Keresés

Részletes keresés

pret 34 Creative Commons License 2013.05.03 0 0 2008

igen, azert is irtam mert mar szivesen mennek en is, de meg emiatt a skarlat dolog miatt nem szabad, de holnap-holnaputan lehet mar teszek en is egy probat

Előzmény: zéta_ (2004)
zéta_ Creative Commons License 2013.05.03 0 0 2007

Dukai Regina története:

 

"Sziasztok Lányok, Fiúk!! Nagyon sokan érdeklődtetek a fülem hogyléte iránt. Nem szerettem volna semmit írni, amíg nincs nagyobb változás, de hála az égnek nagyon jól javul az állapota és szeretném megosztani veletek, hogy milyen vizsgálatokon, gyógyszeres és gyógykezeléseken vettem részt, mert ahogy az kiderült itt az oldalamon, nagyon sokan küzdenek a fülsípolás, fülzúgás problémájával. Szóval amikor már 2. hete "fütyült a kis barátom" a fülemben, akkor a Teve Szoli jóvoltából eljutottam az Árvai-Barta Egészség Centrumba (www.arvai-barta.hu), ahol nagyon kedvesen, szép környezetben fogadtak hétvégén. Ez fontos infó, mert hétvégén jó orvost találni lehetetlenség. Itt Dr. Árvai Éva fül-orr-gégész vizsgált meg. Ő 2 egymást követő napon steroidos infúziót adott nekem, oxigénterápiával kiegészítve és emellé még Nootropil és Metypred gyógyszereket. Otthon pedig Bioptron lámpáztam. Aztán a kis "füles" történetembe becsatlakozott Bódi Sylvi is, akin keresztül megismertem Dr. Neuwirth Tamás fül-orr-gégészt, akinek óriás hálával tartozom, amiért ajánlotta a a BeMer terápiát ( http://bemer3000.hu/bemer_kongresszus.htm?gclid=CLbBk6Ko-LYCFYHHtAod9QEA-g ) amely használata után jelentős változást észleltem. Hol erősebben, hol sokkal halkabban sípolt a fülem és a mai napon már csak picit sípol a "kisbarátom" vagy épp egyáltalán nem. Szóval jelen pillanatban így állunk, nekem ezek a kezelések segítettek. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy mindenkinél beválnak ugyanezek a kezelések, viszont fontosnak éreztem pontosan leírni, hátha valakinek bármelyik része segít. Vigyázzatok nagyon a füleitekre, mert én is most jöttem rá, hogy ez nem játék... főleg így, hogy egy kis hangos zene miatt maradandó károsodás is lehet. Nagyon köszönöm a sok-sok tanácsot, kedves szavakat és a temérdek segítő üzenetet!!!! Remélem, hogy ezzel a postal én is tudok valakinek segíteni! ♥ "

ghepard Creative Commons License 2013.05.03 0 0 2006

Nagyon jó a hozzáállásod. Sok apró lépés. Látni, hogy igyekszel. Igen, a gravitáció az hat, az mindig hat. Én azzal kerülöm el már lassan másfél éve, hogy zúgjanak a füleim a fülhallgató használata miatt. Jómagam is elég sokat vagyok kint, eleget futok is - focin is, meg a gerely után is kell mennem, most még elkezdtem diszkosszal is. A kerti öntözésnél is elég tetemes távolságot kell megtennem a vizes kannával és vizet is húzni kell. Vannak napok, mikor 60-70 kannát kell húznom és aztán helyre vinni és locsolni.... A melóba is sokat kell gyalog (is) mennem - oda vissza olyan 5-6km. Nagyon sokszor olyan ruganyozva futok, megyek - kisebb lépések az ujjakra rugózva, tehát a sarok gyakorlatilag le se ér. Mondjuk a gerelynél majdnem annyit mozgok fel/le, mint előre - de néha még hátrafelé is megyek, futok. A változatosság nem árt.... Nagyon remélem, hogy Te is mihamarabb célba érsz.........

Előzmény: pret 34 (2002)
marosz Creative Commons License 2013.05.03 0 0 2005

:-) köszönöm

Előzmény: zéta_ (2003)
zéta_ Creative Commons License 2013.05.03 0 0 2004

tökjó hogy írtad ezt a kardió dolgot pret, tökre kedvem támadt kocogni egyet a Duna-parton! hétfőtől be is indítom a programot! :-)

Előzmény: pret 34 (2002)
zéta_ Creative Commons License 2013.05.03 0 0 2003

marosz, a tippem az lenne, hogy a különböző frekvenciákon mért hallásveszteséget (?) jegyezték fel dB-ben így az audiometrián...

Előzmény: marosz (1999)
pret 34 Creative Commons License 2013.05.03 0 0 2002

Szia Mafko!

 

Ami meg segithet a fulzugas megszunteteseben, az a lelki harmonia megtalalasa. Nalam bar egy nehany percig tarto tuzjelzo valtotta ki a zugast - ahogy korabban irtam, de biztos hogy ez is problema. En ugyanis eddig a donteseimet nagyreszt racionalis merlegeles alapjan hoztam, es a megerzeseimmel egyaltalan nem foglalkoztam. Valahogy meg kell talalni a helyes aranyt. Emellett a maximalizmus illetve a tul sokat foglalkozas a jovovel, multbeli dolgokkal. Ez mind nagy stresszt okoz hosszabb tavon. Es nekem jopar ilyen van/volt az eletemben, melynek a megszuntetesen dolgozom most. Sok apro lepes. Egy forumon olvastam, hogy tobbek kozott valakinek ugy szunt meg a zugas, hogy a belso beallitodottsagan valtoztatott. Szerinte akar az is elkepzelheto, hogy vkinek emiatt palyat kell modositani, neki eleg volt a fejeben a hozzaallasat a dolgokhoz atrendezni.

 

Emellett amit viszont olyan sok helyen nem olvasok, de 100%osan meg vagyok gyozodve, hogy aranyat er, az a kardiosport, ha lehet a szabadban illetve ide tartozik a rendszeres turazas is. En futok mar eleg regota, es teljesen feldobja az embert, emellett nem betegszik le. A fulzugas kivaltasat sztem az is elosegithette, hogy abbahagytam a futast masfel eve faradasos tores miatt, ami igy utolag megallapitottam, szinten a stressztol volt. Emellett akkoriban a futas soran is a teljesitmenyre koncentraltam, es nem arra, hogy jol erezzem magam.

A zenehallgatas is hasznos, sztem is. Most is megy nalam is, eppen madarcsicserges. Hetvegenkent, ha kirandulsz megvan a sport es a zeneterapia is egyben. :-)

 

Ghepard tapasztalatai alapjan szoktam enekelni, mikor autoban utazom, mert az is segithet. Emellett O irt a gravitacio segito hatasarol is. Ezzel kapcsolatban en is eszrevettem, hogy ha lefekszem aludni attol fuggoen hogy van a fejem mas a zugas ereje. S probalok ugy aludni ahogy a leghalkabb. Vagy bekapcsolom este is a madarcsicsergest, ha hangosabb a zugas. Erosebb zugasnal probalom kerulni a csendet, hatha akkor nem jegyzi meg az agy. 

 

Emellett az akupunktura is jo lehet, ezert azt is elkezdtem (10 alkalom). Ill. talan meg a magneses agy, amit Kick75 hasznal ha jol tudom, es en is tervezem.

 

Viszont most sajnos kiderult, hogy skarlatos lettem, igy megint nem tudok se futni, se az akkupunkturat csinalni. Viszont ma reggel, talan a tegnapi tobb oras termeszet hangjainak koszonhetoen egesz csendes volt a zugas, ami tok jo, mert par napja a betegseg miatt elegge felerosodott.

 

Remelem jol alakulnak a dolgaid!

marosz Creative Commons License 2013.05.03 0 0 2001

igen, az audiológia leírva

Amúgy tinnitus jobb oldalon 35dB

 

Előzmény: zéta_ (2000)
zéta_ Creative Commons License 2013.05.03 0 0 2000

sajnos nem tudom marosz, mik ezek... ezek valamelyik leleteden vannak?

Előzmény: marosz (1999)
marosz Creative Commons License 2013.05.03 0 0 1999

mit jelent hogy: 250Hz-35dB/500Hz-40dB/1K-10db/2K-15dB/3K-10dB/4K-20dB?

Előzmény: zéta_ (1998)
zéta_ Creative Commons License 2013.05.03 0 0 1998

Uh, az jó magas frekvencia, elhiszem hogy marha idegesítő lehet... nekem olyan 4000 Hz körül van, de amikor halkabb reggelente akkor mélyebbnek hallom, délutánra-estére meg magasabbnak és süvítőbbnek...

 

Azt hiszem Zsoltnak (kick 75) is ilyen magas frekvencián szólt, de neki már változott a Nature Sounds Therapy hatására, halkabb is lett meg azt hiszem talán mélyebb is (?)

 

Ilyesmiket hallgatunk nagyon halkan nap közben:

 

Előzmény: mafkó (1997)
mafkó Creative Commons License 2013.05.03 0 0 1997

Zita! Az általad küldött linkeken megmértem a fülzúgásomat és 11-12000 MHz között van...

Előzmény: zéta_ (1994)
mafkó Creative Commons License 2013.05.03 0 0 1996

Sziasztok!

 

Most voltam a reumatológusnál, sajnos nem a nyaki problémáim okozzák a fülsípolást ill. a "szédüléses" tüneteimet, mert 1 hónapnyi kezelés után nem következett be javulás, így a neurológiára küldtek tovább...

marosz Creative Commons License 2013.05.03 0 0 1995

Nem zárójelentést, hanem igazolást kaptam ellátásról.

Egy szó/betű nincs leírva hogy mit kaptam. Na jó tudom hogy Nootropil folyott az üvegből, de furcsa, hogy egy zárón nem szerepel mennyi és hányszor, és hogy milyen gyógyszer.

Előzmény: Faterik (1985)
zéta_ Creative Commons License 2013.05.02 0 0 1994

Elküldtem az emailt és az elérhetőségeket, remélem tudtam segíteni. Csendes és nyugodalmas jóéjszakát mindenkinek!! :-)

Előzmény: mafkó (1993)
mafkó Creative Commons License 2013.05.02 0 0 1993

Kedves Zita!

 

Köszönöm gyors válaszod, a Milgammát anyagi okokból hagytam abba, de ha gyógyszerészként azt mondod, hogy hasznos, akkor rászánom a pénzt :) Aurecon helyett pedig akkor veszek Ginkót. Ezeken kívül gondolom mást nem érdemes szedni. Vagy igen?

A címem: dabroagi és gmail-es vagyok (aztért nem írom ki rendesen a címet, hogy az e-mailcím gyűjtő programok ne találjanak meg spamokkal).

Ezer hála és köszönet!!!!!

Előzmény: zéta_ (1992)
zéta_ Creative Commons License 2013.05.02 0 0 1992

Kedves mafkó! Meg tudom adni a Doktornő mobilszámát, a Klinika számát és az osztály mellékét, ill. a doktornő email-címét is.

Én egyébként 27 éves vagyok és gyógyszerészként dolgozom, ismerem tehát a forgalomban lévő kémszereket, pláne hogy az Anyukám is tinnitussal küzd 2008 óta.

 

A Milgamma N-et én is szedem (2x2-es adagolással.) Mivel idegvédő B-vitamin komplex, ezért a helyedben szedném tovább, mert Nálad gerinc eredetű érintettség is szóba jöhet, egy hátránya van, hogy nagyon drága.

 

Az Aurecon Ring Stop-ban is van Ginkgo kivonat, ezen kívül B1 és B6-vitamin, C-vitamin, Q10, macskagyökér, komló. Én is szívesen kipróbálnám, de jelenleg sajnos hiánycikk :-/

 

Remélem tudtam valamiben segíteni, írd meg az email-címed, és megírom az elérhetőségeket. Zita

 

Előzmény: mafkó (1991)
mafkó Creative Commons License 2013.05.02 0 0 1991

Kedves Zita!

 

Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásodat!!!!! Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehet Bencsik doktornőhöz bejelentkezni a Szigony utcába? Megnéztem a SOTE honlapját, de sok info nincsen rajta csak egy telefonszám (amit gyanítok, hogy nem túl gyakran vesznek fel). Tudom, hogy van magánrendelése is, de ha ingyen is be lehet jutni hozzá, akkor inkább oda mennék, illetve ha jól sejtem a kórházban talán több fajta műszer van, mint egy magánrendelőben.

 

Előzmény: zéta_ (1987)
mafkó Creative Commons License 2013.05.02 0 0 1990

Kedves Faterik!

 

A szédülés szót jobb híján használom, ugyanis nem a szó klasszikus értelmében szoktam szédülni. Eleinte zsongást, ill. zsibongó érzést éreztem a homlokom környékén, de ez szerencsére elmúlt. Mostanában inkább a tarkóm és a homlokom tájékán felváltva érzek nyomást, illetve szimplán amolyan bizonytalanság érzést (mintha el akarna szállni a fejem). Nem tudom, hogy van-e köze a fülemhez, lehet hogy ez inkább a nyakam miatt van.

 

A másik "érdekes" tünet, hogy eleinte enyhe nyilaló érzést éreztem a bal fülemben (ekkor már egy hónapja sípoltam), naponta mondjuk tízszer. Annyira nem volt sem gyakori sem fájdalmas, pár hete el is múlt. Az utóbbi napokban viszont a fogaimban érzem ugyanezt az érzést, szintén bal oldalon. Tervezek is fogorvoshoz menni (néha amúgy sem árt:) fél éve ugyanis betömték az egyik bölkcsességfogam, ami elég hülye pozícióban nőtt ki, szóval ad absurdum az is lehet, hogy a bölcsesség fogam okozza a tüneteket. Ha ki akarja húzni a doki nem fogok ellenállni, úgysem tudom rendesen tisztítani és torlódnak tőle a fogaim.

Előzmény: Faterik (1982)
mafkó Creative Commons License 2013.05.02 0 0 1989

Szia Faterik!

 

Nagyon szépen köszönöm a hosszú válaszodat, nem is reméltem, hogy ilyen kimerítő tájékoztatást kapok, komolyan meghatódtam.

 

Az általános vizsgálatokon nagyjából túl vagyok, a háziorvos elküldött vérvételre, a vérképem rendben van, voltam hasi UH-n is (ismeretlen eredetű állandó alhasi görcs miatt - lekopogom ez elmúlni látszik). Szemészeten is voltam, nincsen pangás, jó a szemem, leszámítva azt, hogy elég sok úszkáló bigyó van a szememben, ami világosban zavaró, de rendben van a retinám, így aggodalomra semmi ok, szedek rá Rutascorbint (abban is van csomó vitamin, talán a fülemre is jó, ki tudja...), hogy felszívódjanak a "szöszök".

 

Célzoott vizsgálatok: Nekem nincsen halláscsökkenésem, kétszer is voltam olyan viszgálaton, ahol a jobb és bal oldalon is nézték, a hallásomat, ami szerencsére teljesen épp. MRI-n is voltam, illetve EEG-n (itt azt hiszem a hallóideg pályát vizsgálják) itt is jók lettek az eredményeim. Egyedül a csengés "hangosságát" nem mérték be, így nem tudom, hogy hány MHz-en csengek. Van ennek amúgy jelentősége?

Elfelejtettem írni, hogy a főleg a bal oldalam cseng, ez néha áttevődik a "fejembe" nagy ritkán pedig a jobb oldal is rákezdi, de lekopogom inkább a csak bal oldal konstans.

 

A nootropil infúzió a záró jelentés szerint kombinált kezekés volt, de hogy mivel kombinálták az sajnos nem derült ki....:(

 

A Betahisztinen kívül szedtem még Milgammát, de abbahagytam, helyette arra gondoltam, hogy inkább Ginkobilobát szedek, illetve hallottam az Aurecon Ring Stopról is, talán majd megpróbálom azt is.

 

Holnap megyek vissza a reumatológoshoz, majd beszámolok, hogy mit mondott!

Előzmény: Faterik (1981)
zéta_ Creative Commons License 2013.05.02 0 0 1988

Ja persze már megvan az eredmény, minden rendben. Nyilván nincs akusztikus neurinómám, nálam egyértelműen az arcüreggyulladás szövődménye a tinnitus. De azért a rend kedvéért megcsináltattam, ugysem voltam még MR vizsgálaton soha, eh...

Előzmény: Faterik (1986)
zéta_ Creative Commons License 2013.05.02 0 0 1987

Szia mafkó. Az általad leírtakból ítélve szerintem a sípolásod nyaki és/vagy pszichés eredetű. Nekem egy féloldali arcüreggyulladás után maradt vissza ez a kedves tünet idén február végén, szintén jó magas frekvencián (kb. 4000 Hz). Kaptam először 10 ampulla Nootropilt infúzióban (erre meg sem mozdult), aztán 1 hónap után jutottam el a Bencsik doktornőhöz, akkor kaptam 9 napig szteroidot infúzióban majd tablettában. Nekem arra tök jól lehalkult, de sajnos csak ideig-óráig, amikor a szteroid leépült, a sípolás visszaerősödött - de legalább tudom, hogy valamilyen (autoimmun?) gyulladás lehet a belső fülemben, tehát az enyém nagy valószínűséggel tényleg vírusos eredetű.

 

Amennyire én tapasztalom, a fülzúgás egy erőteljesen fluktuáló állapot, és szinte napi szinten változik, hogy mennyire zavarja az embert. Nekem pihenésre (alvásra) egyértelműen javul, reggelente és hétvégenként pl. egészen halk szokott lenni.

A stressz, pánik, szorongás biztos hogy ront a dolgon, ezeket vagy kerülni kell, vagy valahogyan kezelni, akár gyógyszeresen is.

 

Kérdésedre válaszolva az összkép vegyes, az Anyukámnak pl. már 2008 óta sípol a füle, de egy itteni fórumozónak (kissulak) azt hiszem 8 hónap után elmúlt, bár ha jól tudom ő valamilyen mély, morajló hangot hallott.

Javulásra viszont szerintem minden esetben van esély!!

 

Ha egy jó fül-orr-gégészt kéne ajánlanom, akkor dr. Bencsik Beátát mondanám a VIII.ker. Szigony utcai Fül-Orr-Gége Klinikáról, ő az ottani Tinnitus ambulancia vezetője, ha pedig inkább a pszichés módszerekben bízol, akkor ajánlom a www.tinnitus.hu oldalt és az autogén tréninget. A masszőr témában sajnos nem tudok segíteni, de ha a nyaki röntgen Nálad elváltozást igazolt, akkor azt mindenképpen kezelni kell, ne hagyd abba!!

 

Mi most Zsolttal (kick75) néhány hete napi több órát hallgatjuk a "természet hangjait" nagyon halkan, folyamatosan, munka közben is. Ezek mindenféle madárcsicsergés, vízcsobogás, stb., amit én pl. egy vezeték nélküli fülessel hallgatok nap közben. Egyrészt nem hallom a sípolást, másrészt bízom abban, hátha átprogramozza az agyam és elfelejti végre ezt a hülye frekvenciát! :-) ha bármi kérdésed van, írjál nyugodtan, mi már itt tényleg túl vagyunk (szinte) mindenen...

szia! Zita

 

 

Előzmény: mafkó (1972)
Faterik Creative Commons License 2013.05.02 0 0 1986

Szia Zita!

 

Tudom,Bencsik küldött el belső fül mri-re hogy vannak e cochlearis laesiora utaló jelek.

Mondjuk,mivel mondtad hogy nincs hallásvesztésed már csak fülzúgásod,ezért szinte boritékolható lesz a vizsgálati eredményed.

Mondjuk való igaz,belső fül mri-nél pontosabb vizsgáló módszer erre nincs,szurkolok hogy jó eredmény szülessen!

 

Előzmény: zéta_ (1984)
Faterik Creative Commons License 2013.05.02 0 0 1985

Marosz!Igen,volt benne Cortison is,ezt sok helyen nem teszik bele,ettől múlott el az idegi hallásvesztésem,és javult a fülzúgásom is,ezért fektetnek ismételt kezelésre,most már a Klinikára májusba,mert nálam az infuzio utáni három hónap volt kritikus,ha addig nem változik a hallásvesztés,akkor már reménytelen a zúgás javulása is.Nálam hála az égnek ez elmúlt,ezért kezelnek tovább a prognozis szerint a zúgásom biztos hogy még tovább csökken,sőt adjunktusnőp szerint a tökéletes hallás helyreállása miatt,megvan a lehetősége a teljes elmúlásnak is.

Nootropil és Cortison volt intravénásan,olyan erős volt hogy a fejem is kipirosodott tőle.

 

Mondjuk bevallom valahol vicces rámnézve,hogy nálam a legjobb a prognozis,mégis én vagyok a legjobban betojva,de ez egy fülzúgásnál érthető.....

 

 

Előzmény: marosz (1980)
zéta_ Creative Commons License 2013.05.02 0 0 1984

Szia marosz. Nekem is kb. júliusra akartak MR időpontot adni, ezért inkább mentem és kifizettem a belső fül vizsgálatot. 19.800 Ft-ba került, és a hívástól számított 2 hétre kaptam időpontot. Ha van beutalód, esetleg hívd fel őket, mikor tudnának fogadni, lehetőség van az ingyenes ellátásra is beutalóval.

 

raditec.hu

 

 

Előzmény: marosz (1975)
Faterik Creative Commons License 2013.05.02 0 0 1983

Mafkó!

 

Lassan már nagyobb tájékoztatást adok mint az orvosod,de engem már adjunktus kezel és a legnagyobb neurologushoz járok,ezért is tudok ennyi mindent (lassan diplomázhatnék az ismeretekből)

 

Valóban lehetségesek belső fület kárositó virusok is (elég hozzá egy sima herpesz is,vagy idegsejt kárositó virus,aminek te nem is veszed észre más tünetét),mivel ez nem biztos,és kevés a virusellenes készitmény (pl acyclovir) ezért itt ismeretlen eredetről van szó.De mégegyszer hangsulyozom,olyan virus nincs,amely egyszerre csinálna fülsipolást meg szédülést is,legalábbis valószinűtlen.

 

Ami a legfontosabb:A fülsipolás jó prognozisa érdekében kerüld a zajt,ne emelj nehezet,és ne érintkezz herpeszes emberekkel,bárányhimlővel-övsömörrel fertőzött gyerekeket-felnőtteket kerüld.Ha a jövendőbelid véletlenül herpeszes lenne,most egy időre hagyjátok ki a testi kontaktot.Ezzel nem izetlenkedni akarok,de egy esetlegesen benne megbújó herpesz jelentősen rontana a füled állapotán,ezért irtam.

 

Tehát bejött a képbe nálad a virus fertőzés,a nyaki gerinc kopás,illetve a stresszből adódó belső fül károsodás is.

 

A zúgás nagyrészt a belső fülből jön,melyet audiometriás vizsgálattal tudnak kimutatni,akár Sztk szinten is (0-10 dB bármely frekvencián teljesen ép hallás) Ha valamelyik értéked -20 vagy több Db minuszban ott perceptiv hallásvesztés is fenáll,ennek a prognozisa nagyon rossz.Nálam ez már elmúlt,mert felvettem az infuziot,már nem hallok nagyot,ezért kezelnek még tovább,jó eséllyel,a Klinikán.Ugrot-berkett bejártam négy hónap orvos járás mire kijavult az állapotom,csökkent a zúgás,és még kezelnek tovább,hallásom már tökéletes.

 

Érdemes lenne fülészorvosoddal egyeztetni a Nootropil 1200,Chinotal 400 szedését illetőleg is-

 

Folyamatosan ellenőriztesd az audiometriát,hogy mennyi javulás jelentkezik.

 

És feltétlenül jelentkezz,mi történt!

 

Üdvözlettel:Faterik

Előzmény: mafkó (1972)
Faterik Creative Commons License 2013.05.02 0 0 1982

Mafkó!

 

Egyébként emlitetted a válaszodban hogy a neurologusnál szédülésre panaszkodtál,arra jó a betahisztin,fülzúgásra viszont nem.

Megjegyzem hogy vestibularis neuritis (jóindulatú helyváltoztatásra jelentkező hosszan tartó szédülés) NEM jár sem idegi halláscsökkenéssel,sem fülzúgással!!! Tehát a szédülésnek meg a fülzúgásnak az esetek nagy részében nincs köze egymáshoz.

Két egymástól különálló kórfolyamat áll fenn,a vestibularis neuritist neurologus,a fülsipolás kivizsgálását kezelését fül-orr-gégész végzi,azonban valóban hozzátartozik a részletes neurologiai kivizsgálás (Scwabach-hangvillavizsgálat,Romberg próba.stb)

Lehetséges hogy elküldenek otoneurologiára is,az fül-orr-gégészeti Klinikákon működik (Budapesten Szigony utca Fül-Orr-Gégészeti Klinika)

 

A fülzúgás legvalószinűbb oka a feszült idegállapot,amelynek azonban extrém esetben,hosszan tartó generalizált szorongásnál belső fülre ható hatása is lehet,illetőleg a nyaki geric kopása is gyanús lehet fülsipolásra.

 

Prognozis szempontjából még az első jobb lenne,főleg ha meginditanának egy normális Nootropil 1200-t legalább szájon át az infuzió-után-csodálom,hogy nem volt levezetési szakasz.Az infuzios kezelés rendben van,ha az audiometria/fülsipolás javul valószinű ismételni fogják.

 

A nyaki gerinc kopásból származó fülsipolás megszüntetése még nehezebb feladat,hiszen gericszakaszt nem tudnak átültetni,itt valóban csak a rendszeres kiropaktika,csontkovács,gyógytorna a megoldás.

 

Megjegyzem:Nagyon halkan irom le,a fülsipolás az esetek kb 1%-ban acusticus neuronima a hallóideg jóindulatú daganata miatt áll fenn,de ez extrém ritka,és az MRI felvételeden látszott volna.

 

Hát,mégegyszer kitartást,és jó egészséget,mindent be kell vetni,amire úgy érzed segit,és várom az első hozzászólásomra a visszajelzésedet.

 

Üdvözlettel:Faterik (János)

Előzmény: mafkó (1974)
Faterik Creative Commons License 2013.05.02 0 0 1981

Szia Mafkó!

 

Én is rengeteg mindenen túl vagyok már,az idegi halláscsökkenésem elmúlt,hallásom tökéletes,de a zúgás még mindig fenáll....igaz,kisebb méretekben.

Ami nagyon fontos (tudom hihetetlennek hangzik,de ennyi mindennen túl kell lenni,a neurologia okés egyébiránt,az is kötelező)

 

Általános vizsgálatok:Neurológiai vizsgálat (a sensorineuralis halláskárosodáson és az esetenként kimutatható perifériás vestibularis laesión kívül az „idiopathiás” formában nincs más neurológiai tünet!); Szemészeti vizsgálat; Belgyógyászati vizsgálat; Laboratóriumi vizsgálatok (teljes qualitativ és quantitativ vérkép, We., vércukor, koleszterin, triglicerid, T3, T4, TSH(pajzsmirigy-hormonok), véralvadási, reológiai faktorok, szerológiai vizsgálatok).

 

Célzott vizsgálatok:Audiológiai vizsgálatok: tisztahang-küszöbaudiometria; beszéd-audiometria; SISI-teszt, Fowler-teszt; tympanometria, stapedius-reflexküszöb meghatározása; Békésy-audiometria; otoacusticus emissio vizsgálata; BERA. Otoneurológiai vizsgálat. Radiológiai vizsgálatok: CT, MRI.    Forrás:http://www.vitalitas.hu/?ctype=3&todo=bet&id=5&showbet=590 (Itt a több frekvencián beküövetkező hirtelen hallásvesztést tárgyalja-az is fülzúgással jár-,de fülsipolás/zúgás esetén ezek a vizsgálatok pepitában ugyanazok)

 

Megjegyzem,ezek nagy része főleg az audiometriás vizsgálatoké,csak egyetemi fül-orr-gégészeti klinikákon lehetséges.

Mondod,hogy nálad a pszichés faktor is nagy szerepet játszik,mert hamarosan esküvőd következik.

Én azt javaslom hogy mindenképpen kérj több helyre beutalót,és szerintem ismételten próbálkozz az infuzioval is,lehetőleg olyan helyen,ahol nemcsak értágitot (piracetam,pentoxyfillin),hanem Solu-Medrolt vagy Cortisont is tesznek bele,mert úgy sokkal hatásosabb

 

 

Fülzúgás lehet halláscsökkenés és halláscsökkenés nélkül is,de pszichés stresszek is ugyanugy rontják a belső fül vérellátását mint a zaj vagy a virusfertőzés.Tablettában szedsz valamit a Betahisztinen kivül? Nekem az elég "vékony" kezelésnek tűnik.

 

A lelkiállapotootad abszolut megértem,én már számolom vissza a napokat,mert május közepén megyek-immár a kijavult fülemmel infuzios kezelésre és dobüregi szteroidra a Semmelweis Egyetem Fül-Orr-Nyaksrebészeti Klinikára

 

Jobbulást és kitartást kivánok!

 

Üdvözlettel:János   (Ja,és a vizsgálatokat úgy kell időziteni,hogy közben folyamatosan kezelés alatt álljál,szóval hogy ne menjen el az idő az 50 féle vizsgálattal,hanem kezeljenek is közbe (csontkovács,tabletta,infuzio,stb,na ez a művészet,de fontos!!!)

 

Örülnék neki ha beszámolnál az állapotodról,és hogy találtak e kiváltó okot.Sokszor nincs egyébként,de ha ismételten felajánlják az infuzios kezelést,mindenképpen reszkirozd ki,örülnék ha irnál az audiometriádról is (hallásvizsgálati kép) illetőleg a pszichiáter ilyenkor egyáltalán nem szégyen.

 

 

Előzmény: mafkó (1972)
marosz Creative Commons License 2013.05.02 0 0 1980

cortison-Nootropil infusio"

Cortisont is kaptál?

Előzmény: Faterik (1968)
ghepard Creative Commons License 2013.05.02 0 0 1979

El lehet képzelni, hogy fog hatni Nálad a masszás, vagy bárki másnál is. Bármit csinálnak is az emberrel, vagy bármit szed - valahogy mindig minden hat. A kérdés csak az, hogy az elég lesz e ahhoz, hogy meginduljanak benned azok a folyamatok, amik majd oda vezetnek - hogy elmúlik a fülzúgás. Annak meg millió oka lehet. A masszázs meg nem az okot szünteti meg - hanem azt amit az az ok okozott. Szerintem tehát olyan megoldást kéne találni, ami hosszútávon nem engedi majd, hogy az az ok érvényesüljön. Én hosszútávon csinálom azokat a dolgokat, amiket már többször irogattam ide és most valami hasonlóval próbálkozik Kick75 is - nagyon remélem, hogy célba ér vele.......

Előzmény: mafkó (1974)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!