pl. az 1930-as uborkaszezonban az Újpest megnyerte a Bajnokok Tornáját, a Fradi legyőzte a Slaviát, a Hungária meg Mexikóban túrázott :-) Mindezt egy héten belül :-)
Több hatos szériát is találtam (pl. MTK az elején, aztán a Fradi a 80-90-es évek fordulóján), illetve a Győr is csinált egy négy év - négy döntő sorozatot.
De talán ez a legszebb: Fradi, 12 kiírás, 9 döntő/7 győzelem
1926/27 Ferencváros 3-0 Újpesti TE 1927/28 Ferencváros 5-1 Attila (Miskolc) 1928/29 no competition 1929/30 Bocskai (Debrecen) 5-1 Bastya (Szeged) 1930/31 III. kerũlet 4-1 Ferencváros 1931/32 Hungária 1-1 4-3 Ferencváros 1932/33 Ferencváros 11-1 Újpesti FC 1933/34 Soroksár 2-2 1-1 2-0 BSzKRT 1934/35 Ferencváros 2-1 Hungária 1935-40 no competition 1940/41 Szolnoki MÁV 3-0 Salgótarján BTC 1941/42 Ferencváros 6-2 Diósgyőri VTK (Miskolc) 1942/43 Ferencváros 3-0 Salgótarján BTC 1943/44 Ferencváros 2-2 3-1 Kolozsvári AC
Meg sem lepődöm, hogy a Honvéd is kikapott a széria során. 6 győztes döntőre 10 vesztett jut, ami 37,5%-os mutató. Félelmetesen gyenge. Sőt, ha úgy nézzük, hogy 1926-ban a KAC nyerte és nem a profi csapat, akkor 5/10 ... Van nálunk szerencsétlenebb csapat?
Nem annak szántam, komolyan:) Közel 70 alkalommal írták eddig ki a Magyar Kupát, nem olyan kevés az. És a bajnoki statisztikák sokkal nagyobb figyelmet kapnak (okkal természtesen), mint a kupastatisztikák.
Csöppet "hazahúzó" kérdés, mert Te is pontosan tudod, hogy annó nem mindig írták ki a Magyar Kupát. Tehát ilyen mutatót talán a 90-es évek eleji Fradi, illetve ha még belefér, akkor ugyancsak a Fradi 33 és 44 között produkált.
1985 az UTE éve: bajnok/kupa: Honvéd. Az UTE 1979-ben és 90-ben volt bajnok, 83-ban és 87-ben kupagyőztes. 1988 az MTK éve: bajnok: Honvéd, kupa: Békéscsaba. Az MTK 87-ben nyert bajnokságot. 1999 a Fradi éve: bajnok: MTK, kupa: Debrecen. Az FTC bajnok 1996-ban és 2001-ben. 2009 a Honvéd éve. A sorminta szerint reménytelen a helyzetünk, de ha már két centenáriumot "mi ünnepeltünk", akkor egy harmadikat miért ne? :)
Igazat mondasz, korriga : gazsinak gratula a kupa ezüsthöz !
Azt kéne megcsinálni amit az Inter kuzinok véghez vitek idén Olaszországban , centeneriumi bajnoki cím... bár 1997-ben a púposoknak, 1999-ben a Milannak, 2000-ben a Lazionak sikerült centenáriumi aranyat elérni Itáliában...
Hát igen, a sportszerűség megkívánja, hogy szintén gratuláljak minden kedves érmes és nem érmes topictárs csapatának (hmm, bármilyen fura is, de az érmesbe mi is beletartozunk). Remélem jövőre nem csak az ősszel tesszük nehézzé a dolgukat, hanem méltóképpen, éremhalmozással üdvözöljük egy újabb magyar klub centenáriumát.
Tempónak gratula a kupagyőzelemhez, sjosenak a bajnoki címhez, lg-nek a bajnoki 4. helyhez :D, gazsinak, hogy elkerülték a kiesést :))-a tavasz elég sz@r volt Kispesten- Nekem meg nem tudtok gratulálni, mert nincs kedvenc csapatom.
Fatertól hallottam, akinek a nagyfater mondta és az is a dédfatertól hallotta (első generációs kispestszurker), hogy egy meccs addig tart, amíg a spori le nem fújja. Addig meg lehet reménykedni :) Bár elismerem, valóban van ma egy kis előnyötök, mert mégiscsak hazai pályán játszotok :)
Öreg, bár még csak belenéztem, de azt kell mondjam, ezt jól tetted, hogy belinkkelted. Mivel az utóbbi időben több példa volt rá (lásd pl. a Pluhár könyv), ezért megkérnélek, ha normálisan hozzá tudsz szólni a topichoz, akkor tartsd meg ezt a jó szokásod. Köszönöm! Szegedi Péter/Tempó Vasutas!