Keresés

Részletes keresés

steelhaand Creative Commons License 2011.09.15 0 0 8305

Ok mindkettő bejegyzésre ;)

 

Előzmény: BoBoYSA (8300)
KRISZ2007. Creative Commons License 2011.09.15 0 0 8304

Én nem kaptam meg a leveledet, csak a Krulisét, meg a Wrie-ét. Na, mindegy megírtam én is az észrevételeimet, a hiányosságokról meg az elírásról.

Előzmény: BoBoYSA (8299)
KRISZ2007. Creative Commons License 2011.09.15 0 0 8303

Ez nagyon tetszik!

Kár, hogy nem Zarándokolt el János a találkozóra! :)

Szerintem sárgulni fog az ég Magyarország felett, ha ezt a cikket olvassák az emberek.

Előzmény: krulis (8291)
BoBoYSA Creative Commons License 2011.09.15 0 0 8302

Annál édesebb lesz, amikor megtalálom. Egyébként nézgettem a környékbeli házakat, de mondom, lehet hogy nem is Kazinczy hanaem Akácfa? azán átsétáltam oda, meg továb... és tovább... :-)

Előzmény: per/sanchez (8301)
per/sanchez Creative Commons License 2011.09.15 0 0 8301
Bocs, nem tudom miert, az 54 szam volt becsipodve. A ontos cim: kazinczy u. 52/c
Előzmény: BoBoYSA (8292)
BoBoYSA Creative Commons License 2011.09.15 0 0 8300

Ha megvan jelezd légyszíves, és valami alkalmas helyszínen :-)) találkozhatnánk.

Előzmény: steelhaand (8298)
BoBoYSA Creative Commons License 2011.09.15 0 0 8299

KÉREM, OLVASSÁTOK EL A LEVELEZŐLISTÁBA ÍRT LEVELEMET!!!

steelhaand Creative Commons License 2011.09.15 0 0 8298

of course

Előzmény: BoBoYSA (8296)
barbon1 Creative Commons License 2011.09.15 0 0 8297

 

Ebben is van némi igazság :)

BoBoYSA Creative Commons License 2011.09.15 0 0 8296

És lehetne szó róla, hogyha szépen megkérlek akkor átmásold?

 

Előzmény: steelhaand (8295)
steelhaand Creative Commons License 2011.09.15 0 0 8295

De lehet, nem nagy ügy. 3 max 4 DVD-re kifér. Legalább is ez az anyag.

Előzmény: BoBoYSA (8294)
BoBoYSA Creative Commons License 2011.09.15 0 0 8294

Nem lehetne ezeket DVD lemezre átírni, vagy CD-re vagy nem tudom?

Mennyire nehéz ügy ez?

Előzmény: steelhaand (8288)
BoBoYSA Creative Commons License 2011.09.15 0 0 8293

Nocsak. Olyan mintha ott lett volna. :-).

Előzmény: krulis (8291)
BoBoYSA Creative Commons License 2011.09.15 0 0 8292

Hát majdnem összfutottunk.

Én éppen a Pirítós kerestem (17:30-kor), de nem találtam, mert az 54 szám alatt kerestem (lásd 8225 bejegyzés).

Node sabaj a Grabanc-cal kárpótoltam magam. A Szimplakertben meg egy Keserűmézzel (ott is összetalálkozhattunk volna.)

Bár a Szimpla a 650 Ft korsó árával nem nagyon tetszett. Amikor meg valami főnököt megkérdeztem, hogy miért nem lehet a vécét bezárni, azt mondta, hogy a narkósok ne ott legyenek rosszul. Ettől meg elszomorodtam.

Előzmény: viztamas (8289)
krulis Creative Commons License 2011.09.15 0 0 8291

Zarándok János írt rólunk...:)

 

Első Magyar Házisörfőző Egyesület

Első Magyar Házisörfőző Egyesület Harmadik alkalommal került megrendezésre a házi sörfőzők, pontosabban az otthonfőzők találkozója. Szép számmal képviseltette magát a hazai sörfőző közösség. A létszám nyilvánvalóan nem teljes, sok otthonfőző biztosan nem is hallott[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

 

Más: minden tag fent van a levlistán?

steelhaand Creative Commons License 2011.09.15 0 0 8290

jogos ;))

Előzmény: viztamas (8289)
viztamas Creative Commons License 2011.09.15 0 0 8289

http://www.bjcp.org/stylecenter.php

 

http://www.beerappreciation.com/HowtoBeerTasting.pdf

 

http://www.alabev.com/taste.htm

 

http://beer.about.com/od/howtotastebeer/ht/HowToTasteBeer.htm

 

bár a google-t mindenki ismeri sztem. :)

 

 

tegnap voltam a pirítósban a kazinczy utcában és ittam brokát kávésat. iszonyatosan gejl volt nekem.

 

elmentem a szimplakertbe, de nagy volt a tömeg. szerencsére előtte még voltam a hrabalban. na, azok a sörök nagyon jók.

steelhaand Creative Commons License 2011.09.15 0 0 8288

Következő találkozóig gyakorolhatnánk a kisüzemiek sörein a metódikát °˘}

Ya lejött végre a American Brewers Guild Brewmasters lectures 12 gigás videó tananyaga. 4 rész kivételével 20 fejezet. Ezeket is végig kellene nézegetni. Egy-egy fejezet 2,7 óra!

Előzmény: WriE01 (8284)
WriE01 Creative Commons License 2011.09.15 0 0 8287

Szerintem ez nem kérdés volt. Azaz a "vagy" az nem logikai oprátor (||) hanem a létige (to be)! :)

Előzmény: viztamas (8285)
viztamas Creative Commons License 2011.09.15 0 0 8286

saját tapasztalatom szintén uaz, mint amit Daniel írt.

 

arra jó lehet, hogy főzés közben nézegesse az ember, hogy most éppen mi a pálya.

 

én fokolót használok mostanában. elvihettem volna kölcsönbe neked. ha találkozunk októberben, kölcsönadom.

Előzmény: KRISZ2007. (8276)
viztamas Creative Commons License 2011.09.15 0 0 8285

nem bocsátkozom találgatásokba. :)

Előzmény: DanielOrtega (8274)
WriE01 Creative Commons License 2011.09.15 0 0 8284

Igen, igen. Nagyon jó hangulata van a spontán sör nyitogatásnak. Bár tény, hogy nekem is kimaradt egy-két izgalmas palack.

Nehezen tudok elképzelni olyan rendszert, amikor valamilyen szervezett formában kóstolgatunk. Valami olyasmi lenne járható, mint egy árverés. Ha valaki hoz egy típusból több palackkal is (pl 3), akkor benevezheti a kóstolásba és amikor sor kerül rá, akkor mond az adott sörröl pár szót. Aztán ki lehet tölteni a kóstolóknak.

Lehet van jobb ötletetek, de sajnos még van bő fél évünk a metódus kitalálására ...

Előzmény: DanielOrtega (8278)
steelhaand Creative Commons License 2011.09.15 0 0 8283

Jó gondolat. Így mélységeiben el lehet merülni a hely szellemében is.

Előzmény: WriE01 (8282)
WriE01 Creative Commons License 2011.09.15 0 0 8282

Azt mondod tervezzüök meg az útvonalat, de én úgy gondolom, egy helyszínre menjünk egy nap, és akkor ott eltöltenénk egy kicsit több időt. Akár valamiféle pontozást is meghatározhatnánk, hogy lassuk az adott sör kinek mennyire szimpatikus. Persze úgy, hogy ne befolyásoljuk egymást. Aztán persze az eredményeket később a nyilvánosság elé is tárhatjuk, hamár a sör propagálása az egyik fő célunk...

 

Előzmény: BoBoYSA (8279)
steelhaand Creative Commons License 2011.09.15 0 0 8281

Meg kell sasolni, hogy a borosok hogyan csinálják. Mármint mi dönti el a sorrendet a kóstolásban és miket szoktak általában csoportosítani egy-egy alkalommal (ebben ha kell tudok segíteni). Pl. a fűszereseket, ízesítetteket  a legvégére kell tenni (mondjuk ez egyértelmű) stb.

Előzmény: DanielOrtega (8278)
barbon1 Creative Commons License 2011.09.15 0 0 8280

Egyetértek veled ezzel a kóstolási metódus kidolgozásában.Egy-két ötletem van is,de még egy kicsit rágódok rajta

Előzmény: DanielOrtega (8278)
BoBoYSA Creative Commons License 2011.09.15 0 0 8279

A Csakajósörben csapolják a Grabancot.

DanielOrtega Creative Commons License 2011.09.14 0 0 8278

Ki kellene dolgozni valami kóstolási rendszert. De ne úgy, hogy leülünk és végigkóstolgatjuk mert az unalmas :) Össze kellene mindenkinek írnia, hogy milyen söröket hoz(barna-világos-vörös-kék,erős-gyenge,édes-száraz) Ebből lehetne egy listát csinálni, hogy legalább a könnyedebbektől haladjunk a durvábbak felé. Ehhez az is kell, hogy mindenki egy időben érkezzen, mert mi is nyitogattunk már jócskán mire a fél létszámot elértük:D De nekem az eredeti is tetszik az olyan spontán nyitogatós, csak akkor sok sörröl lemarad sok ember :)

DanielOrtega Creative Commons License 2011.09.14 0 0 8277

Ezt a hozzászólást az amazonon találtam.

 

"This review is from: Sainstore Refractometer for Measuring Sugar Content for Beer or Wine Overall this is a great deal. It was the cheapest I could find. I homebrew, had a gift card, and figured I would give the gadget a try. Shipping was insanely fast. I received it within two days of placing my order. The overall quality is good. Comes with a plastic case to store it, a small screwdriver, and a small plastic dropper.

I have a hydrometer and take readings frequently. I used the refactometer and hydrometer on a couple of different brews and the Opening gravity is usually dead on, but when you read the Final gravity that is a different story.

For example I took reading using both the hydrometer and the refactometer for OG. They came out the same or with a .001 difference. Although when I took the FG reading the refactometer gave me a FG of 1.001. I used several different calculators and spreadsheets online and they gave me approximately the same readings.

I knew it wasn't right so I took a reading with my hydrometer and it gave a reading of 1.018 which is close to what it was supposed to be. For some reason the reading isn't accurate once alcohol is introduced.

When your beer starts to ferment and alcohol becomes present, the refractometer's accuracy diminishes. There are online calculators that say they compensate for it. I just haven't found any that work consistently. Bottom line...it doesn't work on FG and you should always use a hydrometer to ensure accuracy.

I read this online prior to purchasing so it wasn't a big deal to me. I got it as a extra gadget and really enjoy how easy it is to take OG readings. Plus you only need one small drop, which means more beer for drinking!

Also, it didn't come with the "complimentary copy of Learn To Brew: Recipe Formulation Made Easy computer program" like they say."

Előzmény: KRISZ2007. (8276)
KRISZ2007. Creative Commons License 2011.09.14 0 0 8276

Cöh-cöh-cöh!

 

MÁS: Elkezdtünk beszélgetni, hogy valami nem jó a refraktométerrel. Sajnos valamiért nem fejetzük be. Mi is a baj vele? Ma is néztem 6000 körül elég jó árban volna.

Előzmény: viztamas (8273)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!