Keresés

Részletes keresés

Szebetiel Creative Commons License 2011.12.20 0 0 1516

Pont ezt irtam, hogy ez nem az. ez oxithermia. en arrol a lazterapiarol beszelek amit korhazban csinalnak, altatasban, muszerekkel ellenorzik kozben a paciens allapotat es a testhomersekletet 40-42 fok koze emelik, kinek mennyire birja a szervezete.

Előzmény: .ETNA. (1513)
Szebetiel Creative Commons License 2011.12.20 0 0 1515

valerya, hat nagy szorgalmasan az osszes bogyo osszetetelet leirtam amit szedtem, meg hogy mire is jok pontosan, majd elkuldtem lentesfentnek a lyme-topikban. Megtenned hogy atmesz oda es elolvasod? A 3288-as hozzaszolas az.

Előzmény: Szebetiel (1504)
Anyuka75 Creative Commons License 2011.12.20 0 0 1514

Hmmm, en jartam hozza kezelesekre a migrenes fejfajasommal. Nagyok jok voltak a tapasztalataim. Elmult a fejfajas es csak hosszu evek utan jott vissza gondolom a nem eppen nyugodt eletem miatt. Most kulfoldon elek igy nem tudok hozza visszamenni, de ha otthon lennek biztos csak hozza fordulnek segitsegert. A nagymamamat is kezeltek asztmaval, es meg nagyon sok mindennel, neki is sokat segitettek a kezelesek. A neten nagyon sok minden van roluk, emlekeztem hogy a Vaci utra jartunk a nagyival de nem tudtam hova pontosan igy megkerestem a neten ebben a linkben minden benne van, ha gondolod nezzed at http://www.eoryemese.hu/component/k2/item/28-eory-ajandok.html hatha neked is tudnak segiteni.

 

Minden jot!  

Előzmény: *Gigi (1507)
.ETNA. Creative Commons License 2011.12.20 0 0 1513
Előzmény: Szebetiel (1498)
.ETNA. Creative Commons License 2011.12.20 0 0 1512

De lüke vagyok, vagy csak már késő van? A lényeget lefelejtettem a gyógynövényes hsz-emből:

 

A főorvos honlapja: 

 http://www.egeszsegbiztonsag.hu

 

Ő egyébként biofizikus, biológus-kutató, a keleti gyógymódok kandidátusa, alkalmazott matematikus, egyszóval amolyan modernkori "polihisztor":-) Néhány éve olvastam, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat főorvosa, és hogy a fenti honlapon található Egészség Biztonság Közhasznú Alapítvány alapítója és elnöke. Van egy üzenetrögzítős telefonszámuk is... nézd meg a honlapot!

Előzmény: *Gigi (1509)
.ETNA. Creative Commons License 2011.12.20 0 0 1511

Én a bükkszentkereszti füvesembert, Gyuri bácsit ismerem személyesen, néhányszor voltunk már nála vásárlás céljából, annyira kedves,  legutóbb pl. csak úgy "puszira" , ingyen adott egy téli időszakra ajánlott, influenza elleni gyógyszerkeveréket, ez is nagyon szimpatikus volt:-)  Egyébként is jó a tapasztalatom a gyógyfüvekről: évekkel ezelőtt pl. a fiam makacs köhögését (már vagy tucatnyi köptetőt, teát stb. kipróbáltunk) egy helyi gyógynövényes boltban a tulaj "gyógyította" meg. Összeállított nekem, töttféle gyógyfűből egy speciális teakeveréket, na ez kb. 3 nap alatt totál elmulasztotta a köhögést. Még szerencse, hogy egyikünk sem idegenkedik a gyógynövények néha kissé fanyar, vagy éppen kesernyés, de mindenképpen szokatlan, furi ízvilágától:-)

 

EGyébként anno a csecsemő kisfiam sírdogálását (amit a háziorvos "hasfájós, majd elmúlik"-al elintézett) egy híres, idős gyermekorvos zárta azonnal "rövidre":-)) Mondanom sem kell, hogy utána mindig hozzávittük a bébit és SOHA nem sírt a fehérköpenytől, vagy a sztetoszkóptól, de még a szuritól sem, mert a főorvosúr még azzal is megbarátkoztatta:-) A "hasfájásra" a saját maga spéci keverékét írta fel, gyógyszertárban készítették el, szoptatás előtt kellett az egyikből egy kanállal, szoptatás után a másikból egy kanállal. Sose találnád ki, hogy mi volt a gond! Annyira bagatell, de senki se gondolt rá: olyan mohón szopizott, hogy iszonyat sok levegőt nyelt és nem tudta rendesen felbüfögni, és a sok levegő nyomta a pociját, na ettől a két kanalastól, olyanokat büfögött, hogy néha majd leejtettem az ijedtségtől:-)) Kb. egy hónapig alkalmaztuk, utána már nem is kellett... ezek a kanalasok is valamilyen gyógynövénykivonatot tartalmazó szerek voltak egyébként.

Előzmény: *Gigi (1509)
.ETNA. Creative Commons License 2011.12.20 0 0 1510

Köszi:-)

Előzmény: *Gigi (1501)
*Gigi Creative Commons License 2011.12.20 0 0 1509

Jó lenne valahogy eljutni hozzá, de sajna a neten nem sok mindent találtam róla.

Előzmény: Szebetiel (1508)
Szebetiel Creative Commons License 2011.12.20 0 0 1508

A gyogyfuves bacsi? En nagyon birom. O diolevel teat ajanl, mar vettem.

Előzmény: *Gigi (1507)
*Gigi Creative Commons License 2011.12.20 0 0 1507

Hát nagyon szomorúan olvasom, amit írtál. Eddig úgy voltam, hogy a mostani kezelést csinálom kb. egy évig, és ha nem lesz javulás, akkor megyek hozzájuk...

Akkor mégsem, keresek valaki mást.

Pár hónapja láttam Duna tévén egy nagyon kedves idős bácsit, a neve Dr. Eöry Ajándok.

Róla hallottatok már valamit?

Előzmény: Anyuka75 (1506)
Anyuka75 Creative Commons License 2011.12.20 0 0 1506

Szia!

 

Nekem van 8 honapos tapasztalatom roluk, haaaaat nem valami pozitiv. Egyszeruen en csak sarlatanoknak hivom oket, semmit nem hasznalt, de a legrosszabb az az benne, hogy egyszeruen nem tudtam a Vargha doktorral beszelni szemelyesen, egyszeruen kozoltek velem az informacios pultnal, hogy erre nincs lehetoseg. . . . . anyad. . . . . kifizettem havi 84. 000 ft-ot ezeknek es meg csak erdeklodni sem lehetett a kezelesekrol meg, hogy miert nem javul semmit a gyerek allapota ha mar a celzott kezeles is elkezdodott. Szelhamosak, jellemtelenek, arrol nem is beszelve hogy hanyan kezeltek a gyerekemet szamat sem tudom megmondani. Hat nekuk sem erdekuk, h a beteg meggyogyuljon, minek amikor ilyen jol fizetok vannak mint en is voltam. Most mar nem jarunk oda teljesen felesleges. A mi betegsegunkre nem volt jo, lehet hogy masnak hasznal nekunk nem valt be, de ez a hangnem meg banasmod elegge kiakasztott. Na mind1, csak gondoltam megosztom veletek az en tapasztalatomat.

Előzmény: *Gigi (1495)
Szebetiel Creative Commons License 2011.12.20 0 0 1505

valerya

 

Ja, hat biorobot uzemmodban csinaltam. :) De olyan varatlanul gyors volt a javulas, hogy nem is mertem abbahagyni, feltem hogy megint szarul leszek.

 

Előzmény: valerya (1503)
Szebetiel Creative Commons License 2011.12.20 0 0 1504

valerya

 

A teat a kinai orvos fozte nekem, kb 1-mafel litert ittam egy nap, nem tudom pontosan mi volt benne, de szedtem a bogyoit es azt mondta kb ugyanazok. Szoval, majd elobanyaszom a bogyo dobozat (egyet eltettem) es megnezem mi volt benne, este leirom.

Előzmény: valerya (1502)
valerya Creative Commons License 2011.12.20 0 0 1503

közben megtaláltam,amit leírtál, hogy milyen kúrát csináltál végig. ez nagyon kemény lehetett.

valerya Creative Commons License 2011.12.20 0 0 1502

szia!

Leírnád esetleg, hogy milyen teákat ittál? nagyon fontos lenne.

Előzmény: Szebetiel (1500)
*Gigi Creative Commons License 2011.12.20 0 0 1501

A Lyme topicon Rólad beszélgetünk, majd nézz át, nehogy az legyen, hogy a "hátad mögött kibeszélünk.":)

Előzmény: .ETNA. (1496)
Szebetiel Creative Commons License 2011.12.20 0 0 1500

Gigi

a lazterapia alatt (hipertermia ha ra akrasz keresni, nem az oxithermia) egeszen pontosan 41,5-42 fokra melegitik fol az egesz testet altatasban 45-60 percre, ugy hogy kozben muszerekkel nezik hogy reagalsz, nehogy bekrepalj kozben. De ez a kezeles rakra van, es orvosnak kell beautalnia, azert gondoltam, hatha az Eszto valahogy be tudna jutattni. Lyme eseteben gondolom a 40 fok boven eleg, hiszen ott mar elkezdenek pusztuni a bakteriumok, de errol is az esztot kene megkerdezni, lehet hogy 40,5-41 biztosabb eredmenyt hoz, de nyilvan a szervezetnek megterhelobb.

 

A szaunaban a bor homerseklete emelkedik fol kb 40 fokra, a test max 38-38,5-re. Az infraszaunaban kicsit tobbre. En a sima szaunat probaltam, ha szabalyosan csinalod nagyon jo, jobban ereztem tole magam sokkal, de nem hiszem hogy a lymot kepes teljesen kipusztitani a szervezetbol, csak az immunrendszert erositi.

 

Ha csinalod a lugositast  vegyel lakmuszpapirt, az idealis ha este legalabb 8.5 korul van a vizelet es a nyal, es reggelre sem megy 8.0 ala. En elmentem egy orvoshoz, aki lugositassal foglalkozik, megnezte a verem, es elmondta mit egyek, hogy es mit szedjek, bar addigra a kinai dietatol mar nagyon jol voltam. De mar tudtam hogy valojaban lymos vagyok, es a bacik meg tutira nem nyiffantak ki, csak bekussoltak egy idore.

Előzmény: *Gigi (1499)
*Gigi Creative Commons License 2011.12.20 0 0 1499

Meddig kell 40 fokon tartani? Egy szauna nem elég? Vagy akkor nem megy fel a testhőmérséklet 40 fokra?

Lugosítást már én is csináltam néhányszor, de én elég amatőr módon, sosem mértem, hogy mennyi a ph, meg csak a neten ráolvastam mi lugosít mi savasít, és az előbbieket ettem, az utobbiakat kerültem. Szal nem voltam túl professzionális.

Akkor utánaolvasok megint, és szerintem nekiállok én is egy komolyabb kúrának.

Persze semmiképp sem karácsony előtt:)

Előzmény: Szebetiel (1498)
Szebetiel Creative Commons License 2011.12.19 0 0 1498

Gigi

 

Szerintem is nagyon jo otlet lenne felkerni Dr. Eszto Klarat, hogy tartson eloadast az indexeseknek.

 

Egyebkent amit meg a kezdet kezdeten leirtam itt, a dietat es a gyogynovenyes kurat, kesobb kicsit atalakitottam, mert kozben tovabb kutattam alternativ lehetosegek utan es ugy talaltam, hogy a lugositast is erdemes kiprobalni. Ehhez nem kellett sokat valtoztatnom az addigi dietan (csak meg szadibb lett sajnos), es csak par dologgal kellett kiegeszitenem (pl D vitamin es bazikus so). Az volt az elmeletem, es ezt az Esztoval is megvitattam, hogy ha a szervezeted PH erteket 8.0 folott tartod 4 honapig (ennyi ido alatt ujulnak meg a vorosversejtek) akkor a bakterium cisztai, amik lugos feluleten nem tudnak megtapadni, kikerulnek a veraramba, es az immunrendszer igy mar konnyen elpusztitja. De sajnos rohadt nehez 8.0 folott maradni 4 honapon keresztul, iszonyu onfegyelmet igenyel, nekem a sok valtozas miatt az eletemben ami pont akkor jott nem volt hozza idom, energiam es kitartasom altalaban ugy 2 honapig sikerul, bar a tuneteket az is remekul lecsokkenti. Karacsony elott mar biztos nem kezdem el ujra, majd jovore.

 

A masik amirol sokat olvastam, a lazterapia, amit egyes rakos megbetegedesek eseteben alkalmaznak. A lenyege, hogy 40 fokra emeleik a test homersekletet, es a mi szempontunkbol most tulajdonkeppen mindegy is hogy mi tortenik a rakos sejtekkel, viszont a lyme bakterium es a cisztaja is elpusztul 40 fokon. Itt Angliaban eddig meg nem sikerult ilyen terapiat talalni, de te talan megkerhetned az Esztot hogy segitsen bejutni, valamelyik korhazban csinaljak Budapesten, mar nem emlekszem hol.

Ha esetleg erdekel es utana jarsz, ird le nekem is legyszi, mert jovo nyaron ha megyek haza kiprobalnam.

Előzmény: *Gigi (1492)
Szebetiel Creative Commons License 2011.12.19 0 0 1497

Etna

 

''arról már nem is beszélek, hogy a világ rendkívül toleráns helyein éltél már, ehhez képest, úgy tűnik megmaradtál igazán magyarnak, túl könnyen alkotsz másokról véleményt''

 

Hm....a vilag toleransabb helyein siman beperelnek egy ilyen mondatert :), de meg a nem tolerans helyein is itt er veget a minosegi vita :(

 

 

Minden errejaro aki a hozzaszolasaimat esetleg elolvassa: NEM lebegek egy ilyen misztikus kodfelhoben, alaposan utanajartam mindennek amit itt leirtam, legyen szo autoimmunrol, lyme korrol vagy alternativ terapias lehetosegekrol, es orvosaimmal, orvos ismeroseimmel, orvos barataimmal es orvos csaladtagjaimmal alaposan megvitattam mindent, meg akkor is ha itt ennek csak egy rovid kivonatat prezentaltam. Es Dr. Eszto Klara kituno orvos, meggyogyitott mar tobbunket.

Előzmény: .ETNA. (1493)
.ETNA. Creative Commons License 2011.12.19 0 0 1496

Nem is hallottam még róla, legalábbis nem emlékszem, köszi a linket, megnézem majd ...

Előzmény: *Gigi (1495)
*Gigi Creative Commons License 2011.12.18 0 0 1495

Már néztük mi is az Ormost, de nekem annyira nem volt szimpi, és igazából nincs olyan ismerősöm, aki járt már ott.

Amit viszont nagyon ajánlagatnak a kollégáim az a Varga gyógymód, és ez több helyen is van az országban, nem kell mindig Pestre menni:

http://www.varghagyogymod.hu/

Róluk hallottál már esetleg valamit?

Előzmény: .ETNA. (1494)
.ETNA. Creative Commons License 2011.12.18 0 0 1494

Úgy emlékszem, azt írta korábban, hogy még Ausztráliában... vagy esetleg már Angliában (?)rendelt a doki, de hogy nem itthon az tuti, tekintve, hogy Szebetiel nem itthon él:-)

 

Tudom javasolni az Ormos Intézetet (Bp), kizárólag alternatív terápiákkal foglalkoznak és az egyik volt kollégám kicsi fiát sikeresen kezelték asztma ügyben! Úgy rémlik talpmasszázst alkalmaztak, vagy valami ilyesmit... egyébként Dr.Palágyi Jolandának van egy könyve (Gyógyító zónák), nagyon érdekes, ő is kikezelt asztmás gyerekeket talpmasszázzsal, sajnos ő már nem él... egyébként, jut eszembe, lehet, hogy csak emiatt a könyv miatt gondolom úgy, hogy a kollégáméknál is ez volt a kezelési mód, na bocsi, de erre tényleg nem emlékszem már pontosan ... na mind1, a lényeg, hogy valamilyen kezelést kapott az Ormosban és később már nem voltak befulladásai, asztmatikus tünetei, azóta sem, pedig már felnőtt pasi, szóval nem mostanában történt:-)

 

http://www.ormosintezet.hu/hu/

Előzmény: *Gigi (1491)
.ETNA. Creative Commons License 2011.12.18 0 0 1493

Ezt írod: "Te viszont ugy kuzdesz ellene, hogy az szamomra erthetetlen. Az oke, hogy te nem hiszel benne, de mintha megprobalnal masokat lebeszelni rola es ez fura."

 

Na ez a mondat ám az igazán fura:-DDDDDD

 

Kedves Szebetiel, erről a "küzdelmemről", vagy másokat "lebeszélésemről" mégis hol olvastál? Szerintem sehol, másrészt, ha leállnál erről az elcsépelt "küzdesz ellene" bla-bla-bla szövegről, hálás lennék, mert túl azon, hogy a valósághoz SEMMI, DE SEMMI köze (és még csak nem is provokálok, hogy indokolt lenne). Én csak kérdezek és vannak dolgok, amiket furinak találok, amiről pedig azt gondolom, hogy nem igaz, azt le szoktam írni, de szó szerint! Így nem lehet félreérteni engem:-)

 

Egyébként már kezdem kicsit úgy érezni, hogy mániákusan ismételgeted ezt a "küzdesz ellene" szakaszt, vagyis kissé jobban rákattantál, mint indokolt lenne, tekintve, hogy mit tudsz rólam, s  hogy ez egy nyílt fórum és úgy egyáltalán... arról már nem is beszélek, hogy a világ rendkívül toleráns helyein éltél már, ehhez képest, úgy tűnik megmaradtál igazán magyarnak, túl könnyen alkotsz másokról véleményt :-)

 

Számodra bármennyire is hihetetlen én nem vakon sétálgatok a világban, és ahogy enyhén szólva is degradáló módon burkoltan utaltál rá, mégcsak nem is a nőklapja cafén olvasok orvosi híreket (ezt sem értettem, de mind1), hanem leginkább külföldi oldalakon, éppen azért (!), mert nagyon is szeretem érteni a dolgokat . Miután a saját életemről van szó és nyilván nem vagyok önmagam ellensége, elraktározom az infókat és ha úgy érzem, hogy számomra hasznos... élek vele, vagy "előveszem", ha szükséges. Mindemellett igazán, szívből örülök, hogy a sok autoimmun betegséggel küzdő ismerőseid mind meggyógyultak, hiszen alapvetően minden valamiféle "betegséggel" diagnosztizált embernek ez a végső célja. Boxerkutya - saját állítása szerint - a gyógyulás útján van, hiszen meggyógyulni szerinte is nagyon nehéz, de nem is a szavakon van a hangsúly, és ha hiszed, ha nem, én tisztelem az ő kitartását és a Tiédet is.

 

Értem én, hogy Esztók helyzete nem egyszerű (ahogy az általam említett Semmelweisé sem volt az), hiszen minden ezer kullancsból jó ha egy fertőzött, de abban az egy kis aranyoskában több tíz, akár száz különféle baktérium is lehet, s ebből csak egy a lyme-ért felelős, az angol, amerikai, ír kutatók meg ugye nincsenek itt:-)

 

Egyébként tegnap már nem volt időm, de most olvastam el éppen a beidézett cikket, még az is lehet, hogy felveszem velük a kapcsolatot, mert lennének kérdéseim, s ami azt illeti nem vagyok egy bexari tipus, simán leveleztem - más betegség témában, olykor az USA-ban élő barátnőm segítségével - már amerikai (texasi stb.) kutatókkal, kutatóintézetekkel is (ahogy írtam, egy híres intézet egyik kutatója is régi jó ismerősöm), hogy egy-egy új kutatási eredményről részleteket tudjak meg, olykor nem is magamnak, vagy az én hozzátartozómnak, hanem másoknak! Nem azért mondom, de sokkal közlékenyebbek (és gyorsabbak!) voltak, mint sok magyar "kollégájuk".

 

Egy szó, mint száz, miután most meguntam a "pedagógusi" kioktatást, nálam ebben a "küzdesz ellene" ügyben, bocsi, de itt a pont: .

 

Előzmény: Szebetiel (1486)
*Gigi Creative Commons License 2011.12.18 0 0 1492

Jó lenne rábeszélni Esztót, hogy az indexeseknek tartson egy előadást.

*Gigi Creative Commons License 2011.12.18 0 0 1491

Én is boxerkutya hatására mentem el Esztóhoz.

Ezt a gombaölő kipróbálom, holnap megyek úgy is gyógyszertárba.

Ehhez a kínai  orvoshoz tudnál nekem valami elérhetőséget adni?

Előzmény: Szebetiel (1485)
*Gigi Creative Commons License 2011.12.18 0 0 1490

Jesszus! Én is azt hittem, hogy Alzheimer, és egyszer én is elhagytam a gyerekem! Hálistennek rámszóltak, hogy ez nem az enyém?:)

Előzmény: Szebetiel (1482)
*Gigi Creative Commons License 2011.12.18 0 0 1489

Hát igen, gimiben matek faktos voltam, heti 7 óra emelt szintű, Édes anyanyelvünk versenyek, első olvasásra oldalakat jegyeztem meg szószerint, villámgyors tanultam meg nyelveket. Na innen csúnya lezuhanni, ahol most vagyok:(

Sokszor a gyerekem harmadikas matekházija felett félórát ülök, a nyelvek közül csak egyet tudok, azt sem tökéletesen, pedig mindennap használom. Nyelvtanversenyek: legalább 3x át kell néznem egy levelet, de van amikor csak akkor veszem észre a helyesírási hibát, mikor már visszaválaszoltak.

Előzmény: .ETNA. (1479)
*Gigi Creative Commons License 2011.12.18 0 0 1488

Nekem ezeket a borelliára fogták, a depit, a memória- és beszédzavart, kiemelte a fülzúgást (az is volt, de csak ritkán) és a szédülést is.

Előzmény: .ETNA. (1478)
Szebetiel Creative Commons License 2011.12.18 0 0 1487

Etna

Igen, meg a gluten is. Azota eszem glutent de csak rizstejet iszom, a rendes tejet olyan budosnek erzem. elszoktam tole.

Előzmény: .ETNA. (1484)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!