Keresés

Részletes keresés

thomas_the_tank Creative Commons License 2017.11.17 0 0 6076

Sziasztok!

 

Szokásom szerint egy éves frissítés: 4 éve volt Longo műtétem és továbbra is ugyanaz a helyzet: az aranyér probléma teljesen megoldódott, kiújulásnak szerencsére semmi jele, az eredénnyel 98%-ban elégedett vagyok. A 2% elégedetlenség egy egészen minimális inkontinencia miatt van, ami alkalmanként (5 esetből egyszer) előfordul székelés után. De nem kell semmi vészes dologra gondolni, összességében nagyon elégedett vagyok.

TamásD Creative Commons License 2017.11.16 0 0 6075

Én mindenképpen megnézetném, mert ha természetes szülés, akkor a szülés körüli erőlködéstől fog legközelebb "kipukkanni".

Egyébként a Detralexet lehet szedni terhesség alatt is, ami erre a legjobb lenne.

Előzmény: Jenni:/ (6074)
Jenni:/ Creative Commons License 2017.11.16 0 0 6074

Sziasztok! Valaki megtudná írni hogy mennyi idő a műtét utáni felepules? Van egy trombotizált külső aranyerem, ami tegnap (mint egy nagy pattanás) kidurrant. Most a csomó tetején a bőrön tátong egy lyuk amelyből a vérrög egy része ki is lóg. Van időpontom orvoshoz, viszont nem tudom mit csináljak mert 38+5 hetes kismama vagyok. Félek ha most azt megpiszkaljak akkor megneheziti a folyamatot, varrat szakad. (Most egyáltalán nem faj, csak ugye még van nyilva). Volt valakinek ilyen? Mennyi idő alatt gyógyul műtét utan? (Bármikor beindulhat a szules)

TamásD Creative Commons License 2017.11.13 0 0 6073

Elvileg a meleg víz jót tesz neki. Az is ellazítja egy kicsit az izmokat. Berepedésnél minden oldalról a görcsbe álló, és ezáltal a sebes nyálkahártyát "cincáló" záróizmokat kell kicsit lazítani.

Előzmény: Zsanna68 (6072)
Zsanna68 Creative Commons License 2017.11.12 0 0 6072

Köszi!

 

Utána néztem a mellékhatásoknak, nekem vagy 3-ra nem megy de még utána járok.

Vajon termálvízbe mehetek vele?

Előzmény: TamásD (6070)
Melaniavirág Creative Commons License 2017.11.10 0 0 6071

Én is proktológust keresek, egy ideje már elkellett volna mennem újra...merhogy pár éve voltam Csatáry Évánál hatalmas csalódás. Futószalagon jöttek a betegek, szinte zsúfolásig megtelt apró várakozó helység, és annyitmondott hogy a bőrrel vannak problémák fehéres ami valamiféle gyulladást jelent, nem az ő hatásköre.

Egy lila színű folyadékból kaptam kb 2 ml, ami iszonyat csíp és hogy ez fertőtlenít.

Én úgy érzem ez volt a legnagyobb pénzkidobás amit életemben csináltam.

Viszont nekem belül van valami kis bőrkinövés!

Aranyerem szerintem nincs, nem csíp nem éget, nem vérzik csak nagyon nagyon ritká fél évente max egyszer viszont állandóan kenegetnem kell Neogranormonnal.

Elmentem egy tünemény bőrgyógyászhoz Kaszab Csilla ő foglalkozik ilyen intim bőrproblémákkal illetve sexuális úton terjedő dolgokkal és szerinte pedig proktológushoz kén mennem , mert nem bőrrel van gond. 

Szerinte valami kilóg" onnan egy icipicit de ő is azt mondta hogy ez nem aranyér!

Csak ért hozzá, bár bőrgyógyász. 

Úgyhogy tanácstalan vagyok, nem tudom van pár agyonreklámozott, self-menedzsment proktológus de nem tudom hogy kihez kéne menni, akit nem csak a pénz érdkel hogy minél többet kihúzzon belőlem. 

Az állami proktológia maga volta halál, egy 80 év körüli öreg volt ott rá sem nézett, vagyis egy  másodperce azt monda hogy nincs semmi gond és ad egy kúpot ha esetleg vérzik.

Így azt ki sem váltottam mire váltsam ki, még egy diagnosztikai lapot kórlapot sem kaptam, röhej az egész állami eü.

Az a baj, hogy a magán is az mert semmi szankció, ellenőrzés, csak egy orvosi protokoll szerint mondanak valamit vagy még azt sem 20-25 ezerért vagy még többért. 

 

TamásD Creative Commons License 2017.11.09 0 0 6070

Valószínűleg azért nem ajánlottak gyűrűzést és egyebeket, mert nem az aranyeres csomók okozzák a problémádat, hanem a nyálkahártya berepedése. Erre is van műtét, de azt a végső esetben szoktuk javasolni, ilyen berepedéssel, fissurával, amíg cska lehet, gyógyszeresen, életmódilag kell foglalkozni.

A Rectogesic egy kenőcs, nitrát van benne, és egy kicsit ellazítja az izomgyűrűt a végbélnél. Ez azért lehet jó, mert ez a berepedés egy ördögi kör, minél inkább fáj, az izom akaratlanul is annál inkább összerándul, és a kis seb nem tud begyógyulni.

Egy próbát megér, sokszor segít, persze ez sem csodaszer. És nem olcsó.

 

Tamás

Előzmény: Zsanna68 (6069)
Zsanna68 Creative Commons License 2017.11.09 0 0 6069

A problémámmal legalább 4 orvos/gasztros, proctológusok foglalkoztak/

Kúpot és kenőcsöket kaptam.

Először Detralex tablettát szedtem évekig és mellette kúp/kenőcs.

Most Venatec tablettát, ami erősebb a detralexnél és hemordalle kúp és u. a. kenőcsben.

Jó darabig bevált, de lehet ez sem az igazi.

Egyik orvos sem javasolt műtétet, gyűrűt, lézert./magán rendelések/

Amit írtál azt lehet venni vagy íratni kell szakorvossal?

Előzmény: TamásD (6068)
TamásD Creative Commons License 2017.11.09 0 0 6068

A repedés és a polip összefügg (őrszempolipnak is hívják).

 

Rectogesic-et próbáltál már?

Előzmény: Zsanna68 (6066)
Zsanna68 Creative Commons License 2017.11.09 0 0 6067

Bocsika!

 

Akkor nem kellett műtét?

Nincs ötleted belső aranyérre?

Előzmény: sallala11 (6058)
Zsanna68 Creative Commons License 2017.11.09 0 0 6066

Én is belsővel küszködők, de sem gyűrűzést semmit nem ajánlottak fel./magán rendelés/

Repedés és pici polip van és a gasztros szerint a repedés a bűnös.

Viszont aki hozzá küldött a lézer híve, amit nem akarok.

Viszont a gyűrűre gondoltam.

Majd jelentkezzél hogy mit mondtak hogy a belső lement, de jött helyette egy külső.

Akkor latolgatni hogy maradjak vagy lépjem meg és 1-ből lehet 2 problémám lesz?

Előzmény: denes85 (6060)
denes85 Creative Commons License 2017.11.09 0 0 6065

Bubu87, nekem is hasonló a dolog, a duzzanat nem múlik, sőt nekem néha váladékozik is, talán a sok üléstől, nem tudom. Sőt szerintem az is számít, hogy az ember mennyire stresszel ezen a problémán, mert ha próbálom kicsit elfelejteni akkor kevesebb a tünet, akkor jobban vagyok. Nekem azt mondta az orvos, hogyha sok idő után (a 6 hét már sok) nem múlik a duzzanat, akkor menjek vissza.

Előzmény: Bubu87 (6061)
denes85 Creative Commons License 2017.11.09 0 0 6064

Én is próbálom magam rászánni, hogy visszamenjek a dokihoz, csak az ugye megint sok nap táppénz, ha csinálunk is vele valamit. A váladékozás ellen mi válik be a legjobban?

ficusC Creative Commons License 2017.11.08 0 0 6063

Trombocitált külső aranyerek gondolom. Legalábbis ugyanezek a tünetek voltak nálam is. A doki felnyitotta és kipucolta amelyik be volt durranva. Öt napon keresztül napi egy-egy óra alvás. A fájdalom nem engedett többet.

Rögtön megbeszéltük, hogy amint lehet meg kellene műteni, de hogy kisebb vágásokat kelljen alkalmaznia, előbb a gyulladást kell megyszüntetni, illetve kisebbre kell varázsolni a kint levő aranyereket. A legnagyobb gond volt visszatuszkolni a záróizom mögé őket.

Miután a fájdalom elmúlt, kb. 2 hónapon keresztül szedtem a Detralexet (3x2). Egyre kisebbek is lettek a rohadékok, meg is volt a műtét. Az első 5-6 nap, ami nehezen telik, aztán egyre jobb lesz. Két hét után még mindig bőven van vér a wc-ben, de csak akkor, se előtte se utána. 

Hogy ne kelljen többször átélned azt a fájdalmat, ami egy héten keresztül kínzott, ha a doki műtétet javasol fogadd el.

Messze nem lesz annyira fájdalmas, mint a trombocitált, begyulladt, kizáródott pokoljárás.

Előzmény: Bubu87 (6061)
Zsanna68 Creative Commons License 2017.11.08 0 0 6062

Látott proctológus?

Azért nem ártana megmutatni, még ha javult is.

Van akinek évek óta van, de ellenőrzésekre jár.

 

Előzmény: Bubu87 (6061)
Bubu87 Creative Commons License 2017.11.07 0 0 6061

Sziasztok! Kicsit meg vagyok rémülve!  Lassan egy hete van panaszom! Életemben először!  Az első naptól kezdve 3x2 detralexet szedek, plusz hemorid kenőcs,  plusz meleg vizes fürdő.  Az első napokat csak fájdalomcsillapítóval bírtam,  de mostanra a fajdalom teljesen megszűnt még ülésnél is! Viszont a kitüremkedés megmaradt, talán kicsit kisebb lett! Ez normális ennyi idő után??? Az a baj hogy ezt a fórumot olvasvs csak a legrrosszabb jár  a fejemben... tapasztalat?

denes85 Creative Commons License 2017.11.06 0 0 6060

Sziasztok! Volt egy nagy belső aranyerem, amit Barron féle gumigyűrűvel kezeltek kb. két hónapja, az el is múlt, viszont azóta jelentkezett egy külső aranyér, duzzanat 1-2 héttel a gyűrűzés után. Volt valakinek ilyen tapasztalata gyűrűzés után?

sallala11 Creative Commons License 2017.10.29 0 0 6059

Ja, egyebkent emlitettem a svedcseppet a dokinak, ezt mondta, nem rossz otlet, de az nem jo.

Hat en nem hallgattam ra. Egyebkent szerintem az a lenyeg, h mindenki figyelje a sajat testet, hogy mi jo neki, en ebben biztam, es milyen jol tettem. Mutet utan is alkalmaznam.

sallala11 Creative Commons License 2017.10.29 0 0 6058

Latom, eleg regi hozzaszolasok vannak itt, nos, az idetevedoknek szeretnem a tapasztataltaimat megirni es megnyugtatni oket!

 

E honapban ismetelten meglatogatott az aranyerem, eletemben 3. alkalommal. Eloszor a szulesnel jott ki, aztan ra kb 6 evre es most, terhesseg alatt, a fokozott hasi nyomas, ketheti hasmenes, hormonok, hajlam, fizikai munka es hidegre ules (hiaba volt a fenekem alatt parna) kovetkezteben. Mindharom alkalommal rogosodott, kizarodott kulso-belso aranyerrol (osszesen 4 db mogyoro nagysagu, tehat osszessegeben nyugodtan beszelhetunk egy jol megtermett diorol a fenekemben) volt szo, amelyet egyszer sem mutottek meg, es ma vagyok a kizarodas utani 6. napon.

 

Mondom, mi tortent, mit rontottam el es miket csinaltam jol, es hogy milyen volt atelni ezt a legutobbit.

A kizarodas elott egy hettel kezdtem erezni, hogy kezd ott lent valami duzzadni. Mivel a hemoridra mar allergias vagyok es az volt itthon, meg a koromvirag krem, amivel az elotte levo, szekrekedes miatt kialakult vegbelrepedesemet meggyogyitottam volt itthon, a koromvirag kremmel kenegettem egy hetig meg mindig visszanyomkodtam es nem torodtem vele tobbet. Nagy hiba volt.

Azonnal detralexet kellett volna szednem, napi 3*2-t es nem estem volna ki a munkabol es megkimeltem volna magam egy het kokemeny fajdalomtol es bar a Detralex draga, de akkor csak parezer ft-ot kellett volna elkoltenem, igy a koltsegeim 30000-ben alltak meg, + amit nem tudtam az effektiv munkaval megkeresni.

 

Szoval hetfon kizarodott az elso rogocske, aznap ejjel mar tudtam, hogy igy nem szabad dolgozni menni.

Nagyon fontos betartani az agynyugalmat, mert bar igy is brutalisan megszenvedtem, de olvasok itt3-4-6 hetes kinlodasokrol is, meg hogy kozben dolgoznak emberek, pedig nem szabad!!!! legjobb a megelozes a Detralex-szel, de ha mar kijott es nem tudod visszahelyezni, eszedbe ne jusson semmit se csinalni, csak fekudni!

Ezutan a ferjem vett mindenfele kremeket es kupokat, visszerkremet is, javasoljak a Lioton gelt meg a Preludint, de nekem lofuttyot nem ert az sem, sot csak rosszabbodott, ha elmentem wc-re! egyszer csak megjelent kint az osszes csomo es orulten fajt. Bevizenyosodott, berogosodott, kifekelyesedett. Nem verzett, nem valadekozott, de nem tudtam felkelni sem, felulni sem, raadasul meg a pocakom sem kicsi mostmar. Orvos latta, azonnali mutetet javasolt. De mivel nem mondott semmi mast, es nekem szuksegem van indokra, illetve erdekelt volna meg mas lehetoseg is, nem mentem ahhoz a dokihoz vissza, mert bocsanat, de nem egy birka vagyok,a ki ennyibel megelegszik es milyen jol tettem. Felkerestem masik dokit, magandokit, aki egy fillerembe nem kerult, telefonos kapcsolatban voltunk es rengeteget segitett, bar o is meg akart muteni, de a mutet napjan amikor mondtam neki, hogy kevesbe faj, azt mondta, ezesetben folytassuk a konzervativ terapiat, kenjem visszerkremmel. Akkor azota mar nem kentem a Liotonnal, mert nem ereztem javulast tole, de o ezt javasolta (nem azzal kentem tovabbra sem), mindenesetre a mutetet holnapra halasztottak ha nem javul es mar jovok-megyek a lakasban, ma eloszor.

Szoval olvastam a flavonoidokrol, hogy az milyen jo es eszembe jutott draga nagyanyam, hogy mindent Svedkeseruvel kezelt. Napi 10-15 vattapamacsot beaztattunk es betettuk a fagyasztoba es azzal borogattam, kb 3 nap alatt elkezdett szepen osszeszottyadni a bor rajta es varosodasnak indult. Meg most is akkora, mint volt, de mar nem faj, illetve az egyik bogyom mar lement. Szoval hideg, svedkeserus borogatas, folamatosan, ejjel is! Nemcsak lehuzza a gyulladast, de a flavonoidok ererosito hatasuak es raadasul tisztitva, fertotlenitve van, az alkohol még szárítja is, jót tesz neki. Ilyen tiszta meg az eletben nem volt a fenekem, mint most, mar bocsanat... :D

Felejtsétek el a kenőcsöket, nyomassátok a Detralexet, svedcseppet, ja meg c vitamint reggel-este 1000-1000 mg-ot, + napi 2 pezsitabletta kalcium es fel ne keljetek, még a legundoritobb aranyer is meggyogyul.

Etkezes: hulyeseg csak pepeset enni! Egyetek szinte MINDENT, + melle joghurtot egy kis zabpehellyel, szilvalekvart es tobb gyumolcsot es zoldseget. Amit nem szabad: magos dolgok, mert felserthetik a vegbelet, amikor kijonnek, banán, csokit is modjaval, fuszeres, csipos etelek. De rendesen egyetek, ez nagyon fontos es rengeteg folyadekot, vizet es gyumolcslevet igyatok. Nalam a pisiles sem ment, mint egy nyomi, allva pisiltem, tolcserrel, mert ereztem, h huzza a gravitacio a fenekem, ha wc-re ultem.

Kakilni ugy kakiltam, hogy elorehajoltam a wc-n ulve, egy samlin megtamaszkodtam a kezemmel es agykontroll... tudtam, hogy jo nekem, ha kakilok, mert igy rendszeresen urul, nem kemenyedik be, szoval a felelmeket el kell felejteni, es elengedni magunkat... en buddhista szemleletu vagyok es kozben vegig mantrazgattam is, nekem segitett, de ezt ki-ki ahogy csinalja.

Szoval kedden mar megyek dolgozni es szep fokozatosan kezdem magam terhelni. 

Kitartast mindenkinek es csak ovatosan, sok fekves!!

 

 

 

ficusC Creative Commons License 2017.10.28 0 0 6057

Szia. Érdeklődnék - ha még követed a fórumot - egy hónap után hogy állsz a gyógyulással. Ugyanis detto ugyanazok a kínjaim nekem is. Tromb. külső, műtét 3 napja, nagyobb fájdalom, kis dudorok stb. Most elkezdtem Reparonnal kenni (ismét), plusz a Detralex is a napi menü része lesz. Három nap múlva megyek vissza a dokihoz kontrollra, meglátjuk mit mond.

 

Akik esetleg mostanában terveznek hasonló beavatkozásra befizetni, azoknak egy jó tanács: próbáljatok a kórházban egyágyas szobát kisírni/intézni/kifizetni! El sem tudom képzelni mit csináltam volna, ha 4-5 emberrel kellett volna megosztanom a fürdőszobát és az éjszakai szenvedésem.

Nem fullextrás magánkórházban, hanem vidéki kisváros korházában csináltattam a műtétet, igaz a dokimat magánrendelésén kerestem meg.

 

Még egy jó tanács: ha már kinn vannak a rohadékok, nagyon vigyázzatok nehogy begyulladjanak és trombózisos rohadékká váljanak!  A műtét utáni fájdalom valóságos népünnepély vattacukorral ahhoz képest, amit a trombis dudor felvágása utáni öt napban átéltem. 

 

Kitartást és gyógyulást az érintetteknek!

Előzmény: BRICK. (6045)
Zsanna68 Creative Commons License 2017.10.20 0 0 6056

Köszi.

Nekem belső van.

Repedés és egy kis polip. No a repedés okoz problémát.

Magánrendelésekre járok.

Évekig jó volt, most valamiért beindult.

Viszont mos új összeállítás van.

Eddig évekig napi 2x1 Detralexet szedtem mindig.

Ha begyulladt + Hemordalle kúpot, amit gasztros írt fel.

 

Most Vonatec-et szedek 2x1-t.

2x1 Hemordalle kúpot + vele Hemordalle kenőcsöt.

Gasztros szakorvos  írta fel, a házi orvos csak kiírja ha kérem.

 

Úgy néz ki bejött.

A kúpokat és a kenőcsöket csak alkalmanként használom, az érfal erősítőket meg folyamatosan szedem évek óta.

Talán megoldódott a gondom.

 

 

 

 

Előzmény: László_Gréti (6053)
Péter Hullár Creative Commons License 2017.10.18 0 0 6055

Már menetközben váltottam Bánfalvi Dr-úrra! Úgyérzem jókezekbe vagyok teljesen más a hozzáállása mindt Willner dr-nak!

 

Előzmény: sokasebi (6035)
Péter Hullár Creative Commons License 2017.10.18 0 0 6054

Szia! csak egy tanács Wc papirt ne használj inkább csak mod meg tiszta vizzel a feneked ill ha nincs rá módod akkor nedves törlőkendőt használj!

Előzmény: 892.2 (6050)
László_Gréti Creative Commons License 2017.10.16 0 0 6053

Külső aranyérre használtam. Én is így voltam vele, hogy kipróbáltam a zsanna-mannától kezdve szinte mindent. De nekem bevállt. 2600 Ft- ot megért, mert eddig nem ennyit költöttem rá.

Előzmény: Zsanna68 (6051)
TamásD Creative Commons License 2017.10.14 0 0 6052

Debrecenben a legrégebb óta ezzel foglalkozó orvos Dr. Németh Attila, a Városi Eü. Szolgálat rendelőjében.

Sokan vannak, várni kell, de ambuláns vizsgálatban-kezelésben jó. 

Előzmény: 892.2 (6050)
Zsanna68 Creative Commons License 2017.10.14 0 0 6051

Érdeklődnék milyen aranyérre jó az a kenőcs.

Én is kaptam már ilyen-olyan kúpokat, kenőcsöket, f.ngot sem értek.

Már legalább 4 orvossal beszéltem/vizsgáltak erről a problémáról.

Csak kúp, kenőcs, műtétről vagy bármiről senki sem beszélt.

Előzmény: László_Gréti (6048)
892.2 Creative Commons License 2017.10.13 0 0 6050

Debrecen- Nyiregyhaza korzeteben tudnatok ajanlani jo proktologust?

valamit elkellene kezdenem, szekeles utan mindig csipo erzes viszketes egy darabig, nagyon pici folt ver lathato neha papiron illetve olyan izzadas szeru valadek is elofordul, dudor kivul nincs belso aranyer van. Kis terheles utan van hogy luktet oda lenn.

szerintetek mit fognak csinalni?

bonap arte Creative Commons License 2017.10.05 0 0 6049

Egyszerűen kijelölöd az oldal linkjét a fejlécben és beilleszted ide...így..

 

https://webshop.hillvital.hu/aurumflex-balzsam-aranyer-kornyeki-bor-apolasara-50ml-437

Előzmény: László_Gréti (6048)
László_Gréti Creative Commons License 2017.10.05 0 0 6048

Sziasztok! Eddig nem igazán hittem, hogy a gyógynövényes-természetgyógyászati, hókuszpók termékek, szolgáltatások jók, vagy épp hatásosak lehetnek. Na de eddig. Történt ugyan is, hogy aranyerem lett. Elég sok gyógyszertári krémet, kenőcsöt, stb. próbáltam ki. Majd jött a gőzfürdő, ülőfürdő miegymás...Aztán ismerősöm ajánlott egy gyógynövényes krémet, ami neki nagyon sokat segített. Neten lehet rendelni, de ahogy utánnanéztem, a gyártónak elég sok gyógyszertári, bioboltos termékei vannak. Tettem egy próbát. Konkréten 2690 Ft.-ot fizettem ki, de úgy, hogy másnapra a futár hozta házhoz, teljesen ingyen. Na itt gondoltam, hogy megint jól átvertek. Kibontottam a csomagot, és benne volt a rendelt termék + egyéb használati útmutató. Kipróbáltam, 4 nap után jött a javulás. Igen, javulás. Így két hét elteltével teljesen visszahúzódott. Nem voltak mellékhatások. Egy kis tégelybe van, de maga a krémen érződik, hogy minőség, tele van gyógynövénnyel. Azóta megismertem a céget is, aztán kiderült, hogy Magyar termék Nagydíjat nyertek az elmúlt évek során, magyar gyártók és forgalmazók (Nyíregyháza) és természetes, gyógynövényes termékek forgalmazásával foglalkoznak. Nekem egy nagyon pozitív csalódás volt. Ezeket a tapasztalatokat bátram merem írni, mert ha nekem használt, másnak is segíthet. A termék neve: Aurumflex balzsam, 2690 Ft, ingyenes a szállítás, futár viszi, 1 nap alatt. Feltöltöttem egy kis képet is róla, mert nem tudom, hogy lehet megadni az oldalt.

Eva80bodi Creative Commons License 2017.09.29 0 0 6047

Sziasztok! Én is aranyérrel küzdök évek óta,de tavasszal rászántam magam a vizsgálatra és felkerestem   Dr.Bánfalvi Pétert.Belevágtunk és 3 gyűrűzésem volt. Egész jól bírtam és szerintem ezek sikerültek is. Azonban kívül még mindíg van "valami". Na ez egy nagyon alaktomos dolog, ha nem éri inger egész jól viselkedik,de székelés után nem marad a helyén. Nagyon kellemetlen ,folyton kenegetem. Már nagyon utálom és szeretnék megszabadulni tőle. Most megyek a dokihoz megmutatni,de attól tartok,hogy mikor bemutathatnám visszább fog húzódni. Mert ez a "valami" már külön életet él. Nem tudom mit csináljak vagy mit mondjak már az orvosnak. Ha valaki tud segítsen egy pár sorral. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!