Keresés

Részletes keresés

Boszorka Creative Commons License 2017.11.22 0 0 43439

Gyerekkoromban, apámnak voltak vadász barátai. Vad szezonban állandóan pácolódott nálunk valami. Anyám nagy mester volt de egész különösen a maradékokból készült vadpástétomot szerettem. Azóta se ettem olyan jót. Anyám érzésből főzött semmi recept, így a vadpástétomnak sincs receptje, pedig esküszöm megcsinálnám.

 

Én soha nem fényképezek kajákat. Azt szoktam mondani, hogy nekem elhiszik ha mondom, nem kell igazolás.:-)))

Előzmény: szkati (43438)
szkati Creative Commons License 2017.11.22 0 0 43438

A kedvencem. Egyszer volt egy nagy vadász kollégám, aki meglepett egy teljes őzgericcel. A család azóta is emlegeti. Igaz, hogy előtte kiolvastam a teljes netet, de végülis nagyon jól sikerült!!!

Előzmény: Boszorka (43424)
szkati Creative Commons License 2017.11.22 0 0 43437

Ez fantasztikus! Én képtelen lennék bármilyen kajának a sülési, főzési fokozatát állandóan lefényképezni. Le a kalappal!!!

Előzmény: ZsuR (43428)
szkati Creative Commons License 2017.11.22 0 0 43436

Hát már nem süttöted meg? Akkor ez kinek a képe?

Előzmény: ZsuR (43435)
ZsuR Creative Commons License 2017.11.22 0 0 43435

Csaladnak szoktam fozni - es most a Halaadasra a haziasszony kerte, hogy ezt vigyem, nagyon izlett neki!  A nagy csaladi osszejovetelek altalaban ugy vannak szervezve, hogy a haziak keszitik a husetelt, es a vendegek hozzak az eloetelt, a koretet es a sutemenyt.  No meg az ital nagy reszet.... jo szokas, igy nincs kihasznalva a vendeglato csalad - mert eppen eleg 14-15 ember elott-utan takaritani (persze van bejarono).

 

Szoval... lehet ezt is megsutom...

Előzmény: Caipi (43434)
Caipi Creative Commons License 2017.11.22 0 0 43434

Nyamm. :)

Előzmény: ZsuR (43433)
ZsuR Creative Commons License 2017.11.22 0 0 43433

Igy kezdodik...

Előzmény: Tu Sok (43429)
ZsuR Creative Commons License 2017.11.22 0 0 43432

:))  Tudod, milyen egyszeru?  Komplikalt dolgokat nem keszitek :))

Előzmény: Tu Sok (43429)
Boszorka Creative Commons License 2017.11.22 0 0 43431

Holnap hurka kolbász lesz. Tegnap reggel érkezett a henteshez és délre el is fogyott. Szerencsére Lényem időben ott volt.

Boszorka Creative Commons License 2017.11.22 0 0 43430

Egyszer laktam úgy, hogy a szomszédos erdőből bejártak az őzek. Társasház volt, abszolut előváros. Főleg a rózsabimbókra buktak.

Előzmény: Tu Sok (43425)
Tu Sok Creative Commons License 2017.11.22 0 0 43429

Húú, néha én is megőrülök, de ezt a cicomát...

Gratula...

Előzmény: ZsuR (43428)
ZsuR Creative Commons License 2017.11.22 0 0 43428

....en tegnap este foztem - babot es rizst mara.  Nalunk a sult galamb, akarom mondani pulyka holnap repul... vendeg leszek, csak sutemenyt es egy zoldseg koretet viszek.

 

A sutemeny Harvest Apple Pie lesz

 

A zoldseg koret

 

Előzmény: nagypapi51 (43427)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.11.22 0 0 43427

Holnap laza napom lesz, várom a sült galambot... :)

 

szkati Creative Commons License 2017.11.22 0 0 43426

Én ma egy grillcsirkét lőttem a Tescóban. Nagyon finom volt, és főznöm sem kellett.:))

Tu Sok Creative Commons License 2017.11.22 0 0 43425

Nos, úgy 300 m kerítésem van, az őzek miatt.

Döntöttem, mert mindent legyaktak az őzek, ugyan nálam nem szabad szezonban sem lődözni  

( zártkert, dombél,stb).

Maradt a kerítés, kevesebb az őz, de szarvasok is járnak.

A 180 centit röhögve ugorják át...

 

Előzmény: Boszorka (43424)
Boszorka Creative Commons License 2017.11.22 0 0 43424

Célba vehetnél egy csinos kis őzet. Az őzgerinc nagyon finom.

Előzmény: Tu Sok (43423)
Tu Sok Creative Commons License 2017.11.22 0 0 43423

Hacsak úgy nem?

Énnekem van puskám, vadászjegyem, csak minek, még sose lőttem semmit ( na jó, céltáblát ).

Pedig a szomszédban van egy erdő, ahol van dám, disznó ( a hétvégén biztos a spanyolok voltak, egész nap durrogtattak), sőt "kecskék" is...

 

Előzmény: Boszorka (43422)
Boszorka Creative Commons License 2017.11.22 0 0 43422

Szerintem Barter üzleteket köt. x kiló gomba = x kiló dám.:-)

Előzmény: Tu Sok (43421)
Tu Sok Creative Commons License 2017.11.22 0 0 43421

Figyu, Papi, nálad a dámok a hűtőn keresztül közlekednek?

Vagy gombászás közben találsz egy-egy érlelt dámot?

Bocs...:}}

Előzmény: nagypapi51 (43413)
ZsuR Creative Commons License 2017.11.21 0 0 43420

Jacques Pepin az egyik (ha nem az egyetlen) chef akit kovetek stilusban, szeretem ahogy foz.

Szoval, o szokta az edessegekhez a tejfolt vagy creme fraichet ajanlani.  Nalunk ugyan a tejszinhab a csaladi favorite - de a tejfol is.

 

Van egy mirelit gyumolcs receptem JP-tol, ahhoz is creme fraiche vagy tejfol...

Előzmény: Bubo.Bubo. (43416)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2017.11.21 0 0 43419

nem az ízükkel van bajom, hanem valami adalékanyaggal, amit mindegyikbe beletesznek... a gyomor-béltraktusom nincsen ezekkel kibékülve...

Előzmény: Boszorka (43417)
Caipi Creative Commons License 2017.11.21 0 0 43418

Igen, a tejfölös-édesített gyümölcs, főleg eper nálam is sztenderd, de az őszibarack is. Anyai nagymamám etetett mindig utóbbival gyerekkoromban. (Meg almapapival, meg kakaóval-cukorral-kevert tojássárgájával. Na meg olyan tejbegrízzel, amin egy nagy baracklekvár-smiley volt. :D) 

Előzmény: Bubo.Bubo. (43416)
Boszorka Creative Commons License 2017.11.21 0 0 43417

Próbáld ki a Mövenpick yoghurtot, csak ne az eprest, mert az nem jó. A többi nálam standard vacsora.

Előzmény: Bubo.Bubo. (43416)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2017.11.21 0 0 43416

sokszor eszek tejfölt édességnek :) most is az volt a pótvacsora: mirelit málna (Pennyben, Lidl-ben egész jó ára van, 1660/kg körül lehet kapni), hozzá édesítőszer (+kevés cukor), tejföl, sőt, most egy kevés Nesquiket is tettem bele - a málna éppen kiolvad, elkeveredik, mint egy jó kis fagyi, olyan íze van

 

(régen hallottam arról,  hogy az epret is lehet tejföllel enni, kipróbáltam és azóta szeretem, érdekes módon a joghurtot savanyúnak érzem ilyen célra, a gyári gyümölcsös joghurttal pedig nem vagyok kibékülve)

Előzmény: Caipi (43415)
Caipi Creative Commons License 2017.11.21 0 0 43415

Köszönöm, jól hangzik. 

Előzmény: nagypapi51 (43413)
ZsuR Creative Commons License 2017.11.21 0 0 43414

Turogomboc... koszonom az otletet - regen volt!  En tojas sarga nelkul es hidegen vaniliasan... lehet ki fogom probalni a te verziodat... jol hangzik.

Előzmény: nagypapi51 (43413)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.11.21 0 0 43413

Ezt alapvetően a túrógombóc mellé szoktuk enni.

Egy pohár tejfölbe 1-2 kk házi vaníliás cukor +1 tojássárgája  elkeverve, és vízfürdőben langyosan tartva.

A előételt majd elfelejtettem: pácolt, szárazon érlelt dámvad sonka, tokaji szilvás balzsamecetes galambbegy saláta. A dám sonkáról itt írtam bővebben.

 

Előzmény: Caipi (43412)
Caipi Creative Commons License 2017.11.21 0 0 43412

Bocsánat, vaníliás tejfölkrém. :) 

Előzmény: Caipi (43411)
Caipi Creative Commons License 2017.11.21 0 0 43411

Na így máris jobban szeretném azt a vacsorát. :)

Az a tejfölös vaníliamártás, vagy mi, az milyen? 

Előzmény: nagypapi51 (43410)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.11.21 0 0 43410

Talán egy vargánya mártást is készítek a dám mellé, hogy legyen édes-sós választék

(van némi borjú alaplevem, az jó lesz hozzá)

Előzmény: nagypapi51 (43409)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!