Keresés

Részletes keresés

X Y és Z Creative Commons License 2018.01.04 0 0 8308

Kedves Balázs_Mária!

 

 

Honnan tudta ezt kideríteni pontosan?

Előzmény: Balázs_Mária (8307)
Balázs_Mária Creative Commons License 2018.01.04 0 0 8307

Egészen tömören NEM, sőt a további ismert névazonosságokra is igaz. 

Előzmény: Gabriella Kocsis (8306)
Gabriella Kocsis Creative Commons License 2018.01.04 0 0 8306

Annyit szeretnék kérdezni, hogy Balázs Péter nevű baloldali politikus a baumagos Balázs László testvére-e?

Jégkockácska Creative Commons License 2018.01.04 0 0 8305

Tiszta dedó, ami itt folyik!

 

 

A nemlétező, vagy legalább is beazonosíthatatlan Szabó József magára ismert, Barabás György szerint, és megteszi a lépéséket.....Bruha ha!!!!!!!

 

Ha valaki ismeri Szabó Józsefet az bátor ember! Szintén bruhaha!!!!!!

A csiribiri (?!) médiában kellene Szabót népszerűsíteni? Miért is? Kinek is?

Miért nem népszerűsíti ő saját magát ott? Nem Szabó József maga csiribiri azzal amit itt csinál?

 

Büszkélkednek itt a bizonyítékaikkal, de annyira bátrak ezek az index huszárok, hogy rögtön fenyegetőzni kezdenek, ha úgy érzik kilétük lelepleződik.

Józsi, ha nem akarod, hogy kényelmetlen kérdéseket tegyenek fel neked meg a csipet csapatodnak, akkor ne írogass ide, meg máshova se.

Hajtsd a pénzedet a háttérben, és ne áltasd az embereket azzal a hazugsággal, hogy ezt mindenkiért teszed!

Élvezhetnétek ugyan a károsultak megbecsülését, elismerését, támogatását, kiásott anyagaitok révén, ha ezt megfelelően adnátok elő, nem ilyen pökhendien és lekezelően, és főleg nem szellemlények formájában. Miért nem ezt az utat választottátok?

 

Ennyit a logikáról!!!!

 

Barabás György beállt a tüskéskaktuszi körbe (vagyis hát tudjuk, hogy mindig is oda tartozott)

Kicsit ügyesebben kellene váltogatni a stílusokat, akkor nem lógna ki a lóláb ilyen egyértelműen.

 

Hajrá Bubez! Csak így tovább!

 

 

Márton Lipcsik Creative Commons License 2018.01.04 0 0 8304

Tisztelt Fórumozók!

 

Nincs érdemi mondanivalóm, mert mint korábban már kifejtettem, jelen pilanatban semmilyen eredményes kártérítéshez vezető jogi lehetőség nincs a láthatáron, egyedül az aláírásgyűjtésben bízhatnak azok, akik még hisznek a csodákban. 

 

Az azonban különösen kitűnik az utóbbi feleselgetésekből, hogy alapvetően két,  önmagával túlzottan eltelt, és a saját "igazával" folyamatosan büszkélkedő károsult jelenik meg különböző, hol régi, hol új nick nevek alatt és feszül egymásnak ok nélkül.

 

Az egyik a jogászkodó, akitől éppen azért nem várható már el érdemi nyilatkozat, mert maga is rájöhetett, hogy nincs olyan jogi megoldás, amely valamennyi károsult javát szolgálhatná.

Azt meg természetesen nem hozná nyilvánosságra, hogy egyénileg milyen levelezést folytatna bárkivel kizárólag a saját kártérítése reményében, mert minden ilyen kísérlete zsákutca.

 

Az, hogy mégis elő-előhozakodik szakma-jogi vázlatokkal egyedül arra irányulhat, hogy demonstrálja, mekkora heroikus küzdelmet folytathatott, hogy azokat a leírt ismeretanyagokat összeszedje. Hogy a mi esetünkben a jogászkodó a tudását nem szerényen tette közzé, hanem másokat becsmérlően lenézve hivalkodott azokkal, az olyan egyénre jellemző tulajdonság, mint ahogyan a szemben álló másik fél egyedül önmagát tarja a baumag-Károsultak között IGAZ EMBERnek, és a spanyol viasz feltalálójának.  

 

Arról is írtam, hogy az aláírásgyűjtés szempontjából jelen pillanatban érdektelen, hogy a petíció milyen szövegezésű lesz, mert maga az aláírásgyűjtő ív tartalmazza ugyan mellékelt petíció kifejezést, azonban azt az alapvető igényt is tartalmazza, hogy az aláírók mit támagatnak.

 

A jogászkodó oldalán azonban ugyanúgy nem találtam sehol az aláírás elleni fellépést, buzdítást, vagy gáncsoskodást, mint ahogyan az aláírásgyűjtés eredményes voltával szembeni fenntartásaim ellenére én sem lázítottam soha az aláírásgyűjtés ellen, mégis többször ért ilyen vád.

 

Arról is írtam, hogy az alárásgyűjtő ív önmagában hamis, hiszem a "mellékelt peticíó" kifejezés feltételezné, hogy annak szövege már az engedélykérés idején elkészült, és az adatvédelmi hatóságnál bemutatásra is került. 

 

A hiányzó petíciót a jogászkodó ebből az alapállásból nézve tehát mégis megalapozottan sérelmezi. Bár az is igaz, hogy a sérelme felvetése erkölcstelen, miután ő hasonlóképp adós maradt a maga által kiviteleztehetőnek tartott jogi út alaposabb felvázolásával, sőt utóbb a maga által készített petíciót ő is titokban tartja.  

 

Az aláírásgyűjtés kizárólagos eredményességében bízó másik fél makacssága sem érthető, hogy miért nem lehet egy bármilyen tartalmú petíciót nyilvánosságra hozni. És e körben nem vezethet eredményre Demeter úr elvtelen védelme, hiszen éppen Demeter úrnak kellene megindokolni, hogy milyen érvek és okok szólnak a petíció szövegének a benyújtása előtti pillanatig való "titkosítása" mellett.

 

A Jogász, aki pöttyös kendős megismételt tájékoztatásához csupán annyit fűznék hozzá, hogy az eddig befejezett perek tanúlságait levonva kiderült, hogy az Állam oldalán egyedül az ügyészség felelőssége nem volt górcső alá véve.

 

Akik tehát az elkövetkezendő időkban (a felszámolási eljárás jogerős befejezése után) az Állam elleni perben gondolkodnak, azoknak már előre fel kellene készülniük annak kivitelezése módjában.

E körben a jogászkodó károsultunk valóban felhasználhatná az ismereteit, melyeket ki kellene csúcsosítani az ügyészségek általános törvényességi felügyeleti joguk és kötelezettségük hiányosságaira, és kidolgozni azok, valamint a károsultak veszteségei közötti szoros összefüggéseket.

 

Tehát jó lenne, ha mindkét kecske visszafordulna a patak feletti pallóról, és a túlparton ki-ki továbbgondolná az aláírásgyűjtést, illetve a még általam is járhatónak vélt jogi út bejárását az ügyészség törvényességi felügyeleti felelőssége és kötelezettsége hiányára alapítva.

 

Bízom abban, hogy ezt követően már konszolidáltabb stílusú fogalmazások jelennek majd meg.

 

Lipcsik Márton, aki nem szégyeli és nem fél a saját nevét használni.

jogász aki Pöttyös kendős Creative Commons License 2018.01.03 0 0 8303

Csak erre nem kapunk a szerzőiktől soha választ.

Erre voltam bátor reagálni. Ezt a lehetőséget, és egyben az általam vélt egyetlen utat már korábban is kifejtettem.

A névsorban szeeplőktől semmilyen választ nem várok, nekem elég, ha nem csókáznak le.

Előzmény: nahogyisvanez (8302)
nahogyisvanez Creative Commons License 2018.01.03 0 0 8302

Tisztelt jogász aki Pöttyös kendős!

 

 

 

 

A legnagyobb tisztelettel, úgy gondolom, hogy ezt a válaszát nem nekem kellett volna címeznie, hanem az igazságosztó terminátoroknak.

 

A névsoruk előző hozzá szólásomban olvashatók.

És próbáljon maga is választ kicsikarni belőlük.

 

 

 

 

Előzmény: jogász aki Pöttyös kendős (8300)
jogász aki Pöttyös kendős Creative Commons License 2018.01.03 0 0 8301

Tisztelettel javasolom a facebook csapatnak, hogy oda is tegyék fel az előző hozzászólásomat, mert az a néhány ember, aki ott zárt csapat tag, megérdemli, hogy érdemi tényeket is olvasson...

jogász aki Pöttyös kendős Creative Commons License 2018.01.03 0 0 8300

Na még egyszer, hátha Nyakfogóm sem beszéli saját nagybetűivel tele az oldalt, egymás után, hol feketével, hol vörössel, kielégítve saját magát és a közszereplési (közönséges kocsmai szereplési) vágyát. Ha Bubez is olvas, nem csak ír, megismétlem most ötödször, hátha olvasni is tudnak, nem csak kocsmároskodni.

 

MIT LEHET TENNI  a mai BAUMAG helyzetben? Mert helyzet van, amit ki lehet használni.

 

Az Ítélőtábla, és a KÚRIA ítélete a Dunaprofit ügyben a 2007-ban hozott jogegységi határozaton alapszik, és a mai napig következetes.

Nevezetesen: Akit közület (cég) részéről kár, sérelem ér (t) köteles érdekeit jogi úton érvényesíteni. Rendőrségi feljelentés (esetleg polgárjogi igény biztosítása mellett), és bejelentkezés a felszámolás hatálya alá kerülő cég felszámolójához (1%) befizetéssel) a kihirdetést követő 40 nap, de legkésőbb egy éven belül.

Aki ebből bármit elmulaszt. úgy minden jogkövetkezményből saját magát kizárja. (ld azbeszt per)

Amennyiben a felszámolás jogerősen nem fejeződik be, bármely per indítása idő előtti. (ld Dunaprofit, és egyéni BAUMAG perek)

 

Ma hol tart a BAUMAG ügy?

A BAUMAG Holding felszámolása a +.Fpk.1379/2007/64 számon 2017.június 6.+ a Budapest Környéki Törvényszék végzésével JOGERŐSEN befejeződött, és lezárult. Aki tehát a Csabaholding felszámoló hatálya alatt BAUMAG Holding károsult, eredménnyel indíthat pert, az állam károkozó szervével szemben. Alperes a MNB (egykori PSZÁF jogutódja) és az egykori Pénzügyminisztérium (ma NGM, NFM) ne legyen, mert őket már a Kúria (DUNAPROFIT ügyben) jogerősen ítéettel felmentette. A Cégbíróság, APEH, Versenyhivatal stb.( 2003-2004 a kár keletkezése) az 5 év eltelte okán elévült. A Rendőrség,  nem önálló közjogi szerv, nem perelhető, csak annak a nyomozás törvényességét hivatott felügyeleti szervezete. A nyugvási idő a jogerős ítéletet követő egy év 2018 június 6. A Holding károsultak minden követelési (perlési) jogosultsága ezután elévül.

 

A BAUMAG Stratégia felszámolási eljárása még tart. Bárminemű per indítása biztos bukás, idő előtti.

Előzmény: nahogyisvanez (8299)
nahogyisvanez Creative Commons License 2018.01.03 0 0 8299

Tisztelt Barabás György!

 

 

Pontosan az itt a kérdés, hogy az itt különböző nem valós nevek alatt közzétett Ön által "szakmai segítő anyagok"-nak nevezett irományok kinek segítenek, hogyan, miben és főleg mikor?

 

Csak erre nem kapunk a szerzőiktől soha választ.

 

Miért baj az, hogy valakik, akiknek elege lett ebből a csiki-csuki  játékból, amit kb 10-15 nick név folytat hónapok óta, a "Mi tudunk mindent, de bezzeg nem mondunk semmit, hogy mit is kell tenni!" felkiáltással ámítják a fórumozókat a jogászkodásukkal?!

Asztalcsapkodásukkal a petíció megszövegezéséért megpróbálják aláásni az aláírásgyűjtést, tönkretenni más munkáját.

 

Arról ejtsenek inkább szót, hogy az irományaiknak kinek és mikor lesz pozitív hozadéka?

Erről miért hallgatnak, sőt ha valaki rá mer erre kérdezni, azonnal ellentámadásba lendülnek, és azonnal elkezdik az illetőt/illetőket kioktatni, számonkérni, ócsárolni, fenyegetőzni?!

Komoly emberek, és ezek a szellemlények magukat annak tartják, így viselkednek?

 

Minek kérkednek itt a tudományukkal, ha nem akarnak vele semmit kezdeni, csak a saját érdekükben?

 

Ha meg sok Szabó József él Zuglóban, mitől kellene neki tartania?

Úgysem tudja senki melyik Szabó Józsefről van szó.

Ez a maga legnagyobb problémája az egész kérdéskörben?

A beazonosíthatatlan Szabó József akar lépéseket tenni? De hát akkor rögtön beazonosítja magát!

 

Szabó Úr miért itt népszerűsíti a tudományát, ha a fórumozóknak nincs ezzel semmilyen hasznára?

 

Felkérte magát Szabó József, hogy álljon ki érte?

Vagy saját magáért nem mer, ezért bújik más háta mögé?

 

Nem az a szánalmas beteg ember, aki csak magamutogatásból, öncélú szereplési vágyból írogat ide?

 

Mi a baja azzal, hogy két név felkerült ide, kár, hogy csak most, előbb kellett volna. Talán mégis érintett maga is?

 

 

Tegye meg, igenis Szabó "Úr" a megfelelő lépéseit, és tájékoztassa az ittenieket abban a kérdésben, hogy mit szándékozik tenni azzal az ismeretanyaggal, amit itt különböző álnevek alatt folyamatosan közzétesz.

Gondolom azért itt, mert sehol máshol nem állnak vele szóba.

 

De ha Szabó "Úr" mégsem létezik,akkor ismételten feltesszük a kérdést a következő fórumozóknak:

 

tüskéskaktusz, Marcsika2, ördögikör, szürke egérke, sztella vagyok, Dr. jogász, kamukirály ellensége, orrlovesz, orrlovész01, B.L. Mária, iskolai tanár, Battai CAMEL, Barabás György, hogy mint az  szakmai segítő anyagoknak elkeresztelt irományok folyamatos közzétevői, írják meg nekünk tudatlanoknak, hogy ebből a károsultaknak mikor, és hogyan lesz pénzük? Nem az a lényeg, hogy ki írta ezeket, hanem az, hogy ezek az írások kinek az érdekében és hol kerülnek felhasználásra?

Persze a semmitmondáson és a fenyegetőzésen kívül öntől sem kaptunk eddig választ. Így teljesen nyilvánvaló vált, hogy melyik érdek körhöz is tartozik.

 

 

Előzmény: Barabás György (8298)
Barabás György Creative Commons License 2018.01.03 0 0 8298

Kedves Bubez!

 

Minden szövetkezeti károsult nevében nagyon köszönöm, hogy megnevezte azt az illetőt, akitől talán sokat remélhetünk, de egyáltalán mit is tud tenni a mi érdekünkben. Ön, tud erre érdemben válaszolni? Tudja, ahhoz senkinek nincs joga, köztük Önnek sem, hogy mások nevét, azok beleegyezése nélkül, prédaként kiszolgáltassa, még ha az, igaz is volna. Ön nagyon bátor ember, nekem úgy tűnik, hogy jól ismeri, mert azt is tudja, hol van az ellopott pénze,melyik kerületben lakik, nincs számítógépe, hogy nem ért hozzá, de talán még azt is, hogy  milyen gatyát hord.Csak fiús zavarában még azt elfelejtette közölni, mi a pontos címe. Ugyanis, Zuglóban nagyon sok Szabó nevű József él, így hát nem lehet azonosítani, hogy kiről is van szó. Ezek tudatában, kérem árulja el, hogy milyen nick néven olvasható Szabó úr hozzászólása, mert bizony Isten, azonnal el fogom olvasni, hátha még tanulok is belőle  valamit. Ha Ön reklámszakember, akkor arra kérem, hogy ne a fórrumon népszerűsítse Szabó urat, hanem, az arra hívatott, lecenzúrázott, csiribiri médiában tegye ezt meg.Gondolom nem akar média sztár lenni, nem akarja kitenni magát bármilyen zaklatásnak.Vajon mit tudhat,hogy ennyire fontos Önnek, hogy még a nevét is kiadta,a felhatalmazása nélkül. Önben nagy lehet a lelki törés, nagy lelki fájdalmai lehetnek, ha végső elkeseredésében, idáig tudott lesüllyedni,ami felettébb szánalmas. Megmondom őszintén, engem és a fórrumozókat nem az érdekli, hogy Ön kit, miért szapul, hanem az, hogy az internetre milyen segítő szakmai anyag kerül föl, amire eddig, Ön még nem volt képes, de ha volt is ilyen, kérem azt bizonyítsa. Bizonyosan meg lesz a megfelelő válasza a Szabó úrnak, és megfogja tenni az érdemi lépéseit,de ez engem, már különösen nem érdekel, legyen ez az Önök problémája.Nincs Önnek félnivalója? 

 

Előzmény: bubez (8297)
bubez Creative Commons License 2018.01.02 0 0 8297

Egy károsult társamtól kaptam,és közzé is teszem az alábbi e-mailt:

 

 

Ezt a levelet azért küldöm, hogy képben legyél a Fórumozók valódi kilétét illetőleg.

 

Tüskéskaktusz, Marcsika2, iskolai tanár, orrlovész01, orrlovesz, ördögikör, szürke egérke, B.L Mária, Barabás György nevek alatt 2 valódi személy található.

Az egyik Szabó József zuglói, a másik Kovács Nándorné (Kovács Kati) újpesti károsult társunk.

 

Kovács Nándorné kára mindösszesen 500.000 Ft, Szabó Józsefét nem tudom pontosan.

 

Neki volt kára a Baumagnál is, de tetemesebb összeget vesztett a Dunaprofitnál.

 

Ők a saját zsebre dolgozók.

 

Csak ezt az aprócska tényt elfelejtik hozzátenni az írásaikhoz, amikor valamit az Indexen közzétesznek.

Ez a két ember évek óta ostromolja különféle magán beadványaikkal a különböző hivatalokat azért, hogy megkapják a pénzüket.

 

Eszük ágában sincs a többi károsultért tenni valamit, kizárólag a saját pénzük visszaszerzésére hajtanak.

 

Szabó József összegyűjtött egy elég terjedelmes anyagot a Baumag ügyről, ezekből írogatnak az Indexre.

 

Szabó az értelmi szerző, Kovács Katika a gépírónő, mivel Szabónak nincs számítógépe, és nem is ért a  használatához, ezért kell egy alany, akinek a segítségével felkerülnek az írásai a netre.

 

Természetesen senkit nem lehet arra kényszeríteni, hogy az általa összeszedett bizonyítékokat a Baumag ügy valódi mibenlétéről mindenki javára fordítsa, de azért azt mégis csak erkölcstelennek tartom, hogy csak a saját hasznukat hajtva, az Indexen folyamatosan betámadják az aláírásgyűjtést.

Ezért is teljesen érthetetlen számomra az aláírásgyűjtés folyamatos támadása a részükről a petícióra való hivatkozással.

 

Sajnos az Indexről nem lehet letiltani őket, a facebookon érdekes módon a saját nevük alatt nem mernek megnyilvánulni.

 

Nem tudok mást tenni, mint akinek csak lehet, elmesélem kik ők, és hogy mit csinálnak.

 

 

 

 

 

Előzmény: tüskéskaktusz (8295)
nahogyisvanez Creative Commons License 2018.01.02 0 0 8296

Cseppet sem tisztelt Asszonyom!

 

 

Ismételten adós maradt a válasszal: hogy mit szándékoznak tenni az anyagaikkal annak érdekében, hogy a tudatlan károsultak kielégítést kapjanak?"

 

Lipcsik Márton véleményében osztozom: senkit nem érdekel itt, hogy Ön kit akar lejáratni és miért, kivel veszett össze, és miért, vannak-e a zsidó barátai, vagy nincsenek, és a férje 45 évi házasság után mire képes és mire nem, és nem óhajtanám a továbbiakban felsorolni azt a mérhetetlen kifogás áradatot, amivel csak a fenti lényegről próbálja elterelni a fórumozók figyelmét.

 

Itt hónapok óta oktatja ki csipet csapatával (tüskéskaktusz, Marcsika2, ördögikör, szürke egérke, sztella vagyok, Dr. jogász, kamukirály ellensége, orrlovesz, orrlovész01, B.L. Mária, iskolai tanár, Battai CAMEL, és még ki tudja milyen nevek alatt) mindenkit, hogy mi az amit kellene tudniuk a Baumag ügyről.

 

Folyamatosan követelőzött, hogy Demeterék tegyék közzé a petíció szövegét, pedig az aláírásgyűjtéshez nincs maguknak semmi közük, az aknamunkájukon kívül. Annak megfogalmazásában segíteni soha nem is akartak.

 

Semmi másra nem lennénk kíváncsiak, csak arra, hogy az Önök által közzétett anyagokból, hogyan, és mikor lesz a károsultaknak pénze???????????????

 

Erre válaszoljon, a többi szokásos mellébeszélésére, mocskolódósára, átkozódására nem vagyunk kíváncsiak.

Előzmény: tüskéskaktusz (8295)
tüskéskaktusz Creative Commons License 2018.01.02 0 0 8295

Látom egy fokkal vissza fogtad magad. Sajnálatos módon a te agyad vérzik az obszcén mocskolódásaitól a hamis rágalmaktól, és a gyűlölettől.

Az írásod elolvasása után 2018-ra az új évi kívánságom az volt, hogy téged is találjon és támadjon meg az a vírus ami a gyomor vérzést előidézte. Menjél át azokon a kínokon amin én átmentem. Nagyon értékelném ha te is élveznéd  a Honvéd kórház szeretetét.

Ha nem tudsz valamit azon ne poénkodj, mert könnyen visszájára fordulhat. Nem állok senkin bosszút, még rajtad sem, csak végtelenül sajnállak, hogy idáig jutottál.A nagy anyagi veszteséged már a tébolyda szélére sodort.

Várom, hogy valakinek a lelkiismerete megszólal, és felszólít  a obszcén megnyilatkozásaidért, a nyilvános bocsánat kérésre. De úgy látom a jó barátod és őrző angyalod Lipcsik Mártonban sincs annyi kurázsi, hogy ezt nyíltan a szemedbe mondja. Egyik mondatával veri a másikat. Még annyit, tőle kérhettél volna számon dolgokat, mert te is egyesületi tag voltál jó ideig. Miért nem tetted? Ö nem ingyen dolgozott, vezetőségi tag volt. Lett volna lehetősége.Nem kell most fényeznie magát.Most okoskodik akkor miért nem tette? Olyan dolgokkal etet ami nem fedi a valóságot. Miért vesztették el a pert pedig ott volt az okos tudományával. Egy pozitív megnyilvánulásuk nem volt az egyesületnek Csak vesztes ügyük. Most osztja az észt, és ködösít. Vedd már észre magad. Szokj le a stílusodról. Emberi módon próbálj meg viselkedni. Ne másokat vádolj hanem magadat. Te mondtad, hogy neked veszteni valód van és távoztál, akkor miért kell ilyen gyűlölettel és obszcén módon viselkednek velem szembe. Nem adtam rá okot.

De Ön továbbra is adós azzal a magyarázattal, hogy mit szándékoznak tenni az anyagaikkal annak érdekében, hogy a tudatlan károsultak kielégítést kapjanak?" Ezt te írtad. A válaszom az, elolvastad amit írtál? Milyen anyagiakról beszélsz? Nem én csaltam el a pénzüket?- én ugyan olyan károsult vagyok? Kérdezd meg magadat, hogy te milyen kielégítést kapjál, mit tettél ennek érdekében? Megírtad a Petíciót? Nem csak károgtál mindenkire mint egy varjú.

Én tőlem semmit nem kérhetsz számon te se, de más sem. Nekem nem fizetettek tagdíjat, nem voltam egyesületi vezető, onnét semmi féle anyagi támogatást nem kaptam, akkor milyen alapon vonsz engem kérdőre pont te. Én nem büntetek senkit, csak a viselkedésed miatt téged. Ezt kérjék tőled számon a károsultak.Demeter urat ne keverd ide, soha nem találkoztam vele, nem beszéltem vele és nem vertem az asztalát. Nem büntetem őt, sem a károsultakat.Te aki obszcén módon gyalázkodol, mert elvakít a gyűlölet, és nem tudsz a veszteségeden túllépni akkor segítsd megírni a Petíciót. Nem más tollával kell ékeskedni. 

Nagyon szépen megkérlek fejezd be a velem kapcsolatos vélemény nyilvánításodat. A büntető feljelentést meg fogom rövidesen tenni. Szeretnék mielőbb meggyógyulni, hagyjál békén, felejts el örökre. Ne merj többet a szádra venni.

Előzmény: nahogyisvanez (8294)
nahogyisvanez Creative Commons License 2017.12.31 -1 0 8294

Cseppet sem tisztelt Asszonyom!

 

 

 

Olvasva szokásos mocskolódó sorait, meg kel állapítanom, valószínűleg önnek az agya vérzik, nem a gyomra.

 

Enyhén szólva nevetséges kifogásait a petíció szövegével kapcsolatban, mint utolsó, a helyzetből kimenekülő, végső mentsvárként, ürügyként lehet csak értékelni.

 

Ha valakivel baja van, és az nem Demeter, akkor miért őt bünteti azzal, amit leírt, és nem küldi el neki az Önök által állítólagosan megfogalmazott szöveget?

 

És ha őt bünteti ezzel, hát magát, és a többi károsultat nem bünteti egyúttal?

 

Vagy még sem?

Mert Önök továbbra is kilincselnek a csipet csapattal a pénzükért, kizárólag a saját pénzükért?

 

Önöknek a petíció állítólagos megszövegezése vajon miért tellett hónapokba?

Egy szót sem ejtettek arról eddig, hogy készítenek bármit is.

Csak habzó szájjal verték eddig az asztalt Demeteréknek.

 

Demeterék megírják a petíciót maguk nélkül is.

 

De Ön továbbra is adós azzal a magyarázattal, hogy mit szándékoznak tenni az anyagaikkal annak érdekében, hogy a tudatlan károsultak kielégítést kapjanak?

 

Amit leírt nem okozott senkinek csalódást. Csak hozta az Öntől eddig megszokottat.

Már egy óvodás sem veszi magát itt komolyan.

 

Egyébként maga kezdett itt más származásával és családi állapotával szórakozni, úgyhogy semmi alapja nincs a felháborodásra.

 

Végre foglalkozzon maga is a szakmai résszel. Ezt várjuk magától hónapok óta, nem az állandó, folyamatos üres és közönséges szájtépését.

Előzmény: tüskéskaktusz (8292)
Márton Lipcsik Creative Commons License 2017.12.31 -1 0 8293

Tisztelt tüskéskaktusz!

 

Sajnos Ön korábbi intelmem ellenére a lekében mégsem nyitott tiszta lapot, és bár maga mondta, hogy "A gyűlölet egy idő után megmérgezi a lelket", nem volt képes megszabadulni a tüskéitől.

 

Az nem rám tartozik, hogy kikre miért sértődött meg, és nem tud megbocsátani senkinek sem, de én  az Ön helyében már csak a személyes egóm más oldalú előtérbe helyezésével is közzétettem volna azt a "titkolt petíciót", hogy bizonyítsam: a közért mennyi mindenre vagyok képes. Még saját magam is legyőzöm!

De hát én én vagyok, Ön  pedig Ön! 

 

Jégkockácska a 8248 sorszámú írásban vélhetően Önre is utalva kritizálta zokat a fórumozókat, akik a jogerős ítéletek után is nagyvonalú felsőbbséggel tették közzé a baumag-ügyben szerzett jog ismereteiket, esetleg utaltak bizalmas információikra, de azt nem hozták nyilvánosságra, hogy egy többszörösen ítélt ügyben a perismétlés (kétszeri eljárás)  tilalma és a mindenre kiterjedő elévülés okán kikkel szemben és milyen felróható magatartás miatt remélnek új eljárást kezdeményezni különösen annak ismeretében, hogy a baumag-ügynek a tényleges károsultak nem is a sértettjei.

 

Eltekintve attól, hogy Jégkockácska stílusa idegen volt és maradt tőlem, a lényegi tartalmával egyet értettem, és ezt a felismerését őszintén megköszöntem egy olyan személynek, aki a velem szembeni fenntartásainak a legkülönbözőbb sértő módon adott már hangot nem is egyszer. 

 

Önnel ellentétben, aki szintén fogalmazott már meg több alkalommal is velem szemben sértő megjegyzéseket, én mégsem tekintettem "jó benyalásnak", amikor Ön  köszönte meg nekem, hogy felemeltem a hangom a becsületsértő, és a fórom igazi céljától idegen stílus ellen.

Attól, hogy Jégcockácskának megköszöntem az írása tartalmát, még nem lettünk kebelbarátok, mint ahogyan Önt sem öleltem keblemre, amiért megdícsért olyan dologért, amely tőlem mindenkivel szemben elvárható.

 

Láthatta, hogy én sem Barabás Úrnak, sem Battai CAMEL-nek, de Önnek sem elemeztem értelmeztem egyetlen "szakmai" írását sem, amelyek a Baumag-céghálózat kialakulásától kezdődően előtérbe kerültek nem egyszer bizonyítható, de többször nem bizonyítható bűnös összefonódások, tudatos jogsértések tömkelegét sorolták fel. 

 

Leírtam már néhányszor, hogy ha most Balázs László kijönne a börtönből, és a teljes nyilvánosság előtt maga tárná fel ezeket az eddig rejtve maradt, és titkolni szándékolt összefonódásokat, bűnös eljárásokat, az időben érvényben volt jogszabályok tudatos kijátszását, és ebből eredően a külsős szövetkezeti tagok becsapását a "befektetni" szándékolt pénzük aljas megszerzése érdekében, már akkor sem lenne újra perbe hívható és felelősségre vonható ezen bűncselekmények miatt senki, mert 2003 októbere óta valamennyi cselekményük elévült.

 

Miután én tisztában vagyok azzal, hogy már senkit nem lehetne felelősségre vonni semmilyen címen, nincs mit hozzáfűznöm azokhoz az általam is dicséretesnek tartott, de minden tekintetben elkésetten nyilvánosságra hozott felismerésekhez, amelyek összegyűjtéséhez minden bizonnyal rengeteg energiát pocsékoltak el hiába. 

 

Ugyanez vonatkozik Battai CAMEL azon közlésére is, hogy volt egy bátor és következetes PSZÁF főosztályvezető, aki feljelentést mert tenni, mely feljelentést és annak minden anyagát titkosítottak. Mit érünk egy ilyen "titkosított" információval, ha annak felhasználására csak a titkosítás lejárta után kerülhet sor. De ha pl, most újra előlépne ez a főosztályvezető, és feljelentését megismételné, a pre iudicata miatt már semmire jutnánk vele, legfeljebb Ő is úgy járna, mint "zöld dossziés" APEH-es.

 

Számomra meg az érthetetlen, hogy miért nem értik meg végre a károsultak, hogy 2017-ben már hiába is foglalkoznak olyan szakmai, szakmajogi kérdésekkel, amelyek felhasználhatatlanok, és a károsultak malmára egy csepp vizet nem csöppentenek. 

 

HÁNYSZOR KELLENE MÉG ELMONDANOM, HOGY AZ ELÉVÜLÉS MEGSZAKADŰÁSOK ELLENÉRE IS MINDEN CSELEKLEMÉNY ELÉVÜLT 15 ÉV UTÁN, ÉS A BÁRMILYEN CÍMEN ELKÖVETETT CSALÁS MIATT SENKI NEM VONHATÓ ISMÉT FELELŐSSÉGRE?

 

Feddése ellenére nem érzem úgy, hogy szégyelnem kellene magam, amiért nem tudom megakadályozni, hogy az arra hajlamos fórumozók némelyike Önt találta és találja meg a csipősséget messze meghaladó becsületsértő jelzőkkel, mint ahogyan azt sem tudom megakadályozni, hogy Ön haggyon fel az én erkölcsi morálomtól idegen jelzők használatával bárkivel szemben.

 

Én a fórum stílusát mindenkire kiterjedően reméltem megreformálni, a jelek szerint eredménytelenül. 

 

Nem is tudom, hogy mit keresek még mindíg itt? 

 

B. Ú. É. K.

 

Lipcsik Márton  

tüskéskaktusz Creative Commons License 2017.12.31 -1 0 8292

Válasz Jégkockácska 8288 beirásához.

 

Most érted el, amit akartál, de rosszul sült el. Melyik nickneveden szólitsalak? ( jégkockácska, kicspil nátron, 12ezeremberpénze, leszmégrosszabb, bubez, talár és logarléc, szögesdeszka, orvos orvosovics orvosov, nahogyisvanez,)  Lia Ahil ezzel az e-mailemet tisztelted meg.

 

A Petíció teljes szövege elkészült. Az volt a terv, hogy január első hetében felkerül az internetre olvasásra és Demeter úrhoz az elküldésre. De, a te viselkedésed mocskos aljas nyomdafestéket nem tűrő megnyilvánulásod velem szemben ez  meghiúsította.

Neked olyan gyerekszobád volt, ahol a birkák néztek be az ablakon, és tanítottak a megfelelő viselkedési normákra. Ne küld a sameszodat, mert nem kapja meg a megírt Petíció szövegét. Ha volt bátorságod, ilyen igazságtalan erkölcstelen mocskolódásokat leírni akkor írd meg, a gyalázatos írásaidat, helyeslő társaiddal a Petíciót.

Eddig a gyomorvérzésem megakadályozott, hogy komoly lépésre szánjam el magam, de a jövőhetén erre is sort kerítek.Megteszem a büntető feljelentést ellened. Most lesz félnivalód!- A Btk szerint 1-5 évig terjed a börtön büntetés. Ezt akartad, ám legyen? Nem haragszom, csak végtelenül sajnállak aki ilyen mélyre süllyedt, az egy beteg ember. A harag, rossz tanácsadó. Át kell gondolni, mit mikor, hogyan írunk a fórumra.  Az erkölcstelen mocskolódások helyet a szakmai részre kellett volna reagálnod, válaszokat adnod, de ezt te nem értetted. Szövegolvasási nehézségeid vannak.

 

Lipcsik Márton! Szégyellje magát, hogy ezt a beteg libát,leállította volna, még lovat is adott alája. Mit érzett volna, akkor ha a maga feleségét ilyen módon tüntették volna fel,igazságtalanul ország világ előtt? Vagy magának sincs erkölcsi morálja?  A 8286 számú beírásához a szakmai részhez még véletlenül sem reagált, vagy nem tudja mi az a szállításos repóügylet? Számtalanszor szememre hányta, hogy nem osztom meg a dolgok állását. Mire fel? Maga megosztotta az információjának az összes részét annak idején?  Nem! Akkor én miért tenném? Ha még a szakmai részre sem tud reagálni.

 

Tisztelt Baumag Károsultak!

Szeretném utoljára kijelenteni, hogy soha semmikor nem voltam az aláírás gyűjtés ellen. Hiába forgatták ki a szavaimat. Mindig azt mondtam, hogy fordítva ülnek a lovon. Először a Petíció, és jöhet az aláírás. Ezt hajtogattam és mondtam. Ha van egy közgyűlés, előbb megírják a napi rendi pontokat, ezt ismertetik és utána szavaznak, és nem fordítva. Kérdem én ha nem tudják, mi van a naprendi pontok alatt, és annak tartalmába, akkor mire szavaznak? Ugyan ez áll a Petícióra is.

 

Tisztelt Demeter úr!

Nem tudták prezentálni ez idáig, hogy a Petíciót megírják, és a nyilvánossággal megismertessék.

Elkészült a Petíció, de sem Ön, sem a nyilvánosság elé nem fog ezután kerülni. Szakmailag és hivatalos iratokkal is alátámasztva.

Az indokom a következő: Az olvasó  Baumag károsultakba nem volt annyi erkölcsi morál, hogy ezt a szerencsétlen, gyűlöletben fetrengő féleszűt leállítsák, és számon kérjék tőle, hogy mer így viselkedni.Milyen alapon mer írogatni ilyen dolgokat egy másik embertársáról.

Most köszönjék meg neki amit tett.

Hajrá, álljanak neki a Petíció megírásához, és szedjék össze az anyagot hozzá, hogy ütőképes legyen. Nincs bennem gyűlölet, csak féktelen fájdalom, hogy Önök nem mertek kiállni mellettem és hagyták a dolgokat idáig elfajulni. Azért adok egy kis segítséget az induláshoz. (Szegedi Ítélőtábla végzése, orrlövész 01, Barabás György, Dr. jogász, Battai CAMEL beírásaiból, ami főleg szakmai anyag és még hozzá szóló sem volt, ebből lehet a Petícióba szemezgetni.

 

Van egy mondás: Nem az a paraszt aki a földet túrja, hanem aki így viselkedik. Nyugodtan köszönjék meg neki, hogy butaságával milyen kárt okozott a károsultaknak.

Vonják be Öt is a munka dandárjába. Aki így tud viselkedni annak nagy hasznát veszik a Petíció megírásában is.

Boldog új évet!

 

 

Márton Lipcsik Creative Commons License 2017.12.30 -1 0 8291

Tisztelt BAUmagnélküli!

 

Egyet értek a kritikai megjegyzésével, hogy ez nem egy politikai fórum.

 

És még mielőtt a hittérítés vádja is utolérne, kijelentem, hogy az erkölcsi normák nem véletlenül közelíthetők meg könnyebben és általánosságban össz-vallási alapon. Ezért a tíz parancsolatra való utalásom nem volt példabeszéd célzatú.

 

Ezzel együtt éppen Ön volt az, aki a politikától a köztörvényességi tartalma ellenére rendkívül befolyásolt Czeglédy ügyet hozta fel példaként azzal az előszóval, hogy "ha van politikai érdek és akarat".

 

Sajnos a bőrünkön éreztük és érezzük, hogy a politika mennyi "haszontalan" dolgot helyezett és helyez előtérbe a polgáraival szembeni jobbító szándék hasznosságát, szükségességét  feledve.

 

Lipcsik Márton

nahogyisvanez Creative Commons License 2017.12.29 -1 0 8290

Tisztelt BAUmagnélküli!

 

"ebben az évben közel zéróra redukáltam e fórum használatát..."

 

Tökéletesen érthető a döntése.

Azonban sajnálatos módon a távol maradás teret ad a hamis próféták tündöklésének.

Nevezzék magukat bárhogyan is, tartozzanak bárhová is.

Előzmény: BAUmagnélküli (8289)
BAUmagnélküli Creative Commons License 2017.12.29 0 1 8289

Ez nem egy politikai fórum, ezért ilyen jellegű beírásokban nem veszek részt. Itt pártsemlegesen csak a BAUMAG üggyel összefüggő tényadatokra támaszkodom. Mindenesetre értékelem, hogy a fórum még él, annak ellenére, hogy a beírások több mint 90%-a nem minősíthetőek, azok válaszra nem méltóak.

"A mát és a holnapot tervezhetjük csupán." Egyetértek, több mint10 éve így teszek, sőt: ebben az évben közel zéróra redukáltam e fórum használatát... 

Előzmény: Márton Lipcsik (8285)
Jégkockácska Creative Commons License 2017.12.29 -1 0 8288

 

Battai CAMEL!

 

 

Te klónozott labor szökevény!

 

Nem pont azt szeretnénk mi is elérni, hogy ez a magát tüskéskaktusznak kiadó másik laborszökevény és alteregói végre a folyamatos mások utasítgatása, kioktatása, mocskolása helyett a szakmai dolgokról nyilatkozzon érdemben?

 

Nem ő/ti adjátok ki magatokat a nagy baumag tudoroknak?

Veri/veritek itt a tam-tamot a petíció megszövegezése végett, de ha kéne valami ötlettel előállni, rögtön kezdtek másra mutogatni?

 

Meddig ámítjátok itt a népeket az állandó okoskodásotokkal? Mit csináltok azért, hogy valami történjen is?

Ha nem tesztek semmit, az aláírásgyűjtés folyamatos lejáratásán kívül, akkor mi végre itt a nagy ész villogtatásotok?

 

Tüskéskaktusz pont azt kapja, amit megérdemel.

Amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten is.

Miért gondolja, hogy ö büntetlenül ócsárolhat másokat?

 

Ezen kívül, miben jeleskedett itt és máshol?

 

Ennyi pali még nem volt rajta?

Hát használja ki az alkalmat, hátha ettől a hirtelen jött energiasokktól a fejében lötyögő káposztalé ésszé avanzsál, ha már a férje ura, hiába pumpálta 45 évig alulról, nem sikerült ezt a minőségi áttörést elérnie.

 

A teve fejedben összeállnak ezek a gondolatok?

Előzmény: Battai CAMEL (8286)
Orvos Orvosovics Orvosov Creative Commons License 2017.12.29 -1 1 8287

Látjuk, újabb nickkel bővült a csipet csapat!!!!! Ha, ha, ha!!!!!

Milyen eredeti!!!!

 

 

Továbbra is várják a fórumozók eligazításukat arról, hogy a kiásott anyagaitokkal mit óhajtotok kezdeni?

Tüskéskaktusz még adós a válasszal. (Hónapok óta adós.) De te is válaszolhatsz helyette.

A tudatlanok várják az útmutatásodat!!!!

Persze, itt mindenkinek szégyellnie kellene magát, csak neki nem, nektek nem.

De te sem más, mint a rögtön másra mutogatók közül egy.

Ezért kár volt törnöd a fejed egy új néven ecsém, faszcsiga. Tudjuk ki vagy, bármennyire nem szeretnéd is!

Előzmény: Battai CAMEL (8286)
Battai CAMEL Creative Commons License 2017.12.29 -1 0 8286

Tisztelt Barabás úr!

Nem tudtam megállni, hogy ne szóljak hozzá a korábbi nagyon értékes beírásához.

Hivatalból megerősítem, hogy olyan szerződések, megállapodások okozták a befektetők kárát, (lásd. Baumag, és valamennyi ingatlanbefektetési szövetkezet, Quaestor) amikben vállalt szolgáltatások, eleve lehetetlen célra irányultak (ami a csalás szinonimája), ráadásul minden kikötött szolgáltatás tárgyra,még repó-szerű adásvételt is kötöttek aljas módon. Ezen leírással kívánom tudomásukra hozni,hogy  azok a megtévesztett károsultak, akik a mai napig is abban a tudatban vannak, hogy ők bizony tagi kölcsönt  nyújtottak, azt gyorsan felejtsék el, mert ez nem kölcsön, hanem egy  fikcióra kötött szállításos repóügylet. Tudják, ez azért tévesztette meg Önöket, mivel mind a két befektetési konstrukciónak ( tagi kölcsön nyújtás, üzletrészre kötött repószerződés) nagyon hasonlatos a hozadék paramétere. Sajnálatosan, ezzel éltek vissza az állami, felügyeleti tisztségviselők, akik már 1995. óta mindezeket észlelték, csak hát..............? De, volt köztük egy lelkes PSZÁF főosztályvezető, aki ezt nem tudta magába tartani, és mielőtt a dühtől felrobbant volna, rögvest feljelentéssel élt a nyomozó hatóságnál, amit azonnal le is titkosítottak.Ö pedig, mindvégig száját kitátva, egy helyben topogott, ahelyett, hogy nyomban megakadályozta volna az ügyfelek további károsodását. Ennek a remek embernek a pozitív oldaláról is essék szó, képzeljék el, a feljelentésében, bátran megfogalmazta a PSZÁF felelősséget, ezért is titkosították le.

Fontos hozzáfűzni, az itt leírtakat az APEH is úgy értelmezte, az Art alapján, hogy repóügylet minden szerződés, megállapodás.

Barabás úr,  remélem Ön is ezzel egyet ért majd.

 

Jó lenne,  ha inkább a szakmai dolgokkal foglalkoznának, nem pedig tüskéskaktusz állandó ócsárlásával. Túl sokan vannak rajta, nem szégyellik magukat? Én nem ismerem öt személyesen, de úgy ítélem meg beírásait, hogy azzal senkit nem sértett meg. A több nick néven szereplő, gondolom férfi személy, ne másnak adja parancsba a petíció megszerkesztését, hanem, ha tudja, saját maga szerkessze meg, és adja át a Demeter csapatnak.Elvárható lenne Öntől, hogy a nyilvánosság előtt, kérjen bocsánatot tüskéskaktusztól. 

Mindenkinek BUÉK!

 

Márton Lipcsik Creative Commons License 2017.12.29 -1 0 8285

Tisztelt baumagnélküli!

 

Ön nem cáfolta meg azt az álításomat, hogy a Kormány az MSZP-vel (+ DK+LMP.) szembeni fellépés (lejáratás) érdekében aljas módon visszaélt hatalmával, amikor nyomozást rendelt el a Czeglédi ügyben, és bár a lefoglalt pénzvagyon döntően fedezte a felróni szándékolt állítólagos csalás összegét, azt nem ebből a lefoglalt vagyonból fedezte azonnal, hanem azt a hamis látszatot keltette -létrehozva egy kártérítési alapot-, mintha a Kormány az MSZP-vel, a DK-val és az LMP-vel szemben szívén viselné a Czeglédi-károsultak ügyét.  Hangsúlyozottan az MSZP-s, DK-s, LMP-s Czeglédi által "becsapottak" ügyét. Azon károsultak ügyét, akik éppen amiatt váltak károsulttakká, mert a Kormány nem véletlenül elhamarkodott intézkedései miatt nem jutottak a pénzükhöz a lefoglalás miatt a lefoglalás napján. Nem a nyomozás elrendelése volt az aljas, hanem a lefoglalt pénzvagyon továbbutalásának a megakadályozása.

 

Felmerülhet a kérdés, hogy végül is milyen károsultak van is szó: Czeglédi, vagy Kormány Károsultakról?

 

Nem tudom, mi volt a célja azzal, hogy ezt a hírt közzé tette, de ha azt reméli, hogy éppen ez a Kormány cselekedhetne hasonlóan a Baumag-ügyben is, úgy országgyűlési képviselőjén keresztül, vagy közvetlenül a Kormánynál személyesen tegyen arra irányuló javaslatot, hogy az egyenlő elbírálás elve alapján a kártérítési alapot terjesszék ki a baumag-Károsultakra is. 

 

A politikai hatalom és a károsultak által tegnap-tegnapelőtt elmulasztott dolgokról lehetne ugyan listát vezetni, de a tegnapi dolgok elvesztek, azok vagy megtörténtek, vagy sem, azon  változtatni már nem lehet. A mát és a holnapot tervezhetjük csupán. Ezért ha bármilyen gondolata van a baumag-Károsultakat illetően, azokkal csak az esetben hozakodjon elő, ha az mától-holnaptól megvalósítható lenne. 

 

Előre borítékolom: a kártérítési alapot soha nem fogja sem ez, sem egy másik Kormány kiterjeszteni a Ceglédi-károsultakon kívüli személyekre. Az nem hozna politikai hasznot senkinek. 

 

Látóköre bővítése érdekében jó szívvel ajánlom a Klub-Rádió hallgatását. Budapesten viszonylag jól fogható, de ha nem, úgy keresse meg az interneten. Mindjárt másként fogja látni a jelenelgi Kormány szerepét, és nem csak a baumag-ügyben. 

 

Üdvözlettel:

 

Lipcsik Márton

BAUmagnélküli Creative Commons License 2017.12.29 0 1 8284
nahogyisvanez Creative Commons License 2017.12.29 -1 0 8283

Sajnos nem tiszteletreméltó tüskéskaktusz!

 

 

Olvasva bejegyzéseit, mindenki számára egyértelmű, hogy Önnek komoly önértékelési problémái vannak.

 

Stílusa alpári, közönséges, néha néha megpróbál ugyan kulturált stílust felvenni, de akkor kulturált stílusban mocskolódik, tehát csöbörből vödörbe került.

 

Nem tudjuk ki az a személy, akit véres verítékkel, kétségbeesetten, körme szakadtáig próbál meg zsidózással, vénlánysággal, és még isten tudja mivel"megvádolva" itt lejáratni, de ne csodálkozzon, ha ebben a stílusban, aminek a honosodása nagy mértékben Önnek is köszönhető, megkapja a választ.

Miért van tehát felháborodva?

 

Önnek a zsidó, és a férj nélküli nő nem ember, mint írásaiból kiderült. Az ész férjezett nők privilégiuma maga szerint.

Akkor Önnek miért nincs?

 

Fejezze be tehát az állandó személyeskedést, és koncentráljon az Ön által folyamatosan üdvözítő tevékenységet kifejtő csipet csapat munkájának részletes ismertetésére, valamint tegye meg javaslatát a petíció megszövegezésére, ahelyett, hogy itt folyamatosan, habzó szájjal hónapok óta veri az asztalt Demeterék felé.

 

Várjuk beszámolóját.

Előzmény: tüskéskaktusz (8281)
Márton Lipcsik Creative Commons License 2017.12.29 0 0 8282

Tisztelt tüskéskaktusz!

 

Igaz, hogy előző írása nem nekem volt címezve, de miután annak egy részlete engem is érint, ezért feljogosítva érzem magam, hogy a magam nevében reagáljak:

Keresztényi hitbéli normákra tisztességes keresztény ember nem hivatkozik, mert az számára természetes. Én is csak azért tettem másként, mert "orvos orvosovics oprvosov" erre való utalása, vagy példálózása egyértelműen hamis volt, és erre a hamisságra rá kellett mutassak annak érdekében, hogy hátha leszenek olyan fórumozók, akik őszintén követhetőnek tartják azokat az alapvető normákat, amelyeknek ez a fórum oly gyakran szenvedte eddig a hiányát.  

 

Félreértés ne essék, a bibliát még ifjú koromban kétszer is elolvastam, de évtizedek óta nem élek már semmilyen közösségi hítéletet, ennek ellenére a tízparancsolatot több-kevesebb sikerrel igyekeztem betartani. Ezért is nem esett nehezemre bárkitől bocsánatot kérni, akit ezeken az oldalakon akár óhatatlanul is megsértettem volna. Azt külön is kihangsúlyoztam, hogy különösen szégyenlem azt, hogy annak idején nyakfogommal szemben szándékosan alacsonyodtam le egy tőlem teljességgel idegen szintre.

 

Tüskéskaktusz! Ön már a nick nevében is előre behatárolta bizonyos emberi tulajdonságait, mint ahogyan tette azt nyakfogom, vagy oroszlánbajusz, esetleg szögesdeszka. 

 

Azt írta, hogy Önben nincsenek előítéletek, de azért burkoltan mégis zsidózott egy kicsit...

Számon kérte, "miért engem gyűlölsz? "Gyűlöld Balázs Lászlót és társait!" "Átléptél egy határt, melyből nem fogsz könnyen kimászni!" "Ordít a gyűlölet és a hazugság belőled." "Mondom neked tudom, hol a helyem, és az eszem, de nálad sajnos nem így van."

 

Ön megköszönte nekem, hogy felemeltem a szavamat a mocskolódó, papírt nem  tűrő, ide nem illő hazug írás ellen, de mindeközben Ön továbbra is uszít gyűlöletre, fenyeget és vádol másokat.

 

Az itt elemzett írásában Ön az, aki bár tudatában van annak, hogy "A gyűlölet egy idő után megmérgezi a lelket.", mégis gyűlölettel beszél, és provokál olyan személyeket, akikről tudja, hogy bármilyen kritkákat nehezen viselnek el.

 

Éppen ez a tűrhetetlen stílus volt az, amely miatt és amely ellen felemeltem a szavamat, mert egyértelművé vált, hogy mindez a fórumozók által egy értelmes ok nélkül szándékosan keltett végeláthatatannak és meghállíthatatlannak tűnő olyan mesterséges spírál, amely időben még visszafordítható lehet, de zabolázatlansága esetén mindenkit a posványba húz és megfojt.

 

Ha zsidó barátainak bemutatta volna az Öntől származó néhány korábbi bejegyzését, nem csak orvos orvosovics orvosov miatt, de Ön miatt is szégyelték volna magukat, és "az ilyen embereket kiközösítik."

 

Hallgatott viszont az Önt ért korábbi kritkák legalapvetőbb tényéről, nevezetesen: Az Ön által többször is közkinccsé tett bízonyítékok birtokában mikor, milyen cimen, kik ellen és kiknek a nevében tudna biztos nyerés reményében pert indítani? Az Ön által járhatónak vélt utat miért nem osztotta meg tudatlan sorstársaival?

 

Ezeket a kérdéseket nem számonkérés gyanánt tettem fel, csupán szeretném, ha végre Ön is elhelyezné magát azon a palettán, ahol a süllyedő hajóban hánykolódók esnek egymás torkának ahelyett, hogy a partot kémlelnék, vagy együtt élveznék a még élvezhető utolsó napfényes perceket.

 

Ha valaki erre az írásomra szeretne reagálni, kérem, hogy legelőbb nézzen önmagába és lelkében is nyisson tiszta lapot.

 

Üdvözlettel:

 

Lipcsik Márton

 

 

tüskéskaktusz Creative Commons License 2017.12.28 0 0 8281

Orvos Orvosovics Orvosov  8264 beírására válasz adás

 

Nekünk keresztényeknek elmúlt a karácsony, de a ti karácsonyotok most jön, ideje lenne önvizsgálatot tartanod. (Ros hásáná, Jom kiper). Nekem nincsenek előítéleteim ki milyen származású, milyen a bőr színe. Nálam jó ember, vagy rossz ember van. Nekem vannak zsidó barátaim is és szörnyen elcsodálkoztak a te beírásodon. Helyetted is ők szégyellték magukat.Azt mondták, hogy ők kiközösítik az ilyen embereket.Van nekem egy kedves barátom, akinek az édesanyja megjárta a Németországi gázkamrát a poklok poklát.Elmesélte a szabadulása történetét.Szívesen megosztom ha valakit érdekel.Sajnos már nem él. Melegszívű gyűlölet mentes asszony volt.Csak félelmei voltak, hogy megint a gázkamrába viszik, és a halottak között ébred fel. Jó párszor ültem vele be a mentőautóba,fogtam a kezét, mert bennem megbízott, hogy nem a gázkamrába megyünk, hanem kórházba, hogy az orvosok segítsenek megszabadulni ettől a nyomástól. 

Te aki nem éltél át ilyen poklot, hogy lehet ilyen gyűlölettel élsz a szívedbe? ÉS miért engem gyűlölsz? Nem én vettem el a pénzedet, én nem bántottalak,  hanem Balázs László és társai. Őket kellene gyűlölni nem engem. 

 

Sajnos megint átléptél egy határt velem szemben. Most a személyiségi jogaimat sértetted meg. Ez a második eset, hogy törvényt szegtél. Lassan beáll a lajstrom mint a Balázsnál. Csak te nem fogsz olyan könnyen kimászni, mint Balázs tette, mert neked sem pénzed, sem eszed  nincs hozzá.

 

Igaz nekem van egy jó férjem, 45 éves házasok vagyunk, de ne keverd ide. Neked meg van egy macskád.Én nem aljasodom le hozzád, gondolj amit akarsz a macskáddal kapcsolatba, mind amit nekem ajánlgattál. 

 

Vádolsz azzal, hogy én utasítok embereket, soha nem tettem. Elmondtam a véleményemet a dolgokról, de te olvasd el a te beírásaidat, és rájössz hogy te csinálod, szereted másra kenni.Te minden felelősséget másra hárítasz. Neked van félnivalód. Ezt te mondtad. Miért nem mersz a pénzedért kiállni? Nem csak hőbörögni kell, szemed-szedet hazugságokat kitalálni, és bemocskolni másokat. Minden beírásra ráröpülsz,az elsők között,különböző nicknevek alatt, ordít a gyűlölet és hazugság belőled. Értelmes gondolatod a Baumag ügy előre vitelével egy fikarcnyi sincs.

Honnét szedted azt az aljasságot, hogy én ellenzem az aláírás gyűjtést? Soha nem mondtam ilyet.Azt mondtam, hogy meg kell ismerni mi van a petícióba, mert nem mindegy, hogy mi a tárgya mert úgy járhatunk mint az egyesületbe a vesztes per esetén. Nem kell a szavaimat írásomat kiforgatni a te szájad íze szerint. Nálad szöveg értelmezési problémák vannak. Nem utasítottam, kérdeztem mi van a petícióval. A kérdésemre nem kaptam a mai napig sem választ. Okoska te is megírhatnád!Te olyan jól tudsz mindent. Ide még a gyűlöletedet is beírhatnád. A te szokásod, hogy embereket utasítasz, és tud hol a helyed ezt te írtad. Mondom neked tudom hol a helyem, és az eszem is, de nálad sajnos nem így van.

A gyűlölet egy idő után megmérgezi a lelket. Ez nálad hatványozottan fenn áll. A hacuka alatt figyelmedbe ajánlom ros hásáná, jom kiper.Remélem jobb emberé válsz.

 

Tisztelt Lipcsik úr!

Minden elismerésem az Öné.Fel merte emelni a hangját, e mocskolódó papírt nem tűrő. ide nem illő, hazug írás ellen. Köszönet érte.

 

Tisztelt Fórumozó társaim!

Ne hagyjuk, hogy e stílus és mocskolódás menjen továbbra is. Kérek mindenkit, hogy válaszolja meg az ilyen emberek írásait, és adja tudtára, hogy nem hagyjuk, hogy ilyen szemetek közénk kerüljenek.Ez nem oldja meg a problémánkat.

Kívánok mindenkinek sikerekbe gazdag boldog új évet! Remélem a nap ránk ragyog és a Baumag ügy is megoldódik.Mindig azt mondom a remény hall meg utoljára.

 

Előzmény: Orvos Orvosovics Orvosov (8264)
Márton Lipcsik Creative Commons License 2017.12.28 0 0 8280

Kedves Baumagnélküli!

 

Gyakorlatilag önmaga elismerte utóbb az Ön által felsorolt megoldási lehetőségek okafogyottságát, vagy a hatalom szemében való vörös posztó voltát.

 

A felszámoló az egyesületek javaslatára tett indítványt a Baumag-vagyon állami tulajdonba vételére, működtetésére, vagy értékesítésére -adott  esetben a károsultak részére is-, de ezeket az ötleteket élből, és cáfolhatatlan jogi hivatkozásokkal utasították vissza. (Pl. egyrészt nem az Állam feladata, hogy felszámolás alatt álló cégeket működtessen, másrészt az Állam nem avatkozhat be polgári jogi viszonyokba. Különösen nem teheti ezt felszámolási eljárás és peres eljárások közben! Most ne hivatkozzon arra, hogy a devizahitelesek esetében mégis beavatkozott, mert ez a politika arcátlansága és független a baumag-ügytől.)

 

Az ombusmani jelentés állapította meg legelőbb az Állam felelősségét, melyet később a bíróságok felülbíráltak, és az ÜGYÉSZSÉG kivételével az Állam felelősségét kizárták.

 

Ez megint nem jelenti azt, hogy az ÜGYÉSZSÉG  felelőssége majdan esetleg megállapítható lenne. Utalnék itt az elévülésre, valamint arra, hogy szerintem az ÜGYÉSZSÉG kizárólag ezért lenne felelősségre vonható, mert a perekben nem képviselte pl. teljes céges-és magán-vagyonzárlattal a perben sértetti jogállással nem rendelkező tényleges károsultak anyagi érdekeit. (Itt pl. tüskéskaktusz felléphetne a birtokában lévő jelentős bizonyító erejű dokumentumai birtokában, és elégségesnek tűnő érvrendszerével akár kizárólag a saját nevében, akár a körülötte kialakult csoport nevében is. Ha tüskéskaktusz egy ilyen pert fel is vállalna, nem lenne köteles -és különösen nem lenne jogosult!- mind a 12E károsult érdekében fellépni. Ezen megint nem érdemes rágódni, mert kizárólag tüskéskaktusz döntésén múlik minden, a döntés irányát és terjedelmét nem lehet rajta számon kérni.)

 

A felszámoló sem lenne felelősségre vonható, mert ő is ki volt és még mindig ki van szolgáltatva az igazszságszolgáltatás lassú malmainak. 

 

A Czeglédi-ügy sem jó példa, illetve az megint csak a politika arcátlanságát, és a mindenkori érdekének megfelelő szivárványszínűségét bizonyítja. 

A Hatalom -kimondottan bosszútól indíttatva- az ellenzéken (MSZP) akart fogást találni. 

 

Ha utóbb nyomon követte a Czeglédi ügyet, már találkozott volna Ön is azokkal a tényekkel, hogy a nyomozás elrendelésére, a dokumentumok és a vagyonelemek (pénzvagyon!) lefoglalására, Czeglédi őrizetbe vételére egy nappal a kifizetések előtt került sor. Ebből adódik a jelentős károsulti létszám, és a jelentős összegű kár.

Ha a hatalom annyira szívén viselte volna a "károsultak" érdekeit, úgy a nyomozás elrendelését követő napon elindíthatta volna a kifizetéseket, és csak az a 8 (NYOLC) károsult maradt volna ki, akiknek a neve a másnapi kifizetési listán valóban nem szerepelt. 

 

A hatalom tehát megpróbálja eljátszani a Róbert-bácsit Róbert-bácsi pénzéből, és csak annak a 8 embernek a kárát kell majd megelőlegeznie, a többi pénz (igaz lefoglalva) már most is a rendelkezésére áll.

 

Valóban szükséges és reális is lenne, hogy az Állam hozzon létre egy "kártalanítási alapot" többek között a baumag-és hasonló ügyek kárvallotjainak kártalanítása céljából. Igen ám, de ezzel az Állam elismerné, hogy szerinte sem müködnek jól a felügyeleti szervek, meg talán neki kellene azokat a bizonyos kis kapukat is bezárni, melyhez semmi érdeke nem fűződik. Borítékolható, hogy egy ilyen gondolat milyen visszhangra találna a Kormánynál. Álomozni természetesen lehet, de már Hofi és megmondtaaz anyósának: "Mama! Ha ébren van, ne álmodozzon!"

 

Az Európai Bíróságnál pattogó labda példáját nem értem...Az Európai Bíróság nem hozhat a nemzeti kormányok helyett törvényeket!

A 66.000.Ft.perköltség NAV általi behajtásán hiába háborodnak fel az érintettek, azok jogszerű eljárások voltak, ezért elképzelhetetlennek tartom, hogy akár csak egy ügyvédbojtár is befogadható keresetet terjesszen elő.

Az Európai Bírósághoz való fordulásnak megvannak a feltételei... A perilleték megfizetése, vagy annak elmaradása esetén a NAV általi végrehajtási eljárása kívül esik az Európai Bíróság hatáskörén. 

 

Az Európai Bírósághoz a sérelemperben kizárólag azon a címen lehetett volna fordulni, ha kellő bizonyíték állna bárkinek a rendelkezésére ahhoz, hogy megcáfolja az első -és a másodfokú, valamint a kúriai ítéleteket, azoknak a magyar jogszabályokkal ellentétes voltát bizonyítva, vagy ügydöntő de mégis orvosolatlan eljárásjogi szabálysértésekre hivatkozva.

 

Ezekről a dolgokról lehet ugyan beszélni a fórumon, de az aktuális kereset ismerete hiányában értelmetlen.

 

Végül nagyon szépen kérem, hogy ne beszéljen jogállamról ott, ahol maga is elismri, hogy ez hiánycikk. Magyarország a vezető politikai elit dolgait leszámítva egy következmények nélküli ország, ahol a jelek szerint mégis ez a politikai elit az etalon a választók szemében. Most az egyszer ne legyen igazam!

 

 

 

Üdvözlettel:

 

Lipcsik Márton

 

BAUmagnélküli Creative Commons License 2017.12.28 0 2 8279

"...Az előző írásaiban felhozott példák nem alkalmazhatók a baumag-ügyre..." pontosabban fogalmazva nem minden előző beírásom lett volna megvalósítható...Megoldás több is lett volna (de ma már azok egyre inkább halványodnak, okafogyottá válnak). Az egyik megoldás amit a felszámoló is szorgalmazott, tőlem függetlenül is, hogy az állam vegye át a teljes BAUMAG vagyont, cserébe vásárolja fel tőlünk az üzletrészeinket tőkeköveteléseink mértékében. Kamatokat (hozamokat) természetesen nem, mert a színlelt szerződéseink semmissé váltak, így az ígért hozamokat nem lehetett figyelembe venni (illetve csak a készpénz befizetéseink és a kifizetések közötti időre lehetett volna törvényben előírt késedelmi kamatokat számolni.) A másik megoldás bírósági ítéleten alapult volna, amely a Pénzügyi Felügyelet (korábbi PSZÁF) és a többi engedélyező, közreműködő hatóság hanyag mulasztásai (tájékoztatás, felügyelet, befektetés-biztosítás, fogyasztóvédelem hiánya) miatt határozott volna Bíróság az állam egyértelmű felelőssége mellett. Mivel a hatalom érdeke nem volt azonos a mi érdekeinkkel, és a törvényhozás sem volt független a 2003 év után hatalmon lévő kormányoktól, per nyerésére esélyünk sem volt! (már csak a korrupció miatt sem). A harmadik megoldás az lett volna (mint a Czeglédy ügy esetében), hogy a törvényhozás létrehoz egy kártalanítási alapot, amelyből kártalanítanak bennünket, majd a kifizetett összeget behajtják a felelős cégeken, vezetőkön (ha tudják). És ezek a megoldások nem "szirénhangok", hanem kőkemény valóságok lehetnek egy valóban jogállamban, ahol a választók, fogyasztók érdekében, védelmében mindent elkövetnek amit csak a törvények lehetővé tesznek, vagy ha nem, akkor új törvényeket alkotnak védelmünkben!...most az Európai Bíróságnál pattog a labda, mert a legutóbbi vesztes per miatt (és a befizetett, behajtott 66.000 Ft/fő pervesztes  miatt) akiktől a NAV behajtotta a per költségeit, jogos felháborodásukban az Európai Bírósághoz fordultak, befogadható kereset benyújtásával...

Előzmény: Márton Lipcsik (8278)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!