Keresés

Részletes keresés

RTH41 Creative Commons License 2004.05.26 0 0 44
Szia!
Ha csak lokalizált helyen van, próbáltad már a bioptron lámpát? SZTK-kezelés.
Előzmény: lolimano (43)
lolimano Creative Commons License 2004.05.26 0 0 43
Szia!
Nekem kb. 17 éve van psoriasisom, és -az orvosok szerint legalábbis- olyan helyen, ahol szinte soha nem jön ki, vagy csak igazán ritkán (ujjak vége). Régen mindkét kezemen legalább 3 ujjam húsig berepedezett és iszonyúan fájt, aztán nekem is volt egy elég hosszú tünetmentes időszakom, aztán kb. 1 éve jött elő megint. Szerencsére most csak az egyik kezemen egy ujjat érint a betegség, tehát aránylag kibírható, meg ezzel a Neogranormonos kenegetéssel nagyjából most kordában is tudom tartani,úh a szolit inkább nem vállalom be emiatt. A nap tényleg jót szokott tenni azért neki, remélem most is így lesz.
Előzmény: RTH41 (42)
RTH41 Creative Commons License 2004.05.26 0 0 42
Sziasztok!
Lentebb már írtam, 15 éve van pikkelysömöröm (az állásom is ráment, de nem baj, mert így meg a magam „ura” vagyok). 15 éve ugyanahhoz az orvoshoz járok. Óriási pénzeket költenek kutatásokra, vannak eredmények, de meg nem véglegesek a mi számunkra még.

henci2:
ezeken a csodakuruzslókon – anno – én is átmentem, egy kis vagyont költöttem rájuk és végül mindig a körzeti szakorvosnál kötöttem ki. Nem kell bedőlni egyiknek sem. Kézrátételtől – akupunktúráig, az egri javasasszonytól – országos hírű bőrgyógyászig, vegetáriánus kajától – reiki mesterig. Szóval minden, minimális eredménnyel. Tökéletesen elég egy normális körzeti bőrgyógyász.
Volt olyan időszakom is, hogy teljesen tünetmentes voltam minden kezelés nélkül.
Most év elején nagyon elleptek a pikkelyek, minden nap takarítani kellett a dolgozó szobámat a lepergett pikkelyek miatt és rettenetesen berepedezett, fájt. Az orvosom javaslatára elkezdtem szedni Neotigason-t (most lesz 3 hónapja). Azóta teljesen elmúltak a pikkelyek, csak a bőrömön látszik a helye. Nem vagyok gyógyszerpárti, kerülöm míg lehet, de most már a mindennapi kellemetlen-fájdalmas tüneteim miatt megkockáztattam.

lolimano:
Ha használ a bőrödnek a szoli (tünetmentessé tesz, vagy csökkenti a tüneteket) én bevállalnám óvatosan.
Kórházban engem is kezeltek szoláriummal mindennap és használt. Alig várom, hogy jó idő legyen és óvatosan napozhassak, mert nyáron lényegesen kevesebb pikkely van rajtam.

lolimano Creative Commons License 2004.05.25 0 0 41
Allergia vizsgálaton voltam, csak hisztamin érzékenységem van. Mosogatást én nem vállalok be már, az teljesen tönkreteszi a kezem. Most azt találtam ki,h Neogranormonnal kenegetem minden éjjel, attól most stagnál és nincs úgy kirepedezve, és nem fáj nyomásra.
A szoláriummal azonban nem vagyok barátságban, inkább pikkelysömör mint bőrrák..:-/
Előzmény: savica (39)
henci2 Creative Commons License 2004.05.25 0 0 40
Sziasztok!Már évek óta nyűglődöm ezzel a betegséggel. Voltam ott, ahol a hanganalízist csinálják.Hát az egész egy nagy kamu.Mindenféle gépekbe ültettek, hónapokig jártam hozzájuk,80.000,-Ft-ot hagytam ott.Most ugyanolyan foltos vagyok, mint voltam.Az orvostudomány sok-sok milliót áldoz a kutatásokra,ne dőljetek be ezeknek a csodatévőknek.Csak a pénzünket húzzák ki a zsebünkből.
Előzmény: Columbu_s (19)
savica Creative Commons License 2004.05.16 0 0 39
Igen.Ha esetleg ilyen hosszú előzménnyel még nem volt allergia vizsgálatod,akkor csináltasd meg.Ha nem is tudsz mindent elkerülni,de legalább törekedni tudsz rá.Mi pl. annó azért vettünk mosogatógépet,mert allargiáim tömege miat nem tudtam mosogatószert használni,sőt egy idő után már a sima folyó meleg víztől is kirepedezett a bőrőm.Azóta aránylag nyugi van kézügyileg.
Előzmény: lolimano (38)
lolimano Creative Commons License 2004.05.15 0 0 38
Szia savica!
Ez a heti 20 perc szolárium komoly? Tényleg jó?
Előzmény: savica (37)
savica Creative Commons License 2004.05.15 0 0 37
Ez sajnos egy gyóygithatatlan,csak kezelhető,öröklődő betegség.Megszabadulni nem tudunk tőle.El kell fogadni,hogy ezzel kell leélni az életünket,mert ha ez nem sikerül,akkor valóban tönkre tesz lelkileg.Sok napfény,de leégni nem szabad,mert az provokálja,és rontja az állapotot.Télen heti 20 perc szolárium.A sós fürdők és a bőr puhán tartása egyszerű zsírozó krémekkel nagyon fontos.A szteroidos kenőcsökkel nagyon óvatosan,mert csak tüneti szerek,és egyre több a szteroid allergia.Szájon át szteroid TILOS!!!Kordában lehet tartani,gyógyítani nem!!!Ja!És tök fölösleges maszek bőrgyógyászhoz hordani a pénzt.Nem tud többet,mint az állami.
mex21 Creative Commons License 2004.04.30 0 0 36
Sziasztok! Nekem az lenne a kérdésem hogy valaki hallott már a SAXMED cég által gyártott ITCH STOPPER -ről valamit? 50-100 Hrz között frekvenciával hőt és ultrahangot bocsát ki, valamint a kezelő felület környékén egy elektromágneses mezőt hoz létre. Nem tom hogy érdemes-e megvenni avagy nem. Ja s a fénykura mennyibe kerül s mennyit ér? A szolárium árt vagy sem? előre is köszi

RTH41 Creative Commons License 2004.02.08 0 0 35
Imhol:
http://www.knabberfisch.at/hungaria/index.htm
Előzmény: lolimano (34)
lolimano Creative Commons License 2004.02.08 0 0 34
Na én meg azthittem ez csak egy rossz vicc..:-O
Elég horrornak tűnik..És a hal miért akarja lerágni az elhalt bőrt??
Előzmény: RTH41 (32)
RTH41 Creative Commons License 2004.02.08 0 0 33
„Akit sikerült rávennem, hogy próbálja ki, sikeresen meggyógyult betegségéből, de minimum a minimálisra csökkentek a problémái...”
Ettől sem gyógyul meg, CSAK tünetmentessé válik - valameddig:-(.
Előzmény: kabos_ (31)
RTH41 Creative Commons License 2004.02.08 0 0 32
Nem hangzik rosszul (már hallottam róla).
De átszámolva, egy 3 hetes kúra 500-700 eFt euroban. Az ottani TB ennek 80%-át fizeti.
Előzmény: kabos_ (31)
kabos_ Creative Commons License 2004.02.08 0 0 31
Létezik egy nagyon hatékony módszer a pikkelysömör gyógyítására. Ausztriában nagyon elterjedt. Nagyon bízom benne, hogy minél többen olvassák el ezt és gyógyulnak meg eme betegségből. Akit sikerült rávennem, hogy próbálja ki, sikeresen meggyógyult betegségéből, de minimum a minimálisra csökkentek a problémái...

Létezik egy Garra Rufa nevű hal, amivel együtt kell fürdeni, egyszerűen lerágja az elhalt bőrt és a nyála okozza az igazi gyógyulást. Magyarul Kangal-rágcsálóhalnak hívják.

http://www.aquariumfischshop.de/kangal/

Remélem segítettem... Ha ismert itthon is, akkor bocsika!! :))

Előzmény: lolimano (30)
lolimano Creative Commons License 2004.02.08 0 0 30
Sziasztok!

Nekem 16 éve van psoriasisom, 7 éves koromban jött ki először. Nekem az ujjaimat érintette a betegség, húsig ki voltak repedve mindig, és elég fájdalmas volt a tollat is fognom.
Rengeteg orvosnál megfordultam, mire kiderítették,h egyáltalán mi ez a betegség, mert állítólag az ujjakon ez elég ritka, inkább a fejbőrön vagy a test más részén van. Én is a lehető összes gyógymódon túlestem szinte, jártam PUVA kezelésekre, áztatnom kellett az ujjaimat tengeri sós vízbe, kentem kámforos kenőccsel, minden éjjel fóliába csomagolt ujjakkal kesztyűben aludtam, stb. stb., de természetesen semmi nem használt. Aztán kb. 18 éves koromban elmúlt. De nem valami új gyógymód hatására, hanem magától. Kimondhatatlanul boldog voltam. A bőrgyógyászom azonban elmondta,h sajnos ez csak tünetmentes időszak, vissza fog térni a betegség.
De akkor nem törődtem ezzel, úgy örültem,h végre egészségesek az ujjaim.
Kb.fél éve ismét kiújult a betegség, szerencsére csak az egyik ujjamon.
Elkeseredésemben és tehetetlenségemben a kezem ügyébe került Neogranormon kenőccsel kenegettem éjszakára, és meglepődve fedeztem fel,h összehúzza a húsig kisebesedett részt. és bár a pikkelyesedés marad, de nem sebes! Ha egy éjszaka nem kenem, akkor nappal nagyon sebes megint, de ha bekenem rendszeresen akkor legalább elviselhető.

RTH41 Creative Commons License 2004.02.04 0 0 29
Tisztelt psofresszor!
Küldtem érdeklődő e-mailt, nem tudom megkapta-e ebben a virusterhes (MyDoom-os) időszakban.
Üdvözlettel: RTH41
Előzmény: psofresszor (28)
psofresszor Creative Commons License 2004.02.01 0 0 28
Szia!

A Celestone egy corticosteroid, ami önmagában is okozhatta a fekélyeket és a máj problémáját. Valószínű azonban, hogy ezek a problémák fenálltak a gyógyszer szedése előtt is, annak szedése csak felerősítette a bajt. Tudnod kell, hogy a a psoriasis kiindulópontja, éppen a vékony és vastagbél, a gyomor és a máj. A Neotigason, ha lehet még vacakabb gyógyszer. Szintetikus A vitamin származék, ami a májat és a többi említett szervet nagyon túlterheli. Ha segíteni akarsz magadon és másokon keress meg.

psofresszor

Előzmény: RTH41 (27)
RTH41 Creative Commons License 2004.01.03 0 0 27
Szia!
Ez elég komoly gyógyszernek tűnik, ahogy utánaolvastam.
Én Celestone-t szedtem 3 hónapig. Ráment vagy 5 év az életemből mire kigyógyúltam a gyomor- nyombélfekélyből és mire a májam is helyre jött.
Ahogy olvastma szigorú ellenőrzés mellett és előrehaladott, súlyos (gyak. a mindennapi életet korlátozó) pikkelysömör esetén javallott csak.
Én meggondolnám, vagy ha nagyon muzsáj, akkor is állandó laborkontroll mellett és ha valamelyik érték (pl. májfunkció) borul, azonnal abbahagyni.
Előzmény: Columbu_s (26)
Columbu_s Creative Commons License 2003.10.30 0 0 26
Hi
Erdeklodnek, ki szedte, milyen mellekhatasokkal es milyen eredmennyel a NEOTIGASON gyogyszert.
Sok mellekhatast ir , meg rendszeres laborvizsgalatot.

udv.Columbus

lelekkel Creative Commons License 2003.10.11 0 0 25
télen nem müködik, ugye?
Előzmény: sóhivatalnok (22)
RTH41 Creative Commons License 2003.10.07 0 0 24
Majdnem minden gyógyfürdő vize jó, hiszen a benne oldott sók miatt a bőr jobban felpuhul, azaz leáznak a pikkelyek. A Holt-tenger dicsérik a legjobban a magas sótartalma miatt.
Ezért jók a tünetek kezelésére az otthon használatos fürdősók.
Előzmény: sóhivatalnok (22)
RTH41 Creative Commons License 2003.10.07 0 0 23
Szia!
SZVSZ nem gyógyítja, esetleg tünetmentessé teszi hosszabb-rövidebb ideig. Minden betegnél lehet v.milyen módszerrel csökkenteni v. visszaszorítani a tüneteket, de nem teljesen meggyógyítani. Nekem is volt 1-1,5 éves tünetmentes időszakom, utána újra belobbant.
Előzmény: Columbu_s (19)
sóhivatalnok Creative Commons License 2003.10.05 0 0 22
A szakirodalom szerint a Tiszacsege nevezetű településen található gyógyfürdő gyógyvize alkalmas a pikkelysömör kezelésére.
Üdv: Só.
Előzmény: zsuff (-)
Columbu_s Creative Commons License 2003.10.05 0 0 21
Esetleg erdeklodni kellene az RTLKlub Fokusz szerkesztosegben, vagy a web oldalon emilben.
üdv. Columbus
Előzmény: AliceCsodaországban (20)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.10.04 0 0 20
Igen, ezt én is láttam, honnan lehetne megtudni ennek a dokinak az elérhetőségét, nem tudja valaki?
Előzmény: Columbu_s (19)
Columbu_s Creative Commons License 2003.10.03 0 0 19
Hi
Ma figyeltem az RTL Fókuszban 1 musort , ahol 1 magyar villamosmernok, valami hanganalizissel es hangvisszajatszassal gyogyitja ezt a betegseget.
Beteg mondja /igy hihetobb/ es mutatja a gyogyulas eredmenyet.
1 utanjarast +ér

üdv. Columbus

RTH41 Creative Commons License 2003.05.02 0 0 18
Sziasztok!
Nekem 15 éve van pikkelysömöröm.
Kezdetben tényleg inkább a lelkiteher a legnehezebb. De ha van egy társad aki segít, akkor könnyebb. Én SZVSZ soha senki elöl nem titkoltam a betegségem. A munkahelyemen a kollegák is tudtak róla.
Anno - 10 évvel ezelőtt - minden létező dolgot kipróbáltam a kézrátételtől, csodakenőcsig, a természetgyógyászig, klinikai gyógyszerekig, mert megbíztam mindenkibe. A végeredmény májkárosodás és gyomor-nyombélfekély a gyógyszerektől. Akkor hagytam abba mindet. Tehát csak óvatosan a gyógyszerekkel. Főleg a magándokikra vigyázni, hisz a pénzedért ő mindenre képes csak láss valamilyen javulást.
Nekem a napfény gyógyítja, vagyis a nyári hónapokban szinte teljesen tünetmentes vagyok. A téli hónapok a legrosszabbak. Akkor kenőccsel kezelem, hogy elviselhető legyen és kész.
Sajnos tudomásul kell venni, hogy ez még jelenleg nem gyógyítható véglegesen. Én már több "csodagyógyszer" életrehívását és kudarcos bukását láttam.
Állami bőrdokihoz járok és ő mondta van rá tüneti (amerikai) gyógyszer, amitől kb. 2 évre elmúlik. Csak a mellékhatások miatt 10-ből 1 páciens tudja a több hetes kúrát végigcsinálni.
Mivel ez a betegség "csak" tüneti (nem fertőz) ezért a gyógyszerkutatásba ölt pénz is kevesebb, mint egy rák vagy AIDS esetén. Egyszer ezt is megoldják. Amit én tudok, hogy a betegség oka: a májban jelenlevő enzimek közül valamelyik megsérül és nem működik megfelelően, így felborul a bőr méregtelenítő szerepe. A 21(?) napos cilus felgyorsul 2-3 napra és ez okozza bőr pikkelyesedését. Az okot kellene megtalálni és azt gyógyítani, ezért szerintem ezt kenőcsök soha nem fogják véglegesen meggyógyítani, csak a tüneteket csökkenteni lehet.
lelekkel Creative Commons License 2003.03.27 0 0 16
Szerintem nem nagyon. Az államiban csak 2 méterröl megnézi a problémát, nehogy elkapjon valamit:)))
Előzmény: afintha (15)
afintha Creative Commons License 2003.03.26 0 0 15
Allami borgyogyaszhoz mar nem is jarnak emberek?? :)))))))
Előzmény: lelekkel (14)
lelekkel Creative Commons License 2003.03.26 0 0 14
Van ilyen magán bőrgyógyásznál, de a kezelés havi ca. 25000.-. Ezt anyagilag nem könnyü birni. És 2 hónap mulva a tünetek ujra elöjönnek.
Legjobb a Holt-tengeri só, de az sem olcso.De olcsobb mint az ottani nyaralás:-)))
Előzmény: afintha (13)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!