Gyerekkoromban, apámnak voltak vadász barátai. Vad szezonban állandóan pácolódott nálunk valami. Anyám nagy mester volt de egész különösen a maradékokból készült vadpástétomot szerettem. Azóta se ettem olyan jót. Anyám érzésből főzött semmi recept, így a vadpástétomnak sincs receptje, pedig esküszöm megcsinálnám.
Én soha nem fényképezek kajákat. Azt szoktam mondani, hogy nekem elhiszik ha mondom, nem kell igazolás.:-)))
A kedvencem. Egyszer volt egy nagy vadász kollégám, aki meglepett egy teljes őzgericcel. A család azóta is emlegeti. Igaz, hogy előtte kiolvastam a teljes netet, de végülis nagyon jól sikerült!!!
Csaladnak szoktam fozni - es most a Halaadasra a haziasszony kerte, hogy ezt vigyem, nagyon izlett neki! A nagy csaladi osszejovetelek altalaban ugy vannak szervezve, hogy a haziak keszitik a husetelt, es a vendegek hozzak az eloetelt, a koretet es a sutemenyt. No meg az ital nagy reszet.... jo szokas, igy nincs kihasznalva a vendeglato csalad - mert eppen eleg 14-15 ember elott-utan takaritani (persze van bejarono).
....en tegnap este foztem - babot es rizst mara. Nalunk a sult galamb, akarom mondani pulyka holnap repul... vendeg leszek, csak sutemenyt es egy zoldseg koretet viszek.
Igen, a tejfölös-édesített gyümölcs, főleg eper nálam is sztenderd, de az őszibarack is. Anyai nagymamám etetett mindig utóbbival gyerekkoromban. (Meg almapapival, meg kakaóval-cukorral-kevert tojássárgájával. Na meg olyan tejbegrízzel, amin egy nagy baracklekvár-smiley volt. :D)
sokszor eszek tejfölt édességnek :) most is az volt a pótvacsora: mirelit málna (Pennyben, Lidl-ben egész jó ára van, 1660/kg körül lehet kapni), hozzá édesítőszer (+kevés cukor), tejföl, sőt, most egy kevés Nesquiket is tettem bele - a málna éppen kiolvad, elkeveredik, mint egy jó kis fagyi, olyan íze van
(régen hallottam arról, hogy az epret is lehet tejföllel enni, kipróbáltam és azóta szeretem, érdekes módon a joghurtot savanyúnak érzem ilyen célra, a gyári gyümölcsös joghurttal pedig nem vagyok kibékülve)
Egy pohár tejfölbe 1-2 kk házi vaníliás cukor +1 tojássárgája elkeverve, és vízfürdőben langyosan tartva.
A előételt majd elfelejtettem: pácolt, szárazon érlelt dámvad sonka, tokaji szilvás balzsamecetes galambbegy saláta. A dám sonkáról itt írtam bővebben.