Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Titi120 Creative Commons License 2017.08.23 0 0 687238

Annyit azért mi fotelszakértők is sejthetünk, hogy egy - egy ilyen döntés messze nem csak a "telemetriai adatok terrabájtjainak" elemzésén alapszik, hanem komoly üzleti kérdés is.

 

A Raikkonen brand azért elég szépen fel lett építve az elmúlt bő másfél évtizedben, a finn neve eredményeitől függetlenül még mindig a legkomolyabb húzónév a cirkuszban és azon belül is fontos marketing érték a csapata számára is.

 

Azon lehet vitatkozni, hogy a szakmai és az üzleti tényezők vajon milyen arányban játszanak szerepet egy ilyen döntésnél, de úgy tenni, mintha itt csak a nagyító alatt kielemzett teljesítmény adatok játszanának szerepet, elég naív megközelítés számomra.

Előzmény: BZoltan (687234)
Jam Clerk Creative Commons License 2017.08.23 0 0 687237

Nem mondtam, hogy fogja be bárki is. Csak jelezni szerettem volna, hogy még ha vért is izzadnak itt egyesek, akkor sem változik semmi, Kiminek van szerződése a jövő évre, és hogy miért, azt egyes-egyedül csak a Ferrari mondhatja meg. Innen meg szerintem logikus, hogy ezen ennyit pörögni, főleg visszatérően, egy-egy beszúrt fél mondatra, és újra meg újra előadni, hogy "mekkora balfékek ülnek ott, hát nem látják, hogy..." bezony, nem látják. Vagy nem ezt látják. Minek ezen ennyit tipródni?

Előzmény: Törölt nick (687233)
BZoltan Creative Commons License 2017.08.23 -1 0 687236

Sosem áltattam magamat azzal a naív elképzeléssel, hogy a focifórumok törzsközönségével a legminimálisabb szellemi közösséget tudnék esetleg alkotni.

Már, ha érted mire gondolok :D


Komolyra fordítva a szót... én elhagytam a negyvenet, vállalkozásaim vannak, dolgoztam jópár cégnél. Nem vagyok sem egy különösen okos, sem egy extrém sikeeres gyerek. De azt megtanultam, hogy kibicként jobban tudni valamit mint az az adott szakmát komolyan űző szakember az eléggé életszerűtlen és nagyon ritka dolog. Most nem arról van szó, hogy a csőszerelő egy pöcs és elkúrja a rábízott munkát, hanem arról, hogy ha el is kúrja akkor sem tudom nála jobban megcsinálni. De ha kicsit feljebb lépünk a megehetősen egyszerű csőszerelői szakmától, azokba a régiókba ahol már mérnöki szakmát űznek az emberek, ahol vállalatirányítás, többszáz fős cégek vezetése, eurómilliók költségvetése megy ott aztán csak az egészen imbecil kibic képzeli azt, hogy ő bezzeg jobban tudná.

Ez nem azt jelenti, hogy a képzett rutinos emberek nem basszák el néha...dehogynem. De ha el is basszák akkor a kibic aki fű a témához csilliárdszor jobban és gyakrabban baszná el.

Szóval, srácok... ha valaki nem akarja magáról azt a benyomást kelteni, hogy 1) nem érte még el a 16. életévét, vagy 2) az értelmi képességei egy közepesen fejlett vizsla szintje alatt van vagy 3) egyszerűen egy ostoba fasz akkor ne próbájon már ahhot ragaszkodni, hogy ő bezzeg a fotelből jobban tudja a frankót mint a Ferrari csapatvezetése.


De had mutassam be a Ferrari műszaki igazgatóját: http://formula1.ferrari.com/en/team/mattia-binotto/

- Gépészmérnök
- Gépjárműtechnikai mérnök

13 éve dolgozik a Ferrarinál a legkülönfélébb műszaki beosztásokban. Vélhetőleg mindannyiunknál jobban tiusztában van nemcsak a versenyautókkal, hanem azt illetőleg is, hogy ki mennyire alkalmas a használatukra. 

De végigmehetünk még azon a tucatnyi szakemberen akikenk a jóváhagyása biztos, hogy kell egy versenyző szerződtetéséhez... Ha valaki azt mondja, hogy ő a fotelből ezeknél jobban tudja, na az egy orbitális faszfej. Kár ezen finomkodni.

Előzmény: Törölt nick (687235)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.23 0 0 687235

a focifórumokban elég hülyén néznének rátok, ha ott is előadnátok hasonló dumát az átigazolásokkal, vagy úgy általában a játékospolitikával kapcsolatban szkeptikusoknak.

Előzmény: BZoltan (687234)
BZoltan Creative Commons License 2017.08.23 0 0 687234

Te, figyusz :) Az F1 szerencsére még nem egy olyan valóságshow amiben a nézől sms-ben szavazhatnak ki és be versenyzőket.

 

Az F1 eis egy showbiznisz, az tény...de egyelőre még a műszaki alapjai még megkérdőjelezhetőek.

 

Maga a gondolat, hogy a magyarözvetítéseket néző fotelszakértő jobban tudja, hogy az F1 legrégebbi, legpatinásabb és legnagyobb preszízsű csapatába ki való mint azok a szakemberek akiknek évtizedek óta ez a dolguk és akiknek minden kibaszott szektoridő, köridő és telemetriai adatok terrabájtjai meg feketeöves szakemberek tucatjainak a véleménye áll a rendelkezésükre ... na az baszki az konkrétan beteg egy dolog.

Az ilyen hülyék azok akik a repülőgépen amikor nyomja a könyöküket az ülés akor azt mondják, hogy ők jobban tudnának repülőt tervezni.

Előzmény: Törölt nick (687233)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.23 0 0 687233

ők, az okosok, így döntöttek, tehát mi fogjuk be. te azért sokszor nyomasztóbb vagy, mint sunnysun a dünnyögéseivel. 

Előzmény: Jam Clerk (687232)
Jam Clerk Creative Commons License 2017.08.23 0 0 687232

Nem tudom, te adnál-e, de jó páran itt nem adnának, csak - legmélyebb sajnálatukra - nem ők vezetik a Ferrari HR-részlegét. Kegyetlen a világ.

Előzmény: Törölt nick (687230)
sunnysun222 Creative Commons License 2017.08.23 -1 0 687231

Ez a "körzetesítés" inkább a spanyolviasz feltalálása, hisezn korábban is volt ilyen, hogy pl. a Hungaorringről Zeltwegbe mentek és máskor is próbáltak 1-2 futamot "egymás mellé" rakni, hogy időt és pénzt spóroljanak az utazásoknál.

De egyrészt a "tábort" mindenhol fel kell állítani és le kell bontani..  Ez a sok és állandó idő...

Hogy a kamionok mikor mennek vissza a központba vagy esetleg hol parkolnak két dátum között, azt mi nem tudjuk...

 

de volt ennek a cikknek egy másik, sokkal vitatottabb kérdése: hogy mennyi futam legyen évente a jövőben? Az amcsik ugyebár többet szeretnének, akár 25-öt is az 52 hétre...  Nekik mindenképpen jó lenne, mert 20%-kal több bevételük lehetne. A csapatoknak meg éppenséggel rossz, mert min. ennyivel több kiadásuk lenne, ha nem több.

 

Nemrég csináltak felmérést a közönség köreiben és a többség (bizony ám!) ott sem akarna még több futamot. Csak itt néhány elborult elméjű hardcore megszállott...

Szerintem is kurva sok és vég nélküli lenne egy 25 futamos bajnokság... Elcsépelődik az egész, szétdevalválódik, összességében szinte biztos, hogy nézőket veszítenének...

 

Ez egyébként úgyszintén egy sokkal sarkalatosabb kérdése a F1-nek, mint az hogy Kimi marad és lehet verni az agyhabot megint hónapokig és gyalázni a FErrarit, Vettelt, kimit meg a fél világot...:) :) :) D

Előzmény: appache10 (687228)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.23 0 0 687230

tényleg? jó, hogy mondod, már azt hittem, én adtam.

Előzmény: Jam Clerk (687220)
BZoltan Creative Commons License 2017.08.23 0 0 687229

"és mi van, ha Vettel feltétele volt Raikonnen maradása?"

 

és mi van ha Arrivabene feleségének volt az esti kukesz feltéte Räikönen maradása? :D 

Majdnem annyira életszerű és reális elképzelés.

 

Ezzel együtt nyilvánvaló mindenki számára, hogy Vettelnek Kimi ideális csapattárs. Jóba vannak, nem politizálnak és különösebb veszéllyel nincsen rá. Ki kívánna magának más csapattársat.

 

De ohh, várjunk csak... ugyanezt a Ferrari is elmondhatja. Van egy a bajnokság megnyerésére esélyes versenyzőjük... akivel a másik versenyző jóba van, akik között nincsen személyes konfliktus és akik nem basszák szét a csapat hangulatát kretén politizálással.

Előzmény: elefánt11 (687227)
appache10 Creative Commons License 2017.08.23 0 0 687228

Ez jó ötletnek tűnik és legalább ezzel a cikkel megtörted egy kicsit az agyvérzést kapók csoportja kontra Kimi és (nem Kimi fanok civakodását). :D

Előzmény: Aki mer az (687217)
elefánt11 Creative Commons License 2017.08.23 -1 0 687227

és mi van, ha Vettel feltétele volt Raikonnen maradása?

akkor is ki kellett volna vágni, mert lassú, mázlis, túértékelt és motiválatlan és Palmert hozni a helyére?

 

BZoltan Creative Commons License 2017.08.23 0 0 687226

"Kimi mostani helyzete. Hogy most már nyíltan, és egyértelműen második számú pilóta. "

Ha neki ez jó, akkor nekem miért ne lenne jó?

Szerintem Kimi szeret versenyezni, szereti az F1-et és jól érzi magát. Abban az autóban versenyez ahova hosszú távon minden versenyző szívesen elmenne, akkor is ha éppen nincsen a csúcson. 

 

Előzmény: Marci14 (687192)
BZoltan Creative Commons License 2017.08.23 0 0 687225

"Mondjuk azért, mert sokkal kevesebbe kerülnének, mint a túlfizetett túlértékelt."

Nocsak, a te foteled alá be van kötve a Ferrari pénzügyi/jogi osztálya és tudod, hogy mennyit fizetnek Kimiért?

 

Előzmény: fitosi (687187)
Jam Clerk Creative Commons License 2017.08.23 0 0 687224

"Seggbe kéne rúgni a németet, hogy ennyire nem vállalja a konfrontálódást."

Erről az a találós kérdés jutott eszembe, hogy

- Mit kell adni az orrszarvúnak, ha hasmenése van?

- Utat.

 

Utoljára 10 éve nyertek WDC-t. Idén végre lendületbe jött a szekér, mintha elkapták volna a fonalat, és nem hiszem, hogy lenne olyan agyalágyult a Ferrari-vezetőség, hogy most pusztán a ti kedvetekért felrúgná a jelenlegi játékasztalt, és "motiválási" célzattal fölbosszantanák Vettelt egy Verstappen-jellegű csapattárs leigazolásával.

(mellesleg, az is érdekelne, Ricciardo hogyan éli meg a kicsi Max puszta létét és PR-hengerét: utóbbi 1-2 évben, akárhányszor írnak a hollandról, sose felejtik el megemlíteni "a szupertehetség" valamelyik szinonimáját, meg hogy a "jövő ígérete". Ez biztos jólesik az ausztrálnak, ő ugyanis valószínűleg egyáltalán nem tehetséges, és a jövője sem ígéretes ezek szerint...)

Előzmény: Törölt nick (687197)
BZoltan Creative Commons License 2017.08.23 0 0 687223

"Nem. Rajkó helyett választhatott volna egy ugyanolyan erőset pl Giovanazzit vagy Palmert."

 

És miért is jártak volna ezzel jobban?

 

Kimivel azonos eredményt hozó pilótával sem lenne beljebb a csapat, viszont kockáztatnának egy csomó olyan dolgot amit nem akarnak. Ha Kiminél jobberedményekre képes versenyzőt akarnának... ohh, wait, ilyenjük már van egy a másik autóban.

Előzmény: fitosi (687173)
BZoltan Creative Commons License 2017.08.23 0 0 687222

"a csapatok hoznak elhibázott döntéseket, nem mindenhatók ülnek ott és bizoy sokszor a fotelben ülő kívülállók jobban átlátják a valós helyzetet"

LOL :D  

Az a mókás, hogy te ezt komolyan elhiszed és csodálkozol, hogy ki vagy röhögve.

 

Előzmény: Törölt nick (687166)
Jam Clerk Creative Commons License 2017.08.23 0 0 687221

Itt valami gubanc lesz. Nem tudom, te hogy vagy vele, de ha Kimi esetleg megpróbálna eladni nekem bármit, körberöhögném. Mondjuk úgy, hogy marketingesnek sehová nem vennék fel. Volt korábban valami Weichai-reklám, amiben "szerepelt" (gyakorlatilag az unott orrhangján felolvasta a kamera melletti táblára írt szöveget), de híradósnak is pocsék volna, nem hogy reklámarcnak. Kizártnak tartom, hogy a Ferrari a "sapkaeladási részleg" számainak feltornászása miatt tartja meg évről-évre.

Hogy Vettel ragaszkodik hozzá, mert egyébként jóban vannak, és teljesítményileg nem áll az útjába, az meg egy érthető dolog - a német részéről. Lehet, hogy seggbe kéne ezért rúgni Vettelt - de mi köze az ő sunyiságához Kiminek? Most akkor az a bajod, hogy mit csinál vagy mit nem csinál a finn a Ferrarinál (amit a vörösök valószínűleg sokkal jobban átlátnak, mint te vagy én), vagy az, hogy a csapat húzóembere meg van elégedve a helyzettel, és a csapatvezetés is így érzi? Nekik a Csomag így kerek, minek ezen ennyit görcsölni? Komolyan mondom, olyanok vagytok, mint sunny, csak ő az atomról való dünnyögése miatt unalmas, ti meg a Kimi-fikázásra vagytok rászegelve, ami szintén megmosolyogtató (lenne, de egy idő után már az sem).

Előzmény: Törölt nick (687197)
Jam Clerk Creative Commons License 2017.08.23 -1 0 687220

A Ferrari szerint igen, és ők adtak neki egy újabb évre szóló szerződést.

Előzmény: Törölt nick (687204)
Jam Clerk Creative Commons License 2017.08.23 0 0 687219

Perez maradjon a Force Indiánál, Palmer helyére Sainz, Kvjat helyett akárki más, a TR ezzel megoldva, Wehrleinhez nem ragaszkodom :)

Előzmény: JarnoTrulli (687213)
Jam Clerk Creative Commons License 2017.08.23 0 0 687218

Most őszintén, mit számít, hogy te vagy én látunk -e tetemes pontkülönbséget, ha egyszer a Ferrari ezzel nem foglalkozik? Miből gondolod, hogy ott csak hülyék ülnek, akik nem képesek mindent figyelembevenni egy szerződés megkötésekor, ami SZÁMUKRA fontos?

Előzmény: fitosi (687209)
Aki mer az Creative Commons License 2017.08.23 0 0 687217

http://index.hu/sport/forma1/2017/08/22/forma_1_atalakitott_versenynaptar_tobb_varosi_futam_blokkok_versenyhetvegek/

 

három részre bontják a vb-t: külön blokkokban rendeznék az ázsiai, az európai és az amerikai futamokat.

a jelenlegi 20 helyett 25 futamos világbajnokságot terveznek

 

 

 

támogatom, uncsi 2-3 heteket várni a futamok közt.

dokeee Creative Commons License 2017.08.23 -2 0 687216

Sose láttam még ennyi elrejtett hozzászólást egy lapon. :)

Előzmény: Hooshee (687207)
Bigyula2 Creative Commons License 2017.08.23 0 0 687215

"Kimi mostani helyzete. Hogy most már nyíltan, és egyértelműen második számú pilóta."

 

És? Őt nem zavarja, és a Ferrarit sem. Más véleménye meg nem számít a kérdésben.

Előzmény: Marci14 (687192)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.23 0 0 687214

Veled se lehet vitatkozni. Amúgyis, MS-sel, Vettellel szemben ugyanolyan elfogult vagy, mint én Rajkóval szemben. Csak őket (meg másokat) szabad fikázni, Rajkó egy szent tehén, akiről ha rosszat mondasz, akkor azonnal jön a személyeskedés a nemfanok részéről.

Előzmény: Hooshee (687207)
JarnoTrulli Creative Commons License 2017.08.23 0 0 687213

Palmer helyett Perez a Renaulthoz

Perez helyett Wehrlein a Force Indiához

Wehrlein helyett Giovinazzi a Sauberhez

Ericsson helyett Leclerc a Sauberhez

 

szerintem ezzel kiegyezhetünk :)

 

már csak a Toro Rossos versenyzőkkel kellene valamit kezdeni

Előzmény: sauber-bmw (687130)
JarnoTrulli Creative Commons License 2017.08.23 0 0 687212

miért?

Elvileg ők utálják Kimit, tehát újabb 1 évig nézhetik mennyire kap ki házon belül sokadjára meg olvashatják a "nem vagyok Kimis de..." kezdetű monológokat..ha így nézik nem rossz év nekik a következő sem

 

 

így hogy marad Kimi 2018-ra is a Ferrarinál ezzel előzi Massát, azaz Schumacher után (180) ő lesz a 2. azon a listán hogy kik mentek a legtöbb futamot Ferrarival

Előzmény: sauber-bmw (687120)
fitosi Creative Commons License 2017.08.23 0 0 687211

Egyszerűen csak remekül szórakozom :)

 

202-116 féltávnál

 

Van min szórakozni, igazad van.

Előzmény: Hooshee (687207)
fitosi Creative Commons License 2017.08.23 0 0 687210

Ennek ellenére euró milliókat fizetnek neki

 

Viszont legalább a helyére került, oda, ahová való, és azt már 10 évvel ezelőtt megmondtam, hogy nulla a srác. Igazolja is.

Előzmény: candle (687198)
fitosi Creative Commons License 2017.08.23 0 0 687209

hogy a hülye Ferrari nem látja az ő bölcsességüket

 

A pontkülönbséget azért látja, ami azért meglepő, mert te fittyet sem vetsz rá, pedig tetemes.

Előzmény: Hooshee (687201)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!