Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Alg 3 napja Creative Commons License 167959

Más márkáknál órákig kell vadászni ezeket az adatokat, ha megadják egyáltalán.

 

http://www.runnersworld.com/shoe-finder/shoe-search

 

Én jövőre egy asics hyperspeed-félét szeretnék majd beállítani hosszabb távokra versenycipőnek (félmaraton és felfelé), Wizzair-en nézegettem és megtetszett nagyon.

 

Más:

Tudás Útja félmaratonra jön valaki? Én szeretnék egy 1:50-en belüli időt, meg végre úgy kifutni hogy ne nagyon maradjon benne semmi.(Körülmények ideális együttállása esetén 1:45 sem elképzelhetetlen)

Előzmény: Spenót (167958)
Spenót 3 napja Creative Commons License 167958

Ez igen! BerGrillsz is mehet hozzád tanfolyamra. :)

Ahogy én látom, a saru is futni tanít, ahogy engem a Merrell cipő. Úgy érzem, hogy sokkal óvatosabbra állítja a technikámat, amit, ha megszokok, kamatoztathatom a "normális" cipőben futás esetén is.

Ha nem lenne ilyen drága és nyár lenne, akkor rövidebb futásokhoz én is kipróbálnám szívesen, de asszem inkább a még laposabb Merrell irányába lépek majd. Nem csodálom, hogy furán néztek rád a kirándulók. :)

 

Ja, tökre tetszik a Merrellben, hogy rendesen rá van írva a cushion és a drop mm-ben. Más márkáknál órákig kell vadászni ezeket az adatokat, ha megadják egyáltalán.

 

Jön velem egy barátom a túrára szombaton. Tök érdekes futóstílusa van. Ritkán lép, de akkor nagyot, viszont próbál ő is most már lábközépre érkezni. Hihetetlen energiát felemészt nála, hogy combból rugózik ehhez nagyokat. Mondtam neki, hogy menjen tanfolyamra. Próbáltam neki elmondani nagyjából a dolgokat, de rettenetes katyvasz alakult ki belőle és inkább vicces lett a végeredmény. Zsófi tényleg tök jól magyaráz....

 

 

Előzmény: Levus55 (167955)
rrroka 3 napja Creative Commons License 167957

Most volt teljesítményfelmérésen, ott mondjuk nem ment 1,5 órát, minden adata kiemelkedő. A futásból dokihoz menés érdekes ötlet, elmondom neki. :)

Előzmény: Lassú Nyíl (167954)
Spenót 3 napja Creative Commons License 167956

Gratulálok az éremhez és legfőképp a becsülendő önmérséklethez!

Előzmény: andz (167953)
Levus55 3 napja Creative Commons License 167955

Szia Spenót!

 

Mert Ki vagy váncsi a tapasztalataimra  :)  A többiektől bocs, kicsit hosszú lett.

 

Még nem a rendelt csak a saját gyártmányú futósarus tapasztalatok.

16.-óta csak saruban futottam, hogy kipróbáljam mit bírok. Ez 8 futás (1x0,5, 5x1, 1x1,5, 1x2,25 óra) volt 4 mm-es saruban, aszfalt és terep is. Mivel egész nyáron fokozatosan szoktattam magam hozzá egész jól bírtam. Nyáron egy-egy sarus futás után volt hogy még másnap is éreztem a talpam, most már a leghosszabb ilyen kifáradt talp érzés is csak kb. 2 órán át  tartott.

 

Számomra tanulságok: A legfontosabb a megfelelő futóstílus az ilyen lábbeliben való futáshoz. Azt gondoltam, hogy jó a talajérintésem, de eleinte a futások után a saroknál jobban éreztem a talpam mint elől. Megfigyeltem, hogy hiába történt talppárnára a talajfogás, de utána letottyantam a sarkamra és ez volt ami túlterhelte.

A futóformát is javítja a saru, mivel a sima talp és a sáros út a barátom  :) (Vuk: jó vadász legjobb barátja a sötétség). Ha nem dőlésből hanem elrugaszkodással löktem magam előre akkor látványosan kipörögtek a lábaim mint a rajzfilmekben. 

A hideg is a barátom. A tanfolyamon elhangzott, hogy kicsit mereven tartom a lában, lazábban kéne. Futás közben volt, hogy elkezdtek fázni a lábujjaim de csak az egyik lábamnál. Rájöttem, hogy ha sikerül ellazítani azt a lábam is mikor felemelem a talajról akkor jobb lesz a vérellátása is és visszamelegszik.

 

A 4 mm-es talpvastagsággal is tudtam terepen futni, de eléggé lelassít. Meg lehetne szokni ezt is, de minek. Ráadásul amerre én rendszeresen futok ott sok a köves, murvás rész, bizonyítani meg nem akarok semmit. Terepre jó lesz a 11 mm-es talp, sima felültre aszfaltra viszont elég a 4-6 mm-es is.

 

A tegnapi hosszú futásom alatt azért eléggé "UFO"-nak éreztem magam. A szokásos körön most több kirándulóval is találkoztam akik jól beöltözve igen megbámultak, hogy rövidnadrágban, pólóban és saruban futok :)

Ráadásul volt egy "kőkorszaki" élményem is. A (~17 km-es) kör felénél (hol máshol) kiszakadt a talpból a kötés ez egyik lyuknál. Hát mondom magamnak, innen hazajutni mezítláb az izgi lesz, meg kéne javítani. Egy kulacson és egy mobiltelefonon kívül más nem volt nálam, ezért egy hegyes kőszilánkkal fúrtam új lyukat a talpba így újra tudtam fűzni. Igazi kőkorszaki szaki voltam :)

 

Előzmény: Spenót (167846)
Lassú Nyíl 3 napja Creative Commons License 167954

Én is a személyi- vagy egy sportorvoshoz ;-) mennék, és talán felvetném, hogy egy ilyen megfájdulásos állapotban (futásból berogyva) fogadja, vizsgálódás céljából... vagy küldje el terhelésesre és / vagy ekgolushoz (aki pl adhat neki czipelhető adatrögzítős bigyót).

Előzmény: rrroka (167951)
andz 3 napja Creative Commons License 167953

Köszi a hozzászólásokat.

A vége az lett, hogy a félmaraton helyett csak a 10 km-es versenyen indultam (kategóriában ezüstérem :P), de ott sem éreztem a véradás miatt feltételezett teljesítménycsökkenést (más kérdés, hogy a jó felkészülés hiánya miatt igen :) )

A sok folyadékot az orvosok is említették, plusz mondták, hogy aznap még ugyan pihenjek, de másnap futhatok nyugodtan.

Előzmény: andz (167922)
Spenót 3 napja Creative Commons License 167952

Hú, ez nagyon kellemetlen lehet. Én háziorvoshoz mennék, majd ő megmondja, hogy hova tovább...

Előzmény: rrroka (167951)
rrroka 3 napja Creative Commons License 167951

Egyik futótársamnak a hosszú futásai után 5-6 órával mindig elkezd fájni a feje, jellemzően 1,5 óra edzés után. Pulzuskontrollal fut, megfelelő aerob zónában, eszik-iszik edzés előtt és után is rendesen, vérnyomása rendben, se túlsúly, se krónikus betegség.
Van valakinek ötlete, hogy mitől lehet? Milyen dokihoz menjen, ha kell egyáltalán?

barefootman 3 napja Creative Commons License 167950

Sajnálom, hogy erre az egyre nem tudod a választ.

Előzmény: procaliber. (167949)
procaliber. 4 napja Creative Commons License 167949
kérdezd meg tőle.De akár ki is nyomhatta és akkor már tudja a megszűnt S2 nem való a lábára.
Előzmény: barefootman (167945)
sogormail 5 napja Creative Commons License 167948

Nem tudom milyen a Merrel terepfutociponek, de az egyik kedvenc markam:) En melora hasznaltam, terepen kozlekedes, "tornyokba" maszkalas, turak (sikloernyo hatizsakkal:) ), no meg utcara. De meg az en csampas labaimra is tudnak kozel "szetverhetetlen" cipot gyartani.

Kivancsi leszek majd a hosszutavu futocipos tapasztalataidra:)

 

Előzmény: Spenót (167946)
sogormail 5 napja Creative Commons License 167947

Raereszted a gugli translatet az oldalra es kicsit erdekesen torve, de egy rendeleshez pont elegsegesen leforditja neked. Ha meg e-trusted weboldalrol es paypallal rendelsz, tul nagy buko azert nem nagyon lehet.

Előzmény: barefootman (167940)
Spenót 5 napja Creative Commons License 167946

Kipróbálódásra került a Merrell a libegő alatt. Mivel nem tudom másik terepcipőhöz hasonlítani, csak azt tudom mondani, hogy bejött. 14km volt 500m szinttel. Volt benne szikla meg sár is. Teljesen jó érzés volt végig. Egyet taknyoltam is, de a libegő alatt ez nem csoda, mert baromi meredek. Tényleg rendesen érezni lehet az élesebb köveket, de azt nem mondanám, hogy fáj.

Szombaton ebben megyek a váltóra.

barefootman 5 napja Creative Commons License 167945

Végül Athosz széles lába kinyomta oldalt a Bondi oldalát? Gondolom, persze nem..

Előzmény: procaliber. (167943)
Spenót 5 napja Creative Commons License 167944

Szerintem az AllOut Fuse-om is átmenet. Hátul 12, elöl 6mm a csillapítás benne. Délután elmegyek a hegyikecskék közé kipróbálni...

Előzmény: procaliber. (167943)
procaliber. 5 napja Creative Commons License 167943

Minimál és a Hoka között van egy kis átmenet :) Elsőre lehet egy Salomon XT Wings vagy Fellraiser jobb lett volna a csillapítás és a sérülésveszély miatt.

Idő előtt tönkremegy a Hoka ez túl általános megfogalmazás, aki át tud állni a középtalpas érkezésre annál azért többet bír, mint egy normál terepes cipő. Itt Athos véleménye pár cipőről:

http://szisztemmiszter.blogspot.hu/

Előzmény: Spenót (167938)
mtb 5 napja Creative Commons License 167942

Sajnos csak angol oldalakról szoktam vásárolni...

Előzmény: barefootman (167940)
Spenót 5 napja Creative Commons License 167941

Én nem merek külföldi webshopban vásárolni, mert ugyanazon márka különböző modelljeinél is más méret kellett eddig nekem... 

Előzmény: mtb (167939)
barefootman 5 napja Creative Commons License 167940

Melyik, nemangol oldalt tudnád ajánlani, ha szabad kérdeznem -pl. Hokarendelésre? Kösz

Előzmény: mtb (167939)
mtb 5 napja Creative Commons License 167939

Élettartam szempontjából sajnos nálam nem bírták valami sokáig a Hokák, de vannak, akiknél átlagon felül teljesít ezen a téren. De mivel csak a hosszabb hegyi futásokon használom őket és a napi edzéseimhez "hagyományos" cipőket hordok, ezt elfogadom, mivel így jóformán mindíg extra igénybevételt kapnak. Az áruk tényleg magas, de én rendszeresen figyelem a külföldi webshopokat is, a hazai forgalmazó mellett, ki lehet fogni jó akciókat is. Egyébként egyik terepes Hoka talpmintázatát sem tartom olyan jónak, mint a Roclite 285- ét. Sárban, vizes köveken sokkal jobban viselkedik náluk. 

Előzmény: Spenót (167938)
Spenót 5 napja Creative Commons License 167938

Húú, azt hittem, hogy én írtam szerinted ilyen hülyeséget, hogy a Hoka nem való futásra.

Nekem annyi a bajom vele, hogy nagyon drágának tartom. Sok olyat olvastam, hogy idő előtt tönkrement. Meg is bolondulnék, ha így járnék. "Szerencsére" nekem most nem kell azon gondolkoznom, hogy Hokában fussak-e. :-) 

Holnap kipróbálom, hogy milyen a szikla új, lapostalpú barátomban.

Remélem egyszer eljutok valami olyan szintre, hogy megérdemeljek egy Hokát :-), de őszintén szólva, most az tetszene a legjobban, ha a lapostalpúval mindent le tudnék futni, amit csak szeretnék.

Előzmény: mtb (167937)
mtb 6 napja Creative Commons License 167937

Én a végletek embere vagyok, van itthon Hoka és Inov8 is, aszfaltra és terepre egyaránt. Az aszfaltos Inov-ot (Road-X 255) félmaratonokra használom, ezen a távon semmi bajom vele, könnyű, gyors. A terepes Inov-ban (Roclite 285) már futottam hegyi maratont, na azt már részemről kicsit soknak találtam benne. Kb. úgy 30 km-ig nekem bejön, de efölött már nem tudok úgy odafigyelni a lépéseimre, és a lejtők, különösen a technikás, sziklás lefelék már kellemetlenebbek benne. Innentől számomra egyértelmű a Hoka fölénye, főleg, hogy én alföldi futó lévén, a hegyekben főleg a sík és a lejtős részeken tudok viszonylag gyors lenni, és a Hoka-val biztonságosabban tudok lefelé menni a durvább lejtőkön is. A hosszabb, 80-100 km-es versenyek második felében már minden lejtő jobban "fáj", és a Hoka extra csillapítása itt jön jól igazán. Őszinte csodálattal tekintek viszont azokra, akik ilyen hosszú távokat is minimál cipőben teljesítenek, viszont az olyan kijelentésekkel, hogy a Hoka teljesen alkalmatlan a futásra, nem tudok mit kezdeni (az ellenzőitől hallottam).

Előzmény: Spenót (167936)
Spenót 6 napja Creative Commons License 167936

Azért a bringázás kissé más dolog... Csak annyit akartam mondani, hogy a hegyre elsősorban nem csillapítás alapján választok cipőt, hanem egyéb szempontok talán fontosabbak. A csillapításnak az erdei talajon kevésbé van fontos szerepe, mint aszfalton. 

Minél jobban belejövök a chi futásba, annál kevésbé fontos aszfalton is a csillapítás. Számomra is hihetetlen, hogy folyamatosan javul a térdem és a Merrellben futás után sem jelez. (eddig) Persze, figyelem folyamatosan...

Előzmény: procaliber. (167933)
Bozótkutya 6 napja Creative Commons License 167935

Nem kell, hogy egyformán hasson ránk :) Én nem tudtam szabadulni az újságíró amerikaiságától...olyan tévéshopos :P

 

 

Előzmény: rrroka (167934)
rrroka 6 napja Creative Commons License 167934

Jó, mese, az igaz, de szép kerek, bár kicsit szomorúa  vége, ha újabb kiadása van az embernek. :/
A könyv egyik legjobb tulajdonsága, hogy nem akart tőle utlratrailt futni az ember, viszont elkezd érdeklődni a megfelelő futótechinka iránt.

Előzmény: Bozótkutya (167900)
procaliber. 6 napja Creative Commons License 167933

 A terepen a csillapítás nem annyira érdekes- ha ez így lenne a kerékpáripar se mozdult volna el ennyire a full telós montik felé. De ha sokat futsz terepen majd rájössz jól jön a csillapítás mikor már fáradt a lábad.

Előzmény: Spenót (167914)
sogormail 6 napja Creative Commons License 167932

Majd meglatod, hogy le akarod e futni, edzettsegtol is fugg ill. attol, hogy birja a szervezeted a veradast, ha meg nem volt.

4,5dl vert vesznel le, az nem termelodik ujra teljesen 1 napon belul. Aznap tutti piheno, masnap erzes szerint,. Orvosok nem ajanlanak megerolteto mozgast 2-3 napig atlag embernek, aznapra pedig piheno az ajanlott.  

En regebben rendszeresen adtam vert, de mondjuk nem futottam akkor meg. Squash, edzoterem, bico. Ezek mentek, de veradas utan en kb. 3 napig nem sportoltam. Nem esett volna jol ill. a szuras helye is lehet fajdalmas. (veradast vastagabb tuvel csinaljak mint a normal vervetelt) BAr ez a futast annyira nem befolyasolja, egy edzotermi sullynyomkodast mar igen.

Előzmény: andz (167922)
Spenót 6 napja Creative Commons License 167931

Ez ám a felkészültség :-) 

Én a spinning bringámtól 1m-re dolgozom, de gondolkodom az eladásán, mert kihasználatlan...

Előzmény: batman07 (167930)
batman07 6 napja Creative Commons License 167930

Bevan már tárazva a Szökésben c. könyv és a Armstrong: Egy legenda bukása c. is. De most a futás a fő elfoglaltság.

Szegény bicajom is itt van a szobában görgőn vagy 2 hónapja, de még csak egyszer használtam, akkor sem sokat. 

Előzmény: Spenót (167921)