Keresés

Részletes keresés

marusz77 Creative Commons License 2003.09.08 0 0 1036
Gpippó irta pár sorral lejjebb:
"...Japanese Garden. Ugyan nincs édesvízü zuhany vagy medence, de messze itt vannak a legszebb korállok..."

Az igaz, hogy medence nincs, de VAN egy elég normális ffi és női ZUHANYZÓ.

karesz4 Creative Commons License 2003.09.08 0 0 1035
Üdv!

Szerintem Petrába sem érdemes a fakultatív programos busszal menni. Az utazási iroda 79 dollárért kínálja fejenként (igaz kajával, belépővel) de még így sem éri meg. Azok az utastársaink akik busszal mentek, nagyon megbánták...

Karesz

Előzmény: Pic7 (1032)
Csikóó Creative Commons License 2003.09.08 0 0 1034
Sziasztok Emberkék!
Mit hallottatok a Hotel Petra nevű 3*-os épület komplexumról Aqabában? Ha valakinek elsőkézből való infoja van az még jobb lenne.
Köszi
Pic7 Creative Commons License 2003.09.08 0 0 1032
Üdv!
Bár egyelőre úgy néz ki a helyzet, hogy taxizni fogunk, lehet, hogy Petrába mi is busszal megyünk, ha van normális járat Aqabából. Úgy értem, 10 körül már Petrában van és nem indul vissza 6 előtt. Tudtok valami infót?
kats001 Creative Commons License 2003.09.08 0 0 1030
Sziasztok!

Mi 15-én indulunk Aqabába, és taxizáshoz keresünk társakat, 25 éves pár vagyunk. A Radisson SAS hotelben fogunk lakni.

A tervezett programunk teljesen klasszikus:

1. Petra
2. Wadi-Rum (esetlegesen ottalvással, ez még nincs eldöntve)
3. Holt-tenger, Nébó-hegy.

Ezeken kívül még nagyon érdekel minket is az üvegfenekű hajókázás, de még nem döntöttük el, hogy azt pontosan hol tegyük.

Ha esetleg ugyanekkor van a környéken még egy-két fiatal, akkor jó lenne együtt jönni-menni. Beszélünk angolul, és a mások által ajánlott taxisokkal is előre tudunk e-mailen egyezkedni.

Kata (06-70-237-8408, kats001@yahoo.com)

kalifa1 Creative Commons License 2003.09.08 0 0 1029
Kedves Eszter!

Jordánia nemzeti parkjairól találsz információt az Idegenforgalmi Minisztérium (www.mota.gov.jo) és az Idegenforgalmi Tanács (www.see-jordan.com) honlapján. (Utóbbinál pillanatnyilag csak a címoldal látható.) Érdemes megnézni a miskolci Baraka turisztikai cég programját is (http://www.baraka.hu/jordania).

Üdv
Kalifa

Bumbiii Creative Commons License 2003.09.08 0 0 1028
Sziasztok Utazók!

Mi a feleségemmel szept 11-én utazunk ( tudom nem a legszerencsésebb dátum, de hát ide volt hely ). A Petra Hotelben fogunk lakni. Hárman megyünk a feleségemmel és a fiammal ( 10/35/38 )
A korábbi tapasztalatok alapján, miután végigolvastam őket, eldöntöttük, hogy a taxis megoldást választjuk. Ehez keresünk társat, vagy társakat. Sajnos az Angol nem erős oldalunk, így lesz gondunk valószínüleg, de majd megoldjuk. Négy programot tervezünk, bármilyen sorrendben.
1 Petra
2 Holt tenger, Nébó hegy, Amman, Madaba, esetleg Jerash, ha belefér
3 Vörös tengeri hajózás a helyi erőkkel
4 Wadi Rum
Ha valakinek van kedve velünk tartani örömmel társulnánk, akár egy programra is. Az írodás programok nem nagyon vonzanak.

SGYA Creative Commons License 2003.09.08 0 0 1027

MA ESTE INDULUNK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(AQUA II-BE)
DRUKKOLJATOK, HOGY MINDEN JÓL MENJEN!!!!

KÖSZÖNÖK MINDEN INFOT!!!

ÜDV. MINDENKINEK!
Gyöngyi

LLaci1978 Creative Commons License 2003.09.08 0 0 1026
Sziasztok,

Másodikán érkeztünk vissza Aqabából. Elsőként megköszönöm a fórumon előttem szólóknak a hasznos infókat. Csak megerősíteni tudom a már elmondottakat, de azért mesélek én is; ami talán fontos plusz info hogy a képelőhívás igencsak olcsó, de ezt ld. lejjebb.
A Jordan Tours (JT) által mentünk négyen (szüleim, barátnőm, és én), és a Golden Tulipban voltunk. Mikor kiértünk még úgy gondoltam a 2-t fizet 3-at kap action keretében megoldom a 3 utat (Petra, Holt-tenger, Wadi Rum) fakultatív programként az irodán keresztül (a szüleim miatt nem akartam a kalandosabb taxit választani), de addigra ez már nem működött (az idegenvezető azt mondta a Jordán kormány már nem ad ehhez támogatást).
A fak. programok igencsak drágák, ígyhát a taxi mellett döntöttünk a Petrai és a Holt-tengeri (itt voltunk a Nébo hegyen is) út esetén, míg a Wadi Rumot fakultatívként csináltuk. Hogy miért így? Egyrészt mert a fórumon előttem szólók szerint a Wadi Rum jobb az irodával, másrészt pedig egy buliról volt szó amihez azért több ember kell, plusz még a szüleimet nem akartam egy végletesen kalandos túrába belevinni (egyébként pedig én igen hajlamos vagyok csak úgy nekiindulni…).

Most pedig egy kicsit részletesen:
*A taxis
Anwar Wedyan a neve, nagyon megbízható, és nagyon kiegyensúlyozottan vezet. Samsung (!) márkájú a kocsija. A szálloda recepciósát kértük hogy hívjon egy megbizható taxist (mégiscsak ő jobban tudja melyik taxis az…), ő ajánlotta Anwart. Anwart csak ajánlani tudom én is!. A mobil telszáma: 00962-79-507-1633 (ezt a számot azért még ellenőrzöm, mert eddig nem tettem meg.). A fiának az emil címe malwidyan@yahoo.com. Egyébként 57 éves 10 (!) gyereke van egy feleségtől és 20 évig volt a légierőnél, így volt Amerikában és Angliában; jól beszél angolul.

*Aqaba, alkudozás és árak
Úgy vettem észre a sok magyar miatt már nemigen lehet nagy alkudozást csapni, a helyiek hozzászoktak hogy a magyarok nem milliomosok és úgyse fognak irreálisan sokat fizetni még akkor se ha nagyon szeretnék. Aqabán belül 0,5-1 JD a taxi létszámtól függetlenül.
A taxi RDC-hez 3-4 JD.
Az ásványvíz 2liter 300-400 fills.
Ami fontos: a képelőhívás 36-os filmre 5 JD 10x15-ös képméretben (1-2 óra alatt kész!); ez igencsak olcsó az itthonihoz képest!!! Emiatt 170 képet csináltunk, és hazafelé a repülőn már ezeket nézegettük!!! Mi a város mű vízeséséhez közeli Photo Hagopnál csináltattuk az előhívást; egy őrült fickó van ott, aki lelkesen tanul magyarul.
Van egy Gulf Souvenir nevű kis bolt ahol mindenféle ajándéknak valót lehet venni. Mi ezüst nyakláncokat vettünk az utolsó napon ott. A bolt egy Majdy nevű egyiptomi srácé, s ha ránk hivatkoztok (Ági és Laci) akkor 15% kedvezményt ad (nekünk is adott egy másik ékszerész haverja miatt aki hozzáküldött minket).
A pénzváltáshoz van egy rakat bank. 100USD = 70,8JD általában. A pénzváltóknál ez 100/70 arányú.
Aqabában közel van az Aqvárium amit érdemes lehet megnézni bár elég drága 2JD/fő.

*A hotel: Golden Tulip
4 csillagos. Nagyon jó a kaja, nekünk reggeli és vacsora is volt; mindkettő büfé rendszerű. A sütik nagyon változatosak és finomak! A légkondi és a hűtő ahogy hallottam mindenhol tökéletesen működött. A széf ingyenes.

* Petra
Szerdai napon voltunk, Anwar 50 USD-ért vitt minket oda vissza (ő kint várt minket). A belépő 11JD/fő 1 napra. Szó sem volt tolakodó beduin gyerekekről! Amelyik oda is jött az kínált valamit, de számomra nem volt zavaró. Viszonylag kevés látogató volt. A kolostorhoz fel kell menni! Gyönyörű a kilátás. Barátnőm és én szamarakkal mentünk fejeként oda-vissza 6JD-ért. Nem veszélytelen ám szamarakkal menni a meredek kopott lépcsőkön felfelé, főleg hogy én 95kg vagyok és az út ötödénél felfelé a beduin vezetőink felcserélték a szamarainkat (a barátnőm szamarával menetem tovább, mert az enyém már majd összeesett alattam). Visszafelé az oszlopsoros úttól a kincstárig tevével mentünk fejenként 4 JD –ért. Petrában sokkal jobban kell és lehet alkudni mint Aqabában. Ami nagyon fontos hogy vigyetek magatokkal elég vizet vagy innivalót (min. 2liter/fő), mert ha bent kell venni az húzós lesz. Ajánlott még a helyi viselet: fejkendő az erős napfény miatt (nagyon jól működik).
Tehát csoport nélkül nagyon jó volt a dolog, nem kellett sok idióta hangoskodó baromhoz igazodni akik mindig odamásznak ahol pont fényképezel (nem azt mondom hogy mindenki az de mindig van a csoportban ilyenből egy csomó).

*Holt-tenger, Nébó hegy
Anwar 100USD-ért vitt oda-vissza. Mivel nem akartam a szüleim végzetes kifáradását ezért nem mentünk már Madabába és inkább pihenés legyen a nyaralás mint rohanás (egyébként Anwar elvitt volna bőven). A Holt-tengernél a Dead Sea Spa hotel strandján voltunk (JT is ide hozza a szerencsétleneket). 10JD/fő a belépő ami igencsak húzós, de ezért igencsak kultúrált is. Van nagy édesvizű medence és csúszda is. Szörf cipő itt kellett mert a parton a homok nem egyszerűen forró hanem izzik! Itt is sokkal jobb volt maszek módon az út mert aki JT-vel ment egyrészt nyomoroghatott egy halom másik emberrel a hotel strandján, ráadásul ők Ammanból is csak 20 percet láttak, és aztán megálltak 3-4 szer 45 percre drága helyen pénzt költeni. Mi nem voltunk Ammanban, de hát ahogy mondtam egy napra ez ezért sok hogy igazán jó legyen. De voltunk a Nébó-hegyen ami szintén gyönyörű és közel van a Holt-tengerhez.
Ellenben a Nébó-hegytől visszafelé történt elsőként hogy a helyieknek nem tetszett hogy a barátnőmön top és rövidnadrág van. A boltban ahol vizet akartunk venni nem engedték fizetni, csak annyit tudott kinyögöni a fickó hogy „problem, problem”. Nagy nehezen rájöttünk az okra amikor Anwar is bejött a boltba hogy mi a baj. Erre fizettem én és kész.

*Wadi Rum
A csoporttal mentünk kb. 120-an… Nyitott jeepeken 6-7 fő/jeep. Jól sikerült, csak ahogy mondtam már túl sok ember esetén sok a bunkó is. Ott kezdődött hogy a hotel előtt a buszraszállásnál az egyik 60 körüli lepukkant buta tyúk majd lelökött a buszról, hogy fel tudjon szállni. Erre jött a köv. busz ami üres volt hahaha. A beduin falus buli tök jó volt. Hastánc, zene, tábortűz, tánc a beduinokkal. Speciel nekünk az arab zenék nagyon nem tetszettek, de a beduin zene igencsak megtetszett!
Na de itt megint a szó szerint is a képbe került a buta 60-as k…va a barátnőjével együtt. A beduinokkal ment a csoportos körtánc, erre ezek beálltak középre és úgy vonaglottak mint két epilepsziás rohamot kapott Parkinson –kóros csimpánz. Ezek jól leégették a magyarokat szerintünk: azt hitték azért megy a körtánc mert őket táncoljuk körbe…
Ezt a két ocsmány férget leszámítva nagyon jó volt! Elnézést de nagyon gusztustalanok voltak; én se vagyok nagy táncos, de ezt tudom is és ezért nem állok be a középpontba.

*Strandok
A korall beachen és az RDC-n voltunk. A korall beachen nincs semmi korall, csak homokos tengerpart ami fokozatosan mélyül. Az RDC szép, csak úszni tudóknak ajánlott, van korall meg ami ehhez kell, csak az egyik nap az egyik f…fejet majdnem megtapostam: a korallokat fogdosta, azokba kapaszkodott. Emberek, muszáj mindehol így bemutatkozni magyarként???
Szörf cipőt vinni, mert ha le kell tenni a lábat és ott egy kőhal akkor….
A korall beachen nincs semmi veszélyes: kőhal, sün ilyesmi. Bár én ott is snorkeleztem egy kicsit és a 1,5 méteres vízben egy kígyóhalat (asszem valami ilyesmi a neve, az Aqvariumban megtekinthető…) láttam, ami a helyiek szerint a legveszélyesebb. A csípése légzésbénulást okozhat!

*Jordan Tours, idegenvezetők, útikönyv
Az idegenvezetők tudása sz…t se ér! Legalábbis amivel mi találkoztunk.
A Bernadett nevű idegen lénytől (a Trampli bolygóról származik talán) például megkérdeztük melyik az a strand ahol fokozatosan mélyül a víz és homokos a part, ahol szüleim nyugodtan élvezhetik a tengert. Erre azt mondotta vala hogy ő nem tud úszni így nem is jár strandra. Na kérem, az idegenvezetőnek ha jól sejtem nem az a dolga hogy nyaraljon és úszni tudjon, hanem az hogy INFOval szolgáljon! Vagy nem így van ?!
A Wadi Rum túrán is elég lagymatag volt a dolog, Arábiai Lawrence-ről dumáltak egy kicsit a sivatagban. Nekem úgy tűnt ezek azt hiszik ők nyaralnak és mi örüljünk ha ővelük nyaralhatunk, és örüljünk annak is hogy mondanak valamit. Inkább ajánlom Horváth Gyula, Jordánia című útikönyvét.

De most jön a legjobb: a hazautazás előtti anomáliák. Az előzmény az volt hogy amikor elutaztunk akkor két repülő indult tele magyarral Aqabába: egy 21:00-kor és aztán 21:45-kor. Mi a másodikkal mentünk. Amikor megérkeztünk Aqabába akkor a kb. 160 emberből 8-an mentünk a Golden Tulipba. A visszautazáshoz azt írták ki nekünk hogy második garnitúra lévén 24:00-kor hagyjuk el a szobát (az első garnítúra 23:00-kor). Ehhez képest a takarítószemélyzet megjelent 22:30-kor hogy már menni kéne mert nekik kell a szoba. Nagyon sírtak hogy egyébként nem lesznek kész így 23:00-kor elhagytuk a szobákat és lementünk a hallba. Bartátnőmmel leültünk a hallban egy elkerített vízipipázó kis helységszerűségben, aholis észrevettük hogy mellettünk voltak az idegenvezetők. Volt köztük egy félig magyar-jordán helyi JT fönök (?) is. Nos ezek igen erősen kezdtek részegedni. Nemigen foglalkoztak azzal sem hogy elkeverték a beszálló kártyákat az első és a második garnitúra között. Az egyik friss hús gyerek foglakozott (vagyis inkább a tapasztaltabb részegedő f…ok hagyták hogy szenvedjen) erősen ezzel a hibával mire végül nagy nehezen a reptéren már meg is kaptuk az utolsó pillanatban a beszálló kártyákat. Bár még így sem lett tökéletes a dolog mert egy embernek nem volt hely a gépen, mivel a Hassan nevű (f...sz se tudja ki) gyorsan odabökött egy helyszámot a nyolcunkból két fő kártyájára, és erre azt mondta hogy „free free” (magyarul: na te f…sz magyar oda ülsz ahova akarsz). Végeredményképpen az az egy fő akinek nem volt helye, a pilótafülkében repült haza!!! Na neki azért biztos jó volt az út vissza.

Na abbahagyom végre már. De még azt meg kell említenem hogy a JT-től függetlenül a jordán emberek nagyon kedvesek, és megbízhatóak. Érdemes odamenni, mi is szeretnénk egyszer majd visszatérni.
Felraktam néhány képet szedett-vetett módon (a taxis barátunk érdekében…) a köv címre :
http://kep.tar.hu/vx800/index.phtml?aid=27586964

Üdv,
Ági és Laci

colalite Creative Commons License 2003.09.08 0 0 1025
Szasztok!

Lenne néhány bagatel kérdésem:
- milyen cipőben érdemes kirándulni menni? :-) (szandál - homok bele, lábat kidörzs... stb.?)
- súlykorlát a repülőn (charter) mennyire szigorú ?
- piát érdemes-e vinni, vagy kint vegyünk ?
- búvárkodni (palackkal stb.) csak az RDC-ben lehet vagy máshol is (mennyiért? mennyit? ...)?
- tengeri herkenytyűt enni hol érdemes ?

Most ennyi, de majd még biztos lesz...
15-én a Radissonba megyünk a JT-vel.

Ciao!

gola01 Creative Commons License 2003.09.07 0 0 1023
Szia !

Tavaly nov. 5-én 29C volt Aquabában .
De vissza tudod nézni a http://magyar.wunderground.com/global/stations/40340.html lapon van olyan hogy Historical : beírod a dátumot és meg mondja milyen idő volt tavaly meg azelőtt .

Gola

Előzmény: taptib2003 (1022)
taptib2003 Creative Commons License 2003.09.07 0 0 1022
Milyen idő lehet október végén, november elején Jordániában, vajon érdemes akkor utazást tervezni? Valaki írhatna a Golden Tulip Hotelról pár szót...

Üdvözlet Mindenkinek!

csiga82 Creative Commons License 2003.09.07 0 0 1021
Helló Mindenkinek!
Igazából arra lennék kiváncsi, hogy tud-e valaki valamit Jordánia nemzeti parkjairól? Ha igen, vagy tud ajánlani valakit, aki tud valamit, akkor jelentkezzen (eszterolah@freemail.hu). Előre is köszi, @siga
bpetyka Creative Commons License 2003.09.06 0 0 1020
Sziasztok!

Kedden 22:00-kor,szerdán 16:00-kor Libanon,Szíria Jordánia a Travel Channelen!Persze akinek van.
Továbbra is várjuk (gola01,bpetyka) azok jelentkezését kik október 3.-a környékén jönnek Aqabába s taxival szeretnék az ország egy részét megismerni!
---
Miska

GPippo Creative Commons License 2003.09.05 0 0 1018
Sziasztok,
nyáron voltunk Jordánban és szeretnék néhány tapasztalatot megosztani:
mi a Dweik hotelben laktunk, kellemes kis hotel, kedves emberekkel, de a személyzet ráindult a barátnőmre és amikor nem voltam ott, akkor nekiállt "spontán" ölelgetni meg hasonlók.
Maga a környék jó, a hotel melletti sarkon van egy tipikus arab kajálda, 1 falafel kb 50 forint, egy csirkés gyros (chicken shwerma) kb 100 forint. Mi csak a vége felé ettünk ott, de ezt sajnálom mert nagyon finom és olcsó. Egyszer sem lett semmi bajunk tőle, pedig az én gyomrom az mindent megérez, tehát tiszta is volt.
A hotel utcájának a túloldalán van egy supermarket, majdnem szembe a hotellel, ahol mindent fillérekért lehet venni. Az az ásványvíz (6X1,5 liter), amit a hotelben 1,5-ért adnak, az ott 1 dínár. Van egy kedves kis boltos csaj, csak vigyázni kell vele, mert sokszor megzavarja, ha dollárban fizetnek és rosszul ad vissza, de nem szándékosan.
A strandok közül az Aquamarina strandja sokat nem ér, ha éppen nincs mit csinálni akkor jó. A Radisson SAS-ban kiraboltak két magyar családot is, de a strand az elég jó, de látnivaló a vízben itt sincs. A Royal Divinig Center-t ajánlják mindenhol. Kiépített, van medence is, korállok is, de nem egy nagy szám, ráadásul drága is a büfé és a belépő. Szerintem a legjobb a Japanese Garden. Ugyan nincs édesvízü zuhany vagy medence, de messze itt vannak a legszebb korállok. Olyan mint a filmekben: boltíves koráll ami alatt át lehet úszni, meg egyszerűen minden van. Van egy-két helyi srác, megmutatják hol vannak szép korállok. Érdemes nekik kis aprót adni, tök kedvesek. Ez a hely sokkal jobb mint a Royal. Taxi kivisz 4-5 dínárért, míg a Royal-ba 4 dínár egy fő, de ebben már a belépő is benne van.
Van még üvegfenekű csónak is, az szerintem sokat nem ér. Mi nem próbáltuk ki, de mondák, hogy nem is baj, mert úgyis csak a Japanese Garden északi részéhez visznek és ott lehet búvárkodni.
Érdemes elmenni kirándulni is, HOlt Tenger, Nébó hegy, Amman, Jerash, Madaba meg a hasonlók. Szerintem 1 hét kicsit kevés az egészre, két hét meg sok. Be lehet süríteni mindent egy hétbe is ha nagyon muszáj. Szerintem érdemes két napot szánni a Holt tenger, Amman és környéke dolgokra. Wadi Rum-ra elég egy fél délután és éjszaka, Petra az érdekes, talán két napig is el lehet lenni.
Az országra egyébként sajnos nagyon is jellemző a seftes hozzállás a dolgokhoz: aki észrevette, hogy külföldiek vagyunk (persze mindenki észrevette) az egyből irreálisan magas árat mondott szinte mindenért. Sokszor ez 10X-es(!!!) árkülönbség volt. Pl. a holt tengeri szabad strandon egy két decis dobozos üdítőt 1 dínárért akartak adni. Ennyi pénzért boltban egy tucatot is kaptunk volna. Vissza is raktuk szépen. Szerintem hülye aki ilyen helyen vesz. Az is előfordul, hogy nem akartak árat mondani, aztán mikor igénybe vettük a szolgáltatást, akkor meg egy teljesen elszállt összeget kértek. Így jártunk pl a wadi rum túránknál is. Miután már ott voltunk akkor jelentették be hogy ez összesen akkor 100 dínár lesz. A nyomásgyakorlás miatt persze naplemente előtt 5 perccel, hogy ne nagyon vitatkozzam, mert akkor lemaradok a lényegről. Mikor nem akartam kifizetni jött a szokásos szöveg: "a feleségem kórházban van, a gyerekeim iskolába járnak, stb.". Ilyen helyzetben nem kell megijedni normális ország, most akarják kiépíteni a turizmust és olyanok mint a balatoni kereskedők. Abból kell kiindulni, hogy az életszínvonal kb fele a magyarnak. Ha olyan árat mondanak, amiért itthon a kétszeresét fizetnéd, akkor korrekt, egyébként átvernek. Két nappal később kiderült, hogy igazam volt: egy korrekt taxis 50-ért elvitt volna minket (és ez az ár Aqabából lett volna, mi külön fizettünk azért is, hogy egyáltalán kivigyenek a sivatag "bejáratához", ide is írom a telefonszámát: Abdullah Da a neve, 079 660 7693. Egy benzines terepjárója van, 6 hengeres, légkondis, magasságmérős, stb és kb 6-8 ember is befér. Jól beszél angolul, nem úgy mint a taxisok nagy része.
Persze vannak korrekt helyek és kereskedők is. Az Aquamarina hotel bejáratával szembeni utcában pl van egy étterem (valami chicken izé a neve), ott finomat és sokat lehet enni olcsón, hoznak számlát, és csak azt számolják fel amit fogyasztottunk.
Van egy fényképem egy utcai város térképről, ha kell valakinek e-mailben elküldöm.
bpetyka Creative Commons License 2003.09.05 0 0 1017
Szia!

Írtam Neked e-mailt!
--
Miska

Előzmény: saintgeorg1 (1008)
krisssssz Creative Commons License 2003.09.05 0 0 1016
köszi!! AZ Árkád pénzváltójában is most 237!
Előzmény: ata74 (1015)
ata74 Creative Commons License 2003.09.05 0 0 1015
Sziasztok!

Dollár mai eladási valutaárfolyama:

No 7: 242 - CIB Bank
No 6: 241,54 - K&H Bank
No 5: 240 - Budapest Bank
No 4: 239,41 - Postabank
No 3: 239 - Konzumbank
No 2: 238,98 - OTP Bank
No 1: 237 - American Express

Remélem tudtam segíteni.

Mi (két srác) szept. 22-én indulunk a J* T*-al, és még mindig várunk két jelentkezőt taxis utakhoz.

Előzmény: krisssssz (1007)
vargb Creative Commons License 2003.09.05 0 0 1014
Sziasztok,

Ezen a linken (szerintem mar irtatok is rola itt a forumon) van rengeteg hasznalhato info es egy jo terkep a szallodakkal:

http://www.jordanjubilee.com/visitjor/aqaba_plan.htm

Udv

Holnap indulunk!!!!

Előzmény: kalifa1 (1012)
motond Creative Commons License 2003.09.05 0 0 1013
5 perc
Előzmény: kalifa1 (1012)
kalifa1 Creative Commons License 2003.09.05 0 0 1012
Sziasztok!

Ki tudja, milyen messze van egymástól az Aqaba Gulf és a Golden Tulip. Még jobb lenne egy olyan Akaba-térkép, amelyen a szállodák is be vannak jelölve.

Üdv,
Kalifa

ifjNagyZoltán Creative Commons License 2003.09.05 0 0 1011
Hurrá!!!
Előzmény: MIHALA (1010)
MIHALA Creative Commons License 2003.09.05 0 0 1010
Azthiszem Hani nem taxizik. De valószínűleg nagyobb csoporttal szivesen elmegy (>10fő). Írjatok neki SMS-t, vagy e-mailt. Esetleg kell valakit találnotok majd aki beszél angolul.

Mihala

-off- Nem a $ ment fel, hanem a Ft le. Kedves kormányunk még a nyár elején betartott kissé az utazni vágyóknak... -on-

DSM-fan Creative Commons License 2003.09.05 0 0 1009
Üdv mindenkinek!

Október 18.-án indulnánk Jordániába, a Kartago - Tours-szal, az aqaba-i Hotel Crystalba. Ha valaki utazott már velük, vagy szállt már meg a Crystal-ban, megköszönném, ha mesélne néhány szót, megbízható-e az iroda, illetve megfelelő-e a szálloda.

Segítségüket előre is köszönöm!!!

Herczku György

saintgeorg1 Creative Commons License 2003.09.05 0 0 1008
Szia Mindenkinek!
Szeptember 30-án megyünk Jordániába és a Dweik hotelben leszünk. Taxis utitársakat keresünk akikkel közösen fedezhetnénk fel Jordániát.Angol nyelvtudás nem jelentene hátrányt. Másik szállóban való elszállásolás nem lehet akadály! Ha tudtok valakit akkor írjatok ide vagy emailbe.Köszönöm. Üdv: JANI
krisssssz Creative Commons License 2003.09.04 0 0 1007
Ki tudja hogy hol váltják legjobban dollárra a forintot? Az origo szerint az American expressnél, - de ez is 238.5. Nem tud valaki jobbat.
Jól felment a dolcsi!!
Zzzzzzzzz Creative Commons License 2003.09.04 0 0 1006
Sziasztok! 2 "chai" szept.6-án indulunk 2 hétre, Alcazarban szállunk+. A taxizás mellett tettük le a lantot mi is. Megy vki 2 hétre ezzel a turnussal? Ha vkit érdekel a taxis kirándulás jelentkezzen!
Guinevra Creative Commons License 2003.09.04 0 0 1005
Apropó kaja.

Mi nem fizettünk be félpanzióra, helyette minden este (mármint amit Akabában töltöttünk:-)) Ibrahimnál ettünk (a postával szemben) 2,5 JD egy kaja, 0,5 JD egy üdítő - semmi bajunk nem lett tőle. Mondjuk a mosatlan szilvától, az ammani bazárban kapott üdítőtől és a félig olvadt jerash-i fagyitól sem (pedig itt azért megfordult a fejemben, hogy ha ettől nem készülök ki, akkor semmitől, mert egyébként közepesen érzékeny a pocakom). A gond csak az volt, hogy ha azt mondtam valamire, hogy köszönöm nem, addig erősködtek, hogy kóstoljam meg, vegyem el, nagyon fimon (and 'free for the beautiful lady':-)), hogy már ciki lett volna visszautasítani. A legjobb kaja a beduin vacsi volt (mi Zenan táborában voltunk, a szemünk előtt szették ki a kaját a 'homokból' és isteni friss volt minden).

Előzmény: fril (1003)
SGYA Creative Commons License 2003.09.04 0 0 1004
Szia Mihala!

Hami is taxizik??????

Előzmény: MIHALA (1002)
fril Creative Commons License 2003.09.04 0 0 1003
Sziasztok!

Mi a Karthagosokkal voltunk 1 hónapja, és senkinek nem vették el az útlevelét. Leszálltunk Aqabában este 10 körül, majd mindenkinek a helyszínen bepecsételték a vízumot,és rögtön vissza is osztották.
Jerashban pedig tényleg csak 1 JD a homokkal töltött üveg, és ezerszer igényesebbek, mint amiket bárhol máshol láttam. Jóval finomabb szemű a homokjuk, és a színeik is sokkal szebbek.
Kaja: egy hétig élveztük az Aqua II FP-ját,és azon kívül, hogy "kissé" egyhangú volt, semmi bajunk nem lett tőle.

Eszter

Előzmény: Guinevra (1001)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!