Keverd össze a kettőt, és lesz egy 'újragondolt slambuc - by bolonci' - neved fennmarad :)
Nálunk ma lesz krumplis tészta (előtte zöldborsó krémleves)
/én nyersen teszem a kiskockára vágott krumplit a hagymás paprikás zsírra, és így főzöm puhára, majd villával össze is töröm, mielőtt összeforgatom a tésztával/
Kolbászos, zöldséges, tejfölös tarhonyaleves és krumplistészta.
Rettenet lett mindkettő, úgy látszik tegnap a konyhaördöge ott lóbálta a lábát a konyhapulton és vidáman röhögött. A tarhonya megdagadt a levesben, és a "leves" komplett egytálétellé nőtte ki magát a fazékból, a krumplistészta krumplija meg kásává esett szét, nem maradt kis darabokban, ahogy szokott.
Ráadásul elsült a kezem és sok lett minden. Ehetjük napokig. Ehhh.
A net tele van jobbnál jobbakkal, én a piacon veszek néhanap egy marékkal.
Viszont zöldpaprika salátát készítek otthon:
5 db zöldpaprikát (ami ugye itthon sárga) felkarikázok, 1 nagyobb vöröshagymát szálasra vágok, tálban gyengéden lesózom, összeforgatom, egy órán át állni hagyom. Annyi vizet forralok szemesborssal, amennyi majd ellepi, májd ráöntöm a cuccra, és hagyom kihűlni.
Másik tálba leöntöm a levet, ízesítem ecettel cukorral, vissza a paprikára, és pár óráig érlelem a hűtőben. Reggel érdemes elkészíteni, ebédre pont jó. Sült és rántott húsok mellé kiváló.
Hogy készült? Egyszerüen. Husokat lisztben megforgattam és gyorsan körülsütöttem. Eredeti recept szerint összesen mindenhez kettő kanál olaj kell, hát azt megnézném. Szóval hús körbe sütve, a maradék olajon finomra vágott hagymát üvegesre dinszteltem. Hus vissza, 2,5 dl fehérbor és ugyanannyi húsleves (kockából) ment rá. Eredeti recept szerint 3 szardella kellett volna még bele, de miután az hiánycikk, a raktáron lévő szardella pasztából nyomtam bele. Sütőben volt másfél órát, akkor beleraktam még valamennyi zöldborsót és mert volt itthon gombát. Ezek már negyed óra alatt megfőttek. Kóstolás után még ment bele bors, só már nem kellett elég volt a szardella és a kockaleves sója bele.
frissen fejt bableves fustolt oldalassal, sok zoldseggel, tejfollel. tepsibrn sult mustaros tarja hagymas tortburgonyaval, savanyu uborkaval. fott kukorica, baracklekvaros palacsinta. most csak ulok, es nezek ki ugyesen a fejembol.