Az oldalasom is finom volt, szerencsére maradt másnapra is. Ma viszont egy remek bécsiszeletet ettünk a Patschuta am Oper nevü intézményben. Pincér felvette a rendelést egy nagy és egy kis bécsi szelet, egy nagy és egy kis sör. A kis bécsivel is nehezen bírkóztam, de finom volt. Miután időnk volt rengeteg, még egy kis édességet is bedobtunk. Aztán vettem szendvicset vacsorára, ami most a hűtőben pihen, mert nem vagyunk éhesek.
Nem tudom, hogy mi van velem. Mostanában odavagyok a nehéz kajákért, ráadásul az idény zöldségekre meg egyáltalán nem fáj a fogam. Gondolom, hogy télen majd szivesen ennék lecsót, töltött paprikát meg hasonlókat, de mot nem. Úgyhogy mára is oldalas sütöttem( ketchup+mustár+méz), és most úgy érzem magamat, mint egy jóllakott napközis. Teljesen elégedett vagyok az élettel:))
Már egy hete a kovászos uborkához főztem. Volt rántott hús, sűlt oldalas meg minden. A konyhában használom igazán a klímát. A meleg nem zavar, csak az ötlettelenség na meg "nincs kedvem vásárolni menni" syndroma.:-(
Ma sztájkba léptem, elmentünk ebédelni. Holnap a sógorék főznek, holnapután meg megyünk a Gundelbe. Legközelebb péntekre kell alkotnom valamit, na meg aztán hétvégére.
soztam, es egy medvehagymapesto-oliva-csipos szosz keverekkel dorzsoltem be. kerult ra ket fej hagyma, ket marek friss rozmaring, kakukkfu, menta. nem lett rossz. ez a baranyborda mar nem beszel :)
Salata: szeretem az osszevagott zoldsegfelet - akarmit is bele - es egy finom ontet hozza...
Paradicsom, paprika, uborka, escarole, es zeller szár. Van itthon bolti eros savanyu paprika, azt is teszek hozza illetve melle, mert Levinek meg sok az eros.
Az ontet mostanaban nem "recept" hanem citromle, oliva olaj, so, bors es zold fuszerek meg fokhagyma. Kakukkfu, rozmaring, oregano, bazsalikom... az elso harmat osszevagom aprora, a bazsalikomot vekony csikokra vagom es a tetejere szorom... finom, szereti a csalad.
Van feta sajtom, azt fogom kockara vagni - osszekeverni az ontettel es ugy ratenni a salatara.
A sutemeny: Tres Leches Cake - most fogom eloszor sutni, remelem jo lesz, menyem kedveli nagyon.
mai ebéd: palócgulyás (disznóhúsból) és őszibarackos cobbler
annyiféle cobbler recept van a neten, egyféle szerint csináltam, de még lehet javítani - nem lett rossz mindenesetre
(tegnap készült barackbefőtt, annak a maradéka lett süti, újrafőztem 2013-as sárgabaracklekvárt is - akkor csak nagy üvegem volt, és nem került bele cukor, csak zselésítőpor (Oetker) - most tettem bele fruktózt és kicsi üvegekbe szétraktam, egészen finom sűrű maradt, remélem, nem fog továbbra sem megromlani)
Nem a gyomrom, a hasam békétlenkedne. Az enyém már csak ilyen. Ha divatos lennék, akkor laktóz érzékenységről beszélnék. A tejszint már kisgyerekként se bírtam.