Keresés

Részletes keresés

komissarrex Creative Commons License 2001.07.24 0 0 1522
Sziasztok!

gyorsan átolvasva a topicot két dolog jutott hirtelen eszembe. (1 éves adatokat tudok mondani, de talán ezek annyira nem változnak)
1. bike (1441)
nincs erre lehetőség. se a három napra, amit később írt valaki. Egyetlen esetben lehet érvényteleníteni a házasságot, ha valami törvénytelenség (pl. vmelyik házasulandónak eltitkolt házassága van valakivel, és még nem történt meg ott a bontóper) derül ki, vmi olyasmi, ami a házasság megkötését megakadályozhatta volna. NAgyon alaposan utánajártam, mert mi 10 nappal az megkötés után szerettük volna érvényteleníteni, de már sehogy nem lehetett, csak elválni szépen, csendben. (?!) :( Azé az esküvő szép, és boldog volt.
2. szabadtéri esküvő: szerintem vidéken minden további nélkül lehet emberi áron szabadtéri esküvőt tartani. csak utána kell kérdezni, hogy hol mennyiért csinálják.
nekünk Tatabánya (vagyis Oroszlány) közelében egy kastély és remeteség udvarában volt szabadtéri esküvőnk, csak polgári (kb. fél óra, és szerintem teljesen korrekt. néni nagyon kedves volt, viszonylag személyre szabott, és abszolút nem lelketlen) és mindez a kastélyudvarral együtt került 25 E pénzbe. szerintem ez megfizethető volt, idegeneket senkit nem engedtek be és nagyon szép.
szerintem érdemes utánajárni, aki ilyet szeretne... :)

pynky Creative Commons License 2001.07.24 0 0 1521
Muzsi: drukkolok a jó isöért, és várom a beszámolót :)))

Pecos: igen, jó lehet ez a 3xféldeci számolás.

Mi kajaitalmindenegyütt menüt harcoltunk ki, de abban a tömény nincs benne, és gondoltam, hogy valamit kitalálok.
Azt találtam ki, hogy a megérkezéskor kétféle (1 alkoholos és 1 alk.mentes) bólé fogja fogadni a népet, jó sok gyümölccsel, nehogy mindenki rögtön berúgjon.
Meg úgy tervezem, hogy csinálok párféle likört (csoki, tojás, vanilia, keserülikör), és azt kinálgatjuk majd, plusz veszünk pár üveg viszkit, vodkát, de nem sokat.
Igazság szerint mindketten undorodunk a részegektöl, és elég nehezen állnánk meg, hogy ebrudaljuk ki öket. Ezért inkább nem is adunk lehetöséget nekik.
Még mindig sokkal jobb, ha évekig háborog, hogy nem volt pályinka, mint ha tönkreteszi a hangulatunkat, mert mindent öszehány. Bocs, de ténylegez a véleményem, lehet hogy önzö vagyok.

pynky

Előzmény: MUZSI (1518)
nITA Creative Commons License 2001.07.24 0 0 1520
Kíváncsian várom!! :-))
Hol lesz a buli?
Előzmény: MUZSI (1518)
Mikolt Creative Commons License 2001.07.24 0 0 1519
uristen, hogy tudod ezt te ilyen konnyeden kimondani??? mi csak jovo het szombaton jovunk, de mar most remeg a labam, ha ragondolok:))))
Előzmény: MUZSI (1518)
MUZSI Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1518
mi most szombaton esküszünk, visszük a piát, majd beszámolok, mi fogyott, jó?
nITA Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1517
Hát ez az, amit még abszolút nem tudtunk megbecsülni. Ez az ital minőségétől is függ. Náunk egyébként eléggé töményezős a társaság, mindkettőnk baráti köre + a rokonság is, de generációs különbségekból adódóan mást-mást szeretnek. Hétvégén voltunk egy lakodalomban, majd megkérdezem őket, hogy mennyit vettek (az ottani társaság jó része nálunk is érintett lesz...)

Egyébként, ha én 3 felest számolok átlagban, az 15 liter töményet jelent! Szerintem az baromi sok!

Előzmény: pynky (1513)
napsüti Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1516

Mi két kör rövidet számoltunk egy olyan társaságra, ahol többnyire nem ivósok voltak. Nem volt többre szükség, valóban kiegyenlítették egymást a nemkérekek és a kérekmégegyetek. Igaz viszont, hogy nálunk nem volt busz, tehát kb. minden negyedik ember vezetett.

napsüti

Előzmény: pecos (1515)
pecos Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1515
odibaby
Nálunk egyelőre! elég rugalmasan kezelik ezt a kérdést. Eddig mi kértük a termet /ebédlő/ díszítéssel + főzést /szakácsok+konyha/, de az alapanyot mi visszük + felszolgáló személyzet + italok egy része /amiben megegyezünk, eddig nem volt szó felszámolt haszonról, remélem nem is lesz/ + kapunk egy buszt, ami elvisz az esküvőre és vissza. Nagyjából ennyi, de díszíthettük volna mi is a termet, vihettük volna a kész kaját is és csak a termet és edényeket kapjuk, és a felszolgálást is meg lehetett volna oldani családon belül, de az az igazság, hogy a családban nincs rá kapacitás és nem akarom a vendégeket terhelni, főleg, hogy sokan jönnek vidékről. Jut eszembe szállást is tudnak biztosítani a vidékieknek és ajánlanak zenészt, fotóst, videóst, de úgy néz ki, hogy a fotós, videós megoldott a baráti körben, zenészre viszont szükségünk lesz. És azt mondta a tulaj, hogy mivel ennyi mindent kérünk tőlük a terem bérleti díját elengedi, csak hát még MINDIG NEM TUDOM, hogy mennyibe kerül a többi.
nITA
Jó az ötlet, köszi, megbeszéljük.
pynky
én gondoltam egy felest az esküvőre való indulás előtt /mivel együtt megyünk/ aztán egyet a vacsora előtt és egyet éjfélkor szintén a kaja előtt, ez 3*0,5 dl/fő, állítólag a nem ivók és repetázók száma kiegyenlíti egymást. Azért még én is várom az építő jellegű hozászólásokat a témában.
odibaby Creative Commons License 2001.07.23 0 0 1514
Azért ezzel a "majd viszem magam" technikával vigyázz, mert mi pl. csak úgy vihettünk saját bort (mi a minőség biztosítása érdekében akartuk), hogy felszámolták azt a hasznot, amit a borra tettek vola. Szoval vittünk 20 l hazai bort, és literenként 800 Ft-ot (ha jól emlékszem) felszámítottak. Ezt mindenképpen előre meg kell beszélni!
Előzmény: pecos (1511)
pynky Creative Commons License 2001.07.21 0 0 1513
nITA: ti mennyi tömény italt számoltok fejenként?

p.

Előzmény: nITA (1512)
nITA Creative Commons License 2001.07.20 0 0 1512
Szerintem ez nagyon jó ötlet, legalábbis azokon az esküvőkön, amiken én részt vettem és ilyen lehetőség adódott, mindenkinek nagyon tetszett. Egyébként az én véleményem az, hogy mindent vigyen maga az ember, amit csak engednek. Abból utána nincs vita.
Még egy ötlet: italra érdemes kialkudni ún. non-limit fogyasztást fix összegért (mondjuk 1000 Ft/fő reálisnak tűnik), így mindenki annyit ihat, amennyit akar és nem kell azon aggódni, hogy nyakatokon marad mondjuk a bor, ellenben a sör kevésnek bizonyul. Ezen kívül azon sincs utólag vita, hogy mennyi is volt valójában a fogyasztás... Mi is így csináljuk. Csak a tömény nincs benne, de azt mi visszük. Akinek meg valami extra igénye van, az fizesse magának a bárpultnál. Eggyel kevesebb stresszforrás. Ajánlom mindenkinek!
Előzmény: pecos (1511)
pecos Creative Commons License 2001.07.20 0 0 1511
köszi a jótanácsot, erre mi is gondoltunk, elég húzós a dolog. Egy ismerősünknek pl az tűnt fel, hogy mindig a palackos borok fogynak, pedig ők vittek igen jó házi bort, ez is elég hülye helyzet volt. Én persze szeretném az árakat is előre tisztázni, mert ha mondjuk olcsóbb az első boltban megvenni, akkor mi visszük az italt is. A kényelmen kívül még egy dolog szól a helyi fogyasztás mellett, ha csapolt sört kérünk, kitesznek egy vagy két hordót /amennyit kérünk/ és a vendégek maguknak csapolhatják a sört, ez az ötlet nekem nagyon tetszik, de ha szóljatok, ha hülyeség, mert nem szeretném a vendégeket kellemetlen helyzetbe hozni.
Előzmény: raistlin (1505)
csibemazsola Creative Commons License 2001.07.20 0 0 1510
Azt hiszem nem csak a férfiak félnek a házzaság utáni állapottól. Én nem igazán vagyok házasság párti (több éve élek együtt a párommal), de mikor megkérte a Párom a kezem, igent mondtam. (Ceremónia miatt :)) Viccesen megígértem neki, hogy nem fogok "elsárkányosodni" és persze én is megeskedtem, hogy ő sem lesz neccpólós sörivós meccsnézős. :)
De! Azért kicsit talán félek, hogy valóban minden olyan jó lesz-e a házasság után mint előtte évekig? Tudom, hogy ez "csak" egy papír lesz, de mint lentebb is látszik azért van, hogy megváltozik ezáltal a kapcsolat...
Mindenesetre mi is bízunk a szerelmünkben és egymásban..
Bocs, ha kicsit én is OFF voltam!

Amit pedig a leendő férjurad főnökéről írtál: sok a hüje ember. Pont az ilyen házasság ellenes uszítók szoktak a legmagányosabbak lenni és pont ők azok akik alig várják, hogy végre valami komoly és tartalmas kapcsolatuk legyen. Tehát szerintem csak irigy a főnök. Ezt akár meg is mondhatod a Párodnak!

Előzmény: Mikolt (1508)
raistlin Creative Commons License 2001.07.20 0 0 1509
Mikolt!

A vőlegényed kivel akar élni? Veled, vagy a főnökével? Ha veled, akkor miért tud rá ennyire hatni a főnöke? Neked kellene ezeket nagy körültekintéssel és empátiával tisztáznod vele. Ez egy nehéz kötéltánc, de inkább most szokjátok meg, hogy problémás helyzetben őszinték vagytok egymáshoz, minthogy eccermajd sokára nagyon kiboruljon a bili. Azt nehezebb összetakarítani! Tapasztalatból beszélek. Egyébként ezek az esküvő ceremóniájától független elveim. Ha nem házasodtunk volna össze, akkor is így gondolnám. Pont ez a lényeg.

Sok kitartást és türelmet kívánok!
Raist

Előzmény: Mikolt (1508)
Mikolt Creative Commons License 2001.07.20 0 0 1508
raist,

szerintem ez egyaltalan nem volt off, szerintem tobb par szenved ilyesmitol, csak nem merik bevallani. az igazsag az, hogy o akarta kozelebb hozni az eskuvo idopontjat, eloszor szeptemberben lett volna. tehat itt a problema lenyege nem is az, hogy nem akarja az eskuvot, vagy nem tudom megnyugtatni (mert meg tudom) csak az, hogy a fonoke miert ilyen rosszindulatu. errol a parom nem hajlando beszelni, meg vedi is a pasit. a fonoke pl jovo hetre elhivta ot a telkukre, es hat nem kell hozza sok esz, hogy kitalaljam, mikre akarja ravenni..

Előzmény: raistlin (1507)
raistlin Creative Commons License 2001.07.20 0 0 1507
Mikolt!

Kicsit OFF leszek:

Én alapvetően házasságellenes voltam, a kedvesem - férfi létére - ragaszkodott az esküvőhöz. Boldogok voltunk együtt a szertartás előtt is és most, 10 hónapnyi házassággal a hátunk mögött is boldogok vagyunk. Számunkra semmi nem változott, mert szeretjük és tiszteljük egymást. Csak egy darab papír az iratos-fiókban.

Jóbarátaink idén májusban házasodtak, 10 év együttjárás után. Igazi turbékoló galambpár voltak. A hétvégén (2 hónap házasság után) panaszkodott az ifjú feleség: az esküvő óta a férje teljesen megváltozott, korábban segítőkész és gyöngéd volt, most parancsoló és uralkodni akar a felesége fölött. És ez nem csak az ő véleménye, mi is láttuk, hogy nagyon nincs rendben a srác.

Azt akarom ezzel mondani, hogy ha meg akarod nyugtatni a párod esküvő miatti aggodalmát, akkor próbáld azt sugallni, hogy számára ez nem jelent veszteséget. Ehhez mindenképpen szükséges, hogy te segítsd, támogasd őt. Beszéljétek meg őszintén!

Bocsánat az OFF-ért.
Raist

Előzmény: Mikolt (1506)
Mikolt Creative Commons License 2001.07.20 0 0 1506
akkor megnyugodtam a bkv-t illetoleg:))

penzadas eskuvore. igazabol nekunk is ez lett volna a legjobb, de pont a kispenzu baratainkra gondolva dontottunk amellett, hogy finanszirozza mindenki maganak az etelt-italt. ugyanis az, hogy keves penzt raksz a boritekba ugyanolyan "ciki", mint ha megveszed a szazadik kaveskeszletet. nalunk az a baj, hogy tenyleg az utolso szogig mindenunk van, meg szalvetat sem tudnak venni, es a barati korben mindenki tudja rolam, hogy felesleges kacatot nem tartunk meg...

mas tema. ez inkabb problema. talalkoztatok mar olyasmivel, hogy a volegeny hetente begazol az eskuvotol? nalunk ez oriasi problemat jelent. elkezdi mondani, hogy o nem biztos magaban, meg lehet, hogy lemarad valamirol, es lehet, hogy rossz lesz. utana 5 perccel meg bizonygatja, hogy tiszta szivebol akarja az eskuvot. a fene sem erti.. hogyan nyugtathatnam meg.. amugy ezek a nyugtalansagok onnan jonnek, hogy a fonoke hujesegekkel beszeli tele a fejet (ra fogok telepedni, elveszem a penzet, korlatozom, stb) nem igazan tudom mar mit kezdjek a helyzettel...

raistlin Creative Commons License 2001.07.20 0 0 1505
pecos!

Azt írod, hogy "így nem kell előre bevásárolni, csak a fogyasztást kell kifizetnünk". Ez tényleg kényelmes, de nagyon vigyázzatok, nézzetek utána az étteremnek, mert piával nagyon átvághatnak. Korábban már írtam: barátainkat nemrég csak a pián 400ezerrel verték át és a kajával is hasonlóképpen, a pontos összeget nem tudom. Sajnos ez csak a fizetés után, a számla átnézegetése során derült ki. Szépen kiszámláztak mindent, egy csomó olyat is, amit nem fogyasztottak (pl. 14 doboz 1literes rostos gyümölcslé: 2000 Ft/doboz!!!)

Raist

Előzmény: pecos (1498)
odibaby Creative Commons License 2001.07.20 0 0 1504
dalia!
Ha ők inkább pénzt szeretnének (mi is így voltunk vele), de hülyén éreznétek magatokat ha csak egy borítékban pénzt adnátok (meg akkor nem is maradna semmi emlék nekik, hogy "nézd ezt még daliáéktól kaptuk az esküvőre"...), akkor csinálhatjátok azt, amit mi szoktunk ilyen esetben:
Vesztek valami apróságot, amit szeretnek, és mindenki beleteszi azt a pénzt, amit szánt nekik. Ez persze akkor igazán jó, ha többen vagytok. Nekünk pl. a közeli barátaink csináltak egy kirágkosarat (vettek egy nagy kosarat, olyan virágkosárnak valót, meg bele oázist, rendeteg virágot beletűzdeltek), és a virágok közé dugdosták a pénzt. Nem mondom, nem volt egyszerű megkeresgélni, de jó poén volt. Vagy pl. az egyik barátunknak fűszertartót vettünk, azt raktuk közösen tele. Így marad nekik valami emlék tőletek, de nem öltétek a sok pénzt olyasmibe, ami esetleg nem is tetszik nekik, vagy nem is kell. (43 kávéskészlet, 8 szamovár, stb.)
Előzmény: dalia (1503)
dalia Creative Commons License 2001.07.20 0 0 1503
Esküvősök! :)

Segítségért fordulnék hozzátok!

Nászajándék.
3 közeli barátnőm is idén megy férjhez, szépen 4 hetenkénti turnusban esküvőre járunk mostantól őszig. :) Mivel egyiküknek sem kiugró az anyagi helyzete, ugyanakkor azt hiszem úgy nagyjából mindenük megvan elég bajba vagyok az ajándékokkal.
Ti minek örültetek, minek örülnétek?

Az egyik meghívón szerepelt, hogy pénzt szeretnének, de én úgy érzem ez inkább a szülők generációjájának szól, mint nekünk barátoknak. Vagy tévedek?

d.

TikTak Creative Commons License 2001.07.19 0 0 1502
még 904:)?
TT
Előzmény: Mikolt (1499)
cory Creative Commons License 2001.07.19 0 0 1501
Sziasztok!

Mikolt: Nálunk nagyon hasonló volt az esküvő, mint nálatok lesz, pedig mi már fél évvel előtte bejelentkeztünk. Az esküvő 3 részből állt.
1. szertartás: itt ott volt mindenki
2. kaja: csak család
3. buli: csak haverok
A bulin a kaja saláta volt, illetve a vidéki családtagok által sütött süti (nem bírtuk őket lebeszélni erről).
Közlekedés: mi már az anyakönyvezetőhöz is BKV-val mentünk. Tök jó buli volt szép ruhában csokorral a kezemben buszozni!
Sok sikert!
cory

Előzmény: Mikolt (1499)
MUZSI Creative Commons License 2001.07.19 0 0 1500
mikolt!
én nem rendelnék autót az bizto, ha nem kell sokat menni, igazán különleges lehet tömegközlekedni!!!

sumo!
nyakkendőket töménytelen mennyisében, fajtában és árbann lehet kapni a westend kül. boltjaiban (ne kérdezd melyikben...)

nIta!
van egy vőfélykönyv című csoda, ha jól emlékszem, abban vannak versek, meg hogy mikor meéyiket, a helyi kis könyvtárban is biztos meglesz (nálunk van...)

csibemazsola!
nálunk is dj lesz, pont ma beszéltük meg a részleteket. nem sokkal olcsóbb mint egy egyszerű zenekar... min30, de ha pl fényt is kérünk, 50. állítólag emilben küldi az árajánlatot. csak gyorsan, mert 1 hét van már csak hátra!!!

muzsi

Mikolt Creative Commons License 2001.07.19 0 0 1499
sziasztok,

nekunk augusztus 4-en lesz az eskuvonk, leirnam, hogy mi mit hogyan szerveztunk. elore szolok, hogy eleg kis koltsegvetesu a dolog, mert julius 4-en reggel folkeltunk, hogy hazasodjunk ossze, es estere megvolt az idopont pont 31 nappal kesobbre.

tehat nalunk tobb gond is akadt. az elso, hogy a menyasszony csaladja nem szereti a volegeny csaladjat. ez abban nyilvanult meg, hogy a menyasszony anyukaja nem akarta meghivni a nala rendezendo elo-eskuvoi ebedre a volegeny csaladjat. ezt ugy hidaltuk at, hogy a ket csaladot meghivtuk egy etterembe ket hettel az eskuvo elottre. igy anyuka tarthatja a sajat ebedjet.

a masodik gond az volt, hogy az idosebbek nem akartak egyutt mulatozni az ifju par barataival. ezt ugy oldottuk meg, hogy csaladdal elotte eveszet, fiatalokkal utana bulizas+vacsi.

a harmadik problemat az jelentette, hogy a barati tarsasag foleg egyetemistakbol, szerenyebb koltsegvetesu fiatalokbol all, es mivel csak egy honapjuk van az eskuvoig, nem akartunk nekik kellemetlenseget okozni. (mit adjunk naszajandekba c. musor) ezt ugy hidaltuk at, hogy a meghivokkal kiment egy kartya, hogy mivel mindenunk megvan, ezert azt kerjuk naszajandekba, hogy mindenki a sajat koltsegen mulasson. ehhez valasztottunk egy olyan szinvonalas ettermet, ahol 3290 ft-ert egesz zarasig ehetunk, ihatunk, alkoholt is. szemmel lathatolag mindenki nagyon orult, es megkonnyebbult.

mar csak egyetlen gondnk van, hogy hogyan juttassuk el a nasznepet az anyakonyvvezetotol az etteremig. szerintetek nagyon snassz, ha atsetalunk (kell tomegkozlekedni) vagy rendeljek inkabb annyi autot ahanyan vannak osztva 3-mal?

pecos Creative Commons License 2001.07.19 0 0 1498
Köszi a válaszokat.
Nálunk úgy néz ki a helyzet, hogy a terem egy üdülő étkezője. Ők díszítik, bár ezt lehetne nekünk is, de nincs rá kapacitás, én meg gondolom nem fogok ráérni, ezért nem mertem bevállalni. Ők adják a főző- és felszolgáló személyzetet, de a kajához az alapanyagokat és a sütiket mi visszük. Az ital nagy részét ők adják -kivéve házi pálesz és bor- így nem kell előre bevásárolni, csak a fogyasztást kell kifizetnünk /de azért még az árakban meg kell egyeznünk/. És mivel gyalog messze van a polgármesteri hiv. igértek egy buszt amivel elviszik és visszahozzák a násznépet - állítólag ingyen. Erre kapunk árajánlatot a jövő hét elején, addig kalkulálják, remélem nem lesz nagyon ijesztő.
Tényleg Ti Debrecenben hol tartjátok, mert ez lehet a másik verzió, de mivel még sehol nem vagyunk bejelentkezve ez valószínűleg már kilőve, itt mennyivel kell előre.
pecos
Előzmény: Szvetozár (1496)
Sumo Creative Commons License 2001.07.19 0 0 1497
lollesz koszi, megnezem
Előzmény: Lollesz (1494)
Szvetozár Creative Commons License 2001.07.19 0 0 1496
Ez attól is függ, hogy csak bérled a termet és az alapanyagokat Te szerzed be, vagy menüt rendelsz. Nekünk egy hónap múlva lesz Debrecenben. A két verzió kb. így néz ki:

1. Ha Te viszed az alapanyagot:
a terem ára 100-250 eFt között alakul (ebben benne van a terem, az energia és a munkabér), arra figyelni kell, hogyha délutáni vendégfogadás is van azért felárat kérnek (ezt nemigazán szokták előre mondani). Elfogadható terem díszítés 15 eFt-tól a csillagos ég.
Ebben az esetben a alapanyag és ital árakon lehet spórolni. Hátránya: sok vesződséggel jár. Egy főre így kijöhet: 4-7 eFt között (menütől függően).

2. Ha menüt rendelsz: Nincs terembérlet, előfordul hogy díszítésre sincs szükség. A süteményt és tortát kell bevinni. Valamint néha megengednek bizonyos mennyiségű házi bor vagy pálinka bevitelét. Így egy főre a menütől függően kijöhet 5-8 eFt.

Szerintem árban nem sok eltérés van, ez kapcsolatok kérdése. Esetleg minőségi szempontok szólhatnak az 1. pont mellett (szvsz).

Szvetozár

Előzmény: pecos (1488)
cory Creative Commons License 2001.07.18 0 0 1495
Csibemazsola!

Nálunk egy dj volt, és ő nyomta egész éjjel a zenét!

cory

Előzmény: csibemazsola (1491)
Lollesz Creative Commons License 2001.07.18 0 0 1494
Köszi mindent. A mindenkinek járó pezsgő nagyon jó ötlet, és esetünkben könnyen megvalósítható.
Az az igazság, hogy mi hivatalosan még nem voltunk bejelentkezni, mert a párom apukája protekciósan lefoglalta az időpontot, így ránk "csak" a hivatalos, adminisztrációs része maradt a dolgoknak, amit persze igyekszünk halogatni. Most azért már időszerű lenne rászánni magunkat, talán akkor nem is kérdeznék ilyen butaságokat. Persze tudtam, hogy vannak kész műsortervek, de nem vagyok biztos benne, hogy ez más helyszínen is rendelkezésre áll, nem csak a polgármesteri hivatalban. Attól tartok, mindent magunknak kell megszerveznünk, s ez elég riasztónak tűnik.

Sumo! Az Akácfa utcában van egy szuper szmoking-szabóság (a nevét sajnos elfelejtettem, de valahol a közepe táján), ott láttam olyan kendőket, amit te keresel. Sokfélét, gyönyörűeket.
Sok szerencsét hozzá!

nITA Creative Commons License 2001.07.18 0 0 1493
Sziasztok!
Először írok ebbe a topicba - gondolom ez a névből hamar kiderült. Nekem már "csak" vőfélyversekre lenne szükségem, ha valaki tud ilyeneket, ne kíméljen! Elég sürgős az ügy, pont egy hónap van az esküvőig és a vőfélynek még meg is kéne tanulnia, ugyebár.:-)
Ha volt már erről szó, akkor bocs, de képtelen voltam végigböngészni a 37 oldalt. (Becsületemre szóljon, hogy nekiláttam, az elejénél, de feladtam.)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!