Kenyeret csak akkor lehet sütni ha megfelelö méretü a kemence.
Mert az elsö 15-20 percet magasabb hömérsékleten kell, hogy kialakuljon
a héj része, majd a továbbiakban sül át a bél rész.
Ezt a hagyományos kemencében úgy érhetjük el, hogy a sütés elött a parazsat hátra kotorjuk, és ott mellette kezdjük sütni, ezután elörébb húzzuk az ajtó felé.
Mikor a pályatesten tüzet lát az ember, nagyongyorsan el kell döntenie, hogy megáll és nekiugrik, vagy inkább nem is veszi észre, és átsiklik felette...
Ha elbaltázza, akkor felette áll meg...
Na én megálltam előtte, lett egy poroltó-biztosítószegem emlékbe,meg egyhétig hallgathatom a kollégák cikizését...
Nálunk a feleségem követeli a receptet... van neki egy kenyérsütőgépje, de az csak bodagot tud sütni, ez a cipó meg olyan pofás, hogy az én nyálam is elcsöppent tőle.
Ügyes vagy,szép a kenyér.Kovászolt kenyér?Miben sütöd,kemencében?Én még csak langalóval és kenyér lángossal próbálkoztam.Van egy tepsi méretű udvari kemencém.Ha érdekel,dobok róla képet.
Nekem az 50-esen 16,9-es gumik voltak hátul, kb 95%-osak azt másnap elvitték 40-ért mint ahogy feltettem (darabját).
Most elöl 14,9-es van hátúl 14,9/30 as jelenleg ilyeneket tudtam szerezni eldogadható állapotba, jobb mint a 16,9-el. Tervben van hogy egyformák legyenek.
Igen rád gondoltam ,csak nem tudtam hogy most milyen gumikat cseréltél. Akkor végül is kisebb lett a kerék átmérője.
Nekem most 14.9/13-asok vannak rajta és azon gondolkozom,mi lenne ha sima 14.9-est raknák rá.
Nem kis öszeg az új ára , ezért lehet hogy a használt gumi piac fogja eldönteni a kérdést. Bár a hazai termékek kedvelője vagyok , szeretek ( ITT-HON ) vásárolni. Azért megnézem a Felvidéken ott hogyan állnak az árak, mi a kínálat.
Köszönöm a segítséget, én most gázolajjal áztatom acél-acélnál szokott segíteni, aluminiummal nem próbáltam. SPC alkatrészről van szó, sajnos túl sok időm nincs már kísérletezgetésre.