Keresés

Részletes keresés

blaze73 Creative Commons License 2012.07.02 0 0 2407

Nekem van, de csak papíros verzió.

Innen le tudod tölteni : http://www.grx.hu/shop/haztartasi-kisgepek/konyhai-kisgepek/shg-bb1350-kenyersuto-keszulek/print 

ha minden igaz

 

Ha nem megy, hívd fel a forgalmazót,  írj nekik AAG Plus Kft info@aagservice.hu : vagy az Aldi ügyfélszolgálatát pingeld.

 

 

 

Előzmény: r0by77 (2405)
.ETNA. Creative Commons License 2012.07.02 0 0 2406

Kérhetsz, akár telefonon, vagy mail-ben a forgalmazótól (vagy a bolttól is), nem mellesleg - tudom, ez már késő "bánat" - MINDIG meg kell nézni, hogy van-e benne használati, bontsák csak ki szépen a dobozkát a pénzünkért, hiszen egyébként sem lehet magyar nyelvű használati nélkül SEMMIT forgalmazni Magyarországon.... de nem is emiatt írok, ez a gond biztosan megoldódik, kapsz majd valakitől használatit (annyit talán tanácsolnék, hogy abban a hsz-ben, ahol olvasod, hogy x.y-nak Aldis gépe van, próbálj a nicknevére kattintva emailt küldeni neki - ha szerencséd van az email címe publikus - , mert nyáron nem pörög annyira a fórum, ki tudja mikor néz be leközelebb stb.stb.).... tehát rozsliszt:

 

én még sosem próbáltam csak rozslisztből, mert azt olvastam, hogy túl sűrű lesz a kenyér ... de keverni lehet én kb.7o-3o arányban szoktam (3o % rozs).... az arányokat persze ízlés szerint változtathatod.

 

Pl. ezeken az oldalakon is találhatsz sok receptet:

 

http://emargit.gportal.hu/gindex.php?pg=5415270&nid=1050758

 

http://limarapeksege.blogspot.de/2009/05/tarkonyos-raguleves-rozscipoban.html

 

Előzmény: r0by77 (2405)
r0by77 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 2405

Sziasztok!

 

Piicit visszaolvasva, úgy látom, hogy többeteknek is van Aldis bb1350-es kenéyrsütője. Nos, mi is vettünk Balatonfüreden pénteken, de itthon kibontva a dobozt, nem találtunk leírást benne. Valaki esetleg el tudná nekem küldeni digitális formában?

Egyébként nekem most az allergiaszezonban kerülnöm kell a búzalisztből készült dolgokat. Kíváncsi vagyok, hogy például rozslisztből, vagy kukoricalisztből lehet-e finom kenyeret sütni:)

.ETNA. Creative Commons License 2012.07.01 0 0 2404

Csak szólok - így utólag:-)  "A rétesliszt és a gríz korpatartalma, hamutartalma azonos a finomlisztével, hiszen ehhez is csak a búzamagbelsőt használják fel, csak durvábbra őrlik."

Előzmény: BaGira-79 (2402)
blaze73 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 2403

én a BL80 és BL112 kenyérlisztben hiszek :)

Előzmény: BaGira-79 (2402)
BaGira-79 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 2402

Mi 1 időben mindig réteslisztből süt5tük a kenyeret.

Előzmény: blaze73 (2397)
tszabi Creative Commons License 2012.06.28 0 0 2401

Sikerült találnom egy ksi infót róla. Ezek ugy látom a lisztek francia jelölései.

Legalább annyit azért megtehetne a moulinex, hogy az országban érvényes jelöléseket használja a kézikönyben... ha már a lisztekre sincs általános minden országban érvényes jelölésük..

 

http://www.thefreshloaf.com/node/4628/european-flour-types-german-550-french-t-55-italian-00-flours

Előzmény: tszabi (2398)
JRX Creative Commons License 2012.06.28 0 0 2400

TL - tésztaipari felhasználású célliszt   ... de akár elírás is lehet.

Előzmény: tszabi (2396)
blaze73 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 2399

passz.

Előzmény: tszabi (2398)
tszabi Creative Commons License 2012.06.28 0 0 2398

Köszi.

Azért googlival rákerestem a t55-re találtam egy receptet, amiben T65, T55, T45-s liszteket irnak. Ezek vajon milyen lisztek?

http://www.otletkonyha.hu/receptek/pekaru-teszta-alapok/edes-pekaru/csokikremmel-toltott-aprosutemeny/190/129/5589/

Előzmény: blaze73 (2397)
blaze73 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 2397

gondolom a hazai BL55 lisztre gondol : BL-55: finom(búza)liszt 

 

jobban jársz azonban ha kenyérlisztet veszel : BL-80: fehér kenyérliszt   (Nagyi Titka stb.)

Előzmény: tszabi (2396)
tszabi Creative Commons License 2012.06.28 0 0 2396

Üdv !

 

Lett egy Moulinex kenyérsütő gépem. A hozzá adott könyvben lévő receptek T55-s lisztet írnak.

Ez milyen liszt lenne? mert ilyen jelölésű liszt szerintem nem létezik.

 

BaGira-79 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 2395

Persze. Rosszabb minőségű liszttel is nyugodt lélekkel odatehti az ember, jó kenyér lesz. :-)

Előzmény: blaze73 (2394)
blaze73 Creative Commons License 2012.06.26 0 0 2394

dettó.

én is minden kenyeret az 5-ös program "teljesk." sütök.  bevált.  

Előzmény: BaGira-79 (2393)
BaGira-79 Creative Commons License 2012.06.26 0 0 2393

Én sose használom a normál programot. Mindig a teljes kiörlésűn (Wholewheat) csinálom.

Előzmény: v.zoltan78 (2391)
v.zoltan78 Creative Commons License 2012.06.26 0 0 2392

JAjh :)

 

Start! (azért fontos hogy elinduljon ,stop hosszan nyomva leállítja )

Előzmény: v.zoltan78 (2391)
v.zoltan78 Creative Commons License 2012.06.26 0 0 2391

kb. 85 dkg-os kenyérhez: 50 dkg liszt, 3 dl víz (kalácshoz 3dl tej), 2 kiskanál só, (kalácshoz 1) 1 evőkanál cukor (kalácshoz 3), 2 dkg élesztő, 1-2 dkg vajat v. margarint is lehet bele.

Világos (light) lcd-n a "COLor" gombbal, súly 2 lb (1kg- os) a "size" gombbal.

1 -es menü (basic, általában 3 órás).

Időzíteni is lehet a le- fel nyilakkal (óra piktogrammnál), annyi idő múlvára lesz teljesen készen, amennyi órát beállítassz. (ha este 8 kor 10 órára pörgeted fel az időzítőt, akkor reggel 6 ra lesz kész:))

 

Az én kérdésem az lenne, hogy ismeri- e vki a lekvárfőző (jam) programrészt rajta (9-es menü) , próbálta- e, működik- e, ill. hogy vajon hány fokon keveri a löttyöt, mennyi folyadékot, v. gyümölcsöt lehet beletenni?

Köszi!!!

Előzmény: vejne (2386)
BaGira-79 Creative Commons License 2012.06.26 0 0 2390

Upsz..:-$ Hiába, + vagyok fázva, picit "orrombul" írock..

Túl van tárgyalva..!

+hívlak 1 általam, a gépben süt5t -folyékohny- kenyérre! :-)

Előzmény: firmitudo (2389)
firmitudo Creative Commons License 2012.06.25 0 0 2389

A tojás nálam abszolút improbizatív tétel. :-)

 

Tíz percet vettél el az életemből mire rájöttem, hogy elütötted a "v"-t "b"-re:). Egy sör és felejtős;).

Előzmény: BaGira-79 (2385)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.25 0 0 2388

Német, vagy angol a felirat a gombokon?

Előzmény: vejne (2386)
BaGira-79 Creative Commons License 2012.06.25 0 0 2387

Mit nem értesz róla?

Ezek általában 1 kaptafa.

Mesélj, segítünk! :-)

Előzmény: vejne (2386)
vejne Creative Commons License 2012.06.25 0 0 2386

Sziasztok! Anyósomtól megkaptuk az általa nem használt TRION TR-7492 kenyérsütőt, de persze használati nélkül.

A neten nem találok sehol. Csak a hiányát feszegető beírásokat. Szóval nincs véletlenül valamelyikőtöknek 

emailezhető formátumban? Köszi!

BaGira-79 Creative Commons License 2012.06.25 0 0 2385

A tojás nálam abszolút improbizatív tétel. :-)

De, szerintem, van olyan süti, amelyiknél csak bele kell keverni a lisztbe a tojást, azt csinálja az én esetemben a gép is..

Mennyivel kényelmesebb mindig mérlegelni a liszt + mindent, mint bepoharazni a tepsibe, "Teh"? :-D

Előzmény: .ETNA. (2384)
.ETNA. Creative Commons License 2012.06.25 0 0 2384

Nem tudományos ez... "Teh".... inkább kényelmes (de nagyon)... a tojást a sütiknél is mindig el kell keverni .... gondoltam a kenyérnek sem árthat.. pláne, hogy így írj a használati  :-))))

Előzmény: BaGira-79 (2379)
.ETNA. Creative Commons License 2012.06.25 0 0 2383

Nem hinném.... persze, ha a gyorsprogin csinálod ....

Előzmény: folyamatjavító (2378)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.24 0 0 2382

Több szempontból érthetetlen a kérdés. Bolti kenyerek gyorskelesztve vannak? Hogyan? Mit kell itt megoldani? Követed a kezelési utasítást, belerakod az élesztőt és annyi.

Előzmény: folyamatjavító (2378)
BaGira-79 Creative Commons License 2012.06.24 0 0 2381

Úgy, ahogy leírtam. :-D

Előzmény: folyamatjavító (2378)
blaze73 Creative Commons License 2012.06.24 0 0 2380

Ah, értem, ok.  Én méricskélek, az vált be :)

Előzmény: BaGira-79 (2379)
BaGira-79 Creative Commons License 2012.06.24 0 0 2379

Én nem csinálom ilyen tudományauchan. :-)

A "kis adag" kenyérhez 1 pohár víz, 1-1 nagykanál tej és olaj tetejére m1 a 3 pohár liszt, a szélére 1 kiskanál só, 1 nagykanál cukor, és a közepére képezett mélyedésbe 1 kiskanál száraz élesztő (bár újabban anyum hagyományos élesztővel csinálja, azt a vízben 1 kicsit futkároztatni kell), a nagy adab ennek a 1,5-szerese.

A tojást csak simán beleütöm a vízbe, a hagymát is az előkészítéskor aprítom bele.

Előzmény: blaze73 (2375)
folyamatjavító Creative Commons License 2012.06.24 0 0 2378

Most találtam ezt a fórumot, de jut eszembe, a kenyérsütő véletlen nem ugyanúgy gyorskeleszt, mint a bolti kenyereknél? Hogyan oldjátok ezt meg?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!