Keresés

Részletes keresés

ViragViragVirag Creative Commons License 2006.09.16 0 0 264

"En sem hinnem, hogy ez a forum arra lenne hivatott, hogy a kifele torekvoknek segitsen. Mar csak a nevebol kovetkezoen is, es azert sem, mert szerintem mindannyiunk kijovetele "egyedi", nincsenek bevalt formulak, hogyan lehet allast talalni itt."

 

Miert ne segitsunk a "kifele torekvoknek"? Miert nem lehet jobban osszefogni?Formulak nincsennek de otleteket lehet adni egymasnak...........


Előzmény: Gaia (256)
Gaia Creative Commons License 2006.06.11 0 0 263
Maastricht-ot nem ismerem, de altalaban keruld az ingatlankozvetitoket, ha nem akarsz sokat fizetni. Kulfoldiektol lazan elkerik szerzodeskotes cimen az egyhavi lakbert (ami Amszterdamban atlag akar 1500 euro is lehet... plusz AFA persze. Maastricht ennel tuti olcsobb). A butorozatlan lakas altalaban olcsobb es ha maganszemelytol berelsz kozvetlenul persze nem kell fizetni kozvetitoti dijat sem. Megprobalhatsz ilyen aprohirdetes jellegu honlapokat:

www.marktplaats.nl
www.speurders.nl

de az az igazsag a legtobb holland nem akar veszodni kulfoldiekkel, ha nem muszaj (foleg nem rovid idore). Akik ilyesmire hajlandobbak, azok rogton beadjak az expatokra specializalodott irodakba a lakasuk hirdeteset. Azert ne add fel, keress aprohirdetesek kozt is, mert az sokszor elofordul, hogy elutaznak honapokra csaladostul kulfoldre, es amilyen penzehesek, arra a kis idore is szeretik kiadni a - butorozott - lakasukat :-)
Előzmény: udv (260)
Gaia Creative Commons License 2006.06.11 0 0 262
Ok, akkor ez melle ment :-) En ott olvastam. Mondjuk ha kerulod is, ez nem politikai cikk volt, hanem egyszeru hir, ok is atvettek valahonnan nyilvan. Azota mar hallottam itt is emlegetni ezt a partot, de eleg bulvar felhangja van az egesznek. Ne gondold, hogy a holland kollegaim pl. helyeselnek ilyesmit, elegge ki voltak akadva rajta.
Előzmény: ALaci (261)
ALaci Creative Commons License 2006.06.11 0 0 261

Gaia,

a cikket a Google segítségével találtam ( Hunhír.hu ), ott pedig az Algemeen Dagblad nevű holland napilapra hivatkoztak.

Ezt csak úgy megjegyeztem. Sértettségemben. Az index politikai jellegű fórumait ugyanis kerülöm.   

Előzmény: Gaia (256)
udv Creative Commons License 2006.06.11 0 0 260

Sziasztok!

Idén ősszel Maastricht-ba készülök, és segítséget szeretnék kérni lakás keresés ügyben. Következő kérdéseim lennének:
1. Tudtok-e ajánlani olyan web oldalt, ahol találok kiadó lakást.
    (Eddig a következő oldalakon jártam: www.directwonen.nl,
    ihousing.iagora.com/Netherlands/Maastricht/index.html)
2. Közvetítő irodán keresztül érdemes bérelni, vagy magánszemélytől is lehet?
3. Van-e olyan városrész Maastrichtban és környékén, ahol nem javasolt lakni
    (közbiztonság vagy egyéb okból)?
4. Általában egy évre kötnek szerződést vagy lehet rövidebb időre is lakást bérelni
    (10 hónapról lenne szó)?
5. Bármi egyéb hasznos tanácsot szívesen veszek.

Köszönettel
udv

Gaia Creative Commons License 2006.06.06 0 0 259
Es elofordult mar, hogy szavaztal? En onkormanyzatira mehettem volna, de vegul egyik sem tetszett... amelyik part globalisan nagyjabol tetszik, azoknak a helyi politikusai voltak gyatrak szerintem, ill. forditva.
Előzmény: VANDOR (258)
VANDOR Creative Commons License 2006.06.06 0 0 258
Udv,

nekem kellene, de mindig utazok ...

a Vandor
Előzmény: Gaia (257)
Gaia Creative Commons License 2006.06.06 0 0 257
Ha mar partoknal tartunk, volt valaki szavazni az itteni onkormanyzati valasztasokon? Es a tweede kamerre mehet valaki szavazni?
Gaia Creative Commons License 2006.06.06 0 0 256
En sem hinnem, hogy ez a forum arra lenne hivatott, hogy a kifele torekvoknek segitsen. Mar csak a nevebol kovetkezoen is, es azert sem, mert szerintem mindannyiunk kijovetele "egyedi", nincsenek bevalt formulak, hogyan lehet allast talalni itt.

A partrol, amit irsz, soha nem hallottam (pedig kovetem az itteni sajtot), jellemzo modon en is csak az Indexen olvastam rola. Ez megint csak egy ilyen tipikus indexes pletykahir a szokasosak kozul. Valaki kozuluk nagyon raert, sokat netezett, ratalalt erre a hulyesegre, es mivel jol beleillett a legtobb magyarban elo sztereotip holland szexualis szabadossagrol alkotott kepbe, ezert lekozoltek. Lam mit ertek el vele...
Előzmény: ALaci (254)
VANDOR Creative Commons License 2006.06.04 0 0 255
Udv,

nem, szerintem ez a forum nem arra valo, hogy allaskeresoknek segitsen.
Ok csak a hasznalhato celcsoportot keresik bennunk.
Ettol persze segitunk, ha tudunk.
A forum nem Hollandiarol szol, hanem a Hollandiaban elo Magyarok-rol.
Nyilvan a szituacioban rejlo konfliktusokrol, gorcsokrol.
(Es ilyenek vannak rendesen)
Bar nem en nyitottam ...


a Vandor
Előzmény: ALaci (254)
ALaci Creative Commons License 2006.06.03 0 0 254

Üdv, Vandor!

Most néztem utána a neten. Olvasom, hogy ez a párt '82. óta létezik, az új csak az, hogy a 2007-es választásokon indulni akarnak. Az ijesztő ebben az, hogy Hollandia, akárcsak Magyarország,  EU tag. 10-15 éve még nagy hörgés volt, amikor az azonos neműek házassága egyáltalán szóba került. Meglehet, hogy  eltelik pár év és a jogszabályainakat addig harmonizálják, hogy minden tagállamban engedélyezett lesz a pedofilia. Merthogy én ugyan nem ismerem a holland jogszabályokat, de feltételezem, egy párt ott is csak hatósági engedéllyel működhet, az állam által törvényesnek elismert célokkal. Persze lehet, hogy ez Hollandiában egészen másképp müködik. Sőt, biztos vagyok benne. Agyrém. Hagyjuk.

A mi politikusaink... Nos, ezt is hagyjuk.

Nem hiszem, hogy nagyon offoltam, hiszen ez is Hollandia. De belátom, hogy itt igazából  Zolinak és Gyurinak, meg  a többi kifelé törekvőnek kell segíteni.

Üdv. Magdi ( a nick nem az enyém )

Előzmény: VANDOR (253)
VANDOR Creative Commons License 2006.06.03 0 0 253

Udv,

 

olvasd mar el figyelmesebben

 

Nem az orszag orult meg, hanem par allat  s z e r e t n e  ezt elerni.

Miert otthon nincsenek elmebetegek a politikaban?

En kapasbol tudnek mondani parat ... :-)

 

 

a Vandor

Előzmény: ALaci (252)
ALaci Creative Commons License 2006.06.02 0 0 252

Gyuri, Zoli én nem tudok segíteni. Hollandiáról én is csak kérdezek a kinn élőktől.

Kedves Vandor és Gaia ( hiszen mostanában csak ti jártok erre a kintiek közül )!

Mondjátok, mi ez a szörnyűség ott, Hollandiában?! Hogy a pedofilok pártot alapítanak?! Természestesen nemcsak az ő, hanem a gyermekkorúak jogainak védelme érdekében. Márminthogy szállittassék le a korhatár 12 évre, és akkor innentől kezdve minden törvényes. Mondjátok már, hogy ez nem igaz! Ennyire nem őrülhet meg egy ország!

 

Előzmény: VANDOR (244)
gyurc Creative Commons License 2006.06.02 0 0 251

Szia!

 

Őszintén szólva, azzal kellett volna kezdenünk, hogy nem tudunk hollandul.Angolunk pedig elég gyér...

 

Egyébként bármilyen munkának örülnénk.

 

zoltan-k@freemail.hu

Előzmény: Gaia (250)
Gaia Creative Commons License 2006.05.31 0 0 250
Mihez ertetek?
Előzmény: gyurc (247)
sklave Creative Commons License 2006.05.31 0 0 249
http://europa.eu.int/eures/home.jsp?lang=de. Itt már néztétek?
Előzmény: gyurc (248)
gyurc Creative Commons License 2006.05.29 0 0 248
Ja...az e-mail címünk:    zoltan-k@freemail.hu
gyurc Creative Commons License 2006.05.29 0 0 247

Sziasztok!

 

Lehet, hogy nem jó helyre írunk, de már nem is tudjuk, hol érdemes próbálkozni...

Szeretnénk a haverommal Hollandiában dolgozni, de nem igazán találtunk eddig semmit a neten. Ha van ötletetek, tippetek, esetleg tudtok valamilyen munkalehetőséget, akkor kérlek írjatok a mail címemre.

 

Előre is köszi!

 

Gyuri, Zoli

Gaia Creative Commons License 2006.05.17 0 0 246
Meg annyit tennek hozza, hogy aki teheti olvassa el az angolok altal irodott "Undutchables" c. konyvet, abbol foleg a kevesbe jo (vagy akar mokas) tulajdonsagait megismerheti e nepnek. Angolul es hollandul is hozzaferheto, az ara eleg borsos, de talan megeri, mert foleg ha az ember kicsit ismeri oket, igen-igen szorakoztato tud lenni :-) Ugy tudom egy regota itt elo magyar tanarno is irt egy konyvet "Magyar-holland talalkozasok" cimmel, ami egy kicsit jobban a mi szemszogunkbol kozeliti meg a holland es magyar nep kozotti kulonbsegeket, de ezt nem olvastam. Ha mar Vandor ilyen jol osszefoglalta a jo tulajdonsagaikat, hadd jegyezzem meg, hogy en az egyik legfantasztikusabbnak azt tartom, hogy a fonok-beosztott kapcsolat milyen hihetetlen laza es kozvetlen (altalaban...). Az otthoni nemetes hierarchikus fonoki gondolkodas szinte ismeretlen itt. A legtobb fonok aktivan reszt vesz a munkavegzesben is, adott esetben a PowerPoint prezentaciojat is maga kesziti el, nem passzolja le egy beosztottnak, es szocialisan is merfoldekkel erzekenyebb.
Előzmény: VANDOR (244)
Gaia Creative Commons License 2006.05.17 0 0 245
> Olyankor egy jo kis megbizhatatlan, hutlen, rendetlen, hazudos, stb vagyis
> szeretheto es gyulolheto Magyar haver

Pont ilyen vagyok ;-)
Előzmény: VANDOR (244)
VANDOR Creative Commons License 2006.05.17 0 0 244
Udv,

rendben van :-) akkor hagyjuk a politikat, legalabb itt.

Offolas utani karpotlasul leirom nehany gondolatomat, ami az itt bepolgarosodott Magyar szemevel / szivevel fogalmazodott meg bennem.

Hollandia gyonyoru orszag, amely egy vegtelenul szorgalmas, rendes, aldozatkesz nepnek hala, viragzik, szep es nagyon rendben van. Jolet es kenyelem vesz korul a mindennapi eletben is, evszazados osszetarto munka eredmenyekent.

(a bevandorlo tobbsegu helyeken ez valtozhat ...)

A Hollandok kedvesen fogadjak a latogatot, a turistat es az uzleti ugyben erkezot egyarant. Az elso lepcso pillekonnyu, eszre sem veszed es kaveval, sutemennyel kinalnak, leultetnek. A masodik lepcso viszont betonfal, nagyon nehez atjutni rajta.
Nix bratyizas!

A Hollandok jok. De a josaguk nem szivbol jon, hanem praktikus meggondolasbol; ha jok vagyunk, konnyebben megy az elet, gordulekenyebben mennek a dolgok. Ugy tudom, itt talaltak fel a kozepkorban a szocialis otthont, vagyis az oregekrol valo gondoskodast. Betesszuk az oreget, ne aggasson itt. Ugy tudom, itt fogadtak el eloszor hivatalosan az eutanaziat. Akivel gond van es ez tullepi a celszeru aranyt: lepjen le. De amig nem volt hivatalos, akkor is alkalmaztak - szep csendben, de koztudottan.

A Hollandok mindig megkerdezik, hogy vagy. De ha elmeseled, hulyenek neznek. A valasz csak egyetlen szo lehet: jol! Persze egymassal is igy vannak, ha most ment csodbe es tudja, hogy jovo heten meghal, akkor is azt valaszolja a kerdesedre: Priman vagyok! Es ragyogo mosollyal.

A Hollandok maskent baratkoznak. "Csak ugy beugrani" a legjobb barathoz sem lehet. Elore egyeztetnek; mikor ersz ra es meddig, akkor jonnek es ha nem hivtad meg enni, vacsora elott felall es elmegy. Precizen, szervezetten, korrekten.

A Hollandok segitokeszek es udvariasak. Ha elsobbseguk van is, beengednek, szamolni lehet ra. Ha megallsz rakodni a belvarosban, megvarjak, ha benazol a kozlekedesben, segitenek. Nyoma nincs a jo kis Pesties "eltaposlak, ha elem jossz" hangulatnak. Mert igy praktikus -- hazai modszerrel sose jutnanak sehova.

A Hollandok elhiszik es tamogatjak, hogy neked is elni, keresni kell, orom veluk uzletelni, tenyleg ugy alakitjatok, hogy mindkettonek jo legyen, bezzeg otthon ... :-(
Ha uzleti godorbe kerulsz, azt mondjak egyutt konnyebben megoldjuk, mint magad egyedul, segitenek, amig tisztesseges vagy. Mert inkabb, mint hogy romhalmazkent nehezedj rajuk.

Egyszoval jo kis orszag ez, de neha hianyerzete van az embernek. Olyankor egy jo kis megbizhatatlan, hutlen, rendetlen, hazudos, stb vagyis szeretheto es gyulolheto Magyar haver de jol jonne :-)))))

a Vandor

Par osszefuggestelen gondolat volt, az sem biztos, hogy mindet jol latom, de legalabb a topic temajaba vagott :-)))




Gaia Creative Commons License 2006.05.17 0 0 243
Vandor! Nekem tetszett, amit es ahogy irtal. Tapasztalaim egybevagnak a tieiddel egyebkent.
Előzmény: VANDOR (241)
ALaci Creative Commons License 2006.05.17 0 0 242

Kedves VANDOR,

miután menesztettem a hozzászólásom, vettem észre, hogy a nicked nem helyesen írtam. Ezért javítottam ( és kértem bocsánatot ).

A gyanakvásom pedig nem veheted rossznéven. Mint írtam, én Magyarországon élek. Az offolásért pedig mindenkitől elnézést kérek!

Előzmény: VANDOR (241)
VANDOR Creative Commons License 2006.05.17 0 0 241
Udv,

azzal is kezdtem, hogy igazabol nem ide valo ez a tema, ha Hollandia erdekel, gyere es tetszeni fog. Turistakent legalabbis mindenkeppen, ha ittmarad az ember elobb-utobb erik majd hideg zuhanyok is.

Ha arra celzol a 89-cel, hogy a rendszervaltas elotti notat fujom, hat tevedsz.

Edesapam Horthysta fotiszt volt, a szocializmus eveiben nagyon hatranyban, nem messze a nyomortol eltunk emiatt. Nem az akkori politika szempontjabol nezem ezt a temat. Nekunk indokolt lett volna menekulni, megsem tettek a szuleim, nagyszuleim, pedig sok ev nelkulozessel, szenvedessel fizettek erte.

Bar kicsi voltam, emlekszem meg az 56-ot koveto idokre, szemelyes tapasztalatbol. Sokakat ismertem akkorrol is szemelyesen es tobbeket megismertem itt is. A velemenyem az enyem, nem atvett klise.

Es nagyon tisztelem azokat, akik valoban ki mertek allni a politikai meggyozodesukert, a szabadsagert, csak akik az o arnyekukban sunnyogtak es utana nyugaton fenyeztek magukat, azokat nem. Es ez -- ha belegondolsz -- logikus, hiszen a feltarult bortonkapukon kifele nem kerdeztek, ki miert volt benn ...

Bocs mindenkitol az offolasert, nem teszem tobbe, megigerem!

a Vandor

(( a nickem meg azert nagybetus, mert mikor regisztraltam, kicsivel nem fogadta el az index -- ki tudja miert, talan volt mar olyan -- es semmi szandekossag, vagy ilyesmi nem all mogotte ))

De persze, ha akarod; cikizheted ...
Előzmény: ALaci (240)
ALaci Creative Commons License 2006.05.17 0 0 240
VANDOR ( bocsánat !)
Előzmény: ALaci (239)
ALaci Creative Commons License 2006.05.17 0 0 239

Magyarországon élek, Hollandiába túristaként szeretnék - egyszer, majd - kijutni. Ide abból a meggondolásból jövök, hogy talán megtudok valamit a hollandokról. Nyilván ahogyan Ti, a kinn élők látjátok őket. Aztán olvasom Vándort. Ismerős  a szöveg, valahonnan, 89' előttről.

Előzmény: VANDOR (238)
VANDOR Creative Commons License 2006.05.17 0 0 238
Udv,

ennek a forumnak igazabol nem az '56-os menekultek a temaja, hanem a Hollandiaban elo Magyarok, akarhogy is kerultek oda (ide).

Azert ugy elmelkedes szintjen (es nem vitat generalni) mejegyeznem:

A magyarorszagi rendszervaltassal jocskan megcsappant az 56-os nimbusz, ami voltakeppen korabban is reszben csak legenda volt. Hogy az ENSZ milyen bizottsaga foglalkozott veluk, az egy dolog, de a Magyarorszagot 56 oszen elhagyo emberek legkissebb resze volt valodi uldoztetes elol menekulo aldozat.
Mas reszuk a hideghaborus korulmenyek miatti meleg fogadtatast kihasznalo, kalandvagyo, (jobb esetben a rendszerrel nem szimpatizalo) szerencsevadasz, vagy -- barmilyen deheroizalo is az igazsag -- a kinyilo bortonkapukon kiaradt koztorvenyes bunozo volt.

Ugyhogy volt ott menekult is, meg mas is ...

a Vandor
Gaia Creative Commons License 2006.05.16 0 0 237
Nyugi :-) Olvasd el meg egyszer a 233. hozzaszolast. A disszidens szonak mara nincs is jelentese (de akkor sem volt tartalmi elteres, egyik fel igy hivta a masik ugy), es anno nem csak az '56-osokat hivtak annak, hanem mindenkit aki elhagyta az orszagot (mivel legalisan nem tehette, nyilvan az akkori torvenyek alapjan illegalisan). De szerintem ez mar erosen off.
Előzmény: greve (236)
greve Creative Commons License 2006.05.16 0 0 236
Szives figyelmedbe ajánlom,  hogy azok a magyar honfitársaink, akik 56-ban elmenekültek a kommunista diktatura kegyetlen rendszeréböl, azok MENEKÛLTEK, tehát NEM disszidensek voltak.

1956 ban az ENSZ MENEKÛLTÛGYI BIZOTSÀGA gondoskodott arról, hogy a MO-ról érkezö menekülteketnek, a kezdet kezdetén, emberséges állapotot teremtsen számukra. 

Természetes az, hogy  ENSZ-ben nem létezik disszidensügyi bizotság, tehát ez a "DISSZIDENS" tituláció, a mult rendszer gyülöletes koholmánya, az 56-os menekültekkel szembe!

Üdv.

Előzmény: Gaia (235)
Gaia Creative Commons License 2006.04.10 0 0 235
Magyar szot hallani... most poenkodhatnek, hogy nezd az MTV online adasat, de ha tenyleg szukseged van magyarok tarsasagara, akkor persze nem akarlak visszatartani. Annyit akartam igazabol kifejezni, hogy mint minden barati/haveri viszonynal itt is az az alap, hogy hasonlo koru, iskolazottsagu ill. erdeklodesi koru emberekkel lepj kapcsolatba, kulonben az egesznek semmmi ertelme. Szerintem ilyen alapon sokkal oszintebb barati kapcsolat alakithato ki, mint pusztan azon az alapon, hogy az illeto magyar. En is tartok kapcsolatot itteni magyarokkal, de ok pl. mind hasonlo szferaban dolgoznak itt, mint en. Erdekes modon igy is pl. amikor koltoztunk tobbszor is, jobbara ok lapitottak a legjobban, hogy ne kelljen segiteni. A holland ismerosok (meglepo modon) teljesen segitokeszek voltak mindig.
Előzmény: artmodel (234)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!