Keresés

Részletes keresés

blaze73 Creative Commons License 2012.06.24 0 0 2377

Ok , thx :)

Előzmény: .ETNA. (2376)
.ETNA. Creative Commons License 2012.06.24 0 0 2376

A tojásos kenyér receptemnél úgy van megadva, hogy a mérőedénybe bele kell ütni a tojást és feltölteni a kenyérhez megadott folyadékmennyiség milliliterjéig.... 

 

"1./ Tojásos kenyér:

3 db egész tojást elkeverek egy mércés edényben, majd felöntöm vízzel, úgy, hogy összesen 310 ml legyen.

560 gr liszt+2 kk só+2 ek cukor+4 ek vaj+2 kk instant élesztő (vagy egy friss 50 gr-os élesztőnek kb. a negyede futtatva, vagy morzsolva)."

 

Előzmény: blaze73 (2375)
blaze73 Creative Commons License 2012.06.23 0 0 2375

Én is mindent a csipogáskor.   Tojást a vízbe?  Nem rossz ötlet.  Milyen lesz tőle ? :)

Előzmény: BaGira-79 (2374)
BaGira-79 Creative Commons License 2012.06.22 0 0 2374

Nem lehet elrontani! :-) Jó, L lehet, de ha ügyes az ember..

Én hagymát szoktam néha vágni bele, néha diót, utóbbit a csipogás után szórom be, néha tojást ütök a vízébe stb.

Előzmény: blaze73 (2373)
blaze73 Creative Commons License 2012.06.22 0 0 2373

az is jó!   én most frissen vágott metélőhagymát + magvakat tettem bele.   éppen most készül a kenyér.  még 1ó40p :)

Előzmény: BaGira-79 (2372)
BaGira-79 Creative Commons License 2012.06.22 0 0 2372

Én anyum + korpát vagy búzacsírát kever az alapba újabban, az is nagyon finom!

Előzmény: blaze73 (2371)
blaze73 Creative Commons License 2012.06.21 0 0 2371

mi is vegyesen használjuk.   a sötétkék és a sokmagvas vált be nagyon, de a parasztkenyér is jó 

Előzmény: 3ferret (2370)
3ferret Creative Commons License 2012.06.21 0 0 2370

Sajnos felemelték az árát tényleg, 299-ről 320-ra, múlt héten vettem. Előtte pár héttel én is kaptam akciósan, 200 körül volt. Én is a teljes kiőrlésűt vettem mindkét alkalommal, és bár nem vagyok híve ezeknek a bekevert liszteknek, ez tényleg jó. Ha semmi mást nem adunk hozzá, csak vizet, ahogy írja a zacskón, akkor is finom, és két kenyér kijön 320.- Ft-ból.  Kipróbáltam úgy is, hogy sima liszttel kevertem, úgy is jó lett, bár úgy már teljesen más kenyér lett belőle, de mindkettő ízlett. 

A sima fehéret még nem próbáltam, ritkábban eszünk fehér kenyeret, de ha legközelebb arra járok, megnézem azt is :)

Ettől függetlenül nem fogok teljesen átállni erre a lisztkeverékre, de néha egy kis változatosság nem árt :)

Előzmény: blaze73 (2369)
blaze73 Creative Commons License 2012.06.19 0 0 2369

régóta mondom, hogy nagyon jók.  nálunk a sötétkék a kedvenc a teljeskiőrlésű

az valami akciós lejárat előtti lehet - a rendes ára 299-ről vmi 320 lett ha jól rémlik....

Előzmény: CSVili (2368)
CSVili Creative Commons License 2012.06.19 0 0 2368

Az Aldiban vettem akciós Weissbrot sütőkeveréket fehérkenyérhez 164 Ft-ért. Nem vagyok híve, nem szoktam kész keverékeket venni, de ebből csodálatos ízű /állagú / kenyér lett. Tudnak ezek a németek, biztos olyan adalékokat használnak, ami miatt elronthatatlan.

3ferret Creative Commons License 2012.06.19 0 0 2367

Köszi! :)

Előzmény: blaze73 (2366)
blaze73 Creative Commons License 2012.06.17 0 0 2366

25 dekát teszek az ALDI-s keverékből + 30 deka BL80 kenyérliszt.


Elég kevés az élesztő benne gyárilag, és az is hatványozódik a 25 dekában úgyhogy egy 16 gramm friss élesztő simán mehet bele, vagy 1 zacskó szárított olyan amire az van írva 50 deka liszthez kell :)

Előzmény: 3ferret (2365)
3ferret Creative Commons License 2012.06.15 0 0 2365

Szia!

Ha az Aldi-s lisztkeveréket + lisztet használsz, akkor mennyi élesztőt teszel bele? Mert a lisztkeverékben már van, ahhoz csak vizet kell adni, viszont ha csak 25 dkg-ot teszel bele, akkor az abban lévő élesztő kevés lenne az egész kenyérhez..

Én is vettem ilyen keveréket (nagyon rég próbáltam már egyszer, nem jött be, de ez tényleg jó), de nem kevertem liszttel, csak ahogy a zacsira van írva, és úgy is finom lett. Viszont kipróbálnám, ahogy írtad, mert az a kefíres kenyér tényleg isteni.

Szóval pontosan miből mennyit?

Köszi :)))

 

Jövő héten megyek pesto-ért is, sajnos nálunk az Aldi is 35 km, közelebb meg nincs pesto, se a Lidl-ben, se a Penny-ben nem láttam, Tesco-ban még nem kerestem :)

Előzmény: blaze73 (2359)
blaze73 Creative Commons License 2012.06.14 0 0 2364

egészségedre!   friss élesztővel még jobb, abból olyan 16-17 gramm kell bele :)

Előzmény: Tmanka906 (2361)
Lona.W Creative Commons License 2012.06.13 0 0 2363

Ha még nem találtál rá: http://mamami.hu/forum/showthread.php?t=14616&page=19

Ezeket az oldalakat pásztázd végig, hátha segít a döntésben.

Előzmény: _istvan_ (2362)
_istvan_ Creative Commons License 2012.06.11 0 0 2362

Sziasztok!

 

A Moulinex OW5023 típusú kenyérsütő géppel van valakinek tapasztalata? Tönkre ment az Alaska BM2000-ünk és szeretnénk lecserélni valami jobbra. 

 

köszi!

István

Tmanka906 Creative Commons License 2012.06.10 0 0 2361

Kedves Blaze73

Megsütöttem a kefires kenyered. Tényleg  nagyon finom. (teljes kiörésű kenyereket nem szeretem, de ez az arány pont jó)  Én most használtam először CBA márkás instant élesztőt. Merem ajánlani. Én  55  Ft-ért (11gr) vettem és  3 kenyérhez elég volt. 

Előzmény: blaze73 (2359)
.ETNA. Creative Commons License 2012.06.06 0 0 2360

Köszi, naaaaaaagyon jól hangzik!!!! Ez a receptet is beírom a "gyűjteményembe":-)

Előzmény: blaze73 (2359)
blaze73 Creative Commons License 2012.06.06 0 0 2359

én tegnap megint a kefíres kenyeret sütöttem : haza érek a munkából és isteni "pékség" illat volt a házban.  komolyan ki kellett szellőztetni.

 

amit csak ajánlani tudok : az ALDI-ban lehet kapni a teljes kiőrlésű kenyér mixet.  Nagyon jó!  Én 25dkg teszek belőle + 30 dkg BL80 kenyérliszt és isteni :)   Az alapja a kefír + meg van bolondítva még magvakkal és szintén az ALDI-ban kapható piros vagy hagyományos zöld pesto-ból 1 mokkáskanálnyi a folyadékokba még.  

 

a csodájára járnak a kenyérnek, olyan jó.   még olyan is 4 szelettel evett múltkor belőle aki sütőben süti a kenyeret, nem gépben :)

el volt ájulva milyen finom :) 

Előzmény: .ETNA. (2358)
.ETNA. Creative Commons License 2012.06.05 0 0 2358

Szorítok, hogy sikerüljön, de "vigyázz" a család hajlamos rászokni az otthon sütött kenyérre és aztán jöhet egy nagyobb gép, nagyobb kenyér, gyakoribb kenyérsütés és így tovább és így tovább :-))))

Előzmény: KariV (2357)
KariV Creative Commons License 2012.06.04 0 0 2357

Huuúúúúúú Ez valami szuper!!!! Nagyon szépen köszönöm, elfogy otthon a kenyér és remélem legnagyobb meglepetésemre finom kenyeret tudok a férjemnek az asztalra rakni!!! :)

Előzmény: .ETNA. (2355)
.ETNA. Creative Commons License 2012.06.04 0 0 2356

Igen, emlékszem, hogy írtad, nem tudom mi a jelentősége, én nem laca-facázok, csinálom úgy, ahogy a használati írja, abból baj nem lehet. Ráadásul valami miatt (?) azt írja, hogy fontos a bekészítés ... hát legyen a gépemnek "karácsony", csak szépet és finomat süssön, ennek érdekében - ha kell - én akár körbe is csókolom:-))))

Előzmény: blaze73 (2354)
.ETNA. Creative Commons License 2012.06.04 0 0 2355

Kedves KariV ! Íme még néhány recept, ha édesebb (fahéjas, vagy pl. barackos esetleg tejes stb. ) kenyér recept is érdekel írj és küldök ... de már csak a héten leszek, utána hosszabb pihenő... nem leszek gépközelben.

 

Próbáld ki az olivás-olajbogyós olasz kenyeret:

155 ml víz

280 g liszt (keverve is lehet, ahogy az előbb írtam)

0,5 kiskanál só

1 evőkanál cukor

1,5 evőkanál olivaolaj

1 kiskanál zacskós élesztő

1 kiskanál bazsalikom (szárított, csak úgy ráöntve a liszt tetejére... ha frissen vágott, akkor később, a sípszónál kell betenni)

1 kiskanál oregano (ld. a bazsalikomnál)

1,5 evőkanál paradicsompüré

sípolásnál dobj bele néhány szem összevágott olajbogyót.  A kenyérnek szép, enyhén "narancsos" színe lesz.

 

 

Fűszeres kenyér:

165 ml víz

280 g liszt

0,5 kiskanál só

1 evőkanál cukor

1,5 evőkanál olaj (pl. oliva)

1 kiskanál zacskós élesztő

tárkony-bazsalikom-oregano-petrezselyem - mindegyikből fél-fél kiskanálnyi

 

Tojásos:

1,5 tojást üss egy mércés csészébe, eressz rá vizet úgy, hogy 155 ml-t mutasson.. majd keverd össze és öntsd az üstbe

280 g liszt

1 kiskanál só

1 evőkanál cukor

2 evőkanál olaj

1 kiskanál porélesztő

 

Pizzatészta:

240 ml víz , 460 gr liszt+3 evőkanál teljes kiőrlésű liszt, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál cukor, 2 kiskanál só, 2 kiskanál élesztő

 

TÉSZTA (csak keleszt és dagaszt, nincs sütés!) programon kell sütni, utána kiborítod egy táblára, ebből a mennyiségből kb. 2-3 nagy pizza jön ki, vastagságtól függően. Csökkentsd arányosan a mennyiséget, ha kevesebb is elég. Kinyújtod, a széleit kicsit "felcsipkeded", hogy legyen pereme, tepsibe rakod (én szilikonos sütőpapírt teszek alá), megkened szósszal, mindenfélét ráraksz .. sajtot reszelsz rá, a széleit bekened olajjal, hogy ropogós legyen és mehet kb. 10-15 percre a sütőbe... én általában 200-250 fok között szoktam sütni (villanytűzhelyem van). Ha fokhagymás tejföllel kened meg és reszelsz rá sajtot, majd miután elkészült, óvatosan átkened a felületét (és még sütés előtt a széleit is) fokhagymás olajjal (kb. 1-2 cikk fokhagymát szoktam egy kevés olajba nyomni... a tejfölnél szintén), akkor kész is a LANGALLO... ha teszel rá karikára vágott hagymát és pl. bacon szalonna darabkákat, akkor pedig elkápráztathatod a vendégeket, ez a POMPOS :-))

 

A méretet ne felejtsd el beállítani - ha be kell a gépeden - , mindegyik alapprogin süthető, ill. ha sietni kell és van ilyen progi, akkor gyorsprogamon is lehet.

 

A kiskanál a mércéskanál kisebb végét, az evőkanál a nagyobbat jelöli. Ha nincs a géphez "egyen-kanalad", akkor:

1 kiskanál = egy teáskanál (NEM mokkás!!!), enyhén csapott

1 evőkanál = egy normál evőkanál, enyhén csapottan (nem kell végighúzni rajta az ujjad, de ne is legyen púpos).

 

Bocsi, ha olyasmit is írtam, amit magadtól is tudsz, de inkább leírom a biztonság kedvéért:-) Sok sikert, majd írd meg, milyen lett a kenyér!

 

 

 

Előzmény: .ETNA. (2353)
blaze73 Creative Commons License 2012.06.04 0 0 2354

Én az olajat a folyadékok közé "alulra" teszem, de sztem tök mind1 :) 

Előzmény: .ETNA. (2353)
.ETNA. Creative Commons License 2012.06.04 0 0 2353

Szia! Kisrendeske lévén, itt vagyok:-)  A vásárlás-mizéria, így akkor szerencsére kilőve, de a jövőre nézve, a biztonság kedvéért leírom: jól záródó tető, magyar nyelvű használati utasítás, esetleg olyan gép, amelyhez alkatrész kapható (pl. sütőtál, keverőlapát stb.), jó ha van saját adagolókanál (müa... két végén különböző méretű "pohárkákkal") és mércés csésze ... kb. ennyi. No és fontos, hogy az új gépet mielőbb próbáld ki, szóval a gépvásárlással egyidőben szerezd is be az első kenyérhez a hozzávalókat, hogy ha gond van, még időben ki tudják cserélni a csere-garancia keretében.

 

A recept: 1 fontos 0,4.... akármennyi kg-os kenyérhez - ez alaprecept... alapprogramon sütve - a saját gépem (Hausmeister HM1300) használatijából:

 

155 ml víz

280 g liszt (ezt kb. 70-30 % arányban lehet keverni: pl. 200 g fehér búzaliszt + 80 g teljeskiőrlésű pl. rozsliszt)

1 kiskanál só

1 evőkanál cukor/méz

1,5 evőkanál olaj/vaj (csak igazi ! vaj, a margarin nem jó, mert vizes, akkor már inkább olaj)

1 kiskanál zacskós élesztő vagy a friss élesztőből .... hát ezt ki kell tapasztalni, szerintem kb. 10-15g-nyi (az 50 gr-os sárga zacsis élesztő csomagolásán van mérce) ... de a friss élesztő mennyiségében nem vagyok biztos. Ezt csak szárazon rámorzsolhatod, esetleg kb. egy ujjnyi cukros tejben felfuttathatod.

 

Az én gépemnél alul van a víz, rá a liszt, amiben kis mélyedéseket kell készíteni (hogy az alján ne jöjjön fel a víz) és ezekbe kell a hozzávalókat tenni, úgy, hogy a só és az élesztő ne legyen túl közel egymáshoz (nem csípik egymás közelségét). Kb. ennyi.

 

 

Előzmény: KariV (2352)
KariV Creative Commons License 2012.06.03 0 0 2352

Köszönöm a válaszokat! Előszedtem Anyukám gépét, bekapcsoltam és meglepetések meglepetésére úgy tűnik működik... Én maradnék a kisebb méretű kenyérnél, ugyanis így több fajtát tudnánk kipróbálni, másrészt speciel nagyon szeretnék vigyázni, hogy ne kattanjunk rá a kenyérevésre...

 

Ahogy visszaolvastam az alábbi hozzászólásokat, nagyon jónak tűnő recepteket találtam - egy bajom van csak: mind hatalmas adag....

 

Valaki megosztana velem olyan 0,5kg körüli (nagyon max) kenyér receptjét? Nagyon hálás lennék érte. :)

blaze73 Creative Commons License 2012.06.03 0 0 2351

pergess le, lapozz párat és találsz !

Előzmény: MN82 (2350)
MN82 Creative Commons License 2012.06.03 0 0 2350

Sziasztok!

 

Szeretnék valami csuda klassz kenyér receptet kenyérsütő géphez! Ötlet valakinek? Előre is köszi!

blaze73 Creative Commons License 2012.06.03 0 0 2349

csatlakozom 3ferret-hez.

 

nálunk a kenyerek 4-6 napig kiválóak, utána is jó, de pirítósnak szoktuk ha marad még :)

 

mindenképpen kétlapátos az ajánlott.    az ár-érték arányban a best buy az ALDI féle gép az SHG BB 1350.   3 év garival adják, Nekem ismerősök között már 4 darab van és mindenki imádja :)

 

Ha kicsit vissza tekersz még láthatod a gépet + azt, hogy csomagsérülten is lehet kapni, csak utána kell érdeklődni a GRX Outlet-nél

De az ALDI 14,990 Forintos ára is igen baráti 3 éves garanciával.

 

Receptek is vannak itt bőven - az én "kefíres" kenyerem gyakorlatilag elronthatatlan mint tudjuk :)

Előzmény: KariV (2346)
3ferret Creative Commons License 2012.06.03 0 0 2348

Bocs,   .ETNA.   - így helyes :)))

Előzmény: 3ferret (2347)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!