Piicit visszaolvasva, úgy látom, hogy többeteknek is van Aldis bb1350-es kenéyrsütője. Nos, mi is vettünk Balatonfüreden pénteken, de itthon kibontva a dobozt, nem találtunk leírást benne. Valaki esetleg el tudná nekem küldeni digitális formában?
Egyébként nekem most az allergiaszezonban kerülnöm kell a búzalisztből készült dolgokat. Kíváncsi vagyok, hogy például rozslisztből, vagy kukoricalisztből lehet-e finom kenyeret sütni:)
Csak szólok - így utólag:-) "A rétesliszt és a gríz korpatartalma, hamutartalma azonos a finomlisztével, hiszen ehhez is csak a búzamagbelsőt használják fel, csak durvábbra őrlik."
Sikerült találnom egy ksi infót róla. Ezek ugy látom a lisztek francia jelölései.
Legalább annyit azért megtehetne a moulinex, hogy az országban érvényes jelöléseket használja a kézikönyben... ha már a lisztekre sincs általános minden országban érvényes jelölésük..
kb. 85 dkg-os kenyérhez: 50 dkg liszt, 3 dl víz (kalácshoz 3dl tej), 2 kiskanál só, (kalácshoz 1) 1 evőkanál cukor (kalácshoz 3), 2 dkg élesztő, 1-2 dkg vajat v. margarint is lehet bele.
Világos (light) lcd-n a "COLor" gombbal, súly 2 lb (1kg- os) a "size" gombbal.
1 -es menü (basic, általában 3 órás).
Időzíteni is lehet a le- fel nyilakkal (óra piktogrammnál), annyi idő múlvára lesz teljesen készen, amennyi órát beállítassz. (ha este 8 kor 10 órára pörgeted fel az időzítőt, akkor reggel 6 ra lesz kész:))
Az én kérdésem az lenne, hogy ismeri- e vki a lekvárfőző (jam) programrészt rajta (9-es menü) , próbálta- e, működik- e, ill. hogy vajon hány fokon keveri a löttyöt, mennyi folyadékot, v. gyümölcsöt lehet beletenni?
Nem tudományos ez... "Teh".... inkább kényelmes (de nagyon)... a tojást a sütiknél is mindig el kell keverni .... gondoltam a kenyérnek sem árthat.. pláne, hogy így írj a használati :-))))
Több szempontból érthetetlen a kérdés. Bolti kenyerek gyorskelesztve vannak? Hogyan? Mit kell itt megoldani? Követed a kezelési utasítást, belerakod az élesztőt és annyi.
A "kis adag" kenyérhez 1 pohár víz, 1-1 nagykanál tej és olaj tetejére m1 a 3 pohár liszt, a szélére 1 kiskanál só, 1 nagykanál cukor, és a közepére képezett mélyedésbe 1 kiskanál száraz élesztő (bár újabban anyum hagyományos élesztővel csinálja, azt a vízben 1 kicsit futkároztatni kell), a nagy adab ennek a 1,5-szerese.
A tojást csak simán beleütöm a vízbe, a hagymát is az előkészítéskor aprítom bele.
A tojásos kenyér receptemnél úgy van megadva, hogy a mérőedénybe bele kell ütni a tojást és feltölteni a kenyérhez megadott folyadékmennyiség milliliterjéig....
"1./ Tojásos kenyér:
3 db egész tojást elkeverek egy mércés edényben, majd felöntöm vízzel, úgy, hogy összesen 310 ml legyen.
560 gr liszt+2 kk só+2 ek cukor+4 ek vaj+2 kk instant élesztő (vagy egy friss 50 gr-os élesztőnek kb. a negyede futtatva, vagy morzsolva)."