Keresés

Részletes keresés

Falusi1 Creative Commons License 2010.10.27 0 0 8364

Köszönöm a választ.

A " juhfarkos" forgalmazó elérhetetlen. Megpróbálom annál akit most írtál, de hajlok a savignonra, mert a francról már úgy látszik le kell mondanom.

Egyébként a termelők valóban azzal magyarázzák a franc hiányt, hogy egyszerűen nem volt iránta kereslet.

Előzmény: Cirfandlia (8361)
Floo2 Creative Commons License 2010.10.27 0 0 8363
Bussay doktor nem siette el a szüretet az idén sem, nagyon jól tette!
Jó meteorológusa lehet :))
Inzám Sándor Creative Commons License 2010.10.27 0 0 8362
Figyellek... :-)
Előzmény: BZoltan (8359)
Cirfandlia Creative Commons License 2010.10.27 0 0 8361
"Hasonló" a franc és sauvignon de utóbbi mind a világban mind Mo-n sokkal népszerűbb, elterjedtebb. Franc kisebb nagyobb arányban inkább csak Villány, Szekszárd környékén fordul elő; Egerben páran termesztenek. Hogy miért nincs oltvány belőle feléd - valószínű nem keresik, ezért marad a termelő nyugodtan hívd fel. Egyébként ezen a linken: http://vitis.hu/ a magyar szövetség oldalán találhatsz további infót, esetleg érdeklődhetsz más termelőnél is.
Előzmény: Falusi1 (8360)
Falusi1 Creative Commons License 2010.10.26 0 0 8360

Generosa ügyben sajnos nem tudok segíteni, de a juhfarkra általad talált forgalmazó, mint kiderült, cabernet francot is forgalmaz.

Bár nem az én kérdésemre válaszoltál - mint ahogyan más sem - de azért köszönöm a tippet.

Néhány bejegyzéssel előbbi kérdésem továbbra is aktuális MINDENKIHEZ!

Előzmény: szarkafarka (8351)
BZoltan Creative Commons License 2010.10.26 0 0 8359
Szerintem december elején. Igyekszünk vele amennyire lehet :) ígérem.
Előzmény: Inzám Sándor (8349)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.26 0 0 8358
Egy telefont megér.
Előzmény: szarkafarka (8357)
szarkafarka Creative Commons License 2010.10.26 0 0 8357

Végső soron oltóvessző is megfelelne, van bőven kihajtott alanyom.

 

Nálam csak oltvány marad meg.

Előzmény: Törölt nick (8354)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.26 0 0 8356
Aletta, mint vörösbor szőlő :)
Előzmény: szarkafarka (8352)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.26 0 0 8355
Hehe...szőlőként adtam el a termést, de a minimálbér így is összejött a 1,8 hektárról. Havaj :DD
Előzmény: Zalancelot (8347)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.26 0 0 8354
Vagyishogy nála asszem gyökeres vessző van, nem oltvány, de azért rákérdezhetsz, hátha...
Előzmény: Törölt nick (8353)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.26 0 0 8353
Hetényi Józsefnél érdeklődj Ballószögön. Telefon: 06-20/485-6081
Előzmény: szarkafarka (8351)
szarkafarka Creative Commons License 2010.10.26 0 0 8352

Találtam egy forgalmazót

 Juhfarkra

http://www.fors-2005.on.hu/feher.html

 

Előzmény: Inzám Sándor (8349)
szarkafarka Creative Commons License 2010.10.26 0 0 8351

Generosa oltványokat keresek.

 

Tudna valaki konkrét beszerzőhelyet ajánlani?

 

Előre is köszönöm.

Derekhegy Creative Commons License 2010.10.26 0 0 8350
Inzám Sándor Creative Commons License 2010.10.26 0 0 8349
Zoltán, a 2009-es juhfark mikor jön ki kereskedelmi forgalomba?
Előzmény: BZoltan (8348)
BZoltan Creative Commons License 2010.10.26 0 0 8348
Valószínűleg rosszul fogalmaztam. Elnézésedet kérem.
Szerintem az a 3000-3500 palack bor elég lesz arra, hogy a rendszer üzemeljen 2012-ben.
Előzmény: Zalancelot (8347)
Zalancelot Creative Commons License 2010.10.26 0 0 8347
Szóval sehogy.
Sejtettem, vagyis az idei év a borgyáraknak lesz Hawai..
:-)))
Előzmény: BZoltan (8345)
BZoltan Creative Commons License 2010.10.26 0 0 8346
A 2500 liter amúgy lefele és felfele is cirka... mivel a szüret folyamatosan ment így nem biztos, hogy minden bor használható lesz-e. 2500 az legrosszabb esetben is van, de én bizakodó vagyok, hogy lesz ez 2700 liter is, ami a legjobb eset.
Előzmény: Zalancelot (8344)
BZoltan Creative Commons License 2010.10.26 0 0 8345
Szívesen. Nem titok ez sem. Az idei év nagyon komoly anyagi terhet jelent nem csak nekünk, de az egész ágazatnak.
Sok fejlesztést, befektetést át kell gondolnom el kell halasztanom, vagy éppen előre kell hoznom.

De azért fontos tudni, hogy a 2010-es borok a 2012-es szőlészeti/borászati év finanszírozásában lesznek fontosak. Addig meg még van idő és a 2008-2009-es borok árbevételéből tudok tartalékot képezni.

A részletes költségkimutatásainkkal nem untatnálak, de az éves művelési költségeinket amit azért ha nagyon-nagyon nyögvenyelősen is, de lefedi az idei termés

Sajnos tény, hogy még a stabil pénzügyi alapokkal rendelkező termelőknek is nagyon komoly csapás ez az idei év.
Előzmény: Zalancelot (8344)
Zalancelot Creative Commons License 2010.10.26 0 0 8344
Egy dolgot árulj el.
2500l bor(legyunk nagyvonaluak) hogyan bír eltartani 15000 szőlő tő művelést, és a borhoz tartozó pincemunkát.
A többiről ne is beszéljünk.
Előzmény: BZoltan (8343)
BZoltan Creative Commons License 2010.10.26 0 0 8343
Tegnap nálunk véget ért a szüret. 15 ezer tőkéről cirka 2500 liter színmust jött le. Ez cirka a fele annak amit a virágzás előtt megálmodtam.
Gyakorlatilag az elmúlt három hétben folyamatosan ment a válogatás és a feldolgozás. Átlagban 20.5-22 mustfokot mértünk, a savakkal nem lesz idén gond, ízre, aromára közepes.
Falusi1 Creative Commons License 2010.10.25 0 0 8342

Szőlőoltvány ügyben kérek segítséget.

Hiánypótlásként szükségem lenne 4 db. Cabernet franc oltványra. Budapesten és részben Pest megyében már majdnem az összes oltványárusítással foglalkozó üzletet felhívtam de ez a fajta sehol nincs. Savignon még lenne, de számomra érthetetlen módon francot  legközelebb csak Abasáron találtam (az interneten), ott is csak egy termelőnél.

Felhívni azonban még őt sem mertem, mert ha meghallja hány gyökeres vesszőről van szó, valószínűleg kinevet. Gödöllő és Hatvan között lakom félúton, így autópályán viszonylag könnyen elérhető, ha más megoldást nem találok.

Tud valaki jobbat?

Ui: Mi a magyarázata, hogy a francot, a savignonnal ellentétben ilyen nehéz találni, holott hasonlóak?

--atis-- Creative Commons License 2010.10.24 0 0 8341
Köszi, közben megtaláltam!
Üdv: Atis
Előzmény: --atis-- (8340)
--atis-- Creative Commons License 2010.10.23 0 0 8340
Szervusztok!
Ma leszedtem a kis szőlőmet, és egy mérés erejéig kaptam egy mustfokolót.
11 fokos hőmérsékleten 17 mustfokot mutatott.
Kérdésem, hogy 17,5 C fokon ez mennyi mustfokot jelent?
japaszturo Creative Commons License 2010.10.22 0 0 8339
Szerintem: Ha szeretsz a szőlészettel foglalkozni, és úgy látod hogy a területen van megfelelő termés, akkor megéri a ráfordított munka,akkor érdemes vele foglalkozni.De csak azért hogy elfáradjál? Ez a terület hirtelen fellángolással nem javitható csak akkor ha folyamatosan müveled vagyis kapálod.
RAMBO Creative Commons License 2010.10.22 0 0 8338
Régen nem nagyon volt választása a szőlőnek - nem volt kordon. Sőt, a Balaton-Felvidéken még karó se, mert drága volt. A szőlővesszőket összeszedték, és csokorban felkötötték. Ez jobb karokból indulva, mert levegősebb a tőke belseje.
Előzmény: Inzám Sándor (8337)
Inzám Sándor Creative Commons License 2010.10.22 0 0 8337
Karos lehet ugyanaz mint a gyalog művelés?
Gondolom erre nem mindegyik fajta szőlő alkalmas.
Előzmény: RAMBO (8336)
RAMBO Creative Commons License 2010.10.22 0 0 8336
Ebben igazad van.

Ha én ilyen öreg szőlőt kapnék, 100%, hogy hagyományos, karos (nem elírás, karó nélküli, karos) művelésbe fognám, megnézném, mit tudnak a régi művelési módban.
Előzmény: BZoltan (8334)
Inzám Sándor Creative Commons License 2010.10.22 0 0 8335
Igazatok van mindőtöknek, mert egyrészről valóban van kockázata ennek, másrészről meg ha azt nézem hogy kvázi "csak" próbálkozom egy öreg szőlő felélesztésével, akkor szerintem igenis jó tanulópénz lehet még akkor is ha a végén mondjuk eladja a területet a szomszéd, bár ezt nem hinném de most hogy így mondjátok felkészültem rá. :-)

Szóval tapasztalatnak mindenképp megéri szerintem de örülök hogy felhívtátok a figyelmemet egyéb tényezőre is mert a lelkesedés bizony sokszor eltereli az ember figyelmét a realitásról.

Viszont most, hogy így "eldöntöttük" azt hogy belevágok egyéb technikai jellegű kérdésekkel foglak bombázni benneteket. :-) Illetve majd folyamatosan beszámolok a fejleményekről.
Előzmény: BZoltan (8334)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!