élesztőszaporítás engem is nagyon érdekelne, bár a múltkor már segített a talin Tibeer. nem jutottam el odáig sajnos, hogy lépjek is az ügyben. :(
ami fontos lenne: egyesület!
igencsak lassan cammog a dolog, de ez érthető is a hétköznapi elfoglaltságok mellett ugye. :) Olasszal beszéltem és említette, hogy az ügyvéd ismerőse "készenlétben" áll, most nálunk pattog a labda.
a találka - eleje :D - alkalmas lenne a dolgok véglegesítésére, de pár dolgot addigra tisztázni kell mindenképpen, hogy ott már csak a papírmunka része maradjon. amiket meg kellene beszélni előre:
tisztségek (9 fő: elnök + fő elnökségi tag, fb elnök + 2 tag, talán szm elnök + 2 tag, de majd Olasz pontosít),
székhely,
tagdíj mértéke.
aki nincsen a levlistán, de szeretne részt venni a munkában, írjon levelet privátban akár vagy jelezze itt.
ezeket meg kéne beszélni, akár itt, de sztem a levlista jobb lenne.
10-én pedig már csak lepapírozni a dolgot és inni rá egy fél pikkoló sört! :D
sajnos a bunker-weizenem savanyú lett, pedig átfejtéskor azt hittem, ez lesz az eddigi legjobb búzasöröm. :(
"A változatosság gyönyörködtet." - Ez így van. Ok, akkor nem izgulok és valszeg hétvégén megpróbálkozok az első sörömmel ;) Ha viszont meleg, akkor több észter, ezek szerint egy kicsit erősebb aromakomlózással meg kellene fogni őket?
Így vagyok én is a saisonnal: 1006-nál kipalackoztam, 6 gramm cukrot adtam hozzá literenként és mindegyik palack szökőkút, tehát továbberjedhetett (vagy tényleg romlott). Egyet megbontottam, az íze érdekes, iható, viszont nem vagyok biztos benne, hogy ilyennek kellene lennie.:) Minden esetre szerdán főztem mégegy adagot, egy lightosabbat, az előző kicsit erős lett.
Én még csak a Muntons goldot, Kölsch-t, és a budafokit próbáltam. Mind erősen leerjesztette. Nem volt túl édes az utóízük. A Golddal az a gondom, hogy kicsit fémes utóízt adott az összeshez, a kölschnek meg ven egy jellegzetes íze, amit nem tudok hova sorolni, még azt sem tudom igazán, hogy most jó vagy sem. Egyszer ízlik, egyszer nem.
Idén nyáron nekem nagyon bejöttek a belga élesztők, nem nagyon foglalkoztam azzal, hogy hány fok van a lakásban. Az S04 és S05 élesztővel volt már tapasztalatom melegben, nagyon édeskések lettek, nem ízlett.
Engem nem érdekel, ha meleg van, max észteresebb, gyümölcsösebb lesz a sör. Még akkor is jobb, mit az ipari hulladék. 2 hete is főztem, most is. Ez van ezen az éghajlaton, egyszer ilyen egyszer olyan. A változatosság gyönyörködtet. :)
Ó, dehogynem! Augusztus 20. az új (folyékony)kenyér napja is. Legalábbis nálam. :) Ilyenkor főzöm a Szent István Napi világos sört, ami csak sima pils malátából van.