Keresés

Részletes keresés

ottofon Creative Commons License 2012.01.01 0 0 5213

Ha nem ragaszkodsz rozsdamentes lemezhez, sima másfeles vaslemezből pár ezer Ft-ért csinálok neked tálcát. Mondd meg a méretét szél-hosz-mag és adok egy árat. CO-val meghegesztem úgy hogy nem fog ereszteni. Ez az ajánlat másnak is áll. Nem bolt vagyok, csak hobbiból.

BUÉK.

(Nekem cska tavasszal épül majd a kemencém, valami ilyesmi lesz) 

Előzmény: beetee (5201)
lala63 Creative Commons License 2012.01.01 0 0 5212

Nekem 4 éve van ilyen,sütések után csak szárazra töröljük/nem mosom vízzel,vegyszerrel/majd tiszta olajjal egy papírtőrlővel áttörlöm és úgy rakom el száraz helyre.Minél többet használom annál patinásabb és egy csepp rozsdafolt sincs rajta.

Előzmény: beetee (5205)
ZsuR Creative Commons License 2012.01.01 0 0 5211

Ilyesmi volt a szobabol, a bal oldalon a fal es a kemence kozott a "sut", ahol a gyerek aludt :)).

Előzmény: ZsuR (5210)
ZsuR Creative Commons License 2012.01.01 0 0 5210

Eletem elso racsodalakozasa a kemencere 70 korul volt... a ferjem nagyszuleit latogattuk, diszonotor, 50. hazassagi evfordulo... a haz foldes padloju volt. Nadtetos...  Harom helyseg, kozepen a konyha, jobbra a kamra, balra a szoba.  A harom helyseg volt az egesz, es fedett hosszu tornac... 

A kemence a konyhabol futott, a nagyszobaban volt a "bubja", es volt "kemence sut" - ahol a feleves fiunk aludt :))... nagyon izgalmas volt az egesz...

Előzmény: kvardlipi1 (5206)
beetee Creative Commons License 2012.01.01 0 0 5209

Ilyen nekem is van, csak piros.. :D

 

Viszont a kemence ajtó szélessége csak 44-45 cm. Csak behorpasztva férne be.

Ráadásul ez sem hosszabb, mint egy gáztepsi, úgyhogy ugyan ott lennék. A malac nem fér bele hasalva, csak valahogy meghajtogatva. Így visszatértünk az alapproblémámhoz.

Előzmény: alfi13 (5208)
alfi13 Creative Commons License 2012.01.01 0 0 5208

Sütéshez ajánlom a képen látható edényt átmérője 50cm  magassága 17cm az ára mikor én vettem 7600Ft volt. Vasboltban vettem Kaposváron.

 

Előzmény: beetee (5201)
macokk Creative Commons License 2011.12.31 0 0 5207

De, attól függ. Az étel nem tudja, samott van-e benne, csak a kemence hőmérséklete süt. Nekem samottos dongakemencém van, istenien süt. A fala sztem túl vastag lett, (12cm samott+12cm mai tégla), így a felfűtési időm vagy 3 óra, de én ráérek, és 20kg fával felfűthető. Akkor lehet a kemencében sütni, ha egy részen kisöpörve lisztet szórunk oda, és ha hamar feketedik, várni kell  (túl lett fűtve), ha fél, egy perc múlva zsemleszínű, jó, lehet sütni, ha alig színeződik, még(már) nem jó, fűteni kell.

Előzmény: sütöget (5183)
kvardlipi1 Creative Commons License 2011.12.31 0 0 5206

Egy kis érdekesség a Bükkből (Alsóhámor):

  

 

Mindenkinek eredményekben és egészségben gazdag új esztendőt kívánok!

beetee Creative Commons License 2011.12.30 0 0 5205

Gondoltam rá, de kevésbé macerás megoldást szeretnék... :))) Aztán lehet, ez marad...

Csak attól tartok, mivel nem tudom fűtött száraz helyen tárolni, beavatás ide, vagy oda, egyik használattól a másikig kikezdené a rozsda.

Előzmény: lala63 (5203)
beetee Creative Commons License 2011.12.30 0 0 5204

nem ó'ccsó...

Előzmény: magyar bucó (5202)
lala63 Creative Commons License 2011.12.30 0 0 5203

Ha drágállod,akkor sima pár milliméteres vaslamezből méretre saját magadnak készíttetsz/ajtón beférjen,hossza pedig amilyen hosszú a kemencéd,majd egy kis olaj bele újan és bele a fórró kemencébe/beavatás/ és hagyni kiégni.Pár ezer forintból megvan.

Ha magasabb az oldala,akkor fedelet is lehet rá készíteni,ki-ki igénye szerint.

Előzmény: beetee (5201)
magyar bucó Creative Commons License 2011.12.30 0 0 5202
Előzmény: beetee (5201)
beetee Creative Commons License 2011.12.29 0 0 5201

Mai kedves vendégeinkkel már nem találkozunk ez évben, ezért elkészítettem a "csücsülő coca" projektet.

 

 

Ezzel kívánok minden mostani és jövőbeni kemencetulajdonos olvtársnak Boldog Új Évet!

 

Még valami... tud valaki olyan helyet, ahol be lehet szerezni egy "malacnyi" normális tepsit? Ne kelljen szerencsétlent legközelebb belehajtogatni ebbe a gázsütő-tepsibe...

magyar bucó Creative Commons License 2011.12.27 0 0 5200

Igen, annak, akinek érdeke fűződik a dologhoz, elfogult a véleménye.

Ha a kivitelezőket kérdezed, akkor az országban csak kiváló, hibátlan lakások épülnek és minden időben elkészül. Ha tulajdonosokat, akkor már nem ilyen szép a kép.

Előzmény: cassul454 (5194)
alfi13 Creative Commons License 2011.12.26 0 0 5199

Itt az én kemencém ebböl a leírásból szerintem meg tudod építeni.

http://kisgerzson.5mp.eu/web.php?a=kisgerzson

 

Előzmény: lko75 (5198)
lko75 Creative Commons License 2011.12.26 0 0 5198
Sziasztok tudna valaki abban segíteni Hogy tudnék jò kemencèt èpiteni ? Hol lehet kemence terveket szerezni ? A segítsègeteket elôre is köszi . aradilaszlo75@gemail.com
sütöget Creative Commons License 2011.12.25 0 0 5197

 

Boldog karácsonyi ünnepeket és békés új évi kemence építést és örömteli használatot kívánok minden kemencebarátnak!

csigaszeg Creative Commons License 2011.12.25 0 0 5196

Minden kenecésnek Békés, Boldog ünnepet kívánunk......

 

 

 

cassul454 Creative Commons License 2011.12.24 0 0 5195

Boldog Karácsonyt kemencézők!

cassul454 Creative Commons License 2011.12.13 0 0 5194

nyilván hazabeszél mindenki! nemtudja a kőmüves hogy milyen lesz a házad, nemtudja a szerelő hogy jó lesz e a kocsid,és az orvos is találomra irja fel neked a pirulát. de szerencsére itt mindent megtanulhatsz a hozzászólásokból.

Előzmény: magyar bucó (5187)
cassul454 Creative Commons License 2011.12.13 0 0 5193

az épités során vagy végén nemigen lehet kiprobálni a kemencét,csak a kiszáritás után. addigra az épitő már messze jár. az égetés az relativ,bármiből is legyen épitve a kemence ha felfütik és olyasmit raknak bele aminek kissebb hőfok kell akkor égetni fogja. szerintem.     irt már ide dicsérő szavakat samottoskemence tulajdonos.

Előzmény: sütöget (5186)
csigaszeg Creative Commons License 2011.12.13 0 0 5192

Hagyd a francba azt a minimális fekete holmit a belsején, semmi jelentősége nincs...én már 3 éve fűtök egy szuper vízteressel.Első alkalomkor megfeketedett azóta  sincs annyi  rajta hogy érdemes lenne vele foglalkozni...........de ha jól bedurrantassz, leég rendesen róla......

Előzmény: fenderazigazi (5160)
skarabeus01 Creative Commons License 2011.12.12 0 0 5191

Igaz, van egy digitális fényképező.gépem--de tönkre ment. Igy marad az írás....:(((

Előzmény: sütöget (5190)
sütöget Creative Commons License 2011.12.12 0 0 5190

Sokan örülnénk néhány képnek! Köszönöm!

Előzmény: skarabeus01 (5188)
sütöget Creative Commons License 2011.12.12 0 0 5189

Szerintem tudhatja, ha az építető vendégül látja. Adódhat olyan eset, ahol véletlenül a kétkezit is meghívják.

Az előzőekben volt aki áradozva hálálkodott a felépített kemencéjéért. Pl. ő is mondhatna véleményt.

FELHÍVOK MINDEN SAMOTT KEMENCE TULAJT, HOGY ÍRJON TAPASZTALATAIRÓL! - Bár ez kétségbeesettnek hangzik vállalom.

Nem mindenáron a samott mindenekfelettiségét akarom igazolni.

Mindössze nem tudom eldönteni, hogy a kétrétegű kemencém leendő építésénél a sütőteret (alj és harang) téglából vagy samottból építsem-e? Sütni - mindent - szeretnék benne, de fűteni is egy kb. 90m3-es helyiséget. A sütőtér átmérője 90 cm, a külső burkolat téglából, búbos formára építve. A fűtéshez a két réteg közül a meleg levegőt kiszellőztetni a térbe.

Előzmény: magyar bucó (5187)
skarabeus01 Creative Commons License 2011.12.12 0 0 5188

Most készült el a buboskám--samott aljzattal. Karácsony előtt  már felfűtöm--az eredmény/telenség/ről majd írogatok...:(((

Előzmény: sütöget (5186)
magyar bucó Creative Commons License 2011.12.11 0 0 5187

Szerinted tudja a kőműves, hogy milyen az általa épített házban lakni?

Szerinted fog rosszat mondani arról, amit árul?

Előzmény: sütöget (5186)
sütöget Creative Commons License 2011.12.11 0 0 5186

Az előbbiekben feldobták  a labdát a samott kemence égető mivoltát illetően.  Cassul! Örülnék, ha véleményt nyilvánítanál, és leírnád tapasztalataidat a sütögetésekről. Az építesek során csak van módod kipróbálni is a kemiket?

Előzmény: cassul454 (5180)
alfi13 Creative Commons License 2011.12.09 0 0 5185

Az általam eddig látott kemencéket  valóban kb 3 óráig kellett fölfűteni ahoz hogy hust is meg lehessen sütni de a fölfűtési idő nem attol függ hogy miből van a kemence. Egy teljessen samotból épített kemencét is láttam amit a sütést megelőző nap este már egyszer befütöttek hogy a másnap reggeli újboli begyujtásra már egy kicsit meleg legyen a kemence. Ennek ellenére nem tudták megsütni a husokat, egy gázos disznóperzselővel kellett melegíteni sütés közben.

Szerintem a kemence elkészítésében és annak a hőszigetelésén múlik menyi ideig lehet sütni egy kemencében.

Nézd meg az én kemencémet a kemence használatánál pontossan leírtam a fölfütési időket és a hőfokokat.

http://kisgerzson.5mp.eu/web.php?a=kisgerzson

 

 

Előzmény: sütöget (5183)
magyar bucó Creative Commons License 2011.12.09 0 0 5184

Egy kevésbé jó hőszigetelő anyagot gyorsabban tudsz teljes tömegében átmelegíteni és azt egyenletesebben adja vissza. A samottal könnyen úgy jársz, hogy a belső felülete túl forró, a tömege meg még át sem melegedett. Viszont, amikor a túlhevült réteg hűl, a hőt nehezebben pótolja belülről.

Előzmény: sütöget (5183)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!