden rendben van. Az ismerősöm, aki miatt itt vagyok a fórumon  már nem fiatal, 2 hónapja műtötték és még most is gyenge.

Jobbulást kívánok!

Előzmény: Esztertánc (4844)
Esztertánc Creative Commons License 2014.04.25 0 0 4844

Kedves Fórumtársak!

 

7-én túlestem a műtéten, 15-én jöttem haza a kórházból. Jól vagyok, bár egy kicsit le vagyok lassulva.

Az előbb írtam egy hosszabb hozzászólást, de eltűnt az éterben.

 

1-7 Creative Commons License 2014.04.19 0 0 4843

Szép örömünnepet kívánok mindenkinek.A Húsvét örömünnep! A feltámadás ünnepe!Kívánok nektek megtisztulást és sok-sok örömet!

knopflerg Creative Commons License 2014.04.11 0 0 4842

Macsek0317 !

 

Küldj egy elérhetőséget a knopflergkukaccitromailponthu címre "sajnos" van három év előnyöm veled szemben, megosztanám veled a tapasztalataimat mert időt nyerhettek vele !

ewy82 Creative Commons License 2014.04.10 0 0 4841

Akkor ezek szerint megmutottek. En mondjuk nem a C osztalyon voltam, hanem az A osztalyon, de ugy tudom, hogy a C osztalyt meg most ujitottak fel. Remelem, hogy jovo heten mar tudsz jelentkezni, es jol leszel.

Előzmény: Esztertánc (4837)
ewy82 Creative Commons License 2014.04.10 0 0 4840

Tudom, mert megprobaltuk, es nem fogadtak el. Azt mondtak, hogy nekik ez a munkajuk, es nem fogadnak el. Es emellett iszonyatosan kedvesek voltak vegig, allandoan kerdeztek, hogy nem faj e valami, egyszer fajt a fejem, azonnal hiztak Cataflamot. Fajlaltam a branult (talan ebbe kotik az infuziot), azt mondtak, hogy tartsak ki, meg egyet kell kapnom, es utana azonnal kiveszik. Egy szavam nem lehet.

Előzmény: lahchia (4836)
macsek0317 Creative Commons License 2014.04.07 0 0 4839
ájrin51 Creative Commons License 2014.04.05 0 0 4838

Kedves Eszterlánc

 

Én voltam a fórumon, de azért nem írtam neked, mert azt kérted, hogy akit Pesten műtöttek ők írjanak véleményt. de hidd el, hogy minden nap gondoltam Rád. Én Pécsen voltam, semmi kifogásom nem volt senkivel, de hidd el, hogy ez így igaz. Ilyenkor ne törödj a munkahelyeddel, legyen meg a műtéted, gyógyuljál meg, aztán mérgelődhetsz majd miatta. Most Neked az a legfontosabb. Mindenről számoljál be, semmi gond nem lesz, majd meglátod. Sőt, ha úgy gondolod, hogy nem akarsz mindent nyilvánosságra hozni, elkérheted az emil címemet is. Én 9 nap voltam bent a mütét után a korházban, de akkor ,ott nem fájt semmim, a fejem sem, azóta sokkal több a problémám. Veled leszek és várom mielőbbi műtétedet és gyógyulásodat.Ne "agyalj" a munkahelyeden.

Esztertánc Creative Commons License 2014.04.05 0 0 4837

Kedves lahchia, ewy82!

 

Gondolom, most csodálkoztok, hogy műtét utáni napon már fórumozok. A műtétemet elhalasztották immár másodszor. Az első időpontom március 25 volt. Már éppen írtam  a hozzászólásomat nektek, amikor hívtak az OITI-ből, hogy halasztják a műtétet április 3-ra /a negyedikét rosszul adtam meg, de már sokszor azt sem tudom milyen nap van/ Március 31-én újabb telefon, az orvosom nem tud 3-án megműteni, az újabb időpont április 7-e.

A csillagok mai állása szerint holnap /vasárnap/ délután kettőkor ágyfoglalás a C osztályon és hétfőn műtét.

Tegnap délután kaptam egy telefonhívást, igaz nem az OITI-ből, hanem a B.gyarmati neurológiás főnővértől, hogy az orvosomat hívták telefonon /aki éppen ott rendelt/, valami fennforgás van az intenzív osztályon és lehet veszélyben a 7-e is. A munkahelyemen megkaptam a főnökömtől, aki nyolc hónapja a vezetőm, / 30 éve vagyok a cégnél, ebből 20 éve folyamatosan egy munkakörben/ hogy nem lehet  rám számítani, nem fogja a szolgálati beosztást 3-4 naponta javítani azért mert én az utolsó előtti napig dolgozni szerettem volna, hogy minél kevesebb legyen a betegállomány. Rendben, akkor másnaptól betegállomány. Úgyhogy most 3-tól itthon csücsülök és nem találom a helyem. Úgy jöttem el, hogy a többi munkatársam nem is tudta, másnap már nem megyek dolgozni. A főnököm azt sem mondta "fapapucs"! Persze ehhez szakmai viták is hozzájárultak, olyan munkaköri átcsoportosításokat próbált végrehajtani, amit sem fizikailag, sem szellemileg hosszútávon nem lehetett volna bírni. Ezt egy kedvenc viccemmel lehet a legjobban szemléltetni.

" A paraszt bácsika aratja a búzát a mezőn, amikor is fiatal újítók keresik fel, hogy hatékonyabb munkavégzésre próbálják rávenni.

- Bátyám! Nagyon jól halad az aratással, de ha a kaszanyél másik oldalán is lenne egy kaszaél, kétszer annyi búzát tudna learatni ugyanennyi idő alatt!

Megcsinálják az újfajta kaszát, s legközelebb mikor felkeresik a parasztot elámulnak a teljesítményétől.

- Bátyám! Nagyon hatékonyan végzi az aratást, de ha egy jó széles gereblyét kötne a derekára, egyúttal össze is gyűjthetné a learatott búzát!

A paraszt ezt is megcsinálja, s legközelebb, mikor az újítók ismét felkeresik, eldobva kaszáját, gereblyéjét eszét vesztve el kezd rohanni onnan.

- Bátyám! Hová rohan annyira? Nagyon jó a teljesítmény!

- Tudom ám én mit akarnak tőlem! Kössek viharlámpát a f*-ra, hogy éjszaka is tudjak dolgozni! "

No én ezt a viharlámpát már nem akartam még két napra sem felakasztani, meg nincs is hová!

Ha vasárnap két óráig nem jelentkezem akkor műtét hétfőn, ha változás van, szólok. Sziasztok, az erő legyen mindenkivel!

Esztertánc

lahchia Creative Commons License 2014.04.05 0 0 4836
Ewy, erről a pénzről kicsit... "el sem fogadták volna"... Miből gondolod? Én az első műtétnél nem adtam semmit, nem is tudtam volna. De majd ha megint műtenek? Nem tudom...
Előzmény: ewy82 (4834)
lahchia Creative Commons License 2014.04.05 0 0 4835
Hát ezzel elkéstem, de nem jártam erre...
Engem is ott műtöttek. A nővéreket nem szerettem, szakszerűek, rutinosak voltak de "hidegek". Nekem pár napig iszonyúan fájt a fejem. Két napig fel sem szabadott kelni az ágyból. Egy hét után hazajöhettem, autóval hoztak, de nagyon rossz volt, nagyon nehezen viseltem az utat. Ha visszakerülök akkor betegszállítót próbálok kérni...
Előzmény: Esztertánc (4831)
ewy82 Creative Commons License 2014.04.04 0 0 4834

Eszterlanc, ugy latom, hogy ma mutottek az Oitiben, csak most olvastam... Engem is ott mutottek 5,5 eve, es en abszolut meg voltam mindennel es mindenkivel elegedve, egyaltalan nem penzre mentek, el sem fogadtak volna. En csak pozitivan tudok nyilatkozni. Remelem, hogy Te is a helyzethez kepest pozitiv leszel, es gyorsan felepulsz.

Előzmény: Esztertánc (4831)
ewy82 Creative Commons License 2014.04.04 0 0 4833

Ildo66, en is nagyon orulnek, hogyha kifejtened bovebben a Ferjed betegseget, ha nem tul megterhelo erzelmileg. En is hasonlo okbol, mint Reka90, csak nekem van Oligodendrogliomam. Bar velem kozoltek, hogy ez egy JELENLEG semi-malignus, vagyis felig rosszindulatu daganat.

Nekem 2001-ben fedeztek fel, bar teljesen veletlenul, es ekkor volt grade II-es stadiumu. (Azota is az, szerencsere). En jol vagyok, bar volt egy mutetem 2008-ban, aztan 2012-ben kiujult, de ekkor sem volt benne halmozas, de 2013 januarjatol kapok kemot, ami osszesen 2 ev lesz. Aztan meg meglatjuk... En is kivancsi lennek, hogy milyen utat folytattatok le, szemelyes erintettseg miatt.

Előzmény: ildó66 (4829)
Réka 90 Creative Commons License 2014.03.31 0 0 4832

Kedves ildó66 elfelejtettem megjegyezni, hogy azért érdekelnek a részletek, mert sajnos a testvéremnek is ugyanez a fajta agydaganata van.

Előzmény: ildó66 (4829)
Esztertánc Creative Commons License 2014.03.31 0 0 4831

Kedves Fórumtagok!

 

Április 4-én lesz a műtétem / meningeoma /. Életemben háromszor voltam kórházban, az is a terhességgel- szüléssel volt kapcsolatban. Nem tudom mire számíthatok a műtét után, gondolok itt a fájdalomra, műtét utáni felkelésre és egyáltalán meddig kell kórházban lennem ha rendben zajlik minden. Mert én csak arra gondolok, hogy minden rendben lesz.

Az első benyomásom nem volt valami jó amikor altatóorvosi vizsgálat után az osztályon kellett jelentkeznem a műtéti előjegyzésre. Úgy érzem a főnővér nem felvilágosított, hanem kioktatott, de hogy miről azt nem tudom mert a kérdéseimre nem kaptam választ, mert az első mondatai után csak nyeltem a könnyeimet, és csak arra emlékszem, hogy 5 nappal a műtét előtt telefonon fog szólni, hogy hagyjam abba vérhígító gyógyszer szedését. Az OITI-ben lesz a műtét. Akit ott műtöttek, kérem írjon pár sort a tapasztalatairól!

Köszönöm előre is: Esztertánc

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!