Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.12.16 0 0 5299
Én meg Nektek örülök ambrosia és Mozart.   enma,  az 5296 szómenésedhez;  ált. isis módra túlreagáltad rövidke megjegyzésemet. Savanyú a szőlő???? A Contrázást pedig ne vegyétek fel, csak hegyezi a nyelvét, nyelvel.[img]../../skins/fidelio/js/tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-tongue-out.gif[/img]
[fidelio] Ludwig van Mozar Creative Commons License 2009.12.16 0 0 5298
Helló [b]Ambrosia[/b]! Örülök, hogy élsz és nem vesztél oda a pusztuló Dubaiban. És örülök, hogy [b]Beathoven [/b]is magasan tartja még a kíméletesség és igasságosság zászlaját! Hajrá fiúk! (Lányok?)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.16 0 0 5297
Mit te most megmondtál, kedves Contra? Mostan oktatol? Avagy ez nem-e a bemondókról szóló bíráló megmondótopik? Oder már mink is kicsavarjuk, mint a cigánynyelvimitátor bátorszívű hölgy és tsa a másik topikban? Nem-e lehetne normálisan? Kérném!
[fidelio] contrapunct Creative Commons License 2009.12.16 0 0 5296
"Ez az oldal készen természetesen soha nem lesz, amíg lesznek olyanok, akik úgy gondolják, hogy jogukban áll másokat nyelvhasználatuk miatt kioktatni." [url=http://dragon.unideb.hu/%7Etkis/]http://dragon.unideb.hu/~tkis/[/url]
[fidelio] mindegy Creative Commons License 2009.12.15 0 0 5295
[img]http://www.musiccitykft.hu/kepek/BeathovenBrothers.jpg[/img] Melyik közülük a mi fiúnk? Vagy netán W. A. Beathoven maga a dob, amit mindig csak ütnek? :-)
Előzmény: Törölt nick (5290)
[fidelio] Enma Creative Commons License 2009.12.15 0 0 5294
Látom, beathovenkém, megint a témához szóltál hozzá, és a lényeget vetted észre. :) Nem kötekedsz ám, csak kritizálsz: fórumozókat. :) Azokat, akik nem abból a "remek helyesíró környezetből" jöttek, mint ahonnan te... :) Hála az égnek, más közegből jövünk, beat. :) Az igekötők még általános isis téma, de van, aki családban (már aki olyanba született, ahol nem röfögnek) tanul meg beszélni... :) Elmúltak azok az idők, amikor a pár elemit túkorosan végigbukdácsoló káderek mondták meg a magasan kvalifikált, évek sokasága alatt kiművelt és kifinomult főknek, hogy mit kell írni, gondolni, mondani... A maguk iskolázatlan és primitív elvárásaik és ízlésük alapján, verőlegényekkel és spiclihaddal kötülvéve... :) (Másodszori olvaásra kapizsgálni fogod, de ha igyekszel, harmadikra érteni is fogod, bár, bevallom, ez tényleg hosszú mondat. Neked.) :)
[fidelio] mindegy Creative Commons License 2009.12.15 0 0 5293
Remélem, ebből is csak a jobbító szándékot szűrik le az olvasók: ma reggel a Bartók Rádióban örömmel hallottam, hogy végre komplett művet is leadnak, és éppen a névadótól. Az I. rapszódia hangzott el, amit aztán úgy konferált le a műsorvezető Bősze Ádám, hogy "Bartók Béla I. rapszódiáját hallhatták, annak is a [i]lassú [/i]és [i]friss[/i] tételét." Én nem így mondtam volna, de nem vagyok műsorvezető a reggeli [i]muzsikáló[/i]ban.
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.15 0 0 5292
Beathoven! Attól hogy valaki szerinted rosszul fogalmaz, még nyugodtan fórumozhat és kritizálhatja azokat, akik a mi pénzünkön szerepelnek a médiában és akiktől sokkal több várható el, mint egy fórumozótól. Enma írásában a "tűnnek ... fel" nekem inkább egy enyhe irónia, mint hiba, ugyanis Lukácsházy Győző elég sajátosan ragozza az elváló és el nem váló igekötőket. Pl.:    " A felvételen a Bécsi Filharmonikusok Zubin Mehta vezényletével közreműködik."
Előzmény: Törölt nick (5290)
[fidelio] contrapunct Creative Commons License 2009.12.13 0 0 5291
"Helyesen magyarul már írni végre megtanulhatnál ha már kritizálsz állandóan." Megtanulhatnál végre magyarul helyesen írni, ha már állandóan kritizálsz. Ha már állandóan kritizálsz, végre megtanulhatnál helyesen írni magyarul. Állandóan helyesen kritizálsz: megtanulhatnál magyarul. Végre írni! (ha már...) Állandóan magyarul kritizálsz végre már helyesen, ha meg írni, tanulhatnál. Tanulhatnál állandóan, már ha végre kritizálsz írni megmagyarul, már helyesen Ha magyarul állandóan megtanulhatnál kritizálsz már írni végre helyesen már. Kritizálsz már magyarul írni helyesen állandóan már ha tanulhatnál meg végre ha.
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.13 0 0 5290
...de ugyanazok[b] tűnnek[/b] a különböző helyeken[b] fel[/b] " .    Helyesen magyarul már írni végre megtanulhatnál ha már kritizálsz állandóan. Eddig nemigen írtál még le kifogástalan magyar nyelvű mondatot.[img]../../skins/fidelio/js/tiny_mce/plugins/emotions/img/smiley-cry.gif[/img]
[fidelio] Enma Creative Commons License 2009.12.13 0 0 5289
Te jó ég, ugyanaz locsog itt a klasszikon, az a "gyermekszerető", akitől a Bartókon is rosszul voltam... Ugyanaz van itt is, mint máshol. Boros_Bocskor, Pálfi István vagy Baló stb... hol itt, hol ott, mindegy, a scatornák váltakoznak, de ugyanazok  tűnnek a különböző helyeken fel.
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.06 0 0 5288
Akkor hadd szóljon a Klasszik - is. Örüljünk, hogy van, s nemcsak az emerhárom az egyetlen... Bár nehéz viseni minden szinten a bulvárt, a gyors-fecsegő bemondókat - a Klasszikot "bocsánat illeti"...
[fidelio] Enma Creative Commons License 2009.12.04 0 0 5287
Nem azt mondom, hogy kiváló, de sok szempontból jobb a klasszik, mint a Bartók. Szlotta - Bősze olyan elviselhetetlen külön is meg együtt is, hogy nem lehet hallgatni őket. Vagyis nem akárkinek. Van egy új pasi hétvégén. Valami Boldizsár. Ő egyelőre jó tanítványa Kovács M. István pöszögő-affektálónak, s  Mohai Gábornak. És hát hatnak a "nagy elődök", mint Szlotta és a többiek. . A klasszikon nem locsognak, nem akarnak másnak tűnni, mint ami. Nem akarnak a bemondók nárcisztikusan tündökölni, s bármi, bármi áron kikényszeríteni a hallgató figyelmét, bármi, de bármi áron egyedinek tűnni. Mivel semmilyenek, ezért csak az egyre hülyébb beszédjükkel tudnak ezek a bemondónők kitűnni. . Nos, ilyenek NINCSENEK a klasszikon. Keveset beszélnek, nem zavaró módon. Vegyes zenék, jó előadókkal, szép hangzással. Különösen örülök Domingo sűrűn felbukkanó dalainak. Szeretem háttérzenének ezt a klasszikot.
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.04 0 0 5286
Köszönöm a figyelmeztetést.
[fidelio] mindegy Creative Commons License 2009.12.04 0 0 5285
idiotizmus...  :-), mert én csak az igen apró és jelentéktelen hibákat látom és hallom meg, majd teszem szóvá és betűvé, hogy minden tökéletes legyen. Van egy helyesírást ellenörző programom, és ha ilyeneket olvas, felsikolt a gép, egyúttal jelzi is a hiba helyét, különben nem venném észre. . :-)
Előzmény: Törölt nick (5284)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.04 0 0 5284
Vigasztalódjatok a Klasszik rádióval. Így lehet például ma délelőtt az idétlen Bősze idiótizmusát megúszni.
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.03 0 0 5283
Aki nem hallotta, hallgassa vissza a hangtárból a most végetért kulturális híreket. Diszlexiás hírolvasó volt adásban, olyan, akin SEMMI nem segíthet, csak ha pályát változtat.
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.03 0 0 5282
Hallgattam a mai déli krónikát a Kossuthon. Mátyus Kati. Valami borzalmas volt szegény. Hallgatom most a Bartókot és egyre jobban zavar, hogy Némethy Attila - akit tisztelek, becsülök és szeretek - a szóvégi két té-t mindig egynek ejti, vagyis a hosszú helyett rövidet mond. Ilyeneket: előt alat születet érkezet Nincs levegője vajon?
Előzmény: [fidelio] Enma (5280)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.24 0 0 5281
A most zajló Muzsikáló Délutánban rettenetesen sok a szöveg. Legalább érdekes volna, amit ez a valaki mond, de nem az! Kár!
[fidelio] Enma Creative Commons License 2009.11.24 0 0 5280
Én nem hiszem, hogy találnak még egy olyan embert ebben az országban, aki olyan iszonytató ronda beszéddel, hanggal, kiejtéssel rendelkezik, olyan maníros magyartalan ritmussal és intonációval beszélné a magyar nyelvet, mint ez a Schaefer Andrea, vagy a vele vetekedő Szlotta Judit. Olyxan orrpolipos diszlexiást, mint a Mátyus és a szegény kis Szakonyi, dögivel... . Vajon ez a Schaefer Andrea úgy beszél, mint a rádióban, amikor mondjuk valami receptet mond a barátnőjének? "VVVíígy etty pár kkrump'lités hhhhámozzd meg, kis kkkésssselazokat..."
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.20 0 0 5279
Nyugtával dicsérd a napot...
Előzmény: [fidelio] Enma (5278)
[fidelio] Enma Creative Commons License 2009.11.20 0 0 5278
Kösssz, tamarasx4, én is tartok kicsit tőle, most, hogy elolvastam. De azt gondolom, hogy [b]Schaefer Andrea és Szlotta Judit, Mátyus Kati és Szakonyi Judit bemondókat egyszerűen nem lehet alulmúlni. Nem tudom elképzelni, hogy valakit találnak oda az ismerőseik közül, vagy akár "versenyt" hirdetve, aki rondábban és hülyébben [i]röfögné[/i] a magyar nyelvet, mint a felsoroltak.[/b]
[fidelio] tamarasx4 Creative Commons License 2009.11.20 0 0 5277
Enma, olvasd el a Klasszik rádiót beharangozó cikket... [url=../hirek/klasszik_radio.aspx]http://www.fidelio.hu/klasszikus/hirek/klasszik_radio.aspx[/url] Félek, hogy az új klasszikus zenei rádió alul fogja múlni a Bartókot...
[fidelio] mindegy Creative Commons License 2009.11.20 0 0 5276
Van annak a Sola Klasszik Rádiónak egy topikja is, ahol a Fideliós Fidelio jelezte, lesz műsorszámközlés náluk is, tehát ne örülj annyira. Szöveg nélkül csak Mendelssohn zongoradarabjai jók, egy rádió szöveg nélkül nem ér semmit, csak jól kell megválasztani a munkatársakat. De mit fognak reklámozni ezen az egyre szűkúlő /szűkölő/ piacon? Lassan megnyílhat az új téma: a Klasszik Rádió műsorvezetőiről . :-)
[fidelio] Enma Creative Commons License 2009.11.20 0 0 5275
Találtam egy kísérleti jelleggel működő klasszikus zenei rádiót, amely december 1-től fog rendesen működni. 24 órában, szöveg nélkül nyomatja a klasszikus zenét. Ezt kínomban találtam, amikor ma [i][b]Szlotta röfögése[/b][/i] teljesen kiverte az álmot a szememből hajnalban, s odébb kellett csavarnom... Ennek az új adónak nagyon megörültem. Egyetlen szó nincs, csak zene. Kell már egy versenytárs ennek a [i]lezüllesztett[/i] Bartóknak, amit emerré tettek, s amelyben Schaeferek és Szlották törhetik a magyar nyelvet, s egy teljes hétig Bősze locsogását kell elviselni ahhoz, hogy Becze és Varga Jánosunk jöjjön.
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.13 0 0 5274
Az emer bocskorborosékat is meghívhatná, szegények munkanélküliek...
[fidelio] Enma Creative Commons License 2009.11.13 0 0 5273
"Kedves [u][b]ideggyengék[/b][/u]. Enma, Sziba, Nab, Mindegy stb.Továbbra sem találtatok látom más elfoglaltságot magatoknak, mint [u][b]tüzet okádni[/b][/u]. Ne a gépeitek előtt rangrejtve [u][b]sértegessetek[/b][/u] másokat, ha nem tetszik valami, vállaljátok [u][b]rosszindulatú lelketeke[/b][/u]t és vonuljatok a rádió elé. Mennyivel korrektebb lenne, ha ott ráznátok öklötöket, előbb érnétek el eredményt, mint így. Vagy miért nem kiáltotok egy új rádióért? Most lehet új frekvenciákért küzdeni, miért nem használjátok fölös energiáitokat egy új cél szolgálatába? Ti olyan okosak és tökéletesek vagytok...Ejnye[u][b] öreglányok[/b][/u]!" . Idézet kesztikétől, aki kiosztott minket, szép, emelkedett, intelligens stílusban. Íme, egy igazai emer-fan. Egy emer-rajongó. Nekik készítik az emert, [i]ők a célközönség.[/i] . Mi, a prosztókkal ellentétben a műsorvezetőkről írunk, s kritizáljuk őket. A prosztók meg a fórumtársaikat [i]minősítgetik[/i], ahelyett, hogy azt írnák le, nyíltan, hogy: ő [b][i]nekik [/i][/b]Schaefer Andrea a [i]szép beszéd megtestesítője[/i], Berek Patríciával és  Mátyus Katival. És csakis emer van, nem pedig Bartók. Emer írta a Csodálatos mandarint, de az is lehet, hogy narancs, de a [i]barma[/i], inkább almát írt volna. Éljen az Emer csodálatos almája és Schaefer Andrea. Valójába kesztike ezt gondolja, és ezt akarta írni, csak elragadtatta magát... :)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.13 0 0 5272
Na végre, Enma színt vallott! Bizony, így kell szolgálni a minőséget, a szép magyar beszédet! Éljen Enma! :)
Előzmény: [fidelio] Enma (5270)
[fidelio] mindegy Creative Commons License 2009.11.12 0 0 5271
Kedves keszti! . Örülök, hogy te is foglalkozol a témával, de annak nem, hogy lányosítottál, söt öreglányosítottál, holott egyik sem vagyok, de főleg nem Mindegy. Csak egy kifejezetten kisbetűs [i]mindegy[/i], akinek azért csak lehet véleménye. A témába vágó kérdésekhez már kevésszer szólok hozzá, mivel kevesebbszer és rövidebb ideig hallgatom a korábban kedvenc rádiómat, a Bartók Rádiót. Azt viszont elárulom neked is, hogy a Sláger Rádió azért nem kapott megint frekvenciát, mert a Bartók Rádió, vagyis az általam is kritizált új nevű MR3 Bartók lesz ezentúl a Sláger Rádió, mivel a már több mint két éve kifogásolt slágeresedés elérte azt a fokot, ami ehhez szükséges. Mindez az ócsítás jegyében. A műsorvezetők közül a szinte gyereklány Szilviát nagyon megkedveltem, hiszen készül, és jól felkészült, üde és főleg egy szakember hitelességével és szépen beszél zenéről, egyebekről,  bár őt is kevesebbszer hallgatom. A három [i]muzsikálós [/i]férfi elfogadható, köztük a Némethy Attila kiváló. Varga János a kedvenc, és még néhány remek szerkesztő-műsorvezető: Papp és Katona Márta, Vass M. Kati, Kovács Sándor stb., mert azért maradtak néhányan jók. A Muzsikálók remek szerkesztői szerintem ugyancsak bosszankodhatnak a rájuk kényszerített slágeresítés miatt, /hiszen korábban nem volt annyi Weber klarinétötös és Rossini szonáta and all, unásig ugyanazon előadókkal/, nem beszélve a sokszor alacsony színvonalú rejtvényekről és a most jóval kevesebb nyereményről. Egy műsorvezetőt nem említettem, a jó Magyar Kornélt, akit nem annyira kedvelek, mint a többit, mert ő annyira képzett és annyira készül a beszélgetéseiben, hogy a riportalanyai helyett is tudja a választ, gondolom én abból, hogy nem nagyon akarja szóhoz jutni őket. Persze másoknak ez tetszhet, de úgy látom, a partnereinek sem néha, mint nemrég Fischer Iván tette, hogy közbe vágott, mert tényleg úgy gondolta, hogy ha kérdezték, illik rá válaszolni: röviden, egyértelműen, tartalmasan. Persze ő is egy kedves ember lehet, csak szaporítja a szót, mint én teszem most, hogy kifigurázzam. Tehát elvagyunk együtt és egymás mellett is. Van itthon bőven lemez, de be tudok ugrani a zenei könyvtárba is, végül a gyermekeim most fogják saját költségre átváltani a tv-előfizetésünket, hogy a kábelen bejöhessen a Mezzo is, a többi adás úgysem érdekel némi sporton kívül. Meg ott vannak a hangversenyek, mert élőben a legjobb. Ennyit az önvallomásból: mert nekem sem mindegy hova sorolsz, de azért azt nem hiszem , hogy egy demokratikus rádióvezetéssel szemben tüntetni kellene a rádió előtt 2009 végén. . Más helyeken rendszeresebben kritizálok, de nem csak magamért, hanem a Fideliós-problémák miatt miattad is, hogy csak egyet említsek. . Egyébként üdvözöllek, várva véleményedet a felvetettekkel kapcsolatban. . :-)
Előzmény: [fidelio] keszti (5269)
[fidelio] Enma Creative Commons License 2009.11.12 0 0 5270
Nab és SzibaRita! Gonosz, kicsinyes, fröcsögő, elmebeteg emberek vagytok. Csak azért írkáltok ide, hogy felzaklassátok a Beathoven-féle jóízlésű, finomlelkű -és fülű embereket. Pfúj! Nincs ízlésetek, ill. nem jó. Mert éljen Schaefer, aki igenis gyönyörűen beszél, remek az intonációja, kérdezzétek meg beathovent, tetszik-e neki és a hozzá hasonlóknak! Igen, tetszik nekik! És kérdezzétek meg, csodás-e szerintük Berek Patrícia! Igenis csodás, imádják,  nekik B.P. a szép magyar beszéd megtestesítője! . Vegyétek tudomásul, hogy a többség akarata győz - a demokrácia nevében. Elmúltak már azok az idők, amikor a [i]proletárok diktatúrája[/i] szabta meg, mi a jó, a szép, egy avitt és ódivatú ízlés alapján... Elmúlt már a proletárdiktatúra nacionalista-sovinoszta magyarkodása, hogy a [i]magyar[/i] szót állandóan ki akarták mondani. Nem! Emer, igenis emer, mert a beathoven-félék ezt szeretik, ezt tudják jól kiejteni, ez nekik a széép! Akár tetszik nektek, akár nem, a beathoven-félék vannak többségben! Mindenütt! :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!