Keresés

Részletes keresés

tkisgyongyi Creative Commons License 2020.05.22 0 0 2868

Köszönöm, hogy írsz a fejleményekről! Én még reménykedem a júiusi nyaralásunkban.

Előzmény: hlslaszlo (2864)
Laci_BP Creative Commons License 2020.05.22 0 0 2867

Mindegy ki fizeti akkor se indulnék el teszteléssel. Mi van ha pozitív? Elkülönítenek 14 napra valahova. Visszarepülőjegyet, szállást, nyaralást elbukja az egész család. Biztosító ilyen esetben nem térít semmit. Közben meg lehet csak hibás volt a teszt eredmény. 

Előzmény: Törölt nick (2866)
Törölt nick Creative Commons License 2020.05.22 0 0 2866

Madeira állja a beutazók tesztelésének költségeit. Ez a titok nyitja.
Reméljük nem hátrálnak ki belőle és elterjed ez az ötlet a turistás helyeken.

Előzmény: hlslaszlo (2864)
similis Creative Commons License 2020.05.22 0 0 2865

Érdekes lesz maszkban lebarnulni :)

 

Egyébként sajnálom az esküvőtöket :(

Előzmény: hlslaszlo (2864)
hlslaszlo Creative Commons License 2020.05.22 0 0 2864

Biztos hogy egy ceg az Iberia es az express, de hogy miert 2 kulon neven futnak, fogalmam sincs:)
Igen a kikoto az eleg nagy bevetel es munkaado. Gran Canarian foleg az ipari kikoto jelentos, Tenerifen pedig sokkal tobb utasszallito hajo all meg. A kikoto mindig tele van furohajokkal. De hogy mindet javitjak-e, vagy van amelyik egyszeruen csak parkol a kihasznalatlansag miatt, azt nem tudom. Tenerifen van finomito is, az uzemanyag is naluk a legolcsobb az osszes sziget kozul.

De a huzoagazat az a turizmus, nem kerdes:) De ez is csak az utobbi kb 50-60 evben.

 

Most szinte egyik naprol a masikra kitalaltak hogy maszkot kell hordani nyilvanos teruleten. Kulterben is mindenhol, ahol nem garantalhato a 2 meteres tavolsag.

Szoval azt nem tudjuk pontosan, hogy mi lesz a jovo heten, milyen ujabb szabaly, nem hogy majd juliusban.

Előzmény: Törölt nick (2862)
hlslaszlo Creative Commons License 2020.05.22 0 0 2863

Igen, en is igy vagyok ezzel. 2,5-3 ora azert legyen az atszallasra, ha lenne kisebb keses, akkor beleferjen. Ez a fapadosoknal fontos. A tobbinel nem. Ha keses van, akkor majd ok intezik a kovetkezo gepet. Ezert is jo az Iberia, de az arak nagy hatarokon belul tudnak valtozni naluk.

Viszont a 4 oranal tobb varakozas sem a legjobb:) Azokat mar inkabb tovabbgorgetem. Mint ahogy a repteren ejszakazos verziokat is.

Előzmény: Flower2000 (2860)
Törölt nick Creative Commons License 2020.05.19 0 0 2862

Kösz Laci az infókat, ha lesz utam kipróbálok egy iberia-iberia express combót, remélem az egy cég :)

Azért maradok ennél mert repüli BUD-ot is és van közvetlen járata SPC-re Madridból.

Idén kihagynám a Bintert.

Viszont ha a Kanári szigetek is elkezd bohóckodni júliusban a negatív teszt kéréssel akkor bizony kihagyom az odautazást. 

 

A függés a turizmustól érdekes kérdés.

Azok akikről úgy gondolod hogy még a turizmus szele sem érinti őket azok is függnek tőle. 

Ahhoz hogy áru kerüljön a szigetre, adni is kell valamit. Egy kifelé nem kereskedő populáció szép lassan elhal.

Nálatok a turizmuson kívül ha jól emlékszem ott van az olajkitermelő platformok és szállító hajók szervizelése. Biztos van néhány jól prosperáló kereskedelmi és hajózási cég is, de a leírások alapján a sziget bevételének zömét a turisták viszik oda.

 

 

 

Előzmény: hlslaszlo (2859)
Törölt nick Creative Commons License 2020.05.19 0 0 2861

Frankfurtban volt 50 percesem.

Leizzadtam magamról a gatyát de összejött.

Előzmény: Flower2000 (2860)
Flower2000 Creative Commons License 2020.05.19 0 0 2860

Én nem vállalok be átszállást ha nincs 3 óra a kettő között. Rohantam már én is reptéren, elég volt.

Előzmény: hlslaszlo (2859)
hlslaszlo Creative Commons License 2020.05.19 0 1 2859

Hello,

 

Szerintem bárhova is fogsz utazni, örülni fognak majd neked, nem pedig furcsán nézni rád:) Minden szolgáltatás amit igénybe fogsz majd venni jelenleg kb 0 forgalommal bír.

 

Viszont elgondolkodtam egy kicsit...
Ha az utazós csoportokat, fórumokat nézem, mindenhol azt olvasni hogy mekkora bajban vannak a szigetek a turizmus kiesése miatt. Tulajdonképpen ez igaz is.
De végiggondoltam az itteni rokonok és ismerősök munkáit, és egy ember sem függ közvetlenül a turizmustól. Igen, közvetett formában mindenkit érint, és a turizmusból befolyó pénzből létrejött fejlesztéseket az egész sziget élvezi. Csak egy apró példa: bár még távolabb vagyunk a kapacitásunk határához, de 1 autón 1 évben kb 3-szor kell olajat cserélnünk. Ha nem lennének a kirándulásaink (ha nem ilyen hosszúak lennének az egyes kirándulásaink), nem kellene ilyen gyakran cserélni, azaz a szerviz is kevesebb bevételhez jutna. Persze ez egy minimális bevétel nekik:) De sok kicsi sokra megy. Ez csak példa, hogy közvetetten mennyi mindenkit érinthet részben.
Ha megnézem a déli partot, ahol a turisták "élnek", nyaralnak, és döntő részben azok a bevándorlók akik a turizmusból élnek, ott pangás van.
A helyi lakosság kb 80 %-a viszont a sziget északi felén lakik, ahol eleve minimális a turista normál esetben is. A főváros pedig a legnagyobb város a szigeteken, nagyon sok ember koncentrálódik ott. És igazából itt már azt lehet mondani hogy pezseg az élet. Hiszen ennyi ember szükségleteit ki kell szolgálni, a turizmustól teljesen függetlenül is. A sétányokon, esténként az éttermekben már tömegekről lehet beszélni.
Még februárban az egyik utolsó kirándulásunkon azon a részen haladtunk, ahol csak termőföldeket, mezőgazdaságot lehetett látni. Mondtam is a többieknek, ezek az emberek lesznek azok, akiket nem nagyon fog érinteni a válság (akkor még nem tudtuk hogy mi fog következni pontosan), mert kajára a válság idején is szüksége van az embereknek. Míg akik csak a turizmusra álltak át, abban látták meg a fejős tehént, azok most gondban lesznek.
De a lényeg, hogy szerintem örülni fognak majd neked a szállásadód, éttermesek, ha nyaralni mentek:)

 

Az Ibériával kapcsolatban is eszembe jutott pár dolog.

Még februárban kértem meg egy nyaraló ismerőst, hogy mondja el tapasztalatát az átszállással kapcsolatban. 1:20 perc volt az átszállási idő. Most Tenerife volt a cél, nem Gran Canaria, de ez nem fontos, mert Gran Canaria esetében is van ilyen rövid átszállással repülés. Minden simán ment, az érkező és induló kapuk egymás közelében voltak, nem volt időhiány.

Viszont 2 különböző légitársaságnál ezt már nem vállalnám be:)
Tavaly Vuelingel mentünk Madridig, majd onnan Ryanair Pestre. 3 óra volt körülbelül az átszállási idő. A Vueling küldött értesítést a repülés előtt, hogy fél órával későbbre tették az indulást (ez nem meglepő náluk:), megtartjuk-e a repülést, vagy másikat választunk. De nekünk jó volt így is, a 3 órába belefér. Kevesebbet kell várni. De az érkezési terminál Madridban, és a Ryan indulási kapuja szerintem a reptér 2 legtávolabbi pontjára esett minden bizonnyal :) A sok gyaloglás, csomag, alagsor, buszozás terminálok között annyi időt elvett, hogy sokat nem kellett várni az indulásra.

 

Illetve sok évvel ezelőtt volt még egy madridi tapasztalatom. 2 különböző légitársaság volt az is, de csak olyan 60-70 perc átszállási idő. Bevállaltam...de soha többet, az biztos.
Fél órát késett az első gép. Csak azért értem el a másodikat, mert mindenen és mindenkin átrohantam, illetve a második is késve indult egy kicsit.

Ezt azért írtam le, hátha valaki elolvassa, akinek hasznosak lehetnek ezek az infok a repüléshez.

Udv
Laci

Előzmény: Törölt nick (2858)
Törölt nick Creative Commons License 2020.05.18 -4 2 2858

Üdv Laci!

Köszönöm az összefoglalót!

 

Érdekes a szigetek hozzáállása ehhez a covid problémához. Nemcsak a Kanári csoporté, hanem az Azorié és Madeiráé is.

A szigeteken úgy viselkednek az emberek, mintha a vírus látás útján terjedne, és az egyetlen védekezés a fertőzéstől pedig a teljes elszigetelődés lenne.

 

Amikor azon gondolkozom, hogy menjek vagy ne menjek egyre inkább azon gondolkozom, hogy milyen lesz a "fogadj isten".

Itthon saját miliómben is láttam az egyszerű emberek reakcióját az "idegenek"-re a lazítós hétvégéken, pedig itt a szemben álló nézetek ugyanahhoz a nációhoz tartoztak.

Egy külföldi utazásánál meg elég lehangoló, ha a helyiek zombiként kezelnek.

 

Amikor desztinációt próbálok keresni ebben a felfordított világban, akkor a döntésemben már nem csak a lazítások nagysága dominál, hanem a helyi döntéshozók tökössége is. Ugyanis ők azok, akik a helyi lakosság hozzáállását, véleményét a legjobban tudják formálni.

Egy helyi döntéshozó pedig akkor tökös, ha elég bátor ahhoz hogy bevállaljon egy romló statisztikát a fertőzésekben. Mert a nép egy kisebb hibáért a "halál reá"-t sokkal inkább tudja kiáltani, mint a "bravo"-t egy nagyobb sikerért.

 

 

Előzmény: hlslaszlo (2857)
hlslaszlo Creative Commons License 2020.05.18 0 0 2857

Hello Janoo

A Binterrol annyi infom van, hogy lassan bovitik a jaratokat. Jelenleg az egyes szigetek kozott csak nehany repulo van naponta. De meg mindig csak "szukseges" esetben lehet repulni. Ha mar a nemzetkozi jaratok is korlatozas nelkul repulnek majd, akkor biztosan ugyan ez lesz a szigetek kozotti repulessel is.
De hogy mikor, ne kerdezd. Foglalmam sincs, de nagyjabol szerintem senki mas sem tud biztosat.

julius vegere egy csaladnak segitettunk megfelelo repulojaratot (is) talalni, es az Iberia-Vueling lett lefoglalva (a ketto az egy). A leveleket kuldik neha-neha, hogy szolgaltatasokat ajanlanak meg a repuleshez. Szoval akkor mar ok biztosan repulni akarnak:) Mas kedes, a csalad azt mondta, akkor sem jonnek, ha nem teritik vissza a repulo arat...
Egyebkent elofordult (bar eddig meg nem is tul sokszor) hogy peldaul Pestre mi is Vuelingel repulunk spanyol atszallassal. De ismerosok, csalad ha Spanyolorszagba repul, az szinte mindig Iberia/Vueling. Szerintem teljesen rendben van. Spanyolorszagban az ido az eleg keplekeny dolog, atszallas eseten nem erdemes kicentizni, mert siman lehet hogy mondjuk fel oraval atpakoljak az indulast:) Ez naluk teljesen normalis. De ha mindket gep Iberia, akkor ez nem annyira szamit.

Junius vegere tervezik hogy befejezodnek az enyhitesi fazisok, hogy akkorra nagyjabol minden visszater a rendes elethez. 4 fazis van, Gran Canaria 1 het mulva lep a harmadik fazisba (ami a 2. fazis neven fut, mert 0. fazissal kezdtek, nem 1-el...) Es akkor majd gondolom utana lehet majd a turizmusrol is beszelgetni. Ha bator vagy, vallald be a juliust :) Lehet hogy akkor mar ok lesz, de en magam nem foglalnek meg akkorra. Bookingos apartmaos problemakrol eleg sok panaszt olvastam az utobbi hetekben. Befizettek a szallast, nyaralas nincs, a tulaj pedig nem adja vissza a penzt. Nem is ertem hogy el nem vegzett szolgaltatasert miert van joguk, igazuk ebben a helyzetben pezt zsebre rakni. Viszont az is lehet hogy sokkal tobb a pizitiv eset mint a negativ, csak a pozitivrol nem beszelnek az emberek, mert azt termeszetesnek velik, annak nincs hiererteke.

Nekunk tegnap lett volna az eskuvonk, termeszetesen semmi nem lett belole. Masodik probalkozas oktoberben. De en mar most tartok tole:) Lefoglalni az idopontokat, szervezni, de mi van ha akkor is gaz lesz a helyzet ujra. Igaz, batrake a szerencse:)
Udv
Laci

Előzmény: Törölt nick (2847)
Törölt nick Creative Commons License 2020.05.17 -1 0 2856

Köszi, lehet hogy rápróbálok.

Előzmény: logisztika (2855)
logisztika Creative Commons License 2020.05.17 0 0 2855

Voltunk vele többször is. Nem volt vele probléma, egy jobb minőségű low cost!

Előzmény: Törölt nick (2852)
logisztika Creative Commons License 2020.05.17 0 0 2854

Milyen válaszom? Leírtam egy határozatot, hogy mikortól lehet beutazni! Nem véleményt. Ezért lennék kíváncsi rá! 

Előzmény: Törölt nick (2851)
tkisgyongyi Creative Commons License 2020.05.17 0 0 2853

Mi is csak várunk...július 8-ra van repjegyünk. Még reménykedem az utazásban.

 

Törölt nick Creative Commons License 2020.05.17 0 0 2852

Iberiával szokott repülni idejáró fórumtárs?

Van valamilyen tapasztalatotok?

Törölt nick Creative Commons License 2020.05.17 -2 1 2851

Nem tetszett neki a válaszod. :)

És ha felvállalja bárki, akkor mi fog történni? Visszamínuszolsz és lesüllyedsz a szintjére?

Az "Amúgy igazából nem zavar" egy ordasnagy hazugság, mert nyilvánvalóan látszik hogy ez nem igaz.
Az agyhalottazásért és a hülyézésért megjutalmazlak egy virtuális plusszal, hogy visszanyerd a lelki békéd.

Előzmény: logisztika (2850)
logisztika Creative Commons License 2020.05.17 -1 2 2850

Amúgy igazából nem zavar, de kíváncsi lennék rá, hogy az a 2 agyhalott, aki mínuszt tett az előző bejegyzésemhez, fel meri-e vállalni, hogy ki volt és miért! Egy hivatalos tényt közöltem! De úgy látom, ez a +- igazi jó játék lett hülyéknek!

logisztika Creative Commons License 2020.05.16 -3 2 2849

Olaszokhoz június 3.-tól korlátozások nélkül lehet utazni, szóval hamarosan várható, hogy a spanyolokhoz is!

Törölt nick Creative Commons License 2020.05.16 0 0 2848

Ahh, félreérthető a "példának okáért mondjuk két hét múlva" szövegrész.

 

Úgy értem, ha az illetékes mondjuk május végén vagy június közepén bejelentené, hogy két hét múlva nyitunk....

Előzmény: Törölt nick (2847)
Törölt nick Creative Commons License 2020.05.16 -1 0 2847

Szia Laci!

Binterről tudsz valamit? Még terveik sincsenek a jövőt illetően?

 

Amit nem értek az az, hogy ha a kormányzat (önkormányzat, vagy bárki akinek ez a lehetősége) majd úgy dönt, hogy jöhetnek a turisták karanténozás nélkül az Európai Unió-ból - példának okáért mondjuk két hét múlva - akkor szigetközi repülés nélkül mire tervezgessen az ember?

 

Spec próbálok egy La Palmá-t július közepére a "hátha kinyit a kanári" jeligére, de ha ez meg is történne, hogy lehet tervezni, ha egy kanyi menetrend terv nincs fenn a neten?

Előzmény: hlslaszlo (2846)
hlslaszlo Creative Commons License 2020.05.15 0 3 2846

Ebben a helyzetben a klasszikus mondás az igaz. Egy biztos, a bizonytalanság.


Mai hír, hogy Spanyolország megnyit 5 repteret és 8 kikötőt a nemzetközi forgalom előtt. És ebben benne van Gran Canaria is. Tenerife reptér nincs, bár a kikötő azt hiszem igen.
Ugyanakkor a mai naptól, azaz május 15 minden külföldi aki az országba érkezik, 14 napos karanténban kell maradnia. Tehát ilyen szabályok mellett az 1-2 hetes nyaralás értelmetlen is. Hogy ez a szabály meddig marad fent, szerintem senki sem tudja. Amíg a szükségállapot érvényben van, biztosan. De azt sem lehet tudni hogy az meddig marad fent. Mindig 2 hétre hosszabbítják meg.

 

Feltöltök egy félig saját képet is. Facebook oldalunkon többféle album van, különböző témájú képekkel. Az egyik az "akkor és most". Olyan helyeket fényképezek le, amiket régi képeken is lehet látni. És vagy azért érdekes mert szinte semmit nem változott, vagy azért mert teljesen megváltozott. A sziget vallási központja például szinte alig változott az utóbbi 100 évben. Legalábbis ez a tér nem. Csak nőtt egy nagy fikusz :)
Több kép az albumban pedig ITT található
#YourGranCanaria

 

 

Duwa Creative Commons License 2020.05.07 0 1 2845
Flower2000 Creative Commons License 2020.05.05 -2 0 2844

Hoztam egy kis mai  infót, hogy mikortól lehet nyaralni Spanyolországban:

"The current announcement is as follows as regards tourism to Spain:

 

  • The plan is split into four phases, beginning from 4th May. Holiday Rentals and Hotels will be allowed to open from Phase II, estimated to be around 18th May. Hotels will not be allowed to have open pools/common areas but this doesn’t apply to Holiday Rentals.

  • This will vary by province: Rural and island provinces (frequented by tourists) are expected to open first, as they have a low virus penetration so far. Cities, especially Madrid and Barcelona will likely be held back.

  • However, this does not mean international tourism will be open from 18th May. First will be internal tourism by province, region and national. Only after will be international tourism.

  • The Spanish government hopes to finish their de-escalation program by June.

  • The Spanish economy relies heavily on tourism (about 21% of the economy), and the Spanish government is keen to open for summer if possible and is getting pressure from regional governors like Canary Islands and Andalucia. Plenty of great people, Spanish and permanent residents, rely on tourism to feed their families - bars, restaurants, shops.

 

In short, for those considering the summer, it is likely that July will be a possibility and August and September will be likely. Many Spanish festivals are being moved to August & September.

 

Holiday homes present an opportunity for people to enjoy Spain safely in July, August and September while staying away from the crowds. Most of the holiday homes on Spain-Holiday.com are private for your stay."

similis Creative Commons License 2020.05.04 0 0 2843

:)

Előzmény: Mr. Hadley (2842)
Mr. Hadley Creative Commons License 2020.05.04 -1 3 2842

A különböző országok kormányainak intézkedései az alábbi vicchez hasonlatosak.

A télre készülődve az indiánok egy hétig gyűjtik a fát. A törzsfőnök felküldi a fiát a hegyre, hogy kérdezze meg az öreg varázslót, kell-e még fa, mennyire lesz hideg a tél!
A fiú felmegy, és kérdezi a matuzsálemet:
- Apám arra kíváncsi, milyen hideg lesz télen?
- Nagyon hideg, fiam!
Az indián visszamegy a faluba, s még egy hétig gyűjtik a fát. A főnök megint elküldi a varázslóhoz a fiát.
- Apám még egyszer kérdi, milyen hideg lesz a tél?
- Borzalmasan hideg lesz!
Az indián visszamegy, még egy hétig gyűjtik és vágják a fát. A főnök harmadszor is felküldi a hegyre a fiát!
- Varázsló, most komolyan, nagyon hideg lesz a tél?
- Nagyon, borzalmasan hideg, iszonyú kemény telünk lesz!
A fiút gyötri a kíváncsiság, bátorságot merít, és megkérdi
- Tisztelettel kérdem, honnan tudja azt, hogy hideg tél lesz?
- Onnan, hogy az indiánok lent a faluban már három hete gyűjtik a fát.

Előzmény: logisztika (2841)
logisztika Creative Commons License 2020.05.04 0 1 2841

Sok logikát nem látok benne, hogy belföldről lehet odautazni, ( ahol a legtöbb fertőzött van Európában), míg olyan országokból nem, ahol szinte alig volt jelen a vírus, mint pl. nálunk, horvátok, szlovének, szlovákok stb. Szerintem hamar meggondolják magukat!

Előzmény: hlslaszlo (2838)
similis Creative Commons License 2020.05.03 -1 0 2840

Biztos nem értél rá idenézni az otthonülésben :)

 

Köszi a beszámolót!

 

Tényleg érdekes irodák vannak sajnos, köztük a nagy "kanári Szigetek specialista" is többek között ahogy láttam :( Szerencse, hogy van sok ilyen ember is mint Ti.

 

 

Előzmény: hlslaszlo (2837)
Mr. Hadley Creative Commons License 2020.05.02 0 1 2839

Azért ez nagyon szép volt tőled, hogy leírtad nekünk. 

Köszönöm!

Előzmény: hlslaszlo (2838)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!