Keresés

Részletes keresés

olasz66 Creative Commons License 2011.08.24 0 0 7945

A hegyeket szó szerint értettem.. 290 rekesz jött. elég lesz mindenkinek (-:

Előzmény: krulis (7938)
DanielOrtega Creative Commons License 2011.08.24 0 0 7944

Instant sör, csak szóda meg némi tisztaszesz kell hozzá. Lenne belőle szűretlen is, abban a tablettában lenne az élesztő :)

Előzmény: steelhaand (7943)
steelhaand Creative Commons License 2011.08.24 0 0 7943

Mé? A veresbor is veresbor élesztőből van, nem? ;))) Vagy tablettából...

Tényleg tablettás bor mintájára lehetne tablettássört is készíteni. Sörizű pezsgőtabletta...

Előzmény: DanielOrtega (7937)
steelhaand Creative Commons License 2011.08.24 0 0 7942

Igen, köszi.

Az szm elnök szadó-mazó elnököt jelent?

Előzmény: viztamas (7939)
krulis Creative Commons License 2011.08.24 0 0 7941

Az szm elnök mellett iszom elnöknek is kellene lenni.:) "Ha nem isztok, csak esztek, józanok lesztek."

Előzmény: viztamas (7934)
krulis Creative Commons License 2011.08.24 0 0 7940

szerintem is

Előzmény: per/sanchez (7933)
viztamas Creative Commons License 2011.08.24 0 0 7939

steelhaand és boboysa: kiküldte a rendszer a meghívókat. steelhaand már csatlakozott is. :)

Előzmény: BoBoYSA (7936)
krulis Creative Commons License 2011.08.24 0 0 7938

Ha maradt még a hegyből 3 rekesz, igényt tartanék rá.:) Majd küldök emailt én is 10-e előtt. Kösz!

Előzmény: olasz66 (7927)
DanielOrtega Creative Commons License 2011.08.24 0 0 7937

Azt nem értem, hogy már a címben minek kell baromságokat írni, a világos sör az nem az élesztőtől van. Ez ilyen blikkes stílus :)

Előzmény: per/sanchez (7929)
BoBoYSA Creative Commons License 2011.08.24 0 0 7936

boboysa@gmail.com

kérem a levlistára fölvélemet

steelhaand Creative Commons License 2011.08.24 0 0 7935

Háj!

Engem is nyugodtan feldobhatsz a levlistára. steelhaand@ gmailes postafiók, com-os. Ha tudok valamiben, segítek szívesen.

 

Előzmény: viztamas (7934)
viztamas Creative Commons License 2011.08.24 0 0 7934

alig van időm írni sajnos.

 

élesztőszaporítás engem is nagyon érdekelne, bár a múltkor már segített a talin Tibeer. nem jutottam el odáig sajnos, hogy lépjek is az ügyben. :(

 

ami fontos lenne: egyesület!

 

igencsak lassan cammog a dolog, de ez érthető is a hétköznapi elfoglaltságok mellett ugye. :) Olasszal beszéltem és említette, hogy az ügyvéd ismerőse "készenlétben" áll, most nálunk pattog a labda.

 

a találka - eleje :D - alkalmas lenne a dolgok véglegesítésére, de pár dolgot addigra tisztázni kell mindenképpen, hogy ott már csak a papírmunka része maradjon. amiket meg kellene beszélni előre:

 

tisztségek (9 fő: elnök + fő elnökségi tag, fb elnök + 2 tag, talán szm elnök + 2 tag, de majd Olasz pontosít),

 

székhely,

 

tagdíj mértéke.

 

aki nincsen a levlistán, de szeretne részt venni a munkában, írjon levelet privátban akár vagy jelezze itt.

 

ezeket meg kéne beszélni, akár itt, de sztem a levlista jobb lenne.

 

10-én pedig már csak lepapírozni a dolgot és inni rá egy fél pikkoló sört! :D

 

 

sajnos a bunker-weizenem savanyú lett, pedig átfejtéskor azt hittem, ez lesz az eddigi legjobb búzasöröm. :(

 

per/sanchez Creative Commons License 2011.08.24 0 0 7933
A, ez csak a loverol szol, en kihagyom. Szar sort, a helyi kispiszkosban is tudok inni, azert nem megyek a varba.foleg ennyiert.
Előzmény: BoBoYSA (7932)
BoBoYSA Creative Commons License 2011.08.24 0 0 7932

Megy a várba valaki?

Nekem már a honlapja sem tetszik, mintha a sör lenne az utolsó szempont, a dumaszínház meg az első.

 

A Békésszentadrási sör a vajdahunyadvárában érdekes lehet, de a sörfőzde naptárjában nem szerepel.

A Vajdahunyadvár honlapján ez van:

http://www.mezogazdasagimuzeum.hu/article.php?article_id=430

ebbe mondjuk belefér.

KRISZ2007. Creative Commons License 2011.08.24 0 0 7931

4 REKESZ STIPI-STOPP!!! :)) Meg majd még egy-két apróság is. Majd hívlak! (Is)

Előzmény: olasz66 (7927)
olasz66 Creative Commons License 2011.08.24 0 0 7930

rendben

Előzmény: WriE01 (7928)
per/sanchez Creative Commons License 2011.08.23 0 0 7929

most olvastam:

 

 

Egy dél-amerikai élesztőgombának köszönhető a világos sör

Véletlenül került Európába, ahol kereszteződött más fajokkal, és létrejött a hideg erjesztéshez használható hibrid. Tovább »

forrás: Index.hu

WriE01 Creative Commons License 2011.08.23 0 0 7928

Nekem kettőt tegyél félre légyszíves. Köszi.

Előzmény: olasz66 (7927)
olasz66 Creative Commons License 2011.08.23 0 0 7927

Ha estleg valakit érdelelne,,,,, Csatos üveg hegyek érkeztek ((-:

WriE01 Creative Commons License 2011.08.23 0 0 7926

Ahoz képest, hogy csődben van a város, egy nappal előbb megtartották a tüzijátékot? Hogy van ez?

Előzmény: KRISZ2007. (7912)
WriE01 Creative Commons License 2011.08.23 0 0 7925

Oké, köszi. Feldolgozom az információkat :)

Előzmény: steelhaand (7911)
steelhaand Creative Commons License 2011.08.22 0 0 7924

"A változatosság gyönyörködtet." - Ez így van. Ok, akkor nem izgulok és valszeg hétvégén megpróbálkozok az első sörömmel ;) Ha viszont meleg, akkor több észter, ezek szerint egy kicsit erősebb aromakomlózással meg kellene fogni őket?

 

ArcKönyven ez a hír fogadott:

Békésszentandrási Serfőzde: Sziasztok, Péntek-Szombat-Vasárnap, Vajda-Hunyad várában lesznek gyümölcsös sörök elérhetőek:) Lesz meggyes, áfonyás , tádádádádá és szilvás sör is:) Várunk titeket szeretettel:)

 

Előzmény: KRISZ2007. (7920)
krulis Creative Commons License 2011.08.22 0 0 7923

Így vagyok én is a saisonnal: 1006-nál kipalackoztam, 6 gramm cukrot adtam hozzá literenként és mindegyik palack szökőkút, tehát továbberjedhetett (vagy tényleg romlott). Egyet megbontottam, az íze érdekes, iható, viszont  nem vagyok biztos benne, hogy ilyennek kellene lennie.:) Minden esetre szerdán főztem mégegy adagot, egy lightosabbat, az előző kicsit erős lett.

Előzmény: KRISZ2007. (7922)
KRISZ2007. Creative Commons License 2011.08.22 0 0 7922

Én még csak a Muntons goldot, Kölsch-t, és a budafokit próbáltam. Mind erősen leerjesztette. Nem volt túl édes az utóízük. A Golddal az a gondom, hogy kicsit fémes utóízt adott az összeshez, a kölschnek meg ven egy jellegzetes íze, amit nem tudok hova sorolni, még azt sem tudom igazán, hogy most jó vagy sem. Egyszer ízlik, egyszer nem.

Előzmény: krulis (7921)
krulis Creative Commons License 2011.08.22 0 0 7921

Idén nyáron nekem nagyon bejöttek a belga élesztők, nem nagyon foglalkoztam azzal, hogy hány fok van a lakásban. Az S04 és S05 élesztővel volt már tapasztalatom melegben, nagyon édeskések lettek, nem ízlett.

Előzmény: KRISZ2007. (7920)
KRISZ2007. Creative Commons License 2011.08.22 0 0 7920

Engem nem érdekel, ha meleg van, max észteresebb, gyümölcsösebb lesz a sör. Még akkor is jobb, mit az ipari hulladék. 2 hete is főztem, most is. Ez van ezen az éghajlaton, egyszer ilyen egyszer olyan. A változatosság gyönyörködtet. :)

Előzmény: steelhaand (7919)
steelhaand Creative Commons License 2011.08.21 0 0 7919

Fogod, csak sokat kell gyakorolni, hogy megismerd őket ;)

Igaz, főzni lehet, csak nálam túl meleg van erjeszteni (27°C).

Előzmény: KRISZ2007. (7918)
KRISZ2007. Creative Commons License 2011.08.21 0 0 7918

Élesztő kukucskáláshoz gondoltam, csak nem tudom látni fogom-e vele.

Előzmény: steelhaand (7916)
KRISZ2007. Creative Commons License 2011.08.21 0 0 7917

Ó, dehogynem! Augusztus 20. az új (folyékony)kenyér napja is. Legalábbis nálam. :) Ilyenkor főzöm a Szent István Napi világos sört, ami csak sima pils malátából van.

Előzmény: steelhaand (7915)
steelhaand Creative Commons License 2011.08.21 0 0 7916

600X? Mihez? ;)))) Sokmindenre elég, csak legyen tiszta az optika.

Előzmény: KRISZ2007. (7912)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!