Keresés

Részletes keresés

blaze73 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 2397

gondolom a hazai BL55 lisztre gondol : BL-55: finom(búza)liszt 

 

jobban jársz azonban ha kenyérlisztet veszel : BL-80: fehér kenyérliszt   (Nagyi Titka stb.)

Előzmény: tszabi (2396)
tszabi Creative Commons License 2012.06.28 0 0 2396

Üdv !

 

Lett egy Moulinex kenyérsütő gépem. A hozzá adott könyvben lévő receptek T55-s lisztet írnak.

Ez milyen liszt lenne? mert ilyen jelölésű liszt szerintem nem létezik.

 

BaGira-79 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 2395

Persze. Rosszabb minőségű liszttel is nyugodt lélekkel odatehti az ember, jó kenyér lesz. :-)

Előzmény: blaze73 (2394)
blaze73 Creative Commons License 2012.06.26 0 0 2394

dettó.

én is minden kenyeret az 5-ös program "teljesk." sütök.  bevált.  

Előzmény: BaGira-79 (2393)
BaGira-79 Creative Commons License 2012.06.26 0 0 2393

Én sose használom a normál programot. Mindig a teljes kiörlésűn (Wholewheat) csinálom.

Előzmény: v.zoltan78 (2391)
v.zoltan78 Creative Commons License 2012.06.26 0 0 2392

JAjh :)

 

Start! (azért fontos hogy elinduljon ,stop hosszan nyomva leállítja )

Előzmény: v.zoltan78 (2391)
v.zoltan78 Creative Commons License 2012.06.26 0 0 2391

kb. 85 dkg-os kenyérhez: 50 dkg liszt, 3 dl víz (kalácshoz 3dl tej), 2 kiskanál só, (kalácshoz 1) 1 evőkanál cukor (kalácshoz 3), 2 dkg élesztő, 1-2 dkg vajat v. margarint is lehet bele.

Világos (light) lcd-n a "COLor" gombbal, súly 2 lb (1kg- os) a "size" gombbal.

1 -es menü (basic, általában 3 órás).

Időzíteni is lehet a le- fel nyilakkal (óra piktogrammnál), annyi idő múlvára lesz teljesen készen, amennyi órát beállítassz. (ha este 8 kor 10 órára pörgeted fel az időzítőt, akkor reggel 6 ra lesz kész:))

 

Az én kérdésem az lenne, hogy ismeri- e vki a lekvárfőző (jam) programrészt rajta (9-es menü) , próbálta- e, működik- e, ill. hogy vajon hány fokon keveri a löttyöt, mennyi folyadékot, v. gyümölcsöt lehet beletenni?

Köszi!!!

Előzmény: vejne (2386)
BaGira-79 Creative Commons License 2012.06.26 0 0 2390

Upsz..:-$ Hiába, + vagyok fázva, picit "orrombul" írock..

Túl van tárgyalva..!

+hívlak 1 általam, a gépben süt5t -folyékohny- kenyérre! :-)

Előzmény: firmitudo (2389)
firmitudo Creative Commons License 2012.06.25 0 0 2389

A tojás nálam abszolút improbizatív tétel. :-)

 

Tíz percet vettél el az életemből mire rájöttem, hogy elütötted a "v"-t "b"-re:). Egy sör és felejtős;).

Előzmény: BaGira-79 (2385)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.25 0 0 2388

Német, vagy angol a felirat a gombokon?

Előzmény: vejne (2386)
BaGira-79 Creative Commons License 2012.06.25 0 0 2387

Mit nem értesz róla?

Ezek általában 1 kaptafa.

Mesélj, segítünk! :-)

Előzmény: vejne (2386)
vejne Creative Commons License 2012.06.25 0 0 2386

Sziasztok! Anyósomtól megkaptuk az általa nem használt TRION TR-7492 kenyérsütőt, de persze használati nélkül.

A neten nem találok sehol. Csak a hiányát feszegető beírásokat. Szóval nincs véletlenül valamelyikőtöknek 

emailezhető formátumban? Köszi!

BaGira-79 Creative Commons License 2012.06.25 0 0 2385

A tojás nálam abszolút improbizatív tétel. :-)

De, szerintem, van olyan süti, amelyiknél csak bele kell keverni a lisztbe a tojást, azt csinálja az én esetemben a gép is..

Mennyivel kényelmesebb mindig mérlegelni a liszt + mindent, mint bepoharazni a tepsibe, "Teh"? :-D

Előzmény: .ETNA. (2384)
.ETNA. Creative Commons License 2012.06.25 0 0 2384

Nem tudományos ez... "Teh".... inkább kényelmes (de nagyon)... a tojást a sütiknél is mindig el kell keverni .... gondoltam a kenyérnek sem árthat.. pláne, hogy így írj a használati  :-))))

Előzmény: BaGira-79 (2379)
.ETNA. Creative Commons License 2012.06.25 0 0 2383

Nem hinném.... persze, ha a gyorsprogin csinálod ....

Előzmény: folyamatjavító (2378)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.24 0 0 2382

Több szempontból érthetetlen a kérdés. Bolti kenyerek gyorskelesztve vannak? Hogyan? Mit kell itt megoldani? Követed a kezelési utasítást, belerakod az élesztőt és annyi.

Előzmény: folyamatjavító (2378)
BaGira-79 Creative Commons License 2012.06.24 0 0 2381

Úgy, ahogy leírtam. :-D

Előzmény: folyamatjavító (2378)
blaze73 Creative Commons License 2012.06.24 0 0 2380

Ah, értem, ok.  Én méricskélek, az vált be :)

Előzmény: BaGira-79 (2379)
BaGira-79 Creative Commons License 2012.06.24 0 0 2379

Én nem csinálom ilyen tudományauchan. :-)

A "kis adag" kenyérhez 1 pohár víz, 1-1 nagykanál tej és olaj tetejére m1 a 3 pohár liszt, a szélére 1 kiskanál só, 1 nagykanál cukor, és a közepére képezett mélyedésbe 1 kiskanál száraz élesztő (bár újabban anyum hagyományos élesztővel csinálja, azt a vízben 1 kicsit futkároztatni kell), a nagy adab ennek a 1,5-szerese.

A tojást csak simán beleütöm a vízbe, a hagymát is az előkészítéskor aprítom bele.

Előzmény: blaze73 (2375)
folyamatjavító Creative Commons License 2012.06.24 0 0 2378

Most találtam ezt a fórumot, de jut eszembe, a kenyérsütő véletlen nem ugyanúgy gyorskeleszt, mint a bolti kenyereknél? Hogyan oldjátok ezt meg?

blaze73 Creative Commons License 2012.06.24 0 0 2377

Ok , thx :)

Előzmény: .ETNA. (2376)
.ETNA. Creative Commons License 2012.06.24 0 0 2376

A tojásos kenyér receptemnél úgy van megadva, hogy a mérőedénybe bele kell ütni a tojást és feltölteni a kenyérhez megadott folyadékmennyiség milliliterjéig.... 

 

"1./ Tojásos kenyér:

3 db egész tojást elkeverek egy mércés edényben, majd felöntöm vízzel, úgy, hogy összesen 310 ml legyen.

560 gr liszt+2 kk só+2 ek cukor+4 ek vaj+2 kk instant élesztő (vagy egy friss 50 gr-os élesztőnek kb. a negyede futtatva, vagy morzsolva)."

 

Előzmény: blaze73 (2375)
blaze73 Creative Commons License 2012.06.23 0 0 2375

Én is mindent a csipogáskor.   Tojást a vízbe?  Nem rossz ötlet.  Milyen lesz tőle ? :)

Előzmény: BaGira-79 (2374)
BaGira-79 Creative Commons License 2012.06.22 0 0 2374

Nem lehet elrontani! :-) Jó, L lehet, de ha ügyes az ember..

Én hagymát szoktam néha vágni bele, néha diót, utóbbit a csipogás után szórom be, néha tojást ütök a vízébe stb.

Előzmény: blaze73 (2373)
blaze73 Creative Commons License 2012.06.22 0 0 2373

az is jó!   én most frissen vágott metélőhagymát + magvakat tettem bele.   éppen most készül a kenyér.  még 1ó40p :)

Előzmény: BaGira-79 (2372)
BaGira-79 Creative Commons License 2012.06.22 0 0 2372

Én anyum + korpát vagy búzacsírát kever az alapba újabban, az is nagyon finom!

Előzmény: blaze73 (2371)
blaze73 Creative Commons License 2012.06.21 0 0 2371

mi is vegyesen használjuk.   a sötétkék és a sokmagvas vált be nagyon, de a parasztkenyér is jó 

Előzmény: 3ferret (2370)
3ferret Creative Commons License 2012.06.21 0 0 2370

Sajnos felemelték az árát tényleg, 299-ről 320-ra, múlt héten vettem. Előtte pár héttel én is kaptam akciósan, 200 körül volt. Én is a teljes kiőrlésűt vettem mindkét alkalommal, és bár nem vagyok híve ezeknek a bekevert liszteknek, ez tényleg jó. Ha semmi mást nem adunk hozzá, csak vizet, ahogy írja a zacskón, akkor is finom, és két kenyér kijön 320.- Ft-ból.  Kipróbáltam úgy is, hogy sima liszttel kevertem, úgy is jó lett, bár úgy már teljesen más kenyér lett belőle, de mindkettő ízlett. 

A sima fehéret még nem próbáltam, ritkábban eszünk fehér kenyeret, de ha legközelebb arra járok, megnézem azt is :)

Ettől függetlenül nem fogok teljesen átállni erre a lisztkeverékre, de néha egy kis változatosság nem árt :)

Előzmény: blaze73 (2369)
blaze73 Creative Commons License 2012.06.19 0 0 2369

régóta mondom, hogy nagyon jók.  nálunk a sötétkék a kedvenc a teljeskiőrlésű

az valami akciós lejárat előtti lehet - a rendes ára 299-ről vmi 320 lett ha jól rémlik....

Előzmény: CSVili (2368)
CSVili Creative Commons License 2012.06.19 0 0 2368

Az Aldiban vettem akciós Weissbrot sütőkeveréket fehérkenyérhez 164 Ft-ért. Nem vagyok híve, nem szoktam kész keverékeket venni, de ebből csodálatos ízű /állagú / kenyér lett. Tudnak ezek a németek, biztos olyan adalékokat használnak, ami miatt elronthatatlan.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!