Keresés

Részletes keresés

ghepard Creative Commons License 2013.05.02 0 0 1978

Hát ez is....... Köszi...... Na meg tavaly szeptemberben 5 kilót híztam, mint mondani szokás (a jó hírre), ide teszem, számomra ez újabb megerősítés volt a javából, mert én is a kis de gyors rezgéseket próbálgatom (a hang is az, de csak egyik a több közül).....

 

Na erre a hétre (tehát tavaly szeptembere) is jutott egy tudományosan bizonyított tény a rezgésekkel kapcsolatban (megint a Discovery Science műsorán láttam tegnapelőtt). Már régen tudni, hogy terhelésnél erősödnek a csontok, magyarázták is hogy miért. Úgy, hogy a sejtek növesztenek több kapcsolatot és így szilárdabb lesz a csont. Különböző állatokat gyalogoltattak, majd futtatak futószalagon érzékelőkkel. Magyarázták, hogy hogyan védekezik a csont a terhelés ellen. Na az egyik tudós (a nevét nem jegyeztem meg, valami brit azt hiszem) arra volt kiváncsi, hogy kell e akkora terhelés, hogy beinduljanak ezek a folyamatok. Hoppá, na ez nagyon is érdekelt. Azt sütötte ki, hogy leültet egy pulykát egy nagyon finoman rezgő valamiféle ülőkére. Az olyan finoman rezgett csak, hogy ha rátett egy vízzel töltött kis tányérfélét, akkor alig látszott, hogy remeg a víz. Persze nem egy, hanem több ilyen volt. A másik kontrollcsoportban csak termézetesen ültek az állatok. Hat héten kereszül minden nap ültek a rezgőn 15 percet. Na ez összevissza a 42 napon olyan 10 és fél óra csak. Na és az eredmény döbbenetes volt. Gondolom szegény állatokat elejtették, mert csontmintát vettek belőlük (úgy keresztbe a csont átvágva vagy hogy is). Azoknál a jószágoknál, melyek a rezgőn ültek naponta 15 percet egész máshogy nézett ki a csont keresztmetszet. Sokkal több járat képződött, tehát tömörebb lettek a csontjaik. Na így már jobban érthető, hogy mit értem el a rezgésekkel és még remélem fogok is, mert most már a gravitációt is elemzem és sokkal jobban figyelembe veszem......... Nagyon érdekes, hogy ehhez energia kell és így a rezgések jól fel is használják a testben felhalmozódott anyagokat - akkor még le is lehet fogyni. Tehát egyszerre két legyet is lehet vele agyonütni, mint szokás mondani. Nem kell hatalmas erőt kifejteni, hogy rezegjen az ember (a hang is sokat megtesz, na meg mindenféle más rezgés is) és talán le is lehet így fogyni, már aki hordoz magával egy kis felesleget.............

Előzmény: marosz (1971)
marosz Creative Commons License 2013.05.02 0 0 1977

"magánúton kerestem egy jó gyógymasszőrt, úgy vagyok vele, hogy nem árthat, de a fórumos hozzászólások alapján úgy látom, hogy nem lehet ettől sokat várni... Szerinted?"

én hiszek benne

de tudjuk 1000 oka lehet kinek mi okozza a fűlzúgást :-((

lehet Neked-nekem itt a gond

Előzmény: mafkó (1974)
marosz Creative Commons License 2013.05.02 0 0 1976

Vannak olyan esetek ( találkoztam már ilyennel ) amikor az ok az izmokban keresendő. A halánték izom ínhúrja közvetlen a hallócsontok mellett helyezkedik el és tovább haladva a rágóizmok között tapad. A lerövidült és feszes rágóizmok túlfeszítik az ínhúrt és az előidézhet kellemetlen zúgó hangokat. A fül idegi vezérlése a C2-C4 nyaki csigolyák idegi kilépésén keresztül történik. Több nyaki és fejen lévő izom idegi vezérlése is innen történik. A stessz vagy helytelen testtartás következtében az izmok állapota befolyásolhatja a fül tökéletes működését, annál is inkább mert ezek a befeszült izmok akadályozzák a normális vérkringést ezen a területen. Ezeknek az izmoknak a fellazításával, valamint a szájüregben lévő bizonyos pontok masszírozásával sikerült már több estben megszüntetnem a fül zúgását.

Előzmény: marosz (1975)
marosz Creative Commons License 2013.05.02 0 0 1975

Az én gondjaim egy elkezdett gerinctorna túrnus kapcsán jött elő. Cég fizeti mi csak mentünk, és csináltuk. Gyógytornász tanuló,és tanára szerint a felső csigolyámtól van. gyógymasször beírása az egyik nap, az is elgondolkodtató volt számomra. Mivel MRI csak júliusban, így manuálterápiás nézett kedden, a két felső csigolyám elcsúszva, izmok kötöttek, az összes ideg a vállamon.........sok a gondom?kérdezte..

Vettem nyaktámasztó párnát(nem is olyan rossz)és a gyógytornász gyakorlatait végzem.

Szedem a gyógyszereket,sokat iszom.........(de ezeket már írtam..)

Nekem hol jobb, hol rosszabb............ 

 

Előzmény: mafkó (1974)
mafkó Creative Commons License 2013.05.02 0 0 1974

Szia marosz!

Eddig két kranion voltam, holnap megyek a harmadikra, ennek elvileg pár kezelés után hatnia kell. Gyógymasszázson is csak 3-szor voltam, a reumatológus nem írta fel a kezelőlapra, pedig megtehette volna, gondolom nem látta szükségét... Én ennek ellenére magánúton kerestem egy jó gyógymasszőrt, úgy vagyok vele, hogy nem árthat, de a fórumos hozzászólások alapján úgy látom, hogy nem lehet ettől sokat várni... Szerinted?

Előzmény: marosz (1973)
marosz Creative Commons License 2013.05.02 0 0 1973

Eléggé el vagyok keseredve, mert ha valóban a nyaki problémáim okozzák a fülsípolást, akkor már javulnia kellett volna.... Voltam már kranioszakráplis terápián (ez egy spaciális nyaki-koponya "masszázs") és gyógymasszázson is, de egyenlőre ezek sem segítettek. Ha hosszabb távon sem lesz eredménye a gyógytornának..........."

Szia!

Mennyi kezelésen vagy túl?

 

Előzmény: mafkó (1972)
mafkó Creative Commons License 2013.05.02 0 0 1972

Sziasztok!

Én nagyjából 2 hónapja küzdök fülsípolással (nagyon magas a frekvenciája, olyan mintha be lenne kapcsolva a tévé, amiben nem megy adás). Jártam neurológusnál, aki betagent írt fel, de semmit nem használ (ettől még szedem, mert félek, hogy esetleg felerősödik a zúgás, ha abbahagyom...), füll-orr-gégésznél is jártam, aki szerint vmi vírusom volt (bár se lázam, se fülfájásom nem volt...) és amitt alakult ez ki, kaptam nootropli infúziót (ugyanis kicsit szédültem is), de sajnos nem segített. Voltam koponya MR-en, hallásvizsgálaton, EEG-n, minden negatív lett. Nyaki röntgenen is voltam, ahol kiderült, hogy nyaki porckorongkopásom ill. kezdődő sérvem van (28 évesen :)). Így a reumatológiára kerültem, ahol kaptam Xilox nevű gyulladáscsökkentőt, és voltam gyógytornán, lézeres és interferenciás kezelésen is. Sajnos azonban nem enyhülnek a panaszaim, néha halkabb a fülsípolás és ilyenkor csak este elalvásnál zavar, de van amikor olyan hangos, hogy szinte elviselhetetlen és ha nem lennének szerető szüleim és a párom, tutira felvágtam volna az ereimet. Eléggé el vagyok keseredve, mert ha valóban a nyaki problémáim okozzák a fülsípolást, akkor már javulnia kellett volna.... Voltam már kranioszakráplis terápián (ez egy spaciális nyaki-koponya "masszázs") és gyógymasszázson is, de egyenlőre ezek sem segítettek. Ha hosszabb távon sem lesz eredménye a gyógytornának, akkor még homeopátiára gondoltam, mert ezzel a módszerrel sikerült már kigyógyulnom egy olyan állandó jelleggel visszatérő betegségből, amin az orvosok csak ideig-óráig tudtak segíteni (candida). Arra is gondoltam, hogy esetleg pszichés alapon van ez az egész, ugyanis közeleg az esküvőm, és bár teljesen biztos vagyok abban, hogy a párommal szeretném leélni az életem, azért ez mégiscsak egy hatalmas változás lesz az életemben és a készülődés ill. a szertartás gondolata is eléggé stresszel, amúgy is hajlamos vagyok generalizált szorongásra és pánikra.... Járok egyébként Spirituális Válasz Terápiára (leegyszerűsítve ez egy "ingás" módszer, nekem már sok mindenben segített, nem kell hinni benne, akkor is működik:) is, ahol szintén az jött ki, hogy a nyakam okozza a problémát...

Szóval szerintetek van esély arra, hogy elmúljon a fülcsengés, van olyan köztetek, aki sikeresen kigyógyult ebből, és ha igen, mennyi idő alatt?

Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikeredett, de jól esett kiírni magamból, és tudom, hogy Ti megértitek a problémát, hiszen egy cipőben járunk.

marosz Creative Commons License 2013.05.02 0 0 1971

http://www.trening-fejlesztes.hu/trening.html

szerintem ez is Téged igazol

Előzmény: ghepard (1970)
ghepard Creative Commons License 2013.05.02 0 0 1970

Ezt örömmel hallom Tőled is....... Most ezt el tudod érni a természet hangjai segítségével huzamosabb ideig is, ami elindított a javulás útján - már csak lassan gyalogolni kell rajta és célba érsz.....

Előzmény: kick75 (1966)
ghepard Creative Commons License 2013.05.02 0 0 1969

Szerintem is így van. S ez nemcsak a fülzúgásra érvényes, hanem szinte minden bajra.....

Előzmény: kissulak (1965)
Faterik Creative Commons License 2013.05.01 0 0 1968

Sziasztok!

 

Én meg nagyon várom már május 22-ét,addig meg szedem neurologus javaslatára a klonezapamot (Rivotril 0,5)--------1,5mg/nap

Nem tudom hogy csak én vagyok-e ilyen puhapöcsű,de ezt szerintem lehetetlenség nyugtató nélkül elviselni,amig az ember kezelésre jut.Majd beszámolok milyen lesz a dobüregi szteroid meg az infuzio.5 nap lesz a szteroidos szúrás (8 alkalommal) meg utána 7 nap infuzió.A dobüregi szúrásokra bent kell maradni szigoruan,az infuziorol hazajárhatok.

 

Érdekes egyébként,hogy amióta szedem a 0,5-ös Rivotrilt neurologus tanácsára,megszűnt az orvosjárásom.

 

Bencsik még annyit mondott anno magánrendelésén,hogy nálam csak azért van még miről beszélnünk,meg további infuziok,mert egyrészt halkult,másrészt az idegi hallásvesztésemet elmosta a cortison-Nootropil infusio.

Tehát nekem már csak idegi hallásvesztés nélküli fülzúgásom van.

 

 

kick75 Creative Commons License 2013.05.01 0 0 1967

Innen rendeltem: http://shop.builder.hu/enciklopedia_reszletes.htm4?id=139

 

Örülök, hogy azért te is jobban vagy Zita!! :-) Én a hangterápiának kb. 3-5 hónapot adok és meglesz a várt hatása! :-)

Úgy is repülnek a hónapok.......

 

Előzmény: zéta_ (1964)
kick75 Creative Commons License 2013.05.01 0 0 1966

Köszönöm, kedves tőled!

Valójában ahogy az ember nem stresszeli magát annyira, onnan kezd igazán javulni az állapota! :-)

Előzmény: kissulak (1965)
kissulak Creative Commons License 2013.05.01 0 0 1965

Örülök, hogy jobban vagy! Szerintem már az nagyon sokat számít, hogy pozitívan látod az helyzetet. Az idegeskedés, stressz sokat ront a zúgáson (minél többet foglalkozik vele az ember, annál hangosabbnak hallja, tapasztalataim szerint)

Előzmény: kick75 (1963)
zéta_ Creative Commons License 2013.05.01 0 0 1964
Szia Zsolt! Köszi, az en állapotom egyelőre változó. Miután abbahagytam a szteroidot, fájtak a füleim, a nyirokcsomoim, es visszahangosodott a sipolas. Aztán ahogy lement ez a gyulladás, elmúlt a fájdalom a fülemben es a nyirokcsomoim táján, es azóta halkult is a dolog. Érdekes módon nekem a pihenésre reagál, reggelente es hétvégén pl. mindig egészen halk, de ha elfaradok vagy stresszes vagyok, akkor mindig felerősödik. En is hallgatom a hangokat naponta kb. 6-7 órát, a fülesem 1 töltéssel 7 órán keresztül bírja.

Azt a GABA nevű táplálékkiegeszitot honnan szerezted? :-)

Nekem is felajánlotta a Bencsik doktornő a szteroidot a doburegbe, de egyrészt tartok is tőle hogy fájna, másrészt ódzkodom, mert nekem az abbahagyása után visszaerősödött anno. Úgyhogy sztem hozzád hasonlóan en sem vállalom be, főleg hogy mar 2 hónapnál több is eltelt (nekem Febr. 21-en kezdődött). A heten csináltak egy belso ful MR-t, természetesen minden oké.
Hallgatom a Nature Sounds Therapyt es kutatom a további lehetőségeket. Most nem szedek semmi mast, csak a Milgamma N-et. Puszi es jo majálisozast!! :-)
Előzmény: kick75 (1963)
kick75 Creative Commons License 2013.05.01 0 0 1963
Szia Zita!

Köszi a kérdést, remekül vagyok. Napközben sokszor alig hallom, hogy cseng még a fülem:-)
Visszatért az életkedvem a reggeleket egyenesen imádom ismét, nyilván a jó idő is megtette a hatását.
Naponta kb 4-5 órát hallgatom és éjszaka elalvásnál 2órát úgy érzem ez a legjobb beosztás erre.
Szedem a GABA nevezetű táplálékkiegészítőt mellé aminek valójában jó hatása volt a fülcsengésem halkulására. Ezt is egy kinti oldalon olvastam, hogy sok embernek segített már és mégsem gyógyszer:-)
Szóval sokkal elfogadhatóbb szinten van már ez a nyavaja a fülemben mint volt 2hónapja amikor a poklok poklát jártam :-) Ráadásul két féle hangot hallottam először de az egyiket már most sikerült elüznöm!!!;-)
És te, hogy vagy Zita?
Előzmény: zéta_ (1961)
Faterik Creative Commons License 2013.04.30 0 0 1962

Kick 75,Zita!

 

Nem fogok meghalni,csak átsuhant az agyamon.Most küldtem át a leletemet egy professzornak azt mondta reverzibilis hallásvesztésem lehetett,mert teljesen visszaállt a hallásom.Másrészt pedig azt mondta hogy nagyon jó kezekbe vagyok Bencsiknél,és a halkulásra 70% esélyt adott az elmúlásra meg 45%-ot.

 

Meg nehéz kivárni május 22-ét amig elkezdik a kezelésemet.

 

Dr Pytel professzor irta,nagyon nagy professzor.

zéta_ Creative Commons License 2013.04.30 0 0 1961

szia Zsolt! hogy vagy, hogy halad a hangterápiád?? :-)

Előzmény: kick75 (1960)
kick75 Creative Commons License 2013.04.30 0 0 1960
Faterik!

Ne bazd már meg, hogy ilyeneket írsz! Mindig lesz újabb esély, remény. Lehet, hogy még fél évig így kell élned de egyszer majd elmúlik. Tudom,hogy rengeteg szaron mentél már te is át akárcsak én és eleged van de hidd el ezután már a jó fog következni!!! Fel a fejjel!
Előzmény: Faterik (1958)
marosz Creative Commons License 2013.04.30 0 0 1959

Nem értelek

amúgy ez mit jelent?Generalizált szorongással és disztimiával kezelnek

Előzmény: Faterik (1958)
Faterik Creative Commons License 2013.04.30 0 0 1958

 Majd ez szóljon a temetésemen........

marosz Creative Commons License 2013.04.30 0 0 1957

 

Előzmény: Faterik (1954)
marosz Creative Commons License 2013.04.30 0 0 1956

"Én nagyon szarul vagyok.Generalizált szorongással és disztimiával kezelnek.

Még elmegyek a kezelésre májusban,ha nem sikerül akkor szerintem végzek magammal."

 

Nagyon sajnálom hogy így érzel.

Májusi kezelésre teszel fel mindent?

 

Előzmény: Faterik (1954)
marosz Creative Commons License 2013.04.30 0 0 1955

"Generalizált szorongással és disztimiával kezelnek.

Még elmegyek a kezelésre májusban"

és szteroidot kapsz ha jól emlékszem...a belső füledbe

még mindig nem tudom a kettőt összekötni............

 

a kórházban mondtam az egyik kezelt csaj férjének: "tragédia lenne ha elmenne a hallásunk"

válasz:"Nem ez a tragédia,hanem a rák, vagy ha elveszted a lábadat.... Melyiket választanám?"

Na ja pozitív gondolkodású

 

Előzmény: Faterik (1954)
Faterik Creative Commons License 2013.04.30 0 0 1954

Hát Marosz.....

 

Én nagyon szarul vagyok.Generalizált szorongással és disztimiával kezelnek.

Még elmegyek a kezelésre májusban,ha nem sikerül akkor szerintem végzek magammal.

marosz Creative Commons License 2013.04.30 0 0 1953

Érdekes, most Betagent írtak.

 

Előzmény: Faterik (1950)
marosz Creative Commons License 2013.04.30 0 0 1952

És Te hogy vagy?

 

Előzmény: Faterik (1950)
marosz Creative Commons License 2013.04.30 0 0 1951

Fűlzúgás?szerintem igen.

Különben én különleges eset vagyok állítólag, a mély hangokat nem hallom.

Előzmény: Faterik (1950)
Faterik Creative Commons License 2013.04.30 0 0 1950

Marosz!

 

Nagyon örülök a kezelési eredményednek.

Igy már jobb a prognozis hogy 50-ről 30-ra feljavult,meg láthattad a vitalitas.hu-n is amit belinkeltem,hogy még további javulás is simán elképzelhető.Igyad a vizeket,meg a Nootropilt,Betaverint egyed.Most a fülzúgás is mérséklődött?

Előzmény: marosz (1948)
marosz Creative Commons License 2013.04.30 0 0 1949

Szia!

Én túl vagyok 6 akupunktúra kezelésen (6x4000=24.000Ft)

Előzmény: pret 34 (1936)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!