Keresés

Részletes keresés

krulis Creative Commons License 2011.07.10 0 0 7562

Teszek majd egy próbát 1-2 literrel a borospincében, bár nem fűzök sok reményt hozzá.

Előzmény: olasz66 (7548)
olasz66 Creative Commons License 2011.07.10 0 0 7561

Most gyümölcsösökkel próbálkozom (meggy málna eper)

Előzmény: KRISZ2007. (7560)
KRISZ2007. Creative Commons License 2011.07.10 0 0 7560

Kipalackoztam a csoki stoutot. Egyenlőre ez a neve, majd kitalálok neki valamit. Lement 1,012-re. Kiindulás 1,052 volt. Most 8g/l cukrot adtam hozzá. 5l-t hordóba tettem, a dugója többször használható. Kíváncsi vagyok milyen lesz!

Ja, és fekete! Határozottan! :)

KRISZ2007. Creative Commons License 2011.07.10 0 0 7559

Csak mert sosem írsz róluk. Sajnos. Remélem azért a talira hozol majd belőlük!

Előzmény: olasz66 (7558)
olasz66 Creative Commons License 2011.07.10 0 0 7558

Szoktam. De csak kissabb mennyiségeket

Előzmény: KRISZ2007. (7555)
KRISZ2007. Creative Commons License 2011.07.10 0 0 7557

Ha adnál a sűrítményeseknek egy kis kóstolót, ráéreznének a minőségi különbségre, és talán megpróbálnák a főzést.

Előzmény: olasz66 (7554)
KRISZ2007. Creative Commons License 2011.07.10 0 0 7556

Az igen! Száznál többre nem saccoltam a hazai sörkészítők számát. Mondjuk az ezer megrendelés nem 1000 ember, de azért lehet több száz. Gondoljatok bele, ha annyian lennénk itt a fórumon, vagy ennyi ember eljönne egy találkozóra családostól.

Bár ennek leginkább te örülhetsz Olasz, mert akik eddig a Brouwlandtól rendeltek, megtudják hogy itt vagy te, valószínű, hogy felkeresnek.

Előzmény: olasz66 (7552)
KRISZ2007. Creative Commons License 2011.07.10 0 0 7555

:))) Narancshéjas-korianderes búzasör nem újdonság! ...és nagyon finom!

 

Amúgy szoktál az olaszházi világoson kívül mást is főzni? Barna, fekete, porter, stout, búza, stb?

Előzmény: olasz66 (7549)
olasz66 Creative Commons License 2011.07.10 0 0 7554

Ja,,, és még egy dolog.

 

A nálam vásárlók többsége, sűrítményes sört készít.

 

Sokan nem is akarják megpróbálni a malátából készített sört, mert egyszerűen macerásnak tartják.

 

( pedig próbálom Őket rábeszélni, mert szerintem , a főzött sokkal jobb )

olasz66 Creative Commons License 2011.07.10 0 0 7553

Ez most megjelent.. Az előbbi egy kicsit durvább lett volna, csak már elfelejtettem, hogy pontosan mit is írtam. (talán jobb is így)

 

Remélem ,hogy tényleg csak a véletlen műve volt , hogy nem jelent meg.

 

 

olasz66 Creative Commons License 2011.07.10 0 0 7552

Megpróbálom mégegyszer leírni,,,,  ( csak finomabban )

 

Tavasszal kezdtem az otthoni sörfőzéshez szükséges alapanyagok árusításáta szlovák cégemmel. (szlovákiában az otthoni sörfőzés legális tevékenység)

 

Az elmúlt alig néhány hónap alatt , már több mint kétszázan vásároltak nálam sör alapanyagot.

 

A tapasztalatom,az ,hogy a vásárlóim zöme nem aktív itt a fórumon, sőt olyan is akad köztük,aki még nem is hallott a fórum létezéséröl, pedig évek óta főz otthon sört.

 

A Brouwland vezetőivel, nagyon jó lett a kapcsolatom.

 

Elmondásuk szerint évente , ezer felett van a Magyarországi címekről történő megrendelések száma.

 

A tapasztalataik az , hogy a magyarországi vásárlók, általában, az igényesebb dolgokat vásárolják

 

Amikor megtudták tőlem, hogy nálunk a sörfőzés illegális tevékenség, nem akarták elhinni.

 

Amikor elmontam nekik, hogy pálinkát főzni pedig szabad, nagyon meglepődtek. Egyszerűen nem értették.

 

Úgy tudták hogy az otthoni sörfőzés, az Unió minden országában,több, kevesebb megkötéssel, de engedélyezett.

olasz66 Creative Commons License 2011.07.10 0 0 7551

leírtam valami fontos dolgot az előbb de nem akar megjelenni.

 

REMÉLEM HOGY CSAK A VÉLETLEN MŰVE !!!

Előzmény: olasz66 (7550)
olasz66 Creative Commons License 2011.07.10 0 0 7550

na

Előzmény: krulis (7536)
olasz66 Creative Commons License 2011.07.09 0 0 7549

Ha legálissá teszik a az otthoni sörfőzést,,,, esküszöm hogy csinálok egy narancsos sört.

Előzmény: BoBoYSA (7528)
olasz66 Creative Commons License 2011.07.09 0 0 7548

Én már kipróbáltam. A 16. kerületben élesztő nélkül, néhány nap alatt megsavanyodik .

Előzmény: krulis (7545)
KRISZ2007. Creative Commons License 2011.07.09 0 0 7547

Régebben rengeteget nyivákoltuk ezt karaoke bulikon. ... meg a kalauzt. :) ... meg az ovit.

Előzmény: krulis (7546)
krulis Creative Commons License 2011.07.09 0 0 7546

Krisz lelkesítő szavai után eme nagyszerű zenemű jutott eszembe, innen jöt a magyar nemzeti serfőző:)

 

Előzmény: étolajos (7542)
krulis Creative Commons License 2011.07.09 0 0 7545

Tudja fene... Belgiumban a levegőben vannak a baktériumok, ott ugye spontán erjedéssel készülnek ezek a sörök. Azok maguktól leállnak egy bizonyos szintű savanyúság felett, ha jól tudom. Próbáld ki egyszer, hogy nem teszel bele élesztőt, hátha úgy is leerjed a söröd.:)  Ki tudja mi van az érdi levegőben...:)

Előzmény: étolajos (7544)
étolajos Creative Commons License 2011.07.09 0 0 7544

Még nem kellett kiöntenem egy főzést sem, lehet, hogy a budafokitól savanyú?

 

krulis Creative Commons License 2011.07.09 0 0 7543

Ha tudnád, hogy egyesek mit küzdenek, hogy savanyú sört csináljanak...:)) Állítólag az IPA után a savanyúsör lesz a következő divat.

 

Azt elhiszem, hogy jólesik a nagy melegben. Eszembe jutottak egyik nap a söreid, savanykásak voltak, de a savanyúság megállt egy szinten, nem ecetesedtek be teljesen. Bár azok több mint egy évesek voltak, azok frissen is savanyúak voltak? Elvileg valamilyen ecetsav baktérium, lactobacillus okozza a savanyúságot. Tudatosan úgy csinálják, hogy a máslás után nem teszik oda forralni, hanem beoltják a sörlevet ecetsav baktériummal (pl a malátalisztben is sok van) és megvárják amíg 10-15 óra alatt megsavanyodik. Ha elérték a kívánt savanyúságot, akkor forralják ami kiöli az ecetsav baktériumot, tehát nem savanyodik tovább.

Előzmény: étolajos (7539)
étolajos Creative Commons License 2011.07.09 0 0 7542

A nemzetit nyugodtan elhagyhatod, számomra egyre kevésbé jó csengésü kifejezés! 

Házi sörfözés, punktum.

étolajos Creative Commons License 2011.07.09 0 0 7541

Ja és találtam egy spéci dupla falu edényt az expressben,40,000.- ért plussz áfa! Csak az a baj, hogy hatalmas Átmérő 70, magasság 90 centi! Ennyiért nygon jó lenne, de ez már nem kisüzemi főzés-:))) Kb 300 literes!

krulis Creative Commons License 2011.07.09 0 0 7540

Így van, így van!

Mit kíván a magyar nemzet? Magyar, nemzeti serfőzöket!

Komlós zacskósok, szevasztok!:)

Előzmény: KRISZ2007. (7538)
étolajos Creative Commons License 2011.07.09 0 0 7539

Itt vagyok, csendben figyelek-:))) És persze fözök rendesen!Sikerült, nem tudom hogyan-:))) olyan savanyút csinálnom de most a nagy melegben nagyon jólesik! Lehet, hogy az élesztő csinálta?

Előzmény: krulis (7537)
KRISZ2007. Creative Commons License 2011.07.09 0 0 7538

Azt is el kellene mondani, hogy más úniós és únión kívüli országokban is lehet, akkor itt miért nem? Ezek szerint ott jobban érvényesül a demokrácia? Ezek szerint itt még önkényuralom van? Vagy egyszerűen ne hasonlítsuk magunkat más országok állampolgáraihoz és vezetőihez? ÉN nem érzem rosszabb embernek magam!

Esetleg azt is fel lehetne hozni, hogy csak úgy első nekifutásra egy Magyar is nyert a szlovák versenyen. Igaz kénytelenek vagyunk illegalitásban végezni szeretett tevékenységünket. Sőt, esetleg még elvándorlásra is kényszerülünk, hogy a hobbinkat végezhessük. Na azért azt mégsem, mert igaz magyarok vagyunk, aki szereti a hazáját! Szóval, ha mi szeretjük a hazánkat, Ő is szerethetne minket annyira, hogy enged minket sört főzni.

Na, így van, vagy így van?!

krulis Creative Commons License 2011.07.08 0 0 7537

Halkan jegyzem meg, hogy remélem nem étolajosnak és nekem kell majd megmutatni, miről szól a dolog, mert még félreértik.:)

Előzmény: krulis (7535)
krulis Creative Commons License 2011.07.08 0 0 7536

Van itt köztünk "valami boltos", szerintem elég határozott elképzelése van arról mennyien főzhetnek sört.:)

 

Előzmény: WriE01 (7533)
krulis Creative Commons License 2011.07.08 0 0 7535

Sejtettem én, hogy nem fognak nekünk örülni... Viszont a szeptemberi találkozó remek lehetőség, hogy meghívjunk kisüzemieket vagy egyéb fontos embereket. Ennél jobb alkalom nincs, hogy személyes kapcsolatokat építsünk és megmutassuk másoknak miről is szól a dolog.  

Előzmény: BoBoYSA (7528)
barbon1 Creative Commons License 2011.07.08 0 0 7534

Ez a beszéd!Én mint konzerves nem akartam ezt fellökni,de így a "nagyoktól" már jó hallani.Ott vagyunk mi is.

Előzmény: WriE01 (7533)
WriE01 Creative Commons License 2011.07.08 0 0 7533

Kérem szépen ez csúsztatás!

Helyesen alíg pár 10 ember. Az inkább az 50-100 közötti számot jelenti nálam :).

 

De abban igazad van, hogy ne feledkezzünk meg a konzervesekről. Ellentétes információk jelentek meg itt a fórumon is a konzerv legalitását illetően. Szóval tegyünk ki egy közleményt, hogy minden egyesületet támogató sörrel bármiféle kapcsolatot ápoló személy jelentkezését várjuk :D.

 

Előzmény: DanielOrtega (7532)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!