Bedöglött a gépem, időm meg alig volt csinálgatni.
A gulyáshoz már megvettem mindent.
A kempinget biztos ami biztos meglátogattam, várnak minket. A májusi helyen leszünk. Aki ott volt az tudja hol, aki nem jöjjön egyenesen hátra, aztán ha sörözö embereket lát hatalmas bogrács körül, akkor megtalált. :)
Ha mondtok egy darabszámot, akkor tudok alkudni, jóval netto 3000/darab ala. A visegradi utcaban van egy korrekt bolt, ahova van kapcsolatom is. Foglalkozzak vele?
A kért pólók ára: 3000.-Ft+áfa/db Digitális direktnyomással és Sol's Imperial vagy Fruit of the Loom Super Premium fehér pólóval. Péntek délutánig el tud készülni.
A múltkor de csak azért mertr fogyózok, este/21,30/ nekiáltam palacsintát sütni. És nem volt itthon se tej, se szóda! Viszont volt a borzasztóból-:))) fekete sör! Nagyon fini lettPróbáljátok ki, isteni sörrel A PALACSINTA.
Meghatározzák laboratóriumi körülmények között az optimális kihozatalt. Csinálnak egy un. kongresszusi malátalevet. (Ez gondolom azt jelenti, hogy volt valamikor egy kongresszus ahol megállapodtak a módszerben. Ezt nagyjából 100 g malátából és nem tudom mennyi, de ehhez passzoló menyiségű vízből csinálják. Megvan, hogy milyen alaposan kell daráni, hogyan fűtik, hogyan másolják, hogyan szűrik (szűrőpapíron tölcsérben). Ez az elméleti kihozatal. Ez magát a malátát jellmezi. Ha tényleg érdekel, utána nézhetek a számolásnak. Valami olyan, hogy a cukorfok szorozva a sörlé mennyiségével, osztva a beméréssel. De számtalan korrekciót kell alkalmazni.
Ehhez arányítják a tényleges üzemi kihozatalt, ami néhány százalékkal értelem szerűen alcsonyabb. Az infúziós eljárásnál még alacsonyabb. (Ez adódik például a fel nem tárt szemekből.)
Köszi! Nem tudod milyen lehet a kihozatal kisüzemben vagy nagyipari környezetben? Otthon ha sikerül elérni a 80%-ot az már elég jónak számít, így gondolom fokozottan igaz amiket leírtál, mert jóval több ilyen kis feltáratlan darab lehet. Bár a 80% nagy része talán abból is adódik, hogy nem sikerül tökéletesen átszűrni a szemeket. Ahhoz, hogy minnél jobban át tudjuk szűrni, viszont minnél melegebb víz is, kell. Ördögi kör ez...:) Érdekes dolgok, bár a gyakorlatban számomra ez is az a kategória amit otthon nem érdemes túlparázni.