Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

EZsolt Creative Commons License 2008.01.17 0 0 250

:-)))

Persze, a másik oldal (Vevői) sem mindig makulátlan:-)

Előzmény: soonó (249)
soonó Creative Commons License 2008.01.17 0 0 249
2, Érdekes, lefelé sosem tévednek? Ha soha és senki nem képes Prágából (!!!) helyes és jó árat mondani telefonon, ám legyen, de akkor NE ALKALMAZZÁK ezt a távtelefonos módszert! Ilyen egyszerű!"

Azért élőben is vannak szép dolgok. Megy a pali az autók között, és még nem is tud az autóról semmit, de odavágja az eladónak, hogy - Ennek mennyi a vége? Hát erre csak egy féleképpen lehet válaszolni: - Ha nagyon odalép, akkor kettőhúsz:))
Előzmény: EZsolt (248)
EZsolt Creative Commons License 2008.01.17 0 0 248

Árpipi, csak pár gondolat...

 

1, Az ba...na be, ha egy multi valamit 20-ért hirdet és akkor én azt 40-ért is megvenném!

 

2, Érdekes, lefelé sosem tévednek? Ha soha és senki nem képes Prágából (!!!) helyes és jó árat mondani telefonon, ám legyen, de akkor NE ALKALMAZZÁK ezt a távtelefonos módszert! Ilyen egyszerű!

Korrektül annyit kellene tenni, amit sok-sok autós cég csinál, hogy "kérem az autót először szemrevételezésre elhozni szíveskedjék"... ennyit kellene csupán mondani és nem automatikusan irreális árat. Mert mérget vehetsz rá, hogy erre a kamu-mondásra ott őket KIKÉPEZTÉK.

 

3, Ugye azt Te sem gondolod komolyan, hogy hazánk ÖSSZES tulaja mintha csak összebeszéltek volna, nem mond el a saját kocsijáról igazat, azaz mindenkinek van többszázezres takargatni valója, amit csak a nagytudásu cseh management szúr ki ???

 

4, 0-ért hogy hogyan akarnak ruppótlanok kocsit venni ??? Hát ezt én sem értem! De ez van! Mindenesetre ezt én is nevetségesnek, sőt siralmasnak tartom.

Előzmény: Árpipi (246)
Placy0001 Creative Commons License 2008.01.17 0 0 247

 Sziasztok!

 

Mi náluk adtuk el az autónkat és valóban, az előzetes telefonos megbeszélésnél nagyobb összeget ajánlottak mint amit a helyszínen akartak adni. De fél napunk ráment, és miután 5-6 nyakkendős ember szemrevételezte még a kocsit, a végére kiharcoltuk megközelítőleg azt az összeget amit először ígértek telefonon. Így utólag bele gondolva jó móka volt, de ott akkor ....)))

Árpipi Creative Commons License 2008.01.17 0 0 246
 Ez MARKETING mindenki ezt csinálja a multik között pl: playstation 2, 20 ért de persze 3 darab van s mire odaérnél már csak 40 ért van, ha azt az árat mondanák amiért megveszik, a kutya se menne oda!!! Egyébként telefonba sztem senki sem mondaná azt az árat egy olyan autóra amit még nem is látott mert lássuk be amit a tulaj elmond róla nem mindig fedi a valóságot ez persze több okból is adódhat! A másik pedig aki a 0 beszállót akarja fizessen érte hisz a kockázat is nagyobb a bank részéröl (nem mintha sajnálnám őket) ha nincs 1 fillérje se, minek autó, miböl tartja fenn, s miböl fizeti a részleteket, ezt soha nem fogom megérteni autó kell neki, de az átirással már gondba van, nevetséges, illetve inkább siralmas!
Előzmény: EZsolt (239)
EZsolt Creative Commons License 2008.01.17 0 0 245

kaho01, értve a kérdésed, megpróbálom röviden:

Szó szerint van egy olyan használtkocsi nepper ismerősöm, aki kopasz is és "viszonylag" kigyúrt is. Namármost nem csodálkoznék, ha nem mernének visszamenni hozzá, pedig egy halálbékés és rendes pali egyébként, akinek fát lehetne hasogatni a vállán.:-)

 

Szóval megértem azokat, akik az "ilyenekhez" nem mernek visszamenni reklamálni, de egy valamiben biztos lehetsz. Nem húzna le annyival lóvéval, mint azt az AAA teszi... és itt most nem szaros 20-30ezrekről, hanem hatszámjegyű forint tételekről beszélek.

 

De - mint írtam - ennek egyszerű gazdasági bérmagyarázata van. A neppernél csak egyvalakivel állsz kapcsolatban általában, azaz ő egymaga intézi a beszámítást, eladást, az okmányirodát és az esetleges hitelt is. Szemben van az AAA, ahol mindehez a procedúrához minimum 7-10 arc szükségeltetik. (Akik bérből és fizetésből élnek...)

A többi azt hiszem logikus.

Előzmény: kaho01 (242)
kerkyra Creative Commons License 2008.01.16 0 0 244
Igen.
Előzmény: kaho01 (242)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.16 0 0 243

Igen!

De nem egyedül!

Előzmény: kaho01 (242)
kaho01 Creative Commons License 2008.01.16 0 0 242
Sziasztok!

Én csak annyit szeretnék töletek megkérdezni,hogy ha egy vársártéri kereskedötől vesztek autót és netalántán utolag kiderü,hogy bibis az autó akkor visszamentek a kigyurt kopasz sites kereskedöhöz (tisztelet a kivételnek) veszekedni? l
Lt.Rics Creative Commons License 2008.01.16 0 0 241
Sziasztok!

Én is náluk vettem egy autót, elég "eseménydús" lett a történet...
Kezdődött ott, hogy 8-900 körül szerettem volna venni egy autót kp-ra (nem akartam még egy hitelt bevállalni a lakás mellé, illetve első autónak jó lesz egy öreg is, gondoltuk). Végül egy 96-os Civic lett, láttam hogy ütött-kopott, ez szar, az szar, amaz szar, de a hasonló korú, de jó állapotú (legalábbis annak mondott) autók inkább 1,2 körül voltak, megvettük. Úgy saccoltam, hogy olyan 100-150-et kell rákölteni, és akkor rendben vagyunk.
Sajnos a szerelőm a komoly átnézésre csak később ért rá. Ekkor kiderült, hogy szivárog a hűtőfolyadék, valszin hengerfej, vagy tömítés, de biztosat akkor tudnak mondani, ha szétszedik majd a motort. AAA-nál jeleztük, hogy héka, probléma van, végül (némi herce-hurca árán) adtak 50.000 HUF-ot, egy vásárlási utalványt (...) és egy KRESZ csomagot.
Na, már kezdtünk örülni, hogy minden oké lesz, aztán szétszedték a motort. Kiderült, hogy az előző szétszerelésnél rossz csavart raktak bele (5-ből 3 más menetes volt), és szétcseszték a blokkot. Szóval blokkcsere... Jelenleg folyamatban van a dolog, hogy most tényleges csere lesz, vagy javítás, még nem tudom, egyenlőre felmérem a lehetőségeimet. (A ciki az, hogy amikor a panaszt elredeztük, akkor ugye aláírsz egy papírt, hogy úgy tekinted lezárták az ügyet....)
Ha ez nem lett volna, akkor bejött volna a 100-150-es tippen, jelenleg nem látom hol fog megállni az összeg...
25 pontos átvizsgálás...
"Átvizsgált, minőségi használt autók."...

Amikor voltunk náluk (Fót), beszélgettem egy emberkével, aki egy 3 éves Stilo-t vett, s az AAA intézte a vizsgáztatást. Elviette szerelőhöz az autót, s kidertül ott is több turpisság, pl hogy a hátsó fék szinte nem is fog semmit.
Utána egyszer a barátnőm volt náluk, akkor a buszmegállóban ecsetelte egy nő, hogy amikor kipróbálta az autót, minden jó volt, amikor meg el akarta hozni, szar, és biztos kicserélték az alkatrészeket.

Szóval, az első benyomások nagyon pozitívak voltak, kedvesek, segítőkészek, stb. Utána fokozatosan sikerült negatív irányba elvinni. Sok apróságról nem tájékoztattak (pl garanciára azt mondta az eladó, hogy a motorra, váltóra, stb, van, aztán kiderült, hogy nem), a telefont nem igazán szeretik felvenni tapasztalatom szerint(villog a piros gomb, de mivel le van némítva...).

Ha esetleg valaki náluk akar autót venni, kérje, hogy vihesse el szerelőhöz megnézetni (erre van lehetőség, de amikor elviszed, nem szólnak), és nagyon alaposan nézzék meg a gépet, hogy ne legyen meglepi. Kérhető, hogy hosszabb legyen a tesztút pl. Az ÁSZF fent van neten, érdemes elolvasni, mielőtt meglátogatod őket. Ha ígérnek valamit, azt írásba kell kérni. Észnél kell lenni, na.

*off
(Nem AAA-s eset, csak érdekesség képpen, hogy milyen csuda dolgok vannak kishazánkban..)
Ismerősöm pl kinézett egy astrát, szervízkönyv is volt. 140.000 volt az autóban, utoljára 90-nél látta a szervíz a kocsit, pedig a könyvecske ki volt töltve...
*on

Sajnos én is hibáztam, már az elején el kellett volna vinni szerelőhöz, stb, stb. A legnagyobb hibám az volt, hogy bíztam bennük (tudom, naív vagyok), de hát első autó vásárlás. Végülis a hibáiból tanul az ember. Ha más nem, talán más is tanul az én hibámból, ezért írtam le a történetet okulásul:)

Mindenkinek szép napot kívánok!
Előzmény: Törölt nick (231)
EZsolt Creative Commons License 2008.01.16 0 0 240

Az "emberbarátibb bánásmód" látszata még meg is lenne, hisz qva nagy külső körítést adnak hozzá. Gondolj csak bele: Ha egy autót el akarsz ott adni + egy másikat venni + hitelt is intézni, akkor az AAA-nál alsó hangon 6-8-10 nyakkendős figurával lesz egyből "találkozód". Azt sem tudod a végén, hogy ki kicsoda! Remélem, akik ott jártak, megerősítenek ebben.

Namármost, tovább folytatva a gondolatot, ezeknek a nyakkendős embereknek mind kenyeret kell adni, azaz fizetésből élnek, ami természetes. Az egész szisztéma tehát eredendően nagyon magas haszonkulcsot követel meg, hogy a temérdek ott dolgozó is megéljen. Csakhát ugyebár ezt mind a tulajjal fizettetik meg.

Előzmény: Törölt nick (238)
EZsolt Creative Commons License 2008.01.16 0 0 239

Árpipi, mondjuk nem teljesen értem, hogy ki(k)nek címezted a beírásodat. Senki sem várja el senkitől sem, hogy piaci eladási áron vásárolja fel a gépkocsit. Sőt, még azt sem, hogy a banki jutalékon ne keressen.

A probléma csupán az INKORREKT hozzáállással van, azaz:

- A telefonon bemondott összeg köszönőviszonyban sincs a helyben kínált árral! Gyakorlatilag SOHASEM! Tehát itt nem olyan egyedi esetről van szó, hogy a telefonos "azt hitte véletlenül", hogy a kocsi jobb állapotban van, de a szemrevételezés során kiderül, hogy nem ér annyit. A Cég KÖVETKEZETESEN ezt a politikát folytatja. 

- A Cég pofátlan hiteljutalékkal dolgozik, amire persze mondhatjuk, hogy szíve-joga. De megintcsak a kispénzüeket (értsd: 0-val indulókat) sápolja meg.

 

Egyébként igazad van: Mindenki úgy élvez, ahogy tud!

Előzmény: Árpipi (237)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.16 0 0 238

Ez mind igaz,de csak a dolgok anyagi oldalát nézed.Kevesebb innkorrektség és emberbarátibb bánásmód az ügyfelekkel,rendkívüli módon a hasznukra válhatna.

 

Előzmény: Árpipi (237)
Árpipi Creative Commons License 2008.01.16 0 0 237
Srácok megint kezdödik az óvoda??? Szerintetek valyon miért mondanak kevesebbet a piaci árnál, talán hogy utána el is lehessen adni haszonnal! Egyet mindig elfelejtetek ez nem non profit szervezet, ahogy a bankok sem, max ti reménykedtek vmi csodában, ha vki nem akar bajlódni az eladással és ez megér neki 100 200 ezer forintot akkor eladja nekik ha ez nem tetszik jöhet a net a találkozók meg a üzembetartóival átveszem dumák! Ennyi, amúgy használt autókat árulnak tehát hibáik is vannak mivel a ti autóitokat veszik meg ,és ugye ti sem tökéletesként adjátok, max azt hiszitek!!!
Előzmény: Benben (235)
EZsolt Creative Commons License 2008.01.16 0 0 236

"...azoknál akiknél sürgős az eladás többnyire sikerrel is járnak..."

 

Igen, mint írtam, ők a kiszolgáltatott emberek vámszedői. Ha hirtelen nem várt pénzhiány áll a házhoz és sürgősen szabadulni kell a kocsitól, akkor ott azonnal kp-t kapsz, más tészta, hogy mennyit. Ugyancsak azok a pénztelenek, akik "0-ba" akarnak használt autót venni (az eszem megáll!!!), teljesen ki vannak szolgáltatva nekik, mert ott legalább van rá lehetőség. Persze megintcsak más tészta, hogy ilyenkor busásan leveszik az ügyfelet, azaz 15%-os jutalék-kulcsú hiteleket lazán kiajánlanak.

Előzmény: Benben (235)
Benben Creative Commons License 2008.01.15 0 0 235
Tényleg próbálkoznak és azoknál akiknél sürgős az eladás többnyire sikerrel is járnak.
Egyébként hihetetlen agresszívek, szvsz messze kerülendők. Az ősszel döntöttem el a vas cseréjét egy újra, ezért a régit meghirdettem a neten. A megjelenést követő héten hívtak, - nem én kerestem őket - hogy azonnal megvennék tőlem az autót, de a hirdetett árnál fél millával vékonyabban. Mondom a tört magyarsággal beszélő embernek a távközlőbe, hogy annál bőven többért, a márkaker is beveszi ha nem sikerül az új megérkeztéig eladnom. Na itt akkor már minden ígéret és ár elhangzott, persze látatlanba.
Komolytalan, agresszív banda.
A régi szekerem 3 hét netes hirdetés után már új gazdáját szolgálja.
Üdv.Ben
Előzmény: kerkyra (234)
kerkyra Creative Commons License 2008.01.15 0 0 234
Azért az én autómba nem nagyon tudna bele kötni nem volt sérülve nem lepukkadt olyan mint egy új autó és nincs rajta horpasás sem friss vizsga. Volt kint olyan autó mint az enyém szakadt koszos törött is volt öregebb is , és sokkal drágábban árulták mint az enyémet. Egyszerűen próbálkoztak nem jött be.
Előzmény: kaho01 (232)
stevie wonder Creative Commons License 2008.01.15 0 0 233

Azon viszont ne csodálkoz,hogy ha egy csomó dolgot nem diktálsz fel amivel utána lehuzák az árat.

 

Ez rendben is lenne, de akkor azert nem lenne tomeges a jelenseg. Altalaban telefonon olyan magas arat mondanak, ami eleve magasabb a piaci eladasi arnal.

Előzmény: kaho01 (232)
kaho01 Creative Commons License 2008.01.15 0 0 232
Sziasztok,én csak annyit tudnék a történetedhez hozzá szolni,hogy a telefonos egyesztetésnél csak is a te elmondásod alapján tudnak neked az autódra irányárat mondani.Azon viszont ne csodálkoz,hogy ha egy csomó dolgot nem diktálsz fel amivel utána lehuzák az árat.Pl:sérült volz az autód, (lehet,hogy nem is tudtál róla) lepukant belső,és teli pici horpadással az autó.
Előzmény: kerkyra (230)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.14 0 0 231
szevasztok!

Én cseréltem egy autót júliusban.Kétszer kellett visszamenni.Egyszer este 11-kor végeztünk.A forgalmit elherdálták stb.Az autó állítólag valami 25 pontos vizsgán esett át.Szerintem csak szemrevételezésen mert rövidesen hibák tömkelege jelentkezett.Felhívtam őket a 140 ezer forintos javítási költségből 100 ezret visszadtak,persze nem kis utánajárással.Egyébként a srác nagyon rendes volt és kézséges.Az autóra kaptam örökös garanciát,hogy sosem volt törött és vízkáros.Talán ez igaz is.Egyszóval résen kell lenni.
kerkyra Creative Commons License 2008.01.11 0 0 230
Sziasztok én is elvittem az autómat ehhez a szemét bandához telefonban 1.8 majd ott már csak 1 millió mondtam forgalmit azonnal vissza. Ez nekem másfél óra volt, mire meg találtam a felvásárló gyereket és nagy nehezen vissza adta a forgalmit. Még ö volt megsértődve.
Előzmény: redbandy (229)
redbandy Creative Commons License 2008.01.11 0 0 229
Azt nem értettem, ha mégsem akarta otthagyni a kocsit, akkor miért nem kérte vissza azonnal az átadott papírokat.
Előzmény: EZsolt (228)
EZsolt Creative Commons License 2008.01.11 0 0 228

redbandy, az AAA-nál a forgalmit mindig elkérik, akár tetszik valakinek, akár nem. Mellesleg a rendőr is ezzel kezdi, a használtautó eladás-felvásárlás esetén pedig szvsz. ez ugyanúgy természetes. Sőt, én is elkérném s gondolom, ha Te autót vennél, azért csak-csak bele akarnál kukkantani Te is, nemde?!.

A többi felvetésedet és kérdésedet egyébként osztom.:-)

Előzmény: redbandy (227)
redbandy Creative Commons License 2008.01.11 0 0 227
Tényleg olyan kicsi város lenne Szeged, hogy nincs egyetlen olyan autókereskedő, aki a kocsidért pénzt adott volna? Azt sem értem, hogy a forgalmit miért adtad oda nekik? A harmadik, amit nem értek, ha el akarod adni az autót, miért csodálkozol, hogy a vevő diktálja az árat. Egy használt autó annyit ér, amennyit adnak érte. A majd' tízezer forintos zöldkártyáért pedig ha nem káromkodsz, nem kéred vissza, meg is érdemled a sorsod. Szerintem.
Előzmény: komsan (224)
RedRiot Creative Commons License 2008.01.10 0 0 226
Gratula az autóhoz, jó vételnek tűnik így a leírás alapján. Azért ki lehet fogni kevés km-es autókat - én egy 2003-as Hyundai Getz-et vettem tavaly áprilisban 33.000km-el - a gyári Kumho gumik állapotából ítélve ez hihető volt. Fehér volt és fapados, ezért a kevés km ellenére olcsó volt. Szerencsére ötajtós, és nem 1.1 hanem 1.3 motor van benne. Ezek voltak a fő kritériumok, nem a szín és hogy van-e benne elektromos hátvakaró késleltetett funkcióval, így megvettem.

Azóta sincs vele semmi bajom - unalmas megbízhatósággal teszi a dolgát ahogy azt egy Hyundaitól elvárja az ember. :)
Előzmény: gfuller (222)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.10 0 0 225
úgy látom van interneted miért nem nézted meg?
Előzmény: komsan (224)
komsan Creative Commons License 2008.01.10 0 0 224
Ritka gusztustalanul szélhámos egy cég ez az AAAAAAA Autó!
Az én történetem a következő:
Felhívtam őket, majd részletesen felvázoltam milyen autóról is van szó, ezek után kb. fél óra múlva visszahívtak, és 2,6MFt-ot ajánlottak. A használtautó.hu-n ezt az autót 2,7-3,5MFt-ig árulják. Ezért úgy döntöttem, hogy elmegyek hozzájuk személyesen. Abban állapodtunk meg, hogy kb. 3óra múlva érkezem a budapesti telephelyükre. Eszükbe sem jutott azt mondani, hogy ne induljak el Budapestre, mert Szegeden is van kirendeltségük, ez csak ott derült ki (?). Megérkezésem után 2 óra várakoztattak, teszvezetés, majd 1,5 óra ismételt várakozás tán az ajánlat 1,9MFt. Legszivesebben káromkodtam volna, de inkább beszálltam a kocsiba és eljöttem. 100Km múlva jutott eszembe, hogy a forgalmit nem adták vissza, ezért visszafordultam. 2,5 óra várakoztatás után megtalálták a forgalmimat, de már nem volt benne a zöldkártya.
Ők arra hivatkoztak, hogy én azt nem adtam át nekik. Inkább eljöttem, nehogy bűncselekményt kövessek el.
izomagyu909 Creative Commons License 2008.01.09 0 0 223
köszönöm neked most már beugrot a neve,,
Előzmény: BravoKrisz (212)
gfuller Creative Commons License 2008.01.09 0 0 222

Ha hiszitek ha nem az el. ablak és tükör miatt választottuk elsősorban, persze a ránézésre jó állapot mellett. Apámnak van Astrája tekerős ablakkal , állandóan letörik a hajtókar, apró de bosszantó hiba.  Tudjátok milyen nehéz ezzel a felszereltséggel Astrát találni, ami nincs tele km-rel és nem 100-an hajtották? Pláne ennyiért.

Én felvállaltam azt, hogy kicsit sérült, amit kijavíttattam, de az legalább látszott és nincs más rejtett hibája.

gfuller Creative Commons License 2008.01.09 0 0 221
Remélem hosszú távon a társunk lesz. Eddig úgy néz ki, szerencsém volt.
Előzmény: redbandy (218)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!