Keresés

Részletes keresés

pret 34 Creative Commons License 2013.05.04 0 0 2020

 

Szia Mafko,

Persze, a tanc is tokeletes. Arra csak par honapot jartam, es ezert nem is okozott akkora oromot mint a futas, amit mar tobb mint tiz eve csinalok. Viszont ott is gondolom ugyanolyan nagy elmeny ha valaki mar tenyleg raerzett a dologra. Az agyi aneurizma mellett, amig nem mondjak, hogy nem veszelyes, biztos hogy en sem mernem, hogy tul magasra menjen a pulzusom.

 

Hat igen azt en is megallapitottam, hogy ha felelembol cselekszik az ember, tul sokat topreng, akkor stressz keletkezik benne, hiszen nem ugy el, de legalabbis nem abban az iranyban ahogy megalmodta, es ez stresszt okoz. Ha pedig ez sokaig fennall, akkor valami testi tunet vmikor biztosan lesz. Es ilyen lehet a fulzugas is. Ami jo, hogy ezen lehet valtoztatni, szepen lassan, mindig 1-1 lepes elore, ami minidig 1-1 pici lepes a fulzugas megszunese fele.

Előzmény: mafkó (2016)
pret 34 Creative Commons License 2013.05.04 0 0 2019

Ja akkor megis. :-)

Előzmény: zéta_ (2015)
pret 34 Creative Commons License 2013.05.04 0 0 2018

 

Szia Janos,

koszi az infot, ezt nem tudtam, mert a nemeteknel meg van Trental, bar mar itt is masodjara mast adtak a gyogyszertarban, mert van ugyanazzal a hatoanyaggal, csak joval olcsobb gyogyszer masik gyartotol. Gondolom mar azert nincs is akkor forgalomban, mert kiszorult a gyarto.

Előzmény: Faterik (2014)
pret 34 Creative Commons License 2013.05.04 0 0 2017

 

Szia Zita,

 

koszonom szepen a reszletes informaciokat. Igy mar tiszta a kep. Kozben sikerult utanajarnom, es HAES (Hydroxyethylstärke) infuziot kaptam 10 napig ket 5 napos periodusban. Az elso harom napon pedig volt benne kortizon is. A ket periodus kozott es most szedek pentoxyfillint. Tehat rosszul irtam a multkor, az infuzioban nem volt pentoxyfillin. Emellett akkor megkerdezem a Nootropil szedeserol meg az orvost, meg akkor mar a Betahisztinrol is. Kivancsi vagyok mint mond. Bp. fele csak juniusban leszek, de koszi a lehetoseget! Most meg kulfoldon dolgozom, de a fulzugas miatt ugy latom jonak, ha hazakoltozom - amit mar amugy is regota terveztem...

 

Nekem a zugas egy hirtelen hanghatas, konkretan 3-4 perc tuzjelzo miatt jott. Ahogy megneveztek: akkusztikus trauma. A fajdalomkuszobnel szolt, es bar ennek ellenere tobb orvos szerint sem szabadott volna kialakulnia zugasnak, megis kialakult. Ebben szerintem a mar regota fennallo stressz jatszhatott szerepet. Ez csak az utolso csepp volt valoszinuleg.

Előzmény: zéta_ (2013)
mafkó Creative Commons License 2013.05.04 0 0 2016

Kedves pret34!

 

Én is úgy gondolom, hogy lelki okai is lehetnek ennek az egésznek. Egész életemben szorongó tipusú, félős, aggódos ember voltam, lehet, hogy a fülcsengés ennek egy újabb tünete :(

Mozogni is szeretnék majd, régebben sokat táncoltam (salsa) és az beillik kardiónak is. Viszont a furcsa fejzúgásom és szédülésem mellett egyelőre nem merek táncolni menni vagy más megterhelő sportot űzni, ráadásul kiderült, hogy van egy agyi aneurizmám is, amiről még nem derült ki, hogy veszélyes-e. Neurológushoz is megyek majd, szóval amíg nem zárják ki, hogy vmi komolyabb keringési vagy bármilyen más gond van a fejemben, addig inkább csak gyógytornázom itthon.

Nature sounds-ot meg madáscsicsergést már letöltöttem a telómra, úgyhogy munkaközben azt fogom majd hallgatni :)

Előzmény: pret 34 (2002)
zéta_ Creative Commons License 2013.05.04 0 0 2015
Forgalomban van kb. fel éve.
Előzmény: Faterik (2014)
Faterik Creative Commons License 2013.05.04 0 0 2014

Zita!

 

Tudom,ez számodra csak szőrsálhasogatás,de Trental már kb egy éve nincs forgalomban,ha pentoxyfillinről van szó.

Pretnek viszont fontos lehet:Már csak a Chinotal-t,vagy a Pentoxy-EP t találod a patikákban.

 

 

 

 

 

Előzmény: zéta_ (2013)
zéta_ Creative Commons License 2013.05.03 0 0 2013

Pret34, a fülzúgás kezelésében általában vaktában lövöldöznek 3 hatóanyaggal amik a következők:

 

- betahisztin (Betaserc, Betarevin, Betagen, stb.),

- pentoxyfillin (Chinotal, Trental, Pentoxyl EP, stb.),

- piracetam (Lucetam, Memoril, Nootropil)

 

Ezek közül a betahisztin a belső fül mikrocirkulációját (vérellátását) javítja, a másik 2 szer pedig perifériás értágító. Igazából csak a betahisztin indikációi között szerepel a fülzúgás (és az is állítólag zárójelben került oda, amikor törzskönyvezték), a többiek eredetileg mind memóriazavarra, szédülésre való gyógyszerek, melyeket jobb esetben csak nyugdíjasok szednek.

 

Nem tudom neked milyen hátterű pontosan a fülzúgásod, az enyém mondjuk vírusos, úgyhogy sajnos keringésre ható gyógyszerek esetemben hatástalanok, nekem a Nootropil infúzióra meg sem mozdult a dolog, csak a szteroidra reagált.

De ha nálad pl. a pentoxyfillinre van javulás, akkor érdemes lehet a Nootropilt is bekapcsolni a terápiába, próba szerencse alapon persze. Annak idején nem tudom volt-e az infúziódban Nootropil, ha gondolod beszéld meg az orvosoddal a dolgot és irasd fel a tablettát, vagy gyere be a patikába és adok egy dobozzal, eh :-)

 

 

Előzmény: pret 34 (2010)
ghepard Creative Commons License 2013.05.03 0 0 2012

Mondjuk nekem gyerekkoromban nem nagyon volt ínyemre a kerti meló. Most se szeretem úgy istenigazából, de mégis sokat vagyok ott, mert hasznos a dolog. Sok dolgot ki tudok termelni, mégpedig műtrágya és permetszer nélkül, mindent magam hordok össze (humusz stb) - na meg pénzügyileg se elhanyagolható. Amit kitermelek, azért nem kell fizetnem és jobban is ízlik, mint az üzleti. Most sokat kellett ültetni, olyankor meg az ember szinte fejjel lefelé van huzamosabb ideig - tehát a füleknél is jó ideig fordítva hat a gravitáció. Ezen kívül még kézre is állok szinte minden nap - kb 1 vagy másfél percig. Ti most azon vagytok, hogy lecsendesítsétek a fülzúgást - én meg nagyon azon dolgozom, hogy ne kapjam el attól a nagyon erős hangtól, ami a fülhallgatón megy belém. Ha nem csinálnám ezeket a dolgokat, akkor szinte egész biztos, hogy nem élvezhetném azokat a hangokat - mert már rég károsodott volna a fülem, a fejem és zúgna is. De élvezetes számomra hallgatni a TV-t, s ezért örömmel megteszek egypár dolgot, amiről gondolom, hogy megvéd a fülzúgástól és komolyabb bajoktól.......

Előzmény: pret 34 (2009)
pret 34 Creative Commons License 2013.05.03 0 0 2011

Egy ismerosom ajanlott meg regebben egy termeszetgyogyasz doktornot, mikor meg ekcemam volt. Esetleg Titeket is erdekelhet: http://www.szakorvosinfo.hu/index.php?productID=403Aztan elmult, igy vegul nem mentem. El tudom kepzelni, hogy a tinnitusban is tud segiteni, igy most majd akarok hozza menni, de csak juniusban tudok.

pret 34 Creative Commons License 2013.05.03 0 0 2010

Mar sok helyen irtatok, illetve itt is szerepel a Nootropil gyogyszer. Nekem ilyet nem irtak. 3 napig kortizon infuziot kaptam, utana pedig csak pentoxifyllin volt benne. Most is azt szedem napi 2X tablettaban. A Nootropilt lehet, hogy azert nem irtak, mert nekem nem voltak szeduleses tunetek? Ahogy olvastam a gyogyszerrol, elsosorban akkor adjak, vagy maskor is?

Előzmény: zéta_ (2007)
pret 34 Creative Commons License 2013.05.03 0 0 2009

Igen, probalkozom en is, amiben latom a megoldast. A kerti tevekenykedes is jo otlet, gondoltam mar ra. Foleg mert gyerekkoromban sokat kellett gyomlalni, locsolni, meg ilyenek. Csak mostanaban nincs ra lehetosegem, viszont lehet valahogy megprobalom megoldani, hogy majd legyen. Mert kedvem az lenne. Ezt a gravitacios dolgot meg meg majd kiserletezgetem. :-)

Előzmény: ghepard (2006)
pret 34 Creative Commons License 2013.05.03 0 0 2008

igen, azert is irtam mert mar szivesen mennek en is, de meg emiatt a skarlat dolog miatt nem szabad, de holnap-holnaputan lehet mar teszek en is egy probat

Előzmény: zéta_ (2004)
zéta_ Creative Commons License 2013.05.03 0 0 2007

Dukai Regina története:

 

"Sziasztok Lányok, Fiúk!! Nagyon sokan érdeklődtetek a fülem hogyléte iránt. Nem szerettem volna semmit írni, amíg nincs nagyobb változás, de hála az égnek nagyon jól javul az állapota és szeretném megosztani veletek, hogy milyen vizsgálatokon, gyógyszeres és gyógykezeléseken vettem részt, mert ahogy az kiderült itt az oldalamon, nagyon sokan küzdenek a fülsípolás, fülzúgás problémájával. Szóval amikor már 2. hete "fütyült a kis barátom" a fülemben, akkor a Teve Szoli jóvoltából eljutottam az Árvai-Barta Egészség Centrumba (www.arvai-barta.hu), ahol nagyon kedvesen, szép környezetben fogadtak hétvégén. Ez fontos infó, mert hétvégén jó orvost találni lehetetlenség. Itt Dr. Árvai Éva fül-orr-gégész vizsgált meg. Ő 2 egymást követő napon steroidos infúziót adott nekem, oxigénterápiával kiegészítve és emellé még Nootropil és Metypred gyógyszereket. Otthon pedig Bioptron lámpáztam. Aztán a kis "füles" történetembe becsatlakozott Bódi Sylvi is, akin keresztül megismertem Dr. Neuwirth Tamás fül-orr-gégészt, akinek óriás hálával tartozom, amiért ajánlotta a a BeMer terápiát ( http://bemer3000.hu/bemer_kongresszus.htm?gclid=CLbBk6Ko-LYCFYHHtAod9QEA-g ) amely használata után jelentős változást észleltem. Hol erősebben, hol sokkal halkabban sípolt a fülem és a mai napon már csak picit sípol a "kisbarátom" vagy épp egyáltalán nem. Szóval jelen pillanatban így állunk, nekem ezek a kezelések segítettek. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy mindenkinél beválnak ugyanezek a kezelések, viszont fontosnak éreztem pontosan leírni, hátha valakinek bármelyik része segít. Vigyázzatok nagyon a füleitekre, mert én is most jöttem rá, hogy ez nem játék... főleg így, hogy egy kis hangos zene miatt maradandó károsodás is lehet. Nagyon köszönöm a sok-sok tanácsot, kedves szavakat és a temérdek segítő üzenetet!!!! Remélem, hogy ezzel a postal én is tudok valakinek segíteni! ♥ "

ghepard Creative Commons License 2013.05.03 0 0 2006

Nagyon jó a hozzáállásod. Sok apró lépés. Látni, hogy igyekszel. Igen, a gravitáció az hat, az mindig hat. Én azzal kerülöm el már lassan másfél éve, hogy zúgjanak a füleim a fülhallgató használata miatt. Jómagam is elég sokat vagyok kint, eleget futok is - focin is, meg a gerely után is kell mennem, most még elkezdtem diszkosszal is. A kerti öntözésnél is elég tetemes távolságot kell megtennem a vizes kannával és vizet is húzni kell. Vannak napok, mikor 60-70 kannát kell húznom és aztán helyre vinni és locsolni.... A melóba is sokat kell gyalog (is) mennem - oda vissza olyan 5-6km. Nagyon sokszor olyan ruganyozva futok, megyek - kisebb lépések az ujjakra rugózva, tehát a sarok gyakorlatilag le se ér. Mondjuk a gerelynél majdnem annyit mozgok fel/le, mint előre - de néha még hátrafelé is megyek, futok. A változatosság nem árt.... Nagyon remélem, hogy Te is mihamarabb célba érsz.........

Előzmény: pret 34 (2002)
marosz Creative Commons License 2013.05.03 0 0 2005

:-) köszönöm

Előzmény: zéta_ (2003)
zéta_ Creative Commons License 2013.05.03 0 0 2004

tökjó hogy írtad ezt a kardió dolgot pret, tökre kedvem támadt kocogni egyet a Duna-parton! hétfőtől be is indítom a programot! :-)

Előzmény: pret 34 (2002)
zéta_ Creative Commons License 2013.05.03 0 0 2003

marosz, a tippem az lenne, hogy a különböző frekvenciákon mért hallásveszteséget (?) jegyezték fel dB-ben így az audiometrián...

Előzmény: marosz (1999)
pret 34 Creative Commons License 2013.05.03 0 0 2002

Szia Mafko!

 

Ami meg segithet a fulzugas megszunteteseben, az a lelki harmonia megtalalasa. Nalam bar egy nehany percig tarto tuzjelzo valtotta ki a zugast - ahogy korabban irtam, de biztos hogy ez is problema. En ugyanis eddig a donteseimet nagyreszt racionalis merlegeles alapjan hoztam, es a megerzeseimmel egyaltalan nem foglalkoztam. Valahogy meg kell talalni a helyes aranyt. Emellett a maximalizmus illetve a tul sokat foglalkozas a jovovel, multbeli dolgokkal. Ez mind nagy stresszt okoz hosszabb tavon. Es nekem jopar ilyen van/volt az eletemben, melynek a megszuntetesen dolgozom most. Sok apro lepes. Egy forumon olvastam, hogy tobbek kozott valakinek ugy szunt meg a zugas, hogy a belso beallitodottsagan valtoztatott. Szerinte akar az is elkepzelheto, hogy vkinek emiatt palyat kell modositani, neki eleg volt a fejeben a hozzaallasat a dolgokhoz atrendezni.

 

Emellett amit viszont olyan sok helyen nem olvasok, de 100%osan meg vagyok gyozodve, hogy aranyat er, az a kardiosport, ha lehet a szabadban illetve ide tartozik a rendszeres turazas is. En futok mar eleg regota, es teljesen feldobja az embert, emellett nem betegszik le. A fulzugas kivaltasat sztem az is elosegithette, hogy abbahagytam a futast masfel eve faradasos tores miatt, ami igy utolag megallapitottam, szinten a stressztol volt. Emellett akkoriban a futas soran is a teljesitmenyre koncentraltam, es nem arra, hogy jol erezzem magam.

A zenehallgatas is hasznos, sztem is. Most is megy nalam is, eppen madarcsicserges. Hetvegenkent, ha kirandulsz megvan a sport es a zeneterapia is egyben. :-)

 

Ghepard tapasztalatai alapjan szoktam enekelni, mikor autoban utazom, mert az is segithet. Emellett O irt a gravitacio segito hatasarol is. Ezzel kapcsolatban en is eszrevettem, hogy ha lefekszem aludni attol fuggoen hogy van a fejem mas a zugas ereje. S probalok ugy aludni ahogy a leghalkabb. Vagy bekapcsolom este is a madarcsicsergest, ha hangosabb a zugas. Erosebb zugasnal probalom kerulni a csendet, hatha akkor nem jegyzi meg az agy. 

 

Emellett az akupunktura is jo lehet, ezert azt is elkezdtem (10 alkalom). Ill. talan meg a magneses agy, amit Kick75 hasznal ha jol tudom, es en is tervezem.

 

Viszont most sajnos kiderult, hogy skarlatos lettem, igy megint nem tudok se futni, se az akkupunkturat csinalni. Viszont ma reggel, talan a tegnapi tobb oras termeszet hangjainak koszonhetoen egesz csendes volt a zugas, ami tok jo, mert par napja a betegseg miatt elegge felerosodott.

 

Remelem jol alakulnak a dolgaid!

marosz Creative Commons License 2013.05.03 0 0 2001

igen, az audiológia leírva

Amúgy tinnitus jobb oldalon 35dB

 

Előzmény: zéta_ (2000)
zéta_ Creative Commons License 2013.05.03 0 0 2000

sajnos nem tudom marosz, mik ezek... ezek valamelyik leleteden vannak?

Előzmény: marosz (1999)
marosz Creative Commons License 2013.05.03 0 0 1999

mit jelent hogy: 250Hz-35dB/500Hz-40dB/1K-10db/2K-15dB/3K-10dB/4K-20dB?

Előzmény: zéta_ (1998)
zéta_ Creative Commons License 2013.05.03 0 0 1998

Uh, az jó magas frekvencia, elhiszem hogy marha idegesítő lehet... nekem olyan 4000 Hz körül van, de amikor halkabb reggelente akkor mélyebbnek hallom, délutánra-estére meg magasabbnak és süvítőbbnek...

 

Azt hiszem Zsoltnak (kick 75) is ilyen magas frekvencián szólt, de neki már változott a Nature Sounds Therapy hatására, halkabb is lett meg azt hiszem talán mélyebb is (?)

 

Ilyesmiket hallgatunk nagyon halkan nap közben:

 

Előzmény: mafkó (1997)
mafkó Creative Commons License 2013.05.03 0 0 1997

Zita! Az általad küldött linkeken megmértem a fülzúgásomat és 11-12000 MHz között van...

Előzmény: zéta_ (1994)
mafkó Creative Commons License 2013.05.03 0 0 1996

Sziasztok!

 

Most voltam a reumatológusnál, sajnos nem a nyaki problémáim okozzák a fülsípolást ill. a "szédüléses" tüneteimet, mert 1 hónapnyi kezelés után nem következett be javulás, így a neurológiára küldtek tovább...

marosz Creative Commons License 2013.05.03 0 0 1995

Nem zárójelentést, hanem igazolást kaptam ellátásról.

Egy szó/betű nincs leírva hogy mit kaptam. Na jó tudom hogy Nootropil folyott az üvegből, de furcsa, hogy egy zárón nem szerepel mennyi és hányszor, és hogy milyen gyógyszer.

Előzmény: Faterik (1985)
zéta_ Creative Commons License 2013.05.02 0 0 1994

Elküldtem az emailt és az elérhetőségeket, remélem tudtam segíteni. Csendes és nyugodalmas jóéjszakát mindenkinek!! :-)

Előzmény: mafkó (1993)
mafkó Creative Commons License 2013.05.02 0 0 1993

Kedves Zita!

 

Köszönöm gyors válaszod, a Milgammát anyagi okokból hagytam abba, de ha gyógyszerészként azt mondod, hogy hasznos, akkor rászánom a pénzt :) Aurecon helyett pedig akkor veszek Ginkót. Ezeken kívül gondolom mást nem érdemes szedni. Vagy igen?

A címem: dabroagi és gmail-es vagyok (aztért nem írom ki rendesen a címet, hogy az e-mailcím gyűjtő programok ne találjanak meg spamokkal).

Ezer hála és köszönet!!!!!

Előzmény: zéta_ (1992)
zéta_ Creative Commons License 2013.05.02 0 0 1992

Kedves mafkó! Meg tudom adni a Doktornő mobilszámát, a Klinika számát és az osztály mellékét, ill. a doktornő email-címét is.

Én egyébként 27 éves vagyok és gyógyszerészként dolgozom, ismerem tehát a forgalomban lévő kémszereket, pláne hogy az Anyukám is tinnitussal küzd 2008 óta.

 

A Milgamma N-et én is szedem (2x2-es adagolással.) Mivel idegvédő B-vitamin komplex, ezért a helyedben szedném tovább, mert Nálad gerinc eredetű érintettség is szóba jöhet, egy hátránya van, hogy nagyon drága.

 

Az Aurecon Ring Stop-ban is van Ginkgo kivonat, ezen kívül B1 és B6-vitamin, C-vitamin, Q10, macskagyökér, komló. Én is szívesen kipróbálnám, de jelenleg sajnos hiánycikk :-/

 

Remélem tudtam valamiben segíteni, írd meg az email-címed, és megírom az elérhetőségeket. Zita

 

Előzmény: mafkó (1991)
mafkó Creative Commons License 2013.05.02 0 0 1991

Kedves Zita!

 

Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásodat!!!!! Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehet Bencsik doktornőhöz bejelentkezni a Szigony utcába? Megnéztem a SOTE honlapját, de sok info nincsen rajta csak egy telefonszám (amit gyanítok, hogy nem túl gyakran vesznek fel). Tudom, hogy van magánrendelése is, de ha ingyen is be lehet jutni hozzá, akkor inkább oda mennék, illetve ha jól sejtem a kórházban talán több fajta műszer van, mint egy magánrendelőben.

 

Előzmény: zéta_ (1987)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!